1. Markten Live
 2. Live blog
live

Bel20 houdt slotschade beperkt

Beleggers namen wat winst na de stevige rally van de voorbije maanden. Tegenvallende data over de Duitse industrie en waarschuwende woorden van een Fed-topman zaaien twijfel over het verhoopte vlotte herstel in V-vorm.
 • Tot morgen!

  We sluiten de beursblog af voor vandaag. Heel graag tot morgenochtend. Dan weten we hoe beleggers reageren op het nieuws dat Aedifica zijn vlag nog wat dieper in de bosrijke Finse bodem plant. Mooie avond!

 • Aedifica versterkt Finse pijplijn

  Hoivatilat, de Finse dochter van Aedifica , breidt haar portefeuille uit met tien nieuwe projecten. Het gaat om vier woonzorgcentra voor ouderen, drie kinderdagverblijven en drie gespecialiseerde residentiële zorgcentra. Ze zullen verrijzen op zeven locaties in Finland.

  De totale investering bedraagt circa 51 miljoen euro. Aedifica rekent op basis van de kostprijs op een gemiddeld rendement van 6,5 procent.

 • Bel20 beperkt slotverlies

  Met een slotverlies van 0,3 procent is de Bel20  de kleinste verliezer in Europa. Zwaargewicht AB InBev  hield nipt de voeten droog en wist het verlies voor de graadmeter in te perken. In de sloturen nam Argenx nog de vlucht vooruit. Ook Ageas  en Colruyt  sloten groen. Bankwaarden KBC en ING  sloten de rangen, aangevuld met Proximus .

  Op de brede markt werkte Mithra  zich in de kijker.

 • Vaccinstimulus jaagt Novavax hoger

  Het Amerikaanse biotechbedrijf  Novavax  heeft van de Amerikaanse regering 1,6 miljard dollar aan financiering ontvangen voor de ontwikkeling van een potentieel coronavirusvaccin. De regering vraagt in ruil de belofte om de eerste 100.000 doses voor de Verenigde Staten te reserveren. Het doel is om de voorraad voor januari te kunnen leveren. Novavax trekt 30 procent hoger op Wall Street.

 • Wall Street trapt af in het rood

  De aandelenbeurzen in New York zijn met verlies de dag begonnen. De Dow Jones  levert 0,7 procent in, de bredere S&P500 0,5 procent. Lucchtvaart- en toerismeaandelen staan onder druk. Cosmeticagigant Coty  is de sterkste daler binnen de S&P met een openingsverlies van 4 procent. De sterkste stijger is ongediertebestrijder Rollins  die met 5 procent oprukt. 

 • Deutsche Bank beboet in zaak Jeffrey Epstein

  De staat New York legt een boete van 150 miljoen dollar (133 miljoen euro) op aan Deutsche Bank  voor diens betrokkenheid bij wijlen zakenman en veroordeeld zedendelinquent Jeffrey Epstein. De bank zou onvoldoende controle verricht hebben op de rekeningen van Epstein waarmee schimmige transacties plaatsvonden, zoals de grote opname van cashbedragen (800.000 dollar over een periode van vier jaar) en stortingen aan Russische en Oost-Europese fotomodellen.

  'Deutsche Bank verzaakte om de transacties in vraag te stellen en zelfs als ze vragen stelden, namen ze genoegen met een simpele verklaring', aldus Linda Lacewell, hoofd van het departement voor Financial Services in de staat New York. 

 • Chinese brokers kunnen vraag niet bijbenen

  Dankzij de communistische partij die onlangs Chinezen aanspoorde om aandelen te kopen kunnen de brokers in de volksrepubliek de vraag niet meer bijhouden:

  Verschillende tradingapps proberen miljoenen nieuwe gebruikers toe te laten op hun platform, maar ze hebben er moeite mee. Gebruikers rapporteren verbindingsproblemen en melden dat sommige apps traag draaien. Ook zijn er soms vertragingen in de koersen en duurt geld overmaken soms langer dan normaal.

  Ook de aandelen van brokers vliegen de lucht in. Vooral die van Citic Securities en CSC Financial, de twee grootste brokers van China. CSC Financial is dit jaar al meer dan 72 procent gestegen.

  Na de aansporing van de overheid klom de Chinese beurs gisteren tot het hoogste punt in vijf jaar. Dat had toen zelfs een positieve impact op de Europese en Amerikaanse beurzen. Ook vandaag gingen de Chinese beurzen weer hoger, maar daar merken we hier helaas weinig van. 

 • Wereldwijde aandelen 22.000 miljard dollar meer waard

  Wereldwijd zijn aandelen sinds de bodem in maart 22.000 miljard meer waard geworden:

 • Sabca scoort contract voor Ariane 6

  We blijven nog even bij Sabca   (zie vorige post). De luchtvaartgroep die weldra van de beurs verdwijnt profiteert al van zijn 'bijna-private-status' om midden beurstijd een nieuw contract wereldkundig te maken. De ruimte- en luchtvaartspecialist mag onderdelen leveren aan de nieuwste Europese draagraket Ariane 6. Sabca levert er zogenaamde Thrust Vector Systems, systemen die andere onderdelen die het besturingssysteem in beweging zetten en er daardoor voor zorgen dat een ruimteraket haar geplande vluchtroute volgt.

  Sabca is naar eigen zeggen één van de eerste Europese bedrijven die werd aangezocht als toeleverancier van de nieuwe raket. Het werkte ook al mee aan de voorgangers Ariane 4 en 5. De eerste vlucht van de Ariane 6 is gepland in 2021. De waarde van het contract werd niet bekendgemaakt. 

  In Frans Guyana bouwt het Europees Ruimteagentschap (ESA) aan een lanceerbasis voor de Ariane 6.

 • Lufthansa schrapt 1.000 banen

  Lufthansa knipt 1.000 banen en zet het mes in 20 procent van de leidinggevende functies. Daarmee probeert het de crisis die veroorzaakt werd door de quarantainemaatregelen te bezweren.

  Door de gegeven staatssteun is Lufthansa in principe voorlopig veilig, maar om het geleende geld van de staat terug te betalen moet het bedrijf wel stevig de schaar in de kosten zetten. Om de uitgaven aan vliegtuigen te halveren haalde het bedrijf 22 vliegtuigen voortijdig uit de lucht en zal het tot en met 2023 niet meer dan 80 nieuwe vliegtuigen meer kopen. 

  Het aandeel wint 0,7 procent.

 • Openbaar bod op Sabca al bijna afgelopen

  In alle stilte is het prospectus gepubliceerd voor het verplicht openbaar bod dat Blueberry moest uitbrengen op de aandelen Sabca die deze holding nog niet controleert. Het bod is al op donderdag 25 juni van start gegaan en loopt nog tot donderdag 9 juli om 16 uur. Blueberry, waarachter Sabena Aerospace en FPIM schuilgaan, biedt 32,09 euro per aandeel.

  Blueberry nam midden juni het volledige belang van de Franse vliegtuigbouwer Dassault in Sabca – zijne 96,85 procent – over en was verplicht daarna een bod uit te brengen op de resterende 3,15 procent van de aandelen. Sabena Aerospace en Sabca vormen sinds 19 juni een nieuwe Belgische groep in de lucht- en ruimtevaartindustrie.

  Vermits Blueberry al meer dan 95 procent van de aandelen Sabca bezit, komt er geen vrijwillige heropening van het bod maar direct een uitkoopbod. De verwachting is dat het uitkoopbod op 16 juli van start zal gaan en op 7 augustus zal worden afgesloten. 7 augustus wordt dus wellicht de laatste noteringsdag voor Sabca, na een aanwezigheid van iets meer dan 97 jaar op de Brusselse beurs.

 • Nyrstar verhoogt capaciteit zinkpoederfabriek

  De zinkspecialist Nyrstar heeft er zo'n vijf miljoen euro geïnvesteerd in het project en nu is het afgerond: de capaciteit van de zinkpoederfabriek in Balen krijgt dubbel zoveel capaciteit. Het zinkpoeder dat de fabriek maakt wordt geleverd aan de productieprocessen in Balen en in Auby (Frankrijk). 'Met de zinkpoederfabriek is een nieuwe sterke schakel van onze zinksmelter in Balen, waar we bijzonder trots op zijn', zegt het bedrijf. 'Het is een bewuste keuze om zinkpoeder lokaal en in eigen huis te produceren. Met de nieuwe fabriek handhaven we onze concurrentiepositie tegenover het buitenland.'

  Door de nieuwe fabriek worden 7 nieuwe banen gecreëerd. 

 • Futures: Wall Street opent in het rood

  Niet geheel verrassend, maar de Amerikaanse futures wijzen op een lagere opening van de beurzen. De Dow Jones zou 1 procent verliezen, de S&P500 0,9 procent en de Nasdaq 0,4 procent.

 • De samenvatting van de Brusselse beursdag...

  ... leest u hierrrrr!

  ©BELGA

 • Sofina neemt deel aan kapitaalronde Hector Beverages

  Voor de derde keer al investeert Sofina in het Indiase bedrijf Hector Beverages, producent van kruidendrankjes onder de merknaam Paper Boat. De Boël-holding neemt deel aan een nieuwe kapitaalronde en legt nu 2,2 miljoen dollar op tafel.

 • Vertrouwen in Fountain deemstert weg

  Grootste daler op Euronext Brussel is momenteel Fountain . De Waalse warmedrankengroep krijgt een klap van bijna 26 procent en belandt op 0,755 euro. Dat is nipt boven de laagste koers ooit (0,75 euro) die begin mei werd aangetikt. Fountain noteert op de fixingmarkt en dus was het even wachten op een koers.

  De klap volgt op het persbericht dat Fountain vanmorgen uitstuurde. Daarin zegt de groep dat haar omzet significant te lijden had onder de lagere economische activiteit tijdens de lockdowns. Sinds die zijn versoepeld, is het niveau van de activiteiten en leveringen aanzienlijk gestegen, maar het ‘normale postcrisisniveau’ is nog niet bereikt. Fountain schrijft dat toe aan de (tijdelijke) werkloosheid en het telewerken. Het bedrijf levert warme dranken aan kmo’s en als daar minder volk fysiek aanwezig is, wordt er ook minder koffie en dergelijke verbruikt.

  Fountain is echter nog steeds aan het onderhandelen met financiële instellingen in Frankrijk en België over het verkrijgen van financiering om de huidige crisis door te komen. Dat de gesprekken zo lang aanslepen is toch wel zorgwekkend – al zullen banken in deze onzekere tijden ook wel een veel kritischer houding aannemen.

  Ook de andere piste die Fountain volgt – aankloppen bij bestaande en nieuwe aandeelhouders – loopt blijkbaar niet zo vlot. De gesprekken met Raja Invest en enkele referentieaandeelhouders  over ‘een financiële inbreng’ duren voort. Die inbreng zou een kapitaalverhoging kunnen zijn of ‘elke andere vorm van financiering’, aldus het persbericht.

  Omdat het allemaal zo lang aansleept, heeft Fountain besloten zijn algemene vergadering te verschuiven naar 8 september (zie post 08.42 uur).

 • Fed-topman waarschuwt over Amerikaans herstel

  Raphael Bostic, voorzitter van het Federal Reserve-kantoor in Atlanta, zegt in een gesprek met de zakenkrant Financial Times dat beleggers best niet een herstel in V-vorm als verworven beschouwen. 

  'We zien een aantal zaken en een paar suggereren dat het traject van het herstel hobbeliger dan gedacht zal zijn', zegt Bostic. Volgens hem geven aantal mobiliteitsdata aan dat de heropening van de economie aan het afvlakken is.

  Eén van de deelstaten die onder het toezicht van de Atlanta Fed vallen is Florida, een staat die op dit ogenblik één van de brandhaarden van nieuwe coronabesmettingen geworden is. 

 • Nederlandse verzekeraars mogen weer dividenden uitkeren

  De Nederlandsche Bank (DNB), de centrale bank van onze noorderburen, geeft verzekeraars weer de toestemming om dividenden uit te keren en eigen aandelen in te kopen. De reden hiervoor is dat de impact van de coronacrisis op verzekeraars tot dusver beperkt is. Dividendvoorstellen van verzekeraars moeten wel telkens beoordeeld worden door DNB.  

  Begin april had DNB verzekeraars opgeroepen om de uitbetaling van dividenden en aandeleninkoopprogramma’s tijdelijk op te schorten tot er meer duidelijkheid was over de impact van de crisis. Ook de banken kregen een dergelijke oproep en die blijft van kracht.

  In Amsterdam gaan de verzekeringsaandelen in groep hoger. Op een lagere beurs (-0,7%) staan Aegon , NN Group en ASR Nederland bij de sterkste stijgers.

 • Recessie in Europa dieper en onzekerder dan verwacht

  De Europese Commissie verwacht dit jaar een krimp van 8,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp) voor de eurozone en 8,8 procent voor België. Het herstel blijft onzeker en ongelijk.

  Lees hier verder.

 • Britse huizenprijzen zakken voor vierde maand

  De Britse huizenprijzen zijn in juni voor de vierde maand op rij gedaald met gemiddeld 0,1 procent tot 237.616 pond (262.906 euro). Tegenover dezelfde periode vorig jaar is er zelfs sprake van een daling met 2,5 procent. 

  De dalende huizenprijzen hebben alles te maken met de coronacrisis. In tijden van economische tegenwind zijn mensen minder bereid om een huis te kopen, omdat ze liever geen verplichtingen op lange termijn aangaan wanneer hun inkomen niet zeker is door de crisis. De economische situatie begint ook in het VK weer wat te beteren door het terugdraaien van de coronmaatregelen, maar dat heeft een vertraagd effect op de Britse huizenmarkt. 

 • Whitbread heeft weinig zicht op komende maanden

  De Britse hotel- en restaurantuitbater Whitbread , die ook in Duitsland actief is met ‘Premier Inn’-hotels, stuurde vanmorgen een trading update uit met een stand van zaken in deze coronatijden. In het VK zijn nu meer dan 270 hotels en 24 restaurants weer open; de rest zou nog deze maand moeten heropenen. In Duitsland ontvangen alle 19 hotels weer gasten.

  Zoals verwacht was het eerste kwartaal van Whitbreads boekjaar – dat is de 13-wekenperiode tot 28 mei – erg zwak als gevolg van de lockdowns. De grote meerderheid van de Britse en Duitse hotels waren vanaf einde maart dicht. De omzet van de groep viel dan ook met 79,4 procent terug.

  Over de huidige boekingen kan Whitbread nog niet zoveel zeggen. In traditionele regionale toeristische bestemmingen ziet de groep een goede vraag  voor de zomermaanden, maar in andere regio’s en grootsteden (inclusief Londen) blijft de vraag zwak.

  Opmerkelijk is dat Whitbread tijdens de coronacrisis 39 Britse hotels ter beschikking stelde van gezondheidswerkers en andere sleutelberoepen. Dat leverde een schat aan ervaring op over hoe je in ‘social distancing’-omgeving een hotel veilig kunt uitbaten.

  Aangezien Whitbread nog niet veel vooruitzichten geeft, zijn beleggers wat ontgoocheld. Het aandeel zakt 4,1 procent in Londen.

  Premier Inn is een van de bekendste uithangborden van Whitbread. ©REUTERS

 • Banken leveren in

  Beleggers nemen hun winsten nadat bankaandelen gisteren stevig wonnen. HSBC verliest 2,3 procent, Santander laat 1,4 procent liggen en Barclays gaat 1 procent lager.

  Ook in Brussel verliezen de banken terrein, want KBC zakt 1,8 procent en ING daalt 1,1 procent.

 • ING over Orange Belgium

  Volgens analist David Vagman van ING is de nieuwe CEO Xavier Pichon een prima keuze. 'Pichon heeft expertise op het gebied van financiën, digitale transformatie en investor relations. Dat moet helpen om Orange Belgium verder te digitaliseren en om de middelen bij elkaar te krijgen voor het doen van mogelijke overnames of het doen van co-investeringen in glasvezelnetwerken en 5G.'

  Orange Belgium klimt 1 procent.

 • KBCS over DEME (CFE)

  Analist Bart Cuypers reageert op het bericht dat CFE-dochter DEME zijn eerste fundering heeft geplaatst voor het grootste windmolenpark van Schotland, Moray East (zie post 6u37). 'Onder de huidige omstandigheden van de coronacrisis en de latere oplevering van het schip Orion is het een uitdaging geworden voor DEME om het windmolenpark op tijd op te leveren. Maar ondanks de problemen wist het bedrijf wel op schema te blijven en dat is een behoorlijke prestatie.' 

  Cuypers wijst er echter wel op dat er nog altijd vertraging kan gaan optreden. 'De efficiëntie van de Orion is veel groter dan die van het huidige schip, Scylla. Het zal dus zeker een uitdaging blijven om op schema te blijven.'

  De analist denkt dat CFE nog altijd goed gepositioneerd is om te profiteren van de groeiende markt van buitengaatse wind. Beleggers denken blijkbaar niet dat het nieuws veel invloed zal hebben op CFE , want dat aandeel verliest 0,2 procent.

 • Lonza op recordniveau

  De Zwitserse biotechspeler Lonza stijgt vandaag rustig naar een recordhoogte. Het aandeel is dit jaar al met 48 procent gestegen. Lonza werkt samen met Moderna om mogelijk miljarden coronavaccins te produceren. Bedrijven die kunnen profiteren van een mogelijk coronavaccin zijn populair bij beleggers. Ze hopen dat het betreffende bedrijf flink winst kan maken wanneer het daadwerkelijk het nieuwe vaccin kan produceren. 

  De koerswinst voor Moderna is nog een stuk groter. Dit jaar is het aandeel al meer dan verdubbeld. Het management van het bedrijf vond de koersstijging blijkbaar wel welletjes, want dat heeft de jongste maanden voor miljoenen dollars aan aandelen verkocht.

 • Europese beurzen openen in het rood

  De Europese beurzen gaan 0,8 procent lager.

  Sodexo veert 0,6 procent op. Het bedrijf zag de omzet minder hard dalen dan verwacht (zie post 7u42)

  Lonza stijgt naar recordniveau. Het bedrijf werkt samen met Moderna om een coronamedicijn te produceren (zie post 9u27)

  ©REUTERS

 • Bel20 opent lager

  De Bel20 start met een verlies van 0,6 procent.

  Orange Belgium zakt 0,4 procent. De telecommer heeft een nieuwe CEO gevonden: Xavier Pichon (zie post 8u24)

  CFE daalt 0,3 procent. De baggerdochter van de industriële groep plaatste nochtans een eerste fundering voor een groot Schots windmolenpark (zie post 6u37)

 • Fountain stelt algemene vergadering uit

  Zojuist laat Fountain in een persbericht weten dat het de aandeelhoudersvergadering uitstelt. De Waalse warmedrankengroep doet dat omdat de onderhandelingen met de banken en aandeelhouders over een mogelijke kapitaalverhoging of andere financiering nog altijd bezig zijn. 

  Verder zegt het bedrijf dat het door de heropening van de economie de activiteiten en leveringen wel significant ziet toenemen, maar dat het normale niveau na de crisis nog niet is bereikt. 

 • Orange Belgium heeft nieuwe CEO

  De telecommer Orange Belgium stelt Xavier Pichon aan als CEO. Pichon volgt daarmee Michaël Trabbia op die vanaf begin september Chief Technology and Innovation Officer wordt bij de Orange-groep. De laatste positie van Pichon was die van plaatsvervangend CEO die ging over de financiële strategie en de afdelingen transformatie en ontwikkeling. Daarvoor is Pichon onder andere CFO en het hoofd van  Investor Relations geweest bij Orange. 

  Lees hier ons artikel!

 • Duitse industriële productie veert op

  De Duitse industriële productie is in mei maand op maand met 7,8 procent gestegen, nadat de productie in april met 17,5 procent was gedaald. Dat wil niet zeggen dat de Duitse industrie de coronacrisis te boven is. Sterker nog: verre van, want ten opzichte van een jaar geleden is er nog altijd sprake van een daling met 19,3 procent. Daarbij was het herstel ook zwakker dan de 11 procent (maand op maand) die economen hadden verwacht.

  De Duitse industrie heeft het niet makkelijk. Eerst waren er door corona problemen in de aanvoerketens en op dit moment heeft de autosector bijvoorbeeld te kampen met een veel lagere autoverkoop door de lockdownmaatregelen. 

 • Novartis krijgt goedkeuring voor COPD-inhaler

  Novartis heeft van de Europese Commissie (EC) toestemming gekregen om zijn Breezhaler, een inhalatiemedicijn, op de markt te brengen nadat een onderzoek liet zien dat de longfunctie van patiënten door het middel significant verbetert.  

 • Sodexo ziet omzet meer dan 30 procent kelderen

  De voedseldienstengroep Sodexo zag de omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 31,2 procent kelderen. Dat is een flinke klap, maar wel minder zwaar dan de tik van 33 procent die het bedrijf in april voorzag. Vooral de voedseldiensten op locaties (bedrijfskantines bijvoorbeeld) zag de onderneming de organische omzet flink dalen doordat locaties massaal moesten sluiten door de uitbraak van het coronavirus.

  Zelfs bij verzorgingstehuizen en ziekenhuizen was er sprake van een omzetdaling met 12,9 procent. Dat kwam onder andere doordat veel operaties geschrapt zijn omwille van het coronavirus. De hardste klap viel bij de onderwijstak, want daar denderde de omzet met 54 procent lager. Dat is niet heel vreemd want de meeste scholen en universiteiten waren gesloten. 

  Het bedrijf ziet de omzetdaling voor het volledige boekjaar uitkomen op 13,7 procent.

 • Corona-update

  Omdat het coronavirus ook een impact heeft op de financiële markten, geven we nog even een update. Er zijn op dit moment wereldwijd 11,6 miljoen besmettingen en het aantal doden komt inmiddels neer op een half miljoen.

  In de VS blijft het virus in een aantal staten stevig om zich heen grijpen. Het aantal besmettingen steeg van 2,89 naar 2,94 miljoen. In Brazilië zijn er 1,6 miljoen besmettingen, waardoor het als enige land naast de VS nu boven de kaap van 1 miljoen besmettingen zit.

  In Europa is het vooral het VK dat last heeft van het virus. Daar ligt het aantal infecties op 287.000. 

 • Europese beurzen op naar lagere opening

  De beurzen op het oude continent gaan volgens de futures straks in het rood openen. Het gemiddelde Europese aandeel zou 0,2 procent verliezen. 

  ©REUTERS

 • Samsung verslaat verwachtingen

  Samsung komt voorlopige cijfers. Zuid-Koreaanse chipbakker zag jaar op jaar de omzet met 7 procent dalen, terwijl de operationele winst met 23 procent omhoog schoot. Met die groei van de operationele winst versloeg het bedrijf alle analistenverwachtingen. Die forse stijging van het onderste lijntje was wel deels het gevolg van een eenmalige meevaller in de beeldschermendivisie. Hoe groot deze meevaller is, is niet bekend.

  De chipmaker profiteerde van een toegenomen vraag naar geheugenchips die in computers en servers gebruikt worden. De vraag was zo hoog door het vele thuiswerken. 

  Lees hier meer.

 • DEME (CFE) plaatst eerst fundering voor grootste Schotse windmolenpark

  Ondanks het coronavirus en het incident met de kraan van het nieuwe installatieschip Orion – waardoor de oplevering vertraging oploopt – is DEME Offshore er in geslaagd de planning voor de aanleg van het offshore windmolenpark Moray East te respecteren. Het bedrijf heeft een vervangschip gevonden, de Scylla, en de eerste jacket-fundering is zopas succesvol geïnstalleerd, laat het bedrijf weten. Moray East wordt met een capaciteit van 950 MW het grootste offshore windmolenpark van Schotland.

  DEME Offshore won het Schotse contract in december 2018 en moet in totaal 103 funderingssubstructuren en drie bovenbouwstructuren plaatsen. Het installatieschip Apollo plaatste reeds 309 pinpalen (van 30 tot 50 meter lang), drie per windturbine of offshore substation. Daarom plaatst de Scylla nu de 103 jacketstructuren: 3 voor de offshore substations en 100 voor de windturbines.

  DEME Offshore is de divisie van het baggerconcern DEME die windparken installeert op zee. DEME is een volledige dochter van de industriële groep CFE .

 • Cyberaanval X-Fab

  Gisteren meldden we dat het chipbedrijf X-Fab is getroffen door een cyberaanval. We gaan er hier dieper op in.

 • Ex-VRT-CEO treft bij FNG bekende gezichten en problemen aan

  Als nieuwe CEO van Brantano-moeder FNG treft oud-VRT-topman Paul Lembrechts vertrouwde gezichten en dito problemen aan, maar in een totaal nieuwe sector. 'Dit is Paul op het lijf geschreven.'

  Lees hier ons artikel.

 • Vooruitblik: Chips en smartphones

  Samsung Electronics, ’s werelds grootste verkoper van geheugenchips en smartphones, maakt deze morgen voorlopige resultaten bekend over het tweede kwartaal. Een zeer atypische driemaandenperiode die werd gekenmerkt door lockdowns in grote delen van de wereld.

  Lees hier onze vooruitblik!

  ©REUTERS

 • Chinese rally zet zich voort

  Goedemorgen! De rally van maandag op de Chinese beurzen zet zich voort. De voedingsbodem van de rally kwam opvallend genoeg van de Chinese communistische partij. Op de voorpagina van de China Securities Journal, een overheidspublicatie en dus met zegen van de partij, stond een editoriaal die het over een 'gezonde' stierenmarkt had. Een hausse die beleggers uitzicht zou geven op 'het vermogenseffect van de kapitaalmarkten'. Het gevolg: de Chinese beurs ging maandag 5,7 procent hoger naar het hoogste punt in vijf jaar en de Amerikaanse en Europese beurzen deden vrolijk mee. 

  Vandaag zet de rally zich dus voort op de Chinese beurzen, terwijl de andere Aziatische beurzen voorzichtiger zijn. De Chinese CSI300 maakt een sprong van 1,3 procent, de Hongkongse Hang Seng veert 0,2 procent op en de Japanse Nikkei225 zakt 0,5 procent. 

  ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud