Advertentie

Wall Street - Apple geeft indexen duwtje

©REUTERS

De Dow Jones won 0,2 procent. De S&P 500-index en de Nasdaq schreven 0,3 en 0,4 procent bij.

In de ochtendhandel hielden terughoudende beleggers de indexen nog aan de grond. De voorzichtigheid was het gevolg van de (mislukte) bomaanslag in Manhattan en verder door wat woensdag op de agenda staat. Dan vergadert de Amerikaanse centrale bank (Fed) over het monetair beleid. De grote meerderheid van de economen verwacht dat de Fed de basisrente met 25 basispunten optrekt naar 1,25 à 1,50 procent.

Binnen de Dow was Apple de op een na grootste stijger met een winst van 1,9 procent tot 172,67 dollar. De techreus koopt muziekherkenningsapp Shazam. Apples koerssprong helpt de Nasdaq een halve procent hoger.

De overnamesom geeft Apple niet vrij. Financial Times schat het bedrag op 400 miljoen dollar. De app kan via de microfoon van een smartphone de naam van een lied herkennen, dat in de omgeving afgespeeld wordt. Er wordt een vergelijking gemaakt met alle mogelijke muziektitels in een databank op de servers van Shazam. De app telt honderden miljoenen gebruikers.

Telecomreus Verizon won 1,5 procent tot 51,84 dollar nadat het de streamingrechten van de National Football League (NFL) heeft binnengehaald. Voor het vijf jaar lang streamen van live wedstrijden, waaronder de Super Bowl, op mobiele telefoons heeft de gigant volgens Amerikaanse media 1,5 miljard dollar neergeteld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud