1. Markten Live
 2. Live blog

Aarzelende beursdag eindigt licht hoger

De Europese beurzen zagen hun winsten grotendeels verdampen door hernieuwde rentezorgen. In Brussel charmeerde Bekaert met sterke jaarcijfers. Melexis kreeg een dreun nadat de hoofdaandeelhouders met flinke korting een pakket aandelen verkochten.
 • Fed ziet bescheiden herstel begin 2021

  Het economisch herstel in de Verenigde Staten zette zich in de eerste weken van 2021 tegen een bescheiden tempo voor. Bedrijven zijn optimistisch over de komende maanden en de vraag naar woningen is ‘robuust’. De arbeidsmarkt verbetert echter maar langzaam. Dat is de kernboodschap van het Beige Book dat de Federal Reserve woensdagavond publiceerde.

  Het Beige Book verzamelt anecdotische informatie over de economie in diverse Amerikaanse regio’s en dient als basis voor de volgende rentevergadering van de Fed. Die vindt over twee weken plaats.

 • Tot morgen!

  Weer heel wat resultaten op de plank donderdag. Vanaf 7 uur is onze markten-liveblog op toeren.

  DONDERDAG 04 MAART 2021

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Eurozone:

  • Kleinhandelsomzet januari, 11.00 uur
  • Werkloosheid januari, 11.00 uur

  Verenigde Staten:

  • Eerste aanvragen van een werkloosheidsuitkering week tot 27 februari, 14.30 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  • Xior: inschrijving op kapitaalverhoging. 5 aandelen geven recht op 1 nieuw, tegen 42,5 euro. Laatste dag.
  • Zenitel: overnamebod aan 23,25 euro per aandeel door House of Thor. Tot 1 april.
  • Smartphoto: jaarresultaten 2020, 07.00 uur
  • Banimmo: jaarresultaten 2020, 07.00 uur
  • Argenx: jaarresultaten 2020, 07.00 uur
  • Ascencio: tussentijdse verklaring eerste kwartaal 2020/2021, 17.45 uur
  • Immobel: jaarresultaten 2020, 17.45 uur
  • Jensen-Group: jaarresultaten 2020, 17.45 uur
  • Resilux: jaarresultaten 2020, 17.45 uur

  Duitsland:

  • Lufthansa: jaarresultaten 2020, 07.30 uur

  Nederland:

  • Kiadis: overnamebod aan 5,45 euro per aandeel door Sanofi. Tot 12 april.
  • Boskalis: jaarresultaten 2020, 07.00 uur
 • Sioen: stabiele omzet, derde minder winst

  Sioen Industries verdwijnt binnenkort van de beurs, maar we geven toch nog kort de jaarresultaten mee. De omzet bleef stabiel op 510, 1 miljoen euro. De Coating-divisie groeide dankzij overnames, de Apparel-divisie (-10,6%) leed het hardst onder de coronapandemie, terwijl de Chemicals-divisie de omzet licht zag dalen.

  De bedrijfswinst zakte met 4,7 procent tot 40,3 miljoen euro. Onderaan de tabel boekt Sioen 19,3 miljoen euro nettowinst, wat 35,9 procent minder is dan een jaar eerder. De daling is vooral te wijten aan hogere financiële kosten. Sioen keert geen dividend uit.

 • Banimmo boekt positief bedrijfsresultaat

  De vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft voor het eerst in jaren een positief bedrijfsresultaat geboekt. Dat bedraagt net geen 2 miljoen euro, terwijl er in 2019 nog 1,8 miljoen operationeel verlies was. De werkingskosten werden met 27 procent teruggedrongen. Het bedrijf wist het nettoverlies te beperken tot 1,5 miljoen euro. In 2019 dook Banimmo nog 2,7 miljoen euro in het rood. Er wordt geen dividend uitgekeerd.

  De bezettingsgraad bleef in de tweede helft van 2020 stabiel op 83,7 procent. De in 2019 opgestarte bouwwerven liepen weinig of geen vertraging op.

 • Europese beurzen sluiten licht hoger

  In het laatste handelsuur wisten de Europese beurzen weer wat te herstellen. De Euro Stoxx 50 eindigde 0,1 procent hoger, de Stoxx Europe 600 won 0,05 procent.

  In Brussel won de Bel20 0,3 procent tot 3.831,93 punten. ING (+4,3%) en Barco (+2,1%) trokken de kop, Galapagos (-2,3%) en UCB (-3,1%) droegen de rode lantaarn. Op de brede markt kreeg Melexis een klap van 11,9 procent en won Bekaert 4,2 procent.

 • Onze Wall Street-spiegel...

  ... bestrijkt vandaag heel wat sectoren: tech, banken, olie. Hier te lezen.

 • ECB-bestuurder Weidmann: 'Renteklim niet erg verontrustend'

  De stijging van de langetermijnrente is niet bijzonder verontrustend. Dat zegt de Duitse ECB-bestuurder Jens Weidmann in een interview met Bloomberg TV. Hij merkt op dat de Europese Centrale Bank haar obligatieaankopen via het pandemieprogramma PEPP kan verhogen als dat nodig is om een verslechtering van de financieringsvoorwaarden te bestrijden.

  Bloomberg meldt ook dat verscheidene ECB-bestuurders drastische maatregelen tegen de rentestijging voorlopig niet nodig vinden. Die bestuurders geloven dat ze met verbale interventies en de flexibiliteit van het PEPP-programma de risico's van de rentestijging kunnen beperken.

  De voorbije dagen signaleerden enkele andere ECB-bestuurders dat ze zich zorgen maken. De Franse en Griekse bestuurders François Villeroy de Galhau en Yannis Stournaras bepleitten een verhoging van de obligatieaankopen. Die uitspraken hebben de langetermijnrente een beetje doen terugvallen na de forse stijging in februari.

 • General Motors knipt verder in productie

  General Motors (GM) zakt 0,2 procent. De autobouwer zegt dat het zijn productie verder gaat inperken in drie Noord-Amerikaanse fabrieken en dat het een vierde fabriek toevoegt aan de lijst met productieplaatsen die geraakt worden door het wereldwijde chiptekort. 

  De productiebeperkingen zullen zo'n 2 miljard dollar aan winst wegnemen dit jaar. De financiële topman Paul Jacobson denkt dat de chipaanvoer weer naar normaal gaat in de tweede jaarhelft. Jacobsen voorziet geen verdere verslechtering van de winst door het chiptekort.

  Wereldwijd hebben automakers last van een chiptekort. Dat is ontstaan doordat mensen tijdens de pandemie massaal laptops, gameconsoles en andere elektronische producten hebben gekocht om de lockdownperiode door te komen. 

  Vorige week heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd dat hij 37 miljard dollar wil uitgeven aan het opvoeren van de chipproductie in de VS. Daarbij wil hij via een decreet de aanvoerketens van chips in kaart brengen om het probleem een halt toe te roepen en het probleem te voorkomen in de toekomst.

 • Rente loopt weer op in VS en Europa

  De rentezorgen komen weer bovendrijven. Zowel in de VS als in Europa zit de rente weer in de lift. Het rendement op tienjarig Amerikaans staatspapier klimt met 8,6 basispunten tot 1,48 procent. Dat is het hoogste peil sinds vorige week donderdag, toen 1,52 procent werd aangetikt.

  Het rendement op de Duitse Bund stijgt met 4,6 basispunten tot -0,309 procent.

  De winsten van de Europese beurzen zijn verdwenen. Gemiddeld zakken ze nu 0,3 procent.

 • Tegoeden spaarboekjes stijgen boven 296 miljard

  De tegoeden op gereglementeerde spaarboekjes zijn in januari met 1,2 miljard euro gestegen naar een recordbedrag van 296,6 miljard. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Het spaarboekje blijft dus erg populair, hoewel de spaarrente bij de meeste banken is gedaald naar het wettelijk minimum van 0,11 procent. 

 • Licht lagere start in New York

  De Dow Jones noteert na een minuut handel een fractie negatief, de S&P500 zakt 0,1 procent, de Nasdaq Compositie gaat ook een fractie lager.

  De reden: een weer oplopende Amerikaanse rente en tegenvallende ADP-cijfers. Volgens het sociaal secretariaat kwamen er in februari 117.000 banen bij in de Amerikaanse privésector. Economen hadden volgens Reuters een sterkere toename met 177.000 banen verwacht.

 • Cofinimmo wil 180 miljoen euro ophalen

  De reden voor de opschorting van de notering van Cofinimmo is bekend: het vastgoedbedrijf voert een kapitaalverhoging door voor een bedrag van ongeveer 180 miljoen euro. Dat gebeurt via een ‘accelerated bookbuilding’ bij institutionele investeerders. De nieuwe aandelen geven recht op het dividend over 2020 (5,80 euro bruto per aandeel).

  Met de opbrengst wil Cofinimmo investeringen die in de afgelopen maanden zijn gedaan, herfinancieren. Daarnaast zal het geld worden gebruikt voor verdere investeringen, zowel overnames als ontwikkelingen.

  Cofinimmo bevestigt tegelijk de dividendprognose voor het boekjaar 2021, met name een brutodividend van 6 euro per aandeel.

  De resultaten van de kapitaaloperatie worden ten laatste donderdag verwacht.

 • Energiebeurs Nord Pool ligt plat

  De Europese energiebeurs Nord Pool, eigendom van Euronext, ligt al de hele dag plat wegens technische problemen. Via Nord Pool loopt het gros van de energiestromen die landen aan elkaar verkopen. De beurs gebruikt voorlopig andere back-upmiddelen om de trading toch te laten doorgaan. De koers van Euronext staat daardoor onder druk.

 • Handel in Cofinimmo geschorst

  Na Melexis gisteren, is het vandaag de beurt aan Cofinimmo . De handel in de vastgoedgroep is 'in afwachting van een persbericht' geschorst, meldt beurswaakhond FSMA. 

 • Las Vegas Sands verkoopt Venetian Resort

  Grote vastgoeddeal in Las Vegas: casino-uitbater Las Vegas Sands doet het Venetian Resort Las Vegas – een luxehotel met fake dogepaleis en San Marco-campanile – en het ‘Sands Expo and Convention Center’ van de hand voor in totaal 6,25 miljard dollar.

  Las Vegas is net als andere toeristische bestemmingen zwaar getroffen door de coronapandemie. Verkoper Las Vegas Sands wil meer focussen op Azië – Macau en Singapore waren vorig jaar al goed voor 83 procent van de bedrijfsomzet – en op groeikansen in nieuwe markten.

  Het bedrijf dat de Venetian uitbaat wordt voor 2,25 miljard dollar overgenomen door investeringsfondsen onder leiding van Apollo Global Management. Zij rekenen op een fors herstel in Las Vegas wanneer de vaccinatiecampagne achter de rug is. Het vastgoed en de grond van de Venetian komen voor 4 miljard dollar in handen van VICI Properties.

  Het luxehotel Venetian Resort in Las Vegas

 • Amerikaanse futures in de plus

  Ruim twee uur voor de openingsbel in New York wordt geluid, kijken we al even naar de Amerikaanse futures. En die noteren 0,6 procent positief. Wall Street zal dus in de voetsporen van Europa treden en hoger van start gaan.

  De zorgen over de hoge waarderingen lijken te bekoelen. Beleggers focussen weer op het economisch herstel dat eraan komt en op de voortschrijdende vaccinatie in de VS.

 • Julius Bär ziet olieprijs boven 70 dollar klimmen

  De olieprijs gaat vandaag weer hoger, door de verwachting dat de OPEC+-landen, die donderdag (virtueel) vergaderen, mogelijk de productie nog niet opdrijven. De productiebeperkingen die voor maart gelden, zouden worden doorgetrokken in april. Het ziet er nochtans beter uit voor de olieconsumptie, nu de vaccinatie flink op toeren komt. Volgens president Biden zullen de VS tegen eind mei over voldoende vaccins beschikken om alle volwassen Amerikanen in te enten.

  De prijs van een vat Brent-olie klimt met 1,85 procent tot 63,86 dollar. Voor de Amerikaanse WTI-olie komt er 1,8 procent bij tot 60,83 dollar.

  ‘De fundamenten van de oliemarkt wijzen op een verdere versterking. De vraag naar olie neemt toe samen met het economisch herstel. En de vrijetijdsbesteding en reisactiviteit zullen wellicht opveren’, zei analist Norbert Rücker van de Zwitserse bank Julius Bär aan Reuters. ‘We zien de olieprijzen tijdelijk boven 70 dollar uitstijgen tegen het midden van het jaar’, voegde hij toe.

 • Een beursspiegel als Grand Tour door West-Vlaanderen ...

  ... leest u hier.

  Met een zijsprong naar Anderlecht, maar toch zet West-Vlaanderen de toon. Daarom deze soundtrack voor bij het nalezen:

  Het Zesde Metaal met het officieuze West-Vlaamse volkslied: 'Ier Bie Oes'

 • Stevige koersdoelverhoging voor Nyxoah

  Analist Benoit Louage van Degroof Petercam verhoogt stevig zijn koersdoel voor slaapbedrijf Nyxoah van 20 naar 27 euro en herhaalt zijn koopadvies. 'Wanneer we inzoomen op het gepubliceerde rapport zien we indrukwekkende verminderingen van de klachten na de drie maanden volgend op de implantatie. Deze casusstudie doet het beste hopen voor het omzetpotentieel voor Genio.' 

  Louage verhoogt zijn koersdoel om zes redenen. De aantrekkelijke vraag uit de Amerikaanse markt, de relatief onbeantwoorde vraag uit Europa, de zeer goede technologische eigenschappen van de Genio-neurostimulator, de klinische resultaten tot dusver en de sterke cashpositie van het bedrijf sinds de IPO. 'Met deze cash kan de onderneming voort tot in 2023.'

  Het aandeel gaat 4,5 procent hoger.

 • Nyxoah komt met positieve onderzoeksdata

  Het slaapbedrijf Nyxoah is met positieve onderzoeksresultaten gekomen voor zijn behandeling tegen slaapapneu (een aandoening waarbij patiënten tijdens hun slaap een paar seconden niet ademen). Patiënten die aan de zwaarste variant van slaapapneu lijden zouden volgens de eerste resultaten baat hebben bij de alternatieve behandeling van Nyxoah met het Genio-systeem.

  'Hoewel de volledige resultaten nog moeten komen, wijzen de voorlopige resultaten erop dat patiënten die intolerant zijn voor de reguliere behandeling wel baat hebben bij de behandeling met het Genio-systeem', zegt Richard Lewis, de leidende onderzoeker van het 'BETTER SLEEP'-onderzoek. 

  Het aandeel klimt 4,5 procent.

 • VGP krijgt fors hoger koersdoel

  Kepler verhoogt het koersdoel van de logistieke vastgoedspeler VGP van 141 naar 156 euro en laat zijn koopadvies staan. 'VGP rapporteerde een recordwinst van 370,9 miljoen euro in 2020, een ongelofelijke toename met 80,4 procent vergeleken met 2019. Zoals verwacht versnelde het bedrijf zijn activiteiten. Ook voor volgend jaar denken we dat het momentum sterk is in de ontwikkeling van nieuwe projecten en zien we dat het weer gebouwen zal verkopen aan de joint venture met Allianz.'

  'Daarnaast voorzien we een positieve herwaardering door de lagere rente', vervolgt de analist. 'Ook is het bedrijf bezig met het installeren van zonnepanelen. We verhogen ons koersdoel op basis van het toenemende momentum en de strategie om zonnepanelen te plaatsen.'

  In het plaatje hieronder is te zien hoe het beurshuis tot zijn nieuwe koersdoel komt. Het aandeel wint 0,9 procent.

 • TINC krijgt adviesverhoging

  Analist Vivien Maquet van Degroof Petercam verhoogt het advies voor infrastructuurinvesteerder Tinc van 'houden' naar 'kopen' en laat het koersdoel klimmen van 14 naar 14,50 euro. 'Tinc profiteert van een goede zichtbaarheid van toekomstige kasstromen en heeft een voorspelbaar dividendbeleid. Daarnaast correleert het aandeel maar beperkt met de stand van de economie en de aandelenmarkten. Daardoor is Tinc een defensief aandeel. Daarnaast is het aantrekkelijk geprijsd, zodat we ons advies verhogen.

  Het aandeel wint 1,6 procent.

  Tinc correleert maar beperkt met de aandelenmarkten.
  Vivien Maquet
  Analist Degroof Petercam

 • Analisten over Bekaert

  Enkele reacties bij de jaarcijfers van Bekaert :

  • Emmanuel Carlier (Kempen, kopen): 'Bekaert genereerde, zonder rekening te houden met 'one-offs', recurrent 178 miljoen vrije kasstroom in 2020. Dat is een rendement van 9,5 procent, ondanks de krimp in de omzet. Wij denken dat de beleggersdag van volgende week een verse katalysator kan vormen, met mogelijk ambitieuze langetermijndoelstellingen en een inkoop van eigen aandelen.'
  • Stijn Demeester (ING, houden): 'De prognose voor 2021 impliceert een bedrijfswinst van minstens 308 miljoen. En dus minstens 5 procent opwaartse herziening van de analistenconsensus. Ook al zijn de veel beter dan verwachte resultaten over de tweede helft van 2020 deels te danken aan 23 miljoen opwaardering van de voorraden, toch zijn dit sterke cijfers die beleggers positief zullen onthalen. Zeker gelet op de sterke vermindering van de schulden.'
  • Wim Hoste (KBC Securities, bijkopen): 'Bekaert lijkt belangrijke vooruitgang te boeken met de efficiëntieverbeteringen in de portefeuille. Gelet op de nog altijd interessante waardering, 10 keer de verwachte nettowinst over 2021, blijven we bij ons bijkopenadvies.'
 • UBS knipt in koersdoel UCB

  Een opvallende, want tegendraadse, daler is UCB , met een verlies van 1 procent tot 82,70 euro. 

  Niet iedereen is even lovend over het jaarrapport van de biofarmaciegroep vorige week en de optimistische langetermijnoutlook die CEO Jean-Christophe Tellier schetste. UBS verlaagt het koersdoel van 97 naar 90 euro, het advies blijft een lauw 'neutraal'. 

  Net als beurshuis Jefferies onlangs tempert ook UBS-analist Laura Sutcliffe op de korte termijn de verwachtingen rond bimekizumab, al blijft ze ervan overtuigd dat het experimentele middel later dit decennium met een verwachte piekverkoop van 2,2 miljard euro zal uitgroeien tot een blockbuster. 

  Wij rekenen nu op een winstmarge van ongeveer 25 procent over boekjaar 2022, terwilj het bedrijf eerder 31 procent naar voor schoof
  Laura Sutcliffe
  UBS-analiste

  'Het probleem op de korte termijn is dat het patent op Vimpat (het epilepsiemiddel van UCB, red.) al op 22 april zijn patent verliest in de Verenigde Staten en niet pas in september. UCB verwacht dat de verkopen in de daaropvolgende twaalf maanden met 80 procent zullen zakken', stipt Sutcliffe aan. 

  En dus dient, de sterke langetermijnvooruitzichten ten spijt, 2022 zich als een moeilijk jaar aan, in combinatie met de onderzoeks- en marketingkosten voor de beloftevolle pijplijn aan nieuwe middelen. 'We rekenen nu op een winstmarge van ongeveer 25 procent over boekjaar 2022, terwijl het bedrijf eerder 31 procent naar voren schoof.'

  Pro memorie: voor 2025 rekent Tellier - terwijl hij de prognose van 31 procent voor 2022 afvoerde - op 30 à 35 procent winstmarge, tegenover 28,5 procent in 2020 en ongeveer 27 à 28 procent in 2021. Maar die remonte zal dus niet in een rechte lijn gaan en beleggers zijn nu eenmaal fan van zo'n heldere, rechte lijnen. 

 • Meer tekst en uitleg bij de cijfers van Bekaert ...

  ... leest u hier

  En om het overzicht te bewaren, deze tabel. Waarbij meteen de sterke prestatie van de traditionele sterkhouder - Rubberversterking - opvalt. De winstbijdrage daalt wel tegenover 2020, maar komt met 144 miljoen euro ruim boven de 111 miljoen uit die analisten verwachtten. 

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx50  noteert kort na opening met een winst van 0,7 procent. 

  Op de beurs van Milaan wint Stellantis 1,9 procent na solide cijfers van Fiat Chrysler en Peugeot, de twee groepen onder de Stellantis-paraplu.

  In het zog van het positieve autonieuws stijgt Renault bijna 5 procent. 

  Rio Tinto wint 1 procent. De voorzitter stapt op. 

 • Bel20 in het groen | Bekaert | Nyxoah | Melexis | MDxHealth | IBA

  De Bel20  opent 0,6 procent hoger op 3.845 punten. 

  Bekaert stijgt 6 procent na sterke resultaten en een mooi dividend

  Nyxoah wint eveneens 6 procent na positieve onderzoeksdata

  Melexis  tuimelt 12 procent na de aandelenplaatsing gisteren. Die gebeurde met een korting van 9 procent (post 8u18).

  Elia  verliest 2 procent na de jaarcijfers. 

  MDxHealth zakt 0,5 procent na vage vooruitzichten (post 7u30). 

  IBA  wint 0,7 procent na een Koreaanse aanbetaling (post 7u13). 

  TINC reageert stabiel op de halfjaarcijfers (post 8u42). 

 • Elia verhoogt dividend licht

  Over de jaarcijfers van Elia   (zie ook post 7u51) leest u hier meer, met dank aan collega Tobe Steel. 

  De beheerder van het hoogspanningsnet staat bij beleggers hoog aangeschreven dankzij het bedrijfsmodel én dividend die immuun zijn voor de golven in de conjunctuur. Zo blijkt opnieuw: het dividend gaat opnieuw met de stilaan klassieke 2 cent omhoog, tot 1,71 euro bruto. 

 • TINC voorziet stijging uitkering met 2 procent

  In de marge van de halfjaarcijfers over het boekjaar 2020/2021, bevestigt infrastructuurbeheerder TINC  een bruto-uitkering na te streven van 0,52 euro. TINC spreekt over een uitkering omdat die doorgaans gebeurt via een kapitaalvermindering. In oktober werd zo 0,46 euro uitgekeerd via een kapitaalvermindering (belastingvrij) en 0,05 euro via een gewoon dividend. 

  TINC streeft ernaar het dividend minstens met het inflatieritme te doen stijgen. Dat zal dus ook dit jaar gebeuren met een stijging van 1 cent of 2 procent. 

  Na zes maanden in het boekjaar behaalde TINC een nettowinst van 10,5 miljoen euro of 0,29 euro per aandeel. De nettoactief waarde ligt op 437,4 miljoen euro of 12,03 euro per aandeel. TINC telt 22 participaties in België, Nederland en Ierland. 

 • Club Brugge bevestigt beursgang

  Club Brugge bevestigde zonet onze informatie van vorige week. Opvallend: het is de bedoeling enkel bestaande aandelen te verkopen.

 • Europese beurzen op weg naar winst

  De Europese beurzen openen naar verwachting een halve procent hoger. 

 • Aandelen Melexis tegen korting van 9 procent de deur uit

  Straks wordt de handel in Melexis hervat. Gisteren verkochten de hoofdaandeelhouders 1,79 miljoen aandelen, of 4,43 procent van de uitstaande aandelen. Dat gebeurde tegen een prijs van 88,5 euro, of een korting van 9 procent op de de koers van gisteren net voor de schorsing.

  In een persbericht benadrukt Melexis dat Xtrion (Duchâtelet, Chombar, De Winter) na deze operatie meerderheidsaandeelhouders willen blijven (50% + 1 aandeel).

 • Winst en dividend beetje hoger bij Elia

  Elia  maakt een nettowinst bekend van 308,1 miljoen euro, dat is een stijging met 0,7 procent. De beheerder van het hoogspanningsnet spreekt van een solide prestatie in België, Duitsland en Nemo Link (de kabel met het VK). Over het boekjaar 2020 stelt Elia een brutodividend voorop van 1,71 euro. Dat is een stijging met 1,1 procent. Analisten hadden op 1,71 euro gerekend. 

  Voor 2021 rekent Elia op een rendement op eigen vermogen tussen 5,5 en 6,5 procent. 

  Volg hier onze verslaggeving. 

 • Over de 'nieuwe' CEO van Bekaert ...

  ... die dus ook de 'oude' interim-CEO is leest u hier meer. 

 • Bekaert keert stevig dividend uit

  Bekaert zag de omzet in 2020 met 7 procent dalen tot 3,8 miljard euro. Hierop behaalde Bekaert een bedrijfswinst (ebit) van 257 miljoen euro, of een marge van 6,8 procent. Dat is bijna een dubbel zo hoge marge als in 2019.

  De staaldraadgroep keert een dividend uit van 1 euro bruto, drie keer zoveel als over 2019 (0,35 euro). Tegenover de slotkoers van gisteren, geeft dat een brutodividendrendement van 3,2 procent. 

  Oswald Schmid promoveert van interim-CEO tot CEO. 

  Volg hier onze verslaggeving. 

 • MdxHealth ziet nog niet klaar in 2021

  MdxHealth publiceerde zonet de jaarcijfers. Eerder was bekend dat de diagnosticagroep in 2020 16 procent minder omzet boekte uit prostaatkantertesten. Corona bemoeilijkte voor MdxHealth de toegang tot de ziekenhuizen. Onderaan de resultatenrekening slikte MdxHealth een verlies van 28,6 miljoen dollar, of 0,34 dollar per aandeel. 

  Voor 2021 ziet MdxHealth weinig klaar. 'Het is moeilijk een prognose te geven door corona. We geloven alleszins in onze langeermijngroei voorbij 2021', zegt CEO Michael McGarrity.

 • IBA ontvangt aanbetaling uit Korea

  IBA  meldt een 'down payment' te hebben ontvangen van het Koreaanse kankercentrum (NCCK) voor de installatie van een compacte Proteus ONE protontherapiesysteem. NCCK is al sinds 2007 klant van IBA met de aankoop van een Proteus PLUS (drie kamers). IBA kondigde het nieuwe contract uit Korea al aan in de tradingupdate van januari

 • Graag een spiekbriefje voor het Bekaert-rapport straks?

 • Sioen speelt verlengingen

  De familie Sioen verlengt het - verhoogde - bod op de gelijknamige textielspecialist. Van 10 maart, volgende week woensdag dus, tot 24 maart kunnen beleggers die nog niet op het bod ingingen hun aandelen aanbieden tegen dezelfde prijs van 27 euro per stuk. 

  20%
  Koppige minderheid
  Eén op de vijf minderheidsaandeelhouders van Sioen bood tijdens het initiële overnamebod zijn stukken nog niet aan

  Met het initiële overnamebod bleef de familie steken op 93,52 procent van de stukken, minder dan de beoogde 95 procent.

  Belangrijker: ze haalde maar 80,82 procent van de bij het brede publiek verspreide aandelen binnen. Dat is een stuk minder dan de 90 procent die nodig is om na het - verlengde - overnamebod meteen een vereenvoudigd uitkoopbod te lanceren om de resterende minderheidsaandeelhouders 'uit te roken' en de notering te schrappen. 

  Met de verlenging hoopt de familie dus de resterende een op de vijf minderheidsaandeelhouders te overtuigen de stukken af te staan om dus van de beurs te kunnen trekken. 

 • Nieuwe tik voor tech op Wall Street

  Goedemorgen! Kort en krachtig, een overzicht: terwijl op Wall Street de Dow Jones  bij een nieuwe verliesbeurt voor de technologiesector lager afsloot, noteren in het Verre Oosten de meeste beursbarometers met lichte winst. 

  ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud