1. Markten Live
 2. Live blog
live

Bel20 sluit achtbaanrit vlak af

De Europese beurzen krabbelden overeind. De verkoopgolf van de ochtendhandel ruimde in de namiddag plaats voor een koopgolf. Resultaat: een 'stabiel' slot.
 • En morgen? De grote test voor Carlos Brito!

  We ronden hier af. We zijn er morgen in alle vroegte terug, met de grote test voor AB InBev en zijn geplaagde CEO Carlos Brito. Tot dan!

 • Bel20 sluit na spurt van 150 punten vlak af

  De slotbel: de Bel20  sluit een fractie hoger af op 3.830 punten. Wie de beursdag niet gevolgd heeft denkt dan: saai dagje. Fout. De beursbarometer tuimelde in de ochtendhandel dik 140 punten of 3 procent naar 3.686 punten, om dan een even spectaculaire rally neer te zetten. 

 • Aedifica en Euronav op weg naar Bel20?

  Aedifica en Euronav in, Aperam en Ontex out. Dat is volgens KBC Securities het meest waarschijnlijk scenario voor de jaarlijkse Bel20-herschikking die Euronext op 11 maart aankondigt. U leest er hier meer over. 

 • Wat te verwachten van AB InBev morgen?

  Morgen voorbeurs komt AB InBev  met de resultaten over 2019 en het vierde kwartaal. De lat ligt laag want 's werelds grootste brouwer biechtte eind oktober op weer te falen in zijn 'one job': meer bier verkopen. De verkopen krompen over het derde kwartaal 0,5 procent, CEO Carlos Brito temperde bovendien de verwachtingen voor de rest van het jaar.

  Sindsdien staat het aandeel in de ramsj, ook de exit van CFO Felipe Dutra als zoenoffer kon beleggers niet vermurwen. Sinds het zwakke rapport in oktober verloor de biermultinational meer dan 40 miljard euro beurswaarde. 

  Analisten zien geen beterschap in het vierde kwartaal. Gemiddeld zien ze de volumes 0,1 procent krimpen. De omzet zou wel nog 2,6 procent stijgen, maar de brutobedrijfswinst zien analisten 1,9 procent dalen.

  In een verkoopadvies was beurshuis JPMorgan vorige week nog erg kritisch voor de 'slimme betaalbaarheidsstrategie' van Brito. Die strategie is de reden waarom u ook in ons land pakken afgeprijsde bakken Jupiler of Tripel Karmeliet in uw lokale supermarkt aantreft. JPMorgan-analiste Celine Pannuti gelooft er niet echt in. Ze vreest dat de strategie om op prijs te concurreren vooral op de marges weegt, zonder echt grote impact op de volumes. 

  Ook beurshuis HSBC is kritisch en hakte deze week in het koersdoel van AB InBev, dat in één trek van 92 naar 60 euro zakte. Analist Carlos Laboy ziet twee grote problemen opdoemen voor Brito & co:

  • De Verenigde Staten. 'AB InBev zag snel de opportuniteit in hard seltzers (gluten- en suikervrije drankjes met fruistsmaak, red.) maar liet zich de kaas van het brood eten door kleinere rivalen. Het bedrijf lijkt bereid met de lancering van Bud Light Seltzer biervolume voor seltzervolume te ruilen. Maar wij denken niet dat de groep het juiste platform heeft om dat nieuwe, vooral vrouwelijke publiek aan te spreken. En een mogelijke flop van Bud Light Seltzer zou de hoeksteen van de Amerikaanse bierverkoop raken, een Amerikaanse bierverkoop die met zijn dollarinkomsten nog altijd cruciaal is voor de schuldenafbouw.'
  • Brazilië: AmBev (de Braziliaanse dochter, red.) lijkt de weg kwijt, stelt Laboy. 'Het marktaandeel blijft afbrokkelen, terwijl Heineken in opmars is met zijn portefeuille'. In 2018 zie het management dat ze zich niet meer aan een experiment zouden wagen waar een onervaren CEO én CFO op hetzelfde ogenblik zouden starten. Welnu: dat is nu weer het geval. Is de reservebank van AB InBev echt zo dun geworden?'
 • Moody's ziet 40 procent kans op wereldwijde recessie

  Een wereldwijde recessie is waarschijnlijk als de verspreiding van het coronavirus een pandemie wordt. Dat zegt Mark Zandi, de hoofdeconoom van Moody's Analytics. Hij zegt dat de waarschijnlijkheid van een wereldwijde recessie is toegenomen van 20 naar 40 procent. De corona-epidemie is deze week sterk uitgebreid in Europa nadat ze tot vorige week grotendeels beperkt bleef tot China en enkele buurlanden.

 • Verkoop nieuwe woningen in VS op hoogste peil in 12 jaar

  In de VS is de verkoop van nieuwe woningen in januari met 7;9 procent gestegen naar 764.000 op jaarbasis. Dat is het hoogste peil sinds juli 2007. Economen hadden slechts 718.000 verkopen op jaarbasis voorspeld. De Amerikaanse vastgoedmarkt bloeide begin dit jaar dankzij de lage rente, het milde weer en de sterke arbeidsmarkt.

  De mediaanprijs van de verkochte woningen steeg met 14 procent jaar op jaar naar 348.200 dollar (313.700 euro). De mediaan is de middelste waarde, de ene helft is duurder, de andere helft goedkoper.

 • Salesforce.com verteert exit CEO slecht

  Salesforce.com , de wereldmarktleider in bedrijfssoftware via de cloud, ziet co-CEO Keith Block verrassend vertrekken. Het aandeel gaat tegen de trend in 2 procent lager. 

 • Wall Street boekt remonte

  De openingsbel op Wall Street. Na twee dagen stevige verliezen is er warempel een remonte: de Dow Jones  noteert 0,9 procent hoger op 27.340 punten. 

 • Coronavirus doet uitgifte bedrijfsobligaties stilvallen

  De bezorgdheid van ondernemingen over de impact van het coronavirus heeft wereldwijd de uitgifte van bedrijfsobligaties bijna doen stilvallen. Woensdag is de eerste werkdag in 2020 dat in Europa geen enkele bedrijfsobligatie is uitgegeven, meldt het persbureau Bloomberg.

  In de VS is sinds vrijdag geen enkele bedrijfsobligatie gelanceerd. In Azië is het aantal uitgiften beperkt. Normaal worden alleen rond feestdagen zoals Kerstmis geen bedrijfsobligaties op de markt gebracht.

  Beleggers vrezen dat de corona-epidemie de bedrijfswinsten drukt. De drankengroep Diageo en de voedingsproducent Danone waarschuwden dat de omzet lager uitvalt dan verwacht. Daardoor steeg het rendement van bedrijfsobligaties in euro met een kwaliteitsrating naar 0,95 procent, het hoogste peil dit jaar.

 • Trump: 'Nieuwszenders blazen coronavirus op'

  De paniek over het coronavirus is volgens de Amerikaanse president Donald Trump de schuld van de 'fake news media'. Ook de lagere koersen zijn hun schuld: 

 • 'KLM ziet 20 procent minder omzet door corona'

  KLM meldt dat het 'zeer significant' minder omzet zal behalen als gevolg van het coronavirus. De marktcommentator Arend Jan Kamp zegt op Twitter dat dat volgens de schaal van Mock een omzetdaling met 20 procent betekent:

 • Horrordag 3

  Er lijkt geen einde te komen aan de corona-angst op de beurzen. Voor een overzicht van de Brusselse beursdag vlucht u snel hierheen!

 • Amerikaanse futures kleuren groen

  De beurzen gaan weer wat hoger. Dat komt omdat dat Amerikaanse indexfutures licht in het groen staan. De Dow Jones zou bij opening 0,1 procent klimmen en de S&P500 en de Nasdaq zouden 0,2 procent stijgen.

 • 'Ik geloof echt dat we deze groei kunnen waarmaken'

  We spraken net CEO Michael McGarrity van MDxHealth over de resultaten en de vooruitzichten die het bedrijf gaf in zijn jaarrapport. De specialist in prostaatkankertesten denkt dat het gebruik van de Confirm-testen met 20 tot 25 procent zal toenemen. Voor Select voorziet hij zelfs een klim van 25 tot 30 procent.

  McGarrity zegt dat er bij Confirm sprake is van een ommezwaai. 'Het volume voor Confirm is op jaarbasis gedaald, maar het belangrijkste cijfer is de groei in het vierde kwartaal met 22 procent. We hebben laten zien dat we met een andere aanpak weer leven blazen in de expansie van Confirm.' Voor de CEO zijn de cijfers een keerpunt na de eerdere koers van het bedrijf en de realistische groeivooruitzichten:

  Ik zou deze prognoses niet geven als ik niet echt zou denken dat we dat kunnen halen.
  Michael McGarrity
  CEO MDxHealth

  Voorts belooft McGarrity de kosten in het oog te houden. 'We hebben gekeken naar elk aspect van onze business en hebben onze operationele kosten verlaagd. Ik denk dat we de vooropgestelde groei in 2020 kunnen halen zonder een significante toename van de operationele kosten. 

  Europese biotechbedrijven hebben soms problemen als ze hun producten in de VS proberen te verkopen. Daar heeft MDxHealth volgens de topman geen last van. 'We hebben een heel goed begrip van de Amerikaanse markt, omdat de meerderheid van onze activiteiten in de VS plaatsvindt.'

  Het aandeel stijgt 4,8 procent.

 • CEO Koen Dejonckheere koopt aandelen Gimv

  Koen Dejonckheere, de CEO van investeringsmaatschappij Gimv , heeft 2.574 aandelen gekocht tegen 55,63 euro, goed voor 143.187 euro. Het is een van de eerste insideraankopen sinds het coronavirus de Bel20 in zeven dagen ruim 10 procent lager zette

 • KBC Securities geeft koopadvies voor ASMI

  Analist Marcel Achterberg van KBC Securities verhoogt zijn advies voor ASMI van houden naar kopen. Het koersdoel stijgt van 125 naar 140 euro.  

  ASMI wint 3,1 procent. 

 • Galapagos 3 miljard lichter op 3 beursdagen

  Voor de derde dag op rij voert Galapagos  de verkoopgolf aan. Het Belgisch-Nederlandse biotechbdrijf is sinds de piekkoers op vrijdag met zowat 50 euro of 20 procent gezakt, tot rond 200 euro woensdagochtend. Een koersval die zowat 3 miljard euro uitwiste. 

  De koersval is niet te wijten aan nieuws over het bedrijf zelf. Wel was het aandeel hard gestegen - vrijdagavond beliep de winst sinds Nieuwjaar 35 procent. Beleggers verzilverden die winst in het huidige onzekere klimaat. 

  Analisten zijn ook kritisch over het aandeel. Na het wonderjaar 2019 op de beurs en de vlammende start van 2020 is het aandeel ondanks de beloftevolle pijplijn van geneesmiddelen geen koopje meer.

  Dat was afgelopen vrijdag de mening van RBC Capital Markets. Het beurshuis verlaagt na de steile rally het advies voor de Amerikaanse effecten van Galapagos (ADR's) tot verkopen, met een koersdoel van 175 dollar. Galapagos telt één verkoopadvies op Wall Street, tegenover zes koopadviezen en zes neutrale beoordelingen.

  Ook het beurshuis Jefferies omschreef Galapagos maandag allerminst als een koopje. Wel stijgt het koersdoel naar 225 euro, nu analist Peter Welford de kans dat goudhaantje filgotinib op de markt komt naar 100 procent verhoogt. Ook dat koersdoel lag maandag boven de sterk gestegen koers.

  'Het goede nieuws in het tweede kwartaal van de testresultaten van filgotinib voor de behandeling van colitis ulcerosa (dikkedarmontsteking, red.) zit al in de koers, en andere lopende onderzoeken waarover er binnenkort updates komen - GLPG 1690 bij systemische sclerose en GLPG1972 in osteoartritis - zijn risicovoller', stipt Welford aan. 'Na de rally is het opwaartse potentieel beperkt en is het neerwaarts risico groter.'

 • 'Solvay blijft aantrekkelijk'

  Analist Wim Hoste van KBC Securities reageert op de resultaten van Solvay . De cijfers waren in lijn met de verwachtingen, maar de vooruitzichten vielen tegen. Solvay ziet de brutobedrijfswinst in 2020 tussen 0 en 3 procent dalen. 'We gingen uit van een klim met 3 procent', zegt Hoste. 'Toch blijft de prijs van het aandeel aantrekkelijk met een koers-winstverhouding van 13,9 op basis van onze oude vooruitzichten voor 2020. We zullen onze prognoses wel licht naar beneden bijstellen.' 

  Hoste blijft bij zijn koopadvies en koersdoel van 115 euro. Het aandeel zakt 4 procent.

 • 'Cashburn MDxHealth neemt af'

  Lenny Van Steenhuyse, analist bij KBC Securities, reageert op de jaarcijfers van de specialist in prostaatkankertests MDxHealth (zie post 7u42). 'De cashburn neemt verder af. Dat laat zien dat het bedrijf gedisciplineerd met zijn geld omgaat, zonder dat het ten koste gaat van zijn operationele kracht. Voorts lijkt de gewijzigde strategie zijn vruchten af te werpen, gebaseerd op de stevige groei bij ConfirmMDx.'

 • Europese beurzen in de min

  Het blijft stormen op de beurzen. In Europa leveren de beurzen bij opening 0,6 procent in. 

  Peugeot trappelt ter plaatse. De Franse autobouwer is pessimistischer geworden over de Europese automarkt in 2020 (zie post 7u54)

  Suez daalt 3,1 procent. De Franse milieugroep gaat vooral omlaag door het slechte marktsentiment, want het bedrijf kwam met beter dan verwachte cijfers. 

  Danone  verliest 0,2 procent. Corona noopt de producent van onder meer babyvoeding tot een omzetwaarschuwing (zie post 7u36)

 • Bel20 opent in het rood

  De Belgische graadmeter duikt opnieuw in het rood. De index verliest 1 procent bij opening.

  Solvay levert 1,1 procent in. De chemiereus verwacht een winstdaling in 2020 (zie post 7u12). 

  Shurgard  daalt 0,9 procent. Het opslagbedrijf krikt de netto-actiefwaarde 5 procent op (zie post 7u38)

  MDxHealth zakt 0,6 procent. Het kankerdiagnosticabedrijf zag de omzet vorig jaar met 22 procent dalen (zie post 7u42)

  Telenet gaat 0,9 procent achteruit. De telecomspeler krijgt de helft van een Luxemburgs kabelbedrijf in handen (zie post 7u46)

  Retail Estates beweegt 1,4 procent lager. De specialist in winkelvastgoed koopt een tiende retailpark in Nederland (zie post 8u42)

 • Retail Estates koopt tiende retailpark in Nederland

  De specialist in winkelvastgoed, Retail Estates, koopt het retailpark De Bossche Boulevard in 's-Hertogenbosch. De boulevard telt 29 winkelruimten die allen verhuurd zijn. De investering bedraagt 68,7 miljoen euro, de nettohuur komt uit op 4,5 miljoen euro (6,5%). Retail Estates koopt het retailpark met het geld van de obligatie van 75 miljoen euro die de groep eind december uitgaf.

  Voor Retail Estates gaat het om het tiende Nederlandse retailpark in drie jaar. 

 • Futures: Europese beurzen dieper in de min

  Helaas, de ellende is nog niet voorbij. Waar de futures rond 7u30 nog zeiden dat Europa met een half procent verlies zou starten, voorspellen ze nu een gemiddeld openingsverlies van 1 procent. 

 • ASMI haalt eigen verwachtingen

  ASM International (ASMI) heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar zijn eigen verwachtingen overtroffen. De chipproducent zag het aantal orders stijgen met 42,2 procent naar 429 miljoen euro, terwijl het orders tussen de 290 en 310 miljoen euro voorzag. De omzet klom met 57,3 procent naar 400,6 miljoen euro, terwijl het bedrijf een omzet van tussen 310 en 330 miljoen verwachtte. In de cijfers zit een schikking 56 miljoen euro die werd getroffen met Kokusai Electric. 

  CEO Chuck del Prado ziet dat de vraag uit logic en foundry 'uitzonderlijk sterk' blijft. De CEO verwacht dat de markt voor wafer fab equipment dit jaar hoog eencijferig zal groeien en dat er een mogelijkheid is op dubbelcijferige groei. Dat is afhankelijk van de 'kracht en timing van het herstel van de uitgaven in het geheugensegment'. Voor het lopende kwartaal gaat ASMI uit van een omzet van 310 tot 330 miljoen euro, voor het tweede kwartaal van een omzet tussen 330 en 350 miljoen. 

  Uitzonderlijk sterk
  Chuck del Prado
  CEO ASMI

 • 25.000 werknemers van Cathay Pacific op onbetaald verlof

  De luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific Airways uit Hongkong heeft zijn 33.000 werknemers gevraagd tussen 1 maart en 30 juni drie weken onbetaald verlof op te nemen. Meer dan 25.000 werknemers zijn op dat aanbod ingegaan. CEO Augustus Tang zegt in een mededeling aan het personeel dat de uitdagingen van het bedrijf 'acuut' zijn.

  Vooral de kantoormedewerkers gingen op het aanbod in, de piloten en het cabinepersoneel waren daar veel minder toe bereid, zeggen bronnen aan Bloomberg.

  Aziatische luchtvaartmaatschappijen hebben in reactie op het coronavirus tienduizenden vluchten geschrapt.

 • Peugeot verwacht krimpende Europese automarkt in 2020

  De Franse autobouwer Peugeot  is pessimistischer geworden over het verloop van de markt in 2020. Peugeot verwacht een terugval van de Europese autoverkopen met 3 procent en van de Russische autoverkopen met 2 procent.

  Het bedrijf realiseerde over 2019 een operationele winst van 6,32 miljard euro, een stijging met 11 procent en beter dan verwacht (6,14 miljard euro).

 • Telenet krijgt helft van Luxemburgse kabel in handen

  De Vlaamse groep Telenet hergroepeert zijn kabelbelangen in het Groothertogdom, waar het de helft min één aandeel in handen krijgt van het kabelbedrijf Eltrona.

  U kunt hier verder lezen.

 • Milieugroep Suez op de afspraak

  De Franse milieugroep Suez  boekte vorig jaar een bedrijfswinst (ebit) van 1,41 miljard euro, beter dan verwacht (1,38 miljard). Voor 2020 voorspelt Suez een organische groei van de omzet van 2 à 3 procent. De ebit zou dit jaar organisch met 5 à 6 procent groeien, maar houdt geen rekening met de impact van het coronavirus.

  Suez becijfert de impact van het virus op 30 à 40 miljoen euro. De groep gaat er daarbij vanuit dat het virus gedurende drie maanden een impact hebben zal in China en de situatie normaliseert in de loop van het tweede kwartaal.

 • MDxHealth ziet omzet 22 procent dalen

  MDxHealth komt zojuist met resultaten over 2019. Het kankerdiagnosticabedrijf zag de omzet vorig jaar met 22 procent dalen tot 21,5 miljoen euro. De operationele kosten zakten met 5,6 miljoen van 48,8 naar 43,2 miljoen euro. De kaspositie van de groep bedroeg eind 2019 22,1 miljoen euro na een kapitaalverhoging van 9 miljoen euro en een lening van nog eens 9 miljoen euro van Kreos Capital in september. 

  Het bedrijf wijst erop dat het gebruik van de test ConfirmMDx in 2019 met 5 procent is gedaald naar 18.195 testen. Het gebruik van die test, die dient om mannen eruit te halen die ondanks een negatieve biopsie mogelijk toch prostaatkanker hebben, zit al een tijd in dalende lijn. In het laatste kwartaal steeg het volume wel met 22 procent. De tweede test van MDxHealth, SelectMDx, doet het momenteel veel beter en zag het gebruik in 2019 met 61 procent stijgen tot 21.669 testen. SelectMDx werkt op basis van een urinestaal en vist die mannen eruit die meer kans op prostaatkanker lopen.

  Voor 2020 verwacht de onderneming dat het gebruik van Confirm met 20 tot 25 procent zal toenemen. Voor Select voorziet het zelfs een klim van 25 tot 30 procent.

 • Shurgard krikt netto-actiefwaarde 5 procent op

  Shurgard , dat ene aandeel dat maandag tijdens de grootste verkoopgolf in vier jaar op de Brusselse beurs opslag kreeg, legt de resultaten over 2019 voor. Dankzij de gestage expansie sinds de beursgang krikte de specialist in tijdelijke opslagruimte de huurinkomsten 5 procent op naar 257,1 miljoen euro. 

  De netto-actiefwaarde steeg door de expansie en de boekhoudmeerwaarde op de bestaande portefeuille ook 5 procent naar 2,26 miljard euro of 25,41 euro per aandeel. Door de forse koersstijging sinds de beursintroductie in oktober 2018 - meer dan 50 procent - noteert het aandeel bij de huidige koers (35 euro) nu dus tegen een premie van 38 procent. Dat is niet uitzonderlijk in een klimaat waar beleggers door het beleid van de Europese Centrale Bank steeds frenetieker op zoek gaan naar eilandjes van stabiel rendement in een nulrentende oceaan

  De brutobedrijfswinst (ebitda) steeg minder fors, met 3 procent naar 145 miljoen euro. Dit vooral door twee extra prijskaartjes vergeleken met 2018: de juridische kosten als beursgenoteerde onderneming en de kosten voor aandelenopties. 

  De courante nettowinst steeg 8 procent naar 107,3 miljoen euro of 1,20 euro per aandeel. Dat is de nettowinst volgens de normen van de vastgoedfederatie EPRA en houdt geen rekening met de boekhoudkundige meer- of minwaarden op de portefeuille of rente-indekking die de eigenlijke nettowinst alle richtingen kunnen uitzwiepen.

  Zoals beloofd keert Shurgard vier vijfde van de nettowinst uit, via een dividend van bruto 95 cent per aandeel. Merk wel op dat Shurgard Luxemburgs is: dat betekent dat zowel de Luxemburgse als Belgische fiscus 30 procent roerende voorheffing int, zodat de Belgische belegger netto slechts 46,6 cent overhoudt. In oktober keerde de opslaggroep 45 cent voorschot uit, in mei volgt het saldo van 50 cent. 

  De eigenlijke nettowinst van Shurgard ligt dankzij de 80 miljoen boekhoudmeerwaarde op de portefeuille opslagruimte hoger dan de EPRA-winst, maar zakt wel van 171 naar 149 miljoen euro. Dit ironische genoeg door de lagere vennootschapsbelasting in belangrijke markten als Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Die is uiteraard ten zeerste welkom, maar betekent wel dat de groep een afboeking moet doorvoeren op zijn belastingskredieten aangezien er ook minder overgedragen verliezen in rekening zullen kunnen gebracht worden. 

 • Corona noopt Danone tot omzetwaarschuwing

  Danone  verwacht dit jaar een organische groei van de omzet met 2 à 4 procent, waarop de producent van onder meer flessenwater en babyvoeding een operationele winstmarge realiseert van minstens 15 procent. Eerder ging de Franse groep uit van een omzetgroei tussen 4 à 5 procent, en een marge van minstens 16 procent.

  Over heel 2019 realiseerde Danone een operationele winst van 3,85 miljard euro. Analisten dachten aan 3,83 miljard euro.

  Het coronavirus drukt de omzet in het eerste kwartaal met 100 miljoen euro.
  Emmanuel Faber
  CEO Danone

 • Europese beurzen stevenen af op vijfde dagverlies op rij

  De Euro Stoxx 50 opent straks met een verlies van een halve procent. Dat voorspellen de futures.

 • Solvay verwacht winstdaling in 2020

  Chemiereus Solvay  maakt over het vierde kwartaal een omzet bekend van 2,4 miljard euro en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 525 miljoen euro. Over heel 2019 was de ebitda stabiel, in lijn met de verwachtingen. Op organische basis viel de ebitda terug, maar dat werd goedgemaakt door positieve wisselkoersverschillen.

  In 2020 ziet Solvay de ebitda dalen met 0 tot 3 procent. Ter vergelijking: analisten dachten aan een vlakke ebitda. Onder meer het coronavirus draagt bij tot de winstdaling: het virus heeft in het eerste kwartaal een impact van 25 miljoen euro. De groep reageert met een schrapping van 500 jobs (daarnaast is er de creatie van 150 nieuwe jobs 'voor de toekomstige groei'). Op middenlange termijn wil Solvay jaarlijks 350 miljoen euro besparen. Dat is een verhoging tegenover de vorige doelstelling van 300 à 350 miljoen euro minder kosten tegen 2024.

  Ondanks de verwachte winstdaling in 2020, behoudt Solvay de doelstelling om over 2020-2024 een gemiddelde jaarlijkse groei van de ebitda te realiseren rond 5 procent.

  Aandeelhouders krijgen een dividend van 3,75 euro, hetzelfde niveau als vorig jaar.

 • CEO van Disney stapt op | Aandeel zakt 3 procent nabeurs

  Bob Iger stapt op als CEO van Disney. Iger was sinds 2005 de baas en maakte van Disney het grootste entertainmentbedrijf ter wereld dankzij overnames van onder meer Pixar, Marvel en Lucasfilm. Iger zal opgevolgd worden door Bob Chapek. Die wordt de zevende CEO in de geschiedenis van Disney.

  Beleggers zijn niet tevreden en sturen het aandeel nabeurs 3 procent lager.

 • Beurzen wederom lager

  Goedemorgen! Wie dacht dat het na de gruweldag maandag wel klaar zou zijn met de verliezen, had het mis. Gisteren doken zowel de Europese als de Amerikaanse beurzen stevig in het rood. En ook vandaag beginnen we weer met een min in Azië. 

  De Japanse Nikkei225 daalt 0,8 procent, Hongkongse Hangseng zakt 0,7 procent, de Chinese CSI300 levert 0,4 procent in en de Koreaanse Kospi ziet 1 procent verdampen.

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud