Advertentie

PREVIEW Quo vadis Cofinimmo?

CEO Jean-Edouard Carbonelle ©BELGA

Daags voor de publicatie van de jaarcijfers, verkeert Cofinimmo in hogere sferen. Sinds december explodeerde het aandeel en het noteert nog altijd boven het hoogste koersdoel van de analisten, op één uitzondering na.

De omschrijving 'priced to perfection' konden we nog nergens lezen, maar de huidige waardering van het aandeel komt allicht dicht in de buurt. Met uitzondering van de 116 euro van KBC Securities, noteert het vastgoedaandeel hoger dan alle koersdoelen van de 13 analisten die het aandeel volgen. Jean-Marie Caucheteux van Bank Degroof zit daar niet ver af, hij trok zijn koersdoel woensdag op van 96 naar 106 euro. Maar op één uitzondering na (Société Générale), vindt geen enkele van de 13 analisten die het aandeel volgen Cofinimmo nog koopwaardig.

Sinds vorige zomer kwam de ploeg van CEO Jean-Eduard Carbonelle dan ook vooral met goed nieuws. Veel vroeger dan verwacht slaagde Cofinimmo erin het aandeel van kantoren in zijn portefeuille terug te brengen tot iets meer dan 40 procent, merkt Caucheteux op. Dat is te danken aan de combinatie van de verkoop van het grote North Galaxy in mei en de overname van 13 verzorgingstehuizen in Nederland. Bovendien stak de groep - in navolging van Aedifica - zijn neus aan het venster in de Duitse verzorgingssector met de aankoop van een revalidatiekliniek in, of all places, Baden-Baden.

Cofinimmo kwam bovendien begin november met goede kwartaalresultaten. Die waren deels ook te danken aan een toename van 1 procent van het brutohuurinkomen, 'een bevredigend resultaat rekening houdend met de lage inflatie en de nog steeds moeilijke marktomstandigheden voor de Brusselse kantoren', oordeelt Caucheteux. Hij mikt voor het hele jaar op een winst per aandeel van 6,76 euro, meer dan de marktconsensus van 6,67 euro en duidelijk meer dan de doelstelling van het bedrijf zelf (6,61 euro). Herman Van Der Loos van Petercam zit met zijn prognose pal op de marktconsensus.

Beide heren rekenen op een dividend van 5,50 euro per aandeel. Caucheteux kijkt uit naar de vooruitzichten van het management inzake inflatie en financiële kosten, Van Der Loos is benieuwd naar de ontwikkelingen op de Brusselse kantoormarkt, nieuwe overnames en de stand van zaken in het AXA-dossier. Een lage inflatie maakt het voor vastgoedbeheerders moeilijk huurcontracten op te drijven, een gegeven waar eerder ook baanwinkelspecialist Retail Estates voor waarschuwde.

Cofinimmo komt voor beurs met zijn resultaten en licht die vanaf 9u toe op een persconferentie. Daarna is er een telefonische conferentie voor analisten. Sinds midden december werd het aandeel 20 procent duurder. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud