Vastned Retail verlaat de stadsrand

Vastned Retail Belgium wil zich voortaan enkel nog op winkelvastgoed op toplocaties toeleggen. ©Vastned retail belgium

Meer dan 3 procent verlies. Dat heeft VastnedRetail Belgium ervoor over om de stadsrand te verlaten en op de binnenstad te kunnen focussen.

Vastned Retail Belgium wil zich meer en meer toeleggen op winkels op toplocaties in de binnenstad en op goedgelegen baanwinkels. De reden daarvoor is eenvoudig: het is vooral dat soort winkels dat vandaag nog gemakkelijk klanten aantrekt. Ook uit de recente resultaten viel af te leiden dat de huurinkomsten enkel nog op toplocaties stegen.  

De vastgoedgroep Vastned Retail Belgium verkoopt daarom 14 niet-strategische panden. De opbrengst is 35,5 miljoen euro. Netto, na aftrek van verkoopkosten, ligt de prijs 3,5 procent onder de geschatte reële waarde eind september.

Dat lijkt een prijs die Vastned bereikt lijkt te betalen om de portefeuille meer te focussen op binnenstadswinkels en minder op de stadsrand. De verkochte panden liggen onder meer in Tongeren (het Julianus Shopping Center), Vilvoorde, Hoboken, Bree, de Antwerpse Abdijstraat, Sint-Pieters-Leeuw, Westerlo en Genk..

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud