1. Markten Live
 2. Live blog

Europese beurzen sluiten in het rood

Na een bijzonder sterke maand lasten de Europese beurzen een pauze in. Unifiedpost sloeg munt uit een update, die voor beurshuizen de aanleiding is om hun koopadvies te herhalen.
 • Tot morgen!

  Goed, wij stoppen ermee voor vandaag. Morgen zijn we terug met het laatste beursnieuws. Tot slot nog de agenda voor morgen:

  DINSDAG 01 DECEMBER 2020

   ECONOMIE/FINANCIËN

   Eurozone:

    PMI-industrie (indicator aankoopdirecteurs) november , 10.00 uur

    Inflatie november, 11.00 uur

  Frankrijk:

  OESO: Vooruitzichten wereldeconomie, 11.00 uur

  Verenigde Staten:

  ISM-industrie (indicator aankoopdirecteurs) november , 16.00 uur

 • Bel20 sluit in het rood

  De Bel20 dook vandaag 1,4 lager tot 3.667 punten. Bovenaan het scoreboard vonden we Telenet , Argenx en Colruyt . De meest negatieve score hadden Barco , ING en Proximus .

  De Europese beurzen verloren 0,6 procent.

 • Reisaandelen krijgen tikken

  Na een paar forse herstelbewegingen in november door al het mooie vaccinnieuws, gaan de reisaandelen op de laagste dag van deze goudgerande maand toch weer fors lager.

  De cruisebedrijven Carnival en Royal Caribbean  gaan respectievelijk 4 en 2,8 procent lager. Ook de vliegtuigaandelen zitten in een luchtzak. Luchtvaartmaatschappijen American Airlines en Delta Air Lines zakken 5 en 1,8 procent en de vliegtuigbouwer Boeing vliegt 1,7 procent lager. 

  Voorts gaan de hoteluitbaters lager. Host Hotels & Resorts verliest 3 procent, Wynn Resorts zakt 2,2 procent en Marriott International daalt 1,6 procent.

 • Over de bitcoin lees je meer...

  ... in dit stuk!

  ©REUTERS

 • Bitcoin vlakbij 20.000 dollar

  De digitale munt bitcoin is ineens razend hard aan hets tijgen en noteert nu op 19.800 dollar, vlakbij de 20.000 dollargrens. De digimunt zit nu op zijn hoogste niveau ooit.

 • De samenvatting van de Amerikaanse beursdag...

  ... vindt u hier!

 • Biden kiest Yellen als minister van Financiën

  Joe Biden, de aanstaande Amerikaanse president, kiest de voormalige voorzitster van de Amerikaanse centrale bank (Fed) Janet Yellen als minister van Financiën.

 • Amerikaanse beurzen openen in het rood

  Wall Street opent zojuist lager. De Dow Jones verliest 0,5 procent, de S&P500 levert 0,2 procent in en de Nasdaq gaat tegendraads 0,2 procent hoger.

 • 'Salesforce gaat Slack kopen'

  Volgens bronnen van de Amerikaanse zakenzender CNBC zou Salesforce het programma voor zakelijke chats Slack overnemen. De deal zou dinsdag nabeurs aangekondigd worden en zou voor de helft in cash en de helft in aandelen gebeuren.

  Vorige week meldde de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal al dat de twee bedrijven in gesprek zouden zijn. Daardoor ging het aandeel Slack toen 38 procent hoger.

  Slack stijgt maandag met 6 procent.

 • Start-up C3.ai wil tot 527 miljoen dollar ophalen met beursgang

  Een van de volgende grotere beursintroducties die op de New York Stock Exchange op het programma staan, is die van C3.ai. De start-up uit Silicon Valley wil net als andere techbedrijven het ijzer smeden terwijl het heet is en profiteren van de grote beleggersinteresse voor nieuwe technologieën.

  Volgens de miljardair Tom Siebel, de oprichter van C3.ai, wil het bedrijf bij zijn beursgang 15,5 miljoen aandelen verkopen tegen 31 tot 34 dollar per stuk. Aan de bovenkant van de prijsvork kan de opbrengst oplopen tot 527 miljoen dollar.

  C3.ai maakt voorspellende analytische systemen die bedrijven helpen bij onder meer onderhouds- en herstelwerken, fraudeopsporing en het vermijden van witwassen. Tot de klanten behoren Royal Dutch Shell, de Amerikaanse luchtmacht, het Amerikaanse ministerie van Defensie en 3M. C3.ai kondigde zijn beursplannen aan op 13 november.

 • Moderna vliegt na aanvraag

  Het aandeel Moderna gaat voorbeurs maar liefst 16 procent hoger nadat het heeft aangekondigd dat het een goedkeuring voor zijn coronavaccin zal aanvragen bij de Amerikaanse en Europese autoriteiten. Het farmabedrijf denkt bij een goedkeuring dit jaar nog 20 miljoen dosissen te kunnen produceren voor de VS. Het gaat om een noodaanvraag waarbij het vaccin gebruikt mag worden om bepaalde belangrijke groepen, zoals verpleegkundigen en dokters, te mogen inenten. 

  Daarnaast meldt het bedrijf dat uit zijn laatste data blijkt dat het vaccin bij 100 procent van de proefpersonen werkt bij de meest ernstige vormen van het virus. Moderna zegt dat de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA een ontmoeting gepland heeft op 17 december om de aanvraag te bekijken. Volgens de onderneming kunnen de vaccinaties binnen 24 uur na de goedkeuring aanvangen.

 • Amerikaanse futures noteren gemengd

  Het ziet er naar uit dat ook de Amerikaanse beurzen de voet wat van het gaspedaal zullen halen. De futures op de Dow Jones en de S&P500 staan respectievelijk 0,4 en 0,2 procent in de min. De future op de Nasdaq Composite noteert 0,3 procent in de plus.

  De druk op de Dow Jones en de S&P500 komt onder meer van de oliewaarden. De olieprijs in New York zakt 0,8 procent. Het is onzeker of de OPEC+ deze week de productiebeperkingen zal verlengen. De olielanden vergaderen maandag en dinsdag in Wenen. 

 • Stel nu al uw vraag voor onze wekelijkse livechat ...

  ... via deze link. Afspraak morgen klokslag 12 uur. Voor wie dan niet gaan shoppen is, natuurlijk ... 

 • Naar slechtste maand in vier jaar voor goud

  De goudprijs gaat maandag nogmaals lager. Momenteel zakt de prijs voor een ounce met 1,1 procent tot 1.789 dollar. Daarmee is goud goed op weg om zijn slechtste maand in vier jaar te beleven.

  Het gele metaal verloor de voorbije maand 5,6 procent van zijn waarde doordat beleggers, aangemoedigd door hoopgevend vaccinnieuws en de goede afloop van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, weer massaal risico durfden te nemen en (cyclische) aandelen kochten.

  Volgens grondstoffenanalist Carsten Fritsch van Commerzbank is de zwakte van goud des te merkwaardiger daar ook de Amerikaanse dollar zwak is. Hij wees er tegenover Bloomberg op dat de goudprijs vrijdag onder het steunniveau van 1.800 dollar is gezakt, waardoor het technisch plaatje nog somberder werd. Wat tot nog meer verkopen aanleiding geeft. 

 • Hint Powell dinsdag op extra stimulus?

  Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), neemt dinsdag in de bankcommissie van de Senaat deel aan een hoorzitting over het eerste stimulusprogramma van de regering-Trump (Cares Act). Hij zal ongetwijfeld vragen krijgen over de recente beslissing van minister van Financiën Steven Mnuchin om de financiering voor sommige steunprogramma's van de Fed dicht te draaien.

  Er is ook speculatie dat de Fed op 16 december een bijsturing van zijn obligatieaankopen zal aankondigen om de economie meer steun te geven. Het is mogelijk dat Powell daarover een tipje van de sluier licht. 

 • Belgische economie groeide 11,4 procent in Q3

  Het bruto binnenlands product van ons land is het derde kwartaal met 11,4 procent gegroeid tegenover het tweede kwartaal, zo melden de Nationale Bank en het Instituut voor de Nationale Rekeningen. Dat is meer dan de 10,7 procent die op 29 oktober was gemeld.

  Ondanks het herstel is er jaar op jaar nog steeds een krimp van 4,5 procent. Van een terugkeer naar het niveau van economische bedrijvigheid van vóór de coronacrisis is dus nog geen sprake, aldus het persbericht. 

 • Het overzicht van de Brusselse beursdag ...

  ... leest u hier

 • Topman UniCredit op de wip, aandeel onderuit

  In Milaan verliest UniCredit 3,9 procent na berichten dat het onzeker is of het mandaat van CEO Jean-Pierre Mustier wordt verlengd.

  De raad van bestuur van de Italiaanse bank kwam zondag onverwacht bijeen. Volgens Bloomberg gingen de informele gesprekken over de hernieuwing van de raad van bestuur. Op de achtergrond speelt ook de houding tegenover Mustier mee, wiens mandaat in april afloopt. Het benoemingscomité van UniCredit gaat alvast op zoek naar kandidaten voor zowel het CEO-schap als voor bestuurderszitjes die vrij komen.

  Officieel is de zoektocht naar een vervanger van Mustier nog niet gestart en volgens sommige bronnen van Bloomberg bestaat nog altijd de kans dat hij een volgende termijn van drie jaar mag doen. Intussen worden wel al andere namen voor de job genoemd, onder meer Matteo Del Fante, momenteel CEO van Poste Italiane, Bernardo Mingrone (CFO van Nexi) en Fabio Gallia (Fincantieri).

  Diverse bestuurders van UniCredit zijn ontevreden over het beleid van Mustier, zowel over de prestaties van de bank als over zijn houding tegenover overnames. Volgens Mustier moet UniCredit zich afzijdig houden van de versnellende consolidatie in de Italiaanse bankenwereld en focussen op organische groei. Intesa Sanpaolo heeft dit jaar concurrent UBI Banca overgenomen en is zo uitgegroeid tot de grootste Italiaanse bank. De Italiaanse overheid oefent anderzijds druk uit op UniCredit om het zieltogende Monte dei Paschi - dat op vraag van Europa geherprivatiseerd moet worden – over te nemen. 

 • Brusselse Grieken onder druk

  De grootste dalers op Euronext Brussel zijn momenteel Cenergy en zijn moederholding Viohalco , die respectievelijk 7,2 en 6,4 procent afstaan. Beide aandelen reageren op het nieuws dat de gesprekken rond een fusie van de kabelactiviteiten van Cenergy met het Franse Nexans op niets zijn uitgedraaid. De hoop op een mogelijke krachtenbundeling had beide aandelen sinds 12 november hoger gestuwd.

  Het Griekse Cenergy Holdings omvat twee bedrijven: de buizenfabrikant Corinth Pipeworks en de kabelproducent Cablel Hellenic Cables Group. Viohalco is een Griekse holding boven diverse metaalverwerkende bedrijven: de aluminium- en koperverwerker ElvalHalcor en Cenergy maken de hoofdmoot uit, maar er zijn ook staal- en vastgoedactiviteiten.   

 • KBCS zet Aegon op ‘kopen'

  Ook Jason Kalamboussis van KBC Securities vindt dat Aegon met de verkoop van zijn Centraal- en Oost-Europese activiteiten voor 850 miljoen euro een goede zaak doet. Hij merkt op dat ook NN en KBC in de running waren.

  ‘Dit onderbouwt onze positieve houding tegenover de nieuwe CEO en zijn team, en het potentieel om een van de moeilijkere turnarounds in de verzekeringssector vooruit te trekken.’ Hij trekt zijn rating op van ‘houden’ naar ‘kopen’. Zijn koersdoel stijgt van 3 tot 3,90 euro. Hij kijkt uit naar meer positieve elementen op de capital markets day van 10 december.

 • LVMH betaalt interimdividend

  De Franse luxewarengroep LVMH betaalt zijn aandeelhouders op 3 december een interimdividend van 2 euro per aandeel over het boekjaar 2020. Het aandeel noteert op 1 december ex dividend.

  Vrijdag raakte bekend dat de Amerikaanse juwelenmaker Tiffany op 30 december een algemene vergadering samenroept die zich over de overname door LVMH moet uitspreken. Eind oktober werden LVMH en Tiffany het eens over een licht verlaagde overnameprijs van 15,8 miljard dollar (13,4 miljard euro).

 • Aegon krijgt ‘goede prijs'

  In Amsterdam gaat Aegon circa 3 procent hoger. Het aandeel reageert op het nieuws rond de verkoop van activiteiten in Midden- en Oost-Europa (zie post 07.18 uur). Volgens ING-analist Albert Ploegh krijgt Aegon met 830 miljoen euro een goede prijs. Hij wijst er op dat recente media-artikels het over een waardering van 500 tot 600 miljoen euro hadden en gewag maakten van een goede vraag.

  De boodschap van deze transactie wordt kort voor de capital markets day (op 10 december) gebracht en strookt met de managementstijl van topman Lard Friese, die zich kenmerkt door minder beloven en meer doen (‘underpromise and overdeliver’), zegt Ploegh nog.

 • Kepler zet Ascencio op kooplijst

  De jaarresultaten van Ascencio , de verhuurder van perifeer winkelvastgoed, waren beter dan verwacht, zegt Kepler Cheuvreux. Dankzij een overname in Frankrijk begin dit jaar stegen de huurinkomsten met 7,1 procent in het boekjaar 2019/2020.

  De EPRA-winst bedroeg 29,4 miljoen euro. Dat is 3 procent minder dan vorig jaar maar 16 procent meer dan het beurshuis had verwacht. ‘De gecombineerde weerstand van voedingsretailers en buiten-de-stad hebben de onderneming toegelaten historische resultaten neer te zetten.’ Het dividend wordt opgetrokken tot 3,65 euro, een stijging met 4,3 procent en ook meer dan voorzien.

  De analist van Kepler Cheuvreux heeft zijn model aangepast en trekt zijn koersdoel op van 48 tot 53 euro. Het advies gaat eveneens omhoog, van ‘houden’ naar ‘kopen’.

 • Beste maand in bijna 27 jaar in Tokio

  De beurs van Tokio is maandag met verlies geëindigd, maar november was niettemin de beste maand in bijna 27 jaar. De Nikkei is 0,8 procent lager gesloten na vier positieve sessies. Over de hele maand november dikte de index echter 15 procent aan. Het is van januari 1994 geleden dat Tokio nog eens zo’n sterke maand beleefde.

  Twee redenen hiervoor, die ook voor de Europese en Amerikaanse beurzen gelden: een opeenvolging van gunstig nieuws rond coronavaccins en de wegebbende onzekerheid rond de verkiezingsoverwinning van Joe Biden. Beleggers zetten nu volop in op een normalisering van de economie.

  Een foto van vorige week woensdag in Tokio, toen de Nikkei nog iets hoger stond. ©AFP

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx50  noteert kort na opening met een verlies van 0,6 procent.

  Aegon  stijgt 2 procent na de verkoop van de Centraal-Europese activiteiten.

  ABN AMRO  is met een daling van 4 procent de grootste daler op het Damrak na de aankondiging van nieuwe personeelsbesparingen. Beleggers hadden op de analistendag mogelijk meer duidelijkheid verwacht over het dividend.

  In Frankfurt verliest Kion  4 procent wegens een kapitaalverhoging. De maker van forklifts geeft nieuwe aandelen uit tegen 62 euro per stuk.

  Siltronic  wint 12 procent. GlobalWafers uit Taiwan doet een bod tegen 125 euro per aandeel, goed voor een premie van 10 procent tegen de slotkoers van vrijdag.

  Wacker Chemie , dat een belang heeft van 30,8 procent in Siltronic, wint 5 procent.

 • Bel20 opent met verlies

  Op Euronext Brussel noteert de Bel20 na een minuut handel 0,6 procent lager.

  Rond volgende bedrijven was er sinds vrijdagavond nieuws:

  * Mithra verlengt zijn Europees patent op Estetrol tot 2036. Het aandeel veert 3,55 procent op.

  * Unifiedpost zag de omzet met 37 procent groeien in het derde kwartaal. Het aandeel schiet 10,6 procent hoger.

  * Gimv investeert in Kinaset Therapeutics en zakt 0,3 procent.

  * De mogelijke fusie tussen Cenergy en Nexans gaat niet door. Er is nog geen koers gevormd voor Cenergy.

  * WDP breidt zijn logistiek park in de Gentse haven uit met een groot distributiecentrum. WDP noteert 0,4 procent hoger.

 • Shurgard opent vierde magazijn in Berlijn

  Shurgard heeft in Oberschöneweide zijn vierde zelfopslagmagazijn in en rond Berlijn geopend. Het magazijn in de Nalepastrasse biedt circa 1.000 opslagunits van 1 tot 22 m² waar zowel particulieren als bedrijven gebruik kunnen van maken. Binnenkort komt er in Berlijn nog een vijfde zelfopslageenheid bij.

  Shurgard is zijn aanwezigheid in Duitsland stelselmatig aan het opdrijven. Het beschikt nu over 22 magazijnen in en rond de grote steden Berlijn, Münche, Hamburg, Keulen en Düsseldorf.

 • Gimv investeert in astmatherapie

  Gimv  investeert samen met 5AM Ventures en Atlas Venture 40 miljoen dollar in Kinaset Therapeutics. Kinaset werkt aan de ontwikkeling van KN-002, een droge-poeder-inhaleerbare pan-JAK-inhibitor voor de behandeling van ernstige astma. Het plan is om een fase1/1b studie te starten in de eerste helft van 2021.

  Meer dan 300 miljoen mensen lijden wereldwijd aan astma.

 • WDP breidt park in Gentse haven uit

  WDP , de specialist in logistiek vastgoed, gaat zijn multimodale logistieke park WDPort of Ghent aan het Kluizendok in de Gentse haven uitbreiden. Er komt een distributiecentrum van ongeveer 150.000 m² bij dat voor lange termijn wordt gehuurd door X2O Badkamers, Overstock Home en Overstock Garden.

  Dit distributiecentrum, goed voor een investering van circa 80 miljoen euro, wordt gerealiseerd via een 29/71-joint venture tussen WDP en de aandeelhouders van deze retailbedrijven. WDP verwacht de bouwvergunning in het voorjaar van 2021 te verkrijgen en start dan met de ontwikkeling. De oplevering van het distributiecentrum zal gefaseerd gebeuren over een periode van anderhalf jaar.

 • Geen fusie tussen Cenergy en Nexans

  De krachtenbundeling van de Franse kabelfabrikant Nexans met zijn Belgisch-Griekse sectorgenoot Cenergy Holdings gaat niet door. Nexans liet zondag in een persbericht droogweg weten dat alle contacten zijn stopgezet.

  De notering van Cenergy op Euronext Brussel werd op donderdag 12 november een tijdlang opgeschort en dat had te maken met gesprekken met Nexans over een mogelijke fusie. De twee bedrijven bevestigden toen dat er gesprekken liepen om hun activiteiten rond de productie van telecom- en energiekabels samen te voegen.

  Cenergy is een dochter van metaalverwerker Viohalco , die eveneens op Brussel een tweede notering heeft (naast Athene).

 • Unifiedpost Group ziet omzet 37 procent groeien

  Het Belgische fintechbedrijf en beursnieuwkomer Unifiedpost Group  zag de omzet in het derde kwartaal met 37 procent stijgen tot 17 miljoen euro. Dat maakt het bedrijf uit Terhulpen bekend in een trading update. Over de eerste negen maanden van het jaar kende Unifiedpost een organische omzetgroei van 11 procent.

  Het management verwacht verder een 'minieme impact' op de omzet van de tweede lockdown.

 • Mithra verlengt Europees patent op Estetrol

  Mithra , het Luikse farmabedrijf dat zich toelegt op geneesmiddelen voor vrouwen, heeft een nieuw Europees patent verkregen voor diverse farmaceutische producten die Estetrol bevatten alsook voor hun productieproces. Het nieuwe patent loopt tot 2036.  

  Estetrol (E4) is een natuurlijk oestrogeen. Mithra verwerkt het onder meer in twee kandidaat-producten: de anticonceptiepil Estelle en het opvliegersmiddel Donesta.

  Mithra heeft een gelijkaardige patentaanvraag ingediend in de VS. Die wordt momenteel onderzocht door het United States Patent & Trademark Office (USPTO).

 • ABN AMRO wil 15 procent personeelsbestand wegsnijden

  ABN AMRO wil tegen 2024 niet meer dan 4,7 miljard euro kosten maken. Dat impliceert 700 miljoen euro extra kostenbesparingen. Dat maakt ABN AMRO bekend in het kader van een analistenbijeenkomst.

  Tegen 2024 verwacht ABN AMRO een 15 procent kleiner personeelsbestand tegenover het peil van 2022.

 • Bod Sanofi op Kiadis zit op schema

  In een kort persbericht laat Kiadis Pharma weten dat de voorbereidingen van het overnamebod van Sanofi ‘goede voortgang’ boeken. Sanofi zal vandaag ‘een verzoek tot beoordeling en goedkeuring van het biedingsbericht’ indienen bij de Nederlandse beurswaakhond, de Autoriteit Financiële Markten.

  Ter herinnering: het bod van Sanofi werd op 2 november aangekondigd en bedraagt 5,45 euro per aandeel in contanten. Sanofi en Kiadis verwachten het bod in de eerste helft van 2021 af te ronden.

 • 5 favoriete aandelen van Alexander Roose

  De chief investment officer van DPAM, in navolging van Guy Lerminiaux, tipt onder meer een Zwitsers bedrijf gespecialiseerd in duurzame verpakkingen.

  Lees het hier.

 • S&P aast op IHS Markit

  Er is een megadeal in beleggersdata in de maak. S&P , bekend als ratingbureau maar evenzeer voor zijn toonaangevende beursindexen, wil volgens The Wall Street Journal 44 miljard dollar op tafel leggen om zijn sectorgenoot IHS Markit binnen te rijven. IHS Markit is een specialist in macro-economische data waarvan onder meer de PMI-cijfers met veel aandacht worden gevolgd door de financiële markten.

 • Europese beurzen op weg naar verlies

  De EuroStoxx50 opent naar verwachting met 0,9 procent verlies. Dat voorspellen de futures.

  Een dag van winstnemingen, zo lijkt het, als afsluiting van een historische beursmaand waarin de Bel20 een nooit geziene 22 procent steeg. Lees er hier meer over.

  ©REUTERS

 • Waar beleggers deze week naar uitkijken

  Vandaag en morgen staan de schijnwerpers op de OPEC en vrijdag krijgen we het Amerikaanse jobrapport.

  Lees hier onze vooruitblik op de week.

 • Aegon verkoopt Midden- en Oost-Europese activiteiten

  De Nederlandse verzekeraar Aegon trekt zich terug uit Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije. De activiteiten in die landen op het vlak van verzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer worden voor 830 miljoen euro overgenomen door Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG).

  Met deze transactie vereenvoudigt Aegon zijn voetafdruk en wordt de balans versterkt, zegt topman Lard Friese in een persbericht. ‘We scherpen onze strategische focus aan en concentreren ons op die landen en activiteitslijnen waar Aegon het meest waarde kan creëren.’

  De verkoopprijs van 830 miljoen euro komt overeen met 2,6 keer de boekwaarde van de activiteiten op 30 juni en 15 keer de onderliggende winst. Door de transactie zou de kapitaalratio van Aegon met circa 8 procentpunten moeten verbeteren.

  Op 10 december geeft Aegon op zijn Capital Markets Day een update over zijn strategie en financiële doelstellingen.

 • China in topvorm

  Goedemorgen. De week begint met goed nieuws over de Chinese economie. De officiële PMI-cijfers (indicator van de aankoopdirecteurs) die het Nationaal Bureau voor Statistiek daar vanmorgen publiceerde, waren bijzonder goed.

  De PMI voor de maakindustrie steeg tot 52,1 in november van 51,4 in oktober. Een cijfer boven 50 wijst op groei, daaronder op krimp. De mediaanverwachting stond op 51,5 volgens Reuters. Het is van september 2017 geleden dat nog zo’n hoog cijfer werd genoteerd.

  De PMI voor de dienstensector belandde op 56,4 nadat in oktober al 56,2 werd aangetikt. Dat is het hoogste cijfer sinds juni 2012. De Chinese consument werd optimistischer omdat er maar heel weinig coronabesmettingen werden genoteerd.

  De goede cijfers geven aan dat China goed op weg is om als eerste grote economie de coronacrisis volledig achter zich te laten, merkt Reuters op. Met de recente data zit de industriële productie weer op het precoronaniveau.

  De Chinese beurzen reageren opgetogen. De brede CSI300-index wint 1,3 procent. De beurs van Shanghai gaat 1,1 procent vooruit.

  Een arbeidster aan het werk in een fabriek die onderdelen voor moto's maakt in Huaibei, in de Chinese provincie Anhui. ©AFP

  .

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud