Walmart kan Wall Street niet redden

De grootste supermarktketen ter wereld kwam met derdekwartaalresultaten die beter waren dan verwacht. ©EPA

’s Werelds grootste supermarktketen Walmart gaf de New Yorkse beurs gisteren een stevige duw in de rug. Maar zelfs dat kon niet beletten dat een beloftevolle dag in mineur eindigde.

Wall Street blaakte gisterenochtend van vertrouwen. Na een rustige dag woensdag leek het - met weliswaar beperkte groeicijfers - een tijdlang weer naar nieuwe hoogten te gaan.

Ook Walmart hielp een handje. De grootste supermarktketen ter wereld kwam met derdekwartaalresultaten die beter waren dan verwacht. De vergelijkbare omzet in de Verenigde Staten was voor het eerst in zeven kwartalen weer positief, met een groei van 0,5 procent. Die is onder meer te danken aan het succes van de buurtwinkels Neighborhood Market.

Walmart, de grootste private werkgever ter wereld, miskeek zich eerst volledig op het feit dat consumenten almaar dichter bij huis én vaker willen shoppen, in plaats van wekelijks naar een hypermarkt buiten de stad te rijden. Met de uitrol van de Neighborhood Market lijkt de supermarktgigant zich met enige vertraging aangepast te hebben. Het aandeel spurtte 4,7 procent hoger naar net geen 83 dollar, een record.

Ook uit de entertainmentsector kwamen positieve signalen. Er doen geruchten de ronde dat de speelgoedfabrikant Hasbro gevorderde gesprekken voert met Dreamworks SKG. Dat is de animatiefilmstudio achter ‘Shrek’ en ‘Madagascar’. Met de overname van DreamWorks - dat een marktwaarde heeft van zo’n 1,9 miljard dollar - zou Hasbro een grote stap in de film- en tv-wereld zetten. De overnamespeculatie stuwde het aandeel van Dreamworks 14,1 procent hoger naar 25,52 dollar.

Maar ondanks die succesjes sloten de drie sterindexen toch af rond het nulpunt. Vooral de lage olieprijs houdt Wall Street in de greep. De technologie-index Nasdaq sloot0,1 procent hoger op 4.680 punten. Ook de brede S&P500 hield het op een bescheiden 0,1 procent en steeg naar 2.039 punten. De Dow Jones deed niet veel beter en ging met 0,2 procent omhoog tot 17.653 punten.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud