1. Markten Live
 2. Live blog

Alphabet trekt Amerikaanse tech omlaag

Behalve onze Bel20 maakten de meeste Europese beurzen de zware verliezen op maandag nog goed voor de slotbel. Wall Street vertoont een gemengd beeld na de publicatie van een tegenvallende ISM-index over het ondernemersvertrouwen. De Dow Jones handhaaft zich, maar de Nasdaq verliest weer terrein.
 • Morgen in deze liveblog

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Eurozone:

  - Werkloosheid april, 11.00 uur

  - Inflatie mei, 11.00 uur

  Verenigde Staten:

  - Fed-voorzitter Jerome Powell houdt toespraak op beleidscongres Federal Reserve in Chicago, 15.45 uur

  - Fabrieksbestellingen april , 16.00 uur

   

  BEDRIJVEN

  België:

  - Floridienne: algemene vergadering

  - Greenyard: jaarresultaten 2018/2019, 07.00 uur

  Nederland:

  - Royal Dutch Shell: beleggersdag in Londen

  Verenigde Staten: Salesforce.com: resultaten eerste kwartaal 2019/2020, nabeurs

 • Brussel blijft achter

  Ondanks een remonte in de late handel is de Bel20 een van de weinige Europese beursindixes die vandaag in het rood bleef. De hardste dalingen binnen de sterindex waren voor Barco en Ontex , terwijl enkel UCB meer dan een procent verstevigde.

  Op zo'n grillige beursdag waren de hardste klappen zoals wel vaker voor de minst verhandelde aandelen van het Brusselse koersenbord. 's Middags zag het er heel slecht uit voor Asit Biotech dat even 10 procent lager noteerde. Maar op het einde van de dag was de grootste rotdag toch voor Acacia Pharma .

 • Telenet doet het weer

  De Mechelse kabelaar verhoogt binnenkort de prijzen voor zijn klanten.

 • Oplawaai voor Google

  Google-moeder Alphabet heeft alle koerswinst sinds begin dit jaar opnieuw ingeleverd, vandaag gaat er ruimschoots 6 procent van het aandeel. 

  De techreus hoort bij de bedrijven met de hoogste beurswaarde ter wereld. Daardoor weegt deze ene naam sterk door in de beursindices op Wall Street. De Nasdaq , waarin de techsector sterk vertegenwoordigd is, ging even tot een procent lager.

  Wat is er aan de hand? Vrijdag lekte uit dat het Amerikaanse ministerie van Justitie voorbereidend werk verricht om eventueel de dominantie van Alphabet aan te vechten. Het is de eerste keer dat de overheid het gemunt heeft op een van de allergrootste succesverhalen van eigen bodem, en beleggers rekenen die onzekerheid ook zichtbaar door voor sectorgenoten zoals Facebook of Amazon .

 • Amerikaanse industrie boekt laagste groei in jaren

  De groei van de industriële activiteit in de VS is in mei gedaald naar het laagste peil sinds september 2009. De zogenaamde PMI-indicator zakte met 2,1 punten naar 50,5 punten. Een score boven 50 punten wijst op een stijging van de industriële activiteit, en omgekeerd.

  Ook de ISM-indicator, een andere indicator van de industriële activiteit in de VS, valt tegen. Deze graadmeter daalde in mei met 0,7 punt naar 52,1 punten, het laagste niveau in drie jaar. Economen hadden een stijging naar 53 punten voorspeld.

  De markten reageren relatief kalm, omdat het definitieve PMI-cijfer nauwelijks verschilt van het voorlopige cijfer van 50,6 punten dat tien dagen geleden is gepubliceerd.

 • Wall Street positief

  De Amerikaanse beurzen slagen erin de negatieve trend het hoofd te bieden. Daardoor klimmen ook de Europese beurzen zienderogen. Een achterblijver is de Brusselse Bel20, waar slechts vijf aandelen momenteel hoger noteren dan voor het weekend. De beursdag duurt nog iets minder dan 2 uur hier, en het gaat wel de goede richting uit.

 • Amerikaanse futures: lichtrood

  Terwijl Enkele Europese beurzen voorzichtig richting het nulpunt sluipen, wijst de ochtendlijke handel in futurescontracten op een negatieve start op Wall Street. De grote beursindices zouden er 0,1 tot 0,3 procent verlies boeken na de openingsbel. Dat is beduidend minder dan de donkerrode tabellen die we vanochtend zagen in Europa.

 • Terug naar de roots

  De CEO van beursgenoteerd raamprofielenbedrijf Deceuninck investeert met het fortuin dat hij oorspronkelijk vergaarde in de cementbusiness, opnieuw in een cementfabriek. Die vestiging is nu af, en kan beginnen produceren.

 • Diepvriesgroenten, celtherapie en hooikoorts

  Ons overzicht van de Brusselse beurs leest u hier.

 • Goud in de lift

  Terwijl aandelenbeurzen al een aantal weken geleden begonnen weg te glijden, stroomt het geld naar klassieke veilige havens zoals staatsobligaties, de Zwitserse frank en ook goud.

  Uitgedrukt in euro nadert het edelmetaal het hoogste niveau van dit jaar, dat werd opgetekend op 19 februari. Toen lag de marktprijs op u 1182,5 euro per troy ounce (iets meer dan 31 gram), vandaag is dat ruim 1178 euro na een klim van 3 procent sinds midden vorige week.

  Op de beurs wordt goud in dollar uitgedrukt: vandaag kost een troy ounce 1317 dollar, in februari piekte de goudprijs op net geen 1341 dollar.

  ©REUTERS

 • Italiaanse premier dreigt met opstappen

  De Italiaanse premier Giuseppe Conte lanceert een ultimatum aan de ruziënde coalitiepartners, de rechtse Lega  en de populistische Vijfsterrenbeweging. Hij wil dat ze efficiënt samenwerken, zoniet zal hij opstappen. Dat schrijven verschillende Italiaanse kranten. Conte houdt om 18.15 uur een persconferentie.

  Matteo Salvini (Lega) en Luigi Di Maio (5 Stelle) voeren een woordenoorlog sinds de Europese verkiezingen. Die werden gewonnen door de Lega met 34 procent van de stemmen. Sindsdien zit Salvini in overwinningsmodus en tracht hij de eisen van zijn partij door te drukken. Hij hanteert ook krasse taal aan het adres van Europa: hij vindt de Europese begrotingsregels te strak en wil ze aan zijn laars lappen.

  De Italiaanse rente stijgt vandaag niet. De rente op tienjarig staatspapier zakt met 8 basispunten tot 2,589 procent. Een dalende rente is de algemene trend in Europa omdat beleggers door het onzekere klimaat naar veilige havens vluchten.

 • ASIT biotech grootste procentuele daler in Brussel

  Het aandeel ASIT biotech dondert momenteel 9,5 procent lager tot 1,20 euro. ASIT is een wispelturig aandeel dat wel vaker grote schokken laat zien. Het huidige verlies is niettemin het grootste in twee maanden.

  Vermoedelijk is de koersval te wijten aan verwateringsvrees. Een buitengewone algemene vergadering moet zich op 28 juni uitspreken over de uitgifte van converteerbare effecten voor een bedrag tussen 9 en 12 miljoen euro. Die ‘convertible notes’ zullen privaat geplaatst worden. Met die bijkomende middelen zou het Brusselse bedrijf voort kunnen tot het derde kwartaal van 2020.

  Eind 2018 had ASIT nog 8,5 miljoen euro in kas terwijl vorig jaar 13,7 miljoen euro werd opgebruikt.

  ASIT test momenteel zijn potentiële middel om hooikoorts te behandelen, gp-ASIT+, voor de tweede keer in een fase 3-studie. De resultaten daarvan, die cruciaal zijn voor de toekomst van het bedrijf, worden eind dit jaar verwacht.

 • Britse industrie krimpt

  De Britse industrie is onverwachts gekrompen in de maand mei. Dit blijkt uit een onderzoek van Markit Economics. De PMI kwam uit op 49,4 van 53,1. Een cijfer onder de 50 geeft aan dat er sprake is van krimp.

  Het cijfer was veel zwakker dan werd gedacht. Economen gingen uit van een PMI van 52. 

  De onduidelijkheid over de brexit, de wereldwijde handelsspanningen en de vertraging in de autosector zetten druk op de Britse industrie.

 • Tessenderlo enige Belg op favorietenlijst ING

  Op de lijst met ‘Benelux Favourites’ van ING staat er, sinds Recticel op 4 maart van de lijst werd geschrapt, nu nog één Belgische aandeel: Tessenderlo . Voor de chemiegroep hanteert ING een koopadvies en een koersdoel van 44 euro. Dat biedt meer dan 50 procent opwaarts potentieel.

  ING heeft ook een lijst met ‘Benelux Least Favourites’ en daarop is Proximus als enige Belg terug te vinden. Op de telecomgroep plakt het beurshuis een verkoopadvies en een koersdoel van 18 euro (waar het aandeel ruim 40 procent boven noteert).

 • Duitse industrie blijft krimpen

  In mei is de Duitse industrie opnieuw gekrompen. Dit blijkt uit de inkoopmanagersindex van Markit Economics.

  De hoofdeconoom van Markit Economics, Phil Smith, ziet wel enige opklaringen. 'De cijfers geven een negatief beeld over de Duitse industrie, maar er zijn voorzichtige tekenen dat de sector stabiliseert.'

  De index daalde van 44,4 in april naar 44,3 in mei. Een getal onder de 50 duidt op een krimp.

 • FT: 'Veel interesse voor dierenverzorging van Bayer'

  Bayer  gaat in lijn met de markt 1 procent lager. De FT schrijft vandaag dat er verschillende private-equitygroepen cirkelen rond de dierenverzorgingsdivisie van Bayer. 'Dit wordt mogelijk een van de grootste buyouts in Europa sinds de financiële crisis', schrijft de zakenkrant. 

  Bayer wil de divisie van de hand doen in het kader van een reorganisatie en een kostenbesparingsplan. Die volgen op de problematische overname van de chemiereus Monsanto. Bayer zit door die overname verwikkeld in een hoop rechtszaken die kankerslachtoffers aanspannen na het gebruik van het onkruidverdelgingsmiddel Roundup. 

  Volgens FT willen de private equity-groepen BC Partners en CVC een bod uitbrengen. Ook Cinven en Permira bekijken het dossier. Volgens analisten is de dierenverzorgingsafdeling 8 miljard euro waard. De afdeling verkoopt onder meer het populaire Advantage, voor de behandeling tegen vlooien en luizen. 

 • ESR Cayman stelt beursgang uit

  ESR Cayman, de grootste ontwikkelaar van logistiek vastgoed in de regio Azië/Stille Oceaan, stelt zijn beursgang in Hongkong uit. De reden hiervoor zijn de volatiele markten ten gevolge van de toenemende handelsspanningen. De beursintroductie had normaal vandaag van start moeten gaan. Met een opbrengst tot 1,4 miljard dollar moest het de tot dusver grootste beursoperatie van het jaar worden in Hongkong.  

  Een snapshot van de website van ESR ©ESR

 • Olieprijs op laagste peil sinds januari

  De risico-afkeer in de markten komt ook tot uiting in de prijs van Brent-olie. Olie krijgt een klap van 5,2 procent tot 61,11 dollar. Het zwarte goud wordt voor de vierde handelsdag op rij goedkoper. 

 • Europese beurzen openen met verlies

  Zoals verwacht kleuren de koersborden rood bij het begin van de nieuwe week. De Euro Stoxx 50 zakt 0,6 procent in de eerste handelsminuten. Infineon  verliest 5,5 procent na de aangekondigde overname van een Amerikaanse chipgroep (zie post 7u28).  De Bel20 laat 0,9 procent liggen, mede door het coupongeknip bij Ackermans & van Haaren en Ontex .

  De beurs van Frankfurt ©REUTERS

 • Global Fashion naar de beurs van Frankfurt

  Global Fashion Group, een online verkoper van kleding, trekt naar de beurs van Frankfurt. Global Fashion is hier niet zo bekend omdat het zich specifiek richt op groeimarkten zoals Azië en Latijns-Amerika. 

  De groep baat de platformen The Iconic, Dafiti en Lamoda uit. Ze telt 11,2 miljoen klanten en boekte vorig jaar 1,16 miljard euro omzet. De bedrijfswinstmarge (ebitda) kwam uit op een negatieve -4,3 procent. 

  De groep wil via de verkoop van nieuwe aandelen 300 miljoen euro ophalen. Het geld dient voor investeringen in het technologieplatform en in de distributie (automatisering). 

  Lees hier ons volledig artikel.

 • Jefferies zet koersdoel Solvay op 112 euro

  Analisten Laurence Alexander, Daniel Rizzo en Nicholas Cecero van Jefferies verlagen hun koersdoel voor Solvay van 133 tot 112 euro maar handhaven hun koopadvies.

  Solvay stuurde begin mei een winstwaarschuwing uit omdat de economische context is verslechterd. Topvrouw Ilham Kadri zei toen in het tweede kwartaal geen verbetering te verwachten. Jefferies ziet de brutobedrijfswinst (ebitda) dit jaar met ongeveer 3 procent dalen om in 2020 dan weer met 5 procent te groeien.

  Solvay levert aan tal van sectoren en mede daardoor is de toestand nogal complex. Jefferies gaat ervan uit dat de vraag naar zowel elektronica (goed voor 5 procent van de groepsomzet) als auto-onderdelen (15%) in de tweede jaarhelft zwakker zal uitvallen dan Solvay aanvankelijk had verwacht. De analisten denken dat ook de zwakte in olie en gas (circa 5 procent van de groepsomzet) zal voortduren in het derde kwartaal en dat de industriële trends (9%) eveneens zullen ontgoochelen. De vraag naar consumentenartikelen en healthcare zou dan weer relatief stabiel moeten blijven. Voorraadafbouw zou in de zomer echter voor tegenwind kunnen zorgen.

  Wat de leveringen aan de luchtvaartsector betreft, verwacht Solvay dat het productieritme zal verbeteren tegen het einde van het jaar – wanneer de problemen met de Boeing 737 MAX zijn opgelost.

  Omdat de waarderingsmultiples in de sector zijn gedaald, laten de analisten hun koersdoel zakken. Ze passen daarbij ook een ‘complexiteitsdiscount’ toe. Hun nieuw koersdoel van 112 euro ligt nog altijd 33 procent boven de meest recente koers.

 • Luchtvaartorganisatie IATA knipt in jaarprognose

  De International Air Transport Association (IATA), die 290 luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigt (of 80% van het wereldverkeer), heeft haar globale winstvoorspelling voor dit jaar met 21 procent verlaagd. IATA verwijst naar de handelsspanningen en de hogere olieprijzen.

  De vereniging riep de regelgevers op om zich te verenigen wat de aanpassingen betreft aan het navigatiesysteem van de Boeing 737 MAX. Na twee dodelijke ongevallen is het sinds maart verboden te vliegen met 737 MAX. De Chinese autoriteiten hielden de 737 MAX als eerste aan de grond, de Amerikaanse als laatste. De terugkeer naar het luchtruim dreigt opnieuw in verspreide slagorde te gebeuren (eerst in de VS...).

  De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft overigens een nieuw probleem aan het licht gebracht bij een aantal Boeing-toestellen van het type Boeing 737 MAX en een ouder type uit de 737-serie.

  Lees hier ons artikel. 

 • JPMorgan knipt renteverwachting VS

  JPMorgan zet de schaar in de renteverwachting voor de VS. De zakenbank verwacht dat de tienjaarsrente op Amerikaanse staatsobligaties tegen het einde van het jaar 1,75 procent zal bedragen. Dit is fors lager dan de eerdere verwachting van 2,45 procent. Op dit moment noteert de tienjaarsrente in Amerika op 2,13 procent.

  De knip komt nadat de Amerikaanse president Donald Trump afgelopen vrijdag zei dat hij de handelstarieven op alle Mexicaanse producten gaat verhogen. Dit zet druk op de wereldwijde groeiverwachtingen. Eerder kwamen ook Morgen Stanley en Goldman Sachs met waarschuwingen (zie post 7u47).

 • Blackstone zet zwaar in op logistiek

  De beursgenoteerde private equity-reus Blackstone  koopt voor 18,7 miljard dollar Amerikaanse magazijnen over van het Singaporese GLP. Volgens Blackstone gaat het om de grootste vastgoeddeal ooit door private equity. Met de aankoop zet Blackstone in op de opmars van e-commerce.

  De GLP-portefeuille omvat liefst 1.300 panden - goed voor 179 miljoen vierkante meter - en volgens The Wall Street Journal is Amazon de grootste klant. 

  Van alle vastgoedbeleggingen geloven we vandaag het meest in logistiek. Onze portefeuille moet een antwoord bieden op de grotere noden inzake e-commerce.
  Ken Caplan
  Hoofd Blackstone Real Estate

 • Europese beurzen openen lager

  Dat voorspellen de futures. 

 • Ackermans en Ontex knippen coupon

  Ackermans  knipt een brutodividend van 2,32 euro. Dat is 5,5 procent meer dan vorig jaar. 

  Bij Ontex  gaat er een brutodividend van 41 cent af. Dat is 32 procent minder dan vorig jaar.  

 • Amerikaanse waakhond: 'Gevaarlijke situatie aan de grens'

  De opvangcentra aan de Amerikaanse grens met Mexico zitten overvol, waardoor een gevaarlijk situatie dreigt. Dat zegt de waakhond van de Amerikaanse veiligheidsdienst Homeland Security.

  De waakhond wijst erop dat er in sommige opvangcentra zeven keer zoveel mensen zitten dan dat maximaal is toegestaan. Dit leidt tot schrijnende situaties. 'We hebben gezien dat mensen op toiletten gingen staan om ruimte te maken en om ademruimte te krijgen, waardoor de toegang tot de toiletten versperd werd'.

  Vrijdag kondigde Trump al aan dat hij de handelstarieven voor alle Mexicaanse exportproducten zou verhogen, wanneer Mexico niet snel iets doet aan het immigrantenprobleem. Hierdoor joeg hij beleggers wederom op stang.

 • Greenyard doet Hongaarse diepvriesfabriek van de hand

  In het kader van zijn 'transformatieplan' heeft Greenyard besloten zijn Hongaarse diepvriesfabriek te verkopen. De fabriek wordt overgenomen door het Belgische bedrijf Roger & Roger uit Moeskroen, dat zich toelegt op de productie van aardappel- en maïssnacks.

  Greenyard zal de Hongaarse diepvriesproductie nu herverdelen over zijn andere productievestigingen in Europa, zodat de toelevering aan de klanten niet wordt onderbroken. Hoeveel de verkoop opbrengt, maakt Greenyard niet bekend.

  De fabriek van Greenyard Frozen Hungary ligt in de plaats Baja en kwam vorig jaar in opspraak door een listeriabesmetting waarbij negen mensen omkwamen en enkele tientallen ziek werden. De besmetting dwong Greenyard een grootschalige terugroepingsactie op touw te zetten.

 • Recordbedrag voor een lunch met Buffett

  Een lunch met Buffett wordt steeds duurder. Kostte zo'n lunch in 2001 nog 18.000 dollar, dan ligt het prijskaartje nu op 4,567 miljoen dollar, een recordbedrag. Buffett organiseert sinds 2000 een veiling voor een lunch met hem. De opbrengsten gaan naar Glide, een organisatie die zich inzet voor armen en daklozen .

  Bekende winnaars in het verleden waren David Einhorn, de beheerder van het hedgefund Greenlicht Capital (hij betaalde in 2003 250.100 dollar), en twee maal Ted Weschler (in 2010 en 2011 voor telkens 2,6 miljoen dollar). Die laatste kwam later in dienst bij Buffett.

  Dit jaar verkiest de winnaar - die met zeven vrienden met Buffett mag eten in het Newyorkse steakrestaurant Smith & Wollensky - anoniem te blijven. Dat was de drie vorige jaren ook zo. 

 • China publiceert witboek over handel

  China heeft zondag een officieel witboek gepubliceerd over zijn handelsgesprekken met de Verenigde Staten. Het document, dat uitlegt hoe China de zaken ziet, werd tijdens een persconferentie toegelicht door viceminister van Handel Wang Shouwen.

  Het is een reactie op de beslissing van president Trump om hogere tarieven op te leggen aan 200 miljard dollar aan Chinese producten en om het Chinese technologiebedrijf Huawei op een zwarte lijst te plaatsen.

  China geeft in het witboek de VS de schuld voor het afbreken van de handelsgesprekken en beschuldigt Washington ervan onredelijke eisen te stellen. Het instellen van hogere importtarieven noemt Peking een schending van de overeenkomst die Trump en Xi Jinping eerder hadden bereikt.

  China vindt dat de VS in de handelsonderhandelingen hebberig zijn. Hoe meer toegevingen de Volksrepubliek doet, hoe meer de VS willen. China wil nu dat eerst de bestaande tarieven verdwijnen vooraleer de gesprekken – die goed waren opgeschoten - worden hervat.

  Economen interpreteren de publicatie van het witboek heel uiteenlopend, stelt Bloomberg vast. De een leest er de boodschap in dat China bereid is om met de VS aan een oplossing te werken. Anderen besluiten dat China de hielden in het zand zet en zich opmaakt voor een geopolitiek conflict met de VS. Een derde denkt dat China voorlopig niet van plan is terug te keren naar de onderhandelingstafel zolang de VS geen toegevingen doen.

  De Chinese viceminister van Handel Wang Shouwen tijdens de persconferentie in Peking ©EPA

 • Goldman Sachs waarschuwt voor risico's handelsoorlog

  Goldman Sachs verwacht dat de VS een belasting van 10 procent gaan heffen op de resterende 300 miljard dollar aan Chinese exportgoederen. De zakenbank verwacht dat de Amerikaanse president Donald Trump eenzelfde tarief zal heffen op alle Mexicaanse producten. De bank stelde de groei met een half procent naar beneden bij naar 2 procent.

  De waarschuwing komt na een vergelijkbaar signaal van Morgan Stanley. Die Amerikaanse zakenbank verwacht dat de Amerikaanse economie binnen negen maanden in een recessie kan belanden als Trump zo doorgaat. Dat wil zeggen: als Trump ook de resterende 300 miljard dollar aan Chinese import met 25 procent gaat belasten. Hiermee zou Donald Trump een einde maken aan de tienjarige Amerikaanse expansie.

  De econoom Valentijn van Nieuwenhuijzen van NN Investment Parnters zegt in een interview met De Tijd ook al dat er een recessie zou komen, wanneer de overige 300 miljard dollar aan Chinese export belast zou worden.

  Afgelopen vrijdag creëerde de Amerikaanse president weer chaos door in een tweet te vermelden dat hij de handelstarieven voor Mexico gaat verhogen. Hiermee joeg de president - net als in de rest van de maand mei - beleggers op stang.

 • Waar beleggers deze week naar uitkijken

  We krijgen belangrijke Amerikaanse economische cijfers, de ECB vergadert over de rente en Greenyard publiceert morgen jaarresultaten. Lees hier onze vooruitblik op de week.

 • Infineon neemt Cypress Semiconductor over

  De Duitse chipproducent Infineon  neemt het Amerikaanse Cypress Semiconductor  over voor 23,85 dollar per aandeel. Dat is een premie van 46 procent op de gemiddelde volumegewogen beurskoers over de voorbije 30 dagen. Cypress heeft een ondernemingswaarde van 9 miljard dollar.

  Cypress Semiconductor ontwerpt en ontwikkelt geheugenchips en ook chips voor kleine electronische toestellen (microcontrollers). Cypress Semi zette de voorbije jaren steeds meer in op het gebruik van chips in auto's en voor het Internet der dingen (connectie van toestellen). 

  Infineon verwacht jaarlijkse kostensynergieën van 180 miljoen euro tegen 2022. De deal wordt naar verwachting eind 2019 of begin 2020 afgerond.

 • Biocartis gaat samen met Kite specifieke tests ontwikkelen

  Biocartis kondigde zaterdagmorgen een nieuwe samenwerking aan, nu met Kite, een dochterbedrijf van Gilead Sciences dat zich toelegt op antikanker-celtherapieën. De 'master ontwikkelings- en commercialisatieovereenkomst' heeft tot doel tests te ontwikkelen die op Biocartis' zaklabo Idylla draaien en die de behandelingen van Kite ondersteunen.

  De samenwerking met Kite is het tweede partnerschap van Biocartis dat gericht is op de ontwikkeling van tests in het immunotherapiedomein. Bij immunotherapie wordt de kracht van het immuunsysteem van de patiënt ingezet om kankertumoren aan te vallen. Een specifieke vorm daarvan is celtherapie, waarbij de eigen immuuncellen van de patiënt genetisch bewerkt worden zodat ze tumorcellen aanvallen.

  'De snelheid en het gebruiksgemak van het Idylla platform zou regelmatige en snelle monitoring van patiënten onder dergelijke kankerceltherapieën mogelijk kunnen maken, dichtbij de patiënt, hetgeen naar verwachting het patiëntmanagement zou kunnen optimaliseren', zegt Biocartis in een persbericht.

  Financiële details over de samenwerking met Kite geeft Biocartis niet vrij. 

 • KLM heeft last van de handelsoorlog

  KLM heeft nu al van de handelsoorlog. Dat zegt CEO Pieter Elbers van KLM in een interview met de zakenzender Bloomberg. 'De handelsspanningen zetten neerwaartse druk op het vrachtvervoer'.

  Hier het hele interview:

 • Vrees voor schade aan wereldeconomie

  Goedemorgen! De afgelopen week was een bar slechte beursweek en beterschap lijkt niet direct in zicht. De Aziatische beurzen kleuren vanmorgen bijna over de hele lijn rood. Beleggers vrezen dat een langdurige Amerikaans-Chinese handelsoorlog en de nieuwe maatregelen die president Trump nu ook tegen Mexico en India heeft aangekondigd de wereldeconomie ernstige schade kunnen toebrengen.

  De beurs van Tokio zakt 1,3 procent. De Nikkei 225 is teruggevallen tot zijn laagste peil in vier en een halve maand. Hongkong en Shanghai noteren zowat een half procent lager en Sydney een procent. Alleen Seoel (+1%) gaat de goede kant op.

  President Trump, een zelfverklaarde ‘tariff man’, verdedigde in het weekend zijn beleid. Volgens hem trekken bedrijven naar de VS om de importtarieven te omzeilen. Hij zei ook dat het woord tarief prachtig is.

  Intussen is duidelijk dat China zich niet zal laten doen. Het land vindt de Amerikaanse eisen in het handelsgeschil 'onaanvaardbaar' en kondigde aan te zullen reageren. Een van de mogelijke pistes is via zeldzame aardmetalen, maar Peking heeft ongetwijfeld nog meer ijzers in het vuur.

  Beveiligingscamera's van het Chinese merk Hikvision in een elektronicashop in Peking ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud