1. Markten Live
 2. Live blog

Beurzen zetten stapje terug door handels- en brexittwijfels

Het optimisme over een brexitdeal is weer aan het wegebben en het is onduidelijk wat de VS en China precies zijn overeengekomen. In Brussel kreeg Proximus een nieuw verkoopadvies achter zijn naam en koersten Mithra en Fagron stevig hoger.
 • Tot morgen!

  Onze deur gaat dicht tot morgenvroeg 7 uur. De halfjaarlijkse vooruitzichten van het IMF voor de wereldeconomie en de kwartaalcijfers van vier Amerikaanse grootbanken trekken dan de aandacht. 

  DINSDAG 15 OKTOBER 2019

  ECONOMIE/FINANCIËN

  België:

  • Handelsbalans augustus, 15.00 uur

  China:

  • Inflatie september, 03.30 uur

  Duitsland:

  • Beleggersvertrouwen (ZEW) oktober, 11.00 uur

  Verenigde Staten:

  • IMF: halfjaarlijks rapport over vooruitzichten wereldeconomie, 15.00 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  • Connect Group: uitkoopbod aan 1,60 euro per aandeel door IPTE. Tot 18 oktober.
  • Immo Moury: notering ex dividend 2,30 euro bruto

  Verenigde Staten:

  • UnitedHealth Group: resultaten derde kwartaal, voorbeurs
  • BlackRock: resultaten derde kwartaal, voorbeurs
  • Johnson & Johnson: resultaten derde kwartaal, 12.45 uur
  • JPMorgan Chase: resultaten derde kwartaal, 13.00 uur
  • Goldman Sachs: resultaten derde kwartaal, 13.30 uur
  • Citigroup: resultaten derde kwartaal, 14.00 uur
  • Wells Fargo: resultaten derde kwartaal, 14.00 uur
 • Econocom koopt groot pakket eigen aandelen

  De IT-groep Econocom heeft vorige week 1,37 miljoen eigen aandelen ingekocht. Dat gebeurde tussen een koers van 2,19 en 2,29 euro. De koers was fors teruggevallen tot het laagste peil in 7 jaar nadat enkele insiders aandelen hadden verkocht. Het aandeel dreigde zelfs onder de grens van 2 euro te vallen. KBC Securities reageerde dat de koersval overdreven was, en herhaalde het advies de aandelen op te bouwen. De beurskoers herstelde daarop meer dan een tiende.

  Econocom houdt na de grote inkoop 7,43 procent van de eigen aandelen aan.

 • VW overweegt beursgang Lamborghini

  De Duitse autoreus Volkswagen overweegt een beursgang van zijn Italiaanse sportwagendochter Lamborghini. Dat vernam het persagentschap Bloomberg van verschillende bronnen. Volkswagen kijkt met afgunst naar wat Fiat Chrysler Automobiles (FCA) met Ferrari heeft gedaan. Sinds de beursgang van Ferrari in 2015 is het aandeel van het Italiaanse merk met de hengst verdrievoudigd. Dat heeft veel aandeelhouderswaarde gecreëerd, niet in het minst voor de holding Exor van de controlerende Agnelli-familie.

  Volgens het beurshuis Oddo Securities is Lamborghini volwassen en winstgevend genoeg om op eigen benen te staan. De voorbije negen jaar is de verkoop van Lamborghini verviervoudigd. Maar dat het ook fout kan lopen met luxesportwagens, bewijst Aston Martin. Voor de beleggers ontaardde de beursgang van dat Britse merk in juni vorig jaar in een fiasco.

  Met de SUV Urus boort Lamborghini een nieuw publiek aan. ©Bloomberg

 • Europa sluit in de min

  De Europese beurzen zijn gemiddeld 0,4 procent lager gesloten.

  De Bel20 zat op dezelfde golflengte en zakte 0,4 procent tot 3.713,56 punten. De sterkste druk op de index kwam van AB InBev (-1%), Ageas (-1,1%), Umicore (-2,1%) en Proximus (-2,2%).

  Op de brede markt sprong het verlies van Bpost (-2,5%) in het oog. Het post- en pakjesbedrijf kampt met een managersuittocht.

 • Boeing-topman geen voorzitter meer

  Dennis Muilenburg speelt voortaan geen dubbelrol meer bij Boeing . De raad van bestuur van de vliegtuigconstructeur besliste vrijdag dat hij CEO mag blijven, maar niet langer voorzitter kan zijn. De positie van de 55-jarige Muilenburg is verzwakt door de problemen met de 737 Max, een toestel dat wereldwijd nu al zeven maanden aan de grond staat.

 • VS vieren Columbus Day

  De Amerikanen herdenken op de tweede maandag van oktober de ontdekking van Amerika door Christoffel Columbus. Een controversiële feestdag, gelet op de catastrofale gevolgen van de Europese invasie voor de inheemse volkeren. Daarom zijn er Amerikaanse staten die de feestdag niet erkennen en andere die vandaag de ‘Native American Day’ vieren.

  De New York Stock Exchange en de Nasdaq zijn vandaag gewoon open in New York. Hier kunt u ons Wall Street-verslag lezen.

 • Chinese streamingmiljardair failliet

  Ook de allerrijksten op aarde zijn niet immuun voor financiële tegenslagen. De Chinese ex-miljardair Jia Yueting heeft vandaag zijn persoonlijk faillissement aangevraagd in de VS. Yueting is de oprichter van LeEco, de allereerste tv-streamingdienst in China. Hij richtte ook de holdings Leshi en Faraday Future op met allerhande internetbelangen. Drie jaar geleden pronkte Yueting nog in de lijst van rijkste Chinezen met een geschat vermogen van bijna 6 miljard dollar. Twee jaar geleden verhuisde hij naar de VS omdat zijn bedrijven in slechte papieren kwamen te zitten.

  Uit de 'Chapter 11'-filing blijkt dat de ex-miljardair voor meer dan 1 miljard schulden heeft uitstaan. Zijn activa zijn een half miljoen dollar waard.

 • Tankertarieven op Himalaya-hoogte

  Tankeroperatoren beleven momenteel een van de sterkste opwaartse perioden in jaren. Daarbij spelen verschillende factoren mee: de Amerikaanse sancties tegen Iran en tegen enkele dochterbedrijven van de Chinese scheepvaartgroep Cosco, de aanslagen op Saoedische olie-installaties, de strengere emissieregelgeving voor zeeschepen IMO 2020 maar ook optimisme dat de VS en China een handelsakkoord zullen bereiken – wat de wereldeconomie een boost zou geven.

  Volgens de specialist in maritieme beleggingen Clarksons Platou Securitities is het met de huidige tarieven mogelijk om de aankoop van een tweedehandse tanker al in een paar reizen terug te verdienen. Normaal duurt dat zowat tien jaar.

  Eind vorige week steeg het vrachttarief voor een VLCC (supertanker van 200.000-320.000 ton) op de route van de Perzische Golf naar China tot 300.000 dollar per dag. Een maand geleden bracht een VLCC op die route amper 25.000 dollar op.

  Op Euronext Brussel noteert Euronav sinds vrijdag boven 10 euro per aandeel.

 • Turkse lira en beurs tuimelen na tweet Trump

  We gaan dieper in op de tuimelende Turkse lira en beurs in dit artikel.

 • Wall Street start fractie lager

  De Dow Jones en de S&P500 noteren kort na de openingsbel 0,1 procent lager. 

  Het is de eerste daling in vier dagen van Wall Street. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei in een interview met CNBC dat hij verwacht dat de VS en China vóór 15 december een handelsakkoord kunnen bereiken, ‘mits de Chinezen voort willen praten’. Lukt dat niet, dat komen er bijkomende importtarieven.

 • Cyberbeveiligingsbedrijf Sophos komt in Amerikaanse handen

  Het Britse cybersecuritybedrijf Sophos wordt voor 3,8 miljard dollar overgenomen door de Amerikaanse private equity-groep Thoma Bravo. De biedprijs bedraagt omgerekend 583 pence per aandeel, wat 37 procent hoger is dan de slotkoers van vrijdag.

  Sophos, een bedrijf dat onder meer Under Armour, Ford Motor en Toshiba tot zijn klanten mag rekenen, trok in 2015 naar de Londense beurs tegen 225 pence per aandeel. Ondanks een moeilijk jaar 2018 is de marktwaarde sindsdien verdubbeld.

  Door de verzwakking van het pond - ten gevolge van de nakende brexit - zijn Britse bedrijven interessante prooien geworden voor Amerikaanse spelers. Volgens Kris Hagerman, de CEO van Sophos, werd zijn bedrijf in juni voor het eerst door Thoma Bravo benaderd.

 • Futures: Wall Street opent lager

  Volgens de futures starten de Amerikaanse beurzen straks in het rood. De Dow Jones , de S&P500 en de Nasdaq zouden eensgezind met een verlies van 0,3 procent openen.

 • Fagron primus in Brussel

  Met een winst van 5 procent , is Fagron de primus op de Brusselse beurs. We gaan dieper in op de succesvolle private plaatsing van vrijdag en de rol die Berenberg daarin speelde. 

  Lees het hier

 • Ook Turkse beurs krijgt klappen

  De Amerikaanse president Donald Trump tweet niet enkel de lira fors lager (zie post13u52), ook de Turkse beurs gaat hard onderuit. De hoofdgraadmeter BIST100 tuimelt met bijna 5 procent lager.

 • EC onderzoekt Hongaarse staatssteun voor Samsung

  De Europese Commissie (EC) stelt een onderzoek in naar de Hongaarse plannen om overheidssteun aan Samsung te verlenen. Dat meldt de EC maandag.

  Samsung heeft een batterijproductiefaciliteit in Göd en gaat deze mogelijk uitbreiden. Om het Zuid-Koreaanse bedrijf over de streep te helpen wil de Hongaarse regering een steun van 108 miljoen euro verstrekken. 

  'Overheidsinstellingen zijn belangrijk om de economische groei in achterstandsgebieden in Europa te stimuleren', zegt eurocommissaris voor mededinging Margrethe Vestager. 'De staat mag enkel steun verlenen als het noodzakelijk is om particuliere investeringen te stimuleren. De Commissie onderzoekt of dit echt nodig is.

 • Turkse lira weer onderuit

  De Turkse financiële markten krijgen stevig klappen. De lira tuimelt tot 6,55 per euro. Dit nadat - uiteraard - de Amerikaanse president Donald Trump in een verse tweet met sancties dreigt. 

 • Carlo De Benedetti wil met vijandig bod zonen buiten werken

  Bij de schatrijke Italiaanse familie De Benedetti wordt het wellicht geen vredige kerst met iedereen aan tafel. De 84-jarige stamvader Carlo De Benedetti, die we nog kennen als raider van de Generale Maatschappij van België, doet een vijandig bod op een deel van de holding Gedi, met de bedoeling zijn drie zonen buiten te werken. Gedi is de grootste printgroep van Italië met de kranten La Reppublica en La Stampa in portefeuille. Volgens Carlo hebben zijn kinderen 'noch de vaardigheden, noch de passie om een mediagroep te leiden'.

  Gedi is met een klim van 13 procent een van de sterkste stijgers op de beurs van Milaan.

  Carlo De Benedetti eind jaren negentig, toen hij bij de Belgische regering zijn bod op de Generale Maatschappij kwam verdedigen. ©Photo News

 • ING: Europese industriële productie blijft zwak

  ING reageert op het nieuws dat de Europese productie sneller is gegroeid dan verwacht (zie post 11u03). 

  Volgens econoom Bert Colijn lijkt het er niet op dat de recessie in de industrie al voorbij is. 'De cijfers laten zien dat er wat verbetering is voor de Duitse en Italiaanse industrie. Maar in Frankrijk was er een krimp te zien in de productie. Daaruit blijkt dat het land toch niet immuun is voor de internationale problemen die de industrie plagen.' 

  Ook de vooruitzichten zijn volgens Colijn niet erg hoopgevend. 'De inkoopmanagersindex voor de industrie voor de maand september wijst alvast op een voortzetting van de krimp.'

 • China wil meer bespreken voordat het een handelsakkoord tekent

  China wil eerst verdere besprekingen over de 'eerste fase deal', die de Amerikaanse president Donald Trump eerder aankondigde op Twitter, alvorens het de deal tekent. Dat melden bronnen aan het persbureau Bloomberg. 

  Er zou vorige week een mondelinge overeenkomst zijn gesloten tussen de twee landen, maar de details hierover zijn onduidelijk. Volgens Trump is China al begonnen met het kopen van landbouwproducten en zou er al sprake zijn van een deal. Maar de Chinese staatsmedia zegt enkel dat de twee landen hun best doen om tot een overeenkomst te komen.

  We tasten voorlopig dus nog even in het duister.

 • Winnaars Nobelprijs Economie bekend

  De Nobelprijs Economie gaat dit jaar naar Esther Duflo, Abhijit Banerjee en Michael Kremer voor hun onderzoek naar de bestrijding van armoede. Dat heeft de Zweedse Academie van Wetenschappen zonet bekendgemaakt.

  Lees hier meer.

 • Het overzicht van de Brusselse beursdag ...

  ... leest u hier

 • Degroof Petercam over Beter Bed

  Degroof Petercam reageert op de verkoop van de Duitse probleemdochter van Beter Bed (zie post 9u39). 

  Volgens analist Fernand de Boer is het een goede zaak dat de dochter verkocht is. 'Dat neemt het risico weg dat de verliezen van Matratzen Concord zouden leiden tot een mogelijk faillissement van de totale groep.'

  De analist wijst er wel op dat er nog een kapitaalverhoging zit aan te komen:

  De verliezen en de uitstroom van cash in de tweede jaarhelft zijn nog steeds voor Beter Bed. Daardoor zal een kapitaalverhoging nodig zijn.
  Fernand de Boer
  Analist bij Degroof Petercam

  Het aandeel veert met meer dan 25 procent op.

 • Industriële productie eurozone groeit harder dan verwacht

  De Europese industriële productie klom in augustus met 0,4 procent. Een opsteker, want economen gingen uit van maand op maand groei van 0,3 procent.

  De Europese beurzen reageren nauwelijks op het nieuws.

 • ING: 'Brits pond is kwetsbaar'

  ING zijn valuta-overzicht denken de valutastrategen van ING dat het Brits pond kwetsbaar is voor een terugval. De scherpe klim eind vorige week kwam er volgens strateeg Peter Krpata onder meer omdat er zoveel beleggers short zitten in sterling, wat elk beetje positief nieuws uitvergroot.

  Fundamenteel blijft de vaststelling dat het moeilijk wordt deze week een deal te sluiten, omdat volgens de jongste berichten Londen nog altijd geen bevredigend voorstel heeft ingediend om de heikele kwestie van de Ierse grens op te lossen. 

 • Licht gaat uit bij BIC

  Op de Parijse beurs krijgt BIC  opnieuw een tik(je) van 4 procent naar 62,15 euro. De Franse specialist in wegwerpconsumptie (scheermesjes, balpennen, aanstekers) kwam vrijdagavond voor de zoveelste keer met een waarschuwing. BIC rekent nu over 2019 op een kleine daling van de omzet, terwijl de lat eerder nog op een kleine toename lag. 

  Het belangrijkste probleem is de verdere verslechtering van de verkoop van aanstekers in de Verenigde Staten. Daar zakt de verkoop jaar op jaar met 8,5 procent. Het bedrijf verwijst naar 'zware disruptie'. Net als scheermesjes kopen Amerikanen ook steeds minder aanstekers in bakstenen winkels

 • Bel20 dik 1 procent in het rood

  Na de scherpe remonte van eind vorige week lijkt het weekend beleggers een realiteitstoets gebracht te hebben. De Bel20  laat 1,1 procent liggen tot 3.684 punten. 

 • Beter Bed veert op na verkoop Duitse rampdochter

  Op de Amsterdamse beurs herstelt Beter Bed Holding  24 procent naar 2,12 euro. De Nederlandse matrassenverdeler verkoopt zijn Duitse dochter Matratzen Concord aan de Aziatische private-equityspeler Magical Honour Limited voor 5 miljoen euro. 

  Samen met de verkoop investeert Magical Honour ook 5 miljoen in Beter Bed. Dat gebeurt tegen 2,32 euro per aandeel, een premie van 36 procent op de slotkoers van vrijdag (1,708 euro). 

  De verkoop is een opluchting voor beleggers in het zwaar gehavende aandeel: Matratzen kampte met zwaar teruglopende verkopen door een 'gifmatrassenschandaal' op de Duitse thuismarkt en de concurrentie van onlineverkopen van matrassen. CEO John Kruijssen erkende vorig jaar in Het Financieele Dagblad dat Beter Bed zich compleet verkeken heeft op de snelle opmars van onlinespelers als Emma en Simba. 

  Die problemen straalden ook af van Beter Bed-toeleverancier Recticel. Over de eerste helft van 2019 zakte de winstmarge van de matrassenafdeling van Recticel tot minder dan 4 procent. CEO Olivier Chapelle kondigde aan dat de groep voor het eerst zelf een webwinkel heeft opgericht. Die webwinkel zal echter niet actief worden op de markten waar Recticel al actief is. 'Onze verdelers hoeven dus niet te vrezen dat we hen gaan beconcurreren'. 

 • 'Deal Faurecia in interieurbekleding opsteker voor Recticel'

  De Franse toeleverancier aan de autosector, Faurecia , koopt Continental uit in een joint-venture (SAS) rond auto-interieurbekleding. De deal waardeert SAS op 550 miljoen euro, ofwel een koers/omzetratio van 0,8. De overname draagt positief bij aan de marges van Faurecia. 'Dat impliceert dat dit bedrijf van hogere marges geniet dan Recticel Interiors', zeggen ING-analisten Maxime Stranart en Stijn Demeester. De rebitda-marge van Faurecia ligt op 6,9 procent in 2019, terwijl ING voor Recticel  uitgaat van 2,8 procent. 

  'De deal wijst op een gestegen overnameappetijt voor interieurbekleding, wat de kans op een succesvolle verkoop door Recticel tegen eind dit jaar verhoogt', zegt ING. Op basis van de waarderingsratio van SAS, zou de waarde van Recticel Interiors op 145 miljoen euro liggen, terwijl ING in haar modellen rekening houdt met 62 miljoen euro (0,35 keer de omzet). 

  ING hanteert een koopadvies voor Recticel met een koersdoel van 12 euro. 

 • Mithra sluit commercialisatiedeal voor Myring in China

  Mithra  heeft een deal gesloten voor de commercialisatie van de vaginale anticonceptiering Myring in China met het Amerikaanse Abbott. Eerder werden ook al overeenkomsten gesloten voor MyRing in Latijns-Amerika, Israël en het Midden-Oosten, Australië & Nieuw-Zeeland, de VS, Rusland en een brede waaier van Europese landen.

  KBC Securities herhaalt het 'opbouwen'-advies en het koersdoel van 31 euro.

 • Beurzen op verlies

  De Bel20 valt 0,6 procent terug.

  Proximus zakt 2,4 procent na het verkoopadvies van Citi (post 7u19).

  Fagron  wint 1,9 procent na de succesvolle uitstap door Waterland en Baltisse (post 7u57). 

  Greenyard wint een halve procent na de verkoop van de Britse bloemendochter

  UCB   verliest 0,7 procent ondanks het koopadvies van DB (post 8u56).

  Bpost  verliest 1,4 procent van het vertrek van de CEO van Radial (post 7u20). 

 • Deutsche Bank: 'UCB is onze favoriete midcap'

  Deutsche Bank schuift UCB  naar voor als favoriete Europese midcap. 'Wij denken dat de overname van Ra Pharmaceuticals aantrekkelijk is voor aandeelhouders, via de toevoeging van een potentieel geneesmiddel in de derde klinische testfase dat mogelijk in 2022 gelanceerd kan worden. De bestaande marketing en sowieso geplande investeringen in rozanolixizumab (het eigen potentieel myasthenia gravis-middel van UCB, red.) kunnen daar een hefboom op zetten', stelt analist Richard Parkes. 'Maar het meest belangrijke is dat de deal ons vertrouwen sterkt dat de groep in de periode 2021-2026 weer met groei kan aanknopen. De huidige beurskoers, die tegen 13 keer de winst noteert, weerspiegelt dat potentieel niet'. 

  Deutsche hanteert een koopadvies en koersdoel van 95 euro. 

 • Euronext: 'Interesse in nieuwe overnames in Europa'

  CEO Stephane Boujnah van Euronext  zegt op BFM Radio naar nieuwe overnamemogelijkheden te kijken in Europa. Eerder dit jaar bood Euronext met succes op de beurs van Oslo

  Boujnah herhaalde de ambitie om een pan-Europese leider te worden, maar hij ontweek de vraag naar mogelijke interesse in de beurs van Frankfurt.

 • Gimv verliest directeur van het Franse kantoor

  Eric de Montgolfier, het hoofd van het Franse kantoor van Gimv  , verlaat na vijf jaar de durfkapitaalgroep. De Montgolfier wordt CEO van Invest Europe, een vereniging van private equity-investeerders. 

 • Europese beurzen op weg naar verlies

  De Euro Stoxx 50 zal volgens de futures met een verlies van 0,25 procent openen. 

 • Co.Br.Ha ziet winst terugvallen

  Nieuws van vrijdagavond: de halfjaarresultaten van Co.Br.Ha . Voor een bedrijf dat noteert op een minder gereglementeerde markt, mag de publicatie daarvan wachten tot eind oktober.

  De bierverkoop van brouwerij Haacht bleef in volume stabiel in de eerste jaarhelft. Het nettoresultaat komt uit op 2,6 miljoen euro, een daling met 27 procent. Co.Br.Ha. spreekt van een 'teleurstellende zomer', niettegenstaande relatief goede weersomstandigheden. 'Over de eerste negen maanden van het jaar daalde de bierverkoop met 2,7 procent.'

  De brouwer wil zich niet uitspreken over de resultaten over 2019, maar zegt wel dat het dividend stabiel zal blijven op 21 euro bruto.

 • Greenyard verkoopt Britse bloemendochter

  Greenyard  kondigt de verkoop aan van Greenyard Flowers UK aan Yellow Holdings. De afdeling werd eerder dit jaar door Greenyard te koop gezet. Greenyard Flowers UK wordt geleid door Gilles Deprez, een zoon van Hein Deprez. 

  Er worden geen financiële details bekendgemaakt. 

 • Trichet verdedigt opvolger Draghi

  In een reactie op de zware kritiek van oud centraal bankiers op Mario Draghi, neemt oud-voorzitter Jean-Claude Trichet het in een opinie in Financial Times voor zijn Italiaanse opvolger op. 'Het is onjuist om te steller dat er een 'brede consensus' bestaat dat kwantitatieve versoepeling niet langer positief is voor de binnenlandse vraag', schrijft de Fransman. 'En wat de rente betreft, zijn er geen empirische ramingen die suggereren dat de nadelen nu duidelijk groter zijn dan de voordelen'. 

  Trichet erkent wel dat 'de huidige situatie niet eeuwig kan duren'. Maar dat deed hij ook al in ... november 2009, toen hij waarschuwde dat de uitzonderlijke liquiditeitsverstrekking niet eeuwig kon duren. 'Als pijnstillers te lang toegediend worden, kunnen ze schadelijk zijn'. Tien jaar later zit de Europese economie nog altijd vol pijnstillers. 

 • Waterland en Baltisse stappen uit Fagron aan 16,2 euro per aandeel

  De investeringsmaatschappijen Baltisse (Filip Balcaen) en Waterland hebben vrijdag 9,3 miljoen aandelen Fagron  verkocht tegen 16,2 euro per stuk, goed voor een belang van 13 procent. Vrijdag werd het aandeel opgeschort toen het 2,4 procent hoger noteerde op 16,47 euro. 

  In amper drie jaar hebben beide meer dan 225 miljoen euro winst geboekt op een inleg van zowat 125 miljoen euro, blijkt uit berekeningen van de Rekenmeester

 • Vijf favoriete aandelen van Dominique Marchese

  Voor de kooptips van Dominique Marchese, hoofd aandelen bij Pure Capital, hierheen

 • Montea breidt uit in Nederland

  Montea verwerft een terrein en een gebouw in het Nederlandse Tiel voor 5,4 miljoen euro. De logistieke vastgoedgroep sloot een tienjarig huurcontract af met Currie Solutions. Daarnaast kocht Montea voor 5,5 miljoen euro een historisch vervuilde site in Etten-Leur, tussen Breda en Roosendaal. Bedoeling is om na de sanering een gebouw op te trekken van 24.500 vierkante meter. Montea heeft een landbank van 1,27 miljoen vierkante meter.  

 • Probleemdochter Bpost ziet CEO vertrekken

  Niet alleen Bpost  zelf moet op zoek naar een opvolger voor ontslagnemend CEO Koen Van Gerven, ook de Amerikaanse probleemdochter Radial heeft een vacature: CEO Pierre Winand kondigde vrijdagavond onverwacht zijn exit aan. Van Gerven legde eind 2017 700 miljoen op tafel voor Radial, maar de Amerikaanse e-commercespecialist rendeerde tot nog toe absoluut niet

 • Citi zet Proximus op verkooplijst

  Het beurshuis Citi verlaagt het advies voor Proximus  van 'houden' tot 'verkopen'. Het koersdoel gaat van 27 naar 24 euro. Het beurshuis wijst op verschillende factoren:

  • De telecomoperator moet de uitrol van zijn glasvezelnetwerk versnellen om met het opgewaardeerde netwerk van Telenet te concurreren, waardoor het dividend niet langer 'gedekt' is door de cashflow
  • De concurrentie op de Belgische markt is intenser geworden, terwijl de digitale omschakeling gevaar loopt door de exit van CEO Dominique Leroy en druk van de vakbonden
  • Een risico dat er extra aandelen op de markt komen als de Belgische overheid zou beslissen zijn belang te verminderen

  Proximus heeft nu al tien 10 verkoopadviezen, tegenover slechts 2 koopadviezen. 14 analisten geven een 'houden'-advies. 

 • Kinepolis heeft Amerikaanse overname rond

  Nu de goedkeuring van de Amerikaanse kartelautoriteiten op zak is, heeft bioscoopuitbater Kinepolis  de 137 miljoen euro zware overname van de Amerikaanse sectorgenoot MJR definitief afgerond. 

 • Wat u deze week rood moet omcirkelen in de agenda ...

  ... leest u hier

 • Brits pond valt beetje terug

  Na een forse remonte donderdag en vrijdag, valt het Brits pond in de vroege handel een beetje terug. De euro   noteert op 87,5 pence, van 87,2 pence vrijdagavond en net geen 90 pence woensdagavond. Donderdag en vrijdag suggereerden uitspraken van de Ierse premier Leo Varadkar en Europees Raadsvoorzitter Donald Tusk dat een deal mogelijk was op de Europese top van 17 en 18 oktober, maar intussen is duidelijk dat er de Iers-Ierse grens een grote hinderpaal blijft voor elke deal. 

 • Interimdeal zet ook Chinese beurzen hoger

  Goedemorgen! We starten met een blik op de Aziatische markten, of beter de Chinese aandelenmarkten: de beurs van Tokio is immers gesloten voor de nationale sportdag in Japan. Die valt elke tweede maandag van oktober, ter herinnering van de Olympische Spelen in Tokio in 1964. Doch dit terzijde. 

  De Chinese aandelenmarkten boeken stevige winst, ook elders in Zuidoost-Azië is er winst. Dit dankzij de 'interimdeal' die China en de Verenigde Staten vrijdagavond sloten. Er is nog een lange weg te gaan voor de twee grootmachten het écht eens zijn om hun handelsoorlog te staken, maar is tenminste tot nader order geen verdere escalatie. 

  Een makelaarskantoor in Peking ©EPA

Meer uit Markten Live

Tijd Connect