1. Markten Live
 2. Live blog

Bel20 eindigt na volatiele sessie hoger

Het nieuws dat president Trump besmet is met Covid-19, zette de Europese beurzen initieel 1 procent onder druk. Tegen de slotbel slaagde de Bel20 er nog in positief af te sluiten, ondanks een geknipt dividend van Colruyt.
 • Trump, Biden en de beurs | Bull, Bear & Bas

  Voor vandaag houden wij het voor gezien, we wensen u een fijn weekend! Vergeet zeker niet onze marktenvlog te kijken, waarbij collega Bas van der Hout ingaat op de gevolgen die een zege van Trump/Biden heeft voor de beurs:

  Trump, Biden en de beurs | Bull, Bear & Bas

 • Befimmo verkoopt Blue Tower

  Zeven jaar na de aankoop maakte Befimmo op 10 augustus bekend dat het de Blue Tower in de Brusselse Louizawijk zou verkopen. Dat gebeurde door de toekenning van een erfpachtrecht van 99 jaar voor een bedrag van 112 miljoen euro. De vastgoedgroep laat nu weten dat de closing vandaag heeft plaatsgevonden. Befimmo realiseert een nettomeerwaarde van 22 miljoen euro, of een rendement op de investering van 7 procent.

 • Nieuwe postzegeltarieven

  Bpost meldt zojuist dat het de tarieven voor 2021 heeft aangepast. Voor non-prior-verzendingen (binnen 3 werkdagen gezorgd) betaalt u vanaf volgend jaar 1,10 euro. Voor priorverzendingen (volgende werkdag geleverd) betaalt u 1,60 euro. Een genormaliseerde zending binnen Europa zal 1,91 euro kosten en voor zendingen buiten Europa zult u 2,13 euro moeten neertellen. 

 • Bel20 sluit hoger

  De Bel20 verdient een pluim, want terwijl de Europese beurzen gemiddeld 0,2 procent zakten wist de Belgische sterindex 0,4 procent hoger te sluiten. De toppers waren Aperam , ING en Proximus . De floppertjes waren Barco , Colruyt en GBL .

 • Pool duikt in de S&P500

  Doordat Morgan Stanley de broker ETrade inlijft, komt er een plekje vrij in de S&P500 en dat plekje is voor Pool , die zichzelf 's werelds grootste verdeler van zwembad en en zwembadaccessoires noemt. Het bedrijf met de beursticker POOL noteert op Nasdaq en heeft een beurswaarde van 13 miljard dollar.

  Pool is een duidelijke winnaar van de coronacrisis. In het tweede kwartaal steeg de omzet met 14 procent. De winst per aandeel schoot 20 procent de hoogte in. Bij de publicatie van de halfjaarcijfers krikte Pool ook de jaarwinstprognoses op. 

  'Familie zoeken in coronatijden voor veilige ontspanning thuis. Dat stuwde de vraag naar onze artikelen', zei CEO Peter Arvan. De groep realiseerde in het tweede kwartaal een omzet van 1,3 miljard dollar, een recordcijfer. 

 • Vinci dicht bij miljardendeal in Spanje

  De Franse infrastructuurgroep Vinci  bevestigt dat ze een 'niet-bindend voorstel' heeft ingediend voor de overname van de divisie industriële diensten van het Spaanse bouwconcern ACS. 'Dit voorstel is onderzocht door de raad van bestuur van Grupo ACS, die zichzelf open heeft gesteld voor onderhandelingen', zegt Vinci.

  Vinci heeft voor de divisie 5,2 miljard euro veil. Een onderdeel van deze divisie is Cobra, een grote ontwikkelaar van zonne- en windprojecten. De divisie Industriële Diensten van ACS had vorig jaar een omzet van 6,3 miljard euro. 

  Vinci stelt voor om minimaal 2,8 miljard euro in cash te betalen, het saldo wordt mogelijk in aandelen Vinci betaald.

  De koers van ACS schiet in Madrid 24 procent hoger. Vinci wint 3 procent.

 • Nieuwe klap voor Bayer

  Het is andermaal een slechte beursdag voor Bayer . Het aandeel verliest opnieuw meer dan 4 procent. Beleggers blijven het moeilijk hebben met de door Bayer aangekondigde miljardenafschrijving in zijn agrochemische divisie. Gisteren was Bayer ook al 13 procent gezakt.

 • Eurocommercial profiteert van verkoop winkelcentrum

  Op de beurs van Amsterdam trekt Eurocommercial Properties de kar met een winst van 5 procent. De eigenaar van winkelcentra verkocht een Zweeds shoppingcentrum voor 41 miljoen euro, de prijs waartegen het in de boeken stond. Met de verkoop versterkt het bedrijf de balans. Eurocommercial Properties wil in totaal voor 150 miljoen euro panden van de hand doen.

  De groep meldt ook dat het vorderingen maakt in de onderhandelingen met zijn huurders, en dat de huurinkomsten opnieuw beter binnenstromen. België blinkt daarin uit: 99 procent van de Belgische huurders hebben een akkoord gegeven met de winkeleigenaar.

  Degroof Petercam is tevreden over de verkoopprijs van het Zweedse pand en over de vooruitgang in de onderhandelingen met huurders die problemen kenden. Het beurshuis geeft een koopadvies en koersdoel van 18,50 euro.

 • Beursupdate

  Lees hier onze beursupdate in verband met de volatiliteit: hier klikken dus!

  ©AFP

 • Stimulushoop zorgt voor herstel

  De beurzen herstellen nu wat doordat de spreekster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zojuist meldde dat er op een of andere manier toch wel een economische stimulusplan komt. De Europese beurzen veren wat op maar gaan nog altijd 0,6 procent lager.

 • Walmart verkoopt Britse keten Asda

  Na 21 jaar trekt Walmart zich terug uit de Britse supermarktsector. De Amerikaanse retailer verkoopt de keten Asda aan de private equity-groep TDR Capital en de gebroeders Issa, miljardairs die fortuin maakten met tankstations. Daarmee komt Asda weer in Britse handen terecht.

  De kopers leggen 6,8 miljard pond (7,5 miljard euro) op tafel. Walmart boekt op de transactie een boekhoudkundig verlies van circa 2,5 miljard dollar.

  Walmart was al minstens twee jaar op zoek naar een overnemer voor Asda. De keten heeft het lastig om op te boksen tegen de Duitse discounters Aldi en Lidl. Walmart kocht Asda in 1999 voor 6,7 miljard pond. Een eerdere poging om Asda voor 7,3 miljard pond te verkopen aan Sainsbury werd vorig jaar afgeblokt door de mededingingsautoriteiten.

  Een archieffoto uit 2018 van een Asda-supermarkt in Zuid-Londen ©AFP

 • VS creëert minder banen dan verwacht

  In Amerika is het aantal banen in september gestegen met 661.000. Economen rekenden op een toename van 859.000 jobs. De werkloosheidsgraad zakte van 8,4 naar 7,9 procent, terwijl de markt uitging van een werkloosheidsgraad van 8,2 procent. Het totaal aantal werklozen daalde met 1 miljoen tot 12,6 miljoen. In september raakten 345.000 Amerikanen permanent hun job kwijt, waardoor het totaal aantal permanente jobverliezers uitkomt op 3,8 miljoen. In verhouding tot februari ligt dit cijfer 2,5 miljoen hoger. 

  Het banencijfer laat zien dat het Amerikaanse economische herstel zich doorzet. Door de coronacrisis zagen de Amerikaanse bedrijven hun inkomsten drastisch teruglopen, waardoor ze moesten saneren. Het gevolg was een golf werklozen, omdat in Amerika geen systeem van tijdelijke werkloosheid bestaat zoals in veel Europese landen. Maar het flexibele Amerikaanse systeem deed de werkloosheid weer redelijk snel teruglopen na het terugdraaien van de quarantainemaatregelen.

  Lees hier meer!

 • Inflatie eurozone nog lager dan verwacht

  De inflatie in de eurozone is in september gedaald tot -0,3 procent van -0,2 procent in augustus. Economen hadden een iets kleinere daling verwacht volgens Bloomberg. De kerninflatie (zonder de volatiele voedings- en brandstofprijzen) zakte van 0,4 naar 0,2 procent.

  De daling is voor een groot deel het gevolg van de btw-verlaging in Duitsland. Ook energieprijzen zetten druk, net als het verschuiven van soldenperiodes – waarna consumenten minder kopen.

  ING-econoom Bert Colijn is echter het meest bezorgd over de diensteninflatie, die doorgaans weinig volatiel is. In februari bedroeg de diensteninflatie nog 1,6 procent, in september was dat amper 0,5 procent. ‘Wij menen dat dit hoofdzakelijk te wijten is aan een sterke terugval van de prijzen voor diensten die verband houden met social distancing. Dat wijst erop dat het coronavirus een significante deflatoire impact had’, aldus Colijn.

 • Big Tech richting verlies

  Een opmerkelijke beweging is aanstaande op Wall Street. Dat de futures lager gaan door het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump besmet is met het coronavirus dat wisten we, maar het opmerkelijke is dat de techaandelen lager dreigen te openen dan de aandelen van de oude economie. Volgens de futures gaat de Dow Jones 1,3 procent lager, terwijl de technologiebeurs Nasdaq 1,9 procent lager dreigt te openen. 

  Ook Big Tech zal waarschijnlijk een tik krijgen. Voorbeurs gaat Apple 2,4 procent lager, verliest Amazon 2,1 procent, moet Microsoft 2,2 procent inleveren en zakt Facebook met 2,3 procent weg. Google-moeder Alphabet is een uitzondering want die zou 0,2 procent stijgen. 

  Dat juist de techaandelen ervan langs krijgen is opmerkelijk daar de angst op de beurs een covid-angst lijkt te zijn. Het zijn juist de techaandelen die daar het best tegen bestand zijn, omdat deze normaliter als coronaproof worden gezien.

  Voor een verklaring moeten we het mogelijk zoeken in een artikel dat we eerder deze week schreven over de economen van Bank of America. Die denken namelijk dat een overwinning van Joe Biden kan leiden tot een ommekeer op de beurzen, waarbij aandelen van de oude economie het beter zullen doen dan techaandelen. Dit omdat Biden beter voor de economie zou zijn en aandelen in de oude economie vooral winstgroei zien via economische groei.

  Mogelijk dat beleggers de kansen voor Joe Biden nu hoger inschatten, waardoor de aandelen in de oude economie het beter doen dan techaandelen.

  ©REUTERS

 • Verliezen beginnen weer op te lopen

  Het leek er even op dat de beurzen weer herstelden na het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump positief is getest op het coronavirus, maar inmiddels lopen de verliezen alweer op. Het gemiddelde Europese aandeel gaat er dik 1,1 procent op achteruit. Vooral Retailaandelen moeten verliezen slikken. Het luxeconcern Kering levert 1,8 procent in, de Britse bazaar B&M European Value Retail zakt 2,5 procent en in Londen gaat JD Sports Fashion met 3 procent onderuit.

  Trump's besmetting met het coronavirus zorgt ervoor dat het oplopende aantal infecties weer naar de voorgrond komt. Beleggers zijn al weken bezorgd over de ontwikkelingen rond het coronavirus en vrezen vooral voor nieuwe lockdown-achtige maatregelen. Hoe meer de economie richting een lockdown gaat, hoe donkerder de toekomst wordt voor retailers, omdat winkels mogelijk weer moeten sluiten. Daarnaast zorgen de oplopende besmettingen ervoor dat consumenten voorzichtiger zullen zijn met winkel bezoek uit angst geïnfecteerd te raken. 

  In de Bel20 zien we vooral Barco stevig zakken met 3,1 procent. De beeldvormingsgroep levert onder andere projectoren aan bioscopen. Door de nieuwe angst voor besmettingen herinneren beleggers zich nog maar eens dat de bioscopen nog lang kunnen wachten voordat het publiek weer terug naar de zalen komt. Kinepolis gaat 0,3 procent lager.

 • Ingels verkoopt pakketje Unifiedpost-aandelen

  De eerste insidertransactie bij beursnieuweling Unifiedpost is een feit. Bestuurder en aandeelhouder Jürgen Ingels heeft, in eigen naam, 60.000 aandelen verkocht tegen 20 euro per stuk en strijkt daarmee 1,2 miljoen euro op. De transactie werd aangemeld bij de beurswaakhond FSMA.

  Smartfin Capital, het technologiefonds van Ingels en Bart Luyten, was een van de aandeelhouders die stukken verkocht bij de beursgang van het bedrijf vorige maand. De verkopende aandeelhouders streken in totaal een kleine 80 miljoen euro op. Behalve Smartfin, ging het om PE Group (vehikel van de familie Van Rompay (Hyloris) en Stefan Yee), EJF Investments en de investeerder Michel Delloye (ex-GBL).

 • ‘Correctie van 10 procent in Amerikaanse aandelen mogelijk'

  Marktpartijen vragen zich volop af wat de gevolgen kunnen zijn van Trumps besmetting met corona. Het valt allereerst af te wachten of hij ziek wordt en in welke mate. Op twee vlakken staat hij er niet zo best voor: zijn leeftijd (74) maakt hem tot een risicogeval, net als zijn BMI van meer dan 30.

  De vraag is ook wat het voor de presidentsverkiezingen betekent. Wat nu gebeurt, ‘staat duidelijk niet in het handboek van beleggingsbeheer’, zei Gary Dugan, CEO van Global CIO Office, tegen Bloomberg. ‘Hij zou twee weken geïsoleerd kunnen worden, en dat kan betekenen dat hij de verkiezing ongeldig verklaart.’

  ‘Dit zal nervositeit in de markt jagen en we zouden een correctie van 10 procent in Amerikaanse aandelen kunnen zien die waarschijnlijk Aziatische aandelen zal meesleuren voor de rest van het jaar’, meent Dugan.

 • ING over CFE: ‘Hou schulden in het oog'

  ING-analist Tijs Hollestelle staat in een rapport stil bij CFE , dat via DEME actief is in baggerwerken en de aanleg van offshore windparken, maar tegelijk een belangrijk bouwbedrijf omvat. Tegen de huidige lage waarderingsniveaus en op basis van vrij conservatieve winstramingen biedt CFE zeker waarde op langere termijn, zegt hij, maar op korte termijn ziet hij geen katalysatoren die de koers kunnen aanjagen.

  De coronapandemie blijft negatief wegen op de groeivooruitzichten voor de bagger- en olie & gas-gerelateerde eindmarkten. Voor de hernieuwbare-energiemarkt blijven de groeivooruitzichten gelukkig positief, wat een goede zaak is voor de winstmarges bij DEME.

  Hollestelle verwacht dat het management zoveel mogelijk cash in het bedrijf zal trachten te houden. Het niveau van de nettoschulden – 803 miljoen eind juni - is in zijn ogen momenteel iets te hoog.

  Hij handhaaft zijn advies (houden) en koersdoel (61 euro).

 • Piloten akkoord met reorganisatie KLM

  De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM, onderdeel van Air France-KLM , heeft nu ook met haar piloten een akkoord bereikt over de geplande reorganisatie. Daarbij worden de kosten met 15 procent verlaagd en het personeelsbestand met 20 procent verminderd.

  KLM heeft nu alle vakbonden achter zich en leverde donderdag nog het plan in bij de Nederlandse overheid. Dat was een voorwaarde om 3,4 miljard overheidssteun te deblokkeren.

 • Analisten over de obligatie van GBL

  ‘Dit is de tweede keer in korte tijd dat GBL gebruikmaakt van converteerbare obligaties’, zegt KBC Securities in zijn Benelux Morning Note. In september 2019 deed de holding hetzelfde door toen voor 750 miljoen euro in Lafarge converteerbare obligaties uit te geven. Michiel Declercq en Wim Hoste juichen de keuze voor een converteerbare obligatie toe, aangezien de kosten lager zijn dan mocht GBL zijn 1,25 miljard euro aan toegezegde kredietlijnen aanspreken.

  GBL riskeert wel bepaalde winsten mis te lopen mocht het aandeel GEA in de komende jaren boven 40 euro gaan. De uitgifte zal ook verdere druk zetten op de schuldenlast. De analisten ramen de nettoschulden op 1,3 miljard euro.

  Ze herhalen hun koopadvies en koersdoel van 85 euro. Ze vinden met name de huidige discount van 30 procent te hoog in vergelijking met het historisch gemiddelde (23,5 procent op 5 jaar).

  ‘GBL is nu op weg naar een exit van zijn 8,51 procent-participatie in GEA , een actief dat een ontgoochelende prestatie neerzette sinds GBL in augustus 2017 meldde dat het in het kapitaal van het bedrijf was gestapt’, merkt ING-analist Hans D’Haese op. Het GEA-belang is momenteel 463 miljoen euro waard of 2,6 procent van de netto-actiefwaarde van GBL. Zwakke bedrijfsprestaties en een reeks winstwaarschuwingen in combinatie met communicatieproblemen zijn de oorzaak van de flauwe prestatie van het aandeel.

  D’Haese wijst er op dat de transactie vergelijkbaar is met eerdere exitstrategieën bij GBL, onder meer voor Engie en LafargeHolcim.

 • Europese beurzen starten bijna 1 procent lager

  De Euro Stoxx 50 opent met 0,9 procent verlies. De Bel20 zakt 1,2 procent.

  Rond volgende bedrijven was er donderdagavond of vanmorgen nieuws:

  * Bij Retail Estates lagen de huurinkomsten in het derde kwartaal weer op het precoronapeil, Brantano uitgezonderd. Het aandeel stijgt 0,9 procent.

  * Solvay-nazate Evelyne du Monceau stopt in april volgend jaar als voorzitster van UCB . UCB zakt 1,1 procent.

  * GBL heeft met een converteerbare obligatie – converteerbaar in aandelen GEA – 450 miljoen euro opgehaald. GBL zakt 1,3 procent.

  * Euronav bezit nu 7,3 procent van zichzelf. De tankerrederij wint 0,5 procent;

 • Naar lagere beurzenstart

  Zowel in de VS als in Europa kleuren de futures rood. Nu president Trump corona heeft, zorgt dat voor veel onzekerheid. De future op de Euro Stoxx 50 noteert 0,8 procent in de min.

 • Deutsche Bank verwacht zwak kwartaal voor Solvay

  Analiste Virginie Boucher-Ferté van Deutsche Bank denkt dat Solvay een zwak derde kwartaal achter de rug heeft. Ze ziet de brutobedrijfswinst (ebitda) met 23 procent terugvallen door een lagere vraag in veel belangrijke eindmarkten (olie en gas, auto, luchtvaart, bouw en mijnbouw) en tegenzittende wisselkoersen die kostenbesparingen en lagere grondstofprijzen zullen tenietdoen.

  Ze verwacht dat het management een kwantitatieve doelstelling voor de brutobedrijfswinst zal geven, waaruit wellicht een verdere, bescheiden verbetering in het vierde kwartaal zal spreken. Ze gaat ervan uit dat het management zal herhalen dat het bereid is bepaalde activa af te stoten.

  Het advies blijft ‘houden’, het koersdoel staat op 82 euro.

 • Euronav bezit 7,3 procent van zichzelf

  Euronav heeft tussen 25 en 30 september nog eens 584.500 eigen aandelen ingekocht voor een totaal bedrag van 4,36 miljoen euro. Daardoor bezit de tankerrederij nu ongeveer 16,1 miljoen eigen aandelen, goed voor 7,30 procent van het totale aantal uitstaande aandelen.

  Euronav had beloofd om vóór het einde van het derde kwartaal - uit de winst over het sterke tweede kwartaal - 200 miljoen dollar uit te keren aan zijn aandeelhouders: 100 miljoen dollar in de vorm van cashdividenden en 100 miljoen dollar via de inkoop van eigen aandelen. Die belofte heeft het bedrijf dus gehouden.

  In juli kondigde Euronav een stevig aandeleninkoopprogramma aan omdat de beurskoers te laag was tegenover de waarde van de activa (de olietankers). Verdere inkopen zijn mogelijk in functie van een reeks factoren.

 • UCB krijgt nieuwe voorzitter

  De biofarmaciegroep UCB  krijgt een nieuwe CEO. Solvay-nazate Evelyn du Monceau zwaait na vier jaar als voorzitter en 36 (!) jaar als bestuurder af. Ze wordt opgevolgd door Stefan Oschmann, de CEO van de traditierijke Duitse farmagroep Merck. 

  U leest hier meer over de wissel. 

  Evelyn du Monceau ©Dieter Telemans

 • GBL haalt 450 miljoen euro op met GEA-converteerbare obligatie

  GBL liet donderdag kort na het slot van de Brusselse beurs weten dat het een converteerbare obligatie van 450 miljoen euro lanceerde die werd aangeboden aan institutionele investeerders in het kader van een private plaatsing. Een paar uur later kon de holding al melden dat de operatie rond was.

  De obligaties zijn omruilbaar in aandelen van GEA Group . GBL zit sinds 2017 in het kapitaal van de Duitse wereldleider in procestechnologieën voor de agrovoedingsindustrie (melkrobotten, installaties om kaas, bier of wijn te maken enz.) en had eind juni een belang van 8,51 procent in GEA.

  De nu uitgegeven obligaties hebben betrekking om ongeveer 11,3 miljoen aandelen GEA die ongeveer 6,2 procent van het aandelen kapitaal vertegenwoordigen. Bij volledige conversie zou het belang van GBL terugvallen tot een kwart van wat het vandaag is. De initiële conversieprijs is vastgelegd op 40 euro. Ter vergelijking: het aandeel GEA sloot donderdag op 30,13 euro.

  De operatie lijkt een elegante manier van GBL om grotendeels uit GEA Group te stappen, een investering die maar weinig succesvol was.

 • Reactie Europa en Azië

  Na het nieuws dat Trump corona heeft, kleuren ook de Europese futures rood. De future op de Euro Stoxx 50 zakt ongeveer 1 procent.

  In Azië verliest de beurs van Tokio 1,2 procent en Sydney 1,25 procent.

  Een omgekeerde beweging zien we bij Amerikaans staatspapier en de goudprijs, die beide hoger gaan. 

 • Trump test positief, futures kelderen

  Zopas raakte bekend dat de Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania allebei positief hebben getest voor Covid-19. Ze gaan onmiddellijk in quarantaine en starten een ‘herstelproces’.

  De Amerikaanse futures gaan de dieperik in. Ze noteren nu zowat 1,5 procent lager.

  ©AFP

 • Huurinkomsten Retail Estates weer op peil

  Retail Estates , de verhuurder van perifeer winkelvastgoed, stuurt een Covid-19-update uit bij het begin van het nieuwe kwartaal. Daarin staat dat de handel in de perifere winkelpanden zich heeft hersteld en dat de huurinkomsten in het derde kwartaal weer op het niveau van voor de coronacrisis liggen. Het bedrijf kon 98 procent van de gefactureerde huren innen, Brantano (zie verder) buiten beschouwing gelaten.

  Het functioneel schoppen in de periferie heeft zich dus versneld hersteld. ‘De vlotte toegang met de wagen, de ruime beschikbaarheid van parkings bij grootschalige winkels laten toe efficiënt shoppen te combineren met een voorzichtige omgang met andere bezoekers’, legt Retail Estates uit.

  De waarde van het winkelvastgoed is ook licht gestegen. Eind september was de waarde 0,37 procent hoger dan eind juni.

  Retail Estates geeft ook nog een nieuwtje mee: het winkelpark in Alphen aan den Rijn (Nederland) is verkocht aan een institutionele belegger die vertrouwd is met perifeer winkelvastgoed. De verkoopprijs voor het 14 winkelpanden tellende park bedraagt 15,6 miljoen euro. Retail Estates boekt een meerwaarde van 0,87 miljoen euro.

  De FNG-groep, die op 3 augustus failliet werd verklaard, was met de keten Brantano huurder van 26 winkels bij Retail Estates, samen goed voor een huurincasso van 3,2 miljoen euro. ‘Op vandaag werden 18 handelsfondsen overgedragen: 7 aan de groep Deichmann (Van Haren) en 11 aan verschillende spelers binnen het fashion segment. Deze 18 handelsfondsen vertegenwoordigen een totaal huurincasso van 2,32 miljoen euro’, aldus het persbericht. De overdracht van de huurovereenkomsten gaat in op 1 oktober aan grotendeels dezelfde voorwaarden als voorheen.

 • Trump

  Goedemorgen. Na een zeer volatiele sessie wist Wall Street donderdag hoger te sluiten. De wipzaagbeweging had vooral te maken met het aanhoudend gekibbel tussen Democraten en Republikeinen over een nieuw economisch stimuluspakket om de impact van de coronacrisis op te vangen.

  In Azië zijn vandaag de beurzen van China, Hongkong, Taiwan, India en Zuid-Korea gesloten. De beurzen die wel open zijn, gaan overwegend lager.

  Beleggers kijken uit naar het Amerikaans banenrapport dat om 14.30 uur geprogrammeerd is. Economen verwachten dat er in september 872.000 banen zijn gecreëerd. Een sterk rapport zou in de presidentiële race kandidaat Trump in de kaart spelen.

  En over Trump gesproken: hij gaat samen met zijn vrouw in quarantaine nadat een naaste medewerker positief testte voor Covie-19.

  Chinezen brengen een bezoek aan de Grote Muur op de nationale feestdag van hun land. 1 oktober was tevens de start van de 'Gouden Week'. ©EPA

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud