Advertentie
Advertentie

PREVIEW EVS - Moeilijk kwartaal in overgangsjaar

Muriel De Lathouwer, de CEO van EVS. ©Doc

Beeldserverfabrikant EVS zag zijn resultaten over de eerste drie maanden van 2015 ruimschoots afkalven, toont de analistenconsensus.

In afwachting van het EK voetbal (Frankrijk) en de Olympische Spelen (Rio) in 2016 kijkt EVS dit jaar tegen een overgangsjaar aan. Oneven jaren zonder grote sportevents zijn al jaar en dag transitiejaren bij de hofleverancier van productiehuizen en televisiezenders.

Niet alleen zijn er dit jaar geen grote sportevenementen, de weinig florisserende economie weerhoudt de televisiezenders er bovendien van om te investeren. En diezelfde zenders stappen minder snel over naar de nieuwste technologie. Ze wachten af waar het naartoe gaat met ultrahogedefinitiebeelden (UHD en 4k).

Eens de markt de weg inslaat van UHD en 4k wachten EVS weer groeicijfers. Ondertussen toonde het eerste kwartaal het tegenovergestelde beeld: een krimp over de hele lijn. De consensus van de analisten:


Positief is dat EVS in de grote liveproducties nog altijd over een marktaandeel van meer dan 90 procent beschikt. Ondanks verwoede pogingen van Sony, Evertz en Grass Valley om klanten af te snoepen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud