Advertentie

Wall Street: vele kleintjes maken één groot

De impact van lokale tv-stations in de aanloop naar de voorverkiezingen, is niet te onderschatten ©AFP

De fusie van Media General en Meredith creëert een nieuwe televisiemastodont in de VS met 88 lokale zenders. Wall Street gaat in het zog van de Europese beurzen hoger.

Bij het slot staat de Dow Jones op een winst van 2,4 procent op 16.493 punten, de Nasdaq doet met een stijging van 2,7 procent nog beter (4.812), de S&P 500 met een vooruitgang van 2,5 procent ook (1.969). De opmerkelijkste deal was een overname in de televisiesector.

Media General (10,48 dollar, -6,0%), de koper, ging even hoger, maar werd aan het einde van de sessie toch afgestraft door de belegger. Het overnamedoelwit Meredith Corp (50,47 dollar, +9,9%) ging even meer dan tien procent hoger. Niet onlogisch want het bod van 2,4 miljard dollar of 51,53 dollar per aandeel is goed voor een premie van 12 procent.

De nieuwe groep, die Meredith Media General zal heten, wordt het nummer drie in de markt van lokale televisiezenders in de Verenigde Staten met een totaal van 88 zenders, waarvan 71 nu nog bij Media General zitten en 17 bij Meredith. De fusiegroep zou ongeveer 30 procent van de Amerikaanse gezinnen met een televisie bereiken. De overheden moeten nog hun fiat geven.

Het huwelijk levert de nieuwe groep een besparing van 80 miljoen dollar op, aldus een persbericht van de twee. De operatie komt op een ogenblik dat tal van mediagroepen hun audiovisuele activiteiten afsplitsen van hun papieren media, denk maar aan Gannett, Tribune Media en NewsCorp. In 2012 verkocht Media General het gros van zijn kranten aan Warren Buffett.

De absolute primus van de Dow Jones was General Electric (24,96 dollar, +4,0%) dat eindelijk de energiedivisie van Alstom mag overnemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud