1. Markten Live
 2. Live blog
live

Bel20 in het rood | Tik voor Lotus Bakeries

De onzekerheid rond Evergrande blijft beleggers parten spelen. Mithra boekt zijn eerste inkomsten uit de verkoop van zijn anticonceptiepil.
 • Slotbel: Tik voor Lotus in laatste handelskwartier

  De Bel20  sluit met 0,8 procent verlies op 4.138 punten. Aanhoudende zorgen rond vastgoedreus Evergrande zetten een domper. 

  Alleen Telenet , Ageas  en KBC  hielden de voeten droog. WDP , Argenx  en Sofina  moesten de grootste verliezen slikken.

  Op de brede markt valt verkoopsdruk op Lotus Bakeries  op. In het slotkwartier moest het populaire aandeel van de koekjesbakker stevig in het verweer. Bij slot prijkt een verlies van 4,3 procent naar 5.650 euro. Gisteren nog bereikte Lotus Bakeries op 6.080 euro en nieuwe jaarpiek. 

  Herlees hier ons relaas over de Brusselse beursdag, dat focust op de resultaten bij Mithra  en de zegetocht van Van de Velde

 • Meer over onderzoek bij EQT

  Het had een hoogdag moeten worden voor EQT. Het investeringsvehikel van de Zweedse zakenfamilie Wallenberg viert zijn tweede verjaardag op de beurs van Stockholm. Maar de Zweedse beurstoezichthouder zet een domper op de feestvreugde (post 13u57). Hierdoor krijgt het aandeel een stevige tik.

 • Volgende week: inflatie, China & Colruyt

  We kijken traditioneel al even vooruit naar volgende week. Lees het hier. 

 • Houtprijs weer stevig gezakt

  Het was nog niet zo lang geleden dat er bezorgdheid was over de fors opgelopen prijs van hout. Maar inmiddels zien we dat de prijs van hout weer 60 procent onder zijn piek zit en dat we weer op niveaus van voor corona zitten. 

  'De prijs werd opgedreven door bedrijven die hun vraag naar voren schoven om zo de hogere prijzen te slim af te zijn', zegt econoom Joey Politano op Twitter. Daardoor ontstond een zichzelf versterkende prijsspiraal naar boven.

 • Nike onderuit

  Op de Amerikaanse beurzen zien we het aandeel Nike bijna 7 procent onderuit gaan, waarmee het de sterkste daler is in de brede graadmeter S&P500. De reden van de daling moeten we zoeken in slechte cijfers over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar van de sportschoenenfabrikant (zie post 7u46).

 • Wall Street opent in het rood

  De Dow Jones opent 0,1 procent lager, de Nasdaq noteert 0,7 procent lager. 

 • Belgisch ondernemersvertrouwen daalt tweede maand op rij

  De indicator van het Belgische ondernemersvertrouwen daalt in september met 3,6 punten naar 4 punten, meldt de Nationale Bank. Het is de eerste keer sinds april vorig jaar dat de conjunctuurbarometer twee maanden na elkaar daalt. Maar het ondernemersvertrouwen is nog steeds veel hoger dan het langetermijngemiddelde.

  De ondernemers in de dienstverlening aan bedrijven en de verwerkende nijverheid werden duidelijk somberder. In de handel en de bouw daarentegen verbeterde het economisch klimaat.

 • Viohalco legt sterke halfjaarresultaten voor

  De Griekse metaalverwerker Viohalco , die ook op Euronext Brussel noteert, realiseerde in het eerste halfjaar een omzet van 2,49 miljard euro, een derde meer dan een jaar eerder. Behalve aan het postpandemisch herstel is dat aan de boomende metaalprijzen te danken. De dochterbedrijven van Viohalco maken aluminium-, koper- en staalproducten naast kabels en stalen buizen.

  De geconsolideerde brutobedrijfswinst (ebitda) schoot 135 procent hoger naar 253 miljoen euro. Netto wist Viohalco een verlies van 17,5 miljoen euro om te turnen in en winst van 93,3 miljoen euro.

  Voor de tweede jaarhelft verwacht Viohalco verdere marktverbetering, al zal de onzekerheid rond corona aanhouden.

 • Ook Wall Street zal rood openen

  Na twee positieve dagen zijn de Amerikaanse beurs op weg naar een lagere opening. De zorgen rond Evergrande drijven weer boven en China verbiedt alle handel in virtuele munten. In de voorbeurshandel zakken vooral de bank- en technologiewaarden.

  De future op de Dow Jones noteert 0,4 procent in de min, die op de S&P500 staat 0,5 procent lager en die op de Nasdaq 0,6 procent.

 • EQT zakt fors door onderzoek Zweedse toezichthouder

  De Zweedse private-equityreus EQT zakt 7 procent op de beurs van Stockholm, omdat de Zweedse toezichthouder een onderzoek start over vertraging bij de publicatie van informatie. EQT zei vorige week dat het in dialoog is met de toezichthouder inzake de communicatie over een wijziging van de lock-up structuur van een pakket aandelen. Sommige langetermijnbeleggers zijn ontevreden omdat vroegtijdig een groot pakket aandelen van insiders op de markt is gegooid.

 • China verzekert fondsen voor huizenprojecten

  De Chinese overheid heeft er volgens het persbureau Bloomberg voor gezorgd dat de fondsen van vastgoedreus Evergrand die bedoeld zijn voor het bouwen van huizen niet naar schuldeisers zullen gaan. Nu zijn er Chinezen die al een betaling aan Evergrande hebben gedaan om een huis te laten bouwen en die betalingen dreigden ze te verliezen. Daar lijkt de overheid nu een stokje voor te steken. 

  Het gaat hier om getuigenissen van bronnen, de Chinese overheid reageert nog niet op de pers. 

 • Beursgang Babbel verschoven

  Wie vandaag uitkeek naar de eerste notering van de talenlerapp Babbel in Frankfurt, is er aan voor de moeite. De beursgang is verrassend verschoven naar latere datum. Reden: de ongunstige marktomstandigheden.

  Bij de beursoperatie bood de in 2007 opgerichte Berlijnse start-up tot 13 miljoen aandelen aan. De prijsvork was op 24 tot 28 euro bepaald, waarop tot 22 september kon worden ingeschreven. Maandag luidde het nog dat er voldoende interesse was voor alle aangeboden aandelen.

  Wanneer Babbel een volgende poging waagt, is niet bekend.

 • Chinese centrale bank: 'Alle transacties in crypto zijn illegaal'

  De Chinese centrale bank zegt dat alle transacties die in cryptocurrency worden gedaan illegaal zijn. Dat zegt het persbureau Bloomberg. Daarmee zendt China nog maar eens een helder signaal naar de markt dat het alles wil doen om de crypto-industrie een halt toe te roepen. 

  De centrale bank zegt ook nog eens dat alle cryptomunten geen fiatgeld zijn en derhalve niet op de markt mogen circuleren. Financiële partijen die crypto aanbieden zijn onwettig bezig volgens de monetaire autoriteit. 

  De bitcoin zakt bijna 8 procent tot 41.200 dollar en ethereum zakt ruim 11 procent tot 2.775 dollar. 

  Vijay Ayyar, hoofd Azië van de cryptobeurs Luno zegt dat de Chinese overheid in het verleden vergelijkbare uitspraken heeft gedaan. 'Maar het is nu een licht nerveuze markt voor crypto door de negatieve macro-omgeving als gevolg van Evergrande.'

  In 2017 was er al een verbod op handel tussen fiatgeld en crypto. Nu is er een verduidelijking: je mag ook niet met crypto's handelen in andere cryptomunten.

 • Ons verslag van Euronext Brussel...

  ... focust op Ackermans & van Haaren, Mithra en Van de Velde. Hier te vinden.

 • Evergrande mist betaling

  Zoals we eerder al zeiden was de deal die Evergrande had gesloten voor de betaling van donderdag vanaf het begin al te vaag om op te rekenen. En nu blijkt dan ook dat de Chinese vastgoedreus waarschijnlijk een betaling heeft gemist. Want het persbureau Bloomberg meldt dat er nog altijd geen teken van betaling is aan de dollar-obligatie-houders. 

  Het aandeel Evergrande gaat dan ook weer met meer dan 10 procent door het putje. En zoals verwacht leidt de wanbetaling nu ook weer tot onrust op de beurzen. Het gemiddelde Europese aandeel zakt 0,7 procent en de ook de Bel20 gaat 0,2 procent lager. 

  Mogelijk dat de onrust nog toeneemt gedurende de dag, want eerder deze week zorgde onrust rond Evergrande ook al voor stevige koersdalingen. Fed-voorzitter Jerome Powell stelde de markten woensdag nog enigszins gerust door te zeggen dat wereldwijde banen weinig exposure hebben naar Evergrande en dat het vooral een Chinese aangelegenheid is. 

  Geen wereldwijde financi

 • Daimler en Stellantis verbroederen rond EV

  Daimler stapt voor 33 procent in het kapitaal van Automotive Cells Company (ACC), een joint-venture van de autogroep Stellantis (Fiat, Peugeot, Citroën, Opel) en de energiegroep TotalEnergies. Volgend jaar denkt de groep zo'n 500 miljoen euro te investeren in het project. De totale investering zal onder de 1 miljard euro blijven, denkt het bedrijf.

  Het doel van ACC is om gigafabrieken neer te poten in Frankrijk en Duitsland met tegen het einde van het decennium een capaciteit van 120 Gigawatt per uur (GWh). Die fabrieken moeten de batterijcellen produceren waar autobatterijen op draaien. Die productie zit voorlopig nog in Azië geconcentreerd.

 • Majorel onderuit bij Amsterdamse beursgang

  Terwijl Antin staat te blinken in Parijs (zie post 10u10), moet Majorel  stevig inbinden bij zijn eerste notering in Amsterdam. Het callcenterbedrijf met hoofdzetel in Luxemburg ging naar de beurs aan 33 euro per aandeel, goed voor een beurswaarde van 3,3 miljard euro. Op dit moment noteert Majorel 6,2 procent lager op 30,9 euro.

  Majorel is actief met telefooncentrales in 31 landen op de vijf continenten en telt 63.000 telefoonoperatoren. Het bededrijf is voor het grootste deel in handen van het Marokkaanse investeringsfonds Saham en de Duitse mediareus Bertelsmann, die bij de beursgang een deel van hun belang ten gelde maakten.

 • CEO Sequana wijst op groot potentieel alfapump

  Maandag vond in Leuven een nieuwe editie plaats van De Belegger on Tour. Vijf CEO’s van op Euronext Brussel genoteerde bedrijven gaven een beknopte uiteenzetting.

  Topman Ian Crosbie van Sequana Medical legde uit dat bij vochtoverbelasting – ten gevolge van zeer uiteenlopende aandoeningen – diuretica (‘plaspillen’) vaak maar een tijdlang helpen. Als ze niet meer effectief zijn, kan de alfapump van Sequana Medical soelaas bieden. Van de alfapump zijn twee versies ontwikkeld, respectievelijk voor vochtafdrijving bij levercirrose en bij hartfalen, en telkens is het marktpotentieel erg groot.

  Kijkt en luistert u mee:

  Sequana-topman Ian Crosbie stelt zijn bedrijf voor op De Belegger on Tour

 • Oxurion op kooplijst bij Kepler Cheuvreux

  Het aandeel Oxurion is de voorbije maanden sterk teruggevallen, van 2,6 euro in juni tot 1,8 euro vandaag. Kepler Cheuvreux heeft zijn model aangepast en speurt naar mogelijke katalysatoren voor de koers. Daarbij houdt het beurshuis ook rekening met de verwachte kapitaalverhoging tegen de huidige marktvoorwaarden, waardoor bestaande aandeelhouders sterk zullen verwateren. Erg belangrijk worden de eerste resultaten van het fase 2-onderzoek met THR-149, benadrukt de analist.

  Het advies stijgt van 'houden' naar 'kopen', het koersdoel zakt van 2,9 tot 2,5 euro. 

 • Duits ondernemersvertrouwen daalt meer dan verwacht

  De Ifo-indicator van het Duitse ondernemersvertrouwen daalt in september met 0,8 punt naar 98,8 punten. Economen hadden een terugval naar 99 punten voorspeld. De bedrijfsleiders werden vooral somberder over de huidige eeconomische toestand maar ook over de economische vooruitzichten. Donderdag bleek uit een peiling dat ondernemers steeds meer gefrustreerd zijn over aanvoerproblemen.

 • 'Beursgang Cary Group toont substantiële onderwaardering D'Ieteren aan'

  In Stockholm trok donderdag Cary Group naar de beurs, een kleinere sectorgenoot van autoruitenhersteller en D'Ieteren-dochter Belron. Cary Group is actief in Zweden, Denemarken, Noorwegen, het VK en Spanje en is met een omzet van circa 210 miljoen euro in 2020 een flinke maat kleiner dan Belron (3,9 miljard euro omzet). In Zweden is het bedrijf wel marktleider met een marktaandeel van 38 procent tegen 10 tot 15 procent voor Belron, weet analist Emmanuel Carlier van Kempen.

  Op zijn eerste beursdag schoot Cary Group 22,9 procent hoger in Stockholm. Wat Carlier echter vooral opvalt is de grote waarderingskloof tussen Cary Group en Belron. Cary Group noteert tegen 34 keer de voor dit jaar verwachte bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebita), Belron tegen slechts 14 keer.

  'Tegen vergelijkbare multiples zou onze som der delen voor D'Ieteren met 79 euro per aandeel stijgen. De discount tegenover onze som-der-delenwaardering zou aldus toenemen van 33 procent tot meer dan 50 procent', zegt de analist. Hij ziet de beursnotering van Carry Group dan ook als 'een belangrijke katalysator om D'Ieterens onderwaardering te ontsluiten'.

  Carlier heeft voor D'Ieteren een koopadvies met een koersdoel van 198 euro.

  In Stockholm gaat het aandeel Cary Group nogmaals 2,4 procent hoger tot 88,04 kronen.

 • Knaldebuut voor Franse TINC

  Infrastructuurinvesteerder Antin  beleeft een spetterend beursdebuut in Parijs. Het aandeel, vergelijkbaar met TINC in Brussel, schiet 33 procent hoger en hangt momenteel ron 29,33 euro. De plaatsing van de aandelen gebeurde aan 24 euro, de bovenkant van de vooropgestelde prijsvork. Daarmee kreeg het bedrijf een waardering van 4,1 miljard.

  Antin beheert ongeveer 23 miljard aan activa in infrastructuur in Europa en Noord-Amerika. In de portfolio zitten belangen in onder 13 grote treinstations in Italië en de in de Antwerpse haven gevestigde terminaluitbater Euroports. Het koopt ook belangen in waterbedrijven en glasvezelnetwerken. Het bedrijf haalde 350 euro op door nieuwe aandelen te verkopen.

 • Europese aandelen in de kijker: Eurazeo | Dufry | Daimler

  De Europese beurzen noteren een half uur na de start met een verlies van 0,86 procent.

  Eurazeo  kondigt de versterking aan in het kapitaal van Kurma Partners, een Parijse private investeringsmaatschappij actief in de in de biotechsector. Eurzazeo bezit nu 70,6 procent van het kapitaal. Eurazeo verliest 0,9 procent in Parijs.

  Dufry meldt dat een nieuwe Spaanse wetgeving rond de huurtarieven voor luchthavenconcessiehouders een positief effect zal hebben op de balans. De huur die Dufry aan de Spaanse luchthavens moet betalen voor de uitbating van tax-freeshops, wordt afhankelijk gemaakt van het aantal passagiers tot het vliegverkeer weer boven het pre-covidniveau uitstijgt. Dufry wint 1 procent op de beurs van Zürich.

  Dailmer neemt via dochter Mercedes-Benz een belang van een derde in ACC, een joint-venture tussen Stellantis en TotalEnergies rond elektrische batterijen. Daimler verliest 1,3 procent in Frankfurt.

  Adidas en Puma verliezen 3,2 en 2,6 procent in Frankfurt. Concurrent Nike waarschuwde gisteren voor tekorten tijdens de feestdagen door kraptes in de leverketen.

 • KBCS geeft Van de Velde flink hoger koersdoel

  Na de zeer goede halfjaarresultaten is het momentum rond Van de Velde verbeterd, stelt analist Guy Sips van KBC Securities vast. Hij denkt dat het goed kan blijven als de Amerikaanse private equity-speler Carlyle zijn weer bovengehaalde plannen om de Nederlandse lingerieketen Hunkemöller te verkopen uitvoert.

  Hunkemöller, dat 850 winkels uitbaat in Europa, zag door de pandemie in het boekjaar 2020/21 omzet en brutobdrijfswinst sterk terugvallen, maar beide zullen naar verwachting dit jaar weer opveren. Hunkemöller evolueert meer en meer naar een hybride model: de onlineverkoop is al goed voor meer dan een kwart van het totaal. Ook de verkoop via groothandelskanalen (Zalando, Nordstrom, Amazon e.a.) zit in de lift. Er is sprake van een waarderingsmultiple van 10 tot 12 keer de brutobedrijfswinst (ebitda), wat Hunkemöller op bijna 1 miljard euro zou waarderen, aldus Sips. Ter vergelijking: Carlyle legde in 2016 zowat 440 miljoen op tafel.

  De voornaamste reden voor de goede ebitda-marge (meer dan 30 procent) bij Van de Velde was de 16,5 procent omzetgroei, zegt Sips. Daarnaast was er een positief prijseffect. De analist heeft zijn ramingen voor dit jaar en verder verhoogd. Zijn koersdoel stijgt van 28 naar 36,5 euro, wat Van de Veldes groeiambitie voor de tweede jaarhelft weerspiegelt. Het advies blijft ‘bijkopen’.

 • Beurzen starten met verlies

  De Euro Stoxx 50 verliest 0,4 procent in de vroege handel. De Bel20 beperkt het verlies tot 0,1 procent.

  Over volgende bedrijven is er nieuws:

  * Mithra heeft zijn eerste inkomsten uit de verkoop van de anticonceptiepil Estelle geboekt, maar door hogere ontwikkelingskosten is het halfjaarverlies opgelopen. Mithra zakt 3 procent.

  * Bpost ziet de topman van Radial vertrekken. Bpost verliest 0,8 procent.

  * GBL maakt details over zijn nieuwe remuneratiebeleid bekend. GBL zakt 0,7 procent.

  * AvH verhoogt zijn belang in de Indiase onlinewinkel voor medische apparatuur Medikabazaar. AvH zakt 0,9 procent.

  * Orange Belgium lanceert een tweede merk, hey!. Het aandeel stijgt 0,5 procent.

 • Topman GBL krijgt basisloon van 1,2 miljoen euro

  Ian Gallienne, de CEO van GBL , zal volgens het nieuwe remuneratiebeleid een basisloon van 1,2 miljoen euro per jaar verdienen. Daarnaast is er een variabele vergoeding in functie van ‘precieze en kwantificeerbare doelstellingen’ die de raad van bestuur vastlegt, zowel jaarlijkse als meerjarige. De CEO ontvangt ook aandelenopties en vergoedingen als bestuurder.

  Dat blijkt uit de documenten voor de buitengewone en bijzondere algemene vergadering van 4 november die GBL zonet heeft gepubliceerd. De aandeelhouders moeten op die vergadering ook de vernietiging van 5 miljoen eigen aandelen goedkeuren.

  Het nieuwe remuneratiebeleid is bedoeld ‘om de teams van GBL te versterken en nieuw talent aan te trekken met een meer internationaal profiel’. De remuneratie van de CEO werd herzien in functie van het nieuwe remuneratiebeleid en na ‘een grondige benchmarkoefening’. De verloning werd dus vergeleken met wat CEO’s van andere bedrijven verdienen.

 • AvH verhoogt belang in Medikabazaar

  Ackermans & van Haaren heeft deelgenomen aan een nieuwe kapitaalronde bij de Indiase leverancier van medische apparatuur Medikabazaar. Bij die ronde haalde Medikabazaar 75 miljoen dollar (64 miljoen euro) op bij bestaande en nieuwe aandeelhouders.

  AvH investeerde 10 miljoen euro en ziet zo zijn rechtstreeks belang in Medikabazaar stijgen van 5,4 naar 8,7 procent. Het volledige belang van AvH komt op 11,1 procent te liggen, omdat de Antwerpse investeringsgroep ook via twee fondsen in het Indiase B2B health-techbedrijf participeert. Het gaat om het HealthQuad I-fonds, waarvan AvH 36,3 procent controleert, en het HealthQuad II-fonds (22,1%).

  AvH omschrijft Medikabazaar in een persbericht als ‘een baanbrekende B2B online marktplaats voor medische apparatuur en benodigdheden in India’. Ziekenhuizen kunnen er tegen redelijke prijzen online materiaal kopen. Het in Mumbai gevestigde bedrijf werd in 2015 opgericht en telt intussen 24 geavanceerde distributiecentra. Het met de kapitaalronde opgehaalde geld zal gebruikt worden om de digitale capaciteiten te versterken, het distributienetwerk uit te breiden en de internationale expansie te versnellen.

 • Vlakke start Europese beurzen op til

  De Europese beurzen zijn op weg naar een vlakke tot licht lagere opening. De future op de Euro Stoxx 50 staat 0,1 procent lager. Evergrande heeft nog steeds niet laten weten of donderdag de intrestbetaling op een obligatielening in dollar is voldaan. Dat creëert onzekerheid.

  De beurzen hebben bovendien enkele goede sessies achter de rug en met uitzondering van Tokio aarzelen de Aziatische beurzen.

  Traders aan het werk op de beurs van Frankfurt ©AFP

 • Mithra's estetrol werkt niet als Covid-behandeling

  Mithra maakt ook de resultaten bekend van de Coronesta fase 2-studie. Daarin werd nagegaan of estetrol (E4) werkzaam zou kunnen zijn als behandeling van Covid-19. Het antwoord is negatief. Estetrol deed het niet beter dan een placebo. Volgens Mithra kan echter geen definitieve conclusie worden getrokken, omdat er verstorende factoren waren: patiënten kregen nog heel wat andere behandelingen of hadden andere medische problemen.

  Wat wel blijkt, is dat estetrol zeer goed werd verdragen. Er waren ook geen veiligheidssignalen bij gehospitaliseerde mannen of post-menopauzale vrouwen met matige Covid-19. 

 • Over de halfjaarcijfers van Mithra...

  ... leest u meer in het uitgebreid artikel van collega Jan De Schamphelaere.

 • Nike gaat onder de lat door

  De Amerikaanse sportartikelenfabrikant lijdt onder een zwakker dan verwachte vraag en kampt met een krappe aanvoer vanuit Vietnam. In het Aziatische land, waar zowat de helft van Nike’s sportschoenen wordt gemaakt, zijn sommige fabrieken al maanden dicht wegens een zware corona-uitbraak. Dat zet extra druk op de reeds verstoorde aanvoer. Sommige analisten vrezen dan ook dat Nike onvoldoende in stock zal hebben voor het cruciale eindejaarseizoen.

  In het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar, de periode van juni tot eind augustus, realiseerde Nike een omzet van 12,25 miljard dollar tegen 10,59 miljard een jaar eerder. Analisten hadden gemiddeld 12,46 miljard dollar verwacht. De nettowinst kwam 23 procent hoger uit op 1,87 miljard dollar of 1,16 dollar per aandeel.

  Nike verlaagt zijn omzetprognose voor het lopende boekjaar. Het bedrijf verwacht nu circa 5 procent groei tegen voorheen meer dan 10 procent.

 • Mithra haalt eerste inkomsten uit verkoop Estelle

  De halfjaarresultaten van Mithra rollen binnen. Het Luikse farmabedrijf heeft het over een 'historisch jaar' met de marktgoedkeuringen van de anticonceptiepil Estelle in de VS, Canada, Europa en Rusland.

  In het eerste halfjaar boekte Mithra zijn eerste inkomsten uit de verkoop van Estelle, met name 6,3 miljoen euro. Daarnaast waren er 4 miljoen euro licentie-inkomsten uit Zoreline, een implantaat om prostaat- en borstkanker te behandelen. De totale omzet bedraagt 12,1 miljoen euro. De kosten voor onderzoek en algemene bedrijfsuitgaven lagen echter nog veel hoger, zodat het bedrijf een operationeel verlies van 36,5 miljoen euro boekt, iets meer dan een jaar eerder. Het nettoverlies zwelt aan tot 54,9 miljoen euro (was net geen 34 miljoen).

  Mithra had eind juni 56 miljoen euro in kas en daarnaast toezeggingen en beschikbare kredietlijnen voor in totaal 67 miljoen euro. Het bedrijf rekent er ook op nog circa 290 miljoen euro cash binnen te krijgen voor Estelle uit licentie-akkoorden en verkoopgerelateerde mijlpaalbetalingen.

 • Nieuwe leiding voor Bpost-dochter Radial

  Bpost kondigde donderdag na de slotbel enkele managementwijzigingen aan. Meest in het oog springend is dat Ilias Simpson eind dit jaar stopt als topman van de Parcels & Logistics-activiteiten in Noord-Amerika, zeg maar Radial US. Het beheer wordt 'met onmiddellijke ingang' overgenomen door Laura Ritchey, de COO van Radial US, en door Gary Crowe, de CFO van Radial US. Simpson blijft tot het einde van het jaar bij Radial 'om de overdracht en de eindejaarspiek met Laura Ritchey en Gary Crowe te organiseren'.

  Over Radial US zegt Bpost-topman Dirk Tirez nog het volgende: 'Radial US is op weg om te voldoen aan de verwachtingen die destijds bij de overname werden gesteld en behoudt een belangrijke focus voor Bpost group. Wij hebben sterke groeiambities en zullen Radial US zowel in omvang, als in winst laten groeien om een leidende positie te behouden in e-commerce logistiek in de VS.'

  Bpost laat ook nog weten dat Ross Hurwitz benoemd is tot chief legal officer en corporate secretary. Hij was tot dusver executive vice president, general counsel en 'head of human resources' bij Radial.

  Meer leest u hier.

 • Orange Belgium lanceert tweede merk

  Nieuws van donderdagavond dat we even in herinnering brengen. Orange Belgium lanceert 'hey!', dat in een persbericht wordt voorgesteld als 'een nieuw en innovatief b-merk dat een antwoord biedt op de behoeften van digital-savvy klanten'. Het 100 procent digitale merk is 'speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van ultra-connected klanten wier leven volledig digitaal georiënteerd is'.

  De lancering vindt vandaag 24 september plaats en zal drie formules omvatten. Meer verneemt u in dit artikel.

 • Record op Indiase beurs

  In India bereikt de beurs van Mumbai een nieuw record. De S&P BSE Sensex gaat voor het eerst boven 60.000 punten: er komt 0,55 procent bij tot 60.226 punten.. De tweede index, de NSE Nifty 50, staat dicht tegen 18.000 punten.

  Sinds het dieptepunt van maart 2020 is de Sensex meer dan verdubbeld. Dat is grotendeels te danken aan miljoenen nieuwe beleggers die naar de beurs trekken omdat hun spaargeld nog nauwelijks iets opbrengt. Er heerst ook optimisme dat de bedrijfsresultaten in Aziës derde economie zullen verbeteren nu India in hoog tempo aan het vaccineren is en de pandemie afneemt.

 • Wachten op Evergrande

  Goedemorgen. Zowel de Europese beurzen als Wall Street kenden donderdag een goede sessie. De Aziatische beurzen gaan slechts ten dele door op dat elan. We zien 2,1 procent winst in Tokio, maar Shanghai, Hongkong en Seoel noteren stabiel tot licht lager.

  De ongerustheid over het lot van Evergrande blijft groot. De Chinese vastgoedreus heeft nog steeds niet laten weten of hij donderdag de intrestbetaling op een obligatielening in dollar heeft uitgevoerd. De vraag blijft in welke mate Peking tussenbeide zal komen mocht Evergrande omvallen.

  Een voetganger bekijkt een koersenbord in Tokio. ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud