1. Markten Live
 2. Live blog

Beurzen houden adem in voor Amerikaanse inflatie

Zowel de Europese als de Amerikaanse beurzen startten de week met verlies. Het nieuwe resultatenseizoen breekt aan en dinsdag kijken beleggers met kloppend hart uit naar het Amerikaans inflatiecijfer.
 • Wall Street opent licht in het groen

  Wall Street opent voorzichtig in het groen dankzij de Nasdaq. De Nasdaq gaat er een halve procent op vooruit bij opening. De Dow Jones verliest 0,26 procent. 

  Meer nieuws volgt snel.

 • Tot morgen!

  We geven straks nog het slot van Wall Street mee, maar wensen u alvast een fijne avond. Dinsdag opent Fagron het Brusselse resultatenseizoen, maar het cijfer van de dag is de Amerikaanse inflatie.

  DINSDAG 13 APRIL 2021

  ECONOMIE/FINANCIËN

  China:

  • Handelsbalans maart

  Duitsland:

  • Beleggersvertrouwen (ZEW) april, 11.00 uur

  Verenigde Staten:

  • Inflatie maart, 14.30 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  • VGP: jaarverslag beschikbaar
  • Sioen: heropend overnamebod aan 27 euro per aandeel door Sihold (familie Sioen). Tot 27 april.
  • Orange Belgium: overnamebod aan 22 euro per aandeel door Orange. Tot 23 april.
  • Fagron: trading update eerste kwartaal, 07.00 uur
 • Montea koopt distributiecentrum in Brusselse haven

  De specialist in logistiek vastgoed Montea neemt een grondconcessie in de Brusselse voorhaven. Het contract slaat op een terrein van 35.000 m² aan de Vilvoordselaan en geldt voor 30 jaar, een periode die telkens met 10 jaar verlengbaar is.

  Op deze grond ligt een distributiecentrum van 20.000 m² dat Montea voor 7 miljoen euro overkoopt van DSV. Het wordt vanaf het tweede kwartaal voor tien jaar verhuurd aan Van Moer Logistics, dat op zoek was naar bijkomende capaciteit voor zijn watergebonden goederenstromen richting Brussel. De huurovereenkomst levert jaarlijks netto 0,7 miljoen euro huur op, na aftrek van concessieverplichtingen.

 • Shurgard gaat uitbreiden in Parijse regio

  Shurgard , de specialist in magazijnen voor zelfopslag, heeft een bouwvergunning verkregen voor een nieuwe site in Lagny in de buurt van Parijs. Shurgard gaat er een magazijn van 5.500 m² optrekken met 800 opslagunits dat in 2022 de deuren zal openen. In de buurt van Parijs zijn er al 40 Shurgard-magazijnen actief; daarnaast zitten vier projecten in de pijplijn.

 • Barco sluit nieuw groot contract met IMAX

  Het Kortrijkse technologiebedrijf Barco en IMAX, een specialist in overweldigende bioscoopervaringen, gingen in 2012 een meerjarensamenwerking aan. De taak van Barco bestond er toen in de analoge projectoren in de IMAX-zalen te vervangen door digitale.

  Nu maakt Barco bekend een nieuwe overeenkomst te sluiten met IMAX. De opdracht bestaat er nu in de bioscoopzalen van IMAX uit te rusten met laserprojectoren.  Meer dan 1.000 IMAX-systemen moeten worden omgezet naar laser. De grotere schermen in de multiplexen van het Amerikaanse bedrijf zijn reeds uitgerust met Barco’s RGB-lasertechnologie; nu komen ook de andere zalen aan de beurt.

  ‘Barco's laserlichtbrontechnologie in combinatie met IMAX' geluids- en projectietechnologie stelt ons verder in staat om ons publiek een onvergetelijke allround bioscoopervaring te bieden die ook nog eens beter is voor de planeet’; zegt Mark Welton, voorzitter van IMAX Theaters, in een persbericht. Het energieverbruik van de nieuwe laserprojectoren van Barco ligt immers lager.

  Barco maakt geen financiële details bekend van de deal met IMAX. Eind vorig jaar waren er 1.650 IMAX-bioscopen in 84 verschillende landen en regio’s.

 • 3D kan Zenitel nog niet van de beurs halen

  De resultaten van de eerste poging om Zenitel van de beurs te halen zijn binnen. House of Thor, een dochter van de investeringsmaatschappij 3D, heeft tijdens de initiële aanvaardingsperiode 793.978 aandelen aangeboden gekregen. Dat is 23,98 procent van het kapitaal. 3D krijgt daardoor 86,93 procent van Zenitel in handen, maar dat is nog niet genoeg om de specialist in kritieke radiocommunicatie van de beurs te halen. Daarvoor zijn 96,29 procent van de aandelen nodig.

  House of Thor heeft wel beslist om het bod gestand toe doen, en af te zien van de voorwaarden zoals de minimumdrempel om 95 procent binnen te halen. Iedereen die zijn stukken heeft aangeboden, krijgt op 19 april 23,25 euro per aandeel uitbetaald.

  De bieder wil de resterende aandeelhouders overtuigen om hun aandelen alsnog aan te bieden. Het bod wordt heropend van 26 april tot en met 7 mei.

 • Japanse golfaandelen vieren feest

  Nog een 'golf' goed nieuws uit het Verre Oosten dat we u niet willen onthouden. Op de beurs van Tokio gingen alle aandelen die van ver of dichtbij te maken hebben met de golfsport fors hoger. Reden? De allereerste overwinning van een Japanner in een Masters-golftoernooi. De 29-jarige Hideki Matsuyama eindigde als laureaat in een van de zogeheten vier majors, op de Augusta National golfbaan in de Amerikaanse staat Georgia.

  Value Golf, Graphite Design en Golf Do wonnen allemaal meer dan 15 procent. Ook de sponsors van Matsuyama gingen vlot hoger. Sumitomo Rubber steeg bijna 5 procent.

  Hideku Matsuyama ©REUTERS

 • Matige verliezen in Europa

  De Europese beurzen zijn lager geëindigd. De Euro Stoxx 50 verloor 0,4 procent, de bredere Stoxx Europe 600 0,5 procent.

  In Brussel bedroeg het verlies van de Bel20 0,3 procent tot 3.928,59 punten. Umicore (+1,45%) en Aperam (+1,3%) trokken hoger, UCB (-2,1%) en Argenx (-2,3%) stonden onder druk.

 • Nieuw koopadvies voor Tesla

  Haantje de voorste op Nasdaq is Tesla , dat 3,2 procent wint. De bouwer van elektrische auto’s kreeg een koopadvies van Canaccord Genuity. Het koersdoel werd met 155 procent opgetrokken tot 1.071 dollar.

  Volgens de Canadese financiëledienstengroep evolueert Tesla in de richting van een ‘Apple-achtig ecosysteem’ van energieproducten. Analist Jed Dorsheimer is ervan overtuigd dat Tesla de batterijstoommarkt radicaal zal veranderen dankzij zijn technologisch leiderschap en zijn productiecapaciteit. Na de automarkt kan Tesla nu een andere biljoenenmarkt aanboren en veroveren: energie-opwekking en – opslag.

 • Rente VS blijft hoog, goudprijs zakt licht

  De rente op tienjarig Amerikaans staatspapier gaat 1,4 basispunten hoger tot 1,676 procent. De Amerikaanse lange rente veerde vrijdag op na een forse stijging van de Amerikaanse producentenprijzen. De PPI voor maart klom tot 4,2 procent jaar op jaar van 2,8 procent in februari. Dinsdag staat de Amerikaanse inflatie op de agenda en die zal met argusogen worden gevolgd.

  Een gevolg van de hogere rente is dat goud minder aantrekkelijk wordt. De goudprijs zakt met 0,6 procent tot 1.733,15 dollar voor een ounce. Dat is de laagste prijs in een week. De hoop op een heropening van de economie en sterke groei dit jaar deden goud in het eerste kwartaal 10 procent van zijn waarde verliezen. In 2020 was de goudprijs met een kwart gestegen.

 • Licht lagere start in New York

  De Dow Jones en de S&P500 zakken beide 0,1 procent na een minuut handel. De Nasdaq Composite verliest 0,3 procent.

 • Brits fonds blijft zich verzetten tegen bod Orange Belgium

  De poging van de Franse moeder Orange om haar Belgische dochter Orange Belgium van de beurs te halen tegen 22 euro per aandeel, wordt een moeilijke bevalling. Het Britse investeringsfonds Polygon Global Partners blijft zich verzetten tegen de prijs van het bod. Met een belang van 5,29 procent kan Polygon een schrapping van de beurs door moedergroep Orange tegenhouden.

  Het fonds hekelt de waardering van onafhankelijk expert Degroof Petercam. ‘Die redeneert dat de zendmasten niet te koop staan en dus geen waarde omvatten voor de minderheidsaandeelhouders. Dat is een absurd argument.’ Voorts stelt Polygon dat de waardering te weinig rekening houdt met het rendement op toekomstige investeringen, dat de voorziene groei in de berekeningen veel lager ligt dan waar Orange Belgium zelf op rekent, en dat Degroof Petercam een veel te hoge prijs inschat voor licenties in het breedbandspectrum. Ook ING had al kritiek op de waardering door de onafhankelijk expert.

  De door Polygon ingeschakelde zakenbank Ondra komt op een waardering van 32 tot 36 euro per aandeel, of zelfs tot 45 euro per aandeel als de zendmasten verkocht worden.

  Het bod op Orange Belgium is lopende. Orange zal alle aangeboden stukken kopen. Er is geen minimale limiet als aanvaardingsvoorwaarde. Op de beurs kost Orange Belgium intussen ruim een euro meer dan de biedprijs.

 • Wat te verwachten van Fagron morgen?

  Terwijl de laatste loodjes van het jaarcijferseizoen nog maar pas achter de rug zijn, gunt de specialist in magistrale bereidingen Fagron  beleggers dinsdag voorbeurs naar goede traditie als eerste een korte update over het pas afgelopen eerste kwartaal. 

  Een echt grote fan zijn we niet van die kwartaalupdates, meestal een soort van grabbelton van omzetcijfers die beleggers geen extra inzage in de langetermijnstrategie geven. Eigenlijk kunnen we u aanraden één cijfer in de gaten te houden: de omzetevolutie in EMEA, zeg maar 'Groot-Europa'. Hoe exotisch ook de belangrijke Braziliaanse poot is, of hoe beloftevol de megafabriek voor steriele bereidingen midden in de Amerikaanse prairie (Wichita). 

  In de tweede jaarhelft van 2020 vertraagde de omzetgroei in Europa tot 1,2 procent. Een probleem voor een regio die luidens het pas gepubliceerde jaarverslag over 2020 met 267 miljoen euro bijna de helft van de omzet en met net geen 50 miljoen euro 56 procent van de bedrijfswinst van de groep aanleverde. 

  Fagron zelf verwees naar de pandemie, die een rem zette op de 'planbare zorg' en dus op magistrale bereidingen voor apothekers en ziekenhuizen. Maar vraag is er ook geen structurele druk op de marges is in België en Nederland, de kern van de Europese tak, door grotere concurrentie. Het Nederlandse Ceban groeit onder voorzitter Hans Stols, oud-CEO van Fagron, uit tot een te duchten concurrent. En ook Ace Pharmaceuticals koestert, geleid door twee Fagron-veteranen, grote ambities. 

  Nog een opmerkelijke zin op pagina 30 van het jaarverslag: CEO Rafael Padilla is al sinds 1 september tijdelijk de 'Area Leader' EMEA. Nieuws over een nieuwe regiochef die volop de concurrentiestrijd met Ceban en ACE kan aangaan zou dus even welkom zijn als eender welk cijfer. 

 • Amerikaanse futures licht lager

  Naar het voorbeeld van Europa zullen ook de Amerikaanse beurzen een klein stapje terugzetten, zo geven de futures aan. Wall Street sloot vrijdag met nieuwe records voor de Dow Jones en de S&P500. Deze week begint het resultatenseizoen over het eerste kwartaal en moet blijken of de bedrijfsresultaten de torenhoge waarderingen rechtvaardigen.

  Dat noopt tot enige voorzichtigheid. De futures op de Dow Jones en de S&P500 noteren respectievelijk 0,15 en 0,2 procent lager. Die op de Nasdaq staat 0,3 procent in het rood. De Amerikaanse lange rente, die vrijdag opveerde nadat de producentenprijzen in de VS in maart hun grootste stijging in 9,5 jaar kenden, blijft op een hoog peil. Dat maakt techwaarden minder interessant.

 • Beste kwartaal voor scheepvaart sinds 2008

  Aan Euronav is het (vandaag) zeker niet te zien, maar de scheepvaartsector in zijn geheel heeft het beste eerste kwartaal achter de rug sinds de financiële crisis van 2008/09 uitbarstte. Dat blijkt uit de ClarkSea Index, een graadmeter van Clarkson Research Services die de gemiddelde inkomsten van olietankers, bulkschepen, containerschepen en gastankers voor de eerste drie maanden van het jaar becijfert op 17.461 dollar per dag. Dat is het hoogste eerstekwartaalgemiddelde sinds 2008.

  In het eerste kwartaal werd de index vooral hoger gestuwd door de boomende containervaart en de eveneens goed draaiende sector van de middelgrote bulkschepen. Voor de tankersector was het huilen met de pet op met vrachttarieven die soms zelfs negatief waren. Een gevolg van het zwaar verstoorde evenwicht tussen vraag en aanbod.

  Het momentum houdt voorlopig aan. De ClarkSea Index begon het tweede kwartaal tegen 20.758 dollar per dag, wat 36 procent meer is dan begin dit jaar.

 • Elia houdt investeerdersdag

  Elia , de uitbater van hoogspanningsnetwerken in België en Duitsland, richt voor het eerst een ‘Capital Markets Day’ in. Geïnteresseerde beleggers kunnen de uiteenzettingen virtueel volgen op dinsdag 27 april van 10 tot 12.30 uur maar moeten daarvoor wel op voorhand inschrijven.

  Het event zal focussen op de groei- en duurzaamheidsstrategie van Elia. Topman Chris Peeters en Stefan Kapferer, de CEO van de Duitse dochter 50Hertz, zullen toelichting geven bij de offshore ambities. Voor de presentatie van het duurzaamheidsprogramma staat financieel directeur Catherine Vandenborre en hoofd groepsstrategie Olivier Feix in. De investeerdersdag besluit met een toelichting bij de financiële vooruitzichten.

  Elia maakt sinds 22 maart opnieuw deel uit van de Bel20.

 • Versoepelingen stuwen Europese retailverkoop

  De retailverkoop in de eurozone is in februari sterker hersteld dan verwacht. Tegenover januari nam de verkoop in de kleinhandel met 3 procent toe. Experts hielden op voorhand op een stijging met 1,5 procent na de forse terugval (-5,2%) in januari. Een terugval die te wijten was aan de invoering van strengere beschermingsmaatregelen en lockdowns.

  Tegenover februari 2020, vóór de coronacrisis in Europa toesloeg, lag de retailverkoop wel nog 2,9 procent lager. Economen hadden echter een daling van 5,4 procent.

  De beter dan verwachte prestatie is aan versoepelingen in diverse landen te danken, onder meer in Italië en Nederland. ‘De grote vraag is of de consumenten in de eurozone staan te springen om te consumeren wanneer de economie heropent’, zegt ING-econoom Bert Colijn. Ongewild hebben consumenten het voorbije jaar heel wat opgespaard, zodat er potentieel is voor een opverende retailhandel. Bovendien is het consumentenvertrouwen gestegen en lijken veel mensen plannen te hebben om in de komende maanden grote aankopen te verrichten.

  Een winkelstraat in Lelystad in het noorden van Nederland ©AFP

 • Veolia en Suez zijn grootste stijgers van Europa na fusiedeal

  Na een lange juridische strijd zijn de Franse afval - en waterzuiveringsreus Veolia en zijn landgenoot Suez  zondagavond tot een akkoord gekomen omtrent een fusie. Veolia, dat al 29,9 procent van Suez in handen heeft, koopt de resterende aandelen Suez uiteindelijk aan 20,5 euro per stuk, meer dan het aanvankelijke bod van 18 euro. De deal waardeert Suez op 12,8 miljard euro.

  Met de omzet die Suez toevoegt - voor 6,9 miljard euro aan activiteiten worden verkocht aan twee Franse investeringsfondsen - bereikt de fusiegroep een omzet van 37 miljard euro, zo meldt Veolia in een persbericht. De beleggers zien de fusie alvast zitten want beide aandelen zijn hoogvliegers op de Europese beurzen vandaag, met een stijging van 7,6 procent voor Suez en 8,7 procent voor Veolia.

  Bruno Le Maire, de Franse minister van Economie en Financiën, juicht de ‘vriendschappelijke’ overeenkomst tussen Veolia en Suez toe, zo liet hij in een korte reactie weten.

 • ING trekt koersdoel Aperam fors op

  ING heeft een update gemaakt van zijn waarderingsmodel voor Aperam en verhoogt het koersdoel voor de inoxmaker van 38 euro tot 46 euro. Het advies blijft 'kopen'

  'De markt voor roestvrij staal verbetert en toonde zich erg dynamisch in het eerste kwartaal. De waardering van Aperam is nog altijd aantrekkelijk, met een dividendrendement van 4 procent en een vrij cashflowrendement van 10 procent voor 2022', oordeelt analist Stijn Demeester. Hij verhoogt zijn verwachtingen voor de brutobedrijfswinst (ebitda) voor 2021-2022 met respectievelijk 32 en 18 procent tot 515 en 527 miljoen euro. Daarmee zit hij 8 procent boven de consensus.

  Ook het koersdoel voor de staalreus ArcelorMittal gaat de hoogte in, van 24 naar 30 euro, als gevolg van de hogere staalprijzen. ING denkt dat een stijging van de ebitda met 50 procent dit jaar haalbaar is, en herhaalt ook voor ArcelorMittal zijn kooprating. 

 • Oxurion-dochter maakt vorderingen bij kankeronderzoek

  Oncurious, de kankerafdeling van Oxurion  , legt bemoedigende resultaten voor in een onderzoek naar het behandelen van Medulloblastoom. Dit is een kanker in de hersenen die vooral bij kinderen voorkomt. Hierdoor is de behandeling van de ziekte extra uitdagend omdat kinderen vaak slecht reageren op kankermedicijnen.

  Op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for Cancer (AACR) kondigde het Leuvense bedrijf aan dat hun nieuwste geneesmiddel, TB 403, hoopgevende resultaten boekt. Dit weliswaar in de prilste (eerste) onderzoeksfase. Die fase moet vooral in een kleine groep patiënten vaststellen of het middel veilig is. 

  De koers van moederbedrijf Oxurion blijft voorlopig stabiel op 2,70 euro. De belangrijkste katalysator van de beurskoers is niet Oncurious, wel het verst gevorderde medicijn in de onderzoekspijplijn: THR-149. THR-149 is een potentieel middel om de oogaandoening DME bij diabetespatiënten te behandelen. Later dit jaar publiceert Oxurion de onderzoeksdata voor de tweede testfase. 

 • Het overzicht van de Brusselse beursdag ...

  ... leest u hier. Met focus op Euronav en Unifiedpost. 

 • Daar is het beursgenoteerde Godot weer

  Wie anticiperend op een herstel van de tankertarieven in Euronav  belegt, moet geduld oefenen. Véél geduld. Dat leert deze grafiek (zie ook posts van 10u12 en 9u18).

 • ING schrapt Euronav van de kooplijst

  ING verlaagt het advies voor Euronav  van 'kopen' naar 'houden', het koersdoel zakt van 9 naar 8 euro. 'Ook al was de koers tot vrijdag sinds nieuwjaar 12 procent gestegen, de tankertarieven staan enorm onder druk', stipt analist Quirijn Mulder aan. 

  Mulder zet zich schrap voor een dieprood rapport over het eerste kwartaal - de tankertarieven waren vorige maand zelfs even negatief - en stelt toch enkele serieuze vraagtekens bij het verhoopte herstel in de tweede jaarhelft. 

  Gelet op de grote onzekerheid vinden we nu een korting van 20 in plaats van 10 procent op de netto-actiefwaarde terecht
  Quirijn Mulder
  ING-analist

  Eén: grotere productie van OPEC. 'Het oliekartel heeft tot nog toe steeds de beslissing voor zich uit geschoven, gelet op de impact van de nieuwe lockdowns op de vraag'

  Twee: de verschroting van oudere tankers. 'Tot nog toe tonen weinig reders zich bereid oudere schepen af te voeren, ondanks hoge tarieven voor schroot'. 

  'Gelet op de grote onzekerheid vinden we nu een korting van 20 in plaats van 10 procent op de netto-actiefwaarde terecht', besluit de analist. 

 • Berenberg over de Unifiedpost-deal

  Berenberg-analist Andreas Markou over de grote Duitse overname van Unifiedpost : 'Het prijskaartje oogt stevig, tegen 9,8 keer de omzet. Ter vergelijking: de kwaliteitsvolle sectorgenoot Esker  noteert tegen 9,5 keer de verwachte omzet. Daarnaast is er ook de verwatering met zo'n 7 procent, door de uitgifte van nieuwe aandelen.'

  Toch denkt Markou dat de deal aandeelhouderswaarde kan scheppen, dankzij het toegangsticket tot de grote Duitse kmo-markt. Markou handhaaft bijgevolg zijn koopadvies. 

 • Norse Atlantic stijgt bij debuut in Oslo

  Gedurfd is het wel: terwijl het trans-Atlantische reisverkeer nog altijd gedecimeerd is, staat vandaag op de beurs van Oslo een would-be prijzenbreker op de startbaan: Norse Atlantic Airways haalde met de beursintroductie 1,28 miljard kronen (127 miljoen euro) op om terug goedkope vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten te organiseren. 

  Norse is bevolkt met veteranen van de ter ziele gegane Noorse prijzenbreker Norwegian Air Shuttle. Beleggers lijken de poging tot heropstart welwillend te bekijken, ook al is het beursparcours van would-be trans-Atlantische prijzenbrekers intussen bezaaid met crashes: het aandeel koerst bij opening naar 20,90 kronen, 4,5 procent boven de intekenprijs van 20 kronen. 

 • Bel20 start lichtrood | Euronav krijgt stevige tik

  De openingsbel: de Bel20  noteert zoals verwacht licht lager, met een verlies van 0,3 procent tot 3.928 punten. 

  Unifiedpost  herstelt 7 procent van de grote Duitse deal (zie post van 8u14). 

  Euronav  krijgt een tik van 8 procent tot 6,64 euro. Dat lijkt weinig te maken te hebben met de kredietlijn van 80 miljoen euro die de groep afsloot (zie vorige post), wel met de recente nieuwe terugval van de tankertarieven op de Londense Baltic Exchange. De crisis in de sector lokt steeds meer shorters, leert de website van waakhond FSMA. De olietankerrederij telt met de recent opmars van Worldquant nu vier shorters, die samen 2,57 procent van de aandelen geshort hebben. Euronav onttroont zo Ontex, waar nog 1,61 procent van de aandelen geshort zijn. 

 • Euronav sluit kredietlijn voor 'groene tankers'

  Euronav  heeft een kredietlijn van 80 miljoen dollar afgesloten, met waarborg van de Vlaamse overheid

  Het gaat om een 'duurzame' kredietlijnen, met voorwaarden die gelinkt zijn aan de vergroening van de tankervloot van de rederij. Op die vergroening speelt Euronav al een tijd in via de verjonging van zijn vloot

 • Europese beurzen trekken de handrem aan

  Het ziet er naar uit dat de Europese beurzen even de handrem aantrekken bij de heropeningsrally. Afgaand op de belangrijkste futures stevenen Bel20  en Euro Stoxx50 , de korf steraandelen van de eurozone, af op een lichtrode start. 

  -0,5%
  4.000 in het vizier
  De Bel20 is nog 1,5 procent verwijderd van 4.000 punten, de Euro Stoxx50 heeft nog een spurtje van een half procent nodig

  Pro memorie: de Bel20 bevindt zich na de recente heropeningsrally nog 1,5 procent onder de in februari verloren grens van 4.000 punten, voor de Euro Stoxx50 volstaat een spurtje van 0,5 procent. 

 • Op de beleggersagenda deze week

  Inflatie, JPMorgan en Coinbase. 

  Het overzicht leest u hier

 • Unifiedpost telt 100 miljoen neer voor Duits toegangsticket

  Unifiedpost  doet een deal in Duitsland met de overname van Crossinx. Of beter DACH, zoals Duitstalig Europa heet, aangevuld met Hongarije. De specialist in facturenbeheer betaalt 100 miljoen voor Crossinx, bijna tien keer de verwachte omzet over 2021.

  Unifiiedpost betaalt de deal voor de helft in cash en voor de helft in nieuwe aandelen, tegen 20 euro per stuk. De deal verwatert zo de bestaande aandeelhouders met zo'n 7 procent. In functie van de resultaten over de komende jaren kan het prijskaartje nog oplopen tot 160 miljoen euro. 

  De groep voorspelt nu een organische groei van minstens 30 procent over boekjaar 2023. Bij de IPO lag de lat op 25 procent groei over boekjaar 2022. 

  In december telde de fintechspeler 40 miljoen neer voor toegang tot de Scandinavische markt. De beurskoers van Unifiedpost veerde na die Zweedse deal meer dan 20 procent op, maar is intussen mede door enthousiast verkopende insiders tot ruim onder de intekenprijs van 20 euro teruggevallen. Een opkikker is dus welkom:

 • Beurspakketje Coolblue: even geduld aub

  Het is even wachten op vers Amsterdams bloed (en een rinkelende kassa bij de holding HAL ). De Nederlandse webwinkel stelt zijn geplande beursgang tot het najaar uit

  De beurskoers van de holding HAL heeft de voorbije maanden al een stevig voorschot genomen op een verhoopt debuut van Coolblue, waarin HAL voor 49 procent participeert. 

 • Streng Peking weegt op Chinese Big Tech

  Peking legde dit weekend e-commercegigant Alibaba een recordboete van 18,2 miljard renminbi (2,34 miljard euro) op ter afsluiting van het kartelonderzoek naar de e-commercegigant

  Alibaba zou zijn groei nooit gerealiseerd hebben zonder gezonde overheidsregulering. Daar zijn we dankbaar en respectvol voor
  Persbericht Alibaba

  In een reactie kruipt Alibaba, het bedrijf van de in ongenade gevallen miljardair Jack Ma, door het stof voor Peking. 'Alibaba zou zijn groei nooit gerealiseerd hebben zonder gezonde overheidsregulering. Daar zijn we dankbaar en respectvol voor'. 

  Alibaba zelf herstelt in Hong Kong 8 procent in de hoop dat het bedrijf nu weer op een betere voetje staat in Peking, maar elders op de beurzen in het Verre Oosten is er wel verlies. De Chinese beurzen koersen zo'n 1,5 procent lager, voor Hong Kong is er 1 procent verlies. 

 • Wall Street stoomt door ...

  Goedemorgen! Even ons geheugen opfrissen met een Wall Street dat het weekend met een vers record voor de Dow Jones  inging ... 

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud