1. Markten Live
 2. Live blog

Amerikaanse verkoopgolf sleurt Europese beurzen mee

De Europese beurzen kleurden rood onder invloed van flinke verliezen in New York. Daar kregen vooral techaandelen rake klappen. In Brussel zakte VGP na de private plaatsing en waren er winstnemingen bij IBA.
 • Tot morgen!

  We gaat er uit voor vandaag, maar houden wel Wall Street in de gaten. We zien u graag morgenvroeg terug!

  VRIJDAG 04 SEPTEMBER 2020

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Duitsland:

  • Fabrieksbestellingen juli , 08.00 uur

  Verenigde Staten:

  • Werkgelegenheid en werkloosheid augustus, 14.30 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  • Iep Invest: halfjaarresultaten
  • Texaf: halfjaarresultaten
  • Sioen: halfjaarresultaten, 17.45 uur
  • Retail Estates: resultaten eerste kwartaal 2020/2021, 17.45 uur
 • Tweede kwartaal maakt veel goed voor Brederode

  Eind maart was de waarde van de portefeuille beursgenoteerde effecten van Brederode met 12 procent gedaald en die van de private equity-investeringen met 9 procent. Eind juni ‘zag de toestand er veel beter uit’, zegt de holding in een persbericht en waren de verliezen grotendeels weer goedgemaakt. Brederode lijdt over het eerste halfjaar een klein verlies van 25,5 miljoen euro. Een jaar eerder was er nog 267,7 miljoen euro winst.

  Het eigen vermogen per aandeel bedroeg op 30 juni 81,38 euro, wat iets lager is dan zes maanden eerder (83,27 euro).

 • Sofina casht voor tweede keer op Indiase goudklomp

  In het halfjaarrapport van Sofina valt te lezen dat de Boël-holding voor de tweede maal heeft gecasht op zijn Indiase goudklomp: de leerapp Byju's. Het gaat om een nieuwe beperkte verkoop. Ook laat Sofina weten dat het volledig uit de rusthuizengroep Orpea stapt.

  Voorts viel in het rapport te lezen dat het eigen vermogen van de holding in het eerste halfjaar is gedaald van 7.629 miljoen naar 7.332 miljoen euro. Per aandeel komt het eigen vermogen nu neer op 217,38 euro (-4,2 procent). Het resultaat van Sofina als beleggingsentiteit komt neer op -211 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 567 miljoen vorig jaar.

  De holding herhaalt verder het brutodividend van 2,90 euro per aandeel dat op 7 mei werd goedgekeurd op de Algemene Vergadering (AV). 

 • Atenor voorzichtig na goed halfjaar

  De vastgoedontwikkelaar Atenor behaalde over de eerste zes maanden drie keer meer winst dan een jaar eerder dankzij de verkoop van appartementen, de voorverkoop van kantoorruimte en een overdrachtsdeal in de Europese wijk.

  De economische groeivertraging in Europa kan echter tot uitstel van projecten en van voorverkooptransacties leiden. Daardoor kunnen bepaalde inkomsten verschuiven van 2020 naar 2021 en van 2021 naar 2022. Dat kan op de resultaten van dit en volgend jaar wegen.

  Hier leest u meer.

 • Derde meer winst voor Home Invest Belgium

  Home Invest Belgium , de uitbater van residentieel vastgoed, vooral in het Brussels Gewest, heeft een goed halfjaar achter de rug. De huurinkomsten stegen met 6 procent dankzij de aankoop van vier Aparthotels in Brussel eind 2019.

  De EPRA-winst (de winst uit de kernactiviteiten) nam met 35,2 procent toe tot 6,2 miljoen euro of 1,90 euro per aandeel.

  Home Invest Belgium verwacht over 2020 minstens een even hoog brutodividend uit te keren als over 2019.

 • Beurzen sluiten meer dan een procent lager

  De Europese beurzen zijn met afgetekende verliezen gesloten. Ze stonden het grootste deel van de dag op winst, maar die smolt weg toen Wall Street lager opende en daarna een verkoopgolf over de technologiesector rolde. De Euro Stoxx 50 eindigde 1 procent lager, de brede Stoxx Europe 600 verloor 1,4 procent.

  In Brussel gaf de Bel20 0,9 procent prijs. De grootste verliezen waren voor UCB (-3,3%), Galapagos (-3%) en Argenx (-2,5%). WDP (+0,7%) was een zeldzame stijger in de index.

 • Tech in de uitverkoop

  Het verlies van de technologiegraadmeter Nasdaq begint zorgwekkende vormen aan te nemen. Inmiddels noteert de Nasdaq Composite ruim 4 procent lager. Aandelen als Tesla en Zoom duiken fors lager. Er lijkt wat lucht uit de techwereld te ontsnappen.

  Lees hier meer!

  ©AFP

 • Franse autobouwers zeldzame stijgers

  Terwijl de Europese beurzen bijna eensgezind lager gaan, blinken in Parijs onder meer PSA (Peugeot) en Renault uit met winsten van 4 à 5 procent. Ook Air France-KLM , de cateraar Sodexo en de toeleveraar aan de auto-industrie Plastic Omnium gaan mooi hoger.

  Al die conjunctuurgevoelige waarden danken hun prestatie aan de Franse regering. Die stelde een economisch herstelplan voor ter waarde van 100 miljard euro. Volgens premier Jean Castex moet het plan toelaten de werkloosheid te bestrijden en in 2021 zowat 160.000 banen te scheppen.

 • Europese winsten grotendeels verdwenen

  Onder invloed van de flinke verliezen in New York - waar vooral de technologiewaarden klappen krijgen - zijn de winsten van de Europese beurzen weggesmolten. De Euro Stoxx 50 noteert vlak, de brede Stoxx Europe 600 zakt 0,4 procent.

  Ook in Europa staat technologie stevig onder druk. In Amsterdam verliezen ASMI en ASML  5 en 4 procent. In Parijs gaat STMicroelectronics ruim 5 procent onderuit. En in Frankfurt glijdt Infineon ruim 3 procent weg.

 • Tesla duikt opnieuw lager

  Het aandeel Tesla gaat donderdag opnieuw stevig lager. De e-automaker verliest bijna 7 procent in New York. Dinsdag verloor het aandeel al 4,7 procent en daar kwam woensdag nog eens een verlies van 5,8 procent bij, nadat de Schotse vermogensbeheerder Baillie Gifford, die eerder bij Umicore en Argenx blijk gaf van een neus voor timing, miljarden had gecasht met de verkoop van aandelen van Tesla.

  Lees hier verder!

  ©REUTERS

 • Wall Street opent met verlies

  De Amerikaanse beurzen zijn lager geopend. De Dow Jones  trappelt ter plaatse, de S&P500 laat 0,5 procent liggen en de Nasdaq zakt 1,4 procent. 

  Wat opvalt, is dat de Dow Jones het - net als gisteren - beter doet dan de technologiebeurs Nasdaq. Daarmee lijkt het erop dat beleggers toch wat winsten beginnen te nemen op technologieaandelen. Dat is niet vreemd, want Big Tech heeft er een verschroeiende beursrit opzitten in de afgelopen weken. Bedrijven als Microsoft , Amazon , Apple , Alphabet en Facebook tikten in de afgelopen weken stuk voor stuk nieuwe records aan, omdat ze worden gezien als de grote overlevers van de coronacrisis.

 • Amerika op naar lagere opening

  Wall Street lijkt straks in de min te openen, althans als we de futures mogen geloven. De Dow Jones zou 0,1 procent lager gaan, de S&P500 0,5 procent en Nasdaq 1,5 procent.

 • Minder steunaanvragen in VS

  Vorige week werden 881.000 nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering ingediend in de VS. Dat zijn er minder dan de week voordien (1,01 miljoen) en ook minder dan verwacht.

 • Amerikaanse toezichthouder richt pijlen op Robinhood

  De razendpopulaire Amerikaanse beleggingsapp Robinhood kijkt aan tegen een onderzoek van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Dat zegt de zakenkrant The Wall Street Journal. De SEC onderzoekt of de hippe app voldoende aan haar klanten heeft gecommuniceerd dat de beursorders verkocht werden aan partijen die zich bezighouden met flitshandel. Daarnaast gaat de toezichthouder kijken of dat mogelijke gebrek aan informatie gelijk staat aan fraude.

  Het onderzoek zou zich in een laat stadium bevinden. Als Robinhood aansprakelijk is, kan de beleggingsapp ervoor kiezen te schikken. In dat geval zou ze tot 10 miljoen dollar moeten betalen. De twee partijen hebben nog geen officiële onderhandelingen gevoerd over een schikking en een regeling zal er naar verwachting niet voor het einde van de maand zijn.

  Lees hier verder!

 • Euronext Brussel: Biocartis op de pechstrook van de beursrally

  Voor ons Brussels beursoverzicht, graag hierheen

 • Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel D'Ieteren

  Na de - al bij al zeer redelijke - halfjaarresultaten van D'Ieteren heeft het beurshuis Kepler Cheuvreux zijn model geüpdatet. Het meest opvallend in het halfjaarrapport was de sterke prestatie van Belron, dat ondanks moeilijke marktomstandigheden zowat evenveel winst boekte. Belron maakte de zwakke prestatie in de overige twee divisies (D'Ieteren Auto en Moleskine) deels goed. Kepler verwacht dat D'Ieteren vooral voortgestuwd wordt door de goede gang van zaken bij Belron. Het koersdoel stijgt van 60 naar 64 euro, het advies blijft 'kopen'.

 • Europeanen kopen minder in juli

  De kleinhandelsverkopen in de eurozone lagen in juli 1,3 procent lager dan in juni. Dat is merkelijk slechter dan verwacht: economen rekenden op een toename met 1,3 procent.

  Het handelsvolume voor niet-voeding daalde met 2,9 procent, de verkoop van voeding, drank en tabak bleef stabiel, terwijl de verkoop van autobrandstoffen met 4,3 procent toenam.

  Ondanks de lichte daling is er geen man overboord, meent ING-econoom Bert Colijn. Hij wijst op het sterke herstel van de kleinhandelsverkopen in mei en juni na de heropening van de winkels. Hij raamt dat de kleinhandelsverkopen in juli grofweg weer op het niveau van de voor de coronacrisis lagen. Pas bij een verdere daling in augustus is er reden voor bezorgdheid, zegt Colijn.

 • Economisch herstel in eurozone hapert

  De heropleving van de economie in de eurozone verloor in augustus aan kracht. De economische activiteit viel terug ten opzichte van juli. De PMI-index, die de bedrijvigheid in de industrie en de dienstensector meet, valt terug naar 51,9 (54,9 in juli). Vooral de dienstensector in de eurozone sputtert. Daar daalde de indicator naar 50,5 van 54,7 een maand eerder. De index voor de industrie in de eurozone bleef wel stabiel. Een cijfer boven 50 wijst op een groei, een cijfer onder 50 op een krimp.

 • Beursgang ruim 1.500 keer overingetekend in Seoel

  De beursgang van Kakao Games in Seoel is een monstersucces geworden. Kleine beleggers waren zo tuk op aandelen van de Zuid-Koreaanse gameontwikkelaar dat ze (omgerekend) voor tientallen miljarden dollars aan orders plaatsten tegen een aanbod van slechts 323 miljoen dollar.

  Een en ander betekent dat het aanbod 1.524 keer overingetekend was. Korea Investment & Securities, een van de financiële spelers die de operatie begeleidden, moest het mobiele tradingsysteem voor kleine beleggers woensdag 20 minuten stilleggen, vernam de nieuwsdienst Bloomberg.

  De ongeziene beleggersappetijt is het jongste voorbeeld van de niet te stelpen vraag naar nieuwe beursintroducties, nu de markten verzuipen in het geld dat de centrale banken in de economie pompen om de impact van de coronapandemie zo veel mogelijk te reduceren.

  Beleggers die niet aan aandelen van Kakao Games geraakten, kunnen hun kans wagen bij Big Hit Entertainment, het agentschap van de K-popgroep BTS.  

 • Morgan Stanley, de 'überbull' van WDP

  In een lijvig rapport over de 'beste ideeën' in de Europese vastgoedsector handhaaft Morgan Stanley het koopadvies voor de specialist in logistiek vastgoed WDP . Het koersdoel van 33 euro ligt zelfs 20 procent boven de marktconsensus, het strafste koersdoel van het beurshuis in de sector. 

  Wij verwachten een versnelde groei van de huurinkomsten dankzij het groeiend belang van e-commerce in alle belangrijke markten van WDP
  Bart Gysens
  Morgan Stanley

  'Ons koopadvies stoelt op drie pijlers', stelt analist Bart Gysens. 'Eén: de versnelde groei van de huurinkomsten dankzij het groeiend belang van e-commerce in alle belangrijke markten van WDP. Twee: de extra waardecreatie door de ontwikkeling van de pijplijn aan projecten. Drie: extra meerwaarden door de steeds lagere rente.'

 • 'Footsie' krijgt make-over met hippe retailer

  Naast de Dow Jones, de korf steraandelen van Wall Street, en de Euro Stoxx50, de sterrenkorf van de eurozone, krijgt ook de Britse blue chip index FT100 een update. Op 21 september verdwijnt de televisiezender ITV  - net als alle mediabedrijven tijdens de pandemie zwaar getroffen door de sterk krimpende advertentie-inkomsten - uit de barometer, terwijl B&M European Value Retail  zijn opwachting maakt. 

  B&M is een boeiend verhaal, een schaarse bakstenen retailer die tijdens de pandemie floreert. De keten is in het Verenigd Koninkrijk erg populair als budgetvriendelijke interieurwinkel. De doe-het-zelfitems en de tuinartikelen vlogen tijdens de pandemie de deur uit.

 • Ook Daimler springt op groeneobligatietrein

  Mercedes-bouwer Daimler  is volgens Bloomberg het volgende Europese bedrijf in de rij om bij beleggers aan te kloppen voor een groene obligatie, om de miljardeninvesteringen in elektrische auto's (en om Tesla bij te benen) mee te financieren.

  Woensdag was de eerste emissie van een tienjarige groene obligatie door de Duitse schatkist een inslaand succes: er liepen voor 33 miljard euro bestellingen binnen voor de 6,5 miljard grote emissie van 'Green Bunds'. Door de grote vraag namen beleggers vrede met een jaarrendement van -0,46 procent, in lijn met de 'klassieke' Bund. 

 • Degroof Petercam over Biocartis: 'Groep toont zich weerbaar'

  Degroof Petercam reageert positief op de cijfers van Biocartis , in contrast tot de beleggers die het aandeel bijna 5 procent lager duwen. 'De impact van het coronavirus lijkt in de eerste jaarhelft kleiner dan verwacht. Voor het eerst zien we de gemiddelde verkoopprijs van een cartridge (voor gebruik in de Idylla-minilabo) stijgen naar 120 euro, tegenover 104 euro over de eerste helft van 2019. Deze trend zien we voor het eerst sinds de lancering in de VS. Bovendien gelooft het management dat Biocartis 250 Idylla-labo's kan verkopen over de tweede helft van 2020. Dat is een record.'

  Analist Thomas Guillot hanteert een houdenadvies en een koersdoel van 5 euro.

 • Ageas, Tubize en Intertrust in topselectie KBCS

  KBC Securities brengt enkele wijzigingen aan in zijn 'top pick'-portefeuille. Het beurshuis voegt Ageas, Tubize en het Nederlandse Intertrust toe aan zijn favorietenlijst.

  Ageas is recent fors gedaald na de instap in de Chinese herverzekeraar Taiping Reinsurance en de aankondiging dat CEO Bart De Smet opstapt.

  Financière de Tubize noteert met een korting van zowat de helft tegenover de waarde van zijn belang in de farmagroep UCB, wat erg veel is. Bovendien wil Tubize de schulden verminderen, wat op termijn een hoger dividend mogelijk maakt.

  Voor de Nederlandse dienstenleverancier aan bedrijven Intertrust start KBC Securities de opvolging met een koopadvies. Intertrust levert onder meer fiscaal en juridisch advies op internationale schaal. Het heeft zelfs een aparte tak 'brexitdiensten'. Daar is een zeer grote gespecialiseerde kennis voor nodig, wat het voor nieuwkomers moeilijk maakt. Bovendien heeft Intertrust een sterke reputatie bij de integratie van overnames. Tachtig procent van de inkomsten zijn terugkerend, wat het bedrijf relatief coronaproof maakt.

  De modelportefeuille bestaat verder uit Ahold Delhaize, AB InBev, Barco, Basic-Fit, Hal Trust, NN Group, Care Property Invest, Inventiva en Orange Belgium.

 • KBC Securities over Biocartis: 'Duidelijk teken van vertrouwen'

  Het aandeel Biocartis  noteert 6 procent in het rood. Nochtans reageren analisten tevreden op de halfjaarcijfers. KBC Securities: 'Het herinvoeren van de jaarprognose is een duidelijk teken van vertrouwen. Het is een sterk rapport waardoor het koopadvies en het koersdoel van 8 euro behouden blijven.'

 • Conner Rousseau: 'Nu de beurs op winst staat, moet eerlijke fiscaliteit op tafel komen'

  Lees hier meer over de uitspraken van de sp.a-voorzitter op Radio 1.

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De EuroStoxx50  noteert kort na de opening met een winst van 1,3 procent.

  Intertrust  wint in Amsterdam 4,7 procent na een koopadvies van KBC Securities. Het beurshuis start de opvolging van de financiëledienstengroep.

  Siemens Healtineers  verliest 4,8 procent na een private kapitaalronde (post 8u47).

  Capgemini  wint 2,2 procent na halfjaarcijfers. De groep verwacht dit jaar een omzetstijging van 14 procent.

  Nog in Parijs stijgt Ilad  3 procent na de bekendmaking van een hogere halfjaarwinst. Ook de verwachtingen gaan de hoogte in.

 • Bel20 in het groen

  De Bel20  gaat 1,1 procent hoger.

  De Bel20-zwaargewichten AB InBev  en KBC  winnen elk 1,5 procent.

  Op de brede markt verliest Biocartis  0,9 procent na de halfjaarcijfers (post 7u24).

  Sequana Medical  blijft stabiel. De groep ziet het verlies toenemen (post 7u41).

  VGP  is de pineut met een verlies van 3 procent. Niet onlogisch na de private plaatsing van aandelen tegen een relatief kleine korting van 4 procent (post 7u10).

  Atenor  verliest 1,3 procent. Nabeurs zijn er halfjaarcijfers.

 • Siemens Healthineers haalt 2,7 miljard vers geld op

  Siemens Healthineers  haalt via een kapitaalronde 2,7 miljard euro op, goed voor 7,5 procent van het aandelenkapitaal. De nieuwe aandelen worden uitgegeven aan 36,40 euro, een korting van 5 procent op de koers van gisteren. Met het geld wil Siemens Healthineers de overname van IBA-viraal Varian Medical Systems helpen financieren. Dat is een deal van 16,4 miljard dollar.

  Het is een van de grootste private kapitaalrondes dit jaar in Europa. Door deze transactie zakt het belang van Siemens in Siemens Healthineers van 85 naar 79 procent.

 • Update futures: nog iets groener

  De Europese beurzen stevenen af op een 0,9 procent hogere opening, leren de EuroStoxx50-futures.

 • FSMA-insidermeldingen: Vlaamse investeerders groter in Deceuninck

  H.P. Participaties heeft op 1 september 100.000 aandelen Deceuninck bijgekocht voor 156.532 euro, of 1,57 euro per aandeel. Achter HPP schuilen zes vennoten. De zaakvoerder is Wim Hendrix van Homeport Investment Management, dat beleggingsadvies geeft aan enkele vermogende families in het Antwerpse.

 • FSMA-insidertransacties: Tack koopt voor 10 miljoen euro Tessenderlo's

  Luc Tack heeft dinsdag via zijn vehikel Verbrugge (een onderdeel van Picanol) 325.000 aandelen Tessenderlo  gekocht tegen 31 euro. Dat is goed voor een bedrag van 10 miljoen euro.

  De transactie van Tack gebeurde buitenbeurs. Dinsdag werden 364.566 stuks van Tessenderlo verhandeld. Tack stond die dag in voor 89 procent van de beursomzet in Tessenderlo.

  Tack heeft maandenlang geen transactie gedaan in Tessenderlo wegens de silent period, de periode voor de resultaten. Donderdag kwam Tessenderlo met beter dan verwachte resultaten op de proppen. Sindsdien is Tack weer volop aan het kopen. Vorige vrijdag kocht hij 100.000 aandelen tegen 30 euro, een investering van 3 miljoen euro.

 • ForFarmers vernietigt 11 miljoen aandelen

  ForFarmers , de Nederlandse verdeler van veevoeding, zal op 11 september 11 miljoen eigen aandelen vernietigen. Dat zijn aandelen die ForFarmers sinds 2017 stelselmatig aankocht via twee aandeleninkoopprogramma's, die intussen zijn afgerond.

  Tegen de huidige koers is dat pakket 58 miljoen euro waard. Door de vernietiging valt het aantal aandelen van ForFarmers terug naar 95,2 miljoen. Voor de aandeelhouders is de actie waardeverhogend.

  ForFarmers heeft het niet onder de markt. In twee jaar is het aandeel ruim gehalveerd tot iets meer dan 5 euro. De groep lijdt onder de initiatieven van de overheid om uit milieuoverwegingen (minder uitstoot van stikstof en fosfaat) de veestapel af te bouwen.

 • Sequana Medical ziet verlies toenemen

  Sequana Medical  slikte over de eerste helft van het jaar een verlies van 9,5 miljoen euro. Dat is een derde meer dan het verlies over dezelfde periode een jaar eerder. Sequana had eind juni 14,9 miljoen euro cash, tegenover 5,6 miljoen eind 2019. De stijging van de cashpositie is te danken aan een kapitaalverhoging van 19 miljoen euro bij grote beleggers. 'We hebben nu genoeg cash tot de tweede helft van 2021', zegt CEO Ian Crosbie.

  Sequana verwacht de rekrutering voor de Poseidon-studie in het eerste kwartaal van 2021 te voltooien en voor eind juni 2021 de eerste tussentijdse resultaten te geven. Met de Poseidon-studie wil Sequana de alfapump voor de behandeling van patiënten met levercirrose in de VS en Canada goedgekeurd krijgen. De alfapump is een toestelletje dat wordt ingeplant om overtollig vocht weg te nemen.

  Voor de Red Desert-studie (patiënten met hartfalen) verwacht Sequana nog voor het einde van het jaar resultaten.

  We gaan er in onze vooruitzichten van uit dat er geen nieuwe Covid19-gerelateerde vertragingen zijn.
  Ian Crosbie
  CEO Sequana

 • Europese beurzen op weg naar hogere opening

  De EuroStoxx50 gaat een 0,9 procent hogere opening tegemoet, leren de futures.

 • Biocartis durft weer prognose voor 2020 te geven

  De essentie van het halfjaarrapport van Biocartis  is dat de Mechelse diagnosespecialist weer durft de in april ingeslikte jaarprognose voor 2020 uit te spreken: een volumegroei van zo'n 30 procent, wat het aantal nieuw geïnstalleerde Idylla-zaklabo's op 300 à 350 zou brengen. Merk op dat het midden van die vork nog altijd lager is dan de 337 stuks in 2019

  Biocartis maakt draagbare labo's die snel en accuraat DNA-mutaties in kaart brengen voor diagnoses. De tests gebeuren door cartridges, een soort plastic cassette met bloed of weefsel, in dat Idylla-labo te stoppen. Een snelle uitbouw van het Idylla-ecosysteem is cruciaal om via de recurrente verkoop van cartridges voor die labo's rendabel te worden.

  Voor de pandemie moest 2020 voor CEO Herman Verrelst een make-or-breakjaar worden na het ploeterjaar 2019, toen Biocartis moest opbiechten dat de grote commerciële inspanningen om op de Amerikaanse markt door te breken nog niet renderen

  Hoe belangrijk het is een turbo op de verkoop te zetten leren de cijfers over de eerste jaarhelft: tegenover 17,6 miljoen inkomsten (slechts 2 procent meer dan een jaar eerder), stonden 44 miljoen kosten. Het resultaat: een operationeel verlies van 26,4 miljoen euro, bijna stabiel vergeleken met de eerste helft van 2019. Bij beleggers raakt het geduld op: de beurskoers zit op minder dan de helft van de 11,50 euro waartegen de Mechelaars in het voorjaar van 2015 naar de beurs trokken (zie grafiek). 

  Biocartis beschikt wel over een stevige cashbuffer van 150 miljoen euro, dankzij de uitgifte van zowel converteerbare obligaties als nieuwe aandelen in het voorjaar van 2019. Eind 2020 zou er nog altijd een cashbuffer van 110 miljoen euro moeten zijn.

   


 • VGP slijt aandelen met 4 procent korting

  VGP heeft woensdag 929.153 bestaande aandelen verkocht tegen 117,50 euro per aandeel. Dat is een korting van 4,16 procent op de koers van VGP net voor de opschorting van het aandeel woensdag. Met de transactie haalt VGP 109 miljoen euro op, zonder rekening te houden met de kosten.

  Mede dankzij sterke vraag van onze institutionele langetermijnaandeelhouders was de transactie bijna drie keer overtekend tegen de plaatsingsprijs.
  Jan Van Geet
  CEO VGP

  JPMorgan en KBC Securities organiseerden de plaatsing als global coordinator en Belfius als joint bookrunner.

 • Airbnb weigert in te checken bij Bill Ackman

  Het verhuurplatform Airbnb blijft ondanks de grote impact van de pandemie van plan naar Wall Street te trekken. Maar dan op eigen kracht met een 'echte' introductie, dank u.

  Niet door in te checken bij het blancochequebedrijf van de hefboomfondsbeheerder Bill Ackman, Pershing Square Tontine Holdings . Dat is een SPAC, een special purpose acquisition company. In die jongste Wall Street-hype halen beheerders miljarden op zonder al concrete plannen voor het geld te hebben, behalve dan de belofte de beleggerscash nuttig te zullen aanwenden.

 • V-herstel in Amerikaaanse economie?

  Vandaag kijken we onder meer uit naar de Amerikaanse cijfers over de dienstensector.

  Lees hier onze vooruitblik.

 • ... ondanks winstnemingen in favoriet Tesla

  De beurshausse rolt voort, ook al namen beleggers winst op de pandemiefavorieten Tesla (-5%), Zoom (-7%) en Apple (-2%). 

  Bij Tesla  kwam de zeldzame koersval er nadat de grootste externe aandeelhouder miljarden gecasht heeft. Naar eigen zeggen wel met grondige tegenzin, want de Schotse vermogensbeheerder Baillie Gifford zegt onverkort te geloven in de pionier in elektrische auto's. Baillie Gifford doet misschien een belletje rinkelen, want de Schotten doken in 2019 met een prima gevoel voor timing op bij Umicore en Argenx.

 • Beursrally wint vaart ...

  Goedemorgen! Beleggers zetten steeds enthousiaster in op een economisch herstel in V-vorm. Op Wall Street zette de S&P500 een zoveelste record neer en stak de Dow Jones  de neus boven 29.000 punten. 

  Ook in het Verre Oosten is er deze ochtend meestal stevige winst. In Tokio gaat de Nikkei een vlotte 1,2 procent hoger, ook elders staat er doorgaans winst op de bordjes.

  ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud