1. Markten Live
 2. Live blog

AB InBev speelt koerswinst kwijt

Bij een licht stijgende Europese beurshandel moest de Bel20 achteruit. ING zakte na een teleurstellend rapport, terwijl AB InBev de koerswinst na de beter dan verwachte resultaten tijdens de conference call verloren zag gaan.
 • Blik op morgen

  We waren vandaag ook op de algemene vergadering van Bekaert. Daarover leest u straks meer op onze website. Morgen is er - ondanks de feestdag - gewoon weer Markten Live. Tot dan !


  DONDERDAG 10 MEI 2018

  ECONOMIE/FINANCIEN
  China:
  - Inflatie april, 3.30 uur
  Eurozone:
  - Europese Centrale Bank: economisch bulletin, 10 uur
  Verenigd Koninkrijk:
  - Bank of England: rentebesluit , 13 uur
  Verenigde Staten:
  - Inflatie april, 14.30 uur
  BEDRIJVEN
  Belgie:
  - RealDolmen: overnamebod aan 37 euro per aandeel door GFI. Tot 31 mei.
  - Sapec: vereenvoudigd uitkoopbod aan 60 euro per aandeel door Soclinpar. T.e.m. 29 juni.
  - Sofina: notering ex dividend 2,67 euro bruto
  - Tigenix: overnamebod aan 1,78 euro per aandeel door Takeda. Tot 31 mei.
  - Vastned Retail Belgium: overnamebod aan 57,5 euro per aandeel door Vastned. Tot 1 juni.
  Verenigde Staten:
  - Dropbox: resultaten eerste kwartaal, nabeurs
  - Nvidia: resultaten eerste kwartaal, 22.15 uur

 • Qrf boekt H&M panden af

  Nabeurs heeft winkelvastgoedspecialist Qrf  kwartaalresultaten gepubliceerd. Qrf slikt een afwaardering op de panden die door H&M worden gehuurd. Niet zo goed nieuws dus. Lees hier meer. 

 • Bpost-CEO: 'Radial kan onze groeimotor worden'

  Op de algemene vergadering van Bpost sprak CEO Koen Van Gerven enkele bemoedigende woorden uit over de Amerikaanse dochter Radial. Ons verslag leest u hier

 • Bel20 eindigt halve procent lager

  Het overzicht van een bijzonder drukke Brusselse beurshandel leest u hier

 • Kredietanalisten bezorgd over superdeal Wal-Mart

  In ons Wall Street-overzicht zoomen we in op het pak slaag dat Wal-Mart   krijgt na het inlijven van de Indiase ecommercespeler Flipkart. Lees het hier

 • Bekaert: 'gelijkaardig' is niet 'onveranderd'

  Bekaert  bleef met zijn korte kwartaalupdate licht onder de analistenverwachtingen en ook de prognose roept wat vragen op (zie post van 7u55). Eind februari zei de staaltechnologiegroep dat de groep er vertrouwen in had dat de winstmarge op hetzelfde peil van 2017 zou uitkomen. 

  Nu valt die passage weg:

  Bekaert zelf benadrukt dat de ambitie onveranderd blijft, maar bij enkele analisten is er toch twijfel. 'Een outlook die gelijkaardig is als in februari is het niet hetzelfde als een outlook die onveranderd is', merkt Degroof Petercam-analist Stefaan Genoe op. Volgens hem suggereert de geschrapte passage dat het moeilijker zal zijn om de over 2017 gehaalde bedrijfswinst van 300 miljoen euro te halen. Zelf verlaagt hij de winstprognose voor 2018 van 300 naar 280 miljoen euro. 

  Eenzelfde teneur bij ING. 'Volgens ons betekent de huidige outlook dat de winstmarge van 2017, 7,4 procent, ook voor 2018 nog steeds haalbaar is, maar dat die ambitie inlossen moeilijker wordt', zegt analist Stijn Demeester. 

 • Euronav: 'In de tweede jaarhelft stijgen de vrachttarieven'

  Ons verslag over de algemene vergadering van Euronav   leest u hier

 • AB InBev speelt koerswinst kwijt

  AB InBev  is de mooi opgebouwde winst van circa 3 procent in een uurtje kwijtgespeeld. Dat viel samen met een analistenconferentie met CEO Carlos Brito. Brito liet onder meer weten dat de groei van de brutobedrijfswinst (ebitda) in het tweede kwartaal zal gedrukt worden door forse marketinginvesteringen in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal. 

 • Wall Street licht in de plus

  De Dow Jones    noteert na 30 minuten 0,2 procent hoger.

  Walt Disney  is een negatieve uitschuiver hoewel het gisteren puike resultaten bekendmaakte.  Beleggers reageren op het bericht dat Comcast de mediagroep 21st Century Fox voor de neus van Walt Disney wil binnenhalen.

  Ook Wal-Mart  krijgt een tik. De warenhuisketen telt 16 miljard dollar neer voor een meerderheidsbelang in de Indiase e-commercereus Flipkart. 

 • Brussel: ING weegt zwaarder door dan AB InBev

  De Bel20  noteert momenteel met een verlies van 0,3 procent. Het Brusselse beursoverzicht leest u hier

 • Kritische aandeelhouder bij Telenet

  Het is niet onverwacht gelet op de koersval van de voorbije maanden, maar bij Telenet  is er gemor bij de aandeelhouders. Volgens persbureau Reuters neemt het Amerikaanse hefboomfonds Lucerne Capital Management in een brief het beleid van de telecom- en mediagroep op de korrel. En dan vooral de innige relatie tussen Telenet en hoofdaandeelhouder Liberty Global.

  'De huidige positie van de aandeelhouder en het daaruit voortvloeiende bestuur is volgens ons onhoudbaar. Daarom roepen we u op om ofwel de minderheidsaandeelhouders uit te kopen ofwel Telenet zo te positioneren dat er meer afstand is met Liberty Global', luidt het. 

 • Euronav-topman: afronding Gener8 midden juni

  Een tweede onderwerp dat uitgebreid aan bod kwam op de algemene vergadering van Euronav was de nakende fusie met Gener8 Maritime. Die werd op 21 december aangekondigd en zal van Euronav 's werelds grootste beursgenoteerde onafhankelijke tankerrederij maken. De totale vloot zal aandikken tot 77 schepen: 2 mammoettankers, 43 VLCC's, 28 Suezmax tankers, 2 FSO's (opslagtankers) en 2 kleinere tankers die zullen worden verkocht.

  'Het doel van die fusie is niet alleen groter worden, maar groter worden en tegelijk sterk blijven', benadrukte CEO Paddy Rogers. 'We offeren geen stabiliteit op in ruil voor groei.' Euronav zal na de deal immers zijn sterke balans behouden. 

  De fusie met Gener8 kreeg reeds groen licht van de mededingingsautoriteiten. De aandeelhouders van Gener8 moeten zich wel nog uitspreken en dat zal naar verwachting midden juni gebeuren. Rodgers maakt zich weinig zorgen dat ze zullen instemmen met de deal. Enkele dagen daarna kan de fusie dan worden afgerond.

  Een aandeelhouders wou weten of het nu om een 'fusie op zijn Nederlands' - waarbij hij verwees naar de combinatie van Ahold en Delhaize - of een overname ging. Rodgers antwoordde met een kwinkslag: 'Het is eerder op zijn Mongools: geen problemen met culturele integratie'.

 • Amerikaanse futures: lichtrood

  Over een klein uurtje schieten de Amerikaanse beurzen in actie. De futureshandel in de vroege uurtjes wijst erop dat een hogere opening verwacht wordt. De grote aandelenindices zouden 0,3 à 0,4 procent hoger openen dan ze dinsdagavond zijn gesloten.

  ©REUTERS

 • Nog 3 uur handelen

  De Bel20 bleef een tijdje boven het nulpunt, maar zakt nu een fractie van een procent. AB InBev draagt 15 punten bij, maar ING kost de index meer dan 10 punten.

  Top Flop
  2Valorise+5,21%Curetis-1,95%
  Agfa-Gevaert+4,96%Ageas-1,94%
  Ontex+3,67%Bone Therapeutics-2,16%
  Fagron+3,43%ING-2,16%
  AB InBev+3,48%Thrombogenics-2,21%
  Recticel +3,16%Mithra-2,08%
  CFE+1,81%Global Graphics-2,69%

 • Euronav-topman verwacht marktverbetering in tweede halfjaar

  Paddy Rodgers, de CEO van Euronav , verwacht dat er in de tweede helft van het jaar meer VLCC's (supertankers van 200.000-320.000 ton) zullen worden gesloopt. Tot dusver werden dit jaar al 21 VLCC's tot schroot herleid, maar dat aantal ziet hij verder oplopen. De reden hiervoor zijn de ultralage vrachttarieven die tankeroperatoren momenteel krijgen. Daardoor is het minder en minder rendabel om oudere tankers - van 15 jaar en meer - nog in de vaart te houden.

  Op de algemene vergadering in Antwerpen legde Rodgers uit dat rederijen voor 15 jaar oude tonnage op de spotmarkt (verhuur per reis/lading) momenteel maar een paar duizend dollar per dag krijgen. Dat is ruim onvoldoende om de operationele kosten te dekken. Door de strenger wordende regelgeving - onder meer inzake uitstoot van de motoren en zuivering van het ballastwater - en de frequentere 'surveys' (technische controle) die verplicht zijn bij oudere schepen, moeten tankeroperatoren bovendien meer investeren. Op de duur wordt het totaal oninteressant dergelijke tankers nog langer in de vaart te houden en zit er niet anders op dan ze te laten slopen.

  Meer sloop van oudere schepen zal helpen om het onevenwicht op de tankermarkt tussen vraag en aanbod weer te herstellen. Dat is zwaar verstoord door het in de vaart komen van een massa nieuwe tankers die de voorbije jaren werden besteld. Dit jaar zullen naar verwachting 49 splinternieuwe VLCC's worden opgeleverd. Daarnaast komen ook 10 tankers weer in de vaart die een tijdlang dienst deden als drijvende opslagplaatsen.

  Wereldwijd groeit de vraag naar olie wel en zit ook het aantal tonmijlen (de te transporteren hoeveelheid olie maal de afstand waarover die moet worden vervoerd, een goede maatstaf voor de behoefte aan tankertonnage) in de lift, maar het huidige overaanbod aan schepen doet de positieve invloed daarvan teniet. Dat resulteert in de uiterst lage, onrendabele vrachttarieven die we vandaag kennen. Als er meer oudere tonnage verdwijnt, zal het overaanbod dalen en zullen de vrachttarieven weer herstellen tot winstgevende niveaus.

  Rodgers benadrukt al geruime tijd dat er meer tankers moeten gesloopt worden om de markt weer in evenwicht te brengen. Dit keer lijkt hij vrij zeker van zijn stuk. Maar wat als het toch uitblijft in de tweede jaarhelft? 'Als het duurt tot 2019, neemt alleen de zekerheid toe dat er iets zal gebeuren', reageerde hij in de marge van de algemene vergadering.

 • Italië: nog even uitstel van executie?

  De Vijfsterrenbeweging en de Lega Nord hebben de Italiaanse president meer tijd gevraagd om te proberen een regering te vormen. Dus nog even uitstel van de totale politieke crisis in Rome. 

 • Flipkart: 'Oops' zegt Masayoshi

  Softbank-CEO Masayoshi Son bevestigde (zie post van 11u15) in de marge van de jaarcijfers dat de miljardendeal rond Flipkart rond is. En dat was niet de bedoeling, merkt Bloomberg op

 • Radicale verdediging van Radial

  Op de jaarvergadering verdedigt Bpost-CEO Koen Van Gerven vurig de overname van Radial voor 700 miljoen euro, ondanks de kritiek.

  'We blijven overtuigd dat Radial de groeimotor van dit bedrijf kan worden. Dit bedrijf heeft er twee of drie nodig. Voor wie het nog niet doorheeft: de volumes staan onder druk. Dat kan heel snel gaan en veel impact hebben. Een percent zakken kost ons 13 miljoen omzet. Wat nu in onze prognose zit kost 90 miljoen euro. Zelfs voor een gigant als Bpost is dat pijnlijk. De kostenstructuur is relatief vast. We moeten oplossingen vinden.'

 • Turkse lira boekt remonte

  Speculatie over steuninterventies van Ankara jagen de Turkse lira minstens even hoger, na de tuimelperte van de voorbije weken. 

 • ING duwt Bel20 weer onder nul

  ING  gaat 2,2 procent lager naar 13,59 euro en weegt zo stevig door op de Bel20. De Nederlandse bankreus is met een weging van 11,7 na het Franse Engie (13,2%) het invloedrijkste aandeel in de Brusselse beursgraadmeter. 

  De kwartaalwinst van ING kwam weliswaar boven de verwachtingen uit, maar analisten stippen aan dat dat vooral dankzij onverwachte lage provisies voor probleemkredieten was. En dat is zeker bij een vertragende Europese economie geen factor die naar de rest van het jaar geëxtrapoleerd kan worden. Degroof Petercam-analist Bart Jooris wijst ook op de wat teleurstellende kapitaalbuffer. 'ING moet nog meer buffers opbouwen om over surpluskapitaal te beschikken. De bank heeft dus op korte termijn weinig marge om het dividend betekenisvol te verhogen'. 

 • Deal rond Flipkart (Sofina) is rond

  Dat bevestigt Softbank-CEO Masayoshi Son in de marge van de jaarresultaten. Softbank is net als Sofina aandeelhouder van de Indiase e-commercespecialist. Het gonst al de hele week van geruchten over een royaal bod van Walmart op Flipkart, geruchten die de beurswaarde van Sofina gisteren voor het eerst boven 5 miljard tilden

 • Bpost in de top3?

  Van Gerven staaft zijn stelling dat Bpost nog altijd de op twee na best renderende post-IPO is met een slide. We geven de tabel hier mee, met dus de totale aandeelhoudersreturn sinds de IPO van Europese postbodes:

  1. Royal Mail +17,6%
  2. Oesterreichische Post +13,1%
  3. Bpost +8,6%
  4. Deutsche Post +6,9%
  5. CTT -7,2%
  6. PostNL -8,9%
 • Op de jaarvergadering van Bpost ...

  ... zijn er logischerwijs nogal wat vragen over de dure overname van Radial, een belangrijke factor achter de erg zwakke kwartaalcijfers die de postgroep vorige week moest uitsturen. 

  Ondanks 'enkele onvoorzichtigheden' van de vorige aandeelhouder is de logica van de overname van Radial onveranderd, verzekert voorzitter François Cornelis de aandeelhouders. 'Geconfronteerd met de neergang van zijn basisactiviteit wil Bpost profiteren van de stijgende volumes bij ecommerce.'

  CEO Koen Van Gerven: 'We voorzien een versnelling van de daling van de postvolumes. Dit werd vorige week bevestigd in ons kwartaalrapport, -6,6 procent tegenover -5,8 procent in het volledige jaar 2017. Ik onderschat de koersdaling van de afgelopen wegen niet, maar sta me toe wat bredere context te schetsen. Bpost zit na Royal Mail en de Oostenrijkse post nog altijd in de top drie van totale aandeelhoudersreturn sinds de IPO. We hebben nog altijd een van de beste ebitda-marges in onze Europese sector en daarbuiten.'

 • Miljardendeal in Europese telecom

  De kogel is door de kerk: de Britse mobiele reus Vodafone  neemt voor 18,4 miljard euro de Duitse en Oost-Europese kabeldochters van Liberty Global  over. Die Amerikaanse reus is in ons land bekend als moeder van Telenet. 

 • Hoeveel is Xiaomi waard?

  Laat ons zeggen dat de ramingen voor de Chinese smartphonefabrikant in de aanloop naar de beursgang in Hong Kong erg fors uiteenlopen. Zo'n 60 miljard dollar als je er dezelfde waardering als Apple op plakt, zo'n ... 250 miljard als je de enthousiaste waardering van Tencent hanteert. 

 • Voor een helicopterzicht op de resultatenstroom ...

  ... kunnen we u warm dit overzicht aanbevelen. 

 • KBC Securities over GBL en Burberry

  KBCS-analist Cédric Duinslaeger weet dat de eerste investering van GBL in Burberry dateert van 2015, ruim voor de eerste meldingsdrempel van 3 procent van de aandelen werd bereikt in februari 2017. Toch noemt ook hij de timing van de verkoop verrassend vroeg, gezien het profiel van GBL als langetermijnbelegger.

  'Na de koersstijgingen voor Pernod Ricard, Adidas en Burberry, was de portefeuille voor meer dan 30 procent blootgesteld aan pure consumentenproducten,' redeneert hij over de logica van de verkoop. 'Burberry was daarvan de kleinste positie en GBL was niet vertegenwoordigd in de raad van bestuur.'

  De deal van bijna 600 miljoen euro brengt heel wat cash op. Duinslaeger brengt in herinnering dat GBL nog voor 2,15 miljard euro kredieten kan aangaan die het momenteel niet heeft ingeroepen. 'Daardoor kan GBL snel toeslaan. GBL kon de deal van SGS, een investering van 2 miljard, afronden op minder dan drie weken.'

 • Openingsbel

  • Bel20: +0,4%
  • Euro Stoxx 50: stabiel

   

  • GBL: +0,5%
  • Burberry: -7,6%
  • Ontex: +0,6%
  • Bekaert: +0,1%
  • Kinepolis: +1,4%
  • AB InBev: +3,2%
  • Ahol Delhaize: - 0,7%
 • Een bank vooruit

 • Kinepolis Q1

  Later vandaag verzamelen de aandeelhouders van Kinepolis op de Heizel om het over 2017 te hebben. Vanochtend kwamen al de cijfers voor de eerste drie maanden van 2018 uit:

 • Ontex: matig

  Ook belangrijk voor GBL-beleggers : de kwartaalresultaten van Ontex zijn geen hoogvlieger, al had het bedrijf dat wel op voorhand gesignaleerd.

 • Bekaert herhaalt niet langer prognose winstmarge te evenaren

  In het kwartaalverslag van de staaldraadproducent valt vooral op wat er niet staat. Bekaert herhaalt niet langer de winstmarge van 2017 te willen evenaren in het huidige boekjaar. Dit stond er in februari in het jaarverslag:

  Zo dadelijk meer over de West-Vlaamse industriegroep.

 • Nog holdingnieuws van gisteren (GBL)

  GBL laat vanochtend weten dat het op een drafje zijn belang in Burberry verzilverd heeft voro 498 miljoen Britse pond (568 miljoen euro). Het strijkt een meerwaarde van 95 miljoen euro op na een investering van minder dan anderhalf jaar.

  De vraag waarom de holding zo abrupt van de hele investering af wilde blijft voorlopig onbeantwoord. Vooral een investering van zo'n korte duur is atypisch voor de langetermijnbelegger. Het persbericht van dinsdagavond liet uitschemeren dat 'meer flexibiliteit voor nieuwe investeringen' wenselijk was.

  Ons opgefriste stuk van gisteravond:

 • Holdingnieuws van gisteravond (Sofina)

 • Een schok: géén winstwaarschuwing van IBA

  Het zal een opluchting zijn voor de geplaagde aandeelhouders: IBA  , de Waalse wereldmarktleider in protontherapie, bevestigt de prognose van eerder dit jaar en 'blijft streven naar een positief bedrijfs- en nettoresultaat in 2018'.

  Het aandeel van de ex-beurslieveling donderde in 2017 spectaculair van zijn piëdestal, via niet minder dan vier winstwaarschuwingen. Uiteindelijk doken de Waals-Brabanders over 2017 diep in het rood

 • ArgenX zit er warmpjes bij

  Nog 346,6 miljoen euro cash heeft biotecher ArgenX op de bankrekening staan, een verviervoudiging tegenover een jaar geleden (85 miljoen) na een beursgang in de VS en een welgemikte kapitaalverhoging op het einde van 2017. Dat gebeurde toen ARGX-113, erfgartigimod voor de vrienden, een erkenning kreeg als geneesmiddel voor de weesziekte myasthenia gravis. Daaraan leiden grofweg 60.000 Amerikanen, die nu eindelijk zicht hebben op een remedie.

  Voor aandeelhouders is het kandidaat-geneesmiddel natuurlijk uitzicht op stevige prijszettingsmacht voor hun bedrijf dat als enige een remedie biedt. Na het nieuws zette het aandeel een late spurt in om zich tot sterkste stijger van de Brusselse beurs te kronen. Eind maart volgde een gelijkaardige erkenning voor erfgartigimod in Europa.

  ARGX-113, ondertussen het stermiddel maar niet het enige lopende onderzoek bij ArgenX, zou nog dit jaar in de derde en laatste klinische onderzoeksfase moeten bereiken. ArgenX trok alvast een nieuwe operationeel directeur aan met ervaring op vlak van commercialisatie van jonge geneesmiddelen. Daarvoor dient ook de cashvoorraad, want ArgenX wil liever in eigen beheer verkopen dan zijn eerste geslaagde onderzoek meteen te verpatsen aan een farmareus.

  Het verlies beliep 17,7 miljoen in het eerste kwartaal. Een jaar geleden was dat 8,4 miljoen. Dankzij gewiekste deals kan ArgenX dat makkelijk nog een lange tijd volhouden.

 • Minder bier, meer geld

  Hoewel de verkochte volumes blijven krimpen (-0,2%, zoals verwacht) voor AB InBev , kwamen alle financiële resultaten van de brouwer boven de analistenprognoses uit. Zij rekenden gemiddeld op een omzetgroei van 3,6 procent, maar het bedrijf zette een stijging van 4,7 procent neer tot 13,07 miljard dollar. De recurrente ebitda steeg met 6,6 procent naar 4,99 miljard. In de spreadsheets van de sectorvolgers stond een stijging van 6,1 procent ingetekend.

  De aandeelhoudersvergadering van AB InBev, zo'n twee weken geleden. ©Photo News

 • Ahold Delhaize groeit weer in België. En hoe.

  Het is zover. Na anderhalf jaar boekt Ahold Delhaize  weer groei in België. En hoe: een organische groei van 4 procent, ruim beter dan de 2,2 procent groei die analisten gemiddeld verwachtten. 

  De groepsomzet van de supermarktketen kwam uit op 14,93 miljard euro, een krimp van 5,9 procent. Zonder de impact van de zwakke dollar - Ahold Delhaize haalt 60 procent van de omzet in de Verenigde Staten - was er 2,5 procent groei. Dat is een stuk beter dan de analistenconsensus: 14,82 miljard euro. De winstmarge (brutobedrijfswinst of ebitda) verbeterde van 6,7 naar 6,9 procent, iets beter dan de 6,8 procent die gemiddeld verwacht werd. 

 • Is de grote Duitse Liberty/Vodafone-deal eindelijk rond?

  Zou het kunnen? Er wordt al maanden gepraat, maar mogelijk is de deal vandaag eindelijk rond. Dat schrijven toch FT én WSJ. We spreken over de deal waarbij de Britse mobilofoniereus Vodafone de Duitse dochter van Liberty Global, de Amerikaanse moeder van Telenet, koopt. De deal van 18 miljard euro omvat ook de Hongaarse, Roemeense en Tsjechische Liberty-dochters, maar draait toch vooral om Duitsland.

  De overname van kabelaar Unitymedia zou Vodafone een stuk machtiger maken in de strijd tegen de Duitse ex-monopolist Deutsche Telekom, al is het maar de vraag of de Duitse kartelwaakhond een deal zomaar doorwuift. 

 • Een blik op de koersen in het Verre Oosten ...

  Leert dat er niet echt veel dramatiek en lijn te bespeuren valt. In Tokio is er klein verlies,, in China een kleine winst. 

 • Argentinië klopt aan bij het IMF

  Buenos Aires beseft  temidden een tuimelende peso en dit obligatiekoersen dat het de crisis niet alleen kon bezweren: president Mauricio Macri klopt bij het IMF aan voor noodhulp

 • GBL stapt verrassend snel uit Burberry

  Nog even het belangrijkste nieuws van dinsdagavond:

  • Wall Street was niet onder de indruk van de beslissing van Amerikaans president Trump om uit het Iraans kernakkoord te stappen. De Dow Jones sloot zelfs licht hoger. 
  • Facebook gooit zijn management grondig dooreen
  • De holding GBL   dumpt Burberry  verrassend na één jaar.
  • De andere Bel20-holding, Sofina, is dankzij speculatie over een royale exit uit Flipkart voor het eerst meer dan 5 miljard euro waard
 • Kwart van Bel20 opent de boeken

  Goedemorgen! 

  Vlak voordat een groot deel van België via een bruggetje van een lang Hemelvaartsweekend geniet, maakt beursgenoteerd Brussel nog snel de schuiven leeg. Een hele batterij bedrijven opent woensdag de boeken over het eerste kwartaal. Daarbij ook Bel20  zwaargewichten AB InBev  en ING , die samen een kwart van de marsrichting van de beursbarometer bepalen. 

  Een spiekbriefje om bij de stortvloed van cijfers deze ochtend in de gaten te houden:

  • Kan AB InBev eindelijk weer meer bier verkopen? Analisten denken dat het afgelopen kwartaal voor CEO Carlos Brito nog altijd niet lukte. Omdat pilsbieren op de Amerikaanse markt helemaal uit de gratie zijn, vrezen ze dat de verkochte volumes van de biergigant opnieuw 0,2 procent afbrokkelden. 
  • Kan Ahold Delhaize eindelijk weer verkopen tout court bij Delhaize België? Al vijf kwartalen op rij kan Delhaize België de omzet niet opkrikken. Het eerste kwartaal van 2018 moet eindelijk de kentering brengen. Globaal worstelde de supermarktketen wel met de zwakke dollar, aangezien de groep 60 procent van de verkopen in de Verenigde Staten realiseert. 
  • Hoe zwaar staan de marges bij Ontex onder druk? Heel zwaar, vrezen analisten. Ze denken dat de marge ruim 2 procentpunt onder die van begin 2017 zal uitkomen. De luierfabrikant worstelt met een Braziliaanse overname en heeft ook nog eens af te rekenen met tegenzittende wisselkoersen en dure grondstoffen. 
  • Wisselkoersen en grondstoffen zullen Bekaert begin 2018 ook parten gespeeld hebben, maar analisten rekenen er op dat de staaltechnologiegroep bij zijn prognose blijft dat er in de rest van het boekjaar 'progressief beterschap' volgt. 
  • Gloort er eindelijk beterschap bij IBA? De wereldmarktleider in protontherapiesystemen voor kankerbestrijding donderde over het voorbije jaar spectaculair van zijn voetstuk, via een lange reeks winstwaarschuwingen. Beleggers zullen waarschijnlijk al opgelucht zijn als in de korte update tenminste geen verder onheil staat
  Kan AB InBev-CEO Carlos Brito eindelijk weer volumegroei boeken? ©BELGA

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud