Wall Street: UPS als eenzame hoogvlieger

©AFP

Wall Street beleeft zijn slechtste dag van juli door een voorstel van Trump en een barslecht Amerikaans BBP. UPS, Procter & Gamble en Qualcomm zorgen voor het goede nieuws.

De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met duidelijke verliezen aan de handel begonnen. Cijfers van de Amerikaanse overheid wezen op een recordkrimp van de economie van de Verenigde Staten in het tweede kwartaal. Daarnaast vormt een nieuwe stijging van het wekelijkse aantal werkloosheidsuitkeringen voor twijfel over de weg naar herstel. President Donald Trump zorgde verder voor verwarring door een uitstel van de Amerikaanse presidentsverkiezingen te opperen.

De Dow-Jones noteert na een uur handel met een verlies van 1,8 procent. De Nasdaq beperkt de schade met een daling van 1,4 procent. Zoals het er nu naar uitziet, wordt het voor de Dow Jones de slechtste dag van juli. Vooral bankaandelen hebben het zwaar te verduren, zo verliest Citigroup 5 procent.

UPSteker

Maar er is ook positief nieuws. Zo schiet pakketbezorger UPS ruim 10 procent hoger naar een recordkoers, na beter dan verwachte resultaten. UPS profiteerde van het toegenomen onlinewinkelen tijdens de coronacrisis waardoor meer pakketjes aan huis werden bezorgd. De omzet steeg met meer dan 13 procent tot 20,5 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder en de nettowinst met bijna 9 procent tot 1,9 miljard dollar. Op de Amerikaanse thuismarkt werden over het afgelopen kwartaal gemiddeld 21,1 miljoen pakketjes verwerkt, een stijging van bijna 23 procent. Dat was vooral te danken aan meer leveringen aan consumenten. Zelfs internationaal was sprake van groei van het aantal afgeleverde pakketten. UPS geeft niettemin geen verwachtingen voor het gehele jaar vanwege de onzekerheid rond de coronacrisis.

Pampers

Ook Procter & Gamble (P&G) zorgt voor tegengas met een winst van 2 procent. Het bedrijf achter merken als Pampers, Dreft en Ariel profiteerde in Noord-Amerika en China van een toegenomen behoefte aan schoonmaak- en verzorgingsmiddelen door de pandemie.

Tot slot stijgt chipreus Qualcomm met 12 procent. Het concern heeft een licentiedeal gesloten met de Chinese techgigant Huawei.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud