1. Markten Live
 2. Live blog
live

Aperam primus in Bel20

De Europese beurzen bleven dicht bij huis. Beleggers zijn door de combinatie van oplopende inflatie en verzwakkende groei op hun hoede. Volvo Cars tempert de ambities rond zijn IPO.
 • Bezettingsgraad Vastned Belgium verbetert

  De verhuurder van winkelpanden Vastned Belgium  genoot eind september van een bezettingsgraad van 98,4 procent. 'Dat is een verbetering met 2,2 procent tegenover eind vorig jaar', beklemtoont de gvv. Van de huurinkomsten over de eerste negen maanden van het jaar kon de groep effectief 97,8 procent innen.

  De winkelpandverhuurder stelt voor 2021 een winst per aandeel voorop tussen 2,45 en 2,50 euro. Hoe groot het dividend wordt, zal de gvv pas bij de publicatie van de jaarcijfers meedelen.

 • Aedifica breidt uit in VK

  Aedifica  kondigt de overname aan van een een volledig operationeel woonzorgcentrum in Shrewsbury (VK). Het gaat om investering van 11,5 miljoen pond. Het woonzorgcentrum biedt onderdak aan 81 bewoners. Het initiële nettohuurrendement ligt op 6,5 procent.

 • Bel20 sluit vlak

  De Bel20 is quasi vlak afgesloten op 4.219 punten. 

  Aperam (+3,4%) was de primus in de Bel20, Nyxoah (+6,3%) op de brede markt. 

  Aedifica (-1,8%) was het kneusje in de sterindex, MDxHealth (-3,8%) bij de kleinere aandelen. 

 • Musk is meer dan 250 miljard dollar waard

  Op basis van Bloomberg-gegevens is het vermogen van Elon Musk gestegen naar 252 miljard dollar, met dank aan de hogere Tesla-koers. Hij vergroot als rijkste mens ter wereld zijn voorsprong op de nummer twee, Jeff Bezos van Amazon (193 miljard dollar). 

  Morgan Stanley voorspelde vorige week dat Musk de eerste mens kan worden met een vermogen boven 1.000 miljard dollar. Het beurshuis is vooral optimistisch over een ander bedrijf van Musk: SpaceX. Dat is goed voor 17 procent van het vermogen van Musk. Maar Morgan Stanley gelooft dat kan veranderen. Het ruimtevaartbedrijf was bij de jongste financieringsronde 100 miljard dollar waard. Musk bezit zowat de helft van SpaceX.

 • Tesla racet voorbij Facebook

  Door de koersstijging van Tesla  is het bedrijf van Elon Musk nu 957 miljard dollar waard, de hoogste waardering ooit en niet ver verwijderd meer van de magische kaap van 1.000 miljard dollar. 

  Facebook daarentegen is met de koersdaling vandaag 915 miljard dollar waard. 

  Het is niet voor het eerst dat Tesla meer waard is dan Facebook. Dat was ook begin dit jaar het geval (zie grafiek)

 • Uitschieters op Wall Street

  • Tesla  schiet 5 procent hoger naar een recordkoers na een deal met Hertz (zie post 14u32).
  • Pinterest gaat 14 procent onderuit nu Paypal de overnamegeruchten torpedeert. Paypal  schiet 7 procent hoger. (post 14u38) 
  • Kimberly-Clark  zakt naar een jaardieptepunt na een nieuwe verlaging van de winstprognose (post 14u32). 
  • Facebook zakt 1,4 procent. Nabeurs publiceert de groep resultaten. Het aandeel is sinds de piek van september al met 16 procent teruggevallen. 
 • Wall Street in het groen

  De Dow Jones  gaat 0,2 procent hoger uit de startblokken, de Nasdaq Composite  wint 0,4 procent. 

 • MeDirect verlaagt spaarrente

  De prijsbreker MeDirect verlaagt vanaf 1 november de spaarrente. Op het klassieke boekje - Dynamic Sparen - zakt de basisrente van 0,30 naar 0,20 procent. De getrouwheidspremie blijft op 0,10 procent staan. 

  Op het getrouwheidsboekje - waar de premie het gros van het rendement uitmaakt - zakt de basisrente van 0,05 naar 0,01 procent. De premie blijft op 0,15 procent staan. Een premie is pas verworven als het geld twaalf maanden onaangeroerd blijft staan. 

  De hoogste vergoeding vang je bij Medirect via het boekje Maandsparen Max (0,05% rente, 0,65% premie). Daarop kan je maandelijks maximaal 5.000 euro storten. Vanaf 1 november mag op dat boekje maximaal 50.000 euro staan. 

 • Belgisch ondernemersvertrouwen blijft stabiel

  De conjunctuurbarometer van de Nationale Bank, die het Belgische ondernemersvertrouwen weergeeft, is in oktober stabiel gebleven op 4,0. Achter dat cijfer gaan echter tegengestelde ontwikkelingen schuil.

  Er is een opvallende beterschap in de dienstverlening aan de bedrijven, terwijl er minder optimisme is in de verwerkende nijverheid en de bouwsector. In de bouwsector zijn bedrijfsleiders minder positief over de orderportefeuille en de vraagvooruitzichten.

  De grootste verslechtering treft de handel, waar de vooruitzichten minder goed zijn voor de bestellingen bij de leveranciers en in mindere mate voor de werkgelegenheid.

 • Wall Street gaat licht hogere opening tegemoet

  De Amerikaanse futures noteren vlak tot licht hoger, wat op een positieve start in New York wijst. De futures op de Dow Jones en de S&P staan vlak, die op de Nasdaq 0,25 procent in de plus.

  Beleggers maken zich stilaan op voor de resultaten van de techreuzen Facebook (nabeurs), Alphabet en Microsoft (dinsdag) en Amazon.com en Apple (donderdag).

 • PayPal torpedeert Pinterest-geruchten

  Beursgenoteerde bedrijven die de zondagsrust verstoren, ze zijn zeldzaam. Maar PayPal  was duidelijk voldoende bezorgd over zijn kelderende beurskoers om gisteren even kort als korzelig formeel te ontkennen interesse te hebben in Pinterest

  De geruchten hadden de voorbije dagen het kwakkelende socialemediabedrijf een boost gegeven, ten koste van de beurskoers van de betaalspecialist. Nu lijkt het voor Pinterest 'terug naar af' te zijn. 

  Pinterest keldert voorbeurs 15 procent. 

 • Kimberly-Clark verlaagt andermaal winstprognose

  Kimberly-Clark , de Amerikaanse fabrikant van toiletpapier (Scottex), babyluiers (Huggies) en papieren zakdoeken (Kleenex), kreunt zwaar onder de verstoorde aanvoer en de hogere grondstoffenprijzen. Voor het derde kwartaal op rij verlaagt het bedrijf zijn winstprognose voor dit jaar. Het rekent nu op een aangepaste winst tussen 6,05 en 6,25 dollar per aandeel. Tot dusver stond de verwachting op 6,65 tot 6,90 dollar. De omzet zal organisch met 1 tot 2 procent dalen.

  In het derde kwartaal steeg de omzet organisch met 4 procent naar 5 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 1,62 dollar tegen 1,72 dollar een jaar geleden en onder de consensusprognose van 1,65 dollar.

 • ‘Hertz bestelt 100.000 Tesla's'

  Hertz maakt versneld werk van de elektrificatie van zijn wagenpark. De autoverhuurder heeft in een klap 100.000 Tesla’s besteld, vernam Blomberg uit goede bron. Het order vertegenwoordigt ongeveer 4,2 miljard dollar aan inkomsten voor de Amerikaanse bouwer van elektrische wagens. Een bevestiging door Hertz en/of Tesla is er nog niet.

  Hertz kwam in mei 2020 onder Chapter 11 (bescherming tegen schuldeisers) te staan, toen door de lockdowns het toerisme en de zakenreizen instortten en de autoverhuur stilviel. In mei van dit jaar kon het bedrijf een doorstart maken met de hulp van een reeks investeerders, waaronder Knighthead Capital Management, Certares Opportunities en Apollo Capital Management.

 • Microsoft meldt Russische cyberaanval op clouddiensten

  Het in Rusland gevestigde agentschap dat achter de massale SolarWinds-cyberaanvallen van vorig jaar zat, heeft in een nieuwe golf van aanvallen op Amerikaanse computersystemen nog eens honderden bedrijven en organisaties in het vizier genomen, meldt Microsoft in een blogpost.

  De aanvallen waren met name gericht tegen verkopers en aanbieders van clouddiensten. Volgens Microsoft werden tussen 1 juli en 19 oktober 609 van zijn klanten geraakt. Slechts een klein deel van de aanvallen was overigens succesvol, zei de softwarereus aan The New York Times.

 • Morgen: chatten met Kurt

  Morgen kunt u om 12 uur andermaal chatten met redacteur Kurt Vansteeland. Het thema luidt kosteninflatie, zeg maar de rode draad doorheen de kwartaalupdates van de beursgenoteerde bedrijven.

 • Musk tackelt digimunt Shiba Inu

  In een reactie op een tweet liet de miljardair Elon Musk weten geen enkele digimunt shiba inu te bezitten, waarop de munt met 15 procent keldert. De terugval is relatief: de munt steeg in 30 dagen met 400 procent en is nu het nummer 11 in marktwaarde. 

  In een vervolgtweet zei Musk nog enkel bitcoin, ether en dogecoin te hebben gekocht. De dogecoin heeft als beeltenis ook een shiba inu-hond. 

 • 'Exor dicht bij verkoop herverzekeraar'

  Exor gaat op de beurs van Milaan tot 5 procent hoger. Volgens de krant Il Sole heeft de holding voor de verkoop van de herverzekeraar PartnerRe gesprekken heropgestart met Covea. Er is sprake van een bedrag dicht bij 9 miljard dollar. 

  'Als dat cijfer klopt, kan Exor een meerwaarde boeken van 750 miljoen euro tegenover de huidige boekwaarde', stelt het beurshuis Mediobanca. 

  Exor, de holding van de familie Agnelli, kocht PartnerRe in 2015 voor 6,9 miljard dollar. Ook in februari 2020 was sprake van een verkoop aan Covea voor ongeveer 9 miljard dollar. 

 • Ons verslag van Euronext Brussel...

  ... ruikt naar bier en naar de zee. U vindt het hier terug.

 • Just Eat Takeaway: this is your Captain speaking

  Nu de beurskoers al ruim een jaar kwakkelt, krijgt Just Eat Takeaway-CEO Jitse Groen het aan de stok met een Amerikaanse aandeelhouder en activist: Cat Rock Capital, waarachter de hefboomfondsbeheerder Alex Captain schuilgaat. 

  U leest er hier meer over. 

 • Tinc knipt stevige coupon

  De infrastructuurbeheerder Tinc  noteert vandaag zonder het recht op een stevige coupon. De coupon bestaat voor 0,45 euro uit een fiscaalvriendelijke kapitaalvermindering en voor 0,07 euro uit een klassiek dividend. 

  De bruto-uitkering van 0,52 euro ligt 1 cent hoger dan vorig jaar, in lijn met de strategie van Tinc om de uitkering jaarlijks in hetzelfde tempo als de inflatie te laten aandikken. 

  Het geld komt woensdag op de rekening. 

 • Beursdebuut in mineur voor kokoswater AB InBev-telgen

  Vita Coco  is vorige week woensdag ver onder de initiële prijsvork van 18 à 21 dollar naar de beurs getrokken. De intekenprijs bedroeg slechts 15 dollar. Bovendien sloot het aandeel de eerste week af op 13,95 dollar. De intekenaars zitten dus al op een verlies van 7 procent. 

 • Degroof Petercam knipt in koersdoel AB InBev

  In de aanloop naar de derdekwartaalresultaten verlaagt Degroof Petercam zijn koersdoel voor AB InBev van 72 naar 68 euro.

  Analist Fernand de Boer verwacht zwakke kwartaalcijfers. De omzet had te lijden onder de coronapandemie, verstoringen van de aanvoerketen, ongunstige wisselkoersen en een lastige vergelijkingsbasis. Hij denkt dat de volumes met 1,6 procent zijn gedaald, de brutobedrijfswinst (ebitda) met 5,6 procent. Toch verwacht hij dat de bierbrouwer zijn vooruitzichten - een ebitda-groei tussen 8 en 12 procent - handhaaft.

  Belangrijker is volgens de Boer wat AB InBev over de kosteninflatie gaat zeggen, in het bijzonder over de hogere aluminiumprijzen. Als we naar de consensusramingen voor 2022 kijken, lijkt het alsof de markt de hogere kosten al heeft ingecalculeerd, merkt hij op. De markt onderschat in zijn ogen echter de prijszettingskracht van de biersector en van AB InBev in het bijzonder.

  De Boer vindt ook dat de vooruitgang van AB InBev in de omzet, de verwachte winstgroei en de sterke prijszettingskracht niet weerspiegeld worden in de waardering, zodat het aandeel met een aanzienlijke korting tegenover andere bierproducenten noteert. Hij gaat er ook van uit dat de schuldenafbouw doorgaat, wat meer aandeelhouders zal aantrekken. Hij denkt niet dat Altria op het huidige koersniveau zijn belang in AB InBev zal verkopen. Allemaal redenen om het koopadvies te herhalen.

 • Degroof Petercam haalt Gimv van de kooplijst

  In een sectorupdate van de Belgische holdings haalt Degroof Petercam Gimv  van de kooplijst. Het advies luidt nu 'houden', met een koersdoel van 58 euro. 

  'Gimv blijft interessant als hoeksteen voor elke portefeuille die beleggers toegang verschaft tot private equity en met een dividendrendement van 4,5 procent bruto. Maar na de spurt sinds begin 2021 is het aandeel nu perfect geprijsd, zodat we ons advies verlagen naar houden', stelt analist Joren Van Aken. 

 • Volvo Cars aan onderkant prijsvork naar de beurs

  Volvo Cars, dat donderdag zijn debuut maakt op de beurs van Stockholm, heeft de omvang van zijn aanbod luidens een persbericht gereduceerd. De prijs voor de aandelen is vastgelegd op 53 Zweedse kronen, aan de onderkant van de eerder gemelde vork van 53 tot 68 kronen.

  Erg verwonderlijk is dat niet. De markt voor Europese beursintroducties is de jongste maanden minder gunstig geworden. De volatiliteit op de aandelenmarkten is fors toegenomen door inflatiezorgen en verstoringen in de aanvoerlijnen. Autobouwers hebben in het bijzonder te lijden onder tekorten aan halfgeleiders.

  De introductieprijs van 53 kronen waardeert de Zweedse autoconstructeur, die in handen is van het Chineese Geely, op omgerekend circa 15,5 miljard euro tegen bijna 20 miljard aan de bovenkant van de vork. Volvo Cars wil met de beursoperatie circa 20 miljard Zweedse kronen (2 miljard euro) ophalen, een vijfde minder dan gepland. Er wordt niet in een overtoewijzingsoptie voorzien.

 • Onderweg naar Londen: een vrouwvriendelijke belegging!

  De beurswereld is nog heel erg een mannenwereld, kon u afgelopen weekend in het weekboek van collega Ellen Vermorgen lezen. 

  Hier en daar gloort echter beterschap. Op de Londense beurs warmt de specialist in hernieuwbare energie Atrato Onsite Energy zich op voor een beursintroductie eind november. De specialist in zonnepanelen zal de logische ticker 'ROOF' krijgen. 

  Opvallend (al zou dat anno 2021 eigenlijk niet mogen opvallen): Atrato wordt waarschijnlijk het eerste Britse genoteerde bedrijf met een raad van bestuur die voor 100 procent uit vrouwen bestaat.  

 • Koersdoel Exmar omhoog bij Kepler Cheuvreux

  Kepler Cheuvreux verhoogt zijn koersdoel voor Exmar van 5,30 naar 6,20 euro en blijft bij zijn koopadvies. De voornaamste reden is dat de kans op tewerkstelling voor de drijvende lng-fabriek Tango FLNG volgens de analist flink groter is geworden door het verschil in gasprijzen in de VS enerzijds en Azië en Europa anderzijds. De 'LNG spreads' lopen op tot 25 à 29 dollar per MMBtu. Voor gasexporteurs die daar munt willen uitslaan, kan de Tango een prima oplossing zijn.

  Op basis van de toegenomen kans op tewerkstelling en het afsluiten van een contract tegen gunstige voorwaarden, verhoogt Kepler Cheuvreux zijn waardering van de Tango FLNG van 3,40 naar 4,30 euro per aandeel.

  Daarentegen zakt de waardering van de hervergassingsbarge FSRU S188 van 1,90 naar 1,60 euro per aandeel. De analist is hier conservatiever geworden. Lees: het wordt moeilijker een (goed) contract te vinden.

  Ook over het lpg-segment - de gastankerbusiness van Exmar - is hij wat voorzichtiger geworden. Hij ziet de spotvrachttarieven voor middelgrote gastankers (midsize gas carriers), die begin dit jaar recordniveaus bereikten, de komende jaren zowat een kwart lager uitkomen.

 • Duitse economie verliest vierde maand op rij vaart

  Neen, het is nog géén stagflatie. Maar oplopende inflatie gaat deze herfst wel hand in hand met teruglopende groei. Dat illustreert ook de oudste conjunctuurbarometer van Europa: de Duitse Ifo-barometer. 

  De maandelijkse rondvraag bij Duitse inkoopdirecteuren leert dat de economie voor de vierde maand op rij vaart verliest. Zorgwekkend is dat ondernemers vooral somberder worden over de outlook. 

 • KBCS trekt koersdoel Euronav op

  In een uitgebreid rapport buigt Olivier Vandewoude, analist van KBC Securities, zich over de tankersector en meer bepaald over Euronav . De tankersector maakt zich op voor een - laattijdig - covidherstel, zegt hij, en daar zijn diverse redenen voor.

  De vraag naar olie zal in 2022 opnieuw klimmen richting prepandemieniveau naarmate de wereldeconomie meer op toeren komt. Het overschakelen op olie kan vanwege de hoge prijzen een eenmalige boost geven.

  Om de aanvoer van olie op te drijven tracht de OPEC+ al enkele maanden de productie met 400.000 vaten per dag te verhogen. In de praktijk lukt dat echter niet helemaal omdat sommige OPEC-leden (Angola en Nigeria) niet kunnen volgen door onderinvestering en onderhoudsproblemen. Saoedi-Arabië heeft recente oproepen om meer olie op te pompen genegeerd.

  Positief voor de tankeroperatoren is dat de tankervloot maar licht groeit, met gemiddeld 1,3 procent per jaar tegen 4,2 procent in de voorbije vijf jaar. Het wereldwijde orderboek voor tankers staat onder het gemiddelde van de voorbije 25 jaar en door de hoge sloopprijzen wordt wellicht een aantal oude tankers verschroot.

  Vandewoude verhoogt zijn koersdoel voor Euronav van 10,20 naar 11 euro en handhaaft zijn koopadvies.

  Opvallend is dat hij in zijn rapport met geen woord rept over de recente instap van John Fredriksen in het kapitaal van Euronav.  

 • Plus 500: een positieve tradingupdate, maar...

  Plus500 , een Britse broker gespecialiseerd in complexe financiële producten, rapporteert over het derde kwartaal een beter dan verwachte evolutie van omzet en brutobedrijfswinst (ebitda). 

  -33%
  Niet langer only game in town
  Broker Plus500 zag over de eerste negen maanden van 2021 het aantal nieuwe klanten met een derde teruglopen tegenover pandemiejaar 2020

  Toch reageren beleggers met een zuinig plusje voor Plus niet euforisch. De reden? Plus500 laat ook weten dat extra marketinguitgaven de komende kwartalen op de winstmarge zullen wegen. 

  De broker moet meer spenderen om klanten te laten traden, nu er anders dan in het pandemiejaar 2020 ook weer andere vormen van entertainment (sport, concerten...) zijn. Het aantal actieve klanten liep over de eerste negen maanden van 2021 met 3 procent terug, het aantal nieuwe klanten daalde zelfs met een derde. De gemiddelde omzet per klant viel met een kwart terug, tot 1.517 dollar per kwartaal. 

 • Beurzen starten stabiel

  De Bel20 noteert na twee minuten handel 0,1 procent hoger, terwijl de rest van Europa ongeveer stabiel blijft.

  Over volgende bedrijven is er nieuws:

  * IBA kan het eerder aangekondigde contract voor een protontherapiesysteem in Florida bevestigen. Het aandeel stijgt met 1,6 procent.

  * KBC Securities verhoogt het koersdoel voor Euronav . De tankerrederij wint 0,1 procent.

  * In een interview in De Tijd legt topman Dirk Tirez uit wat hij met Bpost van plan is. Bpost noteert 0,1 procent hoger.

 • De favoriete aandelen van Sam Adams (Truncus)

  Sam Adams, de hoofdstrateeg van de Oost-Vlaamse vermogensbeheerder Truncus, heeft een zwak voor de holding Softbank, de verzekeraar NN , de distributeur van medisch materieel Henry Schein , de distributeur van elektrische producten Rexel en de specialist in offroadvoertuigen Polaris .

  Hier leest u er meer over.

 • HSBC presteert beter dan verwacht

  De Britse grootbank HSBC , die vooral in Azië actief is, behaalde over het derde kwartaal een winst voor belastingen van 5,4 miljard dollar. Dat is niet alleen 74 procent meer dan vorig jaar, maar ook beter dan verwacht: analisten gingen volgens Reuters gemiddeld uit van 3,78 miljard dollar.

  De opvallende resultaatverbetering is grotendeels te danken aan het terugnemen van 700 miljoen dollar aan provisies voor slechte leningen. In het derde kwartaal van 2020 had HSBC daarvoor 800 miljoen dollar opzijgezet. De economische omstandigheden zijn verbeterd terwijl leningen beter hebben gepresteerd dan verwacht, aldus de bank.

  Op basis van de goede kwartaalcijfers kondigt HSBC een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 2 miljard dollar aan.

 • Over de Turkse lira...

  ... die nieuwe dieptepunten verkent na een demarche van president Erdogan leest u hieronder meer.

 • Hoe beleggen in tijden van stagflatie?

  Stagflatie, de weinig verkwikkende combinatie van hoge inflatie en stagnerende groei. Hoe realistisch dat scenario is, analyseert collega Kris Van Hamme. Hoe u uw portefeuille wapent, vertelt collega Serge Mampaey hier

 • Licht hogere beurzenstart op komst

  De Europese beurzen gaan een voorzichtige, maar positieve start tegemoet. De future op de Euro Stoxx noteert 0,2 procent hoger.

  Beleggers hebben veel zaken tegenover elkaar af te wegen: de inflatievooruitzichten, de vastgoedingrepen in China, de stijgende olieprijs, de verdere val van de Turkse lira, beter dan verwachte resultaten van HSBC…

 • Biedstrijd rond Zooplus lijkt beslecht

  De twee ‘jagers’ op Zooplus , de Amerikaanse private-equityonderneming Hellman & Friedman en haar Zweedse sectorgenoot EQT Private Equity, bundelen uiteindelijk de krachten in de overnamestrijd voor Zooplus. Het gezamenlijke bod op de Duitse onlinediervoerwinkel wordt met 10 euro opgetrokken naar 480 euro per aandeel. Dat waardeert Zooplus op circa 3,7 miljard euro inclusief schulden.

  Het management en de raad van bestuur van Zooplus raden sterk aan op het overnamebod in te gaan voorhet op 3 november afloopt.

 • Olieprijs nadert hoogste peil in zeven jaar

  De prijs van een vat Brent-Noordzeeolie  noteert voor het eerst sinds oktober 2018 boven 86 dollar en nadert zo het hoogste peil in zeven jaar. 

  De reden? Saoedi-Arabië, de 'centrale bank' van de oliemarkt. Riyad gooide afgelopen weekend koud water op de hoop dat het oliekartel OPEC meer olie naar boven zou pompen, omdat de Saoedi's er niet van overtuigd zijn dat de huidige sterke vraag duurzaam is, gelet op het heropflakkerende coronavirus in grote delen van de wereld. 

 • Een Bpost-topman met een missie

  In onze weekendeditie kon u een lang interview lezen met Dirk Tirez, die sinds deze zomer volwaardig CEO is van Bpost . Hij wil het postbedrijf grondig transformeren door brievenpost en pakjesdiensten in één model te gieten. De excellentie in brievenpost wil hij ook toepassen in de pakjesbezorging.

 • IBA bevestigt protontherapiecontract in Florida

  IBA kondigde eerder dit jaar aan dat het door Advocate Radiation Oncology was geselecteerd voor zijn nieuwe kankerbestralingscentrum in Florida. Het Waalse bedrijf heeft zondag gemeld dat dat contract nu is bevestigd. Het omvat de levering van een Proteus ONE-systeem met inbegrip van Pencil Beam Scanning, Cone Beam CT, Philips Ambient en een volledige kwaliteitsverzekering voor de hard- en software door IBA Dosimetry America.

  Advocate Radiation Oncology verwacht vanaf 2023 patiënten te behandelen. IBA geeft de precieze waarde van het contract niet vrij, maar wijst erop dat de eindprijs voor een Proteus ONE-systeem en een onderhoudscontract van tien jaar tussen 40 en 50 miljoen dollar ligt.

 • Waar beleggers deze week naar uitkijken

  Donderdag wordt wellicht de drukste resultatendag van het najaar. Er is bovendien de beursgang van Volvo Cars in Stockholm en het rentebesluit van de ECB.

  Hier leest u er meer over.

 • Monte dei Paschi nog altijd niet gered

  Belangrijk nieuws was er in het weekend in de saga over Monte dei Paschi di Siena, de oudste bank ter wereld. UniCredit gaat uiteindelijk de wankele Italiaanse grootbank toch niet overnemen, iets waar de Italiaanse regering al jaren op aandrong. Monte dei Paschi kreunt onder massa’s ‘slechte’ leningen - leningen die niet of laattijdig worden afgelost. UniCredit haakte naar verluidt af wegens onenigheid over de waardering.

 • Minister Van Peteghem op VFB-congres

  Zaterdag vond - in hybride vorm - de jaarlijkse happening van de Vlaamse Beleggersfederatie (VFB) plaats. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) opende het congres en pleitte voor een fiscaliteit die beleggen niet ontmoedigt.

 • China probeert woningprijzen onder controle te krijgen

  Goedemorgen. Wall Street sloot vrijdag verdeeld, met een kleine winst voor de Dow Jones, maar een flink verlies voor de Nasdaq na een waarschuwing van Snap.

  In Azië staan vanmorgen beperkte winstcijfers op de borden. Sydney (+0,4%) krijgt steun van de mijnbouwers. In China staat de vastgoedsector onder druk nadat de overheid heeft aangekondigd in sommige regio's een pilootprogramma van vastgoedbelastingen in te voeren, met de bedoeling de woningprijzen in toom te houden. Niettemin noteert Sjanghai 0,4 procent in de plus. Tokio kleurt 0,9 procent rood nadat de regeringspartij een partiële verkiezing heeft verloren.

  Later deze week zal de aandacht vooral naar bedrijfsresultaten gaan. Naast de techreuzen Microsoft, Apple en Alphabet geven ook Europese en Aziatische zwaargewichten cijfers vrij, van Deutsche Bank tot Nomura.

  Een koersenbord in het gebouw van de beurs van Madrid ©EPA

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud