1. Markten Live
 2. Live blog
live

Bel20 finisht met nipte winst

De Brusselse beurs eindigde dankzij een slotsprintje op minieme winst. Ahold Delhaize ontgoochelde beleggers met zijn Amerikaanse business, Biocartis haalde vlot 33 miljoen euro op.
 • Met de kwartaalupdate nabeurs van Jensen en Zetes zit onze live verslaggeving erop. Morgen is het uitkijken naar de kwartaalupdate van Bekaert.

  Een prettige avond nog!

 • Zetes verwacht operationele resultaten in lijn met 2015

  De kwartaalupdate van Zetes, de specialist in goederen- en personenidentificatie, bevat weinig concreet nieuws. In de divisie goederen-ID ligt de operationele kasstroom (ebitda) hoger dan in het derde kwartaal van 2015. Voor de divisie personen-ID verwacht het bedrijf minder goede resultaten dan vorig jaar. Alles samen verwacht het management operationele resultaten die 'aansluiten' bij die van 2015. Volgende maand moet er een interimdividend van 0,8 euro uitgekeerd worden.

 • Jensen boekt bijna tiende meer omzet in eerste negen maanden

  Jensen-Group, de producent van industriële wassystemen, realiseerde tijdens de eerste negen maanden van 2016 een omzet van 238,9 miljoen euro, 9,5 procent meer dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder. In het derde kwartaal kwam de omzet uit op 74,4 miljoen euro, 10,2 procent meer dan vorig jaar. Dat meldt het bedrijf nabeurs.

  Het orderboek was eind september 35,4 procent meer gevuld dan een jaar eerder: 38 procent van het orderboek zal een impact hebben op de omzet van 2017, aldus het bedrijf. Door intense concurrentie en investeringen zit er wel geen verdere winstgroei in.

 • De Bel20 klom dankzij een eindspurt nog uit de rode cijfers en eindigde met een winst van 0,1 procent op 3469,29 punten.

  Hier nog de grootste stijgers en dalers vandaag:

   

 • JPMorgan Chase schikt Chinese omkopingszaak voor 264 miljoen dollar

  JPMorgan Chase betaalt 264 miljoen dollar voor de schikking van een onderzoek naar de aanwerving van kinderen van invloedrijke Chinese beleidsmakers. Via de aanwervingen hoopte de Amerikaanse bank lucratieve opdrachten binnen te halen.

   

 • Yellen plant geen vervroegd vertrek

  Janet Yellen. ©Bloomberg

  Janet Yellen, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), is vastbesloten haar termijn tot januari 2018 uit te dienen. Dat liet ze verstaan tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Congres. De nieuwe Amerikaanse president, Donald Trump, uitte tijdens de campagne meermaals snoeiharde kritiek op het beleid van de Fed. Yellen kan zich naar eigen zeggen geen enkel scenario inbeelden waarin ze vroeger zou vertrekken.

 • Wells Fargo ziet nieuwe rekeningen bijna halveren

  De Amerikaanse bankreus Wells Fargo betaalt een stevige prijs voor het schandaal met spookrekeningen dat vorige zomer losbarstte. Het aantal nieuw geopende bankrekeningen daalde in oktober met 44 procent tegenover vorig jaar en 27 procent tegenover de voorgaande maand. Wells Fargo belandde in een storm toen bekend werd dat personeel ongevraagd rekeningen bij klanten had geopend om agressieve verkoopsdoelstellingen te halen. De CEO trad intussen al af.

   

 • Wat mogen we van Bekaert verwachten?

  Morgen voorbeurs komt Bekaert met een korte update over het derde kwartaal. De staaltechnologiegroep beperkt zich daarbij tot een korte update met alleen omzetcijfers en voor de rest wat tekst en uitleg over de evolutie van de vraag in de verschillende afzetmarkten.

  Merk op dat Bekaert voor het eerst vijf in plaats van vier afdelingen zal tellen. Naast de regionale divisies Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië is er voortaan ook het lijntje 'BBRG'. Dat staat voor 'Bekaert Bridon Ropes Group': de wereldmarktleider in staalkabels, dankzij de fusie van Bekaerts eigen afdeling met die van het Britse Bridon eind 2015.

  KBC Securities rekent dankzij die eerste consolidatie van Bekaert Bridon op een kwartaalomzet van 954,4 miljoen euro, 6 procent meer dan een jaar eerder. Analist Wouter Vanderhaeghen rekent met uitzondering voor Latijns-Amerika in alle regio's op een sterke volumegroei. Hij denkt dat Bekaert zijn prognose voor een winstmarge tussen 7 en 8 procent zal bevestigen en denkt dat het te vroeg is om de langetermijndoelstelling van 7 procent op te krikken. 

 • Amerikaanse beurzen openen vlak

  Weinig animo op de Amerikaanse aandelenmarkten, die een half uur na de opening rond het slot van gisterenavond blijven hangen. Zowel de Dow Jones  als de Nasdaq  reageren nauwelijks op de hint van Fed-voorzitter Janet Yellen dat de rente in december hoogstwaarschijnlijk omhoog gaat.

 • Biocartis haalt meer dan verwacht op

  Het Mechelse diagnosebedrijf Biocartis haalde uiteindelijk met de kapitaalronde 33 miljoen in plaats van de beoogde 25 miljoen op. Dat is vooral omdat grote beleggers slechts een minieme korting op de beurskoers vroeger. Een duidelijk teken van vertrouwen in het bedrijf en zijn sterproduct - het zaklabo Idylla. 

  Logisch dus dat Biocartis bij de hervatting van de handel om kwart voor vier 1,8 procent hoger koerste, naar 8,40 euro. 

 • Wat doet Gimv met zijn cashberg?

  Een duik in de resultatengeschiedenis van Gimv leert dat de investeringsmaatschappij op de hoogste cashberg zit sinds 2009: 350 miljoen euro, een bedrag dat werd aangedikt door de verkopen van participaties tijdens de eerste helft van het gebroken boekjaar 2016-2017. Hamvraag is welke bestemming al die laagrentende cash zal krijgen.

 • Renteverhoging VS komt dichterbij

  In een tekst die ze om 16 uur zal uitspreken in het Amerikaanse Congres hint Fed-voorzitter Janet Yellen op een renteverhoging in december. Zo een ingreep wordt algemeen verwacht. De markt schat de kans op meer dan 90 procent. De Europese beurzen reageren dan ook nauwelijks. Idem dito voor de Amerikaanse futures.

 • Wall-Mart blijft onder verwachting

  ’s Werelds grootste retailer realiseerde in het derde kwartaal een vergelijkbare omzetgroei van 1,2 procent. Analisten hadden echter op een groei van 1,3 procent gerekend. Lagere voedselprijzen zijn naar verluidt de oorzaak. In de voorbeurshandel verliest het aandeel bijna 3 procent.

  De nettowinst daalde van 3,3 tot 3 miljard dollar, of van 1,03 dollar tot 98 cent. Dat was dan weer iets beter dan verwacht: de gemiddelde analistenverwachting bedroeg 96 cent volgens Thomson Reuters.

  Wal-Mart paste zijn winstprognose voor het hele jaar lichtjes aan, van 4,15-4,35 dollar per aandeel tot 4,20-4,35 dollar. Daarmee volgt het concern het voorbeeld van sectorgenoten, die op een goed eindejaarsseizoen rekenen.

 • Orban zet beurs van Budapest (even) op rozen

  De Hongaarse BUX-index schoot rond 12.30 uur van verlies naar 1 procent winst gekomen. Daarbij schurkte de index tegen zijn hoogste peil ooit aan. Intussen is de winst weer bijna helemaal verdwenen.

  Aanleiding tot de sprong was de beslissing van premier Orban om de vennootschapsbelasting volgend jaar te verlagen tot 9 procent. Het tarief zal voor alle bedrijven gelden, van kmo’s tot multinationals. Momenteel zijn in Hongarije twee belastingtarieven van kracht: 10 procent voor winsten tot 500 miljoen forint en 19 procent daarboven.

  De ingreep van Orban heeft een electorale grondslag. In 2018 zijn er verkiezingen in Hongarije en Orban wil de economie een boost geven. De Hongaarse groei was dit jaar de laagste sinds 2013.

  De Hongaarse premier Viktor Orban ©REUTERS

 • Bel20 duikt dieper

  In de vroege namiddag zijn de verliezen in Europa kleiner geworden, en die in Brussel groter. Terwijl de EuroStoxx50 0,15 procent zakt, gaat de Bel20 0,8 procent onderuit. Driekwart van de aandelen uit de korf kleurt rood. Naast KBC en Ahold Delhaize ziijn de grootste verliezen voor UCB , Bpost en Telenet .

 • Nyrstar dekt zich verder in tegen dalende zinkprijs

  De zinkgroep had zich reeds gedeeltelijk ingedekt voor het eerste kwartaal van 2017 en breidt dat nu uit tot de drie volgende kwartalen. Daarbij gelden iets hogere volumes voor het zink dat door het Mijnbouwsegment is geproduceerd en ook iets hogere prijzen. Voor details verwijzen we graag door naar het persbericht van Nyrstar .

  Bij Nyrstar vond donderdagmorgen een BAV plaats. Daarop keurden de aandeelhouders unaniem het recht om de niet-gesubordineerde gegarandeerde niet-gewaarborgde converteerbare obligaties met vervaldatum in 2022 te converteren in aandelen, goed.

 • Nederlandse overheid verkleint belang in ABN Amro

  Een belang van 7 procent ging de deur uit voor 1,3 miljard euro. De Nederlandse overheid heeft nu nog 70 procent van ABN Amro in handen. Ze profiteerde van de koerswinst van zowat 18 procent sinds de geredde bank een jaar geleden terugkeerde naar de beurs. De aandelen werden verkocht voor 20,40 euro het stuk. De gedeeltelijke uitstap van de overheid weegt op de koers.

 • Ook Leasinvest rijp voor kapitaalronde?

  Die van WDP is een feit, die van Montea komt er in 2017 en ook Leasinvest lijkt rijp voor een kapitaalronde. Dat is geen raketwetenschap: de schuldgraad van Leasinvest piept boven 55 procent en dan kom je te dicht in de buurt van het wettelijk plafond van 60 procent om nog vlot te kunnen inspelen op opportuniteiten. 

 • JPMorgan mikt op fors dividend bij Ageas

  Ageas doet de sterke prestatie van woensdag, na de publicatie van degelijke kwartaalresultaten, dunnetjes over met een winst van 0,4 procent naar 35,08 euro. JPMorgan zegt na de conference call met het management voor boekjaar 2017  op een stevig dividend te mikken. Pro memorie: over boekjaar 2015 keerde de verzekeraar 1,65 euro dividend bruto per aandeel uit.

  Het management trekt van de kernkapitaalratio 8 procentpunt af voor het verwachte dividend over 2016. Wij denken dat dat overeenstemt met meer dan 2 euro per aandeel. We voorspelen 1,75 euro gewoon dividend plus een speciaal dividend van 0,50 euro voor de meerwaarde van de exit uit Hong Kong
  Ashik Mussadi
  JPMorgan-analist

 • Dexia vrij van Oostenrijkse zorgen

  In de drukke resultatenstroom van deze ochtend was Dexia even tussen de plooien gevallen, waarvoor excuus. De restbank behaalde over het derde kwartaal een nettowinst van 309 miljoen euro, bijna drie keer zoveel als een jaar eerder. De hogere winst is mede te danken aan uitzonderlijke elementen, waaronder de uitvoering van het akkoord met de Oostenrijkse overheid over de schuld van Heta Asset Resolution.

  De blootstelling van Dexia aan Heta bedroeg 395 miljoen euro. Dexia had hiervoor een provisie aangelegd van 197 miljoen euro en kon daarvan uiteindelijk 136 miljoen terugnemen. De restbank is nu verlost van het Oostenrijkse hoofdpijndossier. Beleggers reageren alvast positief.

 • Mithra mikt op China

  De specialist in geneesmiddelen voor vrouwen maakte woensdagavond bekend een voorakkoord te hebben bereikt met Zheijang Xianju Pharmaceutical, de marktleider inzake vrouwengeneeskunde in China. Zo’n overeenkomst zou voor Mithra de weg openen naar een gigantische markt.

  Vooral geneesmiddelen in China op de markt mogen worden gebracht, zouden ze wel lokaal moeten getest worden. Over hoe het partnerschap met Zheijang Xianju er zou uitzien – en over de financiële voorwaarden – wordt nog onderhandeld. Mithra zou voor eind februari een deal willen rond hebben.

  De analisten Michaël Vlemmix en Alan Vandenberghe van KBC Securities vinden het nog te vroeg om conclusies trekken, maar zien heel wat potentieel. Mithra gaat een kleine 4 procent hoger.

 • KBC-CEO: 'Ierse kredietportefeuille substantieel verbeterd'

  Echt enthousiast zijn beleggers niet over de beter dan verwachte nettowinst van KBC over het derde kwartaal. Dat is vooral omdat de onverwachte winststijging vooral te danken is aan de extreem lage provisies voor probleemkredieten, die CEO Johan Thijs zelf 'onhoudbaar laag' noemt. Een term die trouwens ook op de beleggerspresentatie opduikt.

  Wat wél duurzaam lijkt, is de opmerkelijke verbetering in Ierland. 'We zijn in Ierland altijd voorzichtig geweest met onze provisies, maar onze kredietportefeuille is er substantieel verbeterd. Daarom kunnen we nu stellen dat over heel 2016 we 10 à 50 miljoen provisies kunnen terugnemen', zegt Thijs tijdens de conference call met analisten. Tot nog toe heette het dat KBC ongeveer 50 miljoen extra provisies zou moeten boeken. 

  ©KBC

 • Zwakke oktobermaand voor Europese autoverkoop

  Het aantal wagens dat in oktober uit de Europese showrooms rolde, was ongeveer even groot (-0,3%) als een jaar eerder, blijkt uit de ACEA-statistieken. In Italië en Spanje zat de verkoop nog steeds in de lift, maar in Duitsland en Frankrijk werden minder wagens verkocht. Na tien maanden ligt de autoverkoop wel nog steeds 6,9 procent voor op 2015.

  Het merk Volkswagen (-7,8% in oktober) blijft het moeilijk hebben, net als de Franse merken Peugeot (-4,6%) en Citroën (-8,9%). 

 • Lagere start in Europa

  De Europese beurzen zijn lager van start gegaan. Wall Street en enkele Aziatische beurzen hadden al de lijn uitgezet. Sinds de verkiezingsoverwinning van Trump is er behoorlijk wat volatiliteit. Sommige sectoren gingen hoger, andere lager en daarna rees de vraag of de bewegingen in deze of gene richting wel verantwoord waren.

  Vandaag zijn de zwakke prestaties deels te verklaren door afwachtendheid. In de namiddag wordt de Amerikaanse inflatie gepubliceerd en spreekt Janet Yellen, de voorzitter van de Federal Reserve, ook het Congres toe. Beleggers hopen met beide gebeurtenissen meer duidelijkheid te krijgen over het rentebeleid. Er wordt nu algemeen van uitgegaan dat de Fed volgende maand de rente zal verhogen.

  De verliezen in Europa zijn voorlopig beperkt. De EuroStoxx50 zakt 0,2 procent. Het verlies van de Bel20 is dubbel zo groot, en dat komt vooral door Ahold Delhaize en KBC .

  Op de brede markt zakt Gimv na sterke halfjaarresultaten die getemperd werden door een vooruitblik die bol stond van de onzekerheid. De notering van Biocartis is opgeschort wegens de private plaatsing die aan de gang is.

  Ook de notering van WDP ligt stil. De specialist in logistiek vastgoed maakte woensdagavond bekend een kapitaalverhoging van 190 miljoen euro te realiseren, waarvoor 2,4 miljoen nieuwe aandelen worden uitgegeven. Het geld moet onder meer dienen om voor 120 miljoen euro nieuwe investeringen in Nederland te financieren.

 • Ahold Delhaize krijgt klappen

  Het is blijkbaar niet makkelijk de eerste gezamenlijke resultaten van Ahold Delhaize in te schatten. Terwijl ze volgens sommige analisten in lijn waren met de verwachtingen, vinden anderen dat ze niet voldeden. Volgens Reuters bleef de onderliggende bedrijfswinst met 513 miljoen euro onder de gemiddelde verwachting van 525 miljoen euro.

  Als oorzaak wordt de moeilijke toestand op de Amerikaanse oostkust aangegeven. Ahold Delhaize is daar actief met de ketens Stop & Shop, Gian, Food Lion en Hannaford. Topman Dick Boer had het zelf ook over een ‘uitdagende’ omgeving met prijsdeflatie en concurrentiedruk.

  Het aandeel verliest meer dan 3 procent in de vroege handel.

  ©Bloomberg News

 • Fors meer halfjaarwinst voor Gimv

  Met acht nieuwe investeringen, goed voor 116 miljoen euro, was de eerste helft van het boekjaar 2016/2017 behoorlijk druk voor Gimv . Niettemin heeft de investeringsgroep nog altijd bijna 350 miljoen euro in kas.

  Over de periode april-september behaalde Gimv een nettowinst van 85,1 miljoen euro of 3,35 euro per aandeel. Dat is gevoelig meer dan een jaar eerder, toen de winst uitkwam op 64,9 miljoen euro. De winst is voor vier vijfde te danken aan meerwaarden die op desinvesteringen werden gerealiseerd (71,8 miljoen euro). Gimv verkocht onder meer zijn participaties in Altaïr/Brunel, Greenpeak, Lampiris, Leyton, Onedirect, Pragma II fund, Punch Powertrain en Vandemoortele. Daarnaast waren er voor 14,5 miljoen euro niet-gerealiseerde nettomeerwaarden.

  Gimv geeft geen concrete vooruitzichten. De groep ziet 'een zeer langzaam conjunctuurherstel' in de eurozone en 'een voorlopige stabilisatie van de conjunctuur' in de opkomende economieën. Er is echter veel onzekerheid, niet alleen over het beleid van de centrale banken, maar ook over geopolitieke ontwikkelingen in diverse regio's en daarmee samenhangend over het vertrouwen van consumenten en de toestand van de markten.

 • Puike cijfers voor Leasinvest

  Het vastgoedbedrijf dat focust op winkels, kantoren en logistieke gebouwen en voornamelijk in Luxemburg en België actief is, heeft een goed derde kwartaal achter de rug. De huurinkomsten stegen met 12 procent tot 42,2 miljoen euro dankzij het overname van het Koninklijk Pakhuis op Tour & Taxis eind 2015. Het netto courant resultaat, de beste graadmeter bij vastgoedvennootschappen,  schoot zelfs 27 procent hoger tot 23,5 miljoen euro. Leasinvest kende een hoge bezettingsgraad van 97,5 procent en zag zijn schuldgraad dalen tot 55,7 procent eind september.

  Voor heel 2016 verwacht het bedrijf een hoger netto courant resultaat neer te zetten dan in 2015, eens te meer dank zij het Koninklijk Pakhuis. Het dividend zal minstens even groot zijn als over 2015.

 • Biocartis haalt 25 miljoen op én strikt Amerikaanse partner

  Het biofarmabedrijf voert een kapitaalverhoging uit door middel van een private plaatsing met versnelde orderbookprocedure. Tijdens de plaatsing wordt de notering van het aandeel op Euronext Brussel opgeschort.

  Biocartis wil de extra middelen gebruiken voor de verdere ontwikkeling van het Idylla-platform, nieuwe goedkeuringen en lanceringen van nieuwe testen en toepassingen. Voorts zal het geld ook gebruikt worden om het verkoop- en marketingteam uit te breiden, om de groei van de cartridge-productiecapaciteit te financieren en voor algemene bedrijfsdoeleinden.

  Bij de kapitaaloperatie treden Degroof Petercam, KBC Securities en Kempen & Co op als joint bookrunners.

 • Kinepolis lijdt onder warme zomer en flauwe films

  De Belgische groep mocht in het derde kwartaal 5,3 miljoen kijkers verwelkomen in haar cinemacomplexen.  Dat zijn er 9,5 procent meer dan een jaar eerder, een groei die volledig te danken is aan de expansie van Kinepolis . Het filmaanbod viel immers tegen en het mooie zomerweer hield mensen buiten. Zo waren er in België 10,7 procent minder bezoekers dan in het derde kwartaal van 2015.

  De omzet steeg sterker dan het aantal bezoekers, laat Kinepolis voorts weten zonder een concreet cijfer te noemen. In alle landen realiseerde het bedrijf hogere opbrengsten per bezoeker, met dank aan zowel de ticketverkoop (meer alternatieve content en meer 3D) als een goede verkoop van dranken en snacks.

  Ook winstmatig presteerde Kinepolis goed. ‘De courante ebitda was hoger dan in dezelfde periode vorig jaar’, klinkt het. De netto financiële schuld daalde dankzij inkomsten uit de verkoop van Utopolis België en een positief werkkapitaaleffect.

  Een van de volgende kaskrakers bij Kinepolis wordt wellicht 'Fantastic beasts and where to find them'. ©The Hollywood Archive / Belga

 • KBC doet beter dan verwacht

  De bank sloot het het derde kwartaal af met een nettowinst van 629 miljoen euro, merkelijk beter dan de 558 miljoen waarop analisten gemiddeld rekenden. KBC moest minder provisies aanleggen voor probleemkredieten en kon in Ierland zelfs eerdere provisies terugnemen dankzij het economisch herstel aldaar.

  Na negen maanden heeft KBC nu een nettowinst bijeengesprokkeld van 1.742 miljoen euro, wat nagenoeg evenveel is als in de overeenkomstige periode van 2015 (1.776 miljoen euro).

 • Biocartis slaat Amerikaanse distributeur aan de haak

  De specialist in moleculaire diagnose sluit een contract met Thermo Fisher Scientific voor de verdeling van zijn toestel Idylla in de Verenigde Staten. Idylla laat snelle en volledige automatische diagnose toe van verschillende infectieziekten en soorten kanker.

  De Verenigde Staten zijn voor Biocartis een bijzonder interessante markt. Kanker is er de tweede doodsoorzaak na hart- en vaatziekten. Voor moleculaire diagnose zullen de VS naar verwachting de voornaamste markt worden voor het Mechelse biofarmabedrijf. De markt voor infectieziekten wordt er geraamd op 1,45 miljard dollar tegen 2020 en op 1,07 miljard dollar voor oncologie.

  In een apart persbericht laat Biocartis weten dat in het derde kwartaal verschillende nieuwe distributieovereenkomsten voor Idylla werden gesloten in Zuidoost-Azië. Biocartis kreeg ook toestemming om Idylla in Brazilië en Colombia op de markt te brengen.

  Op het einde van het derde kwartaal bedroeg de kaspositie 67 miljoen euro. Tegen het einde van het jaar zal dat naar verwachting geslonken zijn tot rond de 50 miljoen euro.

  Nog interessant om weten: op 2 maart 2017 houdt Biocartis een investeerdersdag.

 • Degelijk Ahold Delhaize

  In zijn eerste kwartaalrapport sinds de fusie lost Ahold Delhaize de verwachtingen in. Volgens de pro forma cijfers steeg de omzet in het derde kwartaal met 2,6 procent tot 14,55 miljard euro, in lijn met wat analisten hadden verwacht. De onderliggende bedrijfswinst voor afboekingen en afschrijvingen (rebitda) ging 3,9 procent hoger tot 932 miljoen euro en ook dat beantwoordt aan de verwachtingen.

  Sint en Piet in een Albert Heijn-winkel ©ANP

  In Nederland ging de verkoop ruim 4 procent hoger dankzij sterke groei bij Albert Heijn en online. In België verkocht Delhaize bijna 2 procent meer. In de Verenigde Staten wisten Delhaize en Ahold hun omzet met respectievelijk 0,6 en 2 procent op te krikken.

  Op de beleggersdag van 7 december worden we wijzer over de strategie van de fusiegroep.

 • KBC & co

  Goedemorgen, wakkere lezers! Het wordt een stevige resultatendag in Brussel die wordt afgetrapt door Ahold Delhaize en KBC Groep. Voorts zijn er kwartaalupdates van Biocartis, Dexia, Kinepolis en Leasinvest voorbeurs en van Atenor, Care Property Invest en Jensen-Group nabeurs. Vanmorgen komt daarnaast Gimv met halfjaarresultaten.

  In de aandelenmarkten zit voorlopig niet veel leven. In New York gaven de Dow Jones en de S&P500 gisteren wat terrein prijs en dat zet de toon voor de Aziatische beurzen vandaag, die dicht bij hun startpunt blijven. De Amerikaanse dollar geeft wat terrein prijs.

  Fed-voorzitter Janet Yellen ©AFP

  Voor het eerst sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump spreekt Fed-voorzitter Janet Yellen het Congres toe. Trump maakte al duidelijk dat hij de economische groei wil versnellen door massale infrastructuurinvesteringen en minder regelgeving, en dat hij voorstander is van een stevige scheut inflatie en een hogere rente. Het is uitkijken of Yellen daar iets over zegt. De markten gaan er nu van uit dat de Fed volgende maand de rente nogmaals zal verhogen. Mogelijk zal Yellen een tipje van de sluier oplichten.

  De Amerikaanse inflatiecijfers, die om 14.30 uur op de agenda staan, kunnen ook wat richting aangeven over het rentebeleid.

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud