‘Toekomstige groei Econocom zit nog niet in koers'

Econocom-topman Jean-Louis Bouchard ©Antoin Doyen

Econocom is vandaag één van de best presterende aandelen op de Brusselse beurs. Het beurshuis ING raadt aan het IT-aandeel te kopen 'omdat de toekomstige groei nog niet in de koers zit.

Econocom zag zijn omzet in de eerste drie maanden van dit jaar met 13 procent tot 510 miljoen euro. Leasing en distributie van IT-apparatuur leverden de grootste bijdrage met respectievelijk 12 en 25 procent.

Daarmee doet de Europese IT-dienstenleverancier 29 miljoen euro beter dan Matthias Maenhaut van het beurshuis ING had verwacht. De analist trekt prompt de verwachte bedrijfswinst voor 2015 en 2016 op met 7 procent.

Dat resulteert in een verhoging van zijn koersdoel van 7 tot 9 euro. Met een stijgingspotentieel van 18 procent (tegenover de slotkoers van woensdag) leidt dat op zijn beurt tot een verhoging van het advies van ‘houden’ tot ‘kopen’.

Maenhaut stelt dat de toekomstige groei van het IT-bedrijf nog niet in de koers is ingeprijsd. De inkoop van eigen aandelen biedt beleggers dan weer bescherming tegen scherpe koersdaling. Econocom heeft al 2,4 procent van de uitstaande aandelen in portefeuille en er is nog ruimte voor nog eens 15 procent van het kapitaal. 

Matthias De Wit van KBC Securities wijst erop dat het eerste kwartaal niet de belangrijkste periode van Econocom is. Hij handhaaft zijn ‘houden’, maar verhoogt zijn koersdoel wel licht van 6 tot 6,5 euro. Stefaan Genoe trok zijn koersdoel begin maart al op van 7 tot 8,75 euro. Hij raadt aan het aandeel bij te kopen.

Econocom mikt dit jaar op groei van omzet en winst. En tegen 2017 op 3 miljard euro omzet. Dat is 1 miljard meer dan in 2014.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud