1. Markten Live
 2. Live blog

Bel20 sluit tegendraads lager

De Europese beurzen trokken hoger, maar de Bel20 stond eenzaam in het rood. Wall Street ging lager door een oplopend aantal nieuwe besmettingen in een aantal Amerikaanse staten. In Brussel was er veel animo voor nieuwkomer Hyloris. Spotify schoot hoger.
 • 'Drukken centrale banken echt geld bij?!' | Bull, Bear & Bas

  Wij duiken het weekend in. Bekijk zeker de vlog van onze marktencollega Bas van der Hout over de vraag: 'Drukken centrale banken echt geld bij?' (zie hieronder). Wij wensen u een fijn weekend!

  'Drukken centrale banken echt geld bij?!' | Bull, Bear & Bas

 • AB InBev, Euronav en Kinepolis topfavorieten voor tweede helft 2020

  De beursexperts zetten met de bierbrouwer en de bioscoopgroep volop in op de heropening van de economie.

  Lees het artikel hierrrr!

 • Bel20 vlagt lager af

  De Bel20 is in het rood gesloten. De sterindex verloor 1,1 procent tot 3.377 punten. De toppertjes waren Galapagos , Solvay en Telenet . De kneusjes waren Colruyt , GBL en ING

  De Europese beurzen deden het een stuk beter. Het gemiddelde Europese aandeel ging er 0,7 procent op vooruit.

 • BNP Paribas Fortis: 'We verwachten een gouden eeuw voor biotechnologie'

  We woonden deze middag de digitale persconferentie bij over de vooruitzichten van strateeg Philippe Gijsels en hoofdeconoom Koen De Leus van BNP Paribas Fortis voor de tweede helft van 2020. Ze verwachten in de toekomst een toenadering tussen tech en biotech.

 • De Amerikaanse beursdag vatten we...

  ... hierrrrrrrrrrrrrr voor u samen!

  ©AFP

 • Spotify op recordhoogte

  Spotify vliegt ruim 6 procent hoger waardoor het aandeel zich op een recordhoogte bevindt. Analisten zijn vol enthousiasme over de Amerikaanse muziekstreamingsdienst nu het bedrijf zich steeds meer op podcasts stort. Onlangs kondigde de onderneming enkele belangrijke podcastdeals aan. Het gaat onder meer om de razendpopulaire podcasts van Joe Rogan en van het stripheldenbedrijf DC Comics. Er zou ook een overeenkomst in de maak zijn met de Amerikaanse mediapersoonlijkheid Kim Kardashian West.

  Mark Zgutowicz, analist van het beurshuis Rosenblatt, is enthousiast over de jongste deals. 'We zien veel potentieel voor de onderneming om daar geld mee te verdienen. Het zal een stuk makkelijker zijn de prijs van een premiumabonnement te verhogen. Daarnaast verbetert het de onderhandelingspositie van Spotify met platenmaatschappijen.' De analist verhoogt zijn koersdoel naar 275 dollar. 

  Lees hier meer.

  ©AFP

 • AMC staat in de kijker

  De Amerikaanse bioscopengroep AMC wint 3,6 procent in New York. Het bedrijf opent half juli de deuren van zijn bioscoopzalen weer voor het publiek. Dat gebeurt met veiligheidsmaatregelen om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. AMC verlaagt het aantal kijkers in een bioscoopzaal, knipt in de snackkeuze en zal zijn zalen vaker schoonmaken. Met de heropening volgt het zijn concurrent Cinemark, die eerder deze week met vergelijkbare plannen op de proppen kwam.

  ©AFP

 • Amerikaanse beurzen openen hoger

  Wall Street kleurt zonet groen. De Dow Jones wint 1,2 procent, de S&P500 klimt 1,1 procent en de technologiebeurs Nasdaq veert 1 procent op.

  ©AFP

  Beleggers zijn gunstig gestemd door berichten dat China toch meer mais, ethanol en sojabonen van de VS gaat kopen. Daarmee zou de Volksrepubliek zich weer houden aan de afspraken die gemaakt zijn tussen de twee kemphanen in het Fase-1-akkoord. Donderdag zei de Amerikaanse president Donald Trump dat hij het nog altijd een optie vindt de economische banden met China volledig te verbreken. 

 • BMW: 'Geen ontslagen in België en Luxemburg'

  Nog even over onze eerdere post over BMW , dat 6.000 banen schrapt (zie post 13u27). De post klopt nog altijd, maar BMW belde ons om te zeggen dat in België en Luxemburg geen banen geschrapt worden.

  Lees hier meer.

 • Futures: Wall Street opent hoger

  Als we de Amerikaanse futures mogen geloven, starten de beurzen in New York straks hoger. De Dow Jones zou 1,40 procent stijgen, de S&P 1,2 procent en de Nasdaq 1 procent.

 • CFO Hyloris stapt op vlak voor beursgang

  Patrick Jeanmart, de financieel directeur van Hyloris, heeft het biotechbedrijf net voor de beursgang 'om persoonlijke redenen' verlaten. Dat staat te lezen in het prospectus dat Hyloris publiceerde voor zijn beursgang eind juni (zie hieronder). Dat een financiële topman net voor een beursintroductie opstapt, is uitzonderlijk.

  Jeanmart was nog maar anderhalve maand aan de slag bij het Luikse farmabedrijf. Hij wordt tijdelijk vervangen door Astrid Keiremans. Na de beursgang zal een nieuwe financieel directeur worden gezocht.

 • Filterspecialist GVS kent geslaagd debuut in Milaan

  Niet alleen in Frankfurt was er vandaag een nieuwkomer (PharmaSGP, zie post 10.27 uur), ook de beurs van Milaan kreeg na maanden weer een beursintroductie. GVS Group, een belangrijke producent van filters voor allerhande toepassingen (gezondheidszorg, energie, mobiliteit, veiligheid), haalde 497 miljoen euro op met de verkoop van aandelen door de controlerende familie Scagliarini. Dat bedrag kan oplopen als de overtoewijzingsoptie wordt uitgeoefend.

  Voor de aandelen GVS, die een introductieprijs van 8,15 euro meekregen, was er veel interesse. Het aanbod was zes keer overingeschreven.

  De beursgang van GVS is pas de tweede van het jaar in Milaan. In dezelfde periode in 2019 trokken er liefst elf bedrijven naar de beurs. GVS is de grootste beursoperatie sinds die van Nexi in april 2019.

  Bij de eerste notering schoot GVS 18 procent hoger.

 • Wirecard 10 miljard euro beuswaarde lichter in 48 uur

  De fraudezaak waarbij 2 miljard euro cash mysterieus verdween bij Wirecard , komt de betalingsspecialist in termen van beurswaarde nog veel duurder te staan. Het aandeel kelderde donderdag met 60 procent en kreeg daar vrijdag nog eens een klap van 40 procent bovenop. De beurswaarde van het geplaagde bedrijf keldert van 13 miljard euro op woensdag naar 3 miljard euro op vrijdag.

 • Deutsche Bank vindt AB InBev koopwaardig

  Analist Gerry Gallagher van Deutsche Bank hervat na een onderbreking van ruim twee jaar de opvolging van AB InBev . De bierbrouwer krijgt een koopadvies en een koersdoel van 58 euro.

 • Naar hogere opening Wall Street

  De Amerikaanse futures noteren mooi in de plus. De future op de Dow Jones gaat 1,1 procent hoger, die op de S&P500 1 procent en die op de Nasdaq 0,9 procent.

  Dat optimisme heeft alles te maken met de jongste doorbraak in de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen. China gaat zijn aankopen van Amerikaanse landbouwproducten opdrijven om zo te beantwoorden aan de vereisten van het Fase 1-handelsakkoord.

 • BMW schrapt 6.000 banen

  BMW zet de schaar in het aantal medewerkers door 6.000 banen te schrappen. De Duitse autobouwer zegt wel het aantal gedongen ontslagen te willen beperken en heeft daarover een afspraak gemaakt met de ondernemingsraad. Het bedrijf wil een aantal medewerkers al eerder met vervroegd pensioen sturen in combinatie met een ontslagvergoeding. Daarnaast wil de onderneming in bepaalde contracten het aantal uren er kleinen en wil het extra vakantiedagen geven aan bepaalde werknemers in ruil voor loon. 

  Lees hier meer.

 • Lufthansa: Thiele wil gesprek met Duitse minister van Financiën

  Het aandeel Lufthansa veerde vrijdagochtend zowat 2,5 procent op nadat het Handelsblatt had geschreven dat miljardair Heinz Hermann Thiele, die een belang van ongeveer 15,5 procent in Lufthansa heeft opgebouwd, wil praten met de Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz. Op de middag was de koerswinst kleiner geworden.

  Thiele dreigt ermee het reddingsplan voor Lufthansa van 9 miljard euro te torpederen. De Duitse overheid zou een belang van 20 procent krijgen in de luchtvaartmaatschappij en dat ziet de miljardair niet zitten.

  Thiele is zijn oorlogskas aan het uitbouwen. Donderdag liet hij weten dat hij van plan is 8 miljoen aandelen Knorr-Bremse te verkopen, wat ongeveer 760 miljoen euro zou opleveren. De opbrengst dient 'om mijnheer Thieles overige privé-investeringen te ondersteunen'.

  Het reddingsplan voor Lufthansa moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Er is ook nog geen oplossing voor de Belgische dochter Brussels Airlines. Volgens La Libre Belgique zou Lufthansa niet langer uitsluiten Brussels Airlines in faling te laten gaten of te verkopen.

 • Russische rente daalt naar laagste niveau post-Sovjet

  De Russische centrale bank heeft de rente met 100 basispunten geknipt tot 4,5 procent, het laagste niveau sinds de val van de Sovjet-Unie. De knip was groter dan de door economen verwachte verlaging met 50 basispunten. De monetaire autoriteit had de rente in april al met 50 basispunten verlaagd. 

  De centrale bank is niet bang dat de quarantainemaatregelen tot inflatie leiden:

  De inflatie-aanjagende factoren zijn grotendeels uitgeput. Maar de inflatiedrukkende factoren zijn sterker dan verwacht doordat de beperkende maatregelen langer duren.
  Centrale bank van Rusland

  'De inflatieverwachtingen van huishoudens en bedrijven zijn verminderd. In deze omstandigheden is er een risico dat de inflatie in 2021 onder onze doelstelling terechtkomt', zegt de monetaire autoriteit. De Russische centrale bank heeft een inflatiedoelstelling van 4 procent. 

  ©Bloomberg

 • CEO Wirecard stapt op | Handel geschorst

  Markus Braun neemt per direct ontslag als CEO van Wirecard. De beurshandel in het aandeel werd stilgelegd.

  Wirecard zit in zeer nauwe schoentjes. De betalingsspecialist moest donderdag voor de vierde keer op rij de publicatie van zijn jaarresultaten uitstellen omdat auditor EY nog altijd met vragen zit over een deel van de cijfers. Er zijn vooral vragen over een potentieel verdwenen 1,9 miljard euro die de betaalspecialist op een rekening voor derden zou aanhouden, maar waarvan geen enkel bewijs bestaat. Fraude wordt niet uitgesloten.

  Wirecard kelderde donderdag met 60 procent. Voor de Duitse beurswaakhond het aandeel om 12u45 schorste, noteerde het opnieuw met 44 procent verlies.

 • Sabca in nieuwe holding Blueberry

  Sabca en Sabena Aerespace vormen een nieuwe industriële Belgische groep in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Het meerderheidsbelang (96,85%) van Dassault Belgique Aviation in Sabca werd donderdag overgedragen aan de nieuwe holding Blueberry. Die is voor 50,01 procent in handen van Sabena Aerospace en voor 49,99 procent van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM).

  Blueberry zal nu een verplicht openbaar overnamebod uitbrengen op de resterende 3,15 procent van de aandelen. Daarna wordt de notering van Sabca op Euronext Brussel geschrapt. Blueberry heeft zijn ontwerpprospectus voor het bod ingediend bij de FSMA. Op het bod zelf is het nog even wachten. 'De beschikbaarheid van het prospectus en de memorie van antwoord van de raad van bestuur van Sabca worden in een later stadium via de media gecommuniceerd', aldus Blueberry.

  De beschikbaarheid van het prospectus en de memorie van antwoord van de raad van bestuur van SABCA zullen in een later stadium via de media worden gecommuniceerd.

  De beschikbaarheid van het prospectus en de memorie van antwoord van de raad van bestuur van SABCA zullen in een later stadium via de media worden gecommuniceerd.

 • Hoe gaat het met de soap die Euronext Brussel heet?

  Lees hier de spannende ontknoping!

 • Kinepolis komt deze zomer met drive-incinema

  Kinepolis lanceert deze zomer een nieuwe formule: de drive-incinema. Het belevingsconcept is 'Kinepolis On Tour' gedoopt. Kinepolis heeft twee locaties uitgekozen waar je vanuit je wagen van een film kan genieten: de 'idyllische velden' van Maldegem en Bilzen, meer bepaald in de schaduw van het kasteel van Alden Biesen. Voor de projectie stelt Kinepolis naar eigen zeggen 's werelds grootste mobiele LED-scherm op. De voorstellingen zijn gepland tussen 3 juli en 31 augustus.

  Het concept is bedacht door Kinepolis en de Geronimo-groep, in samenwerking met de VRT-zenders Eén, Radio 1, MNM en Radio 2, het automerk Mini en Coca-Cola Zero. Het productiehuis MoJuice staat mee in voor de organisatie en ontwikkeling.

 • Beurzen op winst na Chinees gebaar

  We werpen tussentijds een blik op de Europese beurzen en die staan intussen mooi positief. De Euro Stoxx 50 noteert 1,1 procent hoger, de Stoxx Europe 600 wint 0,8 procent.

  De indexen gaan mee met de Amerikaanse futures, die positief staan dankzij een belangrijke doorbraak in de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen. Na gesprekken in Hawaï liet China weten dat het de aankopen van Amerikaanse landbouwproducten versnelt om zo in lijn te zijn met wat in het Fase 1-handelsakkoord is afgesproken.

  De aandacht verschuift vandaag ook naar de EU-onderhandelingen over het stimulusprogramma van 750 miljard euro.

  Bloomberg merkt op dat de handel volatiel kan zijn omdat vandaag heel veel opties aflopen. Het is immers 'quadruple witching', wat doorgaans gepaard gaat met het herbalanceren van belangrijke indexen.

  In de VS kan het ook woelig zijn omdat vandaag Juneteenth wordt gevierd. Juneteenth is een onofficiële feestdag in de VS maar een officiële in de staat Texas. Op 19 juli 1865 werd in Texas – als laatste Amerikaanse staat – de slavernij afgeschaft en dat wordt jaarlijks herdacht. De viering zou de BLM-protesten extra kunnen aanwakkeren.

 • Analisten positief over nieuwe ING-topman

  'Geen verrassing, net op tijd', is de reactie van KBC Securities op de benoeming van Steven van Rijswijk tot CEO van ING . De man was steeds de 'front runner', zegt Jason Kalamboussis. Omdat van Rijswijk net als de vertrekkende CEO Ralph Hamers een veteraan is bij ING en al een prominentere rol speelde op de investeerdersdag in maart 2019, is hij de juiste kandidaat om Hamers' visie voort te zetten tot hij zijn stempel kan drukken, meent de analist. Hij herhaalt zijn 'strong buy'-advies en koersdoel van 8,50 euro.

  Ook Kepler Cheuvreux is niet verrast. 'Zoals verwacht wordt Steven van Rijswijk CEO van ING.' Volgens het beurshuis komt er een einde aan een periode van onzekerheid over het leiderschap. Dat is positief voor de koers van het aandeel. Kepler heeft voor ING een koopadvies en een koersdoel van 8,10 euro.

  'We verwachten geen ingrijpende veranderingen van de strategie en herhalen ons koopadvies', zegt UBS.

 • Herstel Belgisch consumentenvertrouwen zet door

  Het vertrouwen van de Belgische consumenten is in juni voor de tweede maand op rij gestegen. De vertrouwensindicator van de Nationale Bank steeg naar -19 punten, tegenover -23 punten in mei. Het vertrouwen herstelt omdat de beoordeling van de economische vooruitzichten verbetert. Maar de consumenten blijven erg somber over de evolutie van de werkloosheid.

 • Britse kooplust neemt weer toe

  De Britten hebben in mei veel meer aankopen gedaan dan verwacht. De kleinhandelsverkopen veerden met 12 procent op tegenover de dramatische maand april, toen ze een duik van 18 procent namen. De stijging ligt aan de bovenkant van de ramingen van economen. In vergelijking met een jaar eerder lagen de verkopen wel 13,1 procent lager.

  Dat meer geshopt wordt, is te danken aan de versoepeling van de lockdown. Een groot deel van de aankopen gebeurde echter online omdat de meeste fysieke winkels in het VK tot 15 juni gesloten waren.

  Voor een hoerastemming lijkt het te vroeg. 'Het herstel van de kleinhandelsverkopen in mei mag niet geïnterpreteerd worden als een teken dat de economie aan een gezond, V-vormig herstel van Covid-19 is begonnen', zei econoom Samuel Tombs van Pantheon Macroeconomics aan Reuters. De Britse inkomens zullen een dreun krijgen als in oktober het steunprogramma van de regering voor 9 miljoen arbeidsplaatsen afloopt.

  Shoppers op de fiets in Oxford Street ©Photo News

 • PharmaSGP maakt beursdebuut aan onderkant prijsvork

  De beurs van Frankfurt heeft een kersverse 'Neuling'. PharmaSGP maakte vanochtend zijn debuut op de koerstabellen. Het Beierse bedrijf dat voorschriftvrije geneesmiddelen maakt op basis van natuurlijke componenten, won bij de start 1,6 procent naar 32 euro.

  De aandelen werden geplaatst aan 31,5 euro. Die introductieprijs bevindt zich helemaal aan de ondergrens van de vooropgestelde prijsvork ondanks een grote interesse bij beleggers.

  Hier leest u meer over de beursgang die een belangrijke test vormt voor de beursintroductie van de Brusselse nieuwkomer Hyloris eind juni.

 • Europese aandelen in de kijker | Heijmans | Adyen | BASF

  De Europese beurzen lijken na een weifelende start toch meer afgetekend voor winst te kiezen. Een kwartier na opening noteert de Euro Stoxx 50 met 0,8 procent winst.

  Heijmans  wordt beloond voor een mooi contract in Rotterdam waar het meer dan 200 nieuwe woningen bouwt in een project met een investeringswaarde van 70 miljoen euro. De bouwgroep sterkt 3 procent aan.

  Adyen  wordt door Barclays genoemd als mogelijke winnaar van het boeltje bij WireCard. De betaalverwerker rukt met 1 procent op.

  WireCard  zelf krijgt een pandoering van 19 procent na de genadeval van 60 procent donderdag.

  BASF  zit in de verdrukking in Frankfurt met een verlies van 5 procent. De chemiereus stelde een nieuwe bestuursvoorzitter aan, Kurt Bock.

 • Brussel opent lichtgroen | ING | Colruyt | Mithra

  C'est parti. De laatste handelsdag van de week begint vlak. De Bel20 start met een openingswinst van 0,5 procent op 3.334 punten.

  ING verwelkomt de nieuwe CEO Steven van Rijswijk met 1,5 procent winst.

  Colruyt verliest 1,5 procent. ABN Amro is de twaalfde apostel die de weinig geliefde supermarktgroep een verkoopadvies geeft.

  Mithra  verliest 9 procent procent. De specialist in vrouwengeneeskunde deed donderdag een succesvolle plaatsing tegen 19 euro per aandeel (11 procent korting) waardoor de bestaande aandeelhouders een stukje verwateren.

  ING neemt bij opening de kop van de Bel20 na de benoeming van een oudgediende als nieuwe CEO. ©Dieter Telemans

 • Helft kiest voor dividend in aandelen bij Care Property Invest

  Care Property Invest  maakt het resultaat bekend van zijn keuzedividend dat bij de algemene vergadering op 27 mei voorlegde aan de aandeelhouders. In totaal stemden 52,2 procent van de aandeelhouders in het dividend te ontvangen in de vorm van nieuwe aandelen.

  Daardoor versterkt de vastgoedvennootschap zijn eigen vermogen met bijna zeven miljoen euro. Er werden 273.000 nieuwe aandelen uitgegeven aan 25,5 euro per stuk die vanaf vandaag verhandelbaar zijn.

 • Mithra geeft korting van 11 procent in kapitaalronde

  Mithra  haalde donderdag 65 miljoen euro op in een private plaatsing. Door de sterke vraag werd het beoogde bedrag van 55 miljoen opgetrokken. Er werden ruim 3 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven in een versnelde bookbuilding. De stukken werden verkocht aan 19 euro per aandeel, een korting van 11 procent op de slotkoers.

  De boeken werden ruim overschreven. Hoofdaandeelhouders François Fornieri, Alychlo van Marc Coucke, het Luikse fonds Nooshaq en het investeringsvehikel van de Waalse overheid (SRIW) droegen ongeveer een derde van de operatie.

 • ABN Amro zet Colruyt op verkopen: 'laagste marktaandeel sinds 2018'

  Na het jaarrapport van dinsdag, verlaagt ABN Amro zijn advies voor Colruyt  van houden naar verkopen. Het koersdoel wordt geprikt op 48 euro. Dat is 7 procent onder de slotkoers van donderdag.

  'Covid biedt minder rugwind dan verwacht', stelt analist Robert Jan Vos. 'Colruyt meldt een verlies van tien basispunten in marktaandeel naar 32,1 procent. Dat is het laagste marktaandeel sinds maart 2018.'

  Er zijn zeer weinig liefhebbers voor Colruyt in het analistenkorps: de supermarktketen telt nu 12 verkoopadviezen, 5 houdadviezen en één eenzaam koopadvies (van Degroof Petercam).

 • Europese beurzen op weg naar vlakke opening

  De Europese beurzen zullen bij de openingsbel gemiddeld 0,1 procent prijsgeven. Dat leren de futures.

 • Steven van Rijswijk nieuwe CEO van ING

  Steven van Rijswijk volgt Ralph Hamers op als CEO van ING . Dat meldt de bank in een statement. Van Rijswijk was de afgelopen jaren chief risk officer bij de bank waar hij al sinds 1995 in dienst is.

  Met van Rijskwijk kiest ING voor iemand die de bank al lange tijd van binnenuit kent. De 50-jarige manager werkte eerder bij de afdelingen fusies & overnames en kapitaalmarkten. In 2017 werd hij lid van de Raad van Bestuur.

  Ralph Hamers maakte eind februari bekend dat hij de overstap maakt naar de Zwitserse vermogensreus UBS. Na het vertrek van Hamers werd de loonpolitiek bij ING aan banden gelegd onder protest uit maatschappelijke en politieke hoek. Van Rijswijk zal zich met een lagere verloning dan zijn voorganger tevreden moeten stellen.

  De vijftigjarige van Rijswijk is al tien jaar aan de slag bij ING, onder meer als hoofd van de bedrijfsklanten en het risicobeheer.


 • Vers bloed in Frankfurt

  De IPO-regen uit de VS sijpelt ook door naar Europa. Ook in Frankfurt nemen ze straks een nieuwe telg op in de rangen. Pharma SGP tekent er voor wat een van de grootste Europese beursgangen van het jaar had kunnen worden. Maar het farmabedrijf dat geneesmiddelen maakt op basis van natuurlijke grondstoffen, zou zich tevreden moeten stellen met de onderkant van de prijsvork.

  Hier leest u meer over de operatie.

 • Veel interesse in beursnieuwkomer Hyloris

  De interesse voor de beursgang van Hyloris blijkt groot. De inschrijvingen voor het basisaanbod zijn nu al allemaal binnen. Hyloris startte pas twee dagen geleden met de inschrijvingen in een bookbuild die minstens zes dagen zou lopen.

  Daarmee is het basisaanbod van 5 miljoen aandelen afgedekt, maar de begeleidende instellingen kunnen wel nog bijkomende aandelen uitgeven. De omvang van de operatie varieert van 50 miljoen naar 71 miljoen euro.

  Hier leest u meer over de eerste Brusselse beursnieuwkomer in liefst anderhalf jaar.

 • Tussen stimulushoop en virusvrees

  Welkom op de laatste Markten Live van deze week. De aandelenbeurzen lassen een pauze in. Na een vlakke sessie op Wall Street moeten vroege winsten in Tokio en Seoel plaats ruimen voor verlies in een dunne handel. De volumes liggen op de Aziatische beurzen slechts op een derde van het recente gemiddelde. Sydney en Shanghai boeken voorlopig wel nog op bescheiden winst.

  Beleggers blijven de heropflakkering van sommige virus-hotspots afwegen tegen recordstimulusmaatregelen om de ergste impact van de pandemie op te vangen. Vooral in de VS laat het coronavirus nog sterk van zich horen. Het aantal besmettingen in Florida stijgt opnieuw sneller dan het weekgemiddelde en de ziekenhuisopnames in Texas kenden donderdag de sterkste toename tot dusver.

  Ondertussen blijven ook de Chinees-Amerikaanse spanningen sudderen. President Trump zei dat de VS een 'volledige ontkoppeling' van China zou kunnen nastreven.

  'In deze markt weten analisten, strategen, bedrijven noch portefeuillemanagers wat de bedrijfswinsten zullen zijn in 2020 of 2021', zei Kate Moore, hoofdstratege bij BlackRock. 'We ervaren zo veel disrupties in de economie en de consumptiepatronen dat de markt hoogst onvoorspelbaar is.'

  De koersenborden aan de buitengevel van de beurs van Tokio. ©EPA

   

   

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud