1. Markten Live
 2. Live blog
live

Bel20 opnieuw koploper in Europa

Beleggers zijn enthousiast over de almaar groter wordende kans voor Biden op het presidentschap. KBC krijgt een adviesverhoging van Deutsche Bank.
 • Tot morgen!

  Wij hangen de lier aan de wilgen voor vanavond. We geven u nog dit vers-van-de-pers-stuk mee over de ster op Wall Street. IBM splitst zijn business in twee om zich op cloud en kunstmatige intelligentie toe te leggen.

  Mooie avond!

 • Vastned Retail Belgium heeft nieuwe CFO

  Vastned Retail Belgium laat weten dat het op 28 september een nieuwe financieel directeur heeft aangesteld. Het gaat om Sven Bosman, die eerder bij onder meer Deloitte werkte. Hij volgt Reiner Walta op momenteel interim-CEO is bij Vastned Retail Belgium. Op 2 september nam de winkelvastgoedverhuurder afscheid van CEO Taco De Groot die negen jaar aan het hoofd stond van het bedrijf.

 • Quest for Growth ziet intrinsieke waarde toenemen

  Quest for Growth  stuurt zoals elke maand een update over de waarde van zijn portefeuille. De Leuvense privak zag zijn netto-actiefwaarde in september toenemen naar 8,43 euro per aandeel ten opzichte van 8,27 euro in augustus. Daaruit berekenen we dat de investeringsmaatschappij, die vanavond sloot op 5,58 euro met een korting van 34 procent noteert ten opzichte van zijn portefeuillewaarde.

  Herlees hier onze afevering van CEO Talks met  topman Yves Vaneerdewegh.

 • Update Wall Street

  De handelsdag in Europa is voorbij maar in de VS zitten we nog maar halfweg. IBM brengt zijn 'oude tak' die zich bezighoudt met netwerkappararatuur naar de beurs om zich beter te kunnen focussen zijn groeiende cloudsegment. De operatie zal resulteren in een gecombineerd superdividend. Ook McDonald's verhoogt zijn dividend maar ziet zich daar niet voor beloond.

  Hier leest u onze update over de Amerikaanse beursdag.

 • Slotbel: Bel20 uitblinker in Europa

  Een hernieuwde kooplust voor de banken promoveerde de Bel20 op deze herfstdonderdag tot primus in Europa. De Brusselse graadmeter sloot 1,33 procent hoger op 3.369 punten.

  Solvay  is in de index de sterkste stijger met een winst van 3,4 procent, gevolgd door KBC  en Galapagos . Argenx  , WDP en Aedifica  behoren tot het beperkte kransje verliezers.

 • McDonald's verhoogt dividend

  McDonald's groeit weer op zijn thuismarkt. Daartegenover staat een daling van de verkoop in de overzeese markten, vooral door de negatieve impact van de coronacrisis. In de drie maanden tot en met september verkocht de keten wereldwijd 2,2 procent minder hamburgers, milkshakes, maar ook ontbijtjes. In de Verenigde Staten nam de vergelijkbare omzet echter met een kleine 5 procent toe, geholpen door de drive-thru-verkopen.

  In de marge van de kwartaalcijfers kondigde 's werelds grootste fastfoodketen een dividendverhoging van 3 procent aan naar 1,29 dollar per aandeel.

 • ECB bezorgd over impact stijgende euro

  De bestuurders van de Europese Centrale Bank (ECB) maken zich zorgen omdat de stijging van de euro het stimulerend monetair beleid gedeeltelijk neutraliseert en de inflatie drukt. Dat blijkt uit de notulen van de jongste bestuursvergadering, die plaatsvond op 10 september.

  Het tempo van de stijging van de euro was meer dan de wisselkoers zelf verontrustend. De euro steeg op 1 september voor het eerst in twee jaar even boven 1,20 dollar, maar de eenheidsmunt is sindsdien lichtjes teruggevallen. De ECB wil de perceptie bestrijden dat een stijging van de euro onvermijdelijk is.

  Carsten Brzeski, hoofd macro-economie bij ING, zegt dat de ECB meer bezorgd is over de euro en de inflatie dan voorzitster Christine Lagarde liet uitschijnen op 10 september. Veel economen verwachten dat de ECB in december extra stimulus aankondigt.

 • IBM in de wolken

  We zijn terug. Onze excuses voor het hiaat in onze verslaggeving, maar onze beminde blog kampte met een technische storing.

  De handel op Wall Street is intussen goed uit de startblokken geschoten. De belangrijkste drie indexen noteren met een winst van 0,5 procent.

  In de S&P 500 is IBM de primus met een winst van 7,4 procent. De IT-reus laat weten dat hij bedrijfsonderdelen zal afsplitsen waardoor hij zich bijna uitsluitend op clouddiensten, het grootste groeisegment voor het bedrijf, kan richten. IBM kan bovendien bogen op een van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 6,49 dollar.

 • Chromecast-uitdager in het zonnetje

  Roku staat in het zonnetje op Wall Street. De producent van 'streamingbakjes' krijgt een koersdoelverhoging naar 255 dollar opgekleefd door Needham. Roku wil met zijn bakjes de Chromecast van Google en de Apple TC beconcurreren. Het mikt op geavanceerde videoprestaties. De apparaten kunnen in HD en 4K streamen, tot 60 frames per seconde.

  Roku is voorlopig alleen in de VS verkrijgbaar. CEO Anthony Wood was eerder vicedirecteur bij Netflix.

 • 'Trump als bijzaak'

  De quote van de dag, die we vandaag in allerlei beurscommentaren zien opduiken, komt van het beurshuis Mizuho en sluit aan bij dit artikel van collega Kurt Vansteeland:

  De markt behandelt Trumps handelingen nu bijna als een bijzaak en prijst veel meer Biden in het Witte Huis in.
  Peter Chatwell
  Strateeg bij Mizuho

 • Vermeld 'Tesla' in persbericht en koers stijgt 40 procent

  Geen discussie over het opmerkelijkste aandeel in Amsterdam: Fastned  vlamt 36 procent hoger naar 13,90 euro. 

  Hard nieuws dat de koersexplosie verklaart, is er niet. Wel kwam de Nederlandse specialist in snellaadstations voor elektrische auto's met een persbericht dat veel verklaart. De kop? 'Fastned en Tesla openen Duitslands grootste snellaadpunt'. 

  Het laat zich raden dat beleggers niet storm lopen voor het snellaadpunt an sich, al willen we Ladepark Kreuz Hilden, even onder Düsseldorf, zeker niet te kort doen. Maar wel voor het magische T-woord. Tesla dus. Een naam die de harten van de beleggers, Robinhoods of niet, al heel 2020 sneller doet kloppen. 

 • Regeneron vraagt noodtoelating Covid-19-middel

  Het Amerikaanse biotechbedrijf Regeneron heeft bij de Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA een aanvraag ingediend tot versnelde toelating van zijn experimentele monoklonale antilichamentherapie om Covid-19 te behandelen. Het gaat om hetzelfde middel dat president Donald Trump vrijdag kreeg toegediend nadat hij met corona besmet bleek.

  Als REGN-COV2, zoals het middel heet, op de Amerikaanse markt mag worden verspreid, verbindt Regeneron zich ertoe het gratis ter beschikking te stellen van Amerikaanse burgers en voor de distributie in te staan. Momenteel zijn er dosissen beschikbaar voor circa 50.000 patiënten. Over een paar maanden kunnen dosissen voor 300.000 patiënten worden aangemaakt, stelt het bedrijf.

  In de voorbeurshandel wint Regeneron 4 procent. Sinds begin dit jaar ging het aandeel al bijna 60 procent hoger.

 • Bel20 andermaal primus in Europa

  De Bel20 is wederom de primus in Europa met een winst van 1,5 procent. Dat is onder andere te danken aan de bank- en verzekeringsgroep KBC die een forse 3 procent hoger gaat na een koopadvies van Deutsche bank. Ook de koerswinst van AB InBev van 2,2 procent helpt de Brusselse graadmeter hoger. 

  De Europese beurzen gaan gemiddeld 0,5 procent vooruit in navolging van de hogere Amerikaanse beurzen van woensdag. Beleggers zijn in hun nopjes nu de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden fors voorligt op zijn rivaal Donald Trump. Biden stevent af op een landslide, waardoor de Democraten ook de Senaat kunnen winnen. Dat kan een spoedige goedkeuring van het stimuleringsplan van Biden versnellen.

 • KBC AM onder de indruk van Deutsche Post

  Na PostNL verhoogde ook Deutsche Post DHL de winstverwachting. Het Duitse post- en pakjesbedrijf deed dat woensdagnamiddag, tijdens beurstijd, wat het aandeel prompt 3,9 procent hoger stuurde. Vandaag blijft de koers bijna stabiel.

  Deutsche Post zei een ‘uitzonderlijk sterke’ activiteit te verwachten tot Kerstmis, omdat de coronapandemie de e-commerce een boost geeft en er veel meer pakjes te leveren zijn.

  In het derde kwartaal steeg de bedrijfswinst van de groep volgens voorlopige cijfers met 45 procent tot circa 1,37 miljard euro. Voor het hele jaar rekent Deutsche Post op een bedrijfswinst tussen 4,1 en 4,4 miljard euro. Eerder was dat slechts 3,5 tot 3,8 miljard euro. De verhoging is hoofdzakelijk te danken aan de vrachtdivisie DHL.

  KBC Asset Management heeft het over ‘impressionante resultaten’ en trekt zijn koersdoel op van 36 naar 43 euro. Het advies blijft ‘houden’.

 • 'ECB moet gereedschap gebruiken als pandemie inflatie raakt'

  Volgens vicevoorzitter Luis de Guindos van de Europese Centrale Bank (ECB) moet de monetaire autoriteit het gereedschap dat beschikbaar is gebruiken nu de coronapandemie de inflatieverwachtingen drukt. 'De inflatieverwachtingen zijn erg laag door de pandemie en andere specifieke factoren. We moeten het gereedschap dat we tot onze beschikking hebben gebruiken', zei De Guindos in een interview met de Spaanse krant El Economista.

  ©REUTERS

 • Hoe staan de Amerikaanse futures erbij?

  Dat kunnen we u wel vertellen! Op dit moment lijkt het erop dat industriegraadmeter Dow Jones met een winst van 0,4 procent opent. De brede index S&P500 zou ook 0,4 procent klimmen en de technologiebeurs Nasdaq zou 0,6 procent opveren.

 • Südzucker onderuit ondanks goede kwartaalcijfers

  Südzucker , de grootste Europese suikerproducent, heeft een vrij goed tweede kwartaal achter de rug. Over juni-augustus boekte de Duitse groep een bedrijfswinst van 68 miljoen euro, 142 procent meer dan een jaar eerder.

  De winststijging is niet aan de basisactiviteit – suikerproductie – te danken, maar aan de tak speciale producten (voedingsadditieven, stijfsel, private label diepvriespizza’s). Het suikersegment bleef in het rood. De omzet steeg wel, maar de volumes waren gevoelig lager, onder meer door de lagere suikerproductie tijdens het oogstseizoen 2019. De hogere omzet is te danken aan de hogere suikerprijzen. Intussen daalt de vraag naar suiker, omdat voedingsbedrijven minder produceren door de coronacrisis.

  De huidige suikerbietenoogst ziet er ook niet al te best uit. Südzucker verwacht een kleiner dan gemiddelde oogst door de droogte in de lente – en in sommige streken ook in de zomer - en door een ernstige virusplaag in Frankrijk, België en delen van Duitsland.

  Südzucker bevestigt zijn outlook voor het gebroken boekjaar 2020/21: een omzet tussen 6,9 en 7,2 miljard euro en een bedrijfsresultaat tussen 300 en 400 miljoen euro. Beide cijfers zouden beter zijn dan vorig jaar, toen de omzet op 6,7 miljard euro uitkwam en de bedrijfswinst op 116 miljoen euro. De suikergroep verwacht wel een slechter bedrijfsresultaat voor het suikersegment dan voorheen: een verlies tussen 50 en 100 miljoen euro waar tot dusver de verwachting tussen 40 miljoen verlies en 60 miljoen winst lag. Die neerwaartse bijstelling verklaart mogelijk waarom het aandeel op de beurs van Frankfurt een klap van ruim 9 procent krijgt.

  In Frankrijk, België en delen van Duitsland zijn suikerbieten aangetast door het bietenvergelingsvirus. ©REUTERS

 • Barclays: 'PostNL kan beter pakjespiek aan'

  We hadden het al over Barclays dat bij de Benelux-tweelingen PostNL  boven Bpost  verkiest (zie post van 8u24). Een extra woordje uitleg na lectuur van het lijvige rapport. De essentie is dat de Nederlanders een stuk beter gewapend zijn dan de Belgen om e-commerce, dat door Covid-19 als nooit tevoren boomt, vlot op te vangen. 

  PostNL beheert voor zijn pakjesafdeling 26 kleinere centra, een veel flexibeler systeem dan de vijf grote centra van Bpost
  Marco Limite
  Barclays

  'Covid-19 heeft alles veranderd in e-commerce. En PostNL is het best gewapend om de decemberpiek in pakjes op te vangen', zegt hoofdanalist Marco Limite. Hij verwijst ten eerste naar de 'compleet verschillende' aanpak: 'Bpost runt vijf gecentraliseerde sorteercentra voor pakjes en brieven, terwijl PostNL brieven en pakjes compleet gescheiden houdt. PostNL heeft voor pakjes 26 kleinere centra, een veel flexibeler systeem.'

  Een tweede factor is schaal. 'PostNL heeft een stuk meer schaalgrootte en kan daarom veel selectiever zijn in volumes en prijszetting. Wij waren verrast toen het Bpost-management voor de tweede jaarhelft van 2020 een vlakke evolutie van de winstmarges in pakjes vooropstelde.' 

  Barclays verhoogt zijn koersdoel voor PostNL na de sterke update van de Nederlanders deze week in één trek met de helft, van 2,40 naar 3,60 euro. Het koersdoel van Bpost blijft op 8,50 euro. 

 • 'No time to die yet' voor Kinepolis

  'No time to die yet' voor Kinepolis . Dat zegt analist Kris Kippers van Degroof Petercam. Hij stelt dat het uitstel van de James Bond-film 'No Time to Die' slecht nieuws is voor de sector, maar dat de Europese cijfers voor bioscopen nog meevallen dankzij de film 'Tenet' van Christopher Nolan. 'De film bereikt 40 tot 50 procent van het geplande aantal bezoekers op bepaalde dagen. In Canada is dat slechts 20 tot 25 procent.'

  Kippers ziet meer goed nieuws voor bioscopen. 'Omdat het huidige aanbod erg zwak is door uitgestelde films ziet het potentiële aanbod in 2021 en 2022 er 'excellent' uit, wanneer het coronavirus is bestreden. Daarbij denkt de analist ook niet dat bioscopen achterhaald worden na de coronacrisis. 'Films kunnen niet winstgevend uitgebracht worden zonder bioscopen. Natuurlijk kunnen we dat niet volledig uitsluiten, maar streaming alleen kan de filmindustrie niet redden.'

  Volgens de analist is Kinepolis het best gepositioneerd in termen van kostenbesparingen, het managen van de cash flows en de financiering. 'Daarom verwachten we dat Kinepolis sterker uit de crisis komt dan zijn branchegenoten.' Het aandeel klimt 0,2 procent.

  ©Remko Kool

 • Belegger begint Joe Biden te omarmen

  Wall Street schiet niet langer in een kramp naarmate een (klinkende) zege van de pragmatische Joe Biden in beeld komt.

  Lees hier meer!

  ©REUTERS

 • KBC geeft Bel20 vaart

  Daarover leest u meer in onze Brusselse beursspiegel, en die vindt u hier.

 • Sterk kwartaal voor Samsung

  Samsung heeft een prima kwartaal achter de rug, blijkt uit voorlopige cijfers. In juli-september realiseerde het Zuid-Koreaanse technologieconcern een bedrijfswinst van 12,3 biljoen won (9,1 miljard euro). Dat is 58 procent meer dan een jaar eerder en veel beter dan verwacht. De analisten gingen in doorsnee uit van een bedrijfswinst van 10,5 biljoen won. Als het cijfer later deze maand wordt bevestigd, boekt Samsung zijn hoogste kwartaalwinst in twee jaar. Ook de omzet van 66 biljoen won (+6%) zou hoger uitkomen dan voorzien.

  De techreus profiteerde onder meer van de beperkingen die de Verenigde Staten hebben opgelegd aan zijn Chinese concurrent Huawei Technologies. Samsung kon daardoor meer smartphones slijten, terwijl Huawei meer chips aankocht bij de Koreanen. Door de coronapandemie had het Zuid-Koreaanse concern ook minder marketingkosten.

  Chips tekenen bij Samsung voor zowat driekwart van het bedrijfsresultaat. Naast halfgeleiders en smartphones maakt Samsung ook nog veel andere zaken, zoals tv’s, huishoudapparaten en beeldschermen.

  Het is onduidelijk of Samsung in het vierde kwartaal op zijn elan kan doorgaan. Analisten verwachten dat de prijzen van geheugenchips een dieptepunt zullen bereiken. Bovendien zal concurrent Apple wellicht nog deze maand nieuwe iPhone-modellen presenteren.

  Een vrouw loopt voorbij een advertentie voor Samsung-smartphones in een winkel in Seoel. ©AFP

 • Kinepolis opent nieuwe bioscoop in Haarlem

  Kinepolis  opent vandaag een nieuwe bioscoop in Haarlem. Het is een opening in mineur want alle feestelijkheden zijn door corona uitgesteld. De bioscoop telt zes zalen en 937 zitplaatsen. Alle zalen zijn voorzien van laserprojectie, inclusief een Laser ULTRA-zaal. 

  Het project voor de nieuwe bioscoop werd door Kinepolis mee verworven bij de overname van NH Bioscopen in januari 2018. 

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx 50  noteert kort na opening met een winst van 0,7 procent. 

  Fastned  schiet 10 procent groter. Het Nederlandse snellaadbedrijf opent vandaag samen met Tesla het grootste snellaadstation van Duitsland. 

  PostNL    reageert stoïcijns op een koopadvies van Barclays (post 8u24). Het aandeel was wel dinsdag en woensdag al stevig gestegen na een verhoging van de jaarwinstprognose

  Just Eat Takeaway  noteert stabiel na een koersdoelverhoging van Deutsche Bank (post 8u42). 

  EasyJet wint 2,8 procent na een tradingupdate. 

  De chipproducent Ams gaat 4,1 procent lager na kwartaalcijfers. 

 • Bel20 opent hoger

  De Brusselse sterindex start met een winst van 0,7 procent.

  KBC klimt ruim 2 procent. De bank- en verzekeringsgroep krijgt een koopadvies van Deutsche Bank (zie post 6u46).

  Telenet veert 0,5 procent op. Deutsche Bank herhaalt zijn koopadvies voor de telecomspeler (zie post 8u16).

  Bpost zakt 1,2 procent. Barclays haalt de postbezorger van de kooplijst (zie post 8u24).

 • Nieuw-Zeeland plant negatieve rente in 2021

  De centrale bank van Nieuw-Zeeland zal in 2021 een negatieve rente invoeren als dat nodig blijkt om de economie te herstellen van de coronapandemie. 'We doen liever te veel te snel, dan te laat te weinig', zei Yuong Ha, de hoofdeconoom van de Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) aan journalisten in Wellington. 

  De economische prognoses voor Nieuw-Zeeland liggen ver onder de doelstelling van de centrale bank. De RBNZ mikt op een inflatie tussen 1 en 3 procent. De bank verwacht evenwel een daling van de inflatie tot 0,3 procent op het einde van 2021. 

  De Nieuw-Zeelandse dollar verzwakt tot 1,788 per euro. Sinds begin dit jaar verloor de munt 7 procent tegenover de euro. 

 • Just Eat Takeaway krijgt koersdoelverhoging

  Analist Silvia Cuneo van Deutsche Bank verhoogt zijn koersdoel voor Just Eat TakeAway van 100 naar 110 euro. 'In augustus kwam de maaltijdbezorger met goede resultaten. De omzet in het eerste halfjaar klom met 44 procent, de brutobedrijfswinst steeg met 133 procent, waarbij de marge met 6,6 procentpunten verbeterde tot 17,2 procent. Dat was beter dan we hadden verwacht.'

  'We denken dat de rugwind van de coronacrisis de activiteiten zal blijven ondersteunen en kan leiden tot grotere herinvesteringen in de tweede helft van 2021', vervolgt Cuneo. 'We verhogen onze verwachtingen voor de omzet in 2020 met 10 procent naar 2,2 miljard euro en verwachten een 70 procent hogere brutobedrijfswinst dan eerdere verwachtingen.'

  ©ANP

 • Barclays haalt Bpost van kooplijst | 'Liever PostNL'

  Barclays verlaagt het advies voor Bpost  van 'kopen' naar 'houden'. Analist Marco Limite verhoogde dinsdag nog het koersdoel van 7 euro naar 8,5 euro, een koersdoel dat intussen bereikt is. Limite had Bpost sinds 2019 onafgebroken op 'kopen' staan, leren de data van Bloomberg. 'Er is te weinig duidelijkheid in de strategie van Bpost', zegt Limite. 

  De adviesverlaging lijkt te passen in een groeiende voorkeur van Limite voor het Nederlandse PostNL . Voor PostNL gaat het advies naar 'kopen'. 'PostNL is beter geplaatst dan Bpost om te profiteren van de e-commerceboom door de flexibelere capaciteit en de grotere schaal.' Bij PostNL gaat het koersdoel van 2,40 naar 3,60 euro.

 • 'Telenet kan profiteren van goede trend'

  Analist Roshan Ranjit van Deutsche Bank herhaalt zijn koopadvies en koersdoel van 60 euro voor de telecomspeler Telenet . 'De voorbije maanden zijn we in toenemende mate optimistisch over Telenet dankzij het vertrouwen dat het management uitstraalt. We voorzien dat de kernoperaties gezond zijn, vooral in breedband, en we denken dat de goede financiële resultaten in het tweede kwartaal verdere rugwind geven, iets wat zich toen niet in de koers reflecteerde.'

  'Volgens onze inzichten kunnen de goede operationele resultaten mogelijk leiden tot een opwaartse bijstelling van de vooruitzichten voor 2020, ondanks de moeilijkere vergelijkingsbasis voor het tweede halfjaar en de onzekerheid over de media-activiteiten. Het management is vroeg in het jaar vaak conservatiever.'

  Daarnaast is de analist positief over de hoge kasstromen van het bedrijf. 'Het aandeel heeft sinds begin september de prestatie van de sector maar met 5 procentpunten overtroffen. We gaan nu uit van 7 procent dividendrendement en dat kan nog hoger uitvallen, waardoor we ons koopadvies vasthouden.'

  ©Peter Hilz

 • Meer over de Duitse fanmail voor KBC

  Eerder meldden we (zie post 6u46) dat Deutsche Bank een koopadvies heeft gegeven voor de Belgische bank- en verzekeringsgroep KBC . Deutsche Bank zegt dat de groep het beter doet dan haar sectorgenoten. 'Toen KBC de coronacrisis inging, was het in Europa superieur in termen van winstgevendheid, kapitaalpositie en in de kwaliteit van de leningen. Daarnaast heeft KBC het eerste halfjaar gebruikt om meer dan de andere Europese bankspelers verliezen te nemen op mogelijke toekomstige wanbetalingen. KBC is waarschijnlijk een voorloper als het gaat over weer naar normaal gaan.'

  'Toch heeft het aandeel de jongste weken slechter gepresteerd dan zijn branchegenoten in de Benelux', vervolgt de zakenbank. 'Met waarschijnlijk sterke kwartaalcijfers en redelijke consensusverwachtingen zien we een opwaarts potentieel.'

 • Corona-update

  We geven u nog even de jongste update over de pandemie. Inmiddels zijn wereldwijd zo'n 36,1 miljoen mensen met het coronavirus besmet geraakt en zijn meer dan 1 miljoen mensen gestorven aan het virus. Vooral in de VS is het aantal nieuwe besmettingen nog altijd stijgende, waarbij het aantal virusdragers is gestegen naar 7,55 miljoen en 212.000 doden zijn gevallen. 

  Na de VS heeft India het meeste aantal besmettingen met 6,76 miljoen infecties en 105.000 doden. Ook Brazilië staat hoog op het lijstje met 5 miljoen besmettingen en 148.000 sterfgevallen.

  In Europa is vooral Spanje getroffen. Het land telt 836.000 infecties. Ook in andere Europese landen begint het aantal besmettingen weer hard op te lopen. 

  ©EPA

 • Europese beurzen op weg naar winst

  De Europese beurzen gaan een halve procent hoger openen. Dat suggereren de futures. 

 • Financiële topman Recticel verkoopt pakketje aandelen

  De financieel directeur van Recticel , Jean-Pierre Mellen, heeft op 6 oktober 3.440 aandelen Recticel verkocht aan een prijs van 8,45 euro. Daarmee komt de totale transactie neer op 29.068 euro. De verkoop vond plaats in het kader van het verloningsbeleid: het gaat om aandelen die zijn verworven via de uitoefening van opties/warrants.

  Het is de vierde verkooptransactie van die aard dit jaar van Mellen. In totaal deed hij dit jaar 25.320 aandelen Recticel van de hand voor een totaalbedrag van 206.628 euro, goed voor een gemiddelde verkoopprijs per aandeel van 8,16 euro. 

 • Hedge fund bouwt belang in Tessenderlo af

  Het hedge fund Coltrane heeft nu een belang in Tessenderlo van 0,88 procent. Omdat het belang onder de drempel van 1 procent is gezakt, moest het chemiebedrijf dat melden in een persbericht. 

  Coltrane is een hedge fund uit New York. Het wordt geleid door Mandeep Manku, een gewezen trader bij Deutsche Bank. Manku verliet Deutsche Bank in 2007 om voor de activist Dan Loeb te werken. In 2012 richtte Manku Coltrane op.  

 • KBC krijgt adviesverhoging

  Deutsche Bank verhoogt het advies voor de Belgische bank- en verzekeringsgroep KBC van 'houden' naar 'kopen' en laat het koersdoel stijgen van 54 naar 56 euro. Het koersdoel geeft een opwaarts potentieel van 27 procent ten opzichte van de slotkoers van gisteren.

 • Experts vinden obligatie Bekaert koopwaardig

  Bekaert heeft gisteren een obligatie-uitgifte van maximaal 200 miljoen euro aangekondigd die zich vooral richt op particuliere beleggers. Experts vinden de obligatie van de staaldraadgroep koopwaardig. 

  Lees hier ons artikel!

  ©ID Photo Agency / Wouter Van Vooren

 • Biden duwt beurzen hoger

  Goedemorgen en welkom op onze marktenblog! Beleggers lijken enthousiast over een nieuwe poll die laat zien dat de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden zijn voorsprong op president Donald Trump vergroot. Het lijkt er steeds meer op dat de Democraten ook een meerderheid zullen behalen in de Senaat, waardoor het voor Biden veel makkelijker zal worden zijn stimulusplan van 2.000 miljard dollar voor de infrastructuur door te voeren.

  Daarmee wordt het optimisme van woensdagavond voortgezet, want de Amerikaanse graadmeters sloten met stevige winsten, nadat Trump was teruggekomen op zijn eerdere tweet dat er geen stimuleringsplan zou komen. Inmiddels wil de president dan toch een reddingsplan voor de zwaar getroffen luchtvaartsector. Eerder dreigden vliegtuigmaatschappijen met massale ontslagen als er niet spoedig een nieuw reddingspakket zou komen. 

  De Amerikaanse indexfutures gaan 0,3 procent hoger en de futures in Europa wijzen op een gemiddelde koerswinst van 0,4 procent bij opening. Ook Azië wint terrein. De Japanse Nikkei225 veert 0,6 procent op, de Koreaanse Kospi wint 0,2 procent en de Taiwanese beurs Taiex stijgt 1 procent. De Honkongse Hang Seng en de Chinese CSI300 gaan lager met respectievelijk 0,8 en 0,1 procent. 

  ©Bloomberg

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud