Twee derde minder winst voor Wereldhave Belgium

Shopping 1 in Genk is in handen van Wereldhave Belgium. ©Tim Dirven

De winkelpanden- en kantoorverhuurder Wereldhave Belgium wordt zwaar getroffen door corona. De nettowinst daalde in het eerste kwartaal twee derde. Een verlaging van het dividend over 2019 ligt op tafel.

Wereldhave Belgium  boekte in het eerste kwartaal 3,8 miljoen euro winst. Een jaar eerder was dat nog 10,8 miljoen euro.

Hoewel de winkels in de strijd tegen corona pas in de laatste twee weken van het kwartaal sloten, daalde de huurinkomsten al. Het nettohuurresultaat daalde met bijna 2,5 miljoen euro naar 12,5 miljoen euro.

Spaarpot

Nog belangrijker is dat Wereldhave een spaarpotje van 1,3 miljoen euro aan de kant zette voor toekomstige wanbetalingen en zijn vastgoedportefeuille met 5,6 miljoen euro afwaardeerde.

51 miljoen euro
Cash
Met leningen versterkte Wereldhave Belgium zijn cashvoorraad, die nu 51 miljoen euro bedraagt.

De schuldgraad steeg van 29,7 naar 31,1 procent. Met leningen versterkte Wereldhave Belgium zijn cashvoorraad, die nu 51 miljoen euro bedraagt. Daar kan dankzij nog niet gebruikte kredietlijnen nog tot 110,5 miljoen euro bijkomen, zegt het bedrijf.

Als het bedrijf zijn dividend over 2019 verlaagt, kan het zijn cashvoorraad stutten. Wereldhave stelde zijn aandeelhouders voor 2019 oorspronkelijk een dividend voor van 5,20 euro per aandeel, maar zal dat opnieuw 'overwegen'.

Prognose

Aandeelhouders kunnen over het dividend stemmen op de algemene vergadering. Die stond oorspronkelijk gepland op 8 april, maar werd voor onbepaalde duur uitgesteld.

5,20 euro
Dividend
Wereldhave stelde zijn aandeelhouders oorspronkelijk een dividend voor van 5,20 euro per aandeel, maar zal dat opnieuw 'overwegen'.

Toen het bedrijf in februari zijn jaarresultaten aankondigde, hoopte het in 2020 5,55 tot 5,65 euro nettowinst per aandeel te maken. Die prognoses annuleerde het bedrijf midden maart.

Toen durfde het bedrijf geen nieuwe prognose maken, en dat doet het ook nu niet. 'Op heden, in een periode waar de lockdown nog integraal van kracht is, kan nog geen verdere indicatie worden gegeven omtrent de vooruitzichten van netto resultaat van kernactiviteit per aandeel.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud