1. Markten Live
 2. Live blog
live

Beleggers kunnen leven met stimulusafbouw

De Europese beurzen sloten positief af na de speech van Jerome Powell. Balta, Banimmo en Montea waren de uitblinkers op de Brusselse beurs.
 • Half miljard euro winst voor KBC Ancora

  KBC Ancora boekte in het afgelopen boekjaar 2020/2021 een winst van 529,7 miljoen euro, hetzij 6,76 euro per aandeel, tegenover een winst van 60,8 miljoen euro in het voorgaande boekjaar. De holding die enkel in KBC belegt, kon een waardevermindering op de participatie in KBC terugboeken voor 511,7 miljoen euro. KBC Ancora keerde op 10 juni een dividend uit van 0,20 euro. Beleggers kunnen in juni 2022 ongetwijfeld rekenen op een hoger dividend. KBC heeft reeds aangekondigd om in het najaar normaal een dividend uit te keren van 3 euro (2 euro van boekjaar 2020 + 1 euro interimdividend 2021).

 • Bel20 sluit 0,2 procent hoger

  De Bel20 noteerde lang met verlies maar een positief onthaal van de speech van Jerome Powell bracht de Brusselse sterindex uit het rood.

 • Volgende week: CFE, Resilux & jobs

  Lees hier onze vooruitbik op volgende week.

 • 5 populaire aandelen bij jongeren

  Collega Bas van der Hout bespreekt vijf aandelen die populair zijn onder Belgische jongeren en gaat op een speciaal geval dieper in:

  5 populaire aandelen bij jongeren

 • Maak kennis met de nieuwste memestock: support.com

  In de schaduw van de Powell-speech zien we een aandeel op Wall Street vandaag verdubbelen: support.com  . U raadt het al, dat heeft alles te maken met de roedel Reddit-beleggers die een nieuw speeltje hebben gevonden. Support.com is een softwarebedrijf uit Los Angeles dat zich specialiseert in oplossingen rond technische ondersteuning en klantenbinding. 

  Mogelijk hebben twee berichten de reddit-beleggers gelokt. Ten eerste organiseert Support.com op 10 september een buitengewone algemene vergadering voor een fusie met de bitcoinmijngroep Greenidge Generation Holdings Inc. Ten tweede bleek uit cijfers van consultant S3, dat liefst 60 procent van de beschikbare aandelen 'geshort' zijn. Deze shorters moeten bij een opstoot van het aandeel het aandeel kopen om hun verliezen te beperken.

  Support.com won sinds begin dit jaar al een duizelingwekkende 1.483 procent en heeft nu een beurswaarde van 844 miljoen dollar.

 • Fed-baas Powell opent deur voor afbouw obligatieaankopen

  Lees hier ons artikel over de speech van Powell.

 • Markten: Sell the rumour, buy the fact

  De markten keren de beurswijsheid 'buy the rumour, sell the fact' even om naar 'sell the rumour, buy the fact'. Want het hoge woord is eruit: Fed-voorzitter Jerome Powell wil inderdaad dit jaar de stimulus afbouwen. Want, zegt Powell: 'De voorwaarden voor ons inflatiedoel zijn behaald en ook de werkgelegenheid beweegt in de goede richting.'

  In plaats van een angstreactie te vertonen gaan de beurzen juist hoger. De Dow Jones wint 0,6 procent, de S&P500 wint 0,6 procent en de Nasdaq klimt zelfs 0,8 procent hoger. 

  De voorwaarden voor ons inflatie doel zijn behaald en ook de werkgelegenheid beweegt in de goede richting.
  Jerome Powell
  Fed-voorzitter

 • Inflatieverwachtingen bewegen veel langzamer dan inflatie

  'De inflatieverwachtingen op lange termijn zijn veel minder bewogen dan het inflatiecijfer zelf. Dat laat zien dat ook bedrijven en huishoudens denken dat de hogere inflatie tijdelijk is', zegt Fed-voorzitter Jerome Powell. 

 • 'Inflatiedynamiek is complex'

  'De dynamiek achter inflatie is complex', zegt Fed-voorzitter Jerome Powell. 'Tot nu is de inflatie vooral hoog door een beperkt aantal producten. We verwachten dat de inflatoire effecten tijdelijk zijn. Andere prijzen waren hard gedaald door de pandemie en die prijzen zijn stevig teruggeveerd, dus ook die effecten zouden tijdelijk moeten zijn.'

  'De prijzen van tweedehandsauto's stabiliseren en kunnen de inflatie spoedig lager duwen. We verwachten een dergelijke reactie ook voor andere duurzame goederen. Nu de aanbodproblemen opgelost beginnen te geraken, is het onwaarschijnlijk dat duurzame goederen de inflatie nog lang opwaarts duwen.'

  We zien weinig risico voor een loon-prijs-spiraal.
  Jerome Powell
  Voorzitter Federal Reserve

 • Veel vacatures, maar werkloosheid blijft te hoog

  'Ondanks het hogere aantal vacatures, blijft de werkloosheid hoog', zegt Fed-voorzitter Jerome Powell. 'Maar het hoge aantal vacatures zal de werkloosheidsgraad wel positief beïnvloeden.'

 • 'Sterk maar ongelijk herstel'

  'We zien een sterk maar ongelijk herstel. Er is meer vraag naar goederen en minder vraag naar diensten, onder andere als gevolg van de coronacrisis (horeca, reissector, red.). Ook is de werkloosheid anders voor verschillende etnische groepen', zegt Fed-voorzitter Jerome Powell. 

 • Powell spreekt...

  ... hier kunt u de toespraak live volgen:

  LIVE: Powell spreekt

 • Wall Street hoger in afwachting van Powell

  Zowel de Dow Jones  als de Nasdaq winnen kort na opening 0,3 procent. 

 • Amerikaanse consumptiebestedingen groeien minder sterk

  De groei van de Amerikaanse consumptiebestedingen is in juli vertraagd tot 0,3 procent. Het groeicijfer voor juni werd opgetrokken van 1 tot 1,1 procent.

  De vertraging heeft enerzijds te maken met een verschuiving richting diensten als reizen en amusement, anderzijds met tekorten aan sommige producten, onder meer aan wagens. De Amerikaanse consument is ook voorzichtiger geworden omdat het aantal coronabesmettingen weer toeneemt.

  Donderdag maakte de Amerikaanse overheid bekend dat de consumptie-uitgaven op jaarbasis met 11,9 procent groeiden in het tweede kwartaal. Zij droegen sterk bij tot de economische groei van 6,6 procent.

  De inflatie volgens de favoriete maatstaf van de Fed – de ‘personal consumption expenditures price index’ – bleef in juli stabiel op 3,6 procent. Dat is ruim boven de doelstelling van de Fed (2 procent).

 • VS: veel vacatures, toch werkloosheid

  Een opvallend plaatje over de Amerikaanse arbeidsmarkt: hoewel het aantal vacatures 10,1 miljoen bedraagt (juni), staat het tellertje van werklozen nog altijd op 8,7 miljoen (juli). Vraag en aanbod van banen zijn niet goed op elkaar afgestemd, is een verklaring.

  Werkgevers zoeken (opleidings)profielen die niet meteen beschikbaar zijn en omscholing kost geld en tijd. Ook kan het zijn dat de lonen te laag liggen of dat andere arbeidsvoorwaarden niet goed genoeg zijn. 

 • Gap verhoogt omzet- en winstprognose

  Gap gaat bijna 8 procent hoger in de voorbeurshandel nadat de Amerikaanse kledinggroep donderdag voor de tweede keer haar omzetprognose heeft opgetrokken. Gap verwacht een sterke vraag naar zijn merken Old Navy en Athleta nu mensen weer meer bij elkaar kunnen komen.

  Gap rekent op een omzetgroei van circa 30 procent voor het lopende boekjaar. Voorheen ging het bedrijf uit van een groei tussen 20 en 25 procent. Analisten mikten tot dusver op 24,3 procent groei volgens het onderzoeksbureau Refinitiv.

  Na een sterk tweede kwartaal met 29 procent omzetgroei gaat ook de winstverwachting omhoog. Gap stelt nu 2,10 tot 2,25 dollar aangepaste winst per aandeel in het vooruitzicht, tegenover 1,60 tot 1,75 dollar tot nog toe.

  Over het tweede kwartaal zei Gap-topvrouw Sonia Syngal: ‘Onze klanten omhelsden de zomer met optimisme, hongerig naar opwekkende kleding naarmate vakantie en bijeenkomsten werkelijkheid werden.’

 • Nigeriaanse oliemaatschappij overweegt beursgang

  Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC) denkt eraan naar de beurs te trekken, nadat het staatsbedrijf voor het eerst in zijn 44-jarig bestaan winst heeft gerapporteerd. Vorig jaar boekte NNPC een nettowinst van 287 miljard naira (592 miljoen euro). In 2019 was er nog 1,7 miljard naira verlies, het jaar daarvoor 803 miljard naira. Verder teruggaan in de tijd is niet mogelijk omdat NNPC gewoon geen jaarresultaten publiceerde. Het bedrijf werkte jarenlang onder een mantel van geheimzinnigheid en werd vaak beticht van corruptie.

  Nieuwe wetgeving die deze maand door president Muhammadu Buhari werd ondertekend maakt nu de weg vrij voor NNPC om aandelen te verkopen aan het brede publiek, zei topman Mele Kyari donderdag tijdens een briefing in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Al is de weg naar een beursgang wel nog lang. ‘Het is een zeer, zeer lang, moeizaam proces.’

 • Ons Brussels beursverslag...

  ... focust vandaag op MDxHealth, Balta, Recticel en Ter Beke. U vindt het hier terug.

 • Eurocommercial in mineur na makke cijfers

  De winkelverhuurder Eurocommercial Properties, het moederbedrijf boven het Woluwe Shopping Center, kan niet begeesteren met zijn cijferrapport. Het directe resultaat uit de huurinkomsten daalde in het eerste halfjaar van 59 miljoen naar 46,8 miljoen euro of 0,95 euro per aandeel.

  Ook tegenover de tweede jaarhelft van 2020 was sprake van een terugval. De daling wijt de vastgoedvennootschap aan huurkortingen die het moest toestaan door de coronacrisis. Tegen de zomer  verbeterde het plaatje. In juni groeide de omzet met 17 procent op tegenover  juni 2020 en zelfs met 3,9 procent tegenover juni in het prepandemiejaar 2019.

  Eurocommercial, dat in Amsterdam en Brussel noteert, levert 3,3 procent in.

 • De 'interessante bruid'

  Kris Kippers, analist van Degroof Petercam, reageert op de cijfers van de schuimrubberproducent Recticel . 'Het is een sterke update en we waren positief verrast door de margeontwikkeling bij de takken 'Technisch schuim' en Isolatie'. 

  'We hebben de aandelenkoers recentelijk zien oplopen, maar ons koersdoel van 18,20 euro biedt nog altijd meer dan 20 procent opwaarts potentieel', zegt Kippers. 'Deze resultaten bevestigt onze positieve kijk en vergroten de kans dat Greiner zijn biedprijs (nu nog 13,50 euro) moet verhogen en/of dat er een koper komt voor de overige twee divisies.' Dat laatste zou volgens de analist goed kunnen omdat er volgens hem genoeg partijen zijn voor wie deze takken interessant  zijn.

  'Met de afstoot van de beddendivisie dichterbij, kan Recticel een heel interessante bruid worden', besluit de analist. Kippers heeft een koopadvies voor het aandeel. Recticel wint 3,5 procent. 

 • DWS ontkent duurzaamheidsclaims overroepen te hebben

  De fondsbeheerder DWS, dochter van Deutsche Bank, reageert op de berichten in The Wall Street Journal als zou hij de mate waarin duurzaamheidscriteria centraal staan bij de beleggingen overroepen hebben

  We staan achter onze berichtgeving in het jaarverslag en ontkennen met klem de aantijgingen van een vroegere werknemer
  Fondsenbeheerder DWS

  'Ook al geven we geen commentaar over mogelijk rechtszaken of regelgeving, toch willen we ingaan op ongefundeerde aantijgingen over onze ESG-rapportering', luidt het. 'We staan achter onze berichtgeving in het jaarverslag en ontkennen met klem de aantijgingen van een vroegere werknemer.'

 • Voorzichtig Alfen onderuit in Amsterdam

  Alfen , de Nederlandse specialist in slimme energienetwerken, laadpalen en stroomopslag, zag de omzet in het eerste halfjaar met 28 procent toenemen tot 115,3 miljoen euro. De rendabiliteit verbeterde fors: de aangepaste bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) steeg met 69 procent tot 16,9 miljoen euro. De ebitda-marge verbeterde van 11,1 tot 14,7 procent. De aangepaste nettowinst trok 77 procent hoger tot 9,3 miljoen euro.

  Het aandeel zakt niettemin circa 5 procent in Amsterdam. Alfen behoudt zijn omzetprognose van 225 à 250 miljoen euro voor het hele jaar. De voorzichtigheid heeft wellicht te maken met toeleveringsproblemen. Tot dusver kon Alfen die kunnen milderen, maar het bedrijf verwacht dat ze aanhouden en nog kunnen toenemen tot een stuk in 2022.

 • Olie duurder door orkaanwaarschuwing

  De prijs van een vat Brent-olie stijgt met 1,5 procent tot 72,13 dollar. De Amerikaanse WTI-olie wordt 1,7 procent duurder tot 68,59 dollar.

  De prijsstijging is dit keer niet aan de markten te wijten, maar aan orkaan Ida die dit weekend over delen van de Golf van Mexico en het zuiden van de VS zal trekken. Oliemaatschappijen zijn daarom al sinds donderdag bezig om productieplatformen te ontruimen of hebben installaties verplaatst.

 • ING trekt koersdoel Montea stevig op

  ING-analiste Francesca Ferragina reageert op het nieuwe groeiplan Track’24 dat Montea onlangs voorstelde. De investeringsambitie – circa 200 miljoen euro per jaar – houdt een flinke spurt in tegenover het gemiddelde van de voorbije drie jaar (circa 140 miljoen euro), merkt ze op.

  Maar ze vindt dat de naar voren geschoven verwachtingen voor de winst per aandeel en het dividend per aandeel onterecht voorzichtig zijn. De verwachte gemiddelde jaargroei over de periode 2021-2024 bedraagt 4,6 procent, een vertraging tegenover de 8,3 procent over de periode 2018-2021. Zelfs rekent ze voor 2021-2024 op 9,1 procent groei en voor 2024 op een winst per aandeel van 4,88 euro, wat 13,6 procent meer is dan het management van Montea aangeeft. Gezien de ongeziene boom die de logistieke sector kent en de hoge aankomende investeringsstroom verwacht ze dat Montea niet achterblijft.

  Ze heeft haar ramingen voor dit en volgend jaar licht bijgesteld. Ze handhaaft haar koopadvies en laat haar koersdoel klimmen van 110 naar 133 euro.

 • Duitsers lopen storm voor goud

  Duitsers en goud, het is altijd al een verhaal van grote liefde geweest. Dat is in 2021 meer dan ooit het geval, nu de inflatievrees hoogtij viert. De populaire krant Bild kopte bijvoorbeeld in juni 'Inflation frisst unser Erspartes auf' (inflatie vreet ons spaargeld op). 

  En dus sloegen Duitsers in de eerste jaarhelft goudstaven en -munten in in het hoogste tempo in ruim een decennium. Dat schrijft Bloomberg, op basis van data van de industrievereniging World Gold Council. 

  Die data leren dat Duitsers afgelopen halfjaar collectief voor meer dan 90 ton goud kochten in munten en staafjes. Dat is vergelijkbaar met het peil van de eerste helft van 2020, toen het extreem volatiele beursklimaat de goudvraag ook al deed floreren. In vergelijking met de tweede helft van 2020 is er een toename van 35 procent. 

 • Kepler Cheuvreux zet koersdoel Kinepolis licht hoger

  Kepler Cheuvreux heeft zijn raming voor Kinepolis’ aangepaste brutobedrijfswinst (ebitda) voor dit jaar met 21 procent opgetrokken en die voor volgend jaar met 4 procent. De analist houdt daarbij rekening met de trends in het eerste halfjaar en juli. Hij beklemtoont ook dat Kinepolis goed voorbereid lijkt op de heropening en op 2022 omdat zowel een defensief als een offensief plan klaar ligt.

  Op basis van de licht hogere ramingen gaat het koersdoel omhoog van 44 naar 46 euro. De rating blijft ‘houden’.

 • Peloton gaat 'downmarket' én worstelt met boekhouding

  Het ziet er naar dat de pandemische wittebroodsmaanden voor Peloton Interactive , toen de specialist in thuisfitness floreerde, voorbij zijn. Gisteren nabeurs waarschuwde het bedrijf in zijn kwartaalrapport dat de marges onder druk zullen komen staan omdat de fitnessgroep de prijs voor zijn toestellen zal verlagen in een poging een minder kapitaalkrachtig publiek te bereiken. 

  En ook: Peloton zegt 'belangrijke tekortkomingen' in zijn interne controles gevonden te hebben en moet daarom de rekenmachine bovenhalen om de voorraden opnieuw te berekenen. 

 • Beurzen starten licht lager

  De Europese beurzen beginnen met kleine verliezen aan de handelsdag. Na een minuut zakt de Euro Stoxx 50 0,1 procent. De Bel20 gaat 0,3 procent lager.

  Over volgende bedrijven is er nieuws:

  * Banimmo kan voor het eerst in jaren een positief resultaat voorleggen. Het aandeel stijgt 0,6 procent.

  * Ter Beke zag de omzet verder dalen in de eerste jaarhelft, maar kon de rendabiliteit sterk verbeteren. Ter Beke zakt 1,6 procent.

  * Bij de tapijtfabrikant Balta is er fors winstherstel over het tweede kwartaal, maar blijft er over het eerste halfjaar verlies. Balta schiet 8,7 procent vooruit.

  * MDxHealth kan nog altijd geen positief uitsluitsel geven over terugbetaling van de prostaatkankertest SelectMDx door de Amerikaanse ziekteverzekeraar Medicare. MDxHealth wint 2,5 procent.

  * Recticel heeft een goed zij het bewogen eerste halfjaar achter de rug met sterke omzet- en winstgroei. Recticel wint 0,5 procent.

 • Banimmo schrijft zwarte cijfers

  De halfjaarcijfers die Banimmo donderdagavond vrijgaf, zullen met opluchting onthaald zijn. Voor het eerst in vele jaren kon de projectontwikkelaar nog eens winst voorleggen. Banimmo boekte 3 miljoen euro winst. Het bedrijf profiteerde onder meer van een herwaardering van de vastgoedbeleggingen voor 1,4 miljoen euro, voornamelijk dankzij Networks Gent, dat voor 61 procent voorverhuurd is.

  De bezettingsgraad van de gebouwen stijgt licht maar bedraagt nog altijd maar 78,45 procent. Banimmo is volop bezig divers projecten te (her)ontwikkelen.

  CEO Laurent Calonne maakt zich sterk ook over het hele jaar 2021 een positief resultaat te kunnen voorleggen.

 • Vlakke beurzenstart op komst

  De Europese beurzen zullen vlak openen, geven de futures aan. De aanslagen in Kaboel werken nog na, maar vooral houdt Fed-voorzitter Jerome Powell in de namiddag een toespraak op de top van centraal bankiers in Jackson Hole. Mogelijk geeft hij daar aanwijzingen over het afbouwen van de noodsteun, de zogenaamde tapering.

 • Balta boekt fors winstherstel

  De tapijtproducent Balta  vertaalde over het tweede kwartaal van 2021, vergeleken tegenover het pandemische 'lockdownkwartaal' van 2020, een omzetherstel van 55 procent tot 166 miljoen euro. Een omzetherstel dat lager op de resultatenrekening wonderen verrichtte: de bedrijfswinst voor afschrijvingen ging van 1,2 naar 23 miljoen euro. Dat cijfer is nog een stuk boven de 18,5 miljoen waar KBC Securities op rekende. 

  De eigen prijsstijgingen kwamen al ten goede van de resultaten over het tweede kwartaal, terwijl de kostenstijgingen om boekhoudkundige redenen voornamelijk de tweede jaarhelft zullen beïnvloeden
  Cyrille Ragoucy
  Balta-CEO

  Door de hoge schulden- en rentelast volstond het herstel over het tweede kwartaal niet om over de hele eerste jaarhelft netto al zwarte cijfers te schrijven. CEO Cyrille Ragoucy drong het verlies wel fors terug, van 16,6 naar 3,3 miljoen euro of 0,09 euro per aandeel. 

  Ragoucy merkt op dat de doorgevoerde prijsstijgingen zich in het tweede kwartaal al lieten voelen. Maar waarschuwt ook voor de kosteninflatie. 'De eigen prijsstijgingen kwamen al ten goede van de resultaten over het tweede kwartaal, terwijl de kostenstijgingen om boekhoudkundige redenen voornamelijk de tweede jaarhelft zullen beïnvloeden.'

 • Ter Beke krikt winst op ondanks nieuwe omzetdaling

  De producent van fijne vleeswaren en bereide pastagerechten Ter Beke zag in het eerste halfjaar de omzet verder dalen. Dat was deels bewust via het stopzetten van niet-rendabele contracten in de vleeswarentak, maar ook het gevolg van de lagere verkoop van bereide gerechten in de horeca. De totale omzet kwam 4 procent lager uit op 341,8 miljoen euro.

  Door een reeks initiatieven en kostenverminderingen verbeterde de rendabiliteit wel fors. De onderliggende bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) verdubbelde ruimschoots tot 27,1 miljoen euro.

  Ter Beke kan een beperkte nettowinst van 1,6 miljoen euro voorleggen, terwijl het bedrijf een jaar eerder 9,7 miljoen euro in het rood dook. Dat de winst niet hoger ligt, komt door twee zaken: kosten rond de CEO-wissel en verlies op de verkoop van de herverzekeringsmaatschappij Ter Beke Luxembourg.

  Voorzitter Dirk Goeminne zegt in het persbericht dat de vooruitzichten positief blijven. Door de schommelingen van de grondstofprijzen is de visibiliteit echter verminderd. Ter Beke onthoudt zich dan ook van een becijferde prognose.

 • MDxHealth: handle with (Medi)care

  Exact twee jaar na de aankondiging van een doorbraak ter zake, levert het halfjaarrapport van MDxHealth  nog altijd geen witte rook op over een terugbetaling door de Amerikaanse ziekteverzekeraar Medicare van de prostaatkankertest SelectMDx. 

  Hoe cruciaal Medicare is voor MDxHealth, leest u hier. Voor de beurskoers zou witte rook alleszins welkom zijn:

 • Recticel handhaaft winstprognose, ziet CFO vertrekken

  De schuimrubberproducent Recticel heeft een prima eerste halfjaar achter de rug. Een halfjaar dat erg bewogen was - het bedrijf moest een nieuwe CEO zoeken en werd belaagd door het Oostenrijkse Greiner - maar forse groei liet zien. Eind juli had Recticel al laten weten dat de omzet met 59,3 procent was gestegen tot 596,2 miljoen euro, vooral dankzij de sterke vraag naar isolatie.

  Van de omzetgroei is bijna 40 procent organisch, maar het grootste deel (71,9 miljoen euro) komt van de overname van FoamPartner, dat sinds het tweede kwartaal wordt geconsolideerd.

  De sterke omzetgroei weerspiegelt zich in de winst: de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) verdrievoudigt van 19 naar 56,9 miljoen euro. De nettowinst bedraagt 28 miljoen euro. Dat is minder dan een jaar eerder (60,1 miljoen euro), maar toen was het resultaat (voor 68,8 miljoen euro) aangedikt door de verkoop van de auto-interieurtak en de soepelschuimafdeling.

  Recticel handhaaft de in mei gegeven winstprognose: een aangepaste ebitda tussen 123 en 133 miljoen euro.

  Het bedrijf ziet na 19 jaar zijn financieel directeur Jean-Pierre Mellen vertrekken. Hij stopt eind deze maand en wordt vervangen door Dirk Verbruggen, de huidige general counsel & general secretary.

 • De hoogzomer van beursgenoteerd Brussel

  Beleefde België om het zacht te zeggen een kwakkelzomer, boven het beursgebouw was er een microklimaat met persistent hogedrukgebied: beursgenoteerd België legde tot nog toe ijzersterke resultaten voor. U leest meer in deze analyse van collega Ellen Vermorgen. 

 • Straks: Balta, Recticel en Ter Beke

  Straks aan zet in het cijferseizoen:

  • De tapijtproducent Balta : u leest hier wat u moet weten in de voorkennis van collega Pieter Suy. 
  • De chemiegroep Recticel , al heeft die vorige maand al 'gewaarschuwd' dat het eerste halfjaar erg sterk was, met dank aan de renovatieboom.
  • De versevoedinggroep Ter Beke  en de vraag of er beterschap is na een beroerd 2020, toen de groep voor het eerst sinds 1999 in het rood dook.
 • Brekend: geen record op Wall Street

  ©REUTERS

  Goedemorgen! Geen 52ste slotrecord voor de S&P500  gisteren op Wall Street. Ook de Dow  moest terrein prijsgeven. 

  Na een stevige rally tot nog toe in 2021 opteert de belegger voor een pitstop. En wil hij eerst deze middag horen van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, hoe hard de Amerikaanse centraal bankier popelt om de forse pandemische stimulus terug te draaien nu de economie een herstel in V-vorm achter de rug heeft. Afspraak: 16 uur onze tijd, u leest hier de vooruitblik van collega Kris Van Hamme. 

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud