1. Markten Live
 2. Live blog

Amerikaanse beurzen in het rood

Na de Federal Reserve veranderde ook de Bank of England niets aan haar monetair beleid. Greenyard verhoogt de jaarwinstprognose. Smartphoto begint een nieuw inkoopprogramma. Exmar stoomde door.
 • Tot morgen!

  Ok wij sluiten de blog voor vandaag. Morgen zijn we weer terug met vers beursnieuws! Fijne avond! Tot slot nog de agenda:

  VRIJDAG 18 SEPTEMBER 2020

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Verenigde Staten:

  Lopende rekening tweede kwartaal, 14.30 uur

  Consumentenvertrouwen (Universiteit van Michigan) september, 16.00 uur

 • Oxurion heeft 38 miljoen in kas

  Oxurion komt zojuist met een update voor het eerste halfjaar. De specialist in oogaandoeningen laat weten dat het eind juni nog 37,9 miljoen euro in kas had, vergeleken met 52,9 miljoen op eind december vorig jaar. Het bedrijf gaf 10 miljoen euro aan onderzoekskosten, terwijl dit vorig jaar 12 miljoen bedroeg. Het nettoverlies kwam uit op 13,3 miljoen euro (0,35 euro per aandeel) vergeleken met een verlies van 33,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf bespaarde nog op verkoop- en marketingkosten want die kwamen neer op slechts 1,8 miljoen, terwijl die een jaar geleden 3,4 miljoen bedroegen. Die daling is echter het gevolg van de stopzetting van het oogmedicijn Jetrea.

  Nadat Jetrea op een flop uitdraaide, focust Oxurion nu op de twee overblijvende middelen in de pijplijn: THR-149 en THR-687. Namen die tussen haakjes nog verwijzen naar de vroegere naam van het Leuvense bedrijf, Thrombogenics. Het biotechbedrijf focust op behandelingen voor oogaandoeningen die diabetici treffen. 

 • Beurzen sluiten in de min

  De Bel20 sloot met een verlies van 0,1 procent tot 3.390 punten. De toppers waren Galapagos , Aperam en Sofina . De floppers zijn KBC , Solvay en ING .

  De Europese beurzen verloren gemiddeld 0,7 procent. 

   

   
   
   
 • Sony geeft eerste stoot in nieuwe ronde spelcomputerstrijd met Microsoft

  De rivaliteit met Microsoft is weer aangewakkerd nu Sony de Playstation 5 heeft gepresenteerd. Daarmee hopen de Japanners de Xbox definitief achter zich te laten als populairste spelcomputer.

  Lees hier meer!

 • Hoe zou het toch zijn in New York?

  Wij weten het antwoord: u leest het hier!

  ©REUTERS

 • Nyxoah trekt omvang beursgang op

  Morgen maakt het antisnurkbedrijf Nyxoah zijn beursgang. Lees hier meer!

  ©Tim Dirven

 • GE stijgt na peptalk CEO

  Het Amerikaanse conglomeraat General Electric (GE) wint meer dan 4 procent in een neergaande markt. Woensdagavond steeg het aandeel ook al 11 procent door uitspraken van de CEO, Larry Culp, tijdens een conferentie van Morgan Stanley. Culp bracht daarbij positieve vooruitzichten voor de groep naar voren. Hij verwacht voor de groep een positieve cashflow voor het einde van het jaar. Dat is beter dan de eerdere prognose van het bedrijf waarbij een positieve cashflow pas voor 2021 werd voorzien. 

  'We wachten echt niet totdat de economie herstelt en ons de wind terug in de zeilen brengt', zegt de CEO. 'We weten dat we onszelf nog wat langer zullen moeten helpen.' Eind juli publiceerde GE een groter dan verwacht verlies van 2,2 miljard dollar voor het tweede kwartaal. Daarbij merkte Culp al op dat het bedrijf een sneller dan verwachte vooruitgang zag op de zaken die binnen de controle van de onderneming lagen. Zo wist het bedrijf sneller te besparen op kosten en wist het meer cash te behouden. 

  Het aandeel is zwaar getroffen door de coronacrisis. Sinds het begin van het jaar staat GE nog altijd 37 procent lager.

 • Techaandelen weer in de ramsj

  We zeiden het net al even bij onze update over Wall Street (zie post 15u34), maar we gaan er toch nog even dieper op in: de verkoopgolf in technologieland. Want wederom zien we dat de techbeurs Nasdaq harder zakt dan de Dow Jones , wat aangeeft dat beleggers de aandelen van de oude economie meer zien zitten dan die van de nieuwe economie. 

  In de laatste weken lijken beleggers steeds meer te twijfelen aan de hoge waarderingen van technologie-aandelen. Niet vreemd, want sinds het dieptepunt van de coronacrisis steeg de Amerikaanse Nasdaq met zo'n 75 procent tot zijn piek begin september op 12.056 dollar. Inmiddels is de index wat teruggevallen, maar de graadmeter staat nog altijd 21 procent hoger sinds begin dit jaar. Daarmee zijn de waarderingen voor techspelers behoorlijk opgelopen. 

  Vandaag gaat onder andere de elektrische autobouwer Tesla met 3,2 procent lager. Ook de videobeller Zoom verliest 3,3 procent en de digitale Fitnessspeler Peloton brokkelt ruim 5 procent af. 

  Ook Big Tech moet het ontgelden. Apple zakt 1,4 procent, Microsoft levert 1 procent in, Amazon gaat 2 procent lager, Alphabet speelt 1,3 procent kwijt en Facebook gaat 1,1 procent lager. 

 • Flinke tik voor Nasdaq

  De Amerikaanse beurzen zijn open en Nasdaq moet het al direct ontgelden: de technologiegraadmeter duikt 2 procent lager. De Dow Jones verliest 1,2 procent en de S&P500 zakt 1,5 procent.

  Beleggers zetten negatieve sentiment van gisteravond laat nu door. Gisteravond kwam de Amerikaanse centrale bank (Fed) met haar rentebesluit. De rente bleef ongewijzigd op 0 procent staan en de Fed hintte op een zeer lage rente tot 2023. Fed-voorzitter Jerome Powell zei tijdens zijn persconferentie dat er meer begrotingsstimulus nodig is om het economische herstel verder te bespoedigen. Die steun blijft voorlopig weg, want de leden van het Congres kunnen het maar niet eens worden over de inhoud van zo'n economisch stimuleringspakket. 

  ©Bloomberg

 • Nyxoah voor 17 euro naar de beurs

  Het antisnurkbedrijf Nyxoah gaat voor 17 euro naar de Brusselse beurs. Dat blijkt uit een persbericht van het bedrijf. De onderneming besliste verder om het aantal aangeboden aandelen te verhogen van 3,87 miljoen naar 4,34 miljoen euro. 

 • Amerikaanse huizenbouw sputtert wat

  Evenmin schitterend zijn cijfers over de huizenbouw in de VS. Het aantal nieuw aangevatte bouwwerven voor huizen zakte in augustus met 5,1 procent, veel meer dan verwacht (-0,6%). Het aantal bouwvergunningen daalde diezelfde maand met 0,9 procent terwijl net een stijging met 2 procent was verwacht.

 • Iets minder Amerikaanse werklozen dan verwacht

  Het aantal Amerikanen dat vorige week voor de eerste keer een werkloosheidsaanvraag deed, bedroeg 860.000. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Economen rekenden op 893.000 extra werklozen. 

  Daarmee daalt de groei van het aantal nieuwe werklozen ten opzichte van zijn piek in maart van 6,9 miljoen. De steunaanvragen blijven wel op een hoog niveau. 

 • Rode start op til in New York

  De Amerikaanse futures noteren stevig in de min, wat op een bloedrode opening wijst. De future op de Dow Jones gaat 1 procent lager, die op de S&P500 zakt 1,4 procent en de future op de Nasdaq Composite 2,1 procent. De Federal Reserve toonde zich woensdag bezorgd over het economisch herstel, maar handhaafde zijn monetair beleid.

 • Pond maakt plotse duik

  Het rentebesluit van de Bank of England hield geen verrassingen in. De Britse centrale bank herhaalde dat ze haar beleid niet zal verstrakken tot de inflatie – momenteel 0,2 procent in het VK – duurzaam richting de doelstelling van 2 procent beweegt.

  Het Brits pond dook echter omlaag toen uit de notulen van de rentevergadering van augustus bleek dat het Monetary Policy Committee was gebriefd over plannen om eventueel de rente negatief te maken. Tegenover de dollar zakt het pond met 0,5 procent, tegenover de euro met 0,4 procent.

 • Bank of England houdt rente en stimulus onveranderd

  De Bank of England handhaaft de rente op 0,1 procent en laat ook de omvang van zijn obligatie-opkoopprogramma stabiel op 745 miljard pond. Er was eensgezindheid daarover.

  Algemeen was verwacht dat de BoE in september haar monetair beleid zou handhaven. Heel wat door Reuters gepolste economen denken dat de Britse centrale bank wel eens in november haar opkoopprogramma zou kunnen uitbreiden.

  Andrew Bailey, gouverneur van de Bank of England ©EPA-EFE

 • De Brusselse beursspiegel...

  ... gaat over groenten en fruit, warme dranken en industriële weefsels. U vindt ons beursverslag hier.

 • Facebook en Ray-Ban gaan ‘slimme bril' maken

  Facebook en EssilorLuxottica , ’s werelds grootste brillenmaker en het moederbedrijf van Ray-Ban, gaan samenwerken om een ‘slimme bril’ te ontwerpen. Wie de bril draagt, zou apps kunnen gebruiken om te connecteren met vrienden en familie.

  Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, kondigde de samenwerking woensdag aan op de jaarlijkse conferentie over nieuwe technologieën van het sociale netwerk.

  Bloomberg wijst er op dat Facebook en EssilorLuxottica een domein betreden dat gekenmerkt wordt door mislukkingen. Onder meer Intel en Google waagden zich al aan slimme brillen, zonder veel succes.

 • Degroof Petercam vindt Greenyard koopwaardig

  Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam vindt het bijzonder positief dat Greenyard zijn prognose optrekt. De markt was wat ontgoocheld dat dit niet gebeurde bij de publicatie van de kwartaalupdate op 27 augustus, toen het bedrijf een sterke omzetgroei meldde. Wat zich vertaalde in enig koersverlies: van 5,5 euro naar 5,1 euro woensdag.

  De nieuwe ebitda-prognose is in lijn met de raming van de Boer. Hij rekent op een brutobedrijfswinst van 109 miljoen euro voor het hele jaar en 52 miljoen voor de eerste jaarhelft. Hij gaat zijn ramingen optrekken, in het bijzonder voor Fresh.

  Met het persbericht van vandaag schept Greenyard voldoende vertrouwen dat het zijn marge in Fresh zal kunnen op circa 2,5 procent brengen. Dat zou zich vertalen in een waardering van 9,6 euro per aandeel.

  Maar vermits de visibiliteit nog steeds relatief laag is en Greenyard volgend jaar voor een enorm herfinancieringsprogramma staat, past de analist een discount van 25 procent toe. Zo verhoogt hij zijn koersdoel van 6 naar 7,2 euro. Zijn advies stijgt van 'houden' naar 'kopen'.

 • Indonesië houdt rente stabiel

  Voor de tweede maand op rij verandert de centrale bank van Indonesië niets aan de rente. De voornaamste rentesoort blijft op 4 procent staan. Dat was ook algemeen verwacht gezien de recente zwakte van de rupiah.

  De Indonesische munt verloor deze maand bijna 2 procent door zorgen over de onafhankelijkheid van de centrale bank. Die ontstonden nadat het parlement aanbevelingen onderzocht om de werking en het mandaat van de centrale bank onder de loep te nemen.

 • Beurzen in de min

  Na ruim anderhalf uur handel noteren de Europese beurzen gemiddeld een procent lager. De markten zijn ontgoocheld omdat de Federal Reserve geen extra stimulus bovenhaalt. Dat de rente zeker nog drie jaar dicht bij nul blijft, is bovendien weinig bemoedigend wat de groeiverwachtingen betreft.

  Een tweede reden voor de rode beurzen is in de autosector te zoeken. De autoverkoop in de Europese Unie is in de zomermaanden minder hersteld dan gehoopt. In augustus was er opnieuw een daling van 18,9 procent (zie post 08.51 uur). Het zwakke cijfer weegt op de autowaarden.

  Tot slot wachten de markten op het Britse rentebesluit. De verwachting is dat de Bank of England meer stimulus in het vooruitzicht zal stellen, enerzijds omdat de werkloosheid wellicht fors zal toenemen, anderzijds omdat een harde brexit de Britse economie een shock zou toedienen.

 • ING zet koersdoel Sioen 1 euro hoger

  Sioen Industries maakte over het eerste halfjaar ‘indrukwekkende’ resultaten bekend te midden de coronapandemie, zeggen de ING-analisten Maxime Stranart en Stijn Demeester. Zo bleef de omzetdaling beperkt tot 5,4 procent en bleef de brutobedrijfswinst (ebitda) nagenoeg stabiel (-0,5%). Voor de tweede jaarhelft rekenen de analisten op een aangepaste brutobedrijfswinst van 26 miljoen euro, wat ruim 10 procent hoger is dan de Bloomberg-consensus.

  Het aandeel Sioen heeft dit jaar gevoelig zwakker gepresteerd dan sectorgenoten, merken ze op. Sinds begin dit jaar verloor het circa 17 procent, terwijl sectorgenoten zowat stabiel noteren en de markt slechts met 13,3 procent daalde.

  De ING-analisten verhogen hun koersdoel van 23 naar 24 euro en herhalen hun koopadvies.

 • Analistenteam ABN AMRO verhuist naar joint-venture met Oddo BHF

  Ruim 25 analisten en handelaars van ABN AMRO stappen over naar een 50/50 joint-venture met het Franse beurshuis Oddo BHF. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

  ABN AMRO/Oddo BHF zal zich in eerste instantie richten op de Benelux. Later komt allicht een uitbreiding naar Duitsland.

  Door de samenwerking met Oddo BHF, krijgen de klanten van ABN AMRO voortaan toegang tot de research van 500 aandelen, in plaats van 100 aandelen nu.

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in Europa

  De Euro Stoxx 50  noteert kort na opening met een verlies van 1,3 procent.

  Unibail  keldert 7 procent na een zware sanering (kapitaalverhoging, minder dividend, activa verkopen) (post 7u28).

  Ook sectorgenoten van Unibail, zoals Klépierre  (-5%), Wereldhave  (-5%) en Eurocommercial Properties  (-5%), krijgen een opdoffer.

  Delivery Hero  zakt 2 procent. De groep neemt de activiteiten van Glovo over in Latijns-Amerika.

  Na Inditex (Zara) en H&M eerder deze week, is het nu de beurt aan de Britse kledingketen Next om met een beter dan verhoopt herstel uit te pakken. Het aandeel wint bijna 2 procent.

 • Orange Belgium rondt kaap van 300.000 Love-klanten

  Orange Belgium , de kleinste mobilofoonspeler op de Belgische markt, laat in een persbericht weten dat zijn Love-aanbod nu 300.000 'convergente klanten' telt. Het Love-aanbod bestaat ui Love Duo (internet + mobiel) en Love Trio (internet + tv + mobiel).

  Orange Belgium stelt zich als een uitdager op van de twee grootste telecomgroepen van het land, Proximus en Telenet. Het bedrijf wijst er op dat het zijn Love-aanbod van nul moest opbouwen 'mede dankzij het langdurig werken aan de verbetering van de regelgeving voor wholesaletoegang tot de kabelnetwerken'.

 • Brussel start met verlies

  Op Euronext Brussel opent de Bel20 1 procent lager, in lijn met de rest van Europa. Dat de Fed wat onzeker is over het economisch herstel en geen extra munitie bovenhaalt, zorgt voor ontgoocheling.

  Over volgende bedrijven was er woensdagavond of vanmorgen nieuws:

  Greenyard trekt zijn winstprognose voor het lopende boekjaar op. Het fruit- en groenteconcern stijgt 4,5 procent.

  Smartphoto start een nieuw aandeleninkoopprogramma en wint 0,5 procent.

  Fountain heeft een moeilijk eerste halfjaar achter de rug maar blijft toch nipt winstgevend. Het aandeel noteert op de fixingmarkt en werd dus nog niet verhandeld.

  Jefferies start de opvolging van Ontex met een houdadvies. Het aandeel zakt 1,3 procent.

 • Zomermaanden brengen slechts gedeeltelijk herstel voor autoverkoop

  Nu al is duidelijk dat 2020 een zwart jaar wordt voor de autosector. Door de lockdowns in het voorjaar kreeg de Europese autoverkoop ongemeen harde klappen. Hoewel de toestand sinds de heropening van de economieën is verbeterd, hebben de zomermaanden niet helemaal het verhoopte herstel gebracht, blijkt uit een persbericht van sectororganisatie ACEA.

  In juli lagen de inschrijvingen van nieuwe personenwagens in de Europese Unie slechts 5,7 procent onder het niveau van juli 2019. In augustus was er echter weer een inzinking en kwam de verkoop 18,9 procent lager uit dan een jaar eerder.

  Over de eerste acht maanden van het jaar was de Europese autoverkoop 32 procent kleiner dan een jaar eerder. Om dat even in concrete cijfers uit te drukken: er werden bijna 2,9 miljoen minder wagens verkocht. Grote markten als Spanje, Italië en Frankrijk werden zwaar getroffen.

  Het is dan ook niet verwonderlijk dat Franse en Italiaanse automerken - die sterk staan op hun thuismarkten - de grootste verkoopdalingen optekenden. PSA , Renault en FCA verkochten in de eerste acht maanden respectievelijk 38,3 procent, 34,5 procent en 38,4 procent minder dan een jaar eerdere. Bij de VW-groep bleef de daling 'beperkt' tot 29,8 procent. Luxemerken als BMW (-20,2%), Mercedes (-21%) en Volvo (-20,5%) hielden duidelijk beter stand.

 • Richard Branson vervoegt beurshype van blancochequebedrijven

  We schreven het eerder al: blancochequebedrijven zijn de jongste beurshype. Beleggen in een lege beursschelp in de hoop dat de oprichter van dat vehikel een lucratieve bedrijfsovername voor elkaar krijgt. Dat is, kort samengevat, het nieuwste businessmodel van Wall Street. Special Purpose Acquisition Companies (SPAC) bestaan al decennia op de Amerikaanse aandelenbeurs, maar in 2020 breken de SPAC's alle records met tientallen miljarden dollar aan opgehaald geld.

  De Britse excentrieke ondernemer Richard Branson vervoegt nu het feestje van de blancochequebedrijven, met de lancering van VG Acquisition. De SPAC wil naar de beurs trekken tegen 10 dollar per aandeel en zo 400 miljoen dollar binnenhalen. VG wordt geleid door Richard Branson, John Bayliss (CEO Virgin Group) en Evan Lovell (CFO Virgin Group). 'We zoeken een bedrijf dat actief is in een van de kernsectoren van Virgin Group: reizen, financiële diensten, wellness, technologie, muziek, media en hernieuwbare energie', zo luidt de strategie in het bij de SEC gedeponeerd prospectus.

  Volgens Branson biedt de coronacrisis een unieke opportuniteit om tegen een aantrekkelijke waardering een interessant bedrijf op de kop te tikken.

 • Greenyard verhoogt winstprognose

  Groente- en fruitreus Greenyard  verwacht over de eerste helft van het boekjaar (april - september) een ebitda te realiseren van 55 miljoen euro, dat is 15 procent meer dan over de zelfde periode vorig jaar. Over heel het boekjaar 2020/2021 mikt Greenyard nu op een ebitda tussen 106 en 110 miljoen euro. De vorige prognose lag tussen 100 en 105 miljoen.

 • Nippon Ginko minder somber over economie

  De Japanse centrale bank liet zonet de basisrente stabiel op -0,1 procent, net als de omvang van de obligatie-aankopen. De centrale bank merkt op dat de economie een geleidelijk herstel vertoont. Ook de situatie in de overzeese economieën verbetert tegenover de 'depressieve toestand' eerder. Dat zwengelt de Japanse export aan.

 • Smartphoto begint nieuwe aandeleninkoopprogramma

  De Wetterse foto-e-commercegroep Smartphoto start vandaag met een nieuw aandeleninkoopprogramma. Het is de bedoeling tussen 17 september 2020 en 30 juni 2021 voor maximaal 3 miljoen euro eigen aandelen in te slaan.

  De algemene vergadering van 9 mei 2018 had de raad van bestuur een volmacht van vijf jaar gegeven om aandelen in te kopen. Die aandelen ziet Smartphoto enerzijds als een investering, anderzijds kunnen ze dienen 'voor de financiering van mogelijke toekomstige overnames', staat in een persbericht.

  Voor de realisatie van het aandeleninkoopprogramma is een discretionair mandaat toegekend aan KBC Securities.

  Met het nieuwe aandeleninkoopprogramma komt het vorige ten einde. Daarbij kocht Smartphoto 150.041 aandelen in. Het bedrijf heeft momenteel 151.552 eigen aandelen in bezit, wat overeenstemt met 3,84 procent van het totaal aantal uitgegeven aandelen.

 • 'Deal tussen Oracle en TikTok niet voldoende voor VS'

  De deal die softwarebedrijf Oracle overeen is gekomen met het Chinese bedrijf ByteDance rond socialemedia-app TikTok is niet voldoende om de zorgen bij de Amerikaanse regering rond die app weg te nemen. Er blijven vraagtekens over de toegang van ByteDance tot de gegevens van gebruikers en de invloed die China zou houden over het bedrijf. Dat schrijft althans Bloomberg op basis van bronnen.

  Uiteindelijk neemt president Donald Trump een beslissing over de overeenkomst. 'De deal moet voor '100 procent' voldoen aan de nationale veiligheid. Ik ga niet eender wat ondertekenen', zei Trump gisteren tijdens een persconferentie in het Witte Huis.

  Trump ontvangt vandaag het rapport over de inhoud van de overeenkomst. TikTok moest van de VS verkocht worden aan een Amerikaans bedrijf uit veiligheidsoverwegingen.

 • HSBC schrapt Euronext van kooplijst

  HSBC-analist Johannes Thormann verlaagt het advies voor Euronext  van 'kopen' naar 'houden'. Zijn koersdoel ligt op 107 euro, wat nochtans 8 procent hoger is dan de slotkoers gisteren.

 • Fountain nipt winstgevend

  Fountain , de Waalse leverancier van warme dranken aan kmo's, maakte woensdagavond de halfjaarresultaten bekend. Als gevolg van de coronacrisis zakte de omzet met 29 procent en verslechterde de ebitda-marge van 13,5 tot 6,2 procent. Fountain bleef wel licht winstgevend (13.000 euro tegen 254.000 euro een jaar eerder).

  Over de nakende kapitaalverhoging, waarover een buitengewone algemene vergadering op 29 september moet beslissen, was er geen bijkomend nieuws. Fountain legt wel uit waarvoor het extra geld zal gebruikt worden: de impact van de coronacrisis opvangen en de nieuwe strategie ten uitvoer brengen. Die bestaat er vooral in de verkoop aan te zwengelen in België en Frankrijk door meer in te zetten op digitale marketing, de verkoopploeg beter op te volgen en het productenaanbod uit te breiden.

 • Unibail wil 3,5 miljard euro ophalen met kapitaalverhoging

  De eigenaar van winkelpanden, Unibail-Rodamco-Westfield , wil een kapitaalverhoging doorvoeren van 3,5 miljard euro. Unibail zal op een buitengewone aandeelhoudersvergadering de goedkeuring vragen voor de kapitaaloperatie en hoopt het geld voor het einde van het jaar binnen te hebben.

  Het wil ook 1 miljard euro besparen door in te grijpen in de dividendbetalingen in de komende twee jaar. Tot slot gaan voor 4 miljard euro activa de deur uit. Unibail wil met de initiatieven de schulden afbouwen.

  In augustus kon Unibail 70 procent van de normale huur (81% in continentaal Europa) innen. In Los Angeles zijn de indooractiviteiten van vijf shoppingcentra nog steeds dicht. Zij vertegenwoordigen 4 procent van de waarde van de shopping centra in portefeuille.

 • Deutsche Börse overweegt DAX uit te breiden

  De teloorgang van Wirecard zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor de DAX. De fintechspecialist was een van de juwelen van de hoofdindex van de beurs van Frankfurt, maar ontaardde in een schandaal en viel uiteindelijk om.

  Topman Theodor Weiner van Deutsche Börse wil daarom graag de DAX uitbreiden, schrijft Handelsblatt. Hij zou tot 50 componenten willen gaan, al zal het wellicht zo'n vaart niet lopen. Vermoedelijk zal de DAX eerder tot 35 à 40 aandelen groeien. Bij de samenstelling zouden ook rekening worden gehouden met nieuwe criteria als winstontwikkeling en goed bestuur. De Arbeitskreis Aktienindizes van Deutsche Börse komt eind september bijeen en zal dan mogelijk knopen doorhakken.

  De vernieuwde Duitse sterindex moet zo snel mogelijk de indruk wegnemen dat de DAX alleen zou bestaan uit enerzijds 'winderige klimmers' en anderzijds 'dinohelden van het oude Deutschland AG', aldus het Handelsblatt. 

 • Jefferies start opvolging Ontex met 'houden'-advies

  Het beurshuis Jefferies start vandaag de opvolging van Ontex . Het advies luidt 'houden' en het koersdoel ligt op 12,35 euro. Dat is 4 procent meer dan de slotkoers van gisteren.

  Volgens de gegevens van Bloomberg variëren de koersdoelen van Ontex van 11 en 20 euro.

 • Europese beurzen op weg naar verlies

  De futures suggereren een openingsverlies van 1 procent voor de Euro Stoxx50.

 • Rood Azië

  Goedemorgen! De Federal Reserve hield woensdag zijn beleidsrente stabiel op 0 tot 0,25 procent en wijzigde ook niets aan zijn opkoopprogramma. Dat wordt ‘in het huidige tempo’ voortgezet. Fed-voorzitter Powell had het daarnaast over onzekerheid rond het economisch herstel.

  Wall Street sloot grotendeels in de min en die trend trekken de Aziatische beurzen vanmorgen door. Daarmee komt op verschillende plaatsen een einde aan een vijf dagen durende winstreeks. Tokio zakt 0,6 procent, Hongkong 1,6 procent, Shanghai 1 procent en Seoel 1,3 procent.

  Het hart van de beurs van Frankfurt ©REUTERS

 • Britse centrale bank zet zich schrap voor harde brexit

  De Bank of England buigt zich vandaag over het monetair beleid. Economen verwachten dat de Bank of England op termijn opnieuw met stimulus op de proppen komt nu in het VK een turbulent einde van 2020 dreigt.

  Lees hier onze vooruitblik op de beursdag.

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud