1. Markten Live
 2. Live blog

Inflatie VS opent deur naar renteverhoging

Amerikaanse inflatiecijfers gaven de euro een boost, waardoor de Europese beurzen wat van hun dagwinst afgaven. Wall Street trok vrolijk verder richting nieuwe records.
 • Twee dingen om volgende week op te letten

  1    Haalt China streefdoel van 6,5 procent groei?

  China publiceert donderdag als eerste groot land cijfers over de economische groei in het vierde kwartaal en heel 2017. Economen verwachten dat de groei in het vierde kwartaal vertraagde naar 6,7 procent jaar op jaar, tegenover 6,8 procent in het derde kwartaal. Maar over heel 2017 groeide de Chinese economie wellicht met 6,8 procent, versus 6,7 procent in 2016. Peking streefde naar ongeveer 6,5 procent groei. Het is de eerste keer sinds 2010 dat de groei versnelde. China probeert de schuldopbouw af te remmen. In december zijn de geldgroei en kredietverlening sterk vertraagd.

  2    Blijft Britse inflatie veel te hoog?

  Het Verenigd Koninkrijk publiceert dinsdag inflatiecijfers. Economen verwachten dat de Britse inflatie in december is gedaald naar 3 procent, tegenover 3,1 procent in november. Daarmee blijft de inflatie veel hoger dan de doelstelling van 2 procent. Aangezien de inflatie in november meer dan één procentpunt hoger was dan de doelstelling heeft gouverneur Mark Carney van de Britse centrale bank zich vorige maand in een brief aan minister van Financiën Philip Hammond moeten verantwoorden.

 • Slotbel

  Veel biotechaandelen hebben er een fantastische week op zitten, en verschijnen ook vandaag bij de grootste stijgers. 

  Top Flop
  Asit Biotech+22,50%Euronav-1,40%
  Argen-X+12,70%Immobel-1,45%
  Option+4,35%Campine-1,48%
  Curetis+3,94%Zenitel-1,48%
  Ablynx+3,39%Warehouse Estates-3,31%
  Umicore+2,87%MDxHealth-3,55%
  Galapagos+2,82%Avantium-15,46%

  Ook Umicore zit al een tijd lang in de lift en was vandaag opnieuw de grootste stijger in de Bel20, die 0,2 procent hoger eindigde. Tegenover een week eerder steeg de beursindex met 1,6 procent, in de eerste week van het jaar ging de index 3 procent hoger.

 • Euro versterkt na Amerikaanse inflatiecijfers

  De Amerikaanse kerninflatie - de stijging van de prijzen zonder voeding en energie - bedroeg 1,8 procent op jaarbasis in december, tegenover 1,7 procent in november. Op een maand tijd werd het leven 0,3 procent duurder in de VS.

  Die stijging van del levensduurte opent de weg naar een eerste renteverhoging door de Fed in maart. Bestuurder Bill Dudley zei deze week nog in een speech dat de Fed 'de stijging van economische oververhitting' in overweging moet nemen wanneer het beleidsdaden neemt. Op basis daarvan lijkt een vierde renteverhoging dit jaar alvast bespreekbaar voor Dudley.

  Dat stuurt de euro hoger, waardoor de Europese beurzen een deel van hun dagwinst terug inleveren. De rente op Amerikaanse staatsobligaties stijgt.

 • Gemor bij kleine aandeelhouders Tigenix

  Onze collega's van l'Echo maken melding van een verbond tussen twee Tigenix-aandeelhouders, die proberen andere particulieren en fondsen rond zich te verzamelen. Ze vinden het overnamebod van 1,78 euro per aandeel, een week geleden aangeboden door Japanse farmapartner Takeda, veel te laag. Volgens hen is het potentieel van Alofisel daarmee onderschat. De therapie voor anale fistels bij patiënten met de ziekte van Crohn heette in de klinische testfases nog cx601 maar werd ondertussen goedgekeurd voor commercialisatie in Europa. Daarnaast werkt het ook aan cx611, tegen bloedvergiftiging.

  Alofisel zal ook ter goedkeuring voorgelegd worden aan de FDA, de geneesmiddelenwaakhond in de VS. Als daar groen licht verschijnt bereikt Alofisel het walhalla van de farmasector. Net daarom vinden de aandeelhouders dat hun bedrijf meer waard is dan de 520 miljoen euro die Takeda in totaal biedt. Ze hebben het over meer dan een miljard.

  Concreet willen ze daarom een overnameprijs van 2,75 per aandeel vragen, een stijging van het huidige bod met 55 procent. Dat zou het totale bod op 800 miljoen euro brengen, en volgens hen het gros van de kleine aandeelhouders meteen over de streep trekken.

  Takeda gaf aan dat zijn bod sluitend is op voorwaarde dat 85% van de aandelen aangemeld worden voor de biedprijs van 1,78 euro. Om de deal te blokkeren moeten de activisten dus 15 procent van het aandeelhouderschap rond zich verzamelen. Een andere mogelijkheid is dat meer dan 5 procent van het aandeelhouderschap zich verzet. In dat geval kan er geen squeeze out-gebeuren waarmee Takeda de laatste beursgenoteerde aandelen mag komen opstofzuigen, en zou een fractie van Tigenix beursgenoteerd blijven in Brussel. Dat is wat er gebeurde toen de familie achter Spadel probeerde om zichzelf van de beurs te halen.

 • Tik voor Facebook

  Het aandeel van Facebook geeft nu weer hoe het bedrijf niet langer voor winstmaximalisatie gaat door hun gebruikers zo verslaafd mogelijk te maken. Het aandeel zakt meer dan 4 procent, en houdt zo ook de Nasdaq aan de grond. De S&P500 en de Dow kunnen wel stijgen.

 • Amerikaanse futures: gemengd

  De verwachte koersdaling van zwaargewicht Facebook - dat een van de grootste beurskapitalisaties ter wereld heeft - verstoort het beeld van de futures. Het bedrijf maakt geen deel uit van de (overigens prijsgewogen) Dow Jones, is een van de grootste aandelen in de S&P500 en zal ongetwijfeld het sentiment op de beurs tsjokvol technologie-aandelen, de Nasdaq, wat vertroebelen met de koersdaling. In de handel tussen institutionele beleggers voorbeurs zakt Facebook alvast met een dikke 5 procent.

  Dit zijn de verwachte openingsstanden op Wall Street:

  • Dow Jones: +0,3%
  • S&P500: stabiel
  • Nasdaq: -0,3% 
 • Amerikaanse kerninflatie versnelt

  De kerninflatie in de Verenigde Staten, die geen rekening houdt met de volatiele voedings- en energieprijzen, is in december onverwacht gestegen, met 0,3 procentpunt tegenover de maand november. Dat is meer dan de 0,2 procentpunt die economen hadden verwacht. Jaar op jaar bedroeg de kerninflatie 1,8 procent tegen 1,7 procent in november; economen rekenden op een status quo. De stijging in december is vooral te wijten aan hogere huurprijzen en gezondheidskosten.

  Na de bekendmaking van de inflatiecijfers stijgt de Amerikaanse langetermijnrente. Met een hogere inflatie neemt de kans op nieuwe renteverhogingen immers toe. Het rendement op tweejarige Amerikaanse staatspapier stijgt tot boven 2 procent, en dat voor het eerst sinds september 2008.

 • Liken of niet liken?

  In New York is het afwachten hoe Facebook reageert op de aanpassingen die topman Mark Zuckerberg uitvoert om weer een echt ‘sociaal netwerk’ te worden. In de voorbeurshandel staat het aandeel alvast onder druk.

 • Belastingmeevaller voor Wells Fargo

  De Amerikaanse bank Wells Fargo zag de winst in het vierde kwartaal met 18 procent stijgen tot 5,74 miljard dollar. De winst per aandeel kwam uit op 1,16 dollar, wat meer is dan verwacht (1,07 dollar volgens Thomson Reuters). De forse winststijging vloeit voort uit een eenmalige bate van 3,35 miljard dollar die te danken is aan het afschrijven van uitgestelde belastingen, dit alles in het kader van de Amerikaanse belastinghervorming.

 • Lazard bezit 5,16% van Jensen

  Jensen-Group laat weten dat Lazard Frères Gestion een belang van meer dan 5 procent heeft opgebouwd in de producent van industriële wassystemen. Lazard bezit nu 403.429 aandelen Jensen, wat overeenstemt met 5,16 procent van het kapitaal.

 • GKN verwerpt overnamebod

  In Londen voert GKN de stijgers aan. Het Britse bedrijf, fabrikant van auto- en vliegtuigonderdelen, kreeg een overnamebod van Melrose Industries , maar verwierp het wegens onvoldoende. Het bod van 405 pence per aandeel waardeert GKN op 7 miljard pond en lag 21,7 procent hoger dan de slotkoers van donderdag. Dat beleggers GKN meer waard achten, blijkt uit de koersreactie waarbij de koers gezwind boven de biedprijs gaat.

  GKN beloofde overigens zichzelf op te splitsen in twee bedrijven met een eigen profiel. Dat wordt een taak voor CEO Anne Stevens, die pas sinds 1 januari in het zadel zit. De 69-jarige Stevens komt over van Ford Motor.

  Melrose legt zich toe op turnarounds van bedrijven die in moeilijkheden zitten of ondermaats presteren.

 • Umicore op nieuwe piek

  Het aandeel van de materialengroep wint meer dan 2 procent en bereikt met 44,82 euro een nieuwe recordhoogte. Sinds begin dit jaar ging Umicore al 13,6 procent hoger. Als producent van batterijmaterialen profiteert het bedrijf nog steeds van de nakende doorbraak van de elektrische auto. Op 8 januari kreeg het aandeel tegelijk een adviesverlaging (van Bernstein) en een adviesverhoging (van JPMorgan) te verwerken.

  2017 was al een bijzonder sterk jaar voor Umicore met een totale koerswinst van 45,7 procent.

  Een uitgebreid Brussels beursverslag leest u hier.

 • Resultaten JPMorgan ontgoochelen

  De Amerikaanse grootbank JPMorgan heeft in het vierde kwartaal 1,64 miljard dollar inkomsten geboekt uit zakenbankieren. Dat is 1,2 procent minder dan verwacht. De koers van het aandeel zakt in de voorbeurshandel met 1,1 procent naar 109,65 dollar.

  De nettowinst ging met 37 procent omlaag tot 4,23 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. De oorzaak is een voorziening van 2,4 miljard dollar in verband met de belastinghervorming in de Verenigde Staten, meer bepaald voor het repatriëren van buitenlandse inkomsten.

  De aangepaste winst per aandeel bedraagt 1,76 dollar per aandeel. Analisten hadden een winst per aandeel van 1,69 dollar per aandeel voorspeld. Maar analisten waarschuwen dat de winstcijfers zijn beïnvloed door de recente Amerikaanse belastinghervorming en daarom voorzichtig moeten worden geïnterpreteerd.

 • Weinig groei bij Audi

  Audi, het luxemerk van het Volkswagen -concern, heeft vorig jaar ongeveer 1.878.100 nieuwe wagens geleverd. Dat is amper 0,6 procent meer dan een jaar eerder maar wel een nieuw record. Vooral in de VS (+7,8%) liep de verkoop lekker. Audi heeft nog steeds last van het dieselschandaal.

  Ter vergelijking: Mercedes-Benz (Daimler ) verkocht in 2017 2,289.344 wagens, een toename met 9,9 procent, en was daarmee weer het grootste premiummerk ter wereld. BMW bracht 4,2 procent meer wagens aan de man, 2.088.283 om precies te zijin.

  Nieuwe Audi's bij een dealer in Peking ©EPA

 • Winst BlackRock hoger dan verwacht

  De grootste vermogensbeheerder ter wereld heeft in het vierde kwartaal van 2017 een winst per aandeel geboekt van 6,24 dollar. Analisten hadden 5,98 dollar winst per aandeel voorspeld. Ook de omzet en instroom van geld waren hoger dan voorzien. BlackRock beheert 6.290 miljard dollar (5.185 miljard euro).

 • Kering gaat Puma afsplitsen

  De Franse groep Kering gaat de Duitse sportartikelenfabrikant Puma , die ze momenteel voor 86,3 procent controleert, afsplitsen. Ongeveer 70 procent van de aandelen van Puma zullen worden verdeeld onder de aandeelhouders van Kering.

  Op die manier zal Artémis, de referentieaandeelhouder van Kering (met 40,9%), een strategische langetermijnaandeelhouder van Puma worden met een belang van zowat 29 procent. Kering zelf zou ongeveer 16 procent van Puma behouden.

  Door Puma af te splitsen zal Kering een zuivere luxewarengroep worden met een hogere winstgevendheid. Tot Kering behoren luxemerken als Gucci, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga en Boucheron.

  De afsplitsing van Puma valt niet in goede aarde bij beleggers: het aandeel donderde tot 15 procent lager. Kering zelf ging aanvankelijk hoger, maar moet nu ook terrein prijsgeven.

  ©REUTERS

 • Stijgende euro remt beurzen af

  Na de 0,7 procent-klim van donderdag stijgt de euro met nog eens 0,8 procent tegenover de Amerikaanse dollar tot 1,2128 dollar. De opstoot van donderdag kwam er nadat uit de notulen van de ECB bleek dat de centrale bank haar communicatie wellicht al vroeg dit jaar zal moeten aanpassen, wat in de richting van een verstrakking van het monetair beleid wijst.

  Vandaag gaat de eenheidsmunt hoger doordat in Duitsland CDU/CSU en SPD het eens zijn geworden over het opstarten van formatiegesprekken. De hogere euro zet wel een rem op de beurzen, die minieme winsten laten optekenen.

 • KBCS verlaagt koersdoel Avantium

  Wim Hoste laat zijn koersdoel voor Avantium zakken van 11 tot 8,50 euro nadat de pilootfase voor de PEF-fabriek werd verlengd, zodat de eigenlijke fabriek met 2 tot 3 jaar vertraging zal verrijzen. De analist kwam te weten dat de problemen in de pilootfabriek vooral te maken hebben met de kwaliteit en zuiverheid van het product. Synvina, de joint venture van Avantium en BASF, zal daarom bijkomende apparatuur moeten installeren in de pilootfabriek.

  Hoste vernam tijdens een conference call van Avantium dat het bedrijf wel nog steeds op een fabriek met een capaciteit van 25.000 tot 50.000 ton PEF mikt. Voor een fabriek van 50.000 ton voorzag Avantiium tussen 275 en 325 miljoen euro te investeren.

  De vertraging is in ieder geval geen goed nieuws, zegt de analist. Hij ziet Avantium nu ten vroegste in 2025-2026 winst boeken (dankzij het verlenen van licenties op de productietechnologie). Dat betekent dat Avantium onvoldoende cash zal hebben om het tot dan te redden. ‘Wij blijven geloven dat Avantium een interessante technologie heeft maar de erg lange tijdslijn tot winstgevendheid en de significante risico’s die met de ontwikkeling gepaard gaan, nopen ons toch wat voorzichtig te blijven.’ Hij zet daarom zijn koersdoel op 8,50 euro en blijft bij zijn ‘houden’-rating. 

 • KBCS blijft op ‘bijkopen' voor ASIT

  Ook het koersdoel van 7 euro wordt behouden na de publicatie van Fase 2-data voor het hooikoortsmiddel gp-ASIT+  in een gezaghebbend vakblad.

  ‘Met deze publicatie rond onderzoeksdata die werden verkregen voor de beursgang, zet ASIT zijn voornaamste product, gp-ASIT+, in de schijnwerpers’, merken de analisten van KBC Securities op. Zij wijzen er op dat het middel in een Fase 3-onderzoek relatief zwak scoorde, waarop de Duitse gezondheidsautoriteit een nieuw Fase 3-onderzoek vroeg. ASIT zit echter bijzonder krap bij kas en beschikte eind vorig jaar maar over 1 miljoen euro meer.

  Het bedrijf werk trouwens aan een kapitaalverhoging.

 • D'Ieteren mag Rietje overnemen

  De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) zet het licht op groen voor de overname van de groep Rietje door D'Ieteren . De groep Rietje omvat de Rietje-garages in Kapellen en Zwijndrecht, die Audi, Volkswagen en Skoda verdelen, en het multimerkencarrosseriebedrijf in Kapellen.

 • ASIT schiet hoger na publicatie in vakblad

  Sterkste stijger in Brussel is vandaag ASIT biotech , dat ruim een vijfde aan waarde wint. Het Brusselse biofarmabedrijf, dat immunotherapieproducten probeert te ontwikkelen om allergieën te behandelen, is een notoir volatiel aandeel. De koers schiet vandaag hoger nadat ASIT donderdagavond in een persbericht liet weten 'een nieuw artikel over de klinische resultaten van gp-ASIT+' te hebben gepubliceerd in het prestigieus wetenschappelijk tijdschrijft Allergy. gp-ASIT+ is het potentiële geneesmiddel om allergische rinitis door graspollen (hooikoorts) te behandelen.

  In het artikel worden de resultaten voorgesteld van de Fase 2a-test. 'Daaruit bleek dat dankzij een kortstondige behandeling met gp-ASIT+™ (4 medische bezoeken op 3 weken tijd), de reactiviteit op een allergeenprovocatietest kon worden verminderd en de productie kon worden bevorderd van antilichamen die in staat zijn om de allergische reactie te blokkeren', aldus het persbericht.

  'Deze derde publicatie in een prestigieus wetenschappelijk tijdschrift bevestigt de originaliteit, de kwaliteit en de robuustheid van de klinische resultaten behaald door ASIT biotech', luidt het voorts. 'Deze resultaten hebben voor het eerst aan de wereld bewezen dat allergeenpeptiden het mogelijk maken om patiënten met een allergie op slechts 3 weten tijd ongevoelig te maken, terwijl andere producten meerdere maanden of zelfs jaren vereisen om hetzelfde effect te behalen', licht topman Thierry Legon nog toe.

  ©picture alliance

 • Lager koersdoel MDxHealth bij Taglich

  Het Amerikaanse beurshuis Taglich Brothers laat zijn koersdoel voor MDxHealth zakken van 7,5 tot 5 dollar. De rating blijft 'speculative buy'. Het aandeel is geschikt voor beleggers die risico kunnen verdragen, luidt het.

  De aanpassing komt er na de omzetwaarschuwing van eind vorige maand. MDxHealth zei toen dat door facturatieproblemen de omzet uit producten en diensten in 2017 niet met 45 tot 55 procent zou groeien maar slechts met 10 tot 15 procent. Die toestand zal waarschijnlijk ook in 2018 aanhouden tot er meer zichtbaarheid is op de timing van betalingen van vroegere en huidige facturen van ConfirmMDx-tests.

  Analist Howard Halpern verwacht over 2017 nu een verlies van 0,26 dollar per aandeel (tegen 0,20 dollar voorheen) en verlaagt zijn omzetprognose voor producten en diensten van 48 tot 39,7 miljoen dollar. Hij past ook zijn omzetverwachting voor producten en diensten voor 2018 neerwaarts aan, van 53,3 tot 37,7 miljoen dollar en ziet het verlies per aandeel oplopen tot 0,30 dollar per aandeel.

 • Beurzen openen 0,2 procent hoger

  Zowel de EuroStoxx50 als de Bel20 gaat van start met 0,2 procent winst. In Brussel trekken de bankwaarden opnieuw de kar. CFE verliest verder terrein. Andere klappen zijn voor MDxHealth (na een koersdoelverlaging, zie volgende post) en Avantium , wiens PEF-fabriek forse vertraging oploopt.

 • Pivotal zet koersdoel Telenet op 75 euro

  Het Amerikaanse beurshuis Pivotal Research Group verhoogt zijn koersdoel voor Telenet met 10 euro tot 75 euro. Het advies blijft op 'kopen' staan. Analist Jeffrey Wlodarczak verwacht een aanzienlijke stijging van de brutobedrijfswinst (ebitda) in het vierde kwartaal en in 2018 dankzij het overhevelen van de huidige mobiele klanten (MVNO-klanten die gebruik maakten van het netwerk van Orange) naar het eigen voormalige Base-netwerk. Hij vindt bovendien dat Telenet onvoldoende schulden heeft en verwacht dat het bedrijf meer overnames zal proberen doen en mogelijk vanaf 2018 ook stevige dividenden gaat betalen. 

 • Forse vertraging voor fabriek Avantium

  Het Nederlandse biochemiebedrijf Avantium stelt de bouw van zijn fabriek in Antwerpen twee tot drie jaar uit. Technische problemen zijn de oorzaak, blijkt uit een persbericht.

  Synvina, de joint venture van Avantium en BASF, is van plan ‘de pilootfase te verlengen’. Daardoor zal de geplande fabriek 24 tot 36 maanden later worden opgestart.

  De drie bedrijven behouden wel het volste vertrouwen in het product dat in Antwerpen zal worden gemaakt – de plantaardige plastic PEF – en in het marktpotentieel.

  Avantium-topman Tom van Aken verwacht nu dat de ‘Reference Plant’, zoals de geplande fabriek in Antwerpen wordt genoemd, in 2023-2024 klaar zal zijn.

 • Hogere beurzenstart op komst

  De Europese beurzen staan voor een hogere opening. De future op de EuroStoxx50 staat 0,3 procent in de plus. Wall Street presteerde sterk donderdag, met 0,8 procent winst voor de Dow Jones en een nieuw record voor de toonaangevende Amerikaanse index. Vandaag beging het Amerikaanse resultatenseizoen en dat kan de handel nog wat aanwakkeren.

 • Chinese handel bleef op hoge toeren in 2017

  De Chinese uitvoer lag – uitgedrukt in dollar - in december 10,9 procent hoger dan een jaar eerder. De toename is nagenoeg in lijn met de verwachtingen. De groei van de invoer vertraagde tot 4,5 procent.

  Over het hele jaar groeide de Chinese uitvoer in yuan met 10,8 procent en nam de invoer met 18,7 procent toe. Daarmee boekte China een handelsoverschot van 2,87 biljoen yuan (442,3 miljard dollar). Dankzij de sterk groeiende wereldeconomie bleef de vraag naar Chinese producten sterk. De gevreesde handelsoorlog tussen de VS en China bleef bovendien uit.

  Premier Li Keqiang zei deze week dat de Chinese economie vorig jaar met ongeveer 6,9 procent is gegroeid.

  Containers, straddle carriers en portaalkranen in de haven van Shanghai. ©REUTERS

 • Sterke yen weegt in Tokio

  Het ziet er naar uit dat de Aziatische beurzen de week gemengd zullen besluiten. Het meest opvallend zijn de verliezen in Tokio, waar de Nikkei225 0,2 procent zakte en de brede Topix 0,6 procent.

  De yen blijft op een hoog niveau tegenover de dollar. De Japanse munt begon dinsdag te stijgen nadat de centrale bank de obligatie-aankopen wat verminderde. Dat leidde tot speculatie dat de Nippon Ginko over een verstrakking van haar ultrasoepel monetair beleid nadenkt. Tot de grootste verliezers behoorden telecombedrijven en autobouwers.

  Elders in Azië staan er overwegend winsten op de koersenborden. Seoel won 0,3 procent en Hongkong (+0,7% momenteel) kent zijn 14de stijgingsdag op rij. De beurzen op het Chinese vasteland gaan licht lager.

  ©REUTERS

 • JPMorgan en Wells Fargo

  Goedemorgen! 

  Tot dusver werd de Wall Street-rally vooral gedragen door beleggersoptimisme over Amerikaanse belastingverlagingen. Vanaf vandaag zal beginnen blijken of dat optimisme terecht was. Voorbeurs rapporteren drie Wall Street-giganten over hun vierde kwartaal. De banken JPMorgan en Wells Fargo en 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock zullen bij die publicatie op z'n minst enkele kanttekeningen maken over de stand van zaken op Wall Street. Voor hen zijn veel van de geldstromen in en uit verschillende activaklassen en fondsen immers zeer zichtbaar.

  Ook het Amerikaanse inflatiecijfer voor december verschijnt vrijdag om 14.30 uur Belgische tijd. Het resultaat zal de wisselkoers tussen de euro en de dollar beïnvloeden. Een stijgende euro was de voorbije weken de reden waarom de Europese aandelen de Amerikaanse indices moeilijk konden bijbenen.

  In eigen land noteert Warehouses Estates Belgium vandaag zonder het recht op een winstuitkering van 3,45 euro. Daardoor begint het aandeel met een achterstand van wel 5,7 procent aan de laatste beursdag van deze week. De uitbetaling van het dividend volgt volgende week dinsdag 16 januari.

  Het is uitkijken of CFE wat kan herstellen na de zware klap (-12%) van donderdag. Die volgde op kritische rapporten van twee Nederlandse beurshuizen, die gepaard gingen met advies- en koersdoelverlagingen.

  De Bel20 (-0,05%) zette donderdag zijn eerste dagverlies van de week neer, maar verloor slechts een fractie. De weekwinst van de Brusselse beursindex beloopt ruim anderhalf procent.

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Partner content