1. Markten Live
 2. Live blog

Barco op kop

De Europese beurzen bleven woensdag dicht bij huis. AB InBev profiteerde van een koopadvies van Jefferies. Bekaert klopte aan bij de spaarder. Wall Street veert stevig op na de tik van gisteren.
 • Agenda voor morgen

  Wij sluiten de blog bij dezen af. Morgen zijn we weer terug met vers beursnieuws. Tot slot geven we u nog de agenda:

  DONDERDAG 08 OKTOBER 2020

   ECONOMIE/FINANCIËN

  Duitsland:

  Handelsbalans augustus, 08.00 uur

  Verenigde Staten:

  • Eerste aanvragen van een werkloosheidsuitkering week tot 26 september, 14.30 uur

 • Coltrane heeft minder dan 1 procent van Tessenderlo

  De vermogensbeheerder Coltrane heeft nu een belang in Tessenderlo van minder dan 1 procent. Dat meldt het chemiebedrijf in een persbericht.

 • Bel20 sluit in het rood

  De Brussels hoofdgraadmeter Bel20 sloot met een verlies van 0,5 procent op 3.326 punten. Flinke plussen waren er voor Barco , Umicore en AB InBev . Flinke minnen waren er voor KBC , Proximus en Galapagos .

  De Europese beurzen deden de deur dicht met een gemiddeld verlies van 0,1 procent.

 • Levi Strauss fors hoger

  Het aandeel Levi Strauss gaat fors hoger dankzij mooie kwartaalcijfers. In het derde kwartaal zag de kledingketen de online verkopen met 52 procent stijgen. Het management zegt daarbij te verwachten dat de sterke groei zich zal voortzetten in het vierde kwartaal. Wel denkt het bedrijf dat de omzet dit jaar 14 tot 15 procent lager gaat zijn dan vorig jaar. 

  Hoewel de onlineverkoop goed draaide, doken de totale verkopen in het derde kwartaal 27 procent lager. Dat heeft te maken met de coronamaatregelen, waardoor een aantal winkels moesten sluiten. Ook de nettowinst duikelde met 78 procent. 

  Beleggers reageren enthousiast omdat de omzetdaling en het verlies lager waren dan het bedrijf zelf dacht en omdat de cijfers ook beter waren dan analisten hadden voorzien. 'Dit kwartaal was veel beter dan we hadden verwacht. De omzet daalde fors, maar we maakten wel winst', zegt de CEO in een interview met de zakenzender CNBC.

 • Moury Construct weer op hoogtepunt

  Het aandeel Moury Construct staat vandaag weer exact op zijn piek van 177 euro van 5 oktober. De wind zit mee bij de bouwgroep. Na de halfjaarcijfers die het bouwbedrijf op 28 september presenteerde, zit de koers in een stroomversnelling. Het aandeel ging sinds de cijfers 18,7 procent hoger.

  Vooral de ruime kaspositie maakt indruk op beleggers. Het Waalse bedrijf heeft een nettokaspositie van 48,7 miljoen euro of 122,90 euro per aandeel. Daardoor bestaat 80 procent van de beurskoers uit cash, veruit het hoogste percentage van alle beursgenoteerde bedrijven in België. We brengen u over dat onderwerp graag een weekendanalyse van collega Serge Mampaey in herinnering. 

 • Barco op kop

  De beeldvormingsgroep Barco gaat vandaag op kop in de Bel20 met een winst van 2,5 procent. Daarmee herstelt het aandeel voor de tweede dag op rij na de fikse tik van maandag.

  Maandag bleek dat de nieuwe James-Bond-film 'No Time to Die' wordt uitgesteld tot volgend jaar. In reactie daarop besloot de Britse bioscoopgroep Cineworld , het nummer twee van de wereld na marktleider AMC, om alle Amerikaanse en Britse cinema's te sluiten. De combinatie aan slecht bioscoopnieuws trof toen ook Barco, omdat hij projectoren levert aan bioscopen.

  Ook de bioscoopuitbater Kinepolis kreeg maandag een dreun, maar daar is het herstel wat minder goed te zien. Vandaag daalt het aandeel wederom met 1,9 procent.

 • Hoe zou het gaan op Wall Street?

  Het antwoord vindt u hier!

  ©AFP

 • Eli Lilly wil noodmedicijn tegen corona op markt brengen

  Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly meldt dat het een aanvraag heeft ingediend bij de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA voor zijn potentiële antilichamenbehandeling tegen corona. Volgens de onderneming laten de testresultaten die tot nu toe zijn binnengekomen afdoende zien dat het middel kan helpen tegen het longvirus. Het medicijn zou vooral de kans op een ziekenhuisopname of een opname op de intensive-care-afdeling verminderen voor patiënten met milde symptomen. 

  'Onze teams hebben de afgelopen zeven weken hard gewerkt om deze potentiële behandelingen met antilichamen te ontwikkelen', zegt het onderzoekshoofd Daniel Skovronsky.

  Eli kondigde eerder deze maand een samenwerking aan met de farmagroep Amgen voor de productie van het medicament. Volgens het bedrijf zorgt deze samenwerking voor een 'significante toename' van de productiecapaciteit. 

  Het aandeel wint 2,5 procent.

 • Vliegtuigaandelen winnen terrein na nieuwe Trump-tweets

  Gisteren doken de vliegtuigaandelen in de min nadat de Amerikaanse president Donald Trump zei dat hij zou stoppen met het onderhandelingsproces met de Democraten voor een nieuw stimuleringspakket. Maar vandaag gaan ze weer omhoog, omdat Trump nabeurs toch weer tweette dat hij weer wel een reddingpakket voor de vliegtuigmaatschappijen wil:

  Southwest Airlines wint 2,1 procent, Delta Air Lines klimt 3,5 procent en American Airlines vliegt 4,4 procent hoger.

  Dat de Amerikaanse president terugkomt op zijn tweet en nu toch zegt dat hij voor de luchtvaart een reddingspakket wil is begrijpelijk. Veel Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben eerder al gewaarschuwd dat er zware ontslagen zouden vallen, wanneer de overheid niet met nieuwe hulp over de brug komt.

  Vliegtuigmaatschappijen in de VS mochten geen mensen ontslaan tot 1 oktober. Dat was een van de voorwaarden van het steunpakket van 25 miljard dollar aan de sector, maar nu is die datum gepasseerd. Vliegtuiggroepen hebben het zeer zwaar omdat de coronacrisis heeft geleid tot een ongekende daling van het vliegverkeer. Daardoor zijn de inkomsten fors gedaald, terwijl de vaste kosten blijven doorlopen. Zonder harde ingrepen of een reddingspakket zouden de maatschappijen failliet kunnen gaan.

 • Stevige openingswinsten op Wall Street

  De Amerikaanse beurzen openen zojuist stevig hoger. De Dow Jones en de S&P500 winnen 1,2 procent en de Nasdaq stijgt 1,3 procent. 

  Gisteren gleed Wall Street plotseling uit nadat de Amerikaanse president Donald Trump zei dat hij zijn vertegenwoordigers de opdracht had gegeven de onderhandelingen met de Democraten over een nieuw stimulusplan stop te zetten. Maar vannacht stuurde Trump dan weer een tweet uit waarin hij zei dat er wel steun zou komen voor onder andere vliegtuigmaatschappijen.

  Dat laatste is van belang omdat vliegtuigmaatschappijen al enige tijd waarschuwen voor een grote ontslaggolf wanneer de Amerikaanse overheid niet over de brug komt met een nieuw reddingspakket voor de sector. 

  Gezien de hogere koersen lijken beleggers enigszins gerustgesteld door de tweet van middernacht.

  ©EPA

 • Xior opent in het rood

  De handel in Xior is hervat. Het aandeel verliest 2,4 procent.

 • Handel in Xior hervat...

  om 15u30. Dat meldt de FSMA. 

 • Xior rondt private plaatsing af

  De kotmadam van de beurs, Xior , laat zojuist weten dat de private plaatsing van 331.701 aandelen - die eerder deze ochtend werden uitgegeven - succesvol is afgerond. De uitgifte vond plaats tegen een prijs van 52,75 euro per aandeel, een discount van 2,95 procent ten opzichte van de slotkoers van gisteren. 

  Met de aandelenuitgifte financiert Xior de aankoop van een studentenresidentie in Elsene (zie post 8u25). De handel in het aandeel is nog niet hervat.

 • 'Nieuwe economische dip dreigt in VS'

  De rechterhand van de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden, Alexandria Ocasio-Cortez, waarschuwt voor een nieuwe zware economische dip in de VS. 'We zien nu al de voortekenen van een ernstige economische en gezondheidstechnische fallout.':

 • Brusselse update

  U hield nog een middagupdate van de Brusselse beursdag van ons te goed.

 • Amerikaanse handelstekort loopt hard op

  Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is op weg naar een nieuw record:

 • One more thing

  Stip aan in uw agenda: op 13 oktober houdt Apple  een event met nieuwe productvoorstellingen in zijn thuisbasis Cupertino in Californië. Dat heeft het grootste bedrijf ter wereld bevestigd. Het gonst al even van de geruchten dat Apple dan zijn nieuwe line-up van iPhones - inmiddels reeks 12  - zal voorstellen.

 • KBC Securities: 'Substantiële acquisitie van Xior'

  Analist Wido Jongman van KBC Securities zegt dat de jongste overname (zie post 8u25) van de beursgenoteerde kotmadam Xior van belang is. 'Het is een substantiële acquisitie. De jaarlijks verwachte huuropbrengsten van 1,87 miljoen euro bedragen 3,2 procent van de huurinkomsten voor 2020. Daarbij haalt de huurgarantie van 100 procent voor drie jaar elke twijfel weg over de bezettingsgraad tijdens de huidige coronaperiode.' 

  Verder zegt de analist dat het jaarlijkse rendement van 5,5 procent aantrekkelijk is. De analist herbekijkt zijn waardering voor Xior. Het aandeel is nog altijd geschorst.

 • Premie van Italiaans boven Spaans papier op laagste peil in twee jaar

  Er is een opmerkelijk verschil ontstaan in de recentste prestatie tussen Italiaanse en Spaanse obligaties. Hierdoor is de premie die de markt vraagt om Italiaans papier te bezitten boven Spaans papier, geslonken tot 54 basispunten. Dat is het laatste peil sinds mei 2018. Vorig jaar lag de premie drie keer hoger. De Spaanse tienjaarsrente ligt op 0,22 procent, de Italiaanse rente op 0,76 procent. 

  Eerder deze maand sprak Citigroup nog een verkoopadvies uit voor Spaanse obligaties, meldt Bloomberg. Citigroup verwees naar de dreigende ratingverlaging door S&P, de separatistische spanningen in Catalonië en het oplopende begrotingstekort. Spanje heeft te maken met één van zwaarste opstoten van het coronavirus in Europa. 

 • Verstrengde coronamaatregelen maken black box van Sligro

  De nieuwe coronamaatregelen die Belgische en eerder ook de Nederlandse regering hebben ingesteld, maken dat de financiële prestaties van groothandelsbedrijf Sligro   onvoorspelbaarder zijn dan ooit. Dat zeggen analisten van ING, die verwachten dat de verstrengingen opnieuw een negatieve impact zullen hebben op horecagroothandel.everingen van voedsel aan hotels en cateringbedrijven daalden na het invoeren van eerdere maatregelen sterk.

  ING handhaaft een houdadviess met een koersdoel van 14 euro. Sligro noteert met 1 procent verlies. 

 • KBC Securities verlaagt koersdoel Akka Technologies

  KBC Securities verwelkomt de instap van de familie Frère in het kapitaal van de Franse ingenieursgroep Akka Technologies  . Analist Ruben Devos zegt dat de trend positief is voor het in Brussel noterende Akka. 'De autosector komt op zijn pootjes terecht en de elektrificatie van het wagenpark biedt een grote opportuniteit.' 

  Tegelijk verweeft de analist de kapitaalverhoging, waarbij 8,9 miljoen nieuwe aandelen worden gecreëerd, in zijn waarderingsmodel, wat leidt tot een lager koersdoel. Akka moet het voortaan met een koersdoel van 27 euro (voorheen 30 euro) stellen. Dat is ongeveer 12 keer de verwachte winst voor 2022.

 • TUI rouwt om vertrek Belgische CFO

  TUI  duikt steeds dieper in verlies. Vanochtend raakte bekend dat de Belgische CFO Birgit Conix vertrekt bij de reisorganisator. 

  Een veeg teken, vinden beleggers, die de grootste touroperator ter wereld 4 procent lager sturen. TUI bengelt nu rond 3,3 euro, een absoluut diepterecord. Het bedrijf met hoofdzetel in Hannover is een van de meest geplaagde Duitse aandelen in de coronacrisis. Het verloor 71 procent van zijn waarde sinds januari. 

  Beleggers verteren het vertrek van Birgit Conix slecht en sturen TUI naar een vers diepterecord. ©Dries Luyten

 • Analisten over nieuwe topman Orange Belgium: 'Ambitieuze indruk'

  Het eerste interview van collega Sebastien Rousseau met  Xavier Pichon, de de nieuwe CEO van Orange Belgium  werd druk gelezen op de analistenbanken. Zowel KBC Securities als ING wijden er een rapport aan.'Pichon komt ambitieus aan de start', is de algemene conclusie.

  De kernboodschap is dat Pichon van Orange Belgium een duidelijke derde speler in vast internet wil maken, met een marktaandeel van 25 procent, zeggen de analisten. De vorige doelstelling lag op een marktaandeel van slechts 10 procent. 'Het is strategisch zinvol om het marktaandeel in vast internet dichter bij dat van mobiel internet te krijgen', zegt ING-analist David Vagman. 'Net als de aanstormende lancering van een disruptief breedbandaanbod in 2021 wat door Pichon in het interview wordt bevestigd'. 

  Breedband is voor Orange Belgium slechts één manier om marktaandeel te veroveren. Het verwerven van Voo zou een andere manier zijn.
  David Vagman
  Analist ING

  'Breedband is wel slechts één manier om marktaandeel te winnen', stipt Vagman aan. 'Andere opties zijn het kopen van VOO (goed voor 10 procent van de Belgische markt) of het huren van nieuwe glasvezelnetwerken van Telenet of Proximus wat dankzij de nieuwe regelgeving mogelijk is'. 

  Orange Belgium wint 0,7 procent. 

 • Hoogvlieger op Wall Street straks: Levi Strauss

  De jeansproducent Levi Strauss ging gisteren nabeurs 10 procent hoger. Levi Strauss realiseerde in het derde kwartaal een winst van 8 cent per aandeel. Analisten hadden gemikt op een verlies van 22 cent. De omzet kwam uit op 1,1 miljard dollar, ook een pak beter dan verwacht (822 miljoen dollar). 

  Levi Strauss zag het aandeel eerder dit jaar onderuitgaan door corona. De groep is voor haar omzet in belangrijke mate afhankelijk van bakstenen winkels. De online verkoop heeft evenwel een hoge vlucht genomen. In het laatste kwartaal steeg de online omzet met 52 procent. Daarnaast heeft Levi Strauss fors in de kosten geknipt, waardoor een onverwachte kwartaalwinst uit de bus kwam.

 • ING laaiend over PostNL: 'Jingles all the way'

  ING is zeer te spreken over de verhoogde winstprognose en de dividendbelofte die PostNL  gisteren deed. 'Covid-19 betekent een reuzensprong op vlak van e-commerce. En synergieën na de overname van Sandd bieden een gouden randje', aldus analist Marc Zwartsenburg.

  De vrije kasstroom verbetert en zal verder doorstijgen na 2020 dankzij lagere pensioenuitgaven, het wegvallen van integratiekosten en betere operationele resultaten. 'De waardering blijft buitengewoon aantrekkelijk', zegt de analist. PostNL noteert tegen ongeveer 6 keer zijn verwachte brutobedrijfswinst voor 2021 en heeft een dividendrendement van 7,1 procent. 

  Na de dubbelcijferige sprong van gisteren noteert PostNL vandaag opnieuw met een winst van 1,7 procent. 

 • SocGen-CEO: 'Onze huidige waardering houdt geen steek'

  CEO Frederic Oudea beloofde de Socgen-aandeelhouders bij zijn aanstelling in 2008 ‘groei met een lager risico’. Meer dan een decennium later moet hij vaststellen dat het aandeel van de Franse bank op een dieptepunt noteert. 

  Tot zijn eigen grote frustratie, leest u in dit artikel.  

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De EuroStoxx50  noteert kort na opening zo goed als vlak. 

  TUI  zakt 1 procent na het vertrek van de Belgische CFO Birgit Conix

  Tesco wint 4 procent na een mooie omzetgroei in de eerste helft van het boekjaar (post 8.34 uur). 

  Heineken  en Pernod  winnen respectievelijk 2 en 3 procent na een positief rapport van Jefferies (post 7.24 uur). 

  De cruiseoperator Carnival  zakt in Londen met 2,5 procent. Seabourn, het ultraluxesegment, schrapt een pak cruises, sommige tot eind mei 2021. 

 • Brussel opent vlak | AB InBev | Asit Biotech | Xior

  De Bel20 opende zopas op de eindstand van gisteren met 3.341 punten.

  AB InBev  wint 1,3 procent. De bierreus mag op de kooplijst van Jefferies.

  Bekaert  wint 0,4 procent. De staaldraadgroep gaat 200 miljoen ophalen via een obligatie voor de retailbelegger. 

  Xior    is geschorst. De kotmadam koopt een studentencomplex in Elsene in een aandelendeal. De verkoper van het pand gaat de ontvangen aandelen onmiddellijk verkopen via een zogeheten private plaatsing bij grote beleggers. Bijgevolg wordt de handel opgeschort.

  De handel in Asit Biotech  is hervat. Het aandeel wint 7 procent. Het noodlijdende biotechbedrijf krijgt vier maanden langer bescherming tegen zijn schuldeisers. 

 • Industriële productie in Duitsland veel slechter dan verwacht

  De industriële productie kwam in augustus 0,2 procent lager uit dan in juli. Economen dachten aan een herstel met 1,5 procent. Tegenover augustus 2019 ligt de industriële productie 9,6 procent lager. Economen dachten hier aan een terugval met 8,7 procent. 

 • Tesco ziet omzet floreren, dividend stijgt 21 procent

  De Britse supermarktketen Tesco  zag de omzet in de eerste helft van zijn boekjaar (maart-augustus 2020) organisch met 7,2 procent toenemen in het VK en Ierland, de twee kernmarkten van Tesco. Door de coronacrisis aten en dronken de Britten en de Ieren meer thuis dan in cafés en restaurants. 

  Tesco heeft ook ingespeeld op de schrik van de Britten om buiten te komen door zwaar in te zetten op online. Tesco kan vandaag wekelijks bij 1,5 miljoen klanten boodschappen afleveren, tegenover 600.000 in het begin van de pandemie. Om de online-verkoop te ondersteunen, heeft Tesco liefst 16.000 mensen aangeworven. 

  Onderaan de resultatenrekening realiseert de Britse nummer één een nettowinst van 460 miljoen pond (505 miljoen euro). De aandeelhouders genieten mee want het dividend van Tesco gaat 21 procent de hoogte in. 

 • Xior koopt studentenresidentie in Elsene | Handel opgeschort

  Xior  kondigt de aankoop van het studentencomplex 365rooms in Elsene aan. De beursgenoteerde kotmadam betaalt  34 miljoen euro en realiseert een initieel huurrendement van 5,5 procent. Xior financiert het complex via de uitgifte van 657.539 aandelen tegen 51,53 euro per stuk. De verkoper heeft een huurgarantie van 100 procent gegeven voor de eerste drie jaar. 

  De verkoper gaat de ontvangen aandelen onmiddellijk verkopen via een private plaatsing bij grote beleggers. Bijgevolg wordt de handel in het aandeel voorlopig opgeschort.  

 • Belgische CFO Birgit Conix weg bij TUI

  Birgit Conix stapt eind dit jaar op als financieel directeur bij de toerismegroep TUI . De Belgische wordt opgevolgd door Sebastian Ebel. 

  Lees hier ons interview met Birgit Conix in november vorig jaar. 

 • Bekaert lanceert retailobligatie

  Bekaert lanceert een obligatie voor de kleine belegger. Het wil daarmee maximaal 200 miljoen euro ophalen. De obligaties lopen over 7 jaar en hebben een brutocoupon van 2,75 procent.

  De staaldraadproducent steekt zo nog een tandje bij in het hamsteren van cash. Eerder stelde hij zijn dividend en de terugbetaling van een Europese lening uit. Kredietlijnen bij banken werden volledig opgenomen. 

 • Europese beurzen op weg naar licht verlies

  De EuroStoxx50 opent naar verwachting 0,2 procent in de min. Dat suggereren de futures (termijncontracten).  

  ©Getty Images

 • Asit kan vier maanden verder

  Asit Biotech   krijgt vier maanden extra om met een financieel reddingsplan op de proppen te komen. Dat heeft de Luikse ondernemingsrechtbank beslist. Het biotechbedrijf zag zijn bestaansreden vorig jaar in november verdwijnen nadat was gebleken dat zijn voornaamste middel tegen graspollenallergie niet of nauwelijks werkt. Het werkt sindsdien aan een doorstart en zit in een WCO-procedure waarbij het uitstel van betaling aan zijn schuldeisers krijgt. 

  Dinsdag werd de notering van het centjesaandeel op Euronext Brussel geschorst.

 • Bod op NIBC loopt tot 21 december

  Wie nog aandelen van de zakenbank NIBC  bezit, kan die tot 21 december aanmelden voor het bod van de Amerikaanse private-equitygroep Blackstone. Blackstone biedt 7 euro per aandeel cash.

  Eerder stond de deadline op 19 oktober, maar de partijen verwachten niet dat tegen die datum alle goedkeuringen van de toezichthouders binnen zijn. Tegen 21 december zou dat wel het geval zijn, zodat de overname  voor het einde van het jaar kan gefinaliseerd worden. 

 • 'Coronastimulus doet risico op stagflatie toenemen'

  De markt lijkt ervan overtuigd dat de inflatie dood is. Maar volgens hoofdstrateeg Karen Ward van JPMorgan Asset Management loert nog iets vervelender om de hoek: stagflatie. Dat is de combinatie van lage groei en een oplopende inflatie.

  Karen Ward gaf haar vooruitzichten tijdens de internationale mediadag, die uiteraard digitaal werd gehouden. Lees hier onze verslaggeving. 

 • Jefferies ook fan van Heineken, Pernod en Diageo

  AB InBev  krijgt een koopadvies van Jefferies (zie post 7.03 uur). De adviesverhoging kadert in een breder sectorrapport. Naast AB InBev krijgen ook Heineken  en Pernod Ricard   een koopadvies. Voor Diageo   is er zelfs een dubbele adviesverhoging, waardoor de Britse drankenproducent rechtstreeks van het strafbankje naar de kooplijst mag.

  'Het is tijd dat we de waardeaandelen in de drankensector omarmen', schrijft Jefferies. 'De pandemie heeft drankenproducenten van defensieve aandelen getransformeerd in 'pseudo-cyclicals'. Maar wanneer er een vaccin komt, zal de tegenwind voor de sector tanen en kunnen de bedrijven profiteren van een toegenomen zichtbaarheid', schrijft analist Edward Mundy.

  Carlsberg en Royal Unibrew maken geen deel uit van het kransje en krijgen een adviesverlaging naar houden. 

 • Het beleggingsinstrument van Van Halen

  Er kwam gisteravond triest nieuws voor fans van gitaarmuziek. Rockicoon Eddie Van Halen verloor de strijd tegen keelkanker op 65-jarige leeftijd. De Nederlands-Amerikaanse gitarist – Van Halen verhuisde op tienjarige leeftijd van Amsterdam naar de VS - bleek ook over een stevig zakeninstinct te beschikken. Hij laat een geschat vermogen van ongeveer 100 miljoen dollar na.

  Van Halen maakte fortuin met zijn eigen gitaar, de roodwit gevlamde ‘Frankenstrat’. Van Halen knutselde de gitaar zelf in elkaar omdat hij in de begindagen van zijn carrière geen geld had om een elektrische gitaar te kopen. Later deponeerde hij het merk en dat legde hem geen windeieren. Driehonderd Frankenstrats werden door Van Halens bedrijf EVH verkocht voor 25.000 dollar per stuk. Het door hem bespeelde exemplaar werd geveild voor 100.000 dollar.

  Van Halen maakte fortuin met zijn zelf geassembleerde 'Frankenstrat'-gitaren. Hier in wereldhit 'Jump' uit 1984.

 • Fanmail voor AB InBev: '60 procent upside als groei en schuldafbouw zichtbaar worden'

  Jefferies zet AB InBev  op de kooplijst. De huidige koers prijst amper herstel in voor de bierreus na het coronavirus en voelt overdreven negatief aan, oordeelt analist Edward Mundy. 'Het winnende momentum rond marktaandeel zorgt voor een goed steunpunt', klinkt het. 'In de afgelopen jaren is de concurrentie in bier wereldwijd toegenomen, gezien de lagere onderliggende volumegroei in de sector en minder voordeel van fusies en overnames, gezien de vergevorderde fase van de consolidatiecyclus', kadert de analist. 'Maar hoewel de concurrentie waarschijnlijk hevig zal blijven, moet een verbeterend marktaandeel in de vier belangrijkste markten, die goed zijn voor tweederde van de verkopen, dit probleem aanpakken en meer comfort bieden'. 

  Mundy geeft een koersdoel van 60 euro, goed voor 30 procent meerwaarde op de slotkoers van gisteren. In zijn zogenaamde bull case prikt hij een koersdoel van 75 euro. 'Als de groei en schuldafbouw zichtbaar worden zien we 60 procent opwaarts potentieel'. 

  AB InBev wint momentum en marktaandeel in vier kernmarkten wat de lage onderliggende volumegroei kan opvangen.
  Edward Mundy
  Analist Jefferies

 • Nederlandse activist beboet voor marktmanipulatie Sucraf

  De Nederlandse activist Peter Paul de Vries en zijn investeringsmaatschappij Value8 moeten in België een boete van 100.000 euro betalen voor marktmanipulatie in de lege beursschelp Sucraf . Dat staat te lezen op de site van de beurswaakhond FSMA. De Vries moet uit eigen zak 60.000 euro betalen, Value8 40.000 euro.

  De sanctie heeft betrekking op drie verkooporders die in 2015 door Value8 werden geplaatst voor aandelen Sucraf. Volgens de sanctiecommissie van de FSMA werden die vervolgens geannuleerd en was van een echte verkoopintentie geen sprake. Lees: de orders werden ingegeven om de koers van Sucraf naar beneden te krijgen, zodat Value8 vervolgens goedkoper Sucraf-aandelen kon inkopen.

  Lees hier ons artikel. 

 • Quid quo pro

  Goedemorgen. Een nieuwe verrassende plotwending sloeg Washington met verstomming gisteravond. In een onuitgegeven quid pro quo koppelt Trump een steunpakket van de overheid rechtstreeks aan zijn herverkiezing. Indien hij herverkozen raakt, komen er bijkomende steunmaatregelen om de impact van het coronavirus op de Amerikaanse economie te dempen. Maar in afwachting daarvan heeft Trump de Republikeinse partij gevraagd de gesprekken met de Democraten over het steunpakket op te schorten. De beslissing van de president volgde slechts enkele uren op de oproep van Fed-voozitter Powell om net snel werk te maken van bijkomende budgettaire stimulus. 

  Wall Street, dat prima aan de dag begon, speelde zijn winst terstond kwijt en sloot stevig in het rood. De markten waren een doorbraak rond het steunpakket al beginnen inprijzen.

  In Azië zoeken de beurzen naar richting na de verrassende demarche van de Amerikaanse president. De beurzen in het verre Oosten schipperen tussen lichte winst en licht verlies. De soep zal mogelijk minder heet gegeten worden dan hij geserveerd werd want Trump kwam later met het bericht dat de luchtvaartsector en kleine bedrijven wel op steunmaatregelen kunnen rekenen.

  Het beursgebouw van de New York Stock Exchange in Manhattan. ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud