Advertentie

Barclays maakt UCB ster van Bel20

De Bel20 verloor donderdag een halve procent. UCB en Telenet waren zeldzame hoogvliegers. De andere Europese aandelen verloren gemiddeld 1 procent.

Hier vindt u de live verslaggeving over de markten: informatie van de redactie, van beurshuizen, sites en sociale netwerken. Heeft u suggesties, vragen en/of opmerkingen: aarzel niet, we houden er in de mate van het mogelijke rekening mee.

18.10 uur: We ronden de blog af. Bedankt voor het lezen en tot morgen.

17.46 uur: Vers van de per: Banimmo meldt dat het een nieuwe CEO heeft: Christian Terlinden. Hij volgt Didrik van Caloen op, die vicevoorzitter van de raad van bestuur wordt. Terlinden (54) is al 8 jaar de financieel directeur van de vastgoedontwikkelaar. Daarvoor was hij aan de slag bij Sapec, Citibank en Cobepa.  

17.43 uur: Iemand nog een bewijs nodig dat de nieuwe iPhone-modellen allesbehalve vlot verkopen? Hierzo: de 5C koop je vrijdag bij Walmart voor 27 dollar, mits een telefonieabonnement van twee jaar.

17.42 uur: Het beeld van de brede markt in Brussel:


17.35 uur: De Europese beurzen zijn dicht. Brussel zakte een halve procent, terwijl de Europese aandelen gemiddeld 0,9 procent lieten liggen. In de Bel20-index was UCB (+3,5%) de ster van de dag. Bekaert (-4,3%) slikte het grootste verlies.

17.09 uur: Wat wordt het Alan: Ford of Microsoft? De topman van Ford moet kleur bekennen van zijn raad van bestuur. Het aandeel van de autobouwer zakt een halve procent tot 16,32 dollar.

16.58 uur: De ondergang van de IJslandse spaarbank Kaupthing ligt al een eind achter ons. Maar het mismanagement van de prijsbreker leidt alsnog tot celstraffen voor een aantal voormalige toplui van de bank:

Four former bosses of Icelandic bank Kaupthing sentenced to between three and five years in prison http://t.co/DJrmPuDT66— BBC Breaking News (@BBCBreaking) December 12, 2013

 

16.39 uur: De Amerikaanse indexen kiezen, na een licht lagere start, voor het rode sop.

Stocks drop on mixed economic news http://t.co/URynMdeGvt— MarketWatch (@MarketWatch) December 12, 2013


16.33 uur:
We blijven nog even in beursentree-sferen. SnowWorld, de uitbater van indoor skipistes, schoot vanmorgen nog 19 procent hoger. Op dit moment zakt het aandeel 7 procent tot 17,30 euro.

16.19 uur: Hilton, tegen 20 dollar naar de beurs, is geopend op 21,30 dollar - goed voor een winst van 6,5 procent.

15.52 uur: Nog op Wall Street hebben de Hilton-hotelgroep en Aramark, een bierverkoper op events van onder meer de Chicago Bears, hun eerste beursdag. Aramark trok tegen 20 dollar per aandeel naar de beurs, en noteert nu op 20,73 dollar (+3,6%). Met de beursintroductie haalt het bedrijf 725 miljoen dollar op.

Bij Hilton is de opbrengst een pak groter: 2,34 miljard dollar. Het is wachten op de eerste koers. De op twee na grootste hotelgroep ter wereld noteert na een onderbreking van zes jaar weer op Wall Street.

15.49 uur: Facebooks intrede in de S&P500 volgende week vrijdag (na de slotbel) legt het aandeel geen windeieren:+3,7% tot 51,20 euro. De sociaalnetwerksite neemt de plaats in van Teradyne, een bedrijf dat testapparatuur voor computeronderdelen maakt. En in de minder gevolgde S&P100-index neemt Facebook de plaats in van Williams Cos.

De opname in de indices werd mogelijk doordat Facebook nu aan alle criteria voldoet. Na de mislukte IPO van vorig jaar maakte het aandeel een comeback, met een klim van liefst 86 procent afgelopen jaar.

15.32 uur: Als de Amerikaanse consument meer centen uitgeeft (zie 14u33), profiteert 's lands economie. De consumentenuitgaven zijn immers goed voor twee derde van het Amerikaans bbp.

Barclays raises Q4 GDP estimate by 0.2 pp to 2.2% after today's retail sales data.— Jamie McGeever (@ReutersJamie) December 12, 2013


15.30 uur: Openingsbel op Wall Street
. De Dow Jones zakt 0,1 procent, de Nasdaq wint 0,1 procent.

15.16 uur: Het is wat stil geworden rond de schandalen bij Apple-onderaannemer Foxconn. Die grote Chinese assembleur van populaire consumentenelektronica is volop zijn blazoen aan het oppoetsen na schandalen rond werknemers die zelfmoord pleegden wegens de enorme werkdruk. Apple legde Foxconn een aantal voorwaarden op, en het Chinese bedrijf kwam tegemoet aan 99 procent van die eisen.

De voornaamste echter, wil niet lukken. Foxconn krijgt het aantal overuren per week per werknemer niet onder de 9. Dat is het maximum dat de Chinese wet oplegt, al wordt die wet amper gecontroleerd. En bizar genoeg zijn de werknemers zelf niet te spreken over de beperking van het aantal overuren. Omdat het uurloon immers zo laag ligt, komen ze nu niet meer rond.

 

After 2 years, Apple and Foxconn are improving worker conditions, but the workers aren't necessarily happy about it. http://t.co/k3XbGj2TvP— Marketplace (@MarketplaceAPM) December 12, 2013

 

15.11 uur: Wall Street zal nagenoeg stabiel openen, de futures tonen weinig verandering na de macro-economische update.

14.37 uur: En er zijn ook cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Het aantal nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen kende een opgemerkte toename tot 368.000. Analisten hadden 'slechts' 328.000 verwacht. Opvallend is de uitleg van het ministerie van Arbeid. Die zegt dat de cijfers werden beïnvloed door de 'volatiliteit van de aanpassing voor seizoenseffecten'. Een op zijn zachtst gesproken opmerkelijke uitleg, aangezien aanpassingen voor seizoenseffecten normaalgezien dienen om de cijfers minder volatiel te maken, zoals de blog Zerohedge ook terecht opmerkt:

 

Labor dept says claims data reflects holidays seasonal adjustment volatility. Isn't the seasonal adjustment supposed to fix this?— zerohedge (@zerohedge) December 12, 2013

 

14.33 uur: De Amerikaanse cijfers over de detailhandelsverkopen zijn binnen. En die waren een 'mixed bag', zoals dat dan door analisten wordt genoemd. Het globale cijfer was beter dan verwacht, maar onderliggend valt op hoe de kledijverkopen in dalende lijn gaan:

 

Retail sales rise 0.7% in November, but clothing sales fall http://t.co/cLK9t8tgMS— MarketWatch (@MarketWatch) December 12, 2013

 

13.46 uur: Groupon, bekend van zijn marketingtechnieken voor groepsaankopen, lacht in een filmpje met het recente idee van Amazon om drones in te zetten om pakketjes te bezorgen. Als Amazone drones inzet, dan mogen wij toch katapulten inzetten? 

Groupon's antwoord op Amazon.

13.02 uur: Matignon, zoals het kabinet van de premier in Frankrijk wordt genoemd, houdt de blik strak gericht op de onderhandelingen die PSA Peugeot Citroën, een van de nationale iconen, voert met de Chinezen van Dongfeng over een intrede in het kapitaal. De staat volgt het dossier van nabij op, luidt het, ‘vanwege het industriële en economische belang van PSA in Frankrijk’ en ook wel omdat de staat nog garant staat voor leningen ten belope van 7 miljard euro.

12.50 uur: Een positief rapport van Barclays katapulteert UCB 4 procent hoger. Analist Dani Saurymper verwacht een verdrievoudiging van de bedrijfswinst tussen 2013 en 2018. Vandaar het koersdoel van 57 euro. 'Desinvesteringen van niet-kernactiviteiten kunnen het profiel van UCB nog verbeteren', voegt Saurymper eraan toe.

UCB heeft 26 procent slechter gepresteerd dan zijn 'mid-cap Pharma peers' de voorbije twaalf maanden, 'mede door een gebrek aan nieuws over de pijplijn', zegt de analist.

12.45 uur: Breaking news van het Beama-front. De vereniging van Belgische vermogensbeheerder geeft cijfers vrij over de periode juli-augustus-september. Er kwam 3,08 miljard euro bij in de in België verdeelde fondsen, een stijging met 2,8 procent. 90 procent daarvan is vers geld dat beleggers in de fondsen stopten, volgens Beama.

Het cijfer verhult een daling in geldmarktfondsen (-0,86 miljard euro), obligatiefondsen (-0,05 miljard euro) en fondsen met kapitaalbescherming (-0,41 miljard euro). Bij de obligatiefondsen is de daling volledig te wijten aan koersverliezen, want er waren netto-inschrijvingen. Bij de fondsen met kapitaalbescherming gaat het om terugbetalingen.

De aandelenfondsen dikten daarentegen met 3,72 miljard euro aan in het derde kwartaal en de gemengde fondsen met 0,23 miljard euro.

12.32 uur: Nokia heeft van een rechter in New Delhi gelijk gekregen: het beslag wordt opgeheven op een belangrijke fabriek in India, in Chennai. Daardoor kan Nokia deze fabriek mee opnemen in de overnamedeal met Microsoft voor zijn telefoondivisie. De rechter aanvaardde een borgstelling in ruil.

12.20 uur: De Sloveense banken mogen dan miljarden nodig hebben volgens de goeverneur van de centrale bank, eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem houdt vol dat Slovenië geen leningen nodig heeft van andere eurolanden om de problemen met de banken op te lossen. 'Ze hebben voldoende reserves en - weliswaar tegen een relatief hoge rente - toegang tot de financiële markten. Dus ze gaan deze problemen zelf aanpakken (...) en daar zijn we natuurlijk blij mee', zei hij tegen het Nederlandse persbureau ANP.

Toch geeft het een wat vreemde opeenvolging van titels op onze telexrol:

12.05 uur: UCB klimt 4 procent tot 50,58 euro. Het Britse beurshuis Barclays heeft vanochtend het koersdoel voor de biofarmagroep verhoogd van 46 naar 57 euro. Het advies gaat tegelijk van ‘houden’ naar ‘kopen’.

11.44 uur: IATA, de belangrijkste beroepsfederatie in de internationale luchtvaart, verhoogt de winstverwachting van de sector opnieuw. De International Air Transport Association denkt nu de de luchtvaartmaatschappijen dit jaar samen een nettowinst van 12,9 miljard dollar zullen boeken, volgend jaar zou die oplopen tot 19,4 miljard. In september schoof IATA nog prognoses naar voor van resp. 11,7 en 16,4 miljard dollar. De meer optimistische visie komt er omdat de organisatie lagere olieprijzen verwacht en meer operationele efficiëntie bij de maatschappijen. In 2012 bedroeg de gezamenlijke winst 7,4 miljard.

11.28 uur: De Sloveense banken moeten gezamenlijk hun kapitaalbasis versterken met 4,76 miljard euro

#Slovenian banks need 4.758 billion euros for recapitalisation, central bank governor says. There's precision for you. Not a penny more— Luke Baker (@LukeReuters) December 12, 2013

 

11.23 uur: De bank J.P.Morgan legt 1 miljard dollar op tafel om de Madoff-zaak te regelen.

J.P. Morgan to pay over $1 bln to settle Madoff probe http://t.co/gCJsn40qpv— MarketWatch (@MarketWatch) December 12, 2013

 

11.19 uur: De industriële productie in de eurozone is in oktober met 1,1 procent gedaald, tegenover de maand voordien. Economen hadden gerekend op een groei met 0,3 procent. Dat is de slechtste prestatie maand-op-maand sinds september vorig jaar. Jaar-op-jaar is er een toename van 0,2 procent, zo blijkt uit de gegevens van Eurostat.

Euro Zone Oct Industrial Output -1.1 Pct month/month, 0.2 Pct year/year - Eurostat pic.twitter.com/ooajcQYdj9— cigolo (@cigolo) December 12, 2013

 

11.12 uur: Telenet (zie vorige post) is toch niet de grootste stijger in de Bel20. Dat is UCB. Het Londense beurshuis zet de biofarmaciegroep op de kooplijst en krikt het koersdoel op van 47 naar 56 euro. Het aandeel klimt 3,8 procent naar 50,49 euro.

11.05 uur: De overnamekoorts rond de Nederlandse kabelaar Ziggo straalt af op Telenet, dat net als Ziggo Liberty als grootaandeelhouder heeft. Telenet klim 3 procent naar 40,29 euro en zet zo een punt achter de recente afbrokkeling. Pro memorie: Liberty zag eind 2012/begin 2013 een bod van 35 euro op de Mechelaars afketsen wegens te laag.

10.35 uur: De Finse energiegroep Fortum verkoopt zijn stroomdistributie-activiteit aan een consortium rond First State Investments, Borealis Infrastructure en enkele pensioenfondsen. Fortum vangt daarvoor 2,55 miljard euro. Zo’n 320 werknemers stappen over naar de nieuwe eigenaar. Op de beurs van Helsinki schiet het aandeel Fortum 5,6 procent hoger.

10.29 uur: De centrale bank van Finland verlaagt de economische vooruitzichten voor de Finse economie

Finland's central bank cuts growth forecasts http://t.co/VJAIdtrlAq— MarketWatch (@MarketWatch) December 12, 2013

 

10.26 uur: Credit Suisse heeft geen goed oog in Europa's grootste kledingmaker Inditex omdat er opnieuw minder winkels geopend werden dan verhoopt. Het beurshuis verlaagt de verwachte winst per aandeel voor dit jaar voor de vierde keer op rij. Het aandeel verliest 0,7 procent.

10.23 uur: De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn een inventariserend onderzoek gestart naar mogelijke manipulatie van de valuta-, derivaten-, en grondstoffenmarkt bij banken in Nederland. DNB maakte dit donderdag bekend. 'De lessen uit de Libor- en Euriboronderzoeken en berichtgeving over mogelijke manipulatie door buitenlandse banken leren de toezichthouders alert te zijn op dergelijke signalen. DNB en de AFM inventariseren in hoeverre banken de risico's bij de totstandkoming van relevante benchmarks binnen hun organisatie voldoende in beeld hebben en hier in voldoende mate hun maatregelen voor treffen'', aldus DNB in een persbericht.

10.08 uur: Ziggo voert gesprekken met het Amerikaanse Liberty Global over een overnamebod op het Nederlandse kabelbedrijf. Dat meldde de onderneming . Er is volgens Ziggo geen zekerheid dat er een overeenkomst kan worden gesloten of dat er een bod wordt gedaan. Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, heeft op dit moment al een belang van bijna 30 procent in Ziggo.
Er wordt al langere tijd gespeculeerd over een volledige overname van Ziggo door Liberty Global. Het aandeel Ziggo poetste donderdag op de beurs in Amsterdam een openingsverlies weg en noteerde omstreeks 9.45 uur circa 6,5 procent in de plus. Daarmee was het aandeel aanvoerder in hoofdindex AEX.

09.57 uur: Het houdt niet op voor PSA Peugeot Citroën. De Franse autobouwer gaat zijn activa voor 1,1 miljard euro afwaarderen omdat de malaise in de sector blijft duren. De gesprekken met een Chinese redder gaan intussen verder.

09.53 uur: De Italiaanse en Spaanse obligaties hebben al last van de uitspraken van Peter Praet van de ECB

Praet effect: Italian and Spanish bonds the weakest starters in Europe this morning. 2-year yields up 7-8bps.— Neelabh Chaturvedi (@chatters85) December 12, 2013

 

09.45 uur: ING denkt dat de overname van de VW-garages van Beerens de nettowinst van D'Ieteren met 1,5 procent kan verhogen. Maar Emmanuel Carlier houdt zijn koersdoel op 40 euro en zijn advies op 'houden'. Ook Pascale Weber van KBC Securities ziet geen reden om haar koersdoel van 36,50 euro en 'houden'-advies aan te passen. Bernard Hanssens van Bank Degroof laat ook alles bij het oude (36,0 euro en 'houden'). 'Een mogelijke acquisitie die zinvol is,maar die weinig verandert aan het D'Ieteren-verhaal', aldus Hanssens.

09.31 uur: De notering van Fountain op Euronext Brussel herneemt om 11u30, zo meldt toezichthouder FSMA. De warmedrankenspecialist plant een kapitaalverhoging van 3 miljoen met een korting van 63 procent tegenover de laatste slotkoers. Op de brede markt zijn Dexia (+25%), Cardio3 Biosciences (+3,3%), Telenet (+2,2%) en Sapec (+2,0%) de sterkste stijgers. De grootste dalers zijn Option (-3,2%), TiGenix (-2,1%), KBC Ancora (-1,4%) en Bekaert (-1,3%). Umicore (-1,3% tot 31,38 euro) heeft mogelijk last van het feit dat het nu wordt opgevolgd door Morgan Stanley dat een koersdoel van 30 euro naar voor schuift.

Morgan Stanley covert nu ook #Umicore: 'Equalweight' & koersdoel van 32 euro. Ze zijn dus wat te laat voor een Sell pic.twitter.com/4bzZ8yNfnz— Tom Simonts (@TSimonts) December 12, 2013

 

09.26 uur: Nog meer beursdebutanten. In Amsterdam neemt SnowWorld een sterke start. Aandeelhoudersactivist-ondernemer Peter Paul De Vries bracht de uitbater van indoor skipistes in typische 'De Vries'-stijl naar het koersenbord: via een fusie van SnowWorld met de lege beursschelp Fornix BioSciences, een failliete producent van hooikoortsmedicijnen. SnowWorld haalde over het boekjaar tot eind september 8,5 miljoen ebitda op een omzet van 25,4 miljoen euro.

Debuterend #Snowworld in de lift: +5,9% pic.twitter.com/g3Apz0ARRP— Jan Braaksma (@JanBraaksma_) 12 december 2013

 

09.17 uur: Wij kunnen er met Dexia alleen maar dromen. Op de beurs van Hong Kong liepen beleggers vandaag storm voor Cinda, de Chinese bad bank. Cinda koerst prompt 27 procent hoger.

China's Cinda soars in HK debut as investors see good in bad debt http://t.co/CIXSoGvXCR http://t.co/HEnxlGbfns— Reuters China (@ReutersChina) 12 december 2013

 

09.05 uur: De Europese beurzen zijn solidair in het rood geopend. De Bel20 beperkt het verlies voorlopig tot 0,1 procent. Sterkste stijger is UCB (+1,25%), Bekaert bengelt aan het staartje (-1,73%).

08.28 uur: De Franse rusthuizenexploitant Orpea, die ook in ons land tot de top-drie van de sector behoort, heeft zijn kapitaal met 100 miljoen euro verhoogd via een private plaatsing. De groep bracht bijna 2,5 miljoen nieuwe aandelen aan de man, wat neerkomt op 4,5% van het kapitaal (4,7% voor de uitgifte). De aandelen werden verkocht aan 40,34 euro per stuk, of een korting van 1,33% op de gewogen gemiddelde koers van 11 december. Orpea zegt zich klaar te maken voor een ‘nieuw jaar van rendabele groei’. In het derde kwartaal tekende het bedrijf al een omzettoename op met 10,9 procent.

08.20 uur: Best wel straffe kost, volgens collega Kurt Vansteeland.  'Peter Praet laat een bommetje los in een interview met de FT. De ECB gaat proberen af te dwingen dat banken ook voor staatspapier een kapitaalbuffer moeten aanleggen. Zo wil Frankfurt vermijden dat chronisch zwakke banken de ECB-cash louter in staatspapier recycleren en de ECB zo de facto zombies overeind houdt. An sich zeer lovenswaardig, maar dreigt wel het sinds de 'hommel van Draghi' herwonnen vertrouwen in staatspapier onderuit te halen'.

Wel zegden zowel Draghi op 26 juni 2012 als Praet nu hetzelfde: beleggers schatten het risico op staatspapier niet juist in. 

Peter Praet doorbreekt in FT het ultieme taboe: staatspapier is niét risicovrij en dus hoort er kapitaalbuffer bij. http://t.co/NYmiNeRBwx— Kurt Vansteeland (@KurtVansteeland) December 12, 2013

08.00 uur: Het Antwerpse directmarketingbedrijf MCLS is aan zijn laatste dagen bezig op de Vrije Markt, het niet-gereglementeerde beurssegment. Dat leert een financiële publicatie in De Tijd. Vrijdag start het overnamebod van de Antwerpse ondernemer Patrick Moens (kmo-insider) en commercieel directeur van MCLS André Wening. Ze kochten hoofdaandeelhouder Frans Hendrickx (71) uit. Moens en Wening betalen 1,10 euro per aandeel, het overnamebod loopt tot 27 december. MCLS trok in 2007 tegen 4,50 euro per aandeel naar de beurs.

07.40 uur: Het aandeel van de sociaalnetwerksite Facebook zal volgende week vrijdag (20 december)  na sluiting van de beurs worden opgenomen in de S&P 500 index, zo heeft Dow Jones gisteravond meegedeeld. Het aandeel maakte tijdens de nabeurshandel prompt een vreugdesprongetje van 4,7 procent, nadat het de reguliere handel met 1,7 procent verlies had afgesloten. Facebook neemt de plaats in van Teradyne, een bedrijf dat testapparatuur voor computeronderdelen maakt. In de minder gevolgde S&P 100 index neemt facebook vanaf eind volgende week de plaats in van Williams Cos. De opname in de indices werd mogelijk doordat Facebook nu aan alle criteria voldoet. Na de mislukte IPO van vorig jaar maakte het aandeel een comeback, met een klim van liefst 86 procent afgelopen jaar.

07.30 uur: Nog van gisterenavond. Hilton Worldwide Holdings Inc, de op twee na grootste hotelketen gemeten in kamers, haalde 2,35 miljard dollar op bij zijn beursgang. Er werden 118 miljoen aandelen verkocht voor 20 dollar. Dat geeft Hilton een marktwaarde van 20 miljard dollar en daarmee is de groep de hoogst gewaardeerde in de sector, voor Hyatt en Marriott en Starwood Hotels.

07.25 uur: De effectenbeurs in Tokyo is donderdag voor de derde dag op rij lager geëindigd. Een verdere stijging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar bleef zorgen voor winstnemingen onder de sterk gestegen Japanse exportbedrijven. De vrees dat de Amerikaanse Federal Reserve mogelijk volgende week al begint met het afbouwen van het steunbeleid zorgde ook voor verkoopdruk.
De Nikkei sloot 1,1 procent in de min op 15.342 punten. Exporteurs als Sony en Panasonic verloren respectievelijk 0,3 procent en 1,4 procent. Nitto Denko, een Japanse toeleverancier van de Amerikaanse iPhone-maker Apple, ging ruim 19 procent onderuit na een waarschuwing dat de winst in het gehele boekjaar lager zal uitvallen dan eerder verwacht.
Op de andere beurzen in het Verre Oosten werden ook verliezen geleden. In Seoul verloor de Kospi 0,5 procent en de Hang Seng in Hongkong zakte 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney leverde 0,8 procent in nadat bleek dat de werkloosheid in Australië in november is gestegen tot 5,8 procent, van 5,7 procent in oktober. De Australische beurs zakt al 6 dagen op rij en kent daarmee de langste verliesreeks in 17 maanden tijd.

07.23 uur: Goede morgen. We gaan van start.

Vandaag is het uitkijken naar hoe beleggers reageren op de aangekondigde kapitaalverhoging bij Fountain. De warmedrankenspecialist gaat voor 3 miljoen euro nieuwe aandelen uitgeven aan 2 euro per stuk. Dat is een korting van 63 procent ten opzichte van de laatste slotkoers. Begin dit jaar noteerde Fountain nog op 11 euro. Aandeelhouders krijgen bovendien de boodschap dat ze tot 2016 geen dividend hoeven te verwachten.

De Tijd kwam ook te weten dat D'Ieteren de VW-garages van de Antwerpse groep Beerens overneemt. Een kleine, maar strategisch belangrijke acquisitie. Intussen is het nog altijd wachten over nieuws over een derde pijler bij de autodienstengroep - naast autodistributie en voertuigbeglazing - met het geld van de verkoop van D'Ieterens belang in Avis Europe.

In de VS wordt donderdag het cijfer over de detailhandelsomzet in november vrijgegeven. Economen gaan uit van 0,5 procent groei. Een versnelling tegenover oktober toen er sprake was van 0,4 procent groei.

De beursindexen eindigden woensdag in het rood. De Dow Jones sloot af met 0,8 procent verlies. Beleggers reageerden negatief op de begrotingsdeal die Democraten en Republikeinen hebben bereikt. Die deal ontneemt de Federal Reserve namelijk nog een excuus om het stimulusbeleid verder te zetten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud