1. Markten Live
 2. Live blog
live

WDP en Proximus in trek na cijfers

De Europese beurzen kleuren lichtrood. In Brussel wordt Umicore niet beloond voor recordresultaten, vooral omdat die in de tweede jaarhelft niet voor herhaling vatbaar zijn.
 • GBL neemt belang in online spelletjesmaker Voodoo

  De holding GBL kwam nabeurs niet alleen met haar halfjaarrapport, maar ook met een nieuwe investering. GBL betaalt 266 miljoen euro voor een belang van 16 procent in de Franse maker van mobiele games Voodoo. De investering waardeert de spelletjesmaker op 1,7 miljard euro. Voodoo is de wereldleider in zogeheten Hypercasual mobiele games, gratis spelletjes met reclame die je via een app kan downloaden. Bekende titels zijn Helix Jump en Aquapark.io.

  GBL wist in het eerste halfjaar zijn intrinsieke waarde 12,5 procent op te krikken tot 23,05 miljard euro, of 142,89 euro per aandeel.

  Opmerkelijke feiten uit het semesterieel rapport: het belang in cementmaker Holcim werd afgebouwd van 7,6 naar 2 procent, dat in materialengroep Umicore zakte van 18,02 tot 15,95 procent. En de durfkapitaaltak Sienna Capital nam een vermogensbeheerder over met 7 miljard euro activa onder management in de vastgoedsector.

 • Goud voor WDP, zilver voor Proximus

  Graag hierheen voor ons Brussels beursoverzicht. 

 • Qrf bevestigt dividend

  De vastgoedgroep Qrf bevestigt dat zij voor 2021 een brutodividend van 0,80 euro per aandeel verwacht. Ze zal dat als keuzedividend aanbieden. De EPRA-winst (kernactiviteiten) daalde in het eerste halfjaar met 5,1 procent naar 3,23 miljoen euro of 0,45 euro per aandeel. De impact van de huurkwijtschelding in het kader van de pandemie bedraagt 0,04 euro per aandeel. De impact van de coronacrisis op de huurinkomsten bedroeg in het eerste halfjaar 287.000 euro. Dat is 2,42 procent van de gebudgetteerde huurinkomsten voor 2021.

 • Eerste interimdividend Solvac blijft stabiel

  De referentie-aandeelhouder van Solvay keert op 17 augustus een eerste interimdividend uit van 3,26 euro bruto per aandeel. Dat is evenveel als het eerste interimdividend van vorig jaar. 

 • Bel20 sluit in het rood

  De Bel20 sloot de dag met een verlies af van 0,4 procent tot 4.200 punten. Bovenaan prijkten WDP , Argenx en Proximus . De floppers waren Umicore , Ageas en AB InBev .

  De Europese beurzen sloten met een min van 0,5 procent.

 • De samenvatting van Wall Street...

  ... leest u hier!

 • Volgende week: jobs, Bpost en KBC

  We kijken in dit artikel al even vooruit naar volgende week.

 • Jongeren stromen naar de beurs

  Belgische jongeren vinden massaal hun weg naar de beurs. Dat blijkt uit een rondvraag van De Tijd bij meerdere brokers.

  Lees hier meer en bekijk hieronder de vlog van collega Bas van der Hout.

  Bas van der Hout

 • Zwitserse reserves stijgen boven 1.000 miljard frank

  De totale waarde van de beleggingen in vreemde munt en de goudreserve van de Zwitserse centrale bank is in het eerste halfjaar met 52 miljard frank gestegen naar 1.018 miljard frank (943 miljrd euro). Het is de eerste keer dat de reserves boven 1.000 miljard frank stijgen, zegt Financial Times.

  De centrale bank boekte in het eerste halfjaar een winst van 43,5 miljard frank. Die winst is vooral te danken aan wisselkoerswinsten en de stijging van de aandelenmarkten.

 • Amazon duwt Nasdaq in het rood

  Wall Street laat bij opening een verdeeld beeld zien. De Dow Jones  noteert quasi vlak, maar de Nasdaq  verliest 0,9 procent. Dat heeft alles te maken met de slecht ontvangen resultaten van Amazon gisterenavond. Amazon  neemt een duik van 7 procent. 

 • KBC rondt overname NN's Bulgaarse verzekeringsactiviteiten af

  KBC Groep kondigde op 11 februari aan de Bulgaarse pensioen- en levensverzekeringsactiviteiten van NN over te nemen. Die deal, goed voor 77,7 miljoen euro, is nu afgerond.

  De overname zal slechts een heel beperkt effect hebben op de solide kapitaalpositie van KBC , klinkt het in een persbericht. De deal zal de KBC-dochters UBB en DZI toelaten om hun cross-selling-potentieel verder te vergroten en te profiteren van schaalvoordelen.

  NN Pension Insurance wordt na de overname omgedoopt in UBB Pension Insurance. NN Life Insurance zal ophouden te bestaan als afzonderlijke juridische entiteit; het wordt samengevoegd met DZI Life Insurance.

 • Iliad vlamt na uitkoopbod Xavier Niel

  Geen discussie over het opvallendste aandeel op de Parijse beurs vrijdag: Iliad  vlamt dik 60 procent naar 182 euro. 

  De prijzenbreker in de Franse (en Italiaanse) telecomsector wordt door oprichter Xavier Niel van de beurs gehaald, via een uitkoopbod. Het aandeel stond het voorbije jaar onder zware druk omdat beleggers zich een hoedje schrokken van de cashflowvretende investeringen om marktaandeel te behouden én te investeren in supersnel 5G-internet. 

 • Exxon Mobil boekt hoogste winst in meer dan een jaar

  De herstellende vraag naar olie, gas en chemische producten heeft Exxon Mobil geen windeieren gelegd. Het Amerikaanse concern boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 4,69 miljard dollar of 1,10 dollar per aandeel. Een jaar geleden, toen grote delen van de wereld in lockdown zaten, verscheen een verlies van 1,08 miljard dollar of 26 dollarcent per aandeel in de boeken.

  Net als andere oliemaatschappijen heeft Exxon Mobil afgelopen jaren forse besparingen doorgevoerd, wat nu - in combinatie met de steil geklommen olieprijs - resulteert in stevige winsten. Geld dat de concerns gebruiken om schulden af te betalen en hun aandeelhouders te vergoeden.

 • Deliveroo wil zich terugtrekken uit Spanje

  Deliveroo wil zijn activiteiten stopzetten in Spanje omdat ze te veel investeringen vergen om competitief mee te draaien in het Zuid-Europese land. De beslissing komt er enkele weken voor de inwerkingtreding van een nieuwe arbeidswet die het bedrijf zou verplichten zijn koeriers officieel in dienst te nemen. 

  De concurrentie in de sector neemt snel toe nu steeds meer bedrijven zich in Europa vestigen en diensten aanbieden in de bezorging van kruidenierswaren, kant-en-klare gerechten tot restaurantmaaltijden.

  De bedrijven willen profiteren van het groeiende aantal klanten dat er tijdens de lockdowns aan gewend is geraakt via apps te bestellen. Verwacht wordt dat ze na de opheffing van de pandemie snelle leveringen van afhaalmaaltijden en eerste levensbehoeften blijven vragen. 

  Deliveroo gaat in september met zijn werknemers overleggen en verwacht dat het proces een maand in beslag neemt. Spanje is goed voor 2 procent van de totale transactiewaarde van het bedrijf.

 • De Brusselspiegel...

  ... probeert toe te lichten waarom Proximus flink stijgt en Umicore niet beloond wordt. Alhier te lezen.

 • Cathie Wood koopt Robinhood

  Donderdag had Robinhood de slechtste IPO ooit voor een bedrijf van zijn formaat, met een koersdaling van 8,4 procent. Maar de online broker heeft er wel een bekende investeerder bij. Cathie Wood kocht met haar ETF ARK innovation -ticker is ARKK- voor 45 miljoen dollar aan aandelen tegen de slotkoers van 34,8 dollar. 

  Wood is een superster in het beleggingslandschap geworden nadat ARKK in 2020 een winst van 149 procent behaalde. Ze heeft dit jaar miljarden gelokt, meeliftend op de vraag naar thematisch beleggen die retail trading apps zoals Robinhood hebben helpen aanwakkeren.

 • Herstel Europese economie sterker dan verwacht

  De economische activiteit in de eurozone is in het tweede kwartaal met 2 procent gestegen na een krimp van 0,3 procent in het eerste kwartaal. Economen hadden 1,5 procent groei voorspeld. De heropleving is vooral te danken aan de heropening van de economie.

  Onder de grote landen was de groei het hoogst in Spanje (2,8%) en Italië (2,7%). Duitsland ontgoochelde met een groei van 1,5 procent. Frankrijk scoorde met 0,9 procent groei iets hoger dan voorzien.

 • Inflatie eurozone stijgt boven doelstelling van 2 procent

  De inflatie in de eurozone is in juli gestegen naar 2,2 procent, tegenover 1,9 procent in juni. De toename van de inflatie is vooral te wijten aan de snellere stijging van de prijzen van voeding en energie. Ook de tijdelijke Duitse btw-verlaging in de tweede helft van vorig jaar speelt een rol. De kerninflatie, zonder voeding en energie, daalde naar 0,7 procent, versus 0,9 procent in juni.

  De Europese Centrale Bank (ECB) streeft naar 2 procent inflatie op middellange termijn. Zij gelooft dat de inflatie volgend jaar weer onder 2 procent daalt is daarom niet van plan om haar stimulus voor de economie af te bouwen.

 • 'Brederode krijgt geen korting en geen premie'

  Kepler verhoogt het koersdoel van 91 naar 107 euro en laat zijn houdenadvies voor de holding Brederode staan. 'We hebben ons model herzien door de sterke koersstijging van het aandeel sinds het laatste rapport en de boomende markt voor private equity. Daardoor komen we op een nettoactiefwaarde van 107 euro.' 

  Daarmee past het beurshuis een korting noch een premie toe op de holding. 'We geloven dat een korting niet langer nodig is (eerder pasten we een korting van 10 procent toe) door de grote blootstelling aan private equity en door de goede westerse trends zoals de nulrente-omgeving. We blijven echter voorzichtig met het toepassen van een premie door de lage liquiditeit van het aandeel en de beperkte communicatie.' 

 • CEO Galle koopt Immobel bij

  Bij Immobel verstevigt CEO Marnix Galle zich in het zadel. Hij kocht via zijn vennootschap A3 Capital recent 4.785 aandelen bij op de beurs van Brussel, goed voor een uitgave van 333.730 euro. Galle bezit 59 procent van Immobel. Hij kocht de stukken iets onder 70 euro. Half juli viel de koers de eerste keer sinds begin mei onder die drempel terug.

 • Kepler Cheuvreux trekt koersdoel Materialise op

  In een reactie op de tweedekwartaalcijfers van Materialise verhoogt Kepler Cheuvreux zijn ramingen voor de brutobedrijfswinst voor 2022 en 2023 met 2 procent, op basis van een hogere omzetverwachting. Voor het lopende jaar gaat de raming van de omzet wel omhoog, maar daalt die van de brutobedrijfswinst wegens hogere investeringen.

  Materialise blijft een aantrekkelijke horizontale en verticale speler in 3D-printing, maar de huidige veelvouden waartegen het aandeel noteert zijn hoog in verhouding tot het groeiprofiel, klinkt het.

  De analist rolt zijn model verder uit en integreert ook de kapitaalverhoging van 75 miljoen euro. Zijn koersdoel stijgt zo van 15 tot 17 euro. Het advies blijft ‘afbouwen’.

 • Beauduin verstevigt belang in Barco

  Voorzitter Charles Beauduin van Barco , die weldra ook co-ceo wordt, heeft van de negatieve koersreactie na de bekendmaking van de halfjaarcijfers gebruik gemaakt om wat extra aandelen in te slaan. Hij kocht via zijn vennootschap Titan Baratto 89.591 aandelen bij tegen 19 euro per stuk, goed voor een uitgave van 1,7 miljoen euro. Dat leert een kennisgeving aan de beurswaakhond FSMA. Intussen staan we al ruim twee euro per aandeel hoger.

  Beauduin bezit 20 procent van Barco.

 • Air France-KLM hoopt in derde kwartaal weer op winst

  Dankzij de minder strenge reisbeperkingen ziet Air France-KLM de eerste tekenen van herstel. In het tweede kwartaal kwam het brutobedrijfsverlies (ebitda) uit op 248 miljoen euro. Dat is meer dan een half miljard minder dan het verlies van een jaar eerder, toen grote delen van de wereld in strenge lockdown zaten. Voor het derde kwartaal wordt opnieuw een positieve ebitda verwacht.

  IAG , het moederbedrijf van British Airways, Iberia, Vueling en Aer Lingus, geeft voorlopig geen winstprognose omdat het herstel ongelijk verloopt en er nog veel onzekerheid is. Verdere versoepelingen in het Verenigd Koninkrijk die maandag ingaan voor aankomende reizigers zouden British Airways wel moeten ten goede komen. IAG rekent erop in het derde kwartaal op 45 procent van de capaciteit van 2019 te vliegen. Dat is minder dan Air France-KLM, dat op 60 tot 70 procent mikt.

 • Italië en Spanje leiden economisch herstel in Europa

  De Italiaanse economie is in het tweede kwartaal met 2,7 procent gegroeid en de Spaanse economie met 2,8 procent. In beide landen is het economisch herstel veel sterker dan verwacht. De Duitse economie, de grootste van de eurozone, groeide met 1,5 procent. Dat is minder dan de verwachte 2 procent. Een belangrijke kanttekening is wel dat Zuid-Europese economieën vorig jaar veel zwaardere klappen hebben gekregen dan de Noord-Europese.

 • Recordcijfers zetten Umicore op recordkoers

  Umicore  flirtte er eerder deze maand al een paar keer mee, maar nu is het zo ver: de recordcijfers stuwden kort na opening de materialengroep naar een tussentijdse piek van 54,04 euro. Daarmee is de vorige recordkoers van 53,96 euro, die nog van de zomer van 2018 dateerde, verbeterd. 

 • Beurs blinkt uit op de beurs

  Op de beurs is de beurs zelf vandaag een uitblinker. Euronext gaat zo'n 3 procent vooruit na de publicatie van beter dan verwachte kwartaalresultaten. De omzet steeg 3,5 procent tot 328,8 miljoen euro, wat opmerkelijk is gezien de moeilijke vergelijkingsbasis met vorig jaar toen de handel piekte door de corona-uitbraak. Voor het eerst zijn de cijfers van Borsa Italiana inbegrepen, zij het voor twee maanden.

  Euronext profiteert in de eerste plaats van de boomende beursintroducties. De inkomsten uit noteringen namen 1,9 procent toe tot een record. De inkomsten uit trading zakten 6 procent, maar alle andere takken gingen vooruit. Vooral Monte Titoli, het obligatieplatform dat samen overgenomen werd met de beurs van Milaan, leverde een grote bijdrage. De brutobedrijfswinst steeg 54 procent tot 193 miljoen euro.

  KBC Securities herhaalt zijn koopadvies en koersdoel van 115 euro voor het Euronext-aandeel.

  De resultaten zijn uitzonderlijk sterk, gezien de moeilijke vergelijkingsbasis. Dit demonstreert opnieuw de waarde van de diversificatie in de inkomsten van Euronext.
  Thomas Couvreur
  analist KBC Securities

 • Bekaert herleidt schuldenberg tot molshoop

  U leest meer tekst en uitleg over het halfjaarverslag van Bekaert  via deze link

  Dit is alvast een spiekbriefje met de kerncijfers:

 • Proximus beloond voor omzetgroei

  Bij de stijgers op Euronext Brussel vinden we vandaag Proximus terug. De telecomgroep kon over het tweede kwartaal groei voorleggen en dat weten beleggers te appreciëren.

 • Recordcijfers bij Umicore

  Over de beresterke prestatie van Umicore in het eerste halfjaar leest u hieronder meer.

 • Beurzen starten in de min

  Na een minuut handel zakt de Euro Stoxx 50 met 0,5 procent. De Bel20 laat 0,5 procent liggen. 

  Rond volgende bedrijven is er sinds donderdagavond nieuws: 

  * Umicore heeft in de eerste jaarhelft meer bedrijfswinst gerealiseerd dan verwacht, maar krikt de jaarprognose maar licht op. Umicore wint 2,1 procent.

  * Proximus behaalde degelijke resultaten in het tweede kwartaal met iets meer omzet en minder winst. Het aandeel klimt 1,5 procent.

  * Aperam behaalde recordresultaten over het tweede kwartaal en start een inkoopprogramma. Aperam gaat 0,5 procent hoger.

  * Na een degelijk halfjaar trekt WDP de winstverwachting licht op. WDP stijgt 0,5 procent.

  * Bekaert heeft een beresterk halfjaar achter de rug met een derde meer omzet en zes keer meer nettowinst dan een jaar eerder. Het aandeel veert 3,7 procent op.

  * Quest for Growth was weer winstgevend in de eerste helft van het jaar. QfG wint 0,5 procent.

 • Meer winst voor BNP Paribas

  De Franse grootbank BNP Paribas kan over het tweede kwartaal solide cijfers voorleggen die behalve aan het economisch herstel ook te danken zijn aan kostenbesparingen, lagere provisies voor slechte leningen, goed draaiende marktenzalen en enkele meevallers. Het netto bankproduct, wat overeenstemt met de omzet, steeg met 0,9 procent tot 11,8 miljard euro.

  De nettowinst veerde 26,6 procent op tot 2,9 miljard euro. Tegenover het tweede kwartaal van 2019 bedraagt de winsttoename 17,9 procent.

  De aandeelhouders mogen zich verheugen op een aanvullend dividend van 1,55 euro per aandeel dat eind september wordt uitgekeerd.

 • Niel brengt overnamebod uit op Iliad

  De Franse zakenman Xavier Niel, de controlerende aandeelhouder van Iliad , wil de Franse telecom- en mediagroep helemaal in handen krijgen. In een volgende fase zou Iliad van de beurs worden gehaald.

  Niel brengt daartoe een overnamebod uit op de aandelen die hij nog niet bezit. Hij biedt 182 euro per aandeel, wat 61 procent meer is dan de slotkoers van Iliad donderdag. Het bod geniet de steun van de raad van bestuur van Iliad.

  Met de mobiele operator Free Mobile schudde Iliad de voorbije jaren de Franse mobilofoniemarkt door elkaar. Free Mobile hanteerde erg lage prijzen en ontketende een prijzenoorlog. Die had echter ook gevolgen voor Free Mobile, omdat de rendabiliteit werd aangetast.

 • Flink lagere beurzenstart op komst

  De Europese beurzen zullen met verlies aan de handelsdag beginnen, geven de futures aan. De future op de Euro Stoxx 50 staat 0,7 procent in de min.

  De trend in Azië is al overwegend negatief door onzekerheid rond de Chinese regelgeving, maar ook door ongerustheid over de stijgende coronabesmettingen. Ook de tegenvallende cijfers en prognose van Amazon.com (zie vorige post) baren zorgen.

 • Ook Amazon komt met teleurstellende outlook

  Het is de rode draad van Big Tech deze week: kleppers die een kwartaalrapport waar de miljarden je om de oren suizen koppelen aan een waarschuwing dat de groei de komende kwartalen wat minder zal zijn. Dat was ook het geval van e-commercegigant Amazon  gisteren. 

  U leest er hier meer over, met dank aan collega Roland Legrand. 

 • Franse economie trekt stevig lentespurtje

  Een echt grote verrassing is het niet (meer), gelet op het boomende ondernemersvertrouwen: de Franse economie groeide volgens de cijferaars van het Insée over het tweede kwartaal 0,9 procent. Dat is nog iets beter dan de 0,8 procent waar economen gemiddeld op rekenden. 

  In tegenstelling tot de Amerikaanse economie heeft Frankrijk echter de pandemische klap nog niet goedgemaakt. Het bruto binnenlands product is nog 3,3 procent kleiner dan eind 2019. 

 • Sterke omzet en forse margegroei bezorgen Bekaert uitstekend halfjaar

  Nadat Bekaert op 19 juli sterke halfjaarresultaten had voorspeld, brengt het officiële halfjaarrapport niet zoveel verrassingen meer, maar wel meer informatie en preciezere cijfers. De staaldraadverwerker schrijft de ‘superieure prestatie’ over de eerste jaarhelft toe aan het feit dat de volumes zijn hersteld tot precoronaniveaus, aan eerder doorgevoerde kostenbesparingen en aan een significant effect van de duurdere grondstoffen op zowel de prijzen als de waardering van de voorraden.

  Concreet realiseerde Bekaert een (geconsolideerde) omzet van 2,3 miljard euro, een derde meer dan een jaar eerder. De onderliggende bedrijfswinst bedroeg 285 miljoen euro, wat een marge van 12,4 procent oplevert. Dat is liefst 7,2 procentpunten meer dan in de eerste helft van 2020. Eenzelfde trend bij de onderliggende brutobedrijfswinst (ebitda): 376 miljoen euro of een marge op omzet van 16,3 procent (+5,3 procentpunten).

  Met 208 miljoen euro komt de nettowinst ruim zes keer hoger uit dan een jaar eerder.

  De schuldgraad (nettoschuld op onderliggende ebitda) is teruggevallen tot 0,69 van 2,46 eind juni 2020 en 1,26 eind december.

  Voor de tweede jaarhelft verwacht Bekaert dat de onderliggende bedrijfswinst (ebit) lager zal zijn dan in de eerste helft. De winst zou in lijn zijn met de tweede jaarhelft van 2020 of hoger uitkomen. Als cijfer schuift het bedrijf een onderliggende bedrijfswinst naar voor van 10 procent van de omzet 'of beter'. Die omzet zou rond 4,6 miljard euro uitkomen. Dat is een verhoging want op de investeerdersdag van 28 mei was sprake van minstens 4,4 miljard euro.

  Bekaert ziet de goede vraag in de meeste markten aanhouden, maar onderbrekingen in de toeleveringsketen zijn niet uit te sluiten. Ook blijft onduidelijk wat de coronapandemie verder zal brengen. Bekaert verwacht voorts dat de grondstofprijzen vanaf het vierde kwartaal zullen stabiliseren. De positieve impact van de waardering van de voorraden zal hierdoor beduidend afnemen.

  Opmerkelijk is dat Bekaert zijn ambities op middellange termijn verhoogt. Voor de periode 2022-2026 streeft het bedrijf nu naar een onderliggende ebit-marge van 9 tot 11 procent. Tot dusver was het streven 8 tot 10 procent.

 • Fruitreus Dole maakt comeback op Wall Street

  Na de niet zo geslaagde IPO van tradingapp Robinhood gisteren, maakt deze middag een meer 'klassieke' naam zijn opwachting op Wall Street: Dole. Het prospectus voor de beursgang van de fruitreus staat netjes aangemeld bij beurswaakhond SEC, de eerste notering is vandaag. De intekenprijs is vastgeprikt op 16 dollar, een stuk onder de 20 à 23 dollar die de begeleidende zakenbanken eerst ambieerden. 

  Het gaat om een comeback, want topman Dave Murdock haalde in 2013 de groenten- en fruitreus een tweede keer van Wall Street weg. Nu komt er dus een tweede comeback, na de fusie met het Ierse Total Produce. De Ieren kaapten begin 2018 Dole trouwens voor de neus van Hein Deprez' Greenyard weg

 • Umicore klopt ruim prognoses over eerste jaarhelft

  Umicore  sloot dankzij de boomende recyclagetak in Hoboken de eerste jaarhelft af met 625 miljoen euro bedrijfswinst. Dat is een stuk meer dan de 536 miljoen euro bedrijfswinst over heel 2020 en een eind boven de 524 miljoen euro die analisten gemiddeld verwachtten

  Toch krikt de materialengroep haar prognose voor heel 2021 slechts licht op, met de boodschap dat de beresterk eerste helft 'niet geëxtrapoleerd mag worden'. De lat ligt nu op 'iets meer dan 1 miljard' bedrijfswinst. In april heette het dat de winst dit jaar de 1 miljard zou 'benaderen'. 

  Op 24 augustus ontvangen aandeelhouders een voorschotdividend over boekjaar 2021 van 0,25 euro bruto per aandeel. 

 • Proximus: meer omzet, minder winst

  Proximus wist in het tweede kwartaal voor zijn producten nieuwe abonnees te strikken. Het telecombedrijf heeft het in zijn persbericht over ‘sterke commerciële resultaten’. De omzet nam met 3 procent toe tot 1,37 miljard euro. De onderliggende kosten stegen echter met 6,7 procent. Proximus versnelde onder meer de uitrol van het glasvezelnetwerk.

  De brutobedrijfswinst (ebitda) daalde met 5 procent tot 476 miljoen euro. De nettowinst kwam ruim een vijfde lager uit op 118 miljoen euro.

  Ondanks de onzekerheid rond de snelheid van het herstel bevestigt Proximus zijn jaarverwachtingen: een onderliggende omzet op de thuismarkten dicht bij het niveau van 2020, een onderliggende brutobedrijfswinst tussen 1.750 en 1.775 miljoen euro en voor bijna 1,2 miljard euro aan kapitaalinvesteringen.

  .

 • Meer tekst en uitleg bij WDP ...

  ... leest u hier. Met ook wel de melding dat de beresterke staat van dienst en dito vooruitzichten intussen al stevig in de beurskoers verrekend zitten:

 • Aperam: recordresultaten en een inkoopprogramma

  Aperam heeft in het tweede kwartaal recordresultaten geboekt. De inoxproducent kon volop profiteren van de opverende economie en de aantrekkende vraag naar staal.

  De omzet groeide met 8 procent tot 1,27 miljard euro. Met 271 miljoen euro was de brutobedrijfswinst (ebitda) bijna 100 miljoen hoger dan in het eerste kwartaal en ruim vijf keer hoger dan een jaar eerder. Netto houdt Aperam 213 miljoen euro winst over, tien keer meer dan een jaar eerder maar ook bijna dubbel zoveel als in het eerste kwartaal.

  Topman Timoteo Di Maulo verwacht dat de positieve omgeving zal aanhouden in de tweede helft van het jaar.

  Teneinde de aandeelhouders te laten meegenieten, start Aperam een aandeleninkoopprogramma dat tot 100 miljoen euro kan oplopen. Het bedrijf gaat tot 2,45 miljoen eigen aandelen opkopen.

 • WDP trekt winstverwachting licht op

  WDP , de verhuurder van logistiek vastgoed met een focus op België en Nederland, blijft op het groeipad. Over de eerste zes maanden van het jaar realiseerde WDP een EPRA-winst (de winst van de operationele activiteiten) van 97 miljoen euro, 15,1 procent meer dan een jaar eerder. Per aandeel stijgt de EPRA-winst met 10 procent tot 0,54 euro.

  In de razendsnel heropenende economie is de vraag naar magazijnruimte bijzonder sterk. De bezettingsgraad bedroeg eind juni 98,7 procent.

  WDP blijft ook verder uitbreiden: in het eerste semester werden voor 200 miljoen euro investeringen geïdentificeerd.

  Het bedrijf verhoogt de winstverwachting. Het rekent nu voor het hele jaar op een EPRA-winst van 1,10 euro. Tot dusver was dat 1,07 euro. Beleggers mogen nu uitgaan van een dividend van 0,88 euro bruto per aandeel.

 • Goed halfjaar voor Quest for Growth

  De privak behaalde over de eerste zes maanden een nettowinst van 24,6 miljoen euro waar er een jaar eerder 2,6 miljoen euro verlies was, raakte donderdagavond bekend. Een opvallende investering van Quest for Growth was die in het Capricorn Fusion China Fund.

 • ‘Vrees voor het onbekende'

  Goedemorgen. We beginnen de dag met een terugblik op Wall Street en een blik op de Aziatische beurzen. Wall Street eindigde donderdag met winst: 0,4 procent voor de Dow Jones en de S&P500, 0,1 procent voor de Nasdaq. De meeste bedrijfsresultaten waren een meevaller. De beursdag werd echter verzuurd door het slechte debuut van Robinhood.

  De Aziatische beurzen kunnen de trend in de VS niet volgen en noteren overwegend in het rood. Shanghai verliest een half procent, Hongkong meer dan 2 procent. En dat na een wilde week waarin de Chinese beurzen bijna in een berenmarkt terechtkwamen. De oorzaak is de steeds strenger wordende regelgeving in China, die voor onzekerheid zorgt.

  Of zoals Justin Tang, hoofd van de Azië-research bij United First Partners tegen Bloomberg zei: ‘Het is de vrees voor het onbekende. Het marktsentiment steunt op dun ijs. Beleggers hadden vermoedelijk meer vlees verwacht maar kregen alleen wat beenderen met betrekking tot de details van de kalmeringsoproep van de Chinese regering.’

  De beurs van Tokio gaat meer dan 1,5 procent lager, maar dat heeft vooral met een toename van het aantal coronagevallen en met tegenvallende bedrijfsresultaten te maken. Over de hele maand is de Nikkei op weg naar een verlies van 4,8 procent. Juli zou daarmee de slechtste maand zijn sinds maart 2020.

  Een trader werkt op de beursvloer van de New York Stock Exchange. ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud