1. Markten Live
 2. Live blog
live

AB InBev en Galapagos zetten Bel20 turbo op

De Bel20 trok een spurtje, met dank aan glansprestaties van AB InBev en Galapagos. En ook de Dow Jones kiest na enkele matte dagen voor winst, met dank aan de wolk van Microsoft.
 • Tot volgende week!

  We ronden hier af, met de boodschap dat de Bel20  de week in schoonheid kon eindigen. Met dank aan de gouden deal van AB InBev  Down Under. We rusten nu even uit in het weekend, om fris en monter aan de start te komen van komende drukke week. Tot dan!

  Men at Work - "Down Under"

 • En volgende week? Druk, druk, druk.

  Even meegeven dat de agenda komende week - putje zomer of niet - goed gevuld is. Op macro-economisch vlak zijn de meeste ogen gericht op de bijeenkomst van de Europese Centrale Bank donderdag, waar voorzitter Mario Draghi mogelijk met extra stimulus zal komen ofwel zal aangeven hoe de beloofde extra stimulus er al uitzien. 

  En dan zijn er bedrijfsresultaten, die zeker in de tweede helft van de week goed en wel op gang komen. Een bloemlezing:

  Maandag

  • Buitenland: Philips

  Dinsdag

  • Buitenland: Coca-Cola, UBS

  Woensdag

  • Binnenland: Orange Belgium
  • Buitenland: AkzoNobel, Caterpillar, Daimler, Deutsche Bank, Facebook, KPN, LVMH, Tesla, UPS

  Donderdag

  • Binnenland: AB InBev, Cofinimmo, Galapagos, Quest for Growth, UCB, Vastned Retail Belgium
  • Buitenland: Alphabet, Amazon, BASF, Carrefour, Intel, Orange, Roche, Total, Volkswagen

  Vrijdag

  • Binnenland: Bekaert, Elia
  • Buitenland: McDonald's, Nestlé, Twitter
 • Crescent, het ultieme (en imploderende) centjesaandeel

  Het meest verhandelde aandeel van de Brusselse beurs vandaag - toch in aantal stukken - is Crescent . Bij een handelsvolume van 49 miljoen stuks (het op één na drukst verhandelde aandeel is AB InBev, met 2,2 miljeon stuks) tuimelt het centjesaandeel voor de tweede dag op rij. Dit keer gaat er nog eens 18 procent af naar 0,0225 euro, een vers diepterecord.

  Hard nieuws is er niet rond het aandeel. Net zoals bij Nyrstar eerder dit jaar werden de kleine aandeelhouders eind 2017 grotendeels uitgewist door een broodnodige kapitaalverhoging. Het resultaat was een tsunami van nieuwe aandelen. Het aantal uitstaande aandelen steeg met dik 1 miljard naar 1,37 miljard.

  Voorzitter en grootaandeelhouder Eric Van Zele beloofde in mei dat de 'ultieme turnaround' in de steigers staat, maar beleggers zijn gezien de voorgeschiedenis - tien keer verlies in de voorbije elf jaar - sceptisch.

  Bij de huidige beurskoers is Crescent nog een kleine 31 miljoen euro waard. Dat is nog altijd bijna twee keer de jaaromzet over boekjaar 2018 (16,7 miljoen euro). De recurrente brutobedrijfswinst kleurde vorig jaar 0,2 miljoen euro negatief, netto was er meer dan 25 miljoen euro verlies. 

 • 4,9 miljard dollar? Valt dat effe mee!

  Niet Microsoft, maar Boeing  is de grootste stijger in de Dow Jones. De vliegtuigbouwer kondigde donderdagavond aan een last van 4,9 miljard dollar in de boeken te nemen voor de problemen met de 737 Max. En dat vonden analisten best meevallen. 

 • Microsoft geeft Dow een duwtje

  De openingsbel op Wall Street. De Dow Jones  laat een zuinige winst van 0,3 procent zien, naar 27.313 punten. Microsoft  gaat na de stevige resultaten 2 procent hoger. 

  ©REUTERS

 • Belgische consument iets optimistischer

  De indicator van het Belgische consumentenvertrouwen stijgt in juli naar -6 punten, tegenover -7 punten in juni. Dat zegt de Nationale Bank. De consumenten werden iets optimistischer over de algemene economische vooruitzichten. Ze zijn in vergelijking met vorige maand ook van plan iets meer te sparen. De beoordeling van de werkloosheidsvooruitzichten en de eigen financiële situatie bleef stabiel.

  Het consumentenvertrouwen is de jongste maanden opvallend stabiel. De indicator schommelt sinds december vorig jaar in een smalle band tussen -5 en -7 punten.

 • Franse vs Italiaanse schuldenberg: il sorpasso

  Italië torst niet langer de grootste schuldenberg van Europa, leert de jongste update van de cijferaars van Eurostat. Die uiterst twijfelachtige eer gaat nu naar Frankrijk. De Fransen hebben een schuld van 2.358,9 miljard opgestapeld, en geven zo voor het eerst nipt de Italianen het nakijken. Rome kijkt tegen 2.358,5 miljard schulden aan. 

  Relatief gezien zijn de Franse schulden met 99,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp) nog altijd een stuk kleiner dan de Italiaanse, die 134 procent van de lokale economie bedragen. Maar ook daar zijn de Italianen niet de Europese kampioen: de Griekse schuldgraad beloopt 181,9 procent. 

  Let wel: de Fransen kunnen hun schuldenberg veel goedkoper dan de Italianen (her)financieren. De tienjaarsrente beloopt op dit ogenblik dankzij het ultrasoepele beleid van de Europese Centrale Bank 0,08 procent.

  Om hun geld voor tien jaar aan Rome toe te vertrouwen eisen beleggers 1,6 procent. Maar ook dat is een halvering vergeleken met afgelopen najaar, toen Rome op ramkoers zat met Europa én beleggers over het begrotingstekort. De Europese Commissie heeft intussen de toon tegenover Italië flink gemilderd, mede omdat ook Parijs intussen onder druk van de gele hesjes de budgettaire teugels heeft gevierd

 • 'Man van 6.800 miljard' blijft optimistisch

  Samen met kwartaalrapport van zijn fondsengigant blijft Blackrock-CEO Larry Fink optimistisch over de financiële markten, met dank aan deregulering en belastingverlagingen. De 'man van 6.800 miljard' voorspelde eerder dit jaar een 'melt-up' van de financiële markten, met dank aan het ultrasoepele beleid van centraal bankiers. 

 • Galapagos groter dan Proximus

  Er staat geen maat op de koers van Galapagos . Zelfs zonder harde nieuwsaanleiding koerst het aandeel 7 procent hoger tot 164,45 euro. Het rondt daar mee de magische kaap van 9 miljard euro beurswaarde. 

 • Een overzicht van de Brusselse beursdag

  ...vindt u hier

 • Microsoft op wolkjes

  Een astronomische 128,8 miljard dollar. Dat is de omzet die Microsoft   heeft gedraaid in zijn gebroken boekjaar 2018-2019 dat eindigde op 30 juni. Een stijging met 14 procent en een overtuigend nieuw record. Uit die omzet distilleert Microsoft een winst van 39,2 miljard dollar, meer dan een verdubbeling tegen 2017-2018. 

  Voor het eerst zijn de clouddiensten (onder de naam Azure) groter in omzet dan Windows en Office. 

 • FSMA Insidertransacties: aankopen bij Greenyard

  Marc Zwaaneveld, de Nederlandse crisismanager die in februari co-CEO werd bij Greenyard Food   koopt 25.000 aandelen van het fruit- en groentenbedrijf in. De rechterhand van Hein Deprez betaalt 3,21 euro per stuk en betaalt 80.000 voor het pakket. Zwaaneveld doet een koopje, het aandeel Greenyard verloor dit jaar al 56 procent van zijn waarde.

  ©Frank Toussaint / Greenyard

 • KBC haalt Recticel van favorietenlijst

  Recticel verdwijnt uit de favorietenlijst van KBC Securities. De schuimrubberproducent moet plaatsruimen voor het Nederlandse halfgeleiderbedrijf ASML waarop KBC gisteren een coverage startte. Na een koerswinst van 22 procent sinds eind december, vindt analist Wim Hoste dat het tijd is om de opgebouwde winst van tafel te nemen. 

 • KBC verhoogt koersdoel Galapagos

  KBC Securities laat weten dat het zijn waarderingsmodel op Galapagos  volledig heeft bijgeschroefd. Het verhoogt daarom het koersdoel van 145 euro naar 195 euro bij een gehandhaafd koopadvies. 

 • Jefferies enthousiast over AB Inbev-deal

  AB Inbev  doet een goede zaak bij de verkoop van zijn Australische dochter CUB aan Asahi. Dat vindt Edward Mundy, analist bij Jefferies. AB Inbev rijft met de deal 16 miljard Aussie dollar op (10 miljard euro), dat staat gelijk aan 14,9 keer de winst. 

  Met deze deal spoelt AB Inbev de sisser van zijn afgelaste Aziatische beursgang door.
  Edward Mundy
  Analist Jefferies

 • Brussel is koploper in Europese openingsspurt

  De Europese beurzen zijn met winst geopend. De beurs van Brussel is de aanvoerder met een openingswinst van 1,22 procent dankzij AB Inbev . De verkoop van de Australische dochter CUB geeft de koers vleugels, het aandeel klimt 4,65 procent hoger. 

  Galapagos en Barco  vervolledigen de top 3. 

 • Wereldhave Belgium opent de boeken

  Wereldhave Belgium  staat alleen in de schijnwerpers vandaag, het is de enige Brusselse waarde die met halfjaarresultaten komt. De vastgoedgroep die zich specialiseert in middelgrote winkelcentra rapporteert een winst uit de kernactiviteiten van 3,08 euro per aandeel. Het klopt daarmee de verwachting van 2,92 euro per aandeel. Het nettoresultaat daarentegen is gedaald, net als de bezettingsgraad van zijn winkelcentra. 

  Het kondigt wel nieuwe huurcontracten aan voor haar grootste shoppingcentrum, Belle-Ile in Luik. Daar zullen Albert Heijn en Medi-Market de leemte vullen na het vertrek van Carrefour.  • AB InBev slijt Australische dochter

  Bierreus AB InBev  heeft een overeenkomst gesloten voor de verkoop van zijn Australische dochter Carlton & United Breweries aan het Japanse Asahi groep.

  Het gaat om een deal van 10 miljard euro die ABInbev volledig zal aanwenden om schulden af te lossen. 

  Lees hier meer. 

 • Europese futures wijzen op vlakke opening

  De Europese aandelenbeurzen stevenen af op een gemengde opening met lichte winst in Frankfurt en Londen en licht verlies in Parijs en Madrid.

 • Olieprijs stijgt na nieuwe spanningen in straat van Hormuz

  President Trump die momenteel de Nederlandse premier Mark Rutte op de thee heeft, meldt dat hij een Iraanse drone heeft neergehaald boven de straat van Hormuz. Die zou te dicht bij een Amerikaans schip genaderd zijn.

  Maar de Iraanse buitenlandminister zegt op Twitter dat Iran helemaal geen drone verloren is.

  Het welles-nietesspel duwt de olieprijs 1 procent hoger. 

 • Galapagos en Gilead was een dubbeltje op zijn kant

  Samen met het Financieele Dagblad maakten we een reconstructie van de deal van het jaar. Daaruit blijkt dat het niet veel had gescheeld of de transactie - waarbij het Amerikaanse Gilead zich voor miljarden toegang verschaft tot de pijplijn van Galapagos - was niet doorgegaan. 

 • De ene REIT is de andere niet

  Terwijl de ene vastgoedgroep alles uit de kast moet halen om het dividend stabiel te houden, is de eeuwige rivaal goed op weg het dividend voor het eerst in vijf jaar te verhogen.

  In dit artikel leest u alles over het kwartaalrapport van Befimmo gisteravond. Dat werd ondergesneeuwd door nieuws bij Cofinimmo dat een belangrijke transactie aankondigde. 

 • Aziatische aandelen koersen hoger

  In Azië koersen de markten stellig hoger aangevoerd door de Japanse Nikkei-index die 2 procent in de winst staat. Ook Hongkong, China en Zuid-Korea noteren winst. Beleggers achten de kans op een renteknip in de Verenigde Staten weer groter na een speech van de New Yorkse Fed-voorzitter John Williams. Die stuurde aan op 'swift action'. 

  ©Bloomberg

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud