Vasco verzilvert recordkwartaal

Twitter wordt gegrild.

Wall Street ging gisteren flink hoger, ondanks gemengde economische cijfers. Vooral de techbeurs Nasdaq was in uitstekende doen, met een glansprestatie voor de netwerkbeveiliger Vasco.

Wall Street kreeg gisteren een erg gemengd rondje cijfers voor de kiezen, zowel qua kwartaalresultaten als inzake macro-economische cijfers. De positieve cijfers wonnen het pleit en joegen de koersen hoger.De Dow Jones won 1,1procent tot 17.001 punten.De S&P deed er dan weer1,1procent bij tot 1.984punten.

Maar de glansrol was weggelegd voor de techbeurs Nasdaq, die1,7procent won tot 4.564punten.Op Nasdaq viel de prestatie van Vasco, de Belgisch-Amerikaanse netwerkbeveiliger, op. Het aandeel won 31procent.Na een recordkwartaal trekt het bedrijf zijn jaarprognoses op.Het afgelopen kwartaal dikte de omzet met 34procent aan tot 52,6 miljoen dollar. Na negen maanden staat de teller op 139,1 miljoen dollar, een toename van 24 procenttegenover dezelfde periode vorig jaar.

Ook de bedrijfswinst scheert hoge toppen.In het derde kwartaal schoot die liefst 175procent hoger, naar 13,8miljoen dollar.Over de eerste negen maanden steeg de bedrijfswinst met 162procent naar 25,4 miljoen dollar.Het bedrijf verwacht dat de omzet eind dit jaar 190miljoen dollar zal bedragen.Tot nu toe ging het bedrijf uit van een omzet van 175à 180miljoen dollar.Vasco zegt het recordkwartaal te danken aan het groeiende aantal hackings, die breed in de media worden uitgesmeerd.

De macro-economische cijferreeks was niet eenduidig.Het vertrouwen van de Amerikaanse consument bevindt zich volgens de Conference Board op het hoogste peil in zeven jaar.De indicator steeg van89punten in september naar 94,5in oktober.Het toenemende vertrouwen is te danken aan lagere energieprijzen en meer jobzekerheid.

Minder positief waren de cijfers over de bestellingen van duurzame goederen, een goede indicator voor de bedrijfsinvesteringen.Die vielen in september met 1,3procent terug.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud