1. Markten Live
 2. Live blog
live

Bel20 20 procent boven dieptepunt van december

Na de zesde winst op rij staat de Bel20 nu 20 procent boven het dieptepunt van 27 december. Een stierenmarkt dus. De biotech-Bel20'ers noteren beide 40 procent hoger sinds nieuwjaar.
 • Bel20 een vijfde boven dieptepunt van december

  De slotbel: de Bel20  vlagt 0,6 procent hoger af op 3.805 punten. Die zesde winst op rij brengt de beursbarometer 20 procent boven het dieptepunt van 27 december. Een stierenmarkt, met andere woorden. 

 • 'Nyrstar dicht bij schuldakkoord'

  Volgens het persbureau Bloomberg staat Nyrstar dicht bij een akkoord over een herschikking van de schuldenberg. Nyrstar waarschuwde vorige maand nog dat de huidige aandeelhouders bij die herschikking grotendeels uitgewist zullen worden, maar dat belet het aandeel niet deze week één van zijn regelmatige speculatieve oplevingen te kennen. 

  Als het effectief tot een akkoord komt - en Bloomberg voegt er meteen aan toe dat dit lang niet zeker is - zou Nyrstar een formeel bankroet vermijden, maar de zinkgroep zou na een verse kapitaalinjectie zo goed als volledig opgaan in grootaandeelhouder Trafigura. De schuldeisers van Nyrstar zouden een soort van eeuwigdurende effecten ontvangen in ruil voor hun vordering. 

 • 'Gewoon geld drukken', zegt Trump tegen Fed

  Het was een tijdje geleden, maar Amerikaans president Donald Trump vuurt nog eens een salvo af richting Federal Reserve. Volgens hem zou het met de Amerikaanse economie nog een stuk beter gaan mocht de Fed zich wat soepeler opstellen. 

 • Ook Argenx spurt naar recordkoers

  Niet alleen Galapagos laat vandaag een vers record optekenen. Ook Argenx  breit een vervolg aan zijn beresterk 2019 en schrijft een vers record neer. 

  Zowel Galapagos als Argenx noteert nu 39 procent hoger dan begin dit jaar. 

 • Opstoot door banenrapport van korte duur

  De Europese beurzen reageerden aanvankelijk positief op het beter dan verwachte Amerikaanse banenrapport, maar het effect lijkt al uitgewerkt. De Bel20 ging na de publicatie tot meer dan 3.805 punten, maar staat intussen weer rond 3.795 punten.

  Er werden in maart in de VS meer nieuwe banen gecreëerd dan verwacht, wat de onrust over een mogelijke verzwakking van de Amerikaanse economie wegneemt. Een sterkere economie vermindert echter de kans op een versoepeling van het monetair beleid.

 • Amerikaanse futures: groen

  Ook de Amerikaanse beurzen beginnen met optimisme aan de laatste handelsdag van de week: net voor de openingsbel wijzen de futures op ongeveer 0,3 procent winst voor Amerikaanse aandelen.

 • Banenrapport VS beter dan verwacht

  Het banenrapport van de VS is beter dan verwacht. In de maand maart kwamen er 196.000 banen bij, terwijl economen er maar 177.000 hadden verwacht. De werkloosheidsgraad blijft stabiel op 3,8 procent, zoals voorspeld. 

  De uurlonen zijn met 3,2 procent gestegen in verhouding tot dezelfde periode vorig jaar. Dit was beneden alle verwachtingen.

  De toename in banen kwam vooral uit de onderwijs- en de zorgsector. Het laagtij in de bouw lijkt ook ten goede gekeerd. In deze sector kwamen er 16.000 banen bij, terwijl in februari een krimp van 31.000 te zien was. De  maakindustrie was een uitzondering, want daar daalde het aantal banen voor het eerst in anderhalf jaar.

  Het sterke rapport van maart neemt de zorgen weg die ontstonden door het zwakke jobrapport van februari. De conditie van de arbeidsmarkt lijkt dus goed genoeg om de economische groei in de komende maanden te ondersteunen. Met de laagste werkloosheidsgraad sinds een halve eeuw kunnen ook de consumentenbestedingen op peil blijven. Er is echter wel een grote kans dat de inflatie laag zal blijven, omdat de toename van de uurlonen ondermaats was. 

  De Bel20  krijgt hierdoor een extra duwtje en gaat boven de 3.800 punten. Het is nog maar de vraag hoelang het nieuws opgevat wordt als positief, want de beter dan verwachte economische situatie verkleint ook weer de kans op een renteverlaging van de Fed.

  Maandelijkse groei het aantal banen in de VS

 • Boeing constateert nòg een softwareprobleem

  Na de excuses van gisteren constateert Boeing nu een tweede softwareprobleem in de 737 MAX toestellen. Dit schrijft The Wall Street Journal vandaag. Boeing zegt niet om wat voor softwarefout het gaat, maar zegt wel dat het volledig los staat van de softwarefout die leidde tot de 2 vliegtuigcrashes.

  Het aandeel Boeing gaat opvallend genoeg voorbeurs 0,5 procent omhoog. Dit beeld zien we al wat langer. Het lijken vooral de gebruikers van de toestellen te zijn die last hebben. Zo verwacht de Duitse reisorganisatie TUI dat de problemen met de toestellen het bedrijf zo'n 200 miljoen euro zullen kosten

 • FDA keurt medicijn Pfizer goed

  De Amerikaanse FDA heeft een antiborstkankermedicijn van de farmareus Pfizer goedgekeurd. Het medicijn, IBRANCE, is bedoeld voor mannen met borstkanker in een vergevorderd stadium. Op dit moment zijn er nog weinig behandelopties voor deze vorm van de ziekte.

 • Beurswaarde Galapagos: 6.000 miljoen euro

  Voor het eerst is het biotechaandeel Galapagos 6 miljard euro waard. Twee weken geleden was dat nog minder dan 5 miljard. Maar zoals aangekondigd verschenen de testresultaten voor filgotinib eind maart, en die waren uitstekend. Ook zonder de rally in het aandeel die daarop volgde, was Galapagos al het beste Brusselse aandeel van zijn tijdperk. Maar deze stroomstoot zorgde ervoor dat de marktkapitalisatie van het bedrijf - de waarde van alle aandelen samen - een nieuwe mijlpaal bereikt.

 • EC tikt autobouwers op de vingers

  De Europese Commissie (EC) heeft de automakers BMW , Daimler en Volkswagen op de vingers getikt. Volgens de EC hebben deze bedrijven tussen 2006 en 2014 de mededingingsregels overtreden. Hierdoor was de concurrentie tussen deze bedrijven in deze periode lager.

  Het gebrek aan concurrentie op de automarkt is schadelijk voor de Europese economie. Het zorgt namelijk voor hogere prijzen en - als gevolg hiervan - lagere afgenomen hoeveelheden. 

  De tik op de vingers heeft weinig effect op de aandelenkoersen:

  BMW: +0,7%

  Daimler: -0,1

  Volkswagen:  -0,3%

 • Wall street opent hoger

  Volgens de futures openen de Amerikaanse beurzen straks hoger. De Dow Jones opent met een plus van 0,1 procent, de S&P500 en de Nasdaq klimmen met 0,2 procent. 

 • Parlement keurt afschaffing taks op spinoffs goed

  In februari hebben we reeds bericht dat beleggers die bij de afsplitsing van een bedrijf nieuwe beursgenoteerde aandelen krijgen, weldra geen roerende voorheffing meer betalen. Het parlement heeft het wetsvoorstel ter zake gisteren goedgekeurd. 

 • De tussenstand

  We gaan dieper in op deze beursdag in dit artikel.

 • Op koers voor een stierenmarkt

  Met een weekstijging van ongeveer 3,7 procent voor de Bel20 ligt de weg open voor de beste prestatie sinds 2018.

 • Kinepolis gaat ScreenX-zalen openen

  Kinepolis gaat vanaf 2019 in zijn bioscopen zes zalen openen waar de ScreenX-technologie wordt toegepast. De Belgische groep heeft daartoe een overeenkomst gesloten met het Zuid-Koreaanse bedrijf CJ 4DPLEX.

  ScreenX is de eerste multi-projectie bioscooptechnologie ter wereld. Het beeld wordt links en rechts van het centrale scherm uitgebreid, zodat kijkers een beeld van 270 graden te zien krijgen. Het systeem zou 'filmervaringen van een andere niveau' bieden.

  Wereldwijd zijn er momenteel 203 zalen die de ScreenX-ervaring bieden. Driekwart daarvan bevindt zich in Zuid-Korea en China.

  Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis, en JonRyul Kim, CEO van CJ 4DPLEX, bezegelen de ScreenX-deal met een handdruk. ©Kinepolis

 • May vraagt Tusk om uitstel

  De Britse premier Theresa May heeft een brief naar de president van de Europese Raad, Donald Tusk, gestuurd. In de brief vraagt ze om een uitstel tot 30 juni, zodat ze met hulp van oppositieleider Jeremy Corbyn (Labour) alsnog een deal door het parlement kan slepen.

  In een eerdere post (9u34) meldden we al dat Tusk een uitstel van 1 jaar zou willen geven. Het zou voor de Britten dan ook mogelijk zijn om eerder uit de EU te stappen, wanneer er een deal geaccepteerd wordt.

  Lees hier meer. 

 • 'Berichten over Duitse ECB-voorzitter kloppen niet'

  De Duitse minister van Financiën Olaf Scholz ontkende dat Duitsland wil dat landgenoot Jens Weidmann, de voorzitter van de Bundesbank, begin november Mario Draghi opvolgt als voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB). 'Er zijn veel geruchten in de wereld maar die stemmen niet overeen met de realiteit.' The Wall Street Journal meldde donderdag dat Duitsland en Frankrijk werken aan een akkoord over twee Europese topfuncties. Berlijn zou azen op het voorzitterschap van de ECB en Parijs op het voorzitterschap van de Europese Commissie.

 • UBS: 'Sterk jaarbegin voor AB InBev'

  In een vooruitblik op de kwartaalcijfers, klinkt ook analist Nik Oliver van UBS optimistisch over AB InBev . 'Wij verwachten een sterk jaarbegin voor AB InBev, met een organische omzetgroei van 5,4 procent.' Die groei zal volgens UBS voor 1,3 procent bestaan uit een volume-effect en voor 4,1 procent uit hogere prijzen.' Ook in Brazilië verwacht UBS beterschap met 5 procent hogere volumes. AB InBev publiceert op 7 mei kwartaalresultaten. 

  UBS wijst erop dat AB InBev tegen een korting van 17,6 procent noteert tegenover Europese sectorgenoten. 'Sinds begin dit jaar is het aandeel al fors hersteld, met dank aan betere vooruitzichten in de groeimarkten, een duidelijke focus van het management op groei en een al even duidelijke doelstelling om de schulden in 2019 af te bouwen.'

  Het beurshuis bedenkt AB InBev met een koopadvies en een koersdoel van 75,5 euro. 

 • Upgrade voor AB InBev

  's Werelds grootste brouwer sleepte gisteren al de Bel20 in het groen, en is vandaag opnieuw de grootste stijger van de index . Analisten van Bank of America Merrill Lynch trekken hun koersdoel op van 60 naar 82 euro, en het advies gaat van 'verkopen' naar 'houden'.

  ©REUTERS

  Zij verwachten dat het aandeel de ergste daling achter de rug heeft nu de focus op schulden die bezorgdheid gaandeweg zou wegnemen, terwijl de winsten verder toenemen. Toch blijft BofAML met zijn prognoses licht onder het analistengemiddelde: daarom is ook de kans op een stijging van het aandeel beperkt. 'De mogelijke beursgang van de Aziatische afdeling kan wel een koerstrigger zijn.' Daarover staken begin dit jaar geruchten de kop op.

  AB InBev ging dit jaar al een derde hoger. Veruit het grootste aandeel van de Brusselse beurs hoort daarbij ook bij de grootste stijgers van de Bel20. Daarvoor ging er in de loop van 2018 ging er wel 38 procent af.

 • KBC Securities zet Vopak op de kooplijst

  KBC Securities verhoogt het advies voor Vopak van houden naar kopen. Het beurshuis stelt het koersdoel van de opslagverlener van vloeibare bulk bij naar 47 euro. 

  De verbeterde rating komt niet uit de lucht vallen, maar volgt op de verkoop van 3 terminals door de opslagverlener (zie post 8u49). Deze terminals werden verkocht omdat ze niet tot de kernactiviteiten van het bedrijf behoorden. De verkopen brachten 723 miljoen euro in het laatje. Volgens de analist in kwestie, Cédric Duinslaeger, geeft de hoge verkoopprijs aan dat de bezittingen van Vopak in trek zijn. 

  Degroof Petercam denkt dan weer heel anders over de verkochte terminals. Het beurshuis verwachtte een opbrengst van tussen de 670-930 miljoen euro en daarmee zit de verkoopopbrengst aan de onderkant van de vork. Sommige analisten dachten zelfs aan een verkoopprijs van 1 miljard euro. 

  Vopak wint 1,3 procent.

  Tankopslag in Amsterdam ©ANP

 • 'Holdingkorting Quest te ver opgelopen'

  De privak Quest for Growth gaat van 'houden' naar 'bijkopen' bij KBC Securities, na de update over de portefeuille van 125 miljoen euro op het einde van maart. Daaruit bleek dat het voor meer dan een miljoen was ingestapt in Biocartis .

  Dat is niet de reden waarom analist Joachim Vansanten Quest een ratingupgrade gunt. Quest is de facto een holding, en typisch voor holdings is dat hun beurswaarde lager is dan de totale waarde van alle onderliggende beleggingen samen. 'Die holdingkorting schatten we nu in op ruim 23 procent, en dat is overdreven. De gemiddelde korting in de voorbije twee jaar was 16,7 procent, in de laatste vijf jaar 18,3 procent. Alle andere holdings die we opvolgen zitten onder hun gemiddelde van de voorbije 2 jaar.'

  Het koersdoel zakt wel van 6,9 naar 6,6 euro, uitgaand van die gemiddelde korting op twee jaar (16,7 procent) en rekening houdend met de koersdoelen van KBCS voor de beursgenoteerde participaties. Dat is het grootste deel van de portefeuille, en die kan volgens de collega's van Vansanten nog 4,6 procent hoger. Quest for Growth is onder meer belegd in CFE, Jensen, Umicore en Melexis.

 • EU wil VK een jaar uitstel geven

  Donald Tusk wil het VK 1 jaar uitstel geven voor de brexit. Dit meldt een bron aan de BBC. Het plan geeft de Britten ook de mogelijkheid eerder uit te stappen, zodra er een deal door het parlement gesleept wordt. Daarnaast zou Theresa May een brief gaan sturen naar Tusk waarin ze om uitstel vraagt.

  Het voorstel van Tusk moet nog wel geaccepteerd worden door de leiders van de Europese Unie (EU).

 • Bel20 op weg naar stierenmarkt?

  De Bel20  noteert met een winst van 0,4 procent, een stuk beter dan andere Europese beurzen. Als de Bel20 deze winst kan vasthouden tot de slotbel, staan we exact 20 procent hoger dan op 27 december. De Brusselse beurs komt dan officieel in een stierenmarkt terecht, een fundamenteel stijgende beurs. Meer uitleg over stieren- en berenmarkten, leest u in dit artikel

 • Europese beurzen op lichte winst

  De Bel20  opent in lijn met de overige Europese beurzen met een winst van 0,2 procent. 

  Enkele opvallende bewegingen: 

  • Nyrstar gaat net als gisteren (+19,4%) fors hoger met een winst van 6 procent. 
  • ASIT Biotech  gaat alweer 4 procent lager na het herstel van gisteren (+16,4%). 
  • In Amsterdam gaat Vopak  hoger na het nieuws over de verkoop van terminals. 
  • In Parijs stijgt X-Fab 2 procent  na een koopadvies van Deutsche Bank (zie post 9u14). 
 • Koopadvies voor X-Fab

  Deutsche Bank start de opvolging van het Franse chipaandeel met Belgische wortels X-Fab . Het bedrijf biedt productiecapaciteit aan chipontwerpers zoals Melexis, zijn grootste klant. Het koersdoel ligt op 6 euro, en daarbij hoort een koopadvies. 'Het aandeel heeft het moeilijk sinds de beursgang in 2017 (tegen 8 euro per stuk, red.). Het bedrijf draaide niet op volle toeren en werd daardoor verlieslatend. Volgens ons is er nu al zo veel slecht nieuws gekomen over de autosector dat de verhouding tussen risico en potentiële opbrengst een pak beter geworden is. Toch rekenen we niet op een sterk herstel van de cyclus tot eind 2019.'

  De beurskoers van X-Fab heeft volgens DB een bodem gevonden in de buurt van 4,5 euro. ©Bloomberg

  De analisten stippen aan dat X-Fab ook zijn best doet om het break-even niveau te verlagen en zo de volgende cyclische dip vlotter te doorstaan. 

 • Belfius trekt Martine De Rouck aan als bestuurder

  Nieuws over Belfius, de bank die mogelijk een van de komende jaren naar de beurs trekt. 

 • Overheid heeft eindelijk bestuurders voor Bpost

  Binnenkort bestaat de raad van bestuur van Bpost opnieuw uit 12 personen en niet uit 9. Het mandaat van de drie vertegenwoordigers van de overheid - die de helft van Bpost bezit - was begin 2018 afgelopen, maar op de jaarvergadering in mei van dat jaar waren er nog geen opvolgers naar voor geschoven.

  Dat is nu wel gelukt, zoals De Tijd dinsdag schreef, blijkt uit de agenda voor de algemene vergadering. Ondertussen is de N-VA uit de regering gestapt, terwijl zij 12 maanden eerder hadden geprobeerd iemand uit hun kamp benoemd te krijgen. Daardoor keert voormalig bestuurder Caroline Ven terug naar haar oude stoel, zij werkte op het cabinet van CD&V'ers Yves Leterme en Herman Van Rompuy. Ook Laurent Levaux van de MR, de voorzitter van Aviapartner, maakt na bijna anderhalf jaar afwezigheid een comeback. De PS werd vroeger vertegenwoordigd door Infrabel-CEO Luc Lallemand, maar hij bereikte de maximumtermijn. In zijn plaats komt Anne Dumont aan boord.

 • Vopak rijft 723 miljoen euro binnen

  Het Nederlandse Vopak  heeft voor 723 miljoen euro terminals in Algeciras, Amsterdam en Hamburg verkocht. De deal bezorgt Vopak een kasinstroom voor belastingen van 670 miljoen euro, zodra de afronding heeft plaatsgevonden later dit jaar. Vopak realiseert een meerwaarde van circa 200 miljoen euro, die in de tweede helft van 2019 wordt geboekt.

  Vopak is 's werelds grootste tankopslagbedrijf (chemicaliën, olie, gassen, LNG...). Het beheert een wereldwijd netwerk van terminals langs alle belangrijke handelsroutes. De terminals die nu verkocht zijn, werden in augustus vorig jaar als niet-strategisch aangemerkt. 

 • Duitse industrie verrast positief

  De Duitse industriële productie is in de maand februari met 0,7 procent gestegen ten opzichte van januari. Dit is een opsteker voor de Duitse economie, want economen hadden maar een groei van 0,5 procent verwacht. Een dergelijke opsteker is een welkome verrassing na de veel slechter dan verwachte cijfers gisteren over de fabrieksorders in het land. 

  Econoom Carsten Brzeski wijst erop dat het vooral de bouwsector is die het cijfer omhoog trekt. 'De activiteit in de maakindustrie is gedaald met 0,2 procent, terwijl de bouwsector een groei van 6,8 procent zag'. De econoom zegt wel dat het goed nieuws is voor de Duitse economie, want die zou weleens gegroeid kunnen zijn in het eerste kwartaal.

  Brzeski maakt zich wel zorgen. Hij zegt dat de vertraging in de Duitse industrie te ernstig is om verklaard te worden door de brexit en de handelsoorlog tussen de VS en China. Het zou kunnen dat de industrie nog meer klappen staan te wachten door een structureel lagere vraag op de wereldmarkt.

 • Denemarken doet 500 eurobiljet in de ban

  Denemarken heeft schoon genoeg van het witwassen van geld en doet daarom het 500 eurobiljet in de ban. De meerderheid voor de biljetban in het Deense parlement komt na een groot witwasschandaal dat vorig jaar aan het licht kwam bij Danske Bank

  Het Deense parlement trekt zich hiermee niets aan van eerdere verzoeken van de Europese Centrale Bank (ECB) om de ban niet op te leggen. De Denen slaan de ECB ook nog om de oren met het feit dat de monetaire autoriteit zelf in mei 2016 stopte met de productie van het biljet. De productie stopte met dezelfde reden: het biljet wordt vooral in het criminele circuit gebruikt.

  Het felpaarse biljet is echter nog wel een wettig betaalmiddel in de eurozone.

  500 eurobiljetten ©AFP

 • Montea: groter in Nederland

  Gisterenavond maakte de logistieke speler Montea voor 14,6 miljoen euro nieuwe projecten bekend in Nederland. Het gaat om een distributiecentrum in Oss en een terrein nabij Schiphol. Lees hier meer. 

 • Europese beurzen openen stabiel

  Dat leiden we tenminste af van de stand van de futures. 

 • Aedifica: 100% zorgvastgoed

  Aedifica reageert vandaag mogelijk op het nieuws van gisterenavond dat de zes Belgische hotels zijn verkocht aan een Franse investeerder. De prijs werd niet bekendgemaakt, maar ligt in lijn met de 'reële waarde'. En die reële waarde bedroeg eind vorig jaar 67 miljoen euro. Als de deal is afgerond - naar verwachting tegen eind juni - is Aedifica voor het eerst een 100% zorgvastgoedspeler, stelt het bedrijf. Al klopt dat nog niet volledig. De groep bezit nog een kwart van een appartementenportefeuille, maar die wordt niet langer geconsolideerd.

  Naar aanleiding van het nieuws, herhalen ING, Kepler Cheuvreux en KBC Securities hun koopadvies, en Degroof Petercam zijn opbouwen-rating.

 • Trump wil voormalige presidentskandidaat in de Fed

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de controversiële Herman Cain voorgedragen voor een zetel in het bestuur de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Lees hier meer.

 • Migrainemiddel bezorgt Amgen en Novartis hoofdpijn

  De samenwerking tussen Amgen  en Novartis voor het gezamenlijk ontwikkelen en op de markt brengen van Amgen's migrainemiddel Aimovig, bezorgt beide farmabedrijven hoofdpijn. Ze hebben beide een klacht ingediend bij een rechter in Manhattan. De farmabedrijven beschuldigen elkaar ervan samenwerkingsovereenkomsten uit 2015 en 2017 te hebben overtreden. Aimovig werd in 2018 in de VS goedgekeurd. Volgens Novartis probeerde Amgen op 2 april om uit de overeenkomst te stappen om 'uitzonderlijke winsten' op het migrainemiddel voor zichzelf te houden. En volgens Amgen werkt een van de filialen van Novartis aan een concurrerend middel, wat in strijd is met de overeenkomsten.

 • Amazon moet het toch hebben over gezichtsherkenning

  Amazon moet het tijdens de aandeelhoudersvergadering toch hebben over de omstreden gezichtherkenningsoftware 'Rekognition'. Door de aandeelhouders van de internetreus zijn er twee voorstellen gedaan om de software gedeeltelijk aan banden te leggen. Amazon wilde voorkomen dat deze voorstellen ter stemming zouden komen, maar de Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft hier een stokje voor gestoken.

  Het eerste voorstel houdt in dat Amazon moet stoppen met het aanbieden van de software aan overheden, tenzij de directie bepaalt dat de burgerrechten niet geschaad worden. Het tweede houdt een onderzoek in om na te gaan in hoeverre de burgerrechten en de privacy van burgers wordt geschonden als gevolg van de software.

  Hoe gezichtherkenningssoftware kan leiden tot ernstige privacyschendingen, blijkt wel uit de Orwelliaanse ramp die op dit moment in China plaatsvindt. In sommige steden wordt gewerkt met een puntensysteem. Wie met rood oversteekt of niet genoeg bij zijn of haar ouders op bezoek gaat, krijgt strafpunten.

  Gezichtsherkenningssoftware op de Horizon Robotics beurs in Las Vegas. ©AFP

 • Samsung ziet grootste winstdaling in 4 jaar

  Samsung ziet zijn operationele winst met 60 procent dalen in het eerste kwartaal van 2019 tot 5,5 miljard dollar. Een dergelijke winstdaling is sinds het derde kwartaal van 2014 niet gezien. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern heeft last van de tanende smartphoneverkoop. Hierdoor ziet de chipmaker de vraag naar geheugenchips, die in smartphones verwerkt zitten, sterk afnemen. Daarnaast krijgt het bedrijf met moeite zijn nieuwste smartphone, de Samsung Galaxy S10, verkocht.

  De chipbakker gaf vorige maand al een uitzonderlijke waarschuwing. Het gaf aan niet aan de analistenverwachtingen te kunnen voldoen. Samsung merkte dat het aantal orders van bedrijven als Amazon en Apple aan het afnemen was. Deze afname van de vraag zette ook nog eens neerwaartse druk op de chipprijzen.

  Beleggers hadden het nieuws blijkbaar al verwacht, want het aandeel stijgt met 0,2 procent.

  ©REUTERS

 • 'Roadshow beursgang Uber start eind april'

  De roadshow voor de beursgang van Uber zal eind april van start gaan. Dat schrijft Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Het prospectus zou ook nog deze maand gepubliceerd worden. We krijgen dan voor het eerst een blik in de financiële rekeningen van Uber. Tot  nog toe gaf de taxi-app enkel wat details vrij.

  Nog volgens Bloomberg worden Morgan Stanley, Goldman Sachs en Bank of America de belangrijkste begeleidende bankiers. Dat wordt voor deze banken een lucratieve job. De taxiapp wordt naar schatting gewaardeerd op 120 miljard dollar. 

 • Aziatische beurzen presteren gemengd

  Goedemorgen. Beleggers krijgen groeiende hoop op een Amerikaans-Chinese handelsdeal. Dat helpt de Japanse Nikkei225-index 0,3 procent hoger. Ook de andere Aziatische beurzen staan overwegend in het groen. Zelfs de Zuid-Koreaanse Kospi-index blijft overeind ondanks een stevige winstval van 60 procent bij Samsung Electronics in het eerste kwartaal. De Australische beurs staat evenwel op 0,9 procent verlies. De beurzen van Hongkong en China blijven vandaag dicht. Vanmiddag kijken we uit naar het Amerikaanse jobrapport. Een vooruitblik daarover kan u hier lezen. 

  ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud