1. Markten Live
 2. Live blog

Bel20 sluit in het groen

Na de zware verliesdag van gisteren konden de Europese beurzen vrijdag stabiel afsluiten. De Bel20 presteerde superieur met een winst van 0,8 procent. Degroof gaf een stevig koopadvies voor VGP.
 • '9.000 procent winst met techaandelen!' | Bull, Bear & Bas

  De week zit er voor ons weer op. Hieronder kunt u kijken naar onze marktenvlog die ditmaal gaat over de technologiebeurs Nasdaq. Fijn weekend!!

 • Lockdown kost Ascencio 4 miljoen euro

  Ascencio , de verhuurder van winkelvastgoed in België, Frankrijk en Spanje, zag de winst (EPRA) over de eerste helft van het boekjaar met 1 procent stijgen tot 14,60 miljoen euro. Door overnames steeg de schuldratio naar 49,5 procent op 31 maart, tegenover 40,5 procent op 30 september 2019.

  De bezettingsgraad van de portefeuille bedroeg op 31 maart 97,1 procent, een lichte daling ten opzichte van 30 september (97,3%) te wijten aan recente leegstand in de Belgische vastgoedportefeuille. Eind maart was de voedingsdistributiesector goed voor 39,6 procent van de huurinkomsten van Ascencio.

  Vanaf april heeft Ascencio onderhandelingen aangegaan met de huurders uit de non-food die hun winkels gesloten zagen. Ascencio heeft huren gedeeltelijk kwijtgescholden. Dat heeft een financiële impact gehad van 4 miljoen euro huur. Ascencio geeft geen vooruitzichten. 'Momenteel is het onmogelijk vast te stellen wat de impact van de gezondheidscrisis rond het Covid-19 zal zijn op de resultaten van het boekjaar 2019/2020.'

 • Hoe staan de New Yorkse beurzen erbij?

  U leest het hierrrrrrr!!

 • Retail Estates scheldt 5,7 miljoen huur kwijt

  De winkelverhuurder Retail Estates  bereikte een akkoord met de huurders van 493 panden over een vermindering van de huur. De kosten van de huur in de sluitingsperiode worden gelijk verdeeld tussen huurder en verhuurder. Dat betekent concreet dat gemiddeld één maand huur is kwijtgescholden. Die geste kost 5,48 miljoen euro. Het kostenplaatje kan nog oplopen door toekomstige overeenkomsten.

  Voorts heeft Retail Estates voor 22 Belgische cafés de huur voor de volledige sluitingsperiode kwijtgescholden. Die beslissing kost 0,2 miljoen euro. De groep bereikte geen akkoord met de huurders van 43 winkelpanden, waaronder de 28 panden van Brantano (eigendom van het zwalpende FNG). De trimestriële huur van die winkels bedraagt 1,59 miljoen en blijft verschuldigd.

  De vastgoedgroep is erg tevreden over het voorbije boekjaar. Zij noemt de operationale resultaten de sterkste sinds de beursgang in 1998. Het nettohuurresultaat steeg met 13,3 procent naar 107,6 miljoen euro. Die stijging was te danken aan de uitbreiding van de vastgoedportefeuille, die met 8,6 procent groeide tot 1,66 miljard euro.

  Retail Estates verhoogt het brutodividend met 3,5 procent naar 4,4 euro per aandeel. Het streeft voor het boekjaar 2020-21 naar een stabiel dividend. 'De nettohuren moeten door de coronacrisis met meer dan 15 procent dalen vooraleer aan dit dividend moet worden geraakt. Dat lijkt niet waarschijnlijk maar dit risico is niet uit te sluiten.'

 • Bel20 sluit 0,8 procent in het groen

  Toppers in Brussel: Zenitel (+4,9%), Exmar (4,4%), Shurgard (+3,7%).

  Floppers: Moury Construct (-5%), Miko (-8,7%), ASIT (-8,9%).

 • Beurswinsten kalven af

  In het laatste uur zijn de beurswinsten behoorlijk teruggelopen. De Bel20 staat nog op een winst van 0,3 procent. De EuroStoxx50 staat zelfs op een verlies van 0,3 procent. 

 • Tesla krijgt ratingknips

  Tesla verliest 2,7 procent in een stijgende markt omdat twee belangrijke zakenbanken, Morgan Stanley en Goldman Sachs, hun advies voor Tesla hebben verlaagd. Analist Adam Jonas van Morgan Stanley knipte zijn advies bij van 'houden' naar 'verkopen' en liet zijn koersdoel voor het aandeel dalen van 680 naar 650 dollar. 

  Hoewel Jonas enthousiast is over de versnelling die plaatsvindt in de verkopen van elektrische auto's, denkt hij dat de recente koersstijging van Tesla niet matcht met de risico's rond het aandeel. 'Veel van deze risico's zijn voor de lange termijn die de groei en de winstgevendheid in de weg kunnen zitten. Het grootste risico is in onze ogen het handelsconflict tussen de VS en China. We denken dat Tesla daardoor harder geraakt zal worden dan andere aandelen die wij opvolgen.' 

  Ook analist Mark Delaney van Goldman Sachs vindt het aandeel wat duur. 'We zouden positiever zijn over het aandeel als we meer vertrouwen hadden in de winstgevendheid en de groei van het bedrijf of als het aandeel wat goedkoper zou zijn.' Nu het aandeel hoger noteert dan zijn koersdoel van 950 dollar, verlaagt Delaney zijn advies van 'kopen' naar 'houden'. 

  Tesla verliest 2,7 procent.

 • Groeiaandelen kunnen nog lang uitblinken

  Groei presteert al 13 jaar beter dan waarde. En volgens de beursexperts die collega Serge Mampaey sprak, kan groei nog lang uitblinken.

  ©Mediafin

 • Trump dreigt Microsoft uit te sluiten voor overheidscontracten

  De Amerikaanse president Donald Trump dreigt ermee om de technologiereus Microsoft uit te sluiten voor overheidscontracten. Dat blijkt uit een bericht dat Trump retweette van de Amerikaanse diplomaat Richard Grenell:

  Grenell plaatste de tweet naar aanleiding van Microsoft's aankondiging dat het weigert zijn gezichtsherkenningstechnologie te verkopen aan de Amerikaanse politie. 'Ze zouden nu niet meer in aanmerking moeten komen voor overheidscontracten. Er zouden consequenties moeten zijn voor het niet verkopen van technologie aan politiedepartementen', tweette Grennell.

  Beleggers lijken er niet heel erg bezorgd om: het aandeel klimt 2,2 procent.

 • Amerikaanse consument optimistischer dan gedacht

  Joe Sixpack is in de maand juni positiever dan gedacht. De index voor het consumentensentiment stijgt van 72,3 naar 78,9 punten, terwijl economen rekenden op een puntental van 75. 

  Het is de tweede maand op rij dat het consumentenvertrouwen klimt nu de Amerikaanse economie weer aan het heropenen is. Een groot deel van de consumenten denkt dan ook dat de werkloosheidsgraad de komende maanden gaat dalen. Vorige week bleek dat de werkloosheidsgraad in mei terugliep tot 13,3 procent tegenover 14,7 procent een maand eerder.

 • Beleggers stappen uit vliegtuigen

  Vandaag mag het dan goed gaan met de vliegtuigaandelen, maar gisteren gingen ze stevig lager. En dat niet alleen want nu blijkt dat de ETF JETS, een tracker die een mandje met vliegtuigaandelen volgt, gisteren voor het eerst in 70 dagen een outflow zag aan geld. Beleggers trokken voor 14 miljoen dollar geld terug uit de ETF. 

  In de anderhalve maand dat de tracker een netto toevloed van geld zag groeide het uit tot een fonds van 1,2 miljard dollar, terwijl het slechts met 33 miljoen dollar startte. 

 • Wall Street opent hoger

  De Amerikaanse beurzen zijn in het groen geopend. De Dow Jones wint 2,7 procent, de S&P500 klimt 2,5 procent en Nasdaq veert met 2,3 procent op.

  Opvallend is dat de aandelen die gisteren de hardste klappen kregen, de coronagevoelige aandelen, nu weer de sterk lucht in gaan. De grootste winst is voor de cruisemaatschappijen Norwegian Cruise Line en Carnival , ze winnen respectievelijk 12,6 en 11,9 procent. De vliegtuigaandelen volgen want Boeing gaat met 11 procent omhoog, Delta Air Lines maakt een klim van 10,4 procent en Soutwest Airlines gaat bijna 11 procent hoger. 

  ©Image of Sport/Newscom/Sipa USA

 • Activiteit bij brokers blijft hoog

  Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn particuliere beleggers bijzonder actief geworden. 'Ook in juni rijgen onze klanten de transacties aan elkaar en ligt het aantal orders zelfs drie keer zo hoog als in dezelfde periode van vorig jaar', meldt BinckBank. 'De activiteit ligt opmerkelijk hoger dan in april en mei.' 

  Het lijkt erop dat particuliere beleggers wat winst beginnen te nemen, sinds het forse herstel van de beurzen tegenover de bodem van midden maart. 'Momenteel is de verhouding tussen koop- en verkooporders op het platform 62/38; in tegenstelling tot de voorbije maanden nemen de verkooporders stilaan toe', aldus nog BinckBank.

 • Olieprijs herstelt licht

  De prijs van een vat Brent-olie stijgt vandaag met 1,1 procent tot 38,97 dollar na gisteren met 7,6 procent te zijn gedaald. Op weekbasis werd olie tot dusver 7,8 procent goedkoper. Het is de eerste neerwaartse week sinds eind april. 

  Net als de aandelenmarkten is ook de olieprijs de voorbije weken zeer snel hersteld. Dat herstel werd gestut door de productiebeperkingen van de OPEC+ en door een aantrekkende vraag dankzij de stimulus van centrale banken en overheden.  

 • Amerikaanse futures in de plus

  Na de Europese zullen ook de Amerikaanse beurzen vandaag wat herstellen. Dat geven althans de futures aan, die mooi in de plus noteren. De future op de Dow Jones noteert 1,9 procent hoger, die op de S&P500 1,7 procent en die op de Nasdaq Composite 1,3 procent.

  Donderdag drukten beleggers in New York massaal op de verkoopknop, enerzijds door pessimistische vooruitzichten van de Fed, anderzijds door zorgen over een nieuwe besmettingsgolf in de VS.

 • Naar slechtste week sinds 9-13 maart

  Op weekbasis noteert de Bel20 momenteel met een verlies van 6,1 procent. Als dat zo blijft, heeft de Brusselse sterindex zijn slechtste week achter de rug sinds de tweede week van maart (9-13 maart). Toen kelderde de Bel20 met 20,4 procent door de coronacrisis en de strenge maatregelen om de pandemie binnen de perken te houden.

  Het is vandaag overigens de eerste winstdag van de week voor de Bel20.

 • De Brusselse beursspiegel...

  ... zoomt in op Proximus, VGP en Kiadis Pharma. Hier met een muisklik te lezen.

 • Orange Belgium moet op zoek naar nieuwe topman

  Michaël Trabbia, die vier jaar lang aan het hoofd stond van Orange Belgium , krijgt een nieuwe, hogere functie binnen de Orange-groep. Per 1 september wordt hij 'chief technology and innovation officer' van de Franse telecomgroep, die Orange Belgium controleert. Hij zal dan ook deel uitmaken van het uitvoerend comité van Orange .

  De promotie van Trabbia gebeurt in het kader van een ruimere herschikking aan de top bij Orange. Een en ander betekent dat Orange Belgium op zoek moet naar een nieuwe CEO. Een zoektocht die tegen het einde van deze maand zou moeten zijn afgerond.

  Lees hier ons artikel. Hieronder kunt u onze aflevering van CEO Talks met Michaël Trabbia herbekijken.

  Michaël Trabbia was in november te gast in CEO Talks.

 • Fikse werkloosheid in bepaalde Amerikaanse staten

  Gisteren bleek dat het aantal uitkeringsaanvragen in de VS wederom gedaald is tot 1,54 miljoen mensen. Daarmee daalt het cijfer voor de tiende week op rij, maar het verschil tussen de Amerikaanse staten is groot. Zo is in Georgia meer dan de helft van de beroepsbevolking werkloos:

  In de VS steeg het aantal werklozen tijdens de coronacrisis veel harder dan in Europa, omdat daar - in tegenstelling tot hier - geen systeem van tijdelijke werkloosheid is. Daardoor worden werknemers sneller ontslagen. 

 • Europese industrie krimpt naar niveau jaren 90

  De industriële productie in de eurozone is in april met een nooit geziene 17,1 procent gedaald tegenover maart. Daardoor is de activiteit van de industrie teruggevallen naar het niveau van het midden van de jaren 90, zegt Eurostat. De forse krimp van de productie is te wijten aan de lockdown in alle Europese landen.

  Vooral de productie van kapitaalgoederen (-28,9%) en duurzame consumptiegoederen (-26,6%) zakte. De productie daalde het meest in Luxemburg (-26,6%), Spanje (-22,4%) en Duitsland (-21%). In België verminderde de productie met 15,5 procent.

  In vergelijking met april van vorig jaar is de productiedaling nog groter, omdat de activiteit ook in maart al was verminderd. Jaar op jaar zakte de industriële productie met 28 procent. De activiteit van de industrie halveerde bijna in Luxemburg (-43,9%) en Italië (-42,5%). In België bedroeg de terugval 23,8 procent. Alleen in Ierland (+5,5%) steeg de productie.

  In mei is de industriële productie wellicht gedeeltelijk hersteld, omdat alle landen de lockdown hebben versoepeld.

 • Bolsa de Madrid in Zwitserse handen

  De effectenbeurs van Madrid (BME) komt in handen van de Zwitserse beursuitbater SIX Swiss Exchange. Daaruit ontstaat Europa's derde grootste beursuitbater gemeten naar omzet en handelsvolume. Het betreft een deal met een waarde van 2,6 miljard euro waardoor SIX 93 procent van het kapitaal van de Spaanse beurs in handen krijgt.

  De CEO van SIX, Jos Dijsselhof, zegt dat er geen plannen zijn om BME van de beurs te halen omdat de daartoe benodigde drempel van 95 procent van het kapitaal niet werd behaald. 'Een delisting van BME zit niet in de kaarten', aldus de Nederlander. 'Net zomin als een beursnotering voor SIX'. De Zwitserse beurs is niet beursgenoteerd en is in handen van een internationaal consortium van banken en investeringsfondsen.

  Ook Euronext snuffelde een tijdlang aan de Madrileense beurs. De uitbater van onder meer de beurzen van Parijs, Brussel en Lissabon toonde vorig jaar zijn interesse in BME waarop SIX kort nadien een bod uitbracht. Eind maart liet Euronext weten dat het zijn jacht op BME staakte. Euronext zou nog op verschillende andere overnamedossiers broeden. Onder meer de beurs van Milaan, die momenteel in handen is van de Londense beursuitbater LSE, en de beurs van Warshau zouden op de wishlist staan.

  Lees hier ons artikel.

 • British Airways, Ryanair en easyJet tegen Britse quarantaine

  British Airways , Ryanair en easyJet spannen een rechtszaak aan tegen de Britse regering wegens de 14 dagen quarantaine die ze aankomende reizigers oplegt. Ze vinden dat die strenge regeling hen nadeel berokkent.

  De drie luchtvaartmaatschappijen hadden gehoopt hun vluchten te kunnen hervatten na het opheffen van de harde lockdown. De quarantaine van 14 dagen die het VK sinds 8 juni verplicht voor reizigers die vanuit het buitenland aankomen, zet echter een rem op de boekingen, net op het ogenblik dat andere Europese landen de grenzen weer openen.

  De drie spelers hebben daarom een klacht neergelegd bij het Hooggerechtshof. Ze vragen dat de maatregel zo snel mogelijk wordt teruggedraaid omdat er geen wetenschappelijk bewijs is dat quarantaine nodig is.

 • ‘Fusie PostNL en Sandd ongeldig'

  Een merkwaardige tegenslag voor PostNL . De rechtbank van Rotterdam oordeelde donderdagnamiddag dat de vergunning die de Nederlandse regering heeft verleend voor de fusie van de postbedrijven PostNL en Sandd ongeldig is.

  De zaak was aangespannen door twee concurrenten. Die waren tegen de fusie gekant omdat daardoor volgens hen een monopolist zou ontstaan. Om die reden ging de marktwaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) eerder niet akkoord met de fusie. De Nederlandse regering kwam daarop met een bijzondere regeling om de krachtenbundeling toch te laten doorgaan. Bij het verlenen van die fusievergunning was de regering volgens de rechter evenwel niet zorgvuldig genoeg.

  Het is niet meteen duidelijk wat de concrete gevolgen zijn van de vernietiging. De bal ligt nu bij het ministerie van Economische Zaken.

  Mogelijk moet PostNL een deel van zijn activiteiten afstoten om de fusie met Sandd te kunnen behouden. Andere mogelijkheden zijn een schadevergoeding voor de klagers of in beroep gaan.

  Analisten Ruben Devos en Thomas Couvreur van KBC Securities denken niet dat de fusie wordt teruggedraaid. Ze sluiten niet uit dat er strikter toezicht komt, wat tot lagere opbrengsten voor de postactiviteiten van PostNL kan leiden. Ze verlagen hun koersdoel van 1,7 naar 1,5 euro. Hun advies blijft ‘houden’.

  ING-analist Marc Zwartsenburg maakt zich minder zorgen. ‘Een storm in een glas water’, denkt hij, want de fusie kan niet ongedaan worden gemaakt. Hij denkt dat Economische Zaken in beroep zal gaan en met een betere motivatie zal afkomen. Hij blijft bij ‘kopen’ en zijn koersdoel van 2,75 euro.

 • Degroof Petercam start opvolging VGP met koopadvies

  Het analistenteam van Degroof Petercam start met de opvolging van VGP . De logistiekvastgoedgroep mag meteen op de kooplijst en krijgt een koersdoel van 129 euro mee. Dat is goed voor een opwaarts potentieel van 17 procent.

  Een verdere krachtenbundeling met Allianz zit in de kaarten.
  Vivien Maquet
  Analist Degroof Petercam

  'Ondanks de grondschaarste, slaagde VGP erin om zijn landbank in recordtempo uit te bouwen waardoor het bedrijf zeker de komende vijf jaar aan ontwikkelingen kan doen a rato van zo'n 600.000 vierkante meter magazijnruimte per jaar', zegt analist Vivien Maquet. 'De magazijnen die in de pijplijn zitten, zijn grotendeels voorverhuurd. Dat biedt een goede crisisverzekering tegen de tijdelijke vraagdip. We verwachten weer een sterk herstel van de vraag in 2021'.

  Ook een verdere krachtenbundeling met Allianz zit ons inziens in de kaarten, aldus het rapport.

 • Beurzen klimmen uit het rood

  Na hun rode start doen de Europese beurzen een ernstige poging om op winst te komen. In Parijs, Brussel en Amsterdam noteren de toonaangevende indexen rond 10 uur al in de plus. Frankfurt staat nog op verlies, net als Londen dat nog moet bekomen van een dramatische krimp van de Britse economie (zie post 08.31 uur).

  De herstelpoging in Europa wordt vooral gedragen door banken en autowaarden, twee sectoren die beleggers donderdag massaal buitengooiden.

  Het hart van de beurs van Frankfurt ©REUTERS

 • Kepler over Proximus: 'Interessant partnerschap'

  Het commerciële partnerschap dat Proximus en Belfius aangaan lijkt Kepler Cheuvreux een goede zaak. 'Op het eerste gezicht lijkt dit een interessant partnerschap. Het zou Proximus kunnen toelaten om het klantenverloop te verminderen en meer dagelijkse interactie te hebben met zijn klanten, terwijl het ook toegang krijgt tot waardevolle bankgegevens. Daarenboven zou Proximus voordeel kunnen halen uit een nieuw distributiekanaal doorheen het hele land. Dit zou voor Proximus kansen kunnen creëren om nieuwe klanten te winnen.'

  Kepler Cheuvreux heeft voor Proximus een houdadvies en een koersdoel van 20 euro. Beide blijven behouden.

 • DSM doet grote overname

  Het Nederlandse speciaalchemiebedrijf DSM neemt de Oostenrijkse Erber Group over en legt daarvoor 980 miljoen euro op tafel. Erber Group houdt zich bezig met natuurlijke voedingssupplementen, analyse van dierenvoeding en gewasbescherming. DSM wil de overname, die met schulden gefinancierd wordt, vóór het einde van het jaar afronden. Ze zou al in het eerste jaar na de afronding gaan bijdragen aan de winst.

  Erber is voor DSM vooral interessant wegens zijn expertise en kennis op het gebied van dierenvoeding.

  DSM zet – wegens de coronacrisis en de overname van Erber – wel een punt achter zijn lopende aandeleninkoopprogramma dat in februari 2019 was aangekondigd. DSM wou aandelen inkopen voor een totaalbedrag van 1 miljard euro. Daarvan was al 745 miljoen gerealiseerd.

 • Europese beurzen starten in de min

  Na de zware klappen van gisteren kunnen de Europese beurzen nog geen vuist maken. De Euro Stoxx 50 zakt 0,85 procent na 1 minuut handel, de Bel20 laat 1,1 procent liggen.

  Aandelen die in het nieuws staan:

  Proximus sluit een commerciële samenwerking met Belfius en zakt 0,8 procent.

  Retail Estates komt nabeurs met jaarcijfers en verliest in afwachting 3,2 procent.

  Kiadis Pharma geeft vandaag presentaties op het Europees hematologiecongres en wint 2 procent. 

 • Kiadis geeft presentaties op Europees hematologiecongres

  Kiadis Pharma laat weten dat het vandaag drie presentaties - één mondelinge en twee posterpresentaties - geeft op het 25ste congres van de European Hematology Association. Dat congres vindt virtueel plaats. De mondelinge presentatie gaat over het K-NK-celtherapieplatform van Kiadis.

 • Britse economie krimpt 20 procent in april

  Het bruto binnenlands product van het Verenigd Koninkrijk is in april met 20,4 procent gedaald tegenover de maand voordien als gevolg van de lockdown. Dat heeft het Office for National Statistics bekendgemaakt. De recordduik, de grootste maand-op-maanddaling sinds het bijhouden van de statistieken in 1997, volgde op een krimp van 5,8 procent in maart.

  Het VK ging op 23 maart in lockdown, waardoor de economische activiteit brutaal stilviel.

 • Sodexo verdwijnt uit CAC40

  Bij de kwartaalherziening van de CAC40, de toonaangevende index van Euronext Parijs, valt Sodexo uit de boot. De cateringgroep maakt vanaf maandag 22 juni geen deel meer uit van de CAC40. Te midden van de coronacrisis verloor Sodexo ruim 40 procent van zijn waarde en het is sindsdien maar licht hersteld.

  De plaats van Sodexo wordt ingenomen door Téléperformance . Dat Franse bedrijf levert diensten aan bedrijven, gaande van werving en ondersteuning van klanten over technische hulp tot schuldvordering en sociale media.

 • Verliezen in Europa nog niet voorbij

  Dat is althans wat de futures aangeven. Terwijl de Amerikaanse futures momenteel positief staan, noteert de future op de Euro Stoxx 50 0,6 procent lager. Dat wijst op een lagere start van de Europese beurzen.

 • Wereldwijd meer dan 7,5 miljoen coronabesmettingen

  Op wereldvlak is de coronacrisis nog lang niet voorbij. In de westerse wereld lijkt de pandemie nu min of meer onder controle – al stijgt het aantal besmettingen weer in enkele regio’s in de VS – maar in verschillende ontwikkelingslanden breidt ze uit.

  Dat is het geval in het dichtbevolkte India, waar 10.000 nieuwe besmettingen werden ontdekt. Het land neemt zo de vierde plaats over van het Verenigd Koninkrijk op de ranglijst met zwaarst getroffen landen. Wereldwijd zijn nu meer dan 7,5 miljoen corona-infecties gemeld.

  Zorgen over een verdere verspreiding of heropflakkering van Covid-19 waren een van de oorzaken van de verkoopgolf die donderdag over de markten rolde.

  Familieleden en gezondheidswerkers brengen het lichaam van een Covid-19-slachtoffer naar een crematorium in New Delhi. ©REUTERS

 • Olieprijs op weg naar verliesweek

  In de sell-off van donderdag is ook de olieprijs stevig weggezakt. De prijs van een vat Brent-olie verloor toen 7,6 procent, de grootste daling in zes weken. Vanmorgen gaat er nog eens 1,6 procent af tot 37,95 dollar. Daarmee is de olieprijs op weg naar zijn eerste verliesweek sinds april.

  Marktpartijen wijzen er op dat de Amerikaanse olievoorraden op een record staan, terwijl de vraag nogal ongelijk herstelt. Een tweede besmettingsgolf in de VS zou de vraag verder kunnen verstoren.

 • Nabeurs jaarresultaten van Retail Estates

  Retail Estates , de verhuurder van perifeer winkelvastgoed, maakt na de Brusselse slotbel de resultaten van het boekjaar 2019/20 bekend. Vermits dat boekjaar liep tot 31 maart, was er nog niet veel impact van de lockdownmaatregelen (inclusief winkelsluitingen). Analisten verwachten dan ook goede jaarcijfers.

  Ze kijken vooral uit naar commentaar over het eerste kwartaal van 2020/21, meer bepaald over huurachterstallen en hoe Retail Estates dat probleem tracht op te lossen.

  Meer in onze vooruitblik.

 • Proximus en Belfius sluiten strategisch partnerschap

  Belfius en Proximus gaan op lange termijn commercieel samenwerken. Ze sluiten daartoe een 'uniek strategisch partnership'. Op voorwaarde dat de betrokken instanties ermee instemmen zullen Belfius en Proximus vanaf volgend jaar 'een exclusief en digitaal geïntegreerd aanbod voor elkaars klanten op de markt' brengen, zo kondigen ze aan in een gezamenlijk persbericht. Ze zullen dat doen 'via een disruptief ecosysteem'.

  Om 11 uur is er een persconferentie waarop Belfius en Proximus een en ander zullen toelichten.

 • Storm gaat wat liggen

  Goedemorgen. Wat een bewogen handelsdag was het gisteren! De Europese beurzen lieten gemiddeld 4,5 procent liggen en de Bel20 kreeg een pandoering van bijna 5 procent. In New York was de klap voor de Dow Jones nog groter: -6,9 procent. De S&P500 dook 5,9 procent omlaag en slechts 1 aandeel uit die breed samengestelde index eindigde positief (Kroger won 0,4 procent).

  De oorzaak van de verkoopgolf was drievoudig: het razendsnel herstel van de beurzen ondanks dramatische economisch cijfers, de waarschuwing van de Fed dat het economisch herstel langdurig zal zijn en de vrees voor een tweede besmettingsgolf in de VS.

  De Aziatische beurzen surften aanvankelijk mee op de verkoopgolf met verliezen van enkele procenten. Intussen is de storm wat gaan liggen. Tokio en Hongkong zakken ruim een procent, Sydney en Seoel circa 2 procent. In Shanghai bedraagt het verlies zowat een half procent.

  Een voetganger loopt voorbij een koersenbord in Tokio. ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud