PREVIEW - Barco staat voor hoge lat

Barco-topman Jan De Witte mag het resultatenseizoen op gang schieten. ©Wouter Van Vooren

De Kortrijkse beeldschermenfabrikant Barco opent donderdagochtend als beurslieveling van de eerste jaarhelft het Brusselse resultatenseizoen.

Donderdagochtend schiet het Brusselse resultatenseizoen uit de startblokken.

Mag als eerste vertrekken: beurslieveling Barco. Het aandeel deed er sinds begin dit jaar 88 procent bij. De beeldschermenfabrikant kon bij zijn jaarresultaten verrassen met stevig opgekrikte winstmarges. Barco haalde toen al de marge die het voor 2020 naar voren had geschoven (12 procent). 

Barco verhoogde in een adem de prognoses voor dit jaar: het beloofde een langverwachte omzetverhoging van vijf procent. Donderdagochtend volgt de eerste test of Barco die ambities kan waarmaken. Analisten gaan uit van een omzet van 500,5 miljoen euro, wat ongeveer vlak is vergeleken met de eerste helft van vorig jaar. 

SaaS

Op de Capital Markets Day in mei gaf topman Jan De Witte aan dat de bruto winstmarge tegen volgend jaar zeker naar 14 procent moet. '14 procent is de bodem, ook in harde tijden.' Analist Guy Sips van KBC Securities hoopt meer te vernemen hoe Barco meer omzet kan halen uit software en dienstverlening. 

Het aanbieden van software en dienstverlening rond de producten van de drie Barco-takken (cinema, bedrijven en gezondheid) kan de omzet een meer recurrent karakter geven. Barco beloofde al zijn aanzienlijke cashberg (een direct beschikbare netto-cashpositie van 274 miljoen euro) in te zetten voor een SaaS-platform. Bij 'SaaS' betalen klanten een vaste som voor software en dienstverlening. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud