1. Markten Live
 2. Live blog

Banken vuren Bel20 aan

De Europese beurzen sloten na een dieselende start duidelijk hoger. Beleggers hopen dat het risico op een no deal brexit grotendeels afgewend is. Morgan Stanley noemt Britse aandelen een koopje.
 • En morgen: de vraag van 10.000 miljard!

  We zijn er uiteraard morgen terug. Met de jongste Eurostat-data - per 30 juni - over de overheidsschulden in de eurozone. Herinner u dat per 31 maart de collectieve overheidsschuld voor het eerst boven 10.000 miljard euro uitsteeg. Voorts zijn er ook verse kwartaalresultaten, onder meer van de Zwitserse reuzen Novartis en UBS. Tot dan!

 • KBC en ING leveren Bel20 stevige winst op

  De slotbel: de Bel20  vlagde 0,7 procent hoger af op 3.784 punten. Vrijwel alle winst kwam op rekening van twee zwaargewichten, die samen een kwart van de beursbarometer vertegenwoordigen. ING  koerste 2 procent hoger, voor KBC  was er 2,6 procent winst. 

 • Boeing zet Dow aan de grond

  Terwijl de meeste brede beursbarometers op Wall Street duidelijke winst laten zien, trappelt de Dow Jones  ter plaatse. De reden ligt bij het invloedrijkste aandeel in de prijsgewogen Dow: Boeing . De vliegtuigbouwer duikt opnieuw 4 procent lager naar 329 dollar en noteert nu ruim 100 dollar of 25 procent onder de recordkoers van een half jaar geleden. 

  Toen Boeing dit voorjaar één van zijn werkpaarden, de 737 Max, aan de grond moest zetten na twee dodelijke crashes op korte tijd, leken analisten dit nog als een tijdelijke tegenslag te beschouwen. Daar komt nu verandering in. De New York Times schreef vrijdag dat een piloot al in 2016 ernstige bezwaren uitte over de werking van een nieuwe computergestuurd systeem, MCAS. Het was die software die de twee crashes veroorzaakte. Maandenlang had Boeing nochtans volgehouden dat het niet op de hoogte geweest was van de problemen met MCAS. 

  En nu is ook voor Wall Street de maat vol. 'We kunnen het aandeel niet langer verdedigen na de recente onthullingen, die het risicoprofiel voor aandeelhouders fors verhogen', zegt Credit Suisse-analist Robert Spingarn. Hij haalt Boeing van de kooplijst en knipt het koersdoel bij van 416 naar 323 dollar. De analist vreest voor reputatieschade, die ook het vertrouwen in andere producten van de vliegtuigbouwer kan ondermijnen. 

 • Scheepvaartreus A.P. Möller-Maersk verhoogt winstverwachting

  Op de Deense beurs schiet A.P. Möller-Maersk ruim 6 procent hoger. De scheepvaartreus verhoogt zijn jaarprognoses, ondanks de vertraging van de wereldwijde handel door het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Vooral de containerschepen van de groep doen het beter dan verwacht. A.P. Möller-Maersk denkt een brutobedrijfswinst van 5,8 miljard dollar neer te zetten dit jaar. Voordien ging het bedrijf uit van 5 miljard. De mededeling werd in de late namiddag de wereld in gestuurd.

  A.P. Möller-Maersk vervoert een op de vijf containers ter wereld over zee. De groep zegt dat haar vloot profiteert van 'een sterke betrouwbaarheid, een goed capaciteitsmanagement en lagere brandstofprijzen'. Ook de terminaltak en de sleepactiviteiten doen het goed. Dat compenseert de lagere vrachttarieven en de slabakkende wereldwijde groei.

  ©EPA

 • Wall Street start met kleine winst

  Wall Street start met kleine winst: de Dow Jones  sluipt 0,1 procent hoger op 26.793 punten. 

 • Netflix gaat nog eens 2 miljard schulden uitgeven

  Netflix  klopt nog eens voor 2 miljard dollar aan bij de obligatiebeleggers, bovenop de 12,5 miljard schulden die de wereldmarktleider in comakijken nu al telt. De reden is vrij simpel: om de comakijkers aan zich te binden temidden zware concurrentie van onder meer Amazon, Disney en Apple, moet CEO Reed Hastings zwaar in series investeren. Dit jaar alleen al 15 miljard dollar, leerde de jongste aandeelhoudersbrief. En dus bloedt Netflix tot nader order cash, aangezien op dit ogenblik de abonneegelden niet volstaan om die miljardeninvesteringen te dragen. 

 • Bod op eigenaar Saks 5th Avenue

  De oudste winkelketen van het Amerikaanse continent, met 349 jaar op de teller, verdwijnt wellicht van de beurs. Een groep grootaandeelhouders, onder leiding van voorzitter Richard Baker, doet een openbaar bod op Hudson's Bay . Ze leggen daarvoor 10,30 Canadese dollar op tafel, een premie van 62 procent tegenover de koers in juni, toen de eerste plannen voor een delisting bekend raakten. Tegenover de koers van vrijdag ligt de overnameprijs 9 procent hoger. Het bod waardeert het Canadese bedrijf op 1,9 miljard Canadese dollar (1,3 miljard euro). De raad van bestuur heeft al met de overname ingestemd.

  Hudson's Bay is vooral bekend als eigenaar van de Saks-warenhuizen, met Saks 5th Avenue in New York als bekendste paradepaard. Het bedrijf was ook lang in de Benelux actief, maar de laatste winkels in Nederland worden tegen eind dit jaar gesloten. Daardoor gaan 1.400 banen bij onze noorderburen verloren.

  Saks 5th Avenue in New York. ©IMAGEGLOBE

 • Brexithoop vuurt banken (en Bel20) aan

  De hoop dat het risico op een no-deal brexit via alle manoeuvres in het Brits parlement nu grotendeels verdwenen is (zie post van 8u22), jaagt vooral de Europese banken hoger. In Brussel helpen KBC  en ING  de Bel20  een klein procent hoger. 

  ©REUTERS

 • Belgisch consumentenvertrouwen veert op

  De indicator van het Belgische consumentenvertrouwen is in oktober gestegen naar -8 punten, tegenover -11 punten in september. Daarmee werd de daling van vorige maand ruimschoots ongedaan gemaakt, zegt de Nationale Bank.

  De angst van de consumenten voor een stijging van de werkloosheid verminderde en de beoordeling van de algemene economische vooruitzichten verbeterde. Voorts verwachten consumenten een verbetering van hun financiële situatie, maar ze denken ook dat ze minder zullen kunnen sparen.

 • Helft nieuwe miljonairs komen uit Verenigde Staten

  Midden 2019 waren er wereldwijd 46,8 miljoen dollarmiljonairs in de wereld, 1,1 miljoen meer dan in 2018. Dat blijkt uit het Global Wealth Report van het Credit Suisse Research Institute.

  Van de nieuwe miljonairs kwam ruim de helft uit de Verenigde Staten. Dat is vooral te danken aan het feit dat in de VS een groot deel van het vermogen wordt belegd in aandelen. Met name de klim van technologiewaarden heeft meer miljonairs gecreëerd. In Australië, het VK en Turkije nam het aantal dollarmiljonairs af.

  Wereldwijd groeide de rijkdom van gezinnen het voorbije jaar met 2,6 procent tot 360 biljoen dollar. De grootste bijdragen tot de groei kwamen van de Verenigde Staten (+3,8 biljoen), China (+1,9 biljoen) en Europa (+1,1 biljoen).

  Uitgedrukt in rijkdom per volwassene was de sterkste groei voor Zwitserland, gevolgd door de VS, Japan en Nederland. De grootste verliezer was Australië – vooral door wisselkoerseffecten – maar ook Noorwegen, Turkije en België werden per inwoner een stuk minder welvarend.

 • Siemens Gamesa neemt grote delen Senvion over

  De Duits-Spaanse fabrikant van windturbines Siemens Gamesa legt 200 miljoen euro op tafel voor een groot deel van de Europese ‘onshore services’ van Senvion en voor de Portugese fabriek die rotorbladen maakt. Daarmee zijn meer dan 2.000 jobs bij Senvion, bijna 60 procent van het totaal, gered.

  Senvion kwam in april in de problemen terecht door enkele grote projecten. Sindsdien genoot het Hamburgse bedrijf bescherming tegen schuldeisers. Deze laatsten hebben al ingestemd met de verkoop van grote delen aan Siemens Gamesa. De resterende activiteiten zullen geliquideerd worden.

  In Madrid wint Siemens Gamesa 2 procent tot 12,33 euro.

  ©Senvion

 • Nieuwkomer in Parijs

  Euronext Parijs verwelkomt vandaag Hoffmann Green Cement Technologies . Ondanks de Duits-Engelse naam gaat het wel degelijk om een Frans bedrijf. Hoffmann is de zesde grootste cementfabrikant bij onze zuiderburen en een pionier in cementproductie met weinig CO2-uitstoot. Begin dit jaar werd de eerste fabriek van Hoffmann operationeel in Bournezeau in Vendée, goed voor een jaarproductie van 50.000 ton.

  Bij de beursgang van Hoffmann Green Cement Technologies werden 3,6 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven tegen 18 euro per aandeel. De marktkapitalisatie van het bedrijf bedraagt daarmee 236,3 miljoen euro (vóór uitoefening van de green shoe), becijferde Euronext.

  Het aandeel gaat licht hoger rond de middag: +1,8 procent tot 18,32 euro.

 • Handel in Euronext derivaten terug mogelijk

  Sinds 11u40 is er terug handel mogelijk in aandelenderivaten op de Euronext-beurzen. De handel lag door technische problemen stil sinds 9u30. 

 • Een kersverse Brusselspiegel...

  ... zoomt in op Fagron, Kiadis en Recticel en vindt u hier terug.

 • Morgan Stanley: 'We kunnen terug in Britse aandelen beleggen'

  Hoewel het Britse parlement de stemming over de brexitdeal heeft uitgesteld, is volgens Morgan Stanley de politieke onzekerheid voldoende gedaald om de posities in Britse en Europese aandelen weer op te voeren.

  'De kans is groot dat we voor Kerstmis een goedgekeurde brexitdeal hebben', zegt Morgan Stanley-strateeg Graham Secker. 'We kunnen hierdoor terug in Britse aandelen beleggen. De verlaging van de onzekerheid vormt een impuls voor Britse aandelen die tegenover de wereldbeurs (MSCI World) tegen de hoogste korting in 30 jaar noteren.'

  Morgan Stanley ziet de kleinere Britse aandelen (small & midcaps) met 10 procent opveren. Tot slot wijst Secker erop dat de lagere risico's rond brexit ook een boost vormen voor Europese aandelen.

  De Britse FTSE100-index noteert maandagmiddag met een winst van 0,1 procent.

 • Update Just East wordt niet gesmaakt

  Maaltijdbezorger Just Eat , die tegen eind dit jaar gaat fuseren met Takeaway.com, zag in het derde kwartaal de omzet met 25 procent toenemen. Het bedrijf zegt op schema te zitten om de guidance van een omzet tussen 1,0 en 1,1 miljard pond en een onderliggende kernwinst tussen 185 en 205 miljoen pond te halen. Daarbij is geen rekening gehouden met de activiteiten in Brazilië en Mexico. Volgens topman Peter Duffy is er sterke groei in markten als Canada, Europa en Australië.

  Het aandeel wordt echter serieus afgestraft op de Londense beurs en dat heeft te maken met de Britse markt. Daar vertraagde de groei van de bestellingen tot 8 procent tegen 11 procent in de voorgaande driemaandenperiode. In het VK ondervindt Just Eat verhevigde concurrentie van sectorgenoten Uber Eats en Deliveroo, maar ook van steeds meer leveringen door allerhande kruideniers.

 • Pond op hoogste peil in 5 maanden

  Hoop dat premier Boris Johnson in het Britse Parlement voldoende steun zal vinden voor de brexitdeal die hij met de Europese Unie is overeengekomen, stuurt het pond hoger. Tegenover de dollar ging de Britse munt even over 1,30 dollar. Zowel tegenover de dollar als tegenover de euro noteert het pond op het hoogste peil sinds begin mei.

  Marktpartijen zien het pond sterling klimmen tot een evenwichtskoers tussen 1,30 en 1,35 dollar als de brexitdeal groen licht krijgt in het parlement.

  Een muntstuk van 1 pond ©AFP

 • Aandelenopties: storing op Euronext

  Sinds 9u30 is er geen handel mogelijk in alle aandelenopties op Euronext. De handel in aandelen, indexderivaten en grondstoffenderivaten is niet getroffen.

 • DEME (CFE) sluit voorakkoord voor Taiwanese windparken

  CSBC DEME, een joint venture tussen de Taiwanese scheepsbouwer CSBC en DEME Offshore, bundelt de krachten met Hai Long Offshore Wind Farm voor de bouw en connectie van twee windmolenparken voor de Taiwanese kust. Het gaat om de parken Hai Long 2 en 3, gelegen voor de kust van Changhua.

  Partners in het Hai Long-project zijn de Canadese elektriciteitsproducent Northland Power International (NPI), het Taiwanese energiebedrijf Yushan Energy en diens Japanse moeder Mitsui. De offshore werken voor de bouw van Hai Long 2 en 3 zijn gepland in 2023.

  DEME Offshore is de divisie van DEME die diensten levert aan de offshore energiesector. DEME is een onderdeel van de Brusselse bouwgroep CFE .

 • Hoofdeconoom Han de Jong verlaat ABN AMRO

  Han de Jong verlaat op 1 december ABN AMRO. De Jong was 14 jaar chief economist van de Nederlandse bank. Hij gaat verder als zelfstandig econoom. 

  De Jong wordt vervangen door Sandra Phlippen. Zij was vroeger onder meer hoofdredacteur van het economenblad ESB. 

 • Banken geven Bel20 een zetje

  De Europese beurzen noteren na een aarzelende start nu duidelijk in het groen (+0,3%). De Bel20  presteert ruim dubbel zo goed, met dank aan de financiële zwaargewichten KBC  en ING

 • M&G debuteert op Londense beurs

  De Britse verzekeraar Prudential brengt zijn vermogensbeheerdivisie M&G vandaag apart naar de Londense beurs. De eerste koers lag op 220 pence. 

  M&G had eind juni voor omgerekend 381 miljard euro onder beheer. De groep concentreert zich op het VK en op Europa. Ze is ook actief in België. 

  Prudential houdt zelf geen aandelen meer aan in M&G. De verzekeraar legt de focus op de VS, Afrika en Azië. 

 • Opvallendste koersbewegingen in het buitenland

  • De eigenaars van Duits vastgoed zoals Deutsche Wohnen , Vonovia en ADO Properties lijden onder de huurbevriezing in Duitsland
  • HelloFresh zakt 5 procent na een verkoopadvies van Kepler. 
  • SAP noteert quasi stabiel na sterke kwartaalcijfers (post 8u04)
 • Jefferies knipt in advies en koersdoel Kiadis

  De grote tegenslag met ATIR101, dat voorlopig geen Europese goedkeuring krijgt, zet de analisten van Jefferies ertoe aan hun advies voor Kiadis Pharma te verlagen van ‘kopen’ naar ‘houden’. Het koersdoel valt spectaculair terug, van 14 tot 2,50 euro.

  Voor een nieuwe poging om ATIR101 in Europa goedgekeurd te krijgen is het wachten op de resultaten van het fase 3-onderzoek. Tussentijdse resultaten worden in 2021 verwacht.

  Tot het zover is ziet Jefferies weinig fundamenteels dat het aandeel kan opkrikken. Het bedrijf zal in deze omstandigheden ook extra middelen moeten ophalen, want de kaspositie zal maar tot in het tweede kwartaal van volgend jaar volstaan.

  Het beurshuis heeft de kans dat ATIR101 in Europa op de markt komt verlaagd van 80 tot 40 procent, en voor de lancering in de VS van 50 tot 40 procent. Dit is enerzijds gebaseerd op het uitblijven van een positief advies in Europa, anderzijds op de recente gebeurtenissen met Zalmoxis, een middel van MolMed en een potentiële concurrent voor ATIR101. Een ongeplande tussentijdse analyse van een fase 3-studie toonde aan dat Zalmoxis geen voordeel biedt, hoewel er in Europa al voorwaardelijke goedkeuring voor het middel was. Dat maakt het moeilijker voor Kiadis om goede fase 3-resultaten te boeken.

 • Nieuwe klap voor Kiadis

  De Europese beurzen openen stabiel, en dat geldt ook voor de Bel20

  Enkele opvallende koersbewegingen:

  Kiadis  maakt opnieuw een uitschuiver van 8 procent na de slechte onderzoeksresultaten van donderdagavond. Het beurshuis Jefferies verlaagt het advies van 'kopen' naar 'houden' en decimeert het koersdoel van 14 euro naar 2,5 euro. 

  Bpost  zakt met 0,6 procent. De Tijd bracht een bezoek aan Radial, de Amerikaanse dochter die een moeizame strijd voert tegen Amazon.

  Fagron  noteert quasi vlak na het nieuws over het belang van NN Group (post 7u28).

 • Tegenvaller bij bouw nieuwe sluis Terneuzen

  Bij de bouw van een nieuwe sluis in Terneuzen is sprake van een stevige financiële tegenvaller door bodemverontreiniging. Het verwijderen van de sterk vervuilde grond vereist extra werk. Hierdoor moeten de bouwers, een consortium bestaande uit enderzijds BAM  en anderzijds DEME en Van Laere (beide eigendom van CFE ) - de planning omgooien. 

  De tegenvaller is in principe voor rekening van de Vlaamse overheid, en niet voor die van de bouwers. 

  Beleggers zijn vooral bij BAM op hun hoede voor nieuwe tegenvallers. Op de zeesluis in IJmuiden verloor BAM 115 miljoen euro en ook bij de bouw van een sluis in Duitsland waren er tegenvallers. 

 • AB InBev beschuldigt concurrent van receptendiefstal

  Volgens AB InBev heeft Miller Coors de recepten van Bud Light en Michelob Ultra gestolen. Dat zou gebeurd zijn door mensen aan te trekken die voordien bij AB InBev werkten.

  AB InBev en Miller Coors zitten elkaar al langer in de haren. In een reclamecampagne suggereerde AB InBev dat de bieren van zijn rivaal maïssiroop zouden bevatten.

 • TINC knipt dividend

  De expert in infrastructuur TINC  knipt vandaag een dividend van 50 cent, waarvan 45 cent via een fiscaalvriendelijke kapitaalvermindering. 

 • KPMG onderzoekt FT-beschuldigingen jegens Wirecard

  Wirecard  heeft het auditkantoor KPMG onder de arm genomen om alle beschuldigingen die de zakenkrant Financial Times heeft geuit, te onderzoeken. FT beticht de specialist in digitale betalingen al heel het jaar van gesjoemel

  Het aandeel gaat voorbeurs 4 procent hoger.

  We gaan er van uit dat dit nieuw onafhankelijk onderzoek finaal zal leiden tot een stopzetting van alle speculaties.
  Wulf Matthias
  Voorzitter Wirecard

 • Japanse uitvoer zakt tiende maand op rij

  De Japanse uitvoer is in september met 5,2 procent gedaald. Het was al de tiende maand op rij dat de Japanse bedrijven minder exporteren door een zwakkere vraag in het buitenland.

  De daling in september was groter dan verwacht: economen hadden slechts een terugval van 3,7 procent verwacht. Forse dalingen – van meer dan 10 procent – waren er onder meer voor auto-onderdelen en apparatuur om chips te maken.

 • Goldman Sachs: 'Kans op no deal-brexit nog 5 procent'

  Strategen van Goldman Sachs verwachten dat Boris Johnson er toch nog in zal slagen om de brexitdeal deze week door het Britse parlement te krijgen, na de tegenslag van zaterdag. 'Dat zal een remonte in het pond veroorzaken tot 1,35 dollar.' Vandaag zakt het pond lichtjes tot 1,29 dollar. 

  Volgens Zach Pandl zal Johnson voldoende steun krijgen van een groep Labour-parlementsleden. 

  Het risico op een 'no deal' brexit is volgens Goldman Sachs gezakt tot 5 procent. 

 • Europese beurzen openen stabiel

  Dat voorspellen de futures. 

 • SAP herhaalt jaarprognose

  De Duitse softwarereus SAP zag de nettowinst in het derde kwartaal met 28 procent stijgen tot 1,25 miljard euro. De omzet dikte met 13 procent aan tot 7,8 miljard euro.

  SAP boekt vooral succes met de cloudafdeling. De inkomsten uit cloudabonnementen en -diensten gingen 37 procent hoger tot 1,79 miljard euro.

  SAP herhaalt de jaarprognose: cloudinkomsten tussen 6,7 en 7 miljard euro en een operationele winst tussen 7,85 en 8,05 miljard euro.

 • Akkoord over bevriezing huurprijzen in Berlijn

  De partijen die in Berlijn aan de macht zijn – SPD, Die Linke, Die Grünen - hebben vrijdagavond een overeenkomst bereikt over een bevriezing van de huurprijzen in de Duitse hoofdstad voor een periode van vijf jaar. Het is een van de meest radicale projecten om de snel stijgende woonkosten in een grote stad aan te pakken.

  Door een vastgoedboom zijn de huurprijzen in Berlijn de voorbije tien jaar verdubbeld. De rood-rood-groene coalitie wil daar iets aan doen. Ze probeert zelfs in een aparte campagne de grootste huiseigenaars ertoe aan te zetten vastgoed te verkopen aan de overheid.

  Huizeneigenaars kunnen er niet mee lachen en beleggers evenmin. Sinds het plan begin juni werd aangekondigd, heeft Deutsche Wohnen SE , de grootste eigenaar van appartementen in Berlijn, zowat 17 procent van zijn waarde verloren. Het aandeel Vonovia SE maakte een duik toen het plan bekend raakte, maar is sindsdien grotendeels hersteld.

  We zien Deutsche Wohnen voorbeurs een klap krijgen van 4 procent.

  Een wooncomplex in aanbouw in de buurt van de televisietoren in Berlijn ©AFP

 • Vijf favoriete aandelen van Raphael Ursi

  In de weekendkrant gaf Raphael Ursi van Invest4Growth zijn vijf favoriete aandelen. Melexis  is daarbij.

 • Afscheid van Mario, cijfers van Amazon en AB InBev

  Dat zijn de voornaamste (geagendeerde) gebeurtenissen van deze week. Hier leest u er meer over.

 • NN Group bezit 7,6 procent van Fagron

  De Nederlandse verzekeraar NN Group heeft een belang van 7,6 procent genomen in Fagron . NN heeft dus een stuk van het belang overgenomen dat Baltisse en Waterland onlangs te koop zetten. NN Group moest het belang bekendmaken omdat de groep de drempel van 5 procent heeft overschreden.

  Ook het Noorse staatsfonds heeft het belang verhoogd en overschreed de drempel van 3 procent. Norges Bank bezit nu 3,14 procent van Fagron.

 • Mervyn King waarschuwt voor nieuwe financiële crisis

  De wereldeconomie slaapwandelt naar een nieuwe financiële en economische crisis en die zal verwoestende gevolgen hebben voor het democratische marktensysteem. Daarvoor waarschuwt Mervyn King, voormalig gouverneur van de Bank of England. King speechte op de jaarvergadering van het IMF in Washington en verschillende media berichten daarover.

  ‘Niemand twijfelt eraan dat we opnieuw een periode van politieke onrust beleven’, zei King volgens The Guardian. De basisideeën die het economisch beleid stutten zijn in vergelijking echter onvoldoende in vraag gesteld. ‘Dat moet veranderen.’

  Volgens King is er weerstand tegen nieuwe manieren van denken. Net daardoor dreigt een herhaling van de chaos uit de periode 2008/09. King stond toen aan het hoofd van de Britse centrale bank.

 • Aziatische beurzen noteren verdeeld

  Goedemorgen!

  Wall Street eindigde vrijdag afgetekend in het rood. De zwakke Chinese economie was een bron van zorgen, maar er was ook slecht nieuws over Boeing en Johnson & Johnson. Uit sms-verkeer tussen twee werknemers van Boeing zou blijken dat de vliegtuigbouwer het luchtvaartagentschap FAA (Federal Aviation Administration) heeft misleid over de veiligheid van de Boeing 737 MAX. Johnson & Johnson zit dat weer met babypoeder waarin sporen van asbest zijn gevonden.

  In Azië gaan de beurzen maandagochtend verschillende richtingen uit. Tokio, Hongkong en Seoel gaan licht hoger, Sydney en Shanghai zakken licht. Beleggers houden de ontwikkelingen in de handelsoorlog en het brexit-dossier in het oog. Het wordt ook opnieuw een drukke resultatenweek in de VS met onder meer Amazon.com en McDonald’s op de agenda.

  Traders zijn druk aan het werk op de beursvloer van de New York Stock Exchange. ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud