1. Markten Live
 2. Live blog

Amerikaanse economie koelt af

De Amerikaanse economie groeide in het derde kwartaal nog maar met 1,5 procent. In het kwartaal daarvoor bedroeg de groei nog 3,9 procent.
 • Brussel sluit met winst

  Een grote sprong voorwaarts kan je het bezwaarlijk noemen. Maar met een winst van 0,2 procent op 3.587,02 punten deed de Brusselse Bel20 het donderdag wel merkelijk beter dan de meeste andere Europese beursindexen. Lees het beursverslag van vandaag hier

 • Solvay is koerswinst nagenoeg kwijt

  Met een koerswinst van zo'n 6 procent kende Solvay een ijzersterk begin van de dag. Maar intussen is daar niet veel van te merken: het aandeel van de chemiegroep noteert een dik halfuur voor de slotbel nog maar zo'n 0,7 procent hoger op 103,60 euro. 

 • Euronav: enkel groeien tegen redelijke prijs

  Tijdens de conference call van Euronav gingen de vragen van analisten hoofdzakelijk over twee zaken: het niet-lichten van de optie op vier bijkomende VLCC's van Metrostar en, daarmee verband houdend, de verdere vlootexpansie. Topman Paddy Rodgers legde nogmaals uit dat de tankerrederij de optie op de vier supertankers had genomen, omdat ze een verdere stijging van de scheepsprijzen verwachtte. Dat is echter niet gebeurd. Integendeel, de prijzen zijn iets gedaald.

  Een analist van UBS wou weten of Euronav, zeker met die lagere prijzen, niet wat agressiever zou kunnen zijn in zijn expansie. Maar Euronav zit zeker niet stil, maakte Rodgers duidelijk. 'We hebben al 23 VLCC's gekocht.' De deals die bekend geraken, zijn trouwens maar een fractie van datgene waar Euronav naar kijkt. 'We kijken de hele tijd naar waar we kapitaal zouden kunnen inzetten in wat we als een goed gestructureerde markt beschouwen.'

  Maar groeien om te groeien kan niet de bedoeling zijn. 'We handelen niet in schepen', aldus de Britse CEO. 'Een verdere expansie van Euronav is zinvol, maar alleen als we groeien tegen een redelijke prijs. Je moet de waarde van je prooi altijd afzetten tegen de vooruitzichten voor de markt.'

  Rodgers wees er ook op dat timing in de tankersector erg belangrijk is, vermits er steeds ongeveer een half jaar ligt tussen het onderhandelen van een aankoop en de effictieve levering van het schip. 'Ik wil zeker niet de indruk wekken dat we de knop hebben omgedraaid. We zullen wel handelen, maar dan moeten alle stukken op de juiste plaats staan', benadrukte hij. Waar het Euronav in de eerste plaats om gaat is de aandeelhouders een 'consistent en effectief rendement te bieden'.

 • GoPro op laagste niveau sinds beursgang

  ©Reuters

  GoPro , de fabrikant van kleine draagbare waaghalscamera's, krijgt donderdag een oplawaai van 16,4 procent op 25,25 euro. GoPro maakte voor beurstijd slechte kwartaalresultaten bekend. Zowel de omzet als de winst per aandeel vielen onder de verwachtingen. GoPro gaat al langer gebukt onder de groeiende concurrentie van goedkopere Aziatische actiecamera's. Sinds begin dit jaar verloor het aandeel al zo'n 50 procent. 

 • Wall Street in het rood

  De Amerikaanse aandelenmarkten zijn de dag zoals verwacht met verlies gestart. Zwakkere Amerikaanse groeicijfers en het vooruitzicht op een renteverhoging in december duwen de Dow Jones 0,2 procent lager. De Nasdaq daalt met 0,4 procent. 

 • Plantage-party in Brussel

  De plantagegroepen vallen dezer dagen in de smaak in Brussel. KKO  , de beursgenoteerde holding boven een cacaoplantage in Ivoorkust, maakt een sprong van meer dan 10 procent. KKO maakte maandag zijn debuut op de Brusselse beurs. Daar zal het nog geen seconde spijt van hebben gehad. Sinds de openingsbel op dinsdag is het aandeel al met 38 procent in waarde gestegen.

  Ook Sipef  , die andere plantagegroep op de Brusselse beurs, doet het meer dan uitstekend. Het aandeel stijgt net geen 3 procent en overschrijdt daarmee voor het eerst sinds juli de grens van de 48 euro.

 • Wall Street opent wellicht lager

  De Amerikaanse aandelenmarkten zullen straks wellicht lager van start gaan. De futures voor de S&P500 en de Dow Jones noteren elk 0,4 procent lager. Beleggers lijken wat gas  terug te nemen nadat de Amerikaanse indexen woensdag naar hun hoogste peil in 2,5 maanden waren gestegen. Bovendien temperen de zwakkere Amerikaanse groeicijfers het enthousiasme van beleggers. 

 • Amerikaanse economie groeit met 1,5 procent

  Het bbp van de VS is in het derde kwartaal toegenomen met 1,5 procent, dat is iets minder dan de 1,6 procent waarop de markt had gerekend. In het tweede kwartaal ging de Amerikaanse economie er nog met 3,9 procent op vooruit. Het gaat om een eerste schatting van het ministerie van Handel.

 • Goodyear klopt marktconsensus

  De Amerikaanse fabrikant van autobanden zag zijn omzet over het derde kwartaal dalen, maar de winst was beter dan verwacht. Het nettoresultaat van Goodyear steeg met 68 procent tot 271 miljoen of 99 cent per aandeel, twee cent meer dan de prognose van analisten. In de handel voor beurs verliest het aandeel 1,6 procent.

 • Parket eist 1,4 miljoen boete van Keyware

  ©rv

  De leverancier van betaalterminals Keyware valt 's middags met meer dan vijf procent terug na nieuws over de rechtszaak die tegen het bdrijf loopt voor de Brusselse correctionele rechtbank. Tientallen bedrijven hadden via de zelfstandigenorganisatie Unizo een klacht ingediend tegen 'oneerlijke' handelspraktijken van Keyware. 

  Volgens de klanten en het parket smeerde Keyware hen op een frauduleuze manier nieuwe contracten aan waar ze maar moeilijk onderuit kunnen. Volgens de klacht bezochten medewerkers van Keyware de getroffen zaken op drukke momenten om onderhoud te verrichten aan de betaalterminals. Die klanten moesten dan snel een papier ondertekenen. Bij nazicht bleek dat papier een contract te zijn waardoor de getroffen handelaars voor vijf jaar vast zaten aan Keyware. Wie het contract wilde opzeggen moest daar een hoge vergoeding voor betalen. 

  Volgens het persagentschap Belga heeft het parket Halle-Vilvoorde donderdag een boete van 1,44 miljoen euro geëist van Keyware. Dat zou zich volgens het parket schuldig gemaakt hebben aan valsheid in geschrifte, oplichting en inbreuken op het Wetboek van Economisch Recht. 

 • Meer winst, lagere koers

  Lufthansa  en Air France-KLM  die deze morgen met beter dan verwachte kwartaalresultaten uitpakten, zien dat goede nieuws niet verzilverd op de beurs. Integendeel, de Duitse groep verliest over de middag bijna acht procent, de Frans-Nederlandse zakt ruim vier procent. Beleggers vrezen blijkbaar dat het nu nog moeilijker wordt voor het management om de vakbonden te overtuigen de gevraagde kostenbesparingen door te voeren. Beide maatschappijen worden sinds vorig jaar geplaagd door regelmatige stakingen, vooral van de piloten die weigerachtig staan tegenover een verhoging van hun productiviteit.

 • Saint-Gobain wankelt

  Een van de grote verliezers in Parijs is Saint-Gobain . De bouwmaterialengroep presenteerde tegenvallende resultaten over het derde kwartaal en verlaagde haar doelstellingen. Saint-Gobain rekent nu op een minstens stabiel bedrijfsresultaat (bij constante perimeter en constante wisselkoersen), waar voordien op een verbetering werd gerekend. In het derde kwartaal bedroeg de omzetgroei maar 2,2 procent door een zwakke vraag in Frankrijk en een tragere groei in Brazilië. 

 • Québec schiet Bombardier ter hulp

  De Canadese trein- en vliegtuigbouwer Bombardier heeft in het derde kwartaal 4,9 miljard dollar verlies geleden tegen een winst van 74 miljoen dollar een jaar eerder. Het verlies is te wijten aan waardeverminderingen op het nieuwe vliegtuigprogramma CSeries, waarvan de certificering bijna voltooid is. Zonder de waardeverminderingen was er 2 miljoen dollar winst geweest.

  Bombardier krijgt echter vers geld van de regering van Québec. Die pompt een miljard dollar in een nieuwe onderneming die de CSeries gaat bouwen en zal 49,5 procent van de joint venture in handen hebben, Bombardier 50,5 procent.

  Overigens laat Bombardier ook het plan varen om zijn treinactiviteiten naar de beurs te brengen. Het zou nu de bedoeling zijn een minderheidsbelang te verkopen. Daarover mag binnenkort nieuws worden verwacht.

   

  Vliegen doet hij al, tijdens testvluchten, maar daar houdt het positieve nieuws over de CSeries van Bombardier op. ©REUTERS

 • Danone op dreef

  Straf: de Chinezen hebben nog maar net officieel aangekondigd dat ze hun eenkindpolitiek opgeven of het aandeel Danone trekt een spurtje van bijna 2 euro. Beleggers verwachten duidelijk dat de Franse voedingsgroep een pak meer melkpoeder en andere producten voor baby's en kinderen zal kunnen slijten in China. Dat is ook goed nieuws voor Sofina . De Belgische holding rond de familie Boël is sinds jaar en dag immers aandeelhouder van Danone. 

 • China mikt op groei, deel 2

  De Chinese communistische partij mikt nog op een andere manier op groei. Na meer dan dertig jaar zet het land een punt aan haar beruchte eenkindbeleid. Tot voor kort mochten Chinese gezinnen maar een knid hebben. Voortaan mogen dat er twee zijn.

  ©EPA

 • China mikt op hoge groei

  De Chinese communistische partij blijft de komende vijf jaar nog altijd op 'middelhoge tot hoge' groei mikken. Dat heeft het officiele Chinese persagentschap Xinhua zopas bekendgemaakt. We mogen ons dus opmaken voor nog meer rondjes monetaire versoepeling in China. 

  ©REUTERS

 • Bank Degroof Petercam verlaagt advies voor Befimmo

 • ProSieben: winst kan omzet niet volgen

  Televisie- en mediagroep ProSiebenSat.1  zag het derde kwartaal zijn omzet met 17 procent toenemen tot 747 miljoen, de operationele winst ging maar negen procent hoger tot 178 miljoen en het nettoresultaat steeg slechts met vijf procent tot 78 miljoen. De digitalbranche, waar ProSieben een overname deed, brengt minder op dan de rendabele tv-business.

 • 'Minder winst bij AB InBev'

  De grootste brouwer ter wereld, AB InBev  , kondigt morgen vrijdag aan dat de winst (ebitda) over het derde kwartaal met 6,7 procent is gedaald. Dat is tenminste de gemiddelde verwachting van 16 beurshuizen gepolst door Reuters

 • GoPro en PayPal stellen teleur

  De maker van actiecameraatjes  plofte in de nabeurshandel op Wall Street 17 procent lager. Dinsdag schoot het aandeel nog 7 procent hoger.

  De kwartaalomzet van 400,3 miljoen dollar kwam 33 miljoen dollar lager uit dan verwacht. En ook de winst, 0,25 dollar per aandeel, stelde de analisten teleur - zij hadden op 4 cent meer gehoopt.

  Afgelopen jaar verloor GoPro op de beurs al meer dan 50 procent. Het bedrijf heeft last van concurrenten met een goedkopere camera's. 

  Ook de betaaldienst PayPal stond nabeurs onder druk. De eerste kwartaalcijfers als onafhankelijk bedrijf - het werd afgesplitst van eBay - konden niet overtuigen. De omzet van 2,26 miljard dollar kwam nipt onder de verwachting (2,27 miljard) uit.

 • Meer winst, lagere koers bij Barclays Plc

  De op één na grootste bank van het VK zakt weg op de Londense beurs, ondanks mooie kwartaalcijfers

   

 • STMicroelectronics stelt teleur

  De Frans-Italiaanse chipbakker STMi komt met tegenvallende cijfers en wordt daarvoor afgestraft

   

 • Fraport schrapt plan tariefverhoging

  Fraport , de op één na grootste luchthavengroep ter wereld, ziet af van zijn plan om volgend jaar de tarieven voor zijn klanten-luchtvaartmaatschappijen met 1,6 procent te verhogen. De uitbater van onder meer Frankfurt Airport krabbelt terug na een meningsverschil met het land Hessen, met 31,35 procent de grootste aandeelhouder van Fraport. Het gevolg is wel dat het aandeel één van de grootste verliezers is op de beurs van ... Frankfurt. Het staat na bijna twee uur handel ruim vier procent lager. Enkel Deutsche Lufthansa (-4,5%)  presteert nog slechter.

   

  De eerste spadesteken voor de aanleg van een nieuwe passagierstermin op Frankfurt Airport begin oktober 2015 ©© Fredrik von Erichsen/dpa/Corbis

 • Zorgen voor Franse technologie

  Op de beurs van Amsterdam krijgt het Franse beveiligingsbedrijf Gemalto  rake klappen na een teleurstellend kwartaal. De omzet kwam bijna 20 miljoen euro onder de analistenverwachting uit.

  Ook STMicroelectronics  staat flink in het rood. Net als andere chipmakers schroeven de Fransen hun productie terug. Aanleiding is de dalende vraag in China. De leverancier van chips voor smartphones en set-top boxes verwacht in het huidige kwartaal 6 procent minder omzet dan in het afgelopen kwartaal - en stelt daarmee de analisten teleur.

  Topman Carlo Bozotti ontkende dat hij op het punt staat een overname te doen. Hij reageerde daarmee op de geruchten dat zijn bedrijf het Amerikaanse Fairchild zou overnemen, een producent van chips voor auto's en elektronische producten.

  Nog op de beurs van Parijs heeft Capgemini een rustige dag na een goed kwartaal. De omzet steeg met 17 procent, waarna de IT-consultant zijn jaardoelstellingen bevestigde.

 • IT-miserie duwt Deutsche Post kopje onder

  Deutsche Post  verlaagt zijn winstverwachting voor het hele jaar, een gevolg van aanslepende problemen in zijn IT-systemen. Het op punt krijgen van die informatietechnologie in de logistieke afdeling zal nog jaren aanslepen, waarschuwde de grootste postgroep van Europa.

  De groep boekt een afschrijving van 345 miljoen voor de IT-miserie maar voor een claim bij leveranciers SAP en IBM is het nog te vroeg volgens CFO Larry Rosen. Deutsche Post mikt nu op een ebit over 2015 van minstens 2,4 miljard. Tot nog toe was dat 2,95 à 3,1 miljard euro.

  Deutsche Post is met DHL ook één van de grootste expresse- en logistieke groepen van de wereld. Hij stelt in ons land meer dan 2.000 mensen te werk, vooral via DHL-dochters.

 • Mitsubishi-jet mag vliegen

  De nieuwe regionale jet van Mitsubishi Aircraft heeft zijn vergunning op zak, tenminste voor een eerste testvlucht in Japan. Die zou op 9 november plaatsvinden. Het toestel kan een stevige concurrent worden voor de CRJ's van Bombardier en de E-Jets van Embraer. Van het toestel werden tot nog toe 407 exemplaren verkocht. Het kan tot 90 passagiers vervoeren.

  Mitsubishi Aircraft is een dochter van Mitsubishi Heavy Industries   (64%), Mitsubishi Corp (10%) en Toyota Motor Corp (10%). De rest van de aandelen zit verspreid over nog 7 andere Japanse aandeelhouders. Het aandeel van Mitsubishi Heavy sloot vanmorgen één procent hoger. Sinds einde september, toen het tot zijn laagste niveau in drie jaar was gezakt (516 yen) won het al meer dan 20 procent.

   

 • TF1 in duikvlucht

  De televisiegroep TF1  is één van de grootste dalers op de Europese markten na de publicatie van een sterke daling van de nettowinst. Vooral de inkomsten uit reclame kregen klappen.

   

 • Nokia groeit in China en beloont aandeelhouders

  Niet alleen Telenet  heeft een prima zomerkwartaal achter de rug. In het VK profiteerde BT (het vroegere British Telecom) van zijn tv-rechten voor de Champions League. Dat hielp de groep afgelopen kwartaal aan 106.000 extra tv-klanten, een record aanwas. Dat deed de omzet van de consumentenpoot met 7 procent groeien, meer dan verwacht.

  Breedbandinternet trok een vijfde meer klanten. En de mobiele divisie zag het klantenbestand met ruim 200.000 mensen groeien. Die divisie wordt binnenkort versterkt met de overname van de mobiele operator EE, voordien eigendom van Orange en Deutsche Telekom.

  Door de dure investering in de sportrechten zakte de nettowinst afgelopen kwartaal wel 1 procent tot 1,44 miljard pond. Dat verklaart mogelijk de makke reactie van beleggers op de resultaten.

  Dan is de animo in de aandelen van Nokia en Alcatel-Lucent , beide netwerkleveranciers van telecomoperatoren, een pak groter. Alcatels omzet kwam 10 miljoen euro onder de verwachting en het nettoverlies werd uitgediept van 18 tot 206 miljoen euro.

  Waarom knalt het Franse aandeel dan hoger? Nokia, dat Alcatel-Lucent overneemt, heeft wel een goed kwartaal achter de rug. De Finnen verhogen zelfs hun winstprognose voor het volledige boekjaar. Nokia compenseert de teruglopende verkopen in Europa en Noord-Amerika met groei in China. De aandeelhouders worden in de watten gelegd met een uitkering van 4,3 miljard euro in de vorm van dividenden en de inkoop van eigen aandelen.

 • Duitse werkloosheid blijft dalen

  In oktober zaten minder mensen zonder werk in Duitsland, de daling was groter dan verwacht

   

 • Rentabiliweb wordt Dalenys

  Maar of het bedrijf daarmee beter bekend zal worden bij de belegger? 

  Zeg niet langer #Rentabiliweb, maar wel #Dalenys. Die paar beleggers die het aandeel überhaupt kennen, letten op 3 nov dus best even op— Tom Simonts (@TSimonts) 29 oktober 2015

 • Agfa krijgt koersdoelverhoging maar adviesverlaging

 • Hogere start verwacht voor Europese beurzen

  De kans is groot dat de Europese beurzen hoger zullen openen nu beleggers werden getrakteerd op een hele reeks betere bedrijfsresultaten. De future voor de  EuroStoxx50-index wint 0,3 procent.

 • Bayer overtreft prognoses

  De Duitse farma- en chemiegroep Bayer  heeft er een topkwartaal op zitten. Tussen begin juni en eind september ging de bedrijfskasstroom met 28 procent de hoogte in naar 2,5 miljard euro. Dat is meer dan analsiten hadden voorspeld. Bayer kon in het derde kwartaal profiteren van een sterke verkoop van zijn boedverdunner Xarelto en zijn oogmedicijn Eylea.

 • Euronav kent sterkste derde kwartaal in zeven jaar

  De tankerrederij Euronav heeft in het derde kwartaal een bedrijfswinst voor belastingen en waardeverminderingen geboekt van 135,9 miljoen dollar. Daarmee heeft de groep het sterkste derde kwartaal sinds 2008 achter de rug. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar ligt de winst liefst 274 procent hoger. Het cijfer ligt ook min of meer in lijn met de verwachtingen van analisten, die op zo'n 144 miljoen euro hadden gemikt. 

  Euronav laat ook weeten dat het dan toch niet van plan is om vier supertankers te kopen. Toen Euronav begin dit jaar vier tankers van het VLCC-type overnam van de Griekse rederij, raakte ook bekend dat het een optie had genomen op nog vier andere tankers. Die schepen, die in aanbouw zijn bij Hyundai Heavy Industries, kostten 98 miljoen dollar per stuk.

  Euronav betaalde een optiepremie van 8 miljoen dollar voor de nieuwe schepen, maar ziet nu dus af van die optie. 'De waarde van de opties is nu afgeschreven tot nul', zegt de groep in het persbericht.  In juni was al duidelijk geworden dat Euronav de schepen niet meteen wilde overnemen, maar er een optie op nam, omdat de levertijd vrij laat was: eind 2016 en 2017. Na rijp beraad heeft de raad van bestuur nu beslist om de optie niet te lichten, luidt het nu. 

  ©Euronav

 • Ook Solvay beter dan verwacht

  Ook Solvay deed het met zijn 14 procent hogere bedrijfskasstroom in het derde kwartaal beter dan analisten hadden voorspeld. De omzet trappelde ter plaatse. Met 2,7 miljard euro kwam die omzet weliswaar 5 procent hoger uit dan in het derde kwartaal van vorig jaar. Maar die klim was vooral te wijten aan de duurdere dollar. 

  Dat de winst de hoogte kon ingaan, had vooral te maken met het feit dat Solvay nog altijd mooie prijzen kon vragen in alle bedrijfssegmenten. Ook de lagere grondstoffen- en energieprijzen gaven het bedrijf een duw in de rug. 

  Solvay heeft er nog altijd het volste vertrouwen in dat de geplande miljardenovername van het Amerikaanse Cytec eind 2015 kan worden aangekondigd. Volgende maand moeten de aandeelhouders zich uitspreken over een kapitaalverhoging om die overname te financieren. 

 • Lufthansa verhoogt winstprognose

  Luchtvaartgroep Lufthansa  trekt zijn winstverwachting voor 2015 op na uitstekende kwartaalcijfers. Over de periode juli-september boekte de grootste Europese luchtvaartgroep een operationele winst (ebit) van 1,23 miljard, ruim boven de 1,08 miljard waarop de markt had gerekend. CEO Carsten Spohr gaat nu uit van een jaarwinst tussen 1,75 en 1,95 miljard euro. Tot nog toe voorspelde Lufthansa een winst van minstens 1,5 miljard.

 • Telenet overtreft verwachtingen

  Met een vier miljoen hogere omzet en een winst voor afschrijvingen een waardeverminderingen van 2,6 miljoen euro deed Telenet het in het derde kwartaal beter dan analisten hadden verwacht. Het kabel- en televisiebedrijf puurde meer inkomsten uit breedband en ook de verkoop van smartphones en digicorders waren beter dan de markt had voorspeld. De groep bevestigt dan ook zijn jaarprognoses.

 • Banimmo verkoopt kantoorgebouw in Frankrijk

  De vastgoedgroep Banimmo  laat weten dat het een kantoorgebouw in het Franse Colombes (nabij Parijs) heeft verkocht. Een institutionele investeerder neemt het gebouw over voor 15 miljoen euro. De deal werd al eind juli aangekondigd maar is nu dus afgerond. Banimmo had toen ook al aangegeven dat het een minwaarde van 2,4 miljoen euro moest boeken op het pand. 

  Banimmo geeft verder nog mee dat het momenteel onderhandelt over de verkoop van twee gebouwen in België. De groep heeft ook een huurcontract afgesloten voor zijn Alma Court-gebouw. 

 • Delhaize groeit weer in België

  ©Photo News

  Zoals beloofd, wat meer details over de kwartaalresultaten die Delhaize zopas vrijgaf. De supermarktketen zag de verkoop in België in het derde kwartaal met 1,7 procent stijgen. Dat is de eerste groei sinds midden vorig jaar. 'Het is slechts de eerste stap naar duurzame groei', zegt Delhaize daarover in zijn toelichting bij de kwartaalcijfers.

 • Belg wordt topman Baloîse

  Gert De Winter wordt de nieuwe CEO van Baloîse. ©Dries Luyten

  De Belg Gert De Winter wordt vanaf volgend jaar de nieuwe topman van de Zwitserse verzekeraar Baloîse . Dat laat de groep donderdag weten in een persbericht. De Winter staat momenteel aan het hoofd van de Belgische tak van Baloîse, die vroeger bekend was onder de naam Mercator. Hij werkt al sinds 2005 bij het bedrijf. 

 • Deutsche Bank schrapt dividend

  Beleggers in Deutsche Bank  zullen minstens twee jaar kunnen fluiten naar hun dividend. De grootste bank van Duitsland had eerder al aangegeven dat ze haar dividend over 2015 zou schrappen nadat het voor bijna 8 miljard euro aan uitzonderlijke minwaarden had geboekt. Daardoor lijdt het bedrijf een verlies van 6 miljard euro in het derde kwartaal

  Woensdagavond kondigde het bedrijf aan dat ook het dividend over het boekjaar 2016 er aan zal moeten. Die beslissing past in de nieuwe strategie die topman John Cryan en zijn management hebben uitgedokterd voor de financiële reus. Deutsche Bank wil zijn financiële buffers verder optrekken. Hoe groot die buffers zijn, wordt nagegaan via de zogeheten 'core tier 1 ratio's'. Onder Cryans voorganger bedroeg die ratio 11 procent, en het is de bedoeling dat nu op te trekken naar 12,5 procent tegen 2018.

  Cryan presenteerd donderdagochtend zijn strategie in Frankfurt. Mogelijk krijgen we dan ook meer duidelijkheid over wat er te gebeuren staat met de Belgische tak van Deutsche Bank.  

  Deutsche Bank brengt donderdag meer helderheid over haar strategie. ©REUTERS

 • Air France-KLM blaast warm en koud

  De luchtvaartgroep Air France-KLM  kon de markt nog eens aangenaam verrassen met beter dan verwachte kwartaalcijfers. Maar de ambitie om de kosten te verlagen is bijgesteld en dat is niet zo'n goed nieuws. Hier leest u meer.

   

  ©REUTERS

 • Airbus sluit miljardendeal in China

  De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft een miljardendeal rond in China. Peking koopt voor maar liefst 17 miljard euro 130 nieuwe vliegtuigen van de groep. Het gaat om 30 A330-toestellen en 100 A320's.

 • Kwartaalrapporten Delhaize, Telenet en Solvay

  Druk ochtendje vandaag. Delhaize, Telenet en Solvay hebben zopas hun resultaten voor het derde kwartaal gepubliceerd. Zo meteen meer details, maar nu al even de headlines:

  • Delhaize: De omzet steeg in het derde kwartaal met 2,3 procent naar 6,1 miljard euro. Dat is bij ongewijzigde wisselkoersen. Als valutaschommelingen in rekening worden gebracht, ging de omzet met 14,5 procent de hoogte in. De bedrijfswinst viel bij ongewijzigde wisselkoersen met 23,2 procent terug naar 167 miljoen euro. Zowel omzet als bedrijfswinst vallen binnen de verwachtingen van analisten. De nettowinst daalde bij ongewijzigde wisselkoersen met 8,4 procent naar 118 miljoen euro. Maar als we rekening houden met de klim van de dollar, dan zou de nettowinst met 8,9 procent gestegen zijn. Delhaize zegt dat het op schema blijft om de fusie met Ahold volgend jaar af te ronden.
  • Solvay: Bevestigt zijn verwachtingen voor de recurrente winst voor afschrijvingeng, ook al zullen de resultaten van het vierde kwartaal afzwakken door seizoensfactoren. De nettowinst kwam in het derde kwartaal uit op 103 miljoen euro, terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar nog 115 miljoen euro was. De netto-omzet steeg met 5 procent naar 2,7 miljard euro, de bedrijfswinst voor afschrijvingen steeg met 14 procent naar 524 miljoen euro.
  • Telenet: Klopt de verwachtingen voor omzet (+6%) en ebitda (+7%) . Bevestigt jaarprognoses. De groei komt onder meer van de mobiele poot waar 23.500 nieuwe klanten werden aangetrokken, mede dankzij de subsidiëring van smartphones
 • Goedemorgen, welkom bij Marktenlive! 

  Het ziet ernaar uit dat de overname van SABMIller door ABInBev dan toch niet de deal van het jaar wordt. De Amerikaanse farmagigant, bekend van onder andere Viagra, zou volgens mediaberichten azen op Allergan. Slaagt Pfizer erin de Iers-Amerikaanse producent van Botox binnen te halen, dan kan er een nieuwe farmareus van 300 miljard dollar ontstaan.

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud