1. Markten Live
 2. Live blog
live

Alphabet boven 1.000 dollar

De Europese beurzen gingen op Pinkstermaandag licht in het rood. In Brussel gaf peptalk van de CEO biotechbedrijf Tigenix een stevige boost. Op Wall Street rondde Alphabet de kaap van 1.000 dollar.
 • Blik op morgen

  Floridienne en Tessenderlo Group houden hun algemene vergadering. Nabeurs krijgen we de jaarresultaten van Greenyard Foods. Tot morgen !


  DINSDAG 6 JUNI
  ECONOMIE/FINANCIËN
  Eurozone:
  PMI-dienstensector (indicator aankoopdirecteurs) mei, 10 uur
  Kleinhandelsomzet april, 11 uur

  BEDRIJVEN
  België:
  Ageas: investeerdersdag (Lissabon)
  Floridienne: algemene vergadering, 15.00 uur
  Greenyard Foods: jaarresultaten 2016/2017, 17.45 uur
  KBC Ancora: notering ex interimdividend 2,13 euro bruto
  Tessenderlo Group: buitengewone en gewone algemene vergadering, 10 uur

 • Bel20 sluit 0,4 procent in het rood

  De Bel20 is zonet 0,4 procent lager afgesloten op 3.900,4 punten.

  Toppers: Keyware (+8,7%), Bone Therapeutics (+7,4%) en Tigenix (+6,7%).
  Floppers: Colruyt (-3,2%), Leasinvest (-3,9%) en Option (-7,9%).

 • We gaan wat dieper in op Alphabet, dat vandaag voor het eerst boven 1.000 dollar ging. Lees hier meer.

 • Alphabet gaat boven 1.000 dollar

  Alphabet , het moederbedrijf van Google, heeft zonet de club van 1.000 dollar vervoegd. Enkele dagen nadat Amazon.com daar al in geslaagd was. • Wall Street opent iets lager

  De Amerikaanse aandelenmarkten starten maandag met licht dalende koersen. Bij de aandelen van de Dow Jones-index is Apple met een daling van zowat 1 procent de grootste verliezer.

 • Morgen 'high noon' bij General Motors

  Op de jaarvergadering van General Motors staat morgen ook het punt - nummer 7 - dat de notoire activist David Einhorn van Greenlight Capital op de agenda. Einhorn vindt dat het aandeel GM nu zwaar ondergewaardeerd is.

  En daar wil hij aan verhelpen door het huidige aandeel in twee te splitsen: één rendementsaandeel dat elk jaar 1,52 dollar dividend - de huidige coupon - uitkeert en één 'groeiaandeel' waar de extra winst in 'opgespaard' wordt. 

 • Het exitplan van de ECB: slowly, slowly

  Later deze week is er dus de bijeenkomst van de Europese Centrale Bank. Maar wie denkt dat voorzitter Mario Draghi snel een exit uit de stimulus zal ontvouwen, die zal er aan zijn voor de moeite. Een overzicht van een exitplan op kousenvoeten, met dank aan Bloomberg. 

 • Proximus is eindelijk Tigenix voorbij

  Na bijna vier uur handel heeft Proximus in beursomzet eindelijk Tigenix bijgebeend ...

 • Banco Popular in glijvlucht

  Beleggers lijkt steeds meer er van uit te gaan dat de Spaanse Banco Popular - dat al jaren door vastgoedproblemen achtervolgd wordt - zonder overnemer een vogel voor de kat is. 

  'Popular' van Nada Surf

 • De Brusselse beurs: Tigenix en de rest

  Het overzicht van de Brusselse beursspiegel leest u hier. Over Tigenix en nog wat mindere goden. 

 • Global Graphics kwart lager sinds maart

  Eén van de opvallendste dalers deze ochtend is Global Graphics . De grafische specialist is uit de beleggersgratie na de publicatie van tegenvallende jaarcijfers én een eveneens tegenvallende update over het eerste kwartaal. Ondanks de overname van Meteor, een maker van elektronica voor printerkoppen, viel de kwartaalomzet van 5,3 naar 4,7 miljoen euro terug. Sinds de piek van halverwege maart verloor het aandeel al een kwart. 

 • Beurs van Qatar tuimelt 8 procent

  Een rustige start is de beurs van Qatar deze ochtend niet gegund. Als gevolg van de escalerende rel met Saudi-Arabië tuimelt de beurs van de Golfstaat dik 8 procent. 

 • Bel20 start met kleine winst

  De handel is op deze vakantiedag niet enorm, maar de Bel20 start niettemin met een kleine winst van 0,2 procent naar 3.921 punten. Tigenix koerst dankzij de peptalk van CEO Eduardo Bravo 6 procent hoger te praten. 

  ©wim kempenaers (wkb)

 • Alles wat u moet weten over Balta

  Dat leest u hier. U kan in principe nog tot volgende maandag intekenen op de beursintroductie van de tapijtgroep, maar vanaf woensdag is bij grote interesse een vervroegde afsluiting mogelijk. 

 • SocGen brengt autoleasetak naar de beurs

  Het kan één van de grootste Europese IPO's van het jaar worden: de Franse grootbank Société Générale brengt haar autoleasetak ALD naar de beurs. SocGen verkoopt 20 procent van de aandelen. De prijsvork ligt op 14,2 à 17,4 euro per aandeel, wat ALD op 5,7 à 7 miljard euro waardeert. De eerste notering is voorzien voor 16 juni. 

 • Europese beurzen op weg naar licht hogere start

  De Europese beurzen lijken afgaand op de futures op weg naar bescheiden winst bij de openingsbel van zo'n 0,1 à 0,2 procent. 

 • Qatar, een belegger van formaat

  De escalerende rel tussen Saudi-Arabië en Qatar is niet bepaald een faits divers. Niet alleen geopolitiek, maar ook financieel. Qatar is via zijn staatsinvesteringsfonds een belangrijk investeerder in westerse bedrijven zoals Volkswagen. 

 • 'Tigenix staat te goedkoop op de beurs'

  Eduardo Bravo, CEO van biotechbedrijf Tigenix, vindt in een gesprek met De Tijd dat zijn bedrijf onterecht nog altijd de smet van het moeizame verleden met zich meedraagt. 

  We hebben een grote farmapartner, een bom geld op de bank, en een medicijn met groot marktpotentieel. Dat is heel anders dan enkele jaren geleden (...) Iemand moet mij eens uitleggen waarom het bedrijf ondanks alles vandaag minder waard is dan voor de deal die we met Takeda hebben getekend.

 • Spanningen rond Qatar drijven olieprijs op

  In de Aziatische handel gaat de olieprijs stevig hoger, als gevolg van de spanningen tussen Saudi-Arabië en Qatar.  

 • Japanse centrale bank slaat steeds forser aandelen in

  Een blik op de Aziatische beurzen levert een gemengd beeld op. In Japan is er kleine winst, in China en Hong Kong bescheiden verlies. Wel dit frappante feit: over het boekjaar tot 31 maart heeft de centrale bank via de aankoop van beursgenoteerde beleggingsfondsen (ETF's) zijn portefeuille aandelen verdubbeld tot bijna 16.000 miljard yen of 130 miljard euro. 

 • Op de agenda deze week

  Goedemorgen! Even melden dat vandaag ondanks Pinkstermaandag op Frankfurt na alle belangrijke financiële markten 'open for business' zijn. 

  Op de beleggersdag van Ageas (dinsdag) en de jaarcijfers van RealDolmen (vrijdag) na belooft deze beursweek bedrijfseconomisch veeleer rustig te worden. Maar op macro-economisch en politiek vlak mogen beleggers vooral donderdag rood in hun agenda omcirkelen: 

  Hoe reageren markten op Britse verkiezingen?

  Het Verenigd Koninkrijk houdt donderdag vervroegde parlementsverkiezingen. De zenuwachtigheid van beleggers is de jongste dagen toegenomen, omdat opiniepeilingen aangeven dat de voorsprong van de Conservatieven van premier Theresa May daalt. Sommige peilingen suggereren dat de Conservatieven hun krappe volstrekte meerderheid zullen verliezen. Die onzekerheid zet het pond onder druk.

  Een maand geleden, toen May de vervroegde verkiezingen aankondigde, zag het ernaar uit dat de Conservatieven hun meerderheid zouden vergroten. Maar de regeringspartij kreeg klappen toen May opperde dat rijkere gepensioneerden meer zullen moeten betalen voor ouderenzorg. Die uitspraak leidde tot onrust, waarop May een bocht van 180 graden maakte. Die episode heeft het vertrouwen in het leiderschap van May aangetast.

  Wijzigt ECB boodschap over economie?

  De Europese Centrale Bank (ECB) vergadert donderdag over het monetair beleid. Zij zal naar alle waarschijnlijkheid nog geen afbouw van de stimulus aankondigen, omdat de inflatie te laag blijft. ECB-voorzitter Mario Draghi zei maandag in het Europees Parlement dat een forse stimulus nodig blijft.

  Maar de ECB zal wellicht een iets optimistischer boodschap over de economie verkondigen. Ze zal wellict aangeven dat de neerwaartse en opwaartse risico’s voor de economische groei in evenwicht zijn. Tot dusver zei de ECB dat de neerwaartse risico’s domineerden.Het grotere optimisme over de groeivooruitzichten zal normaal tot gevolg hebben dat Frankfurt de optie van een mogelijke renteverlaging schrapt. Tot nu zei de ECB dat ze de rente nog geruime tijd op het huidige of lagere niveaus zal handhaven. De verwijzing naar lagere rentes zal in de communicatie wellicht verdwijnen.

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud