1. Markten Live
 2. Live blog

AbbVie sluit miljardendeal

De Europese beurzen maakten een pas op de plaats. AbbVie sloeg sectorgenoot Allergan aan de haak voor 63 miljard dollar. Orange Belgium profiteerde van een koopadvies.
 • Blik op morgen

  Wij sluiten de blog voor vandaag af. Morgen zijn we er weer met het laatste beursnieuws. Tot slot nog de agenda voor morgen:

  WOENSDAG 26 JUNI 2019

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Verenigd Koninkrijk:

  • Bank of England-gouverneur Mark Carney op hoorzitting over inflatierapport in parlement, 11.15 uur

  Verenigde Staten:

  • Bestellingen duurzame goederen mei , 14.30 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  • Connect Group: overnamebod aan 1,60 euro per aandeel door IPTE. Tot 14 augustus.

  • Gimv: algemene vergadering

 • Bel20 sluit onveranderd

  De Bel20 sloot vandaag onveranderd op 3.498 punten. De toppers waren Ontex , Barco en Proximus . De floppers waren AB Inbev , Ackermans & van Haaren en Argenx .

 • Blik op Wall Street

  We gaan dieper in op de Amerikaanse aandelenbeurzen in dit artikel.

 • Allergan lager na miljardendeal

  AbbVie maakt vandaag bekend - nadat The Wall Street Journal met het nieuws uitpakte - dat het sectorgenoot Allergan voor 63 miljard dollar overneemt. Beleggers straffen de farmareus vandaag af, het aandeel gaat bijna 15 procent lager.

  Allergan klimt met 26,7 procent.

 • Amerikaans consumentenvertrouwen lager dan verwacht

  Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in juni gedaald tot het laagste niveau sinds september 2017. De index voor het vertrouwen zakte naar 121,5. Dit is een stuk lager dan verwacht, want economen voorspelden dat de index op 131 zou uitkomen.

  Het gedaalde vertrouwen kwam tijdens een verheviging van de Amerikaanse handelsspanningen met China en Mexico.

 • Coucke-skihallen mikken op meerdagstoerisme

  De beleggers onthalen de plannen van SnowWorld om fors te investeren in Nederland en Duitsland op gejuich. De uitbater van overdekte skihallen, die grotendeels in handen is van de Belg Marc Coucke, zei vanmorgen dat er meer schaalgrootte nodig is. De aankoop van bestaande locaties en de bouw van nieuwe hallen zal worden versneld.

  Daarnaast worden de zeven bestaande hallen uitgebreid. De groep mikt op een langer verblijfstoerisme. Er komen nieuwe restaurantformules en meer outdoorfaciliteiten zoals klimparken. Om dat te onderstrepen, lanceert SnowWorld het merk Adventure Valley. In Amsterdam en Zoetermeer komen er hotels naast de skihallen.

 • Amerikaanse beurzen openen in het rood

  Wall Street opent vandaag in de min. De Dow Jones levert 0,2 procent in, de S&P500 gaat 0,3 procent lager en ook de Nasdaq brokkelt met 0,3 procent af.

 • Euronext Amsterdam: Free-float van Fastned was voldoende

  Zojuist meldt Euronext Amsterdam dat het zich bij de beursgang van laadpalenspecialist Fastned aan zijn eigen regels heeft gehouden omtrent de free-float. Volgens de beursuitbater was ten tijde van de beursgang zo'n 10 procent van de aandelen in handen van het publiek.

  De Amsterdamse beursuitbater antwoordt hiermee op de brief die de Nederlandse beleggersvereniging VEB stuurde naar Euronext Amsterdam. De VEB vroeg zich af of de Amsterdamse beurs zich wel had gehouden aan zijn eigen regels die een minimale free-float van 5 procent opleggen. De beleggersvereniging dacht namelijk dat de heftige koersreactie op de eerste beursdag - het aandeel sloot 5 keer hoger dan de intekenprijs - veroorzaakt werd door een gebrek aan aanbod. 

  Naar de toekomst toe zullen wij zeker kritisch blijven kijken naar onze noteringsregels en -condities.
  Maurice van Tilburg
  Euronext Amsterdam

  Fastned gaat 40 procent lager.

 • Geen heffing op Japans aluminium voor Tesla Gigafactory

  Het Amerikaanse ministerie van Handel is ingegaan op het verzoek van Tesla om Japans aluminium te mogen invoeren en daarbij vrijgesteld te worden van de importheffing van 10 procent. Het aluminium is bestemd om batterijcellen te maken in de Tesla Gigafactory.

  Het aluminium is vervaardigd door Nippon Light Metal. Tesla mag er het komende jaar 10.000 ton van invoeren. Het bedrijf diende het verzoek in omdat het benodigde aluminium in onvoldoende hoeveelheid of niet in bevredigde kwaliteit in de VS wordt geproduceerd. De vrijstelling geldt voor een jaar.

 • Beleggers vluchten uit dochter van Natixis

  Zes fondsen van H2O - een dochter van het Franse Natixis  - slikten over de voorbije week een netto-uitstroom van 2,6 miljard euro. De fondsen belegden in illiquide obligaties die gelinkt waren aan de controversiële Duitse financier Lars Windhorst. Deze link werd pas vorige week blootgelegd door Financial Times.

 • AbbVie koopt Allergan

  Ons voorwaardelijke bericht van 12u50 is intussen bevestigd.

  Lees hier ons volledig artikel. 

 • 'AbbVie dichtbij overname Allergan voor ruim 60 miljard dollar'

  Er zit een nieuwe miljardendeal in de farmasector aan te komen, althans volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Die meldt dinsdag dat het Amerikaanse AbbVie  dicht bij de overname van het Ierse Allergan  staat. Daarmee is een bedrag van meer dan 60 miljard dollar genoemd. 

  De twee willen volgens de krant samengaan om nieuwe groeipolen aan te boren die ze elk apart moeilijker kunnen vinden. Er is sprake van een overnamebedrag van 188 dollar per aandeel in vooral cash maar ook aandelen. Dat is een premie van 45 procent tegenover de slotkoers van Allergan maandag. 

 • Financiële problemen bij Nyrstar houden aan

  Op de algemene vergadering viel te noteren dat ook na de redding door Trafigura de liquiditeitspositie van Nyrstar krap blijft.

 • De Brusselse beursspiegel...

  ... kleurt vandaag oranje: Orange Belgium profiteert van een koopadvies van UBS. Het lovende ING-rapport over D'Ieteren is ook nog niet uitgewerkt. Hier leest u meer.

 • Carpetright ziet beterschap

  De Britse tapijtverkoper Carpetright  - tevens een belangrijke klant van Balta  - zag het verlies afgelopen boekjaar (dat eindigde op 27 april) verkleinen van 69,8 naar 24,8 miljoen pond. Bovendien zakte de omzet met 13 procent. Carpetright ziet wel beterschap. De omzet steeg in de eerste acht weken van het nieuwe boekjaar organisch met 8,5 procent. Het aandeel noteert 9 procent hoger. 

  KBC Securities herinnert eraan dat het VK ongeveer 18 procent van de inkomsten van Balta vertegenwoordigt. Het beurshuis hanteert voor Balta een 'opbouwen'-advies en een koersdoel van 5,5 euro.

 • Colruyt koopt zichzelf na grootste val ooit

  De warenhuisketen Colruyt is niet bij de pakken blijven zitten terwijl het aandeel vorige week na de jaarcijfers en magere vooruitzichten kelderde. De koers dook toen 15,5 procent lager, de zwaarste klap sinds de beursgang in 1977. Het bedrijf kocht 11.000 eigen aandelen in, tegen een gemiddelde koers van 52,36 euro. Dat kostte Colruyt bijna 576.000 euro.

  Het lijkt wel een constante bij de groep. Telkens het aandeel onder druk staat, koopt Colruyt opportunistisch eigen aandelen in. Dat is ook de strategie van het bedrijf. Terwijl de meeste andere inkopers een bepaald bedrag in een bepaalde periode voor ogen houden, koopt de keten uit Halle alleen zichzelf als het daartoe de prijs en het tijdstip juist acht. Sinds 2012 is het aantal aandelen door de inkoopoperaties en de vernietiging van die aandelen al met 18 procent gezakt. Dat zorgt ervoor dat ondanks een stabiele bedrijfswinst, de winst per aandeel toch 22 procent hoger ging.

  Colruyt stond vorige week trouwens niet als enige aan de koopzijde. De vermogensbeheerder Marshall Wace, die deels in handen is van de private equity-specialist KKR, liet weten dat hij zijn shortpositie in het aandeel met 15 procent heeft verminderd tot 0,69 procent van het kapitaal. Een shorter speculeert op een koersdaling door aandelen te gaan lenen bij anderen en die te verkopen, in de hoop ze goedkoper te kunnen terugkopen. Om de shortpositie te sluiten of te verminderen, moet de shorter dus aandelen kopen.

 • Geen stemming op AV Nyrstar

  Collega Marc De Roo is aanwezig op de algemene vergadering van Nyrstar . Daar zal er vandaag niet gestemd worden, laat hij weten, maar kunnen de aandeelhouders wel vragen afvuren op het management en de raad van bestuur. Er komt eerst een presentatie, daarna worden achtereenvolgens schriftelijke en mondelinge vragen beantwoord. Op de algemene vergadering zijn ook de vakbonden aanwezig.

  ‘De afgelopen maanden waren intens’, zei voorzitter Martyn Konig vóór de vergadering van start ging. Het alternatief voor de ‘redding’ door Trafigura was insolventie, merkte hij op, maar dat zou het verlies betekend hebben van veel jobs.  Hij benadrukte dat de raad van bestuur heeft gevochten voor een herstructurering.

 • Altran rukt op richting biedprijs

  De sterkste stijgers in Parijs zijn Altran Technologies en Capgemini . Vanmorgen raakte bekend dat Capgemini 3,6 miljard euro veil heeft om zijn sectorgenoot in te lijven. Het aandeel Altran veert ruim een vijfde op en staat dicht bij de biedprijs van 14 euro.

 • Houtmaker Accsys grootste stijger in Amsterdam

  Op de beurs van Amsterdam is Accsys de ster van de dag. De omzet steeg afgelopen boekjaar met bijna een kwart tot 75,2 miljoen euro. Accsys produceert via gepatenteerde processen verduurzaamd hout. De vraag is groter dan het aanbod. Sinds een derde reactor voor Accoya-hout op dreef is, stegen de volumes in het tweede halfjaar met 33 procent.

  Ondanks de vele investeringen (48 miljoen euro), realiseerde Accsys een kleine positieve brutobedrijfswinst van 0,3 miljoen euro. Over de tweede jaarhelft was dat al 2,3 miljoen euro positief.

  Volgens het bedrijf is het jaar goed begonnen. In Arnhem bouwt de groep een vierde Accoya-reactor, die de capaciteit moet vergroten van 60.000 tot 80.000 kubieke meter per jaar. In het Britse Hull zal de nieuwe fabriek voor Tricoya-houtsnippers vanaf midden 2020 in gebruik worden genomen. Eerder had die fabriek wat operationele problemen met de bouw. Accsys bestudeert nog een bijkomende fabriek voor verduurzaamde houtchips in Maleisië.

  CEO Paul Clegg maakte nog bekend dat hij na tien jaar het bedrijf verlaat. Hij zal nog mee een opvolger zoeken.

 • CFE krijgt koopadvies van Degroof Petercam

  Sinds de zomer van 2018 is de koers van CFE met zowat een kwart gedaald. De waardering van de Brusselse bouwgroep is daardoor aantrekkelijker geworden. Analist Luuk van Beek van Degroof Petercam trekt daarop zijn advies op van 'houden' tot 'kopen'. Zijn koersdoel stijgt van 95 tot 105 euro.

  De reden voor het enthousiasme ligt bij het voornaamste actief van CFE: het bagger- en zeebouwconcern DEME, dat 100 procent eigendom is van de bouwgroep. DEME haalt momenteel ongeveer 40 procent van zijn omzet met de bouw van offshore windmolenparken. Het goed gevulde orderboek en nieuwe projecten die in de pijplijn zitten zullen de komende jaren voor een gezonde omzet- en winstgroei zorgen. Wanneer er over enkele jaren minder Europese windprojecten zijn, zal olie en gas overnemen, verwacht van Beek. Heel wat projecten zitten immers in de eindfase en dit zal zich over twee à drie jaar vertalen in meer vraag naar baggerwerken en offshore-energiewerk.

  Van Beek verwacht vanaf de tweede jaarhelft weer winstgroei bij CFE. Hij ziet de winst per aandeel in de periode 2020-22 met meer dan 10 procent groeien.

  De analist trekt ook zijn advies voor Boskalis op van 'afbouwen' tot 'houden'. De Nederlandse groei staat minder sterk in windenergie, maar zou op termijn moeten kunnen profiteren van het herstel in de olie- en gassector.

 • Beter Bed keldert

  Beter Bed krijgt een klap van liefst 34 procent tot 2,58 euro. Aanleiding zijn de financiële problemen waarin de Duitse dochter in verzeild geraakt is (zie post 8u00).

  Het aandeel is sinds 2015 bijna gedecimeerd. De matrassenverkoper kreunt met zijn bakstenen winkels onder de opmars van e-commerce.

  'Wij gingen uit van een geleidelijke verbetering van de business, ook bij Matratzen Concord. We bekijken welke impact dit nieuws heeft op ons scenario', reageert KBC Securities. Het beurshuis hanteert momenteel een koopadvies en een koersdoel van 6,50 euro. Ook Degroof Petercam had een koopadvies, maar verlaagt die vandaag naar 'houden'.

  Recticel , een toeleverancier aan de Beter Bed-winkels, noteert een halve procent lager.

 • KBC Securities zet Retail Estates trapje hoger

  Als reactie op de grote deal in Nederland (zie post van 8.47 uur) past KBC Securities het advies en koersdoel van Retail Estates aan. De verhuurder van retailvastgoed liet weten dat de deal voor iets meer dan de helft mogelijk door de uitgifte van aandelen zal gefinancierd worden. De analisten Jan Opdecam en Alexander Makar berekenden al wat er zal gebeuren als de emissie doorgaat.

  Het aantal uitstaande aandelen zou aldus toenemen tot 12,63 miljoen. Hun raming van de winst per aandeel zakt hierdoor van 5,62 tot 5,57 euro. De schuldratio profiteert echter van de kapitaalverhoging en zal in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2019/20 zakken tot minder dan 50 procent, meer bepaald tot 48 procent.

  Omdat Retail Estates een mooie deal sluit en tegelijk de schuldgraad onder controle weet te houden, trekken de KBCS-analisten hun koersdoel op van 83 tot 84 euro en stijgt hun advies van ‘houden’ naar ‘bijkopen’.

 • Verkoop bedrijfsvoertuigen in EU blijft stijgen

  In tegenstelling tot de Europese automarkt, die slabakt, zit de verkoop van bestel- en vrachtwagens dit jaar wel in de lift. In mei werden 8,5 procent meer bedrijfsvoertuigen verkocht, laat de sectorfederatie ACEA weten. Alle segmenten - bestelwagens, lichte vrachtwagens, zware trucks en trekkers - zaten in de lift. De sterkste groei werd opgetekend in Duitsland en Frankrijk.

  Sinds begin dit jaar is de verkoop van bedrijfsvoertuigen in de EU al met 6,5 procent gestegen. De verkoop groeide in de vijf grootste Europese markten, maar het sterkst in Duitsland (+14,7%).

 • Europese beurzen openen 0,4 procent lager

  In Brussel zakt de Bel20  0,6 procent bij de openingsbel. De druk komt vooral van AB InBev  (-1,5%).

  Opvallende koersbewegingen in Brussel komen voorts van Orange Belgium (+3,3%) en Telenet (-0,5%) die advieswijzigingen bij UBS ondergaan (zie post 8u32) en Bpost (-0,9%) die voortaan niet-dringende brieven slechts twee maal per week wil afleveren.

 • Grote deal van Retail Estates in Nederland

  Retail Estates koopt van een institutionele belegger in totaal 56 winkelpanden in Nederland voor een totaal bedrag van 97 miljoen euro. De hoofdmoot van de transactie is het retailpark Woonboulevard in Breda dat goed is voor 31 winkelpanden. Daarnaast koopt Retail Estates ook een retailpark met 16 winkels in Naaldwijk (Zuid-Holland) en 9 winkelpanden in Zaandam (Noord-Holland).

  Alle winkels zijn volledig verhuurd, klinkt het in een persbericht. Dat levert een nettohuur van 6,79 miljoen euro op, wat overeenstemt met een aanvangsrendement van 7 procent.

  Retail Estates heeft ongeveer 40 miljoen van de aankoopprijs gefinancierd met een banklening. De rest zal de verhuurder van winkelvastgoed mogelijk financieren door de uitgifte van nieuwe aandelen.

  Lees hier ons volledig artikel.

 • Notering Nyrstar opgeschort

  De FSMA laat weten dat de notering van Nyrstar is opgeschort. Aanleiding hiertoe is de algemene vergadering die de zinkgroep vandaag houdt en die om 11 uur begint. De opschorting duurt tot de informatie over de algemene vergadering is gepubliceerd.

 • Orange Belgium nieuwe favoriet voor UBS

  De broker UBS heeft het advies voor Orange Belgium  verhoogd tot 'kopen', het koersdoel stijgt van 18,5 euro naar 19,5 euro. 'Orange Belgium geniet van een commercieel momentum, wat de generatie van vrije kasstromen ten goede zal komen.'

  Tegelijk zakt het advies van UBS voor Telenet  van 'kopen' tot 'houden'. Hier stijgt het koersdoel van 45,30 naar 49,90 euro. 'Na een sterke prestatie over de voorbije drie maanden, vinden we Telenet correct gewaardeerd, als we het scenario van een overname uitsluiten.'

 • Europese beurzen openen licht lager

  De Europese beurzen gaan een verlies tegemoet van circa een kwart van een procent. Dat voorspellen de futures.

  ©REUTERS

 • Topman KPN vertrekt in september

  Het Nederlandse telecombedrijf KPN moet op zoek naar een nieuwe CEO. Maximo Ibarra, de huidige topman, vertrekt op 30 september om ‘dringende familiale redenen’. Ibarra keert terug naar Italië. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.

  Het vertrek van Ibarra heeft volgens KPN niets te maken met de grote netwerkstoring van maandag. Hulpdiensten en noodnummers waren toen lange tijd niet bereikbaar.

  Ibarra heeft de Italiaanse en Colombiaanse nationaliteit. Hij was sinds 2017 in dienst bij KPN. Volgens Bloomberg zou hij een topfunctie krijgen bij het betaaltelevisiebedrijf Sky Italia.

 • Duitse dochter Beter Bed in zwaar weer

  Matrassenverkoper Beter Bed meldt dat de Duitse dochter Matratzen Concord in liquiditeitsproblemen zit. Beter Bed voert  daarover gesprekken met de banken. De bankconvenanten die moesten gehaald worden per 30 juni, zijn tijdelijk opgeschort.

  Beter Bed zegt verder een gehele of gedeeltelijke verkoop van Matratzen te bestuderen.

  Beter Bed heeft ook beter nieuws: de prestatie in de Benelux is beter dan vooropgesteld, zowel op het vlak van rendabiliteit als qua omzetgroei. Ook Zweden kent een verbetering.

  The slower recovery process of Matratzen Concord has a significant impact on both the funding need and the financing arrangements of Beter Bed Holding.
  John Kruijssen
  CEO Beter Bed Holding

 • Capgemini koopt Altran voor 3,6 miljard euro

  Capgemini  maakte maandagavond een overnamebod bekend op het eveneens beursgenoteerde Altran . Het betaalt 3,6 miljard euro in contanten, exclusief de schulden van 1,4 miljard euro. Per aandeel legt Capgemini 14 euro op tafel. Tegenover de slotkoers van Altran op maandagavond (11,47 euro) wordt een premie betaald van 22 procent.

  Lees hier ons volledig artikel.

 • Groen licht voor vernieuwde raad van bestuur Nissan

  De aandeelhouders van Nissan Motor hebben dinsdag op de algemene vergadering in Yokohama ingestemd met een nieuwe raad van bestuur en met directiecomités waarin partner Renault sterker vertegenwoordigd is.

  Renault bezit 43 procent van Nissan (en Nissan 15 procent van Renault), maar de spanningen tussen beide autoconstructeurs zijn hoog opgelopen sinds de arrestatie van hun beider voormalige topman Carlos Ghosn en door Nissans recent verzet tegen een fusie tussen Renault en Fiat Chrysler Automobiles.

  Om zich te excuseren voor het vermeende wangedrag van Ghosn – die geld van Nissan zou gebruikt hebben voor persoonlijke verrijking – maakte CEO Hiroto Saikawa dinsdag een diepe buiging voor de aandeelhouders. Hij beloofde Nissan binnen drie jaar weer op de rails te zetten en ook inspanningen te doen om het partnerschap met Renault te verbeteren. Nissan rapporteerde over het voorbije boekjaar 2018/19 de laagste winst in een decennium en verloor een kwart van zijn marktwaarde.

  De aandeelhouders van Nissan stemden in met de oprichting van drie directiecomités: voor benoemingen, audit en compensatie. Thierry Bolloré, de CEO van Renault, zal in het auditcomité zetelen en Jean-Dominique Senard, de voorzitter van de Franse autobouwer, in het benoemingscomité.

  Topman Saikawa zei na de stemming dat hij de verantwoordelijkheid neemt voor de problemen bij Nissan na de arrestatie van Ghosn. Hij vroeg zijn bedrijf versneld een vervanger voor hem te zoeken zonder daar een termijn op te plakken of namen van mogelijke opvolgers te noemen.

  ©REUTERS

 • Goudprijs op hoogste peil in zes jaar

  De goudprijs tikt 1.430 dollar aan, het hoogste peil in zes jaar. Dit jaar is het gele metaal al 12 procent duurder geworden, zowel in dollar als in euro, vooral dankzij een jump in juni.

  'De markt leeft in onzekerheid. En dat uit zich in de goudprijs', zegt Stephen Innes van Vanguard Markets. Zo kondigden de VS nieuwe sancties aan tegen Iran en is er veel onzekerheid over het verloop van de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Trump en de Chinese collega Xi over het handelsdispuut op de G20-top dit weekend. Toch lijkt de goudprijs vooral te reageren op de gestegen kans op een renteverlaging door de Federal Reserve.

  Straks om 19u houdt Fed-voorzitter Jerome Powell een toespraak over het monetair beleid.

 • Belangrijke dag voor aandeelhouders Nyrstar

  De aandeelhouders van de zinkgroep worden om 11 uur aan de Reyerslaan verwacht voor de algemene vergadering. Verwacht wordt dat zij het management van Nyrstar het vuur aan de schenen zullen leggen na de bijna volledige implosie van het aandeel.

 • VGP ontwikkelt bedrijvenpark in regio Hannover

  Nieuws van maandagavond dat we u nog willen meegeven. VGP versterkt zijn aanwezigheid in Duitsland met de ontwikkeling van een nieuw bedrijvenpark in Laatzen, een stad in de buurt van Hannover. Het VGP Park Laatzen beslaat 28 hectare en biedt 112.000 m² verhuurbare oppervlakte voor commerciële, productie- en logistieke bedrijven. Het moet over 3 tot 5 jaar klaar zijn.

  In mei werd al een eerste huurovereenkomst gesloten met KraussMaffei Berstorff, een machinebouwer uit Hannover. Dit bedrijf bouwt een nieuwe fabriek voor extrusietechnologie die eind 2022 klaar moet zijn.

  VGP is momenteel in Duitsland al met 23 bedrijvenparken actief.

 • Bpost gaat minder vaak brieven bedelen

  Volgens Het Laatste Nieuws zal Bpost vanaf maart brieven met een gewone postzegel nog maar twee keer per week bezorgen. Brieven met een priorzegel, kranten en pakjes zal de postbode wel nog dagelijks rondbrengen. De nieuwe manier van werken wordt deze zomer getest in een aantal kantoren. De maatregel is bedoeld om de kosten te drukken.                                                                                                                                                                                          

 • Trump slaat toe

  Goedemorgen. De Amerikaanse president Trump heeft maandag bijkomende sancties opgelegd aan Iran. Die viseren nu de hoogste geestelijke leider van het land, ayatollah Ali Khamenei. Hij en zijn entourage krijgen geen toegang meer tot financiële middelen. De nieuwe sancties zijn een antwoord op het neerhalen van een Amerikaanse drone door Iran.

  Maandag waren beleggers nog hoopvol gestemd over de aankomende top tussen Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping. Washington heeft hen intussen weer met de voeten op de grond gezet door de verwachtingen voor het onderonsje van de twee presidenten te temperen.

  Trump is ook op een andere front in de pot aan het roeren. Hij zou onlangs aan vertrouwelingen hebben gezegd dat hij overweegt zich uit een al jaren lopend defensieverdrag met Japan terug te trekken omdat het onfair zou zijn voor de Verenigde Staten.

  De verliezen blijven in Japan en Seoel beperkt tot 0,6 en 0,4 procent, maar lopen vooral in China op. Hongkong zakt 1,3 procent, Shanghai 1,8 procent en Shenzhen 2 procent.

  De Amerikaanse president Donald Trump ©Photo News

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud