1. Markten Live
 2. Live blog

Wall Street komt inflatiezorgen te boven

De Europese beurzen trokken zich op aan goede resultaten van SAP en LVMH. In Brussel blonken Galapagos en Recticel uit en ging Econocom onderuit na een zwak kwartaal. In New York wist de S&P500 met winst te eindigen.
 • Wall Street eindigt positief

  Dat geldt niet helemaal voor de Dow Jones, die nagenoeg stabiel sloot, maar wel voor de S&P500 (+0,3%) en de Nasdaq Composite (+0,7%). Meer in ons Wall Street-verslag.

 • Notulen Fed-vergadering zien start tapering midden november of december

  Uit de Minutes, de notulen van de rentevergadering van de Federal Reserve van 21/22 september, blijkt dat er brede overeenstemming was dat het passend zou zijn om midden november of midden december een begin te maken met het terugschroeven van de pandemiesteun voor de economie. Dit op voorwaarde dat het economisch herstel zich in grote lijnen voortzet.

  Vorige maand maakten Fed-bestuurders al duidelijk dicht te staan bij een geleidelijke vermindering van de 120 miljard dollar aan maandelijkse obligatieaankopen. Fed-voorzitter Jerome Powell had toen aan journalisten gezegd dat het proces al in november zou kunnen starten, om midden 2022 te zijn voltooid.  

 • MDxHealth trekt naar Nasdaq

  Begin september kondigde de Waalse specialist in prostaatkankertests MDxHealth het voornemen aan ook een notering in de Verenigde Staten aan te vragen. Toen was nog niet duidelijk of MDxHealth een notering op de New York Stock Exchange of Nasdaq ambieerde. De keuze is nu gemaakt: het wordt Nasdaq. De ADS'en - Amerikaanse effecten waarachter een buitenlands aandeel schuilgaat - zullen de ticker MDXH meekrijgen.

  MDxHealth heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC een aanvraag tot notering ingediend. Hoeveel ADS'en zullen worden aangeboden, wanneer het aanbod zal lopen en wat de omvang zal zijn, is nog niet bepaald.

  Bij de Amerikaanse beursnotering van MDxHealth treedt Piper Sandler op als 'lead book-running manager', Oppenheimer als 'co-lead book-running manager', BTIG als 'lead manager' en KBC Securities als 'co-manager'.

 • Vastned Belgium ziet CEO in april vertrekken

  Vastned Belgium slaat binnenkort een bladzijde om. Topman Rudi Taelemans heeft de raad van bestuur laten weten dat hij bij de volgende algemene vergadering - op 27 april 2022 - zijn mandaat van operationele CEO en lid van het 'executive committee' zal neerleggen. Taelemans was 22 jaar aan de slag bij het vastgoedbedrijf en vindt dat het tijd is om de fakkel door te geven 'teneinde de persoonlijke work-life balans te herschikken'.

  Vastned Belgium heeft nu ongeveer zes maanden tijd om een opvolger voor Taelemans te zoeken. 

 • Cofinimmo investeert in wzc in Oudenburg

  Cofinimmo heeft alle aandelen verworven van een vennootschap die in Westkerke, een deelgemeente van Oudenburg (West-Vlaanderen) een woonzorgcentrum zal bouwen, laat de vastgoedgroep weten in een persbericht. Het wzc zal 68 bedden tellen en is reeds voorverhuurd aan Korian Belgium.

  De bouwwerken gaan binnenkort van start en moeten in het derde kwartaal van 2023 voltooid zijn. De totale investering voor Cofinimmo bedraagt 11 miljoen euro. Het project zal een brutohuurrendement van meer dan 4,5 procent opleveren. 

 • Europese beurzen sluiten mooi hoger

  De Euro Stoxx 50 won 0,7 procent, de breed samengestelde Stoxx Europe 600 ging eveneens 0,7 procent hoger. De Bel20 bleef steken op 0,2 procent winst tot 4.166,50 punten.

  Uitblinker in de index was Galapagos dat met een sprong van 8,5 procent zijn beste dag in zes weken kende. Ook Melexis (+2,4%) en AB InBev (+2,2%) waren in vorm. Stonden het meest op de rem: KBC (-2,7%), Sofina (-2%) en Colruyt (-1,2%).

 • Aandeelhouders keuren naamsverandering Global Graphics goed

  Zoals te verwachten was - voorzitter Guido Van der Schueren bezit 81,88 procent van de aandelen - hebben de aandeelhouders van Global Graphics er woensdag volmondig mee ingestemd de naam van het bedrijf te wijzigen in Hybrid Software. De naamswijziging gaat in bij de opening van de beurshandel op 20 oktober.

  De ticker zal dan veranderen van GLOG in HYSG. Op 20 oktober mag Van der Schueren trouwens de openingsbel luiden op Euronext Brussel.

  In een persbericht legt Van der Schueren uit dat hij al enige tijd het gevoel had dat de naam Global Graphics niet langer de lading dekte en de missie van het bedrijf niet langer omschreef, in het bijzonder tegenover de beleggersgemeenschap. Met de overname van Hybrid Software eerder dit jaar werd het volgens hem duidelijk dat er een naam nodig was die 'de echte aard van onze business' weerspiegelde. 

 • ‘Rusland zal meer gas leveren als Europa daarom vraagt’

  Een week geleden maakte de Russische president Poetin een einde aan de steile vlucht van de gasprijzen door zich te engageren om meer aardgas richting Europa te sturen.

  Woensdag gaf hij daar wat meer uitleg bij. Rusland is bereid om Europa meer gas te leveren als het daarom vraatg. ‘Als ze ons vragen om verder (onze leveringen) op te drijven, zullen we (ze) verder opdrijven. We zullen (ze) zoveel opdrijven als onze partners ons vragen. Er is geen weigering, geen enkele’, zei Poetin op een energieconferentie in Moskou.

  Het Kremlin ontkent al een tijdje dat het gas achterhoudt om druk uit te oefenen op de Europese regelgevers zodat ze de nieuwe onderzeese pijpleiding Nord Stream 2 die via de Baltische Zee naar Duitsland loopt, sneller goedkeuren. Volgens Poetin is het ‘complete nonsens’ dat Moskou energie als politiek wapen zou gebruiken.

  In Rotterdam stijgt de TTF-future, de referentieprijs voor aardgas, licht (+1,7%) tot 87,60 euro per megawattuur.

 • Wall Street start licht hoger

  Na een minuut wint de Dow Jones 0,1 procent en de S&P500 0,3 procent. De Nasdaq Composite gaat 0,6 procent vooruit.

 • Tesla op de rooster over software-update Autopilot

  De U.S. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) wil van Tesla weten waarom de constructeur van elektrische wagens het bij een software-update van zijn zelfrijsysteem Autopilot heeft gelaten en geen terugroepingsactie heeft georganiseerd.

  In augustus opende de NHTSA een formeel veiligheidsonderzoek naar het Autopilot-systeem van Tesla na twaalf aanrijdingen tussen Tesla’s in zelfrijmodus en voertuigen van nooddiensten.

  Tesla voerde intussen via netwerken (‘over-the-air’) bij sommige wagens een software-update uit zodat het systeem beter zwaailichten van nooddiensten opmerkt bij verminderde zichtbaarheid. De vraag is of zo’n update volstaat.

 • Vrij stabiele opening Wall Street op komst

  Na de onverminderd hoge inflatiecijfers gaan de Amerikaanse beurzen een vlakke tot licht lagere opening tegemoet. Dat blijkt uit de stand van de futures. De futures op de Dow Jones en de S&P500 noteren 0,1 procent lager, die op de Nasdaq noteert vlak.

 • Amerikaanse inflatie klimt weer naar 5,4 procent

  De inflatie in de Verenigde Staten blijft op een zeer hoog niveau staan. In september bedroeg ze 5,4 procent. Dat is 0,1 procentpunt meer dan verwacht en opnieuw het niveau van de maanden juni en juli.

  De kerninflatie – zonder de volatiele voedings- en energiecomponenten - bedroeg 4,0 procent, in lijn met de verwachting.

  De oorzaken van de hoge inflatie blijven onveranderd. Verstoringen van de aanvoerlijnen, tekorten aan bepaalde producten (onder meer chips), hoge grondstofprijzen en stijgende lonen hebben de kosten voor producenten opgedreven en velen hebben die (voor een deel) doorgerekend aan consumenten.

 • Shorter duikt op in Kinepolis

  Het Britse Fosse Capital Partners heeft een shortpositie aangemeld in Kinepolis . De shortpositie, daterend van 5 oktober, vertegenwoordigt 0,53 procent van het kapitaal.

 • Het overzicht van een goede gevulde Brusselse beursdag ...

  ... leest u hier

 • JPMorgan gaat over de lat

  De Amerikaanse grootbank JPMorgan Chase & Co behaalde in het derde kwartaal meer winst dan verwacht. De tak zakenbankieren profiteerde van talrijke bedrijfsdeals, terwijl de consumentenbank voordeel haalde uit de hogere rente op leningen en een intenser gebruik van kredietkaarten. De activiteit in de marktenzalen (trading) stond dan weer op een iets lager pitje. Gezien de sterke volatiliteit van de financiële markten - met een slechte septembermaand voor de beurzen - is dat niet verwonderlijk.

  In vergelijking met een jaar eerder steeg de omzet met 1 procent tot 29,65 miljard dollar. Dat is iets minder dan de 29,8 miljard waar analisten op rekenden.

  JPMorgan realiseerde een nettowinst van 11,7 miljard dollar of 3,74 dollar per aandeel. Een jaar eerder waren de cijfers een stuk lager: 9,4 miljard dollar winst of 2,92 dollar per aandeel. Het resultaat is ook een stuk beter dan verwacht: analisten rekenden gemiddeld slechts op 3 dollar nettowinst per aandeel. De bank kon onder meer 2,1 miljard aan kredietreserves (provisies voor slechte leningen) terugnemen dankzij de betere economische vooruitzichten.

  ‘JPMorgan Chase boekte sterke resultaten nu de economie stevig blijft groeien, ondanks het dempend effect van de deltavariant en onderbrekingen van de aanvoerketen’, zegt voorzitter en CEO Jamie Dimon in een persbericht.

 • BlackRock realiseert meer winst dan verwacht

  ’s Werelds grootste vermogensbeheerder, het Amerikaanse BlackRock , heeft in het derde kwartaal meer winst geboekt dan verwacht. De aangepaste nettowinst kwam uit op 1,69 miljard dollar, wat 19 procent meer is dan een jaar eerder, of 10,95 dollar per aandeel. Volgens Refinitiv verwachtten analisten gemiddeld slechts 9,35 dollar per aandeel.

  Ondanks de volatiliteit van de financiële markten in het derde kwartaal zag BlackRock het beheerd vermogen aandikken. Eind september had het bedrijf 9,46 biljoen dollar onder beheer tegen 7,81 biljoen dollar een jaar eerder. De netto-instroom in de periode juli-september bedroeg 75 miljard dollar.

  Over wat BlackRock, als grote aandeelhouder van oliebedrijven, doet aan de klimaatverandering, hoort u hieronder de topman Larry Fink:

 • Beurskandidaat Vita Coco mikt op waardering van 1,17 miljard dollar

  De producent van kokoswater Vita Coco trekt naar de Nasdaq tegen 18 à 21 dollar per aandeel, onder de beursticker COCO. Het bedrijf uit New York mikt tegen de bovenkant van de prijsvork op een waardering van 1,17 miljard dollar. 

  In een private transactie koopt Dr Pepper voor 20 miljoen dollar aandelen Vita Coco van de familie de Spoelberch (verenigd in Verlinvest). Bovendien gaat Verlinvest 3,2 miljoen aandelen verkopen, op basis van de prijsvork cashen ze tussen 58 en 68 miljoen dollar. 

  De eerste handelsdag is voorzien voor volgende week donderdag 21 oktober. 

 • Het pijlsnelle herstel van de Amerikaanse werkloosheid

  Natuurlijk zijn we een beetje teleurgesteld in het laatste Amerikaanse jobrapport, waaruit blijkt dat maar 194.000 banen zijn gecreëerd in september terwijl economen er 500.000 hadden voorzien. Maar ook met de wat zwakkere jobrapporten van de jongste maanden blijft het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt pijlsnel gaan, zeker gezien de ongeziene klap die de jobmarkt heeft gehad tijdens de coronacrisis:

 • Michael 'The Big Short' Burry: 'De rijken betalen wel belastingen'

  Michael Burry, de man die succesvol inzette op de financiële crisis van 2008 en dat verfilmd zag in 'The Big Short', vindt dat de superrijken al genoeg belastingen betalen. Dat liet hij verstaan in een opvallende tweet. 'De belastingvoet bij de rijkste 1 procent ligt zeven keer hoger dan bij de armste 50 procent.'

 • Byju, de Belgische goudklomp in India

  De Indiase start-up Byju's -een participatie van Sofina  - werd bij de jongste kapitaalronde gewaardeerd op 18 miljard dollar en is daarmee het waardevolste Indiase techbedrijf. Binnen twee jaar lonkt de beurs.

  Lees meer in dit stuk van Michael Sephiha en Simon Souris.

 • Investeringsreus KKR laat oog vallen op muziekrechten van Lorde en The Weeknd

  De Amerikaanse private-equityreus KKR staat dicht bij een deal met Kobalt, het bedrijf dat de muziek van Lorde en The Weeknd in zijn portefeuille heeft. Het consortium rond KKR heeft 1,1 miljard dollar veil voor de rechten, weet Financial Times.

 • KBC Securities: 'Aandeelhouder Recticel stemt best voor verkoop afdeling'

  KBC Securities raadt na het ongewijzigde bod van Greiner aan niet in te gaan 'op het onaantrekkelijke bod'. 'De aandeelhouder ziet meer waarde als die in december op de buitengewone aandeelhoudersvergadering stemt voor de verkoop van foam aan Carpenter.' Volgens het beurshuis maakt een verkoop een goede kans zelfs als Bois Sauvage (27%) tegenstemt.

  Analist Wim Hoste sluit overigens niet uit dat Greiner het bod alsnog verhoogt.  

 • Analistendag uitgesteld: aandeel onderuit

  Het Britse energiebedrijf Centrica  gaat tot 3,3 procent lager. Centrica heeft zijn geplande analistendag geschrapt omdat het de 'volledige focus wil houden op de energiecrisis'.

  Volgens analisten zou Centrica een hervatting van het dividend aangekondigd hebben. Zo'n aankondiging zou bij de huidige hoge stroom- en gasprijzen in slechte aarde vallen.

  'Een goede beslissing om in het huidige politieke klimaat de analistendag uit te stellen', zegt Morgan Stanley, dat een koopadvies hanteert.

 • Zinkprijs hoger door lagere productie Nyrstar

  De zinkfabrikant Nyrstar kreunt onder de scherpe stijging van de energieprijzen. Daarom beperkt het bedrijf de productie in drie Europese smelters met de helft. 'Het is economisch niet meer haalbaar om op volle capaciteit te draaien.'

  Als gevolg van de beslissing van Nyrstar stijgt de prijs van zink in Londen met 2,7 procent.

 • Recticel schiet tot 14 procent hoger

  Recticel gaat bij de hervatting van de handel tot 14 procent hoger naar 16,66 euro. 

 • Recticel-handel wordt om 10 uur hervat

  Nu de reactie van Greiner in de bus is, wordt de handel in Recticel om 10 uur hervat. Dat laat de beurswaakhond FSMA weten. 

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx 50  opent met een verlies van 0,2 procent. 

  Takeaway zakt 4 procent ondanks een hoger dan verwacht aantal bestellingen (post 7u58). Maar het beurshuis Jefferies wijst erop dat de ordergroei in de VS fors vertraagde. 

  SAP gaat 3 procent hoger na een verhoging van de jaarprognose (post 8u26). 

  LVMH blijft stabiel na de kwartaalcijfers van gisterenavond

  In Londen springt Man Group  7 procent hoger. De vermogensbeheerder meldt fikse instromen in het derde kwartaal.

  Nog in Londen herstelt THG  met 6,7 procent na de crash van gisteren. 

 • Bel20 lichtrood | Econocom dieprood

  De openingsbel. De Bel20  kleurt lichtrood met een verlies van 0,3 procent tot 4.144 punten. 

  Melexis  koerst na een adviesknip van JPMorgan een kleine 3 procent lager, idem voor Fagron  na de zwakke kwartaalupdate.

  De grootste dissonant is Econocom . De IT-dienstengroep kwam dinsdag nabeurs met een teleurstellende update (zie post van 7u45) en tuimelt tot 9 procent lager.

 • Meer info over de stellingenoorlog Greiner vs Recticel ...

  ... leest u hier

 • THG (Sofina): 'We begrijpen niet waarom ons aandeel keldert'

  De Britse onlineschoonheidswinkel THG , vroeger bekend als The Hut Group, voelt zich geroepen te reageren op een opmerkelijke koerscrash dinsdag van liefst 35 procent net voor de slotbel (zie grafiek). Gisteren vond ook een analistendag plaats. 'We weten niet waarom het aandeel is gekelderd. Er is op het event geen betekenisvolle nieuwe informatie gegeven die de crash verklaart.'

  THG zit in de portefeuille van Sofina. Het trok in september 2020 in volle e-commerce-euforie naar de beurs tegen 500 pence. Gisteren sloot het op 285 pence. Sofina besloot bij de beursgang niet te verkopen. 

 • Groeiritme LVMH neemt af

  LVMH , de Franse wereldmarktleider in luxe met merken als Louis Vuitton en Christian Dior, profiteerde dit jaar al fors van een boomende vraag naar luxeproducten. Intussen is die drang naar glamour iets kleiner, leert de derdekwartaalupdate van gisterenavond.

 • SAP verhoogt jaarprognose

  De Duitse softwarereus SAP  verhoogt zijn jaaromzetprognose, dankzij het succes van de clouddivisie. De cloudinkomsten komen dit jaar uit tussen 9,4 en 9,6 miljard euro, een stijging met 16 à 19 procent. De operationele winst komt naar verwachting uit op 8,3 miljard euro. 

  Onze jaarprognose gaat uit van de veronderstelling dat de wereldwijde covidcrisis verder afneemt.
  SAP

 • Greiner blijft bij zijn bod op Recticel

  De Oostenrijkse groep Greiner blijf achter haar bod van 13,5 euro per aandeel op de Belgische rivaal Recticel  staan. Dat leert een persbericht. Dat bod, dat analisten van bij de aankondiging dit voorjaar als karig omschreven, gaat donderdag van start en loopt tot 17 december. 

  Greiner reageert zo op de tegenzet van Recticel, dat uit de handen van de Oostenrijkers wil blijven door zijn afdeling Engineered Foams - de tak waar Greiner in geïnteresseerd is - te verkopen aan het Amerikaanse Carpenter

  In de mededeling omschrijft Greiner dat bod als 'zeer voorwaardelijk', omdat het 'nog afhankelijk van een boekenonderzoek en de goedkeuring van de aandeelhouders en de kartelinstanties' is.

  Bovendien claimt de Oostenrijkse chemiegroep dat haar bod ter waarde van 13,50 euro per aandeel eigenlijk overeenstemt met een ondernemingswaarde van 20,80 euro, op basis van de 'gebruikelijke waardering voor de divisies isolatie en bedding'. Dat zijn dus de twee afdelingen waar Greiner niet in geïnteresseerd is. 

 • 'Apple verlaagt productie iPhone 13'

  Apple zal dit jaar 10 miljoen stuks van de iPhone 13 minder produceren dan voorzien. Dat melden bronnen aan het persagentschap Bloomberg. De oorzaak is de chipschaarste. Leveranciers van componenten zoals Texas Instruments (displays) en Broadcom (draadloze componenten) kunnen hun beloftes ter zake niet waarmaken.

  Apple was van plan in het vierde kwartaal van 2021 90 miljoen iPhones te produceren. 

  Na het bericht op Bloomberg dook Apple nabeurs tot 1,6 procent lager. 

 • Takeaway over de lat | Teleurstelling in VS

  Just Eat Takeaway  heeft in het derde kwartaal 265,8 miljoen bestellingen verwerkt, een stijging met 25 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het cijfer ligt boven de verwachtingen van analisten (256,7 miljoen).

  In de VS vertraagde de ordergroei wel opmerkelijk tot 24,9 procent, tegenover 37,3 procent in het tweede kwartaal, stipt het beurshuis Jefferies aan. 

  Just Eat herhaalt de prognoses voor 2021: een ordergroei boven 45 procent (exclusief Grubhub) en een ebitdamarge tussen -1 en +1,5 procent. 

 • Europese beurzen op weg naar stabiele opening

  Volgens de huidige stand van de futures opent de Euro Stoxx50 straks stabiel. 

 • Econocom kent zwak derde kwartaal

  Nieuws van gisterenavond. De IT-dienstengroep Econocom   realiseerde over de eerste negen maanden van het jaar een omzet van 1.800 miljoen euro. Dat is een fractie minder (-0,3%) dan in de overeenkomstige periode van 2020.

  Het derde kwartaal was zwak. De omzet bleef steken op 560,5 miljoen euro, leert een kleine berekening, wat 6,5 procent minder is dan in het derde kwartaal van 2020. De daling is te wijten aan 'de spanningen op de bevoorrading van sommige onderdelen voor de productie van digitale apparatuur', zeg maar aan de chipschaarste, aldus Econocom.

  Over de eerste negen maanden daalde de omzet van de tak Products & Solutions met 2,1 procent tot 758 miljoen euro. De tak Services (diensten) ging er 1 procent op vooruit tot 393 miljoen euro. De divisie Technology Management & Financing realiseerde 1,2 procent meer omzet tot 649 miljoen euro.

 • Hyloris breidt uit in hartziekten

  Hyloris  kondigt een licentieakkoord aan met Rhoshan Pharmaceuticals voor een middel ter behandeling van het acuut coronair syndroom (ACS). Bij een hartinfarct stopt de toevoer van zuurstofrijk bloed naar een deel van het hart. Het deel van het hart dat door de verstopping geen zuurstof krijgt, raakt beschadigd.

  Hyloris betaalt Rhoshan 750.000 dollar voor Acetylsalicylzuur IV en daar kunnen nog voor 1,25 miljoen dollar aan mijlpaalbetalingen bijkomen. Aan het verdere onderzoek van het middel zal Hyloris maximaal 7,5 miljoen dollar besteden. 

  Het Luikse bedrijf wil het middel lanceren in de VS, waar het nu nog niet beschikbaar is. 

 • Coolblue blaast beursgang af

  Coolblue heeft beslist de geplande beursgang af te blazen. 'De huidige marktomstandigheden creëren onzekerheid onder beleggers, vooral naar e-commerce toe', zegt CEO Pieter Zwart. Officieel gaat het om een 'uitstel van de beursgang'. 

  De beslissing is geen goed nieuws voor de holding Hal Trust. Die behoudt een belang van 48,88 procent in Coolblue.

  De huidige marktomstandigheden creëren onzekerheid onder beleggers, vooral naar e-commerce toe.
  Pieter Zwart
  CEO Coolblue

 • Fagron onder de lat in derde kwartaal

  Fagron  draaide over het derde kwartaal een omzet van 142,4 miljoen. Dat is goed 5 procent meer dan een jaar eerder, maar minder dan de 147 miljoen waar analisten gemiddeld op rekenden. 

  Eens te meer was de belangrijke Europese thuismarkt - in essentie België en Nederland - de boosdoener met een krimp van 64,1 naar 59 miljoen euro. Daar hadden analisten op een kleine groei gerekend. Organisch - gezuiverd voor wisselkoersen en overnames dus - keek de specialist in magistrale bereidingen net als over de eerste jaarhelft deze zomer tegen een krimp van bijna 10 procent aan. 

  -9,7%
  Geen sant in eigen land
  Op de Europese thuismarkt - in essentie België en Nederland - keek Fagron tegen een krimp van bijna 10 procent aan in het derde kwartaal

  De thuismarkt tekende in 2020 met een kleine helft van de groepsomzet voor een ruime helft van de bedrijfswinst. Dat de groeimotor nog niet aanslaat, heeft dus gevolgen voor de jaarprognose: CEO Rafael Padilla waarschuwde in augustus al dat de jaarwinst (ebitda, de bedrijfswinst voor afschrijvingen) in het beste geval de 124 miljoen euro van 2020 zou evenaren. Nu klinkt het dat de winst aan de onderkant van de toen aangegeven vork van 118 à 124 miljeon euro zal uitkomen. 

 • Voor al uw beleggersvragen: de wekelijkse livechat!

  We blikken vooruit op het resultatenseizoen, vragen ons af of beleggers in Facebook zich niet stilaan zorgen moeten beginnen maken en vooral: zoomen in op úw vragen. 

  Dit allemaal straks klokslag 12 op de wekelijkse livechat. Uw prangende vragen kunt u nu al kwijt, via deze link

 • En attendant Greiner

  De vraag is of vandaag de handel in Recticel hervat kan worden. En daarvoor is het kijken naar Oostenrijk en een reactie van Greiner op de zet van de Belgen, die hun schuimrubberafdeling - waar het voor Greiner om draait - verkopen aan het Amerikaanse Carpenter

  Wat de opties zijn voor Greiner, leest u in deze analyse van collega Michael Sephiha. 

 • Casht moeder Liberty op de zendmasten van Telenet?

  Die kans is reëel - zendmasten zijn al een tijdje 'hot' bij beleggers op zoek naar voorspelbaar rendement op lange termijn - al is de uitvoering in ons land niet evident.

  U leest er hier meer over. 

 • Wat te verwachten van Fagron straks?

  Collega Ellen Vermogen legt het u haarfijn uit. Hierheen!

 • Wall Street: het zal van Jamie moeten komen

  Goedemorgen! September en oktober doen hun reputatie van moeilijke beursmaanden alle eer aan. De tot en met de zomer enthousiaste beursrally stokt, ook gisteren was Wall Street niet echt in grote vorm met een klein verlies voor de Dow Jones

  Echt verrassend is dat niet: deze middag trapt JPMorgan-CEO Jamie Dimon, sinds jaar en dag een invloedrijke richtingaanwijzer voor beleggers, het driemaandelijkse resultatenseizoen af. 

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud