Advertentie

S&P verlaagt outlook voor Solvay

©AFP

Het ratingbureau verwijst naar de tegenvallende cashflow bij de chemiereus.

Solvay krijgt van S&P voorlopig nog de kredietscore 'BBB+' opgeplakt, één trap onder de categorie kwaliteitspapier. Maar S&P waarschuwt wel dat er één kans op drie is dat de rating over de komende 12 tot 18 maanden verlaagd wordt, als de cashflow niet verbetert. 

S&P stipt aan dat Solvays 'funds from operations' - de eigen graadmeter voor cashflow - in de twaalf maanden tot eind maart slechts 25 procent van de schulden bedroegen. Dat is een stuk onder de verwachte verbetering tot 35 procent.

De boosdoeners zijn vooral de forse investeringen en het oplopend tekort in de pensioenkas. S&P merkt op dat het lage renteklimaat een structureel probleem is voor bedrijf met een groot pensioentekort. Elke daling van de rentevoet met 50 basispunten, maakt de huidige waarde van de toekomstige pensioenlast van Solvay 340 miljoen euro groter.

Toch zalft S&P tegelijk ook, met de vermelding dat de operationele prestatie van Solvay in 2014 en tot nog toe in 2015 gunstig is, met volumegroei in verschillende segmenten. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud