1. Markten Live
 2. Live blog

Bel20 zet eindejaarsrally voort

Bij de stroom kwartaalupdates wisten in de Bel20 vooral Aperam en Ontex te verrassen met enkele lichtpunten. Ageas, daarentegen, wist niet geheel te overtuigen en remde de eindejaarsrally van Bel20 een beetje af. WDP haalde 200 miljoen euro op.
 • Blik op morgen

  Wij sluiten de blog voor vandaag af. Morgen zijn we terug met vers beursnieuws. Tot slot nog de agenda voor morgen:

  DONDERDAG 07 NOVEMBER 2019

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Duitsland:

  Industriële productie september, 08.00 uur

  Eurozone:

  Europese Centrale Bank: economisch bulletin, 10.00 uur

  Europese Commissie: economische vooruitzichten, 11.00 uur

  Verenigd Koninkrijk:

  Bank of England: rentebesluit, 13.00 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  Solvay: resultaten derde kwartaal, 07.30 uur

  Cofinimmo: resultaten derde kwartaal, 17.45 uur

  Keyware: resultaten derde kwartaal, 17.45 uur

  Duitsland:

  Deutsche Telekom: resultaten derde kwartaal

  Siemens: resultaten vierde kwartaal 2018/2019, 07.00 uur

  Commerzbank: resultaten derde kwartaal, 07.00 uur

  HeidelbergCement: resultaten derde kwartaal, 07.00 uur

  • Munich Re: resultaten derde kwartaal, 07.30 uur

  • Lufthansa: resultaten derde kwartaal, 07.30 uur

  Frankrijk:

  • Engie: resultaten derde kwartaal

  • Euronext: resultaten derde kwartaal, 17.45 uur

  Italie:

  • Telecom Italia: resultaten derde kwartaal

  • Generali: resultaten derde kwartaal, 07.30 uur

  Japan:

  • Toyota Motor: resultaten tweede kwartaal 2019/2020, 07.00 uur

  Nederland:

  • ArcelorMittal: resultaten derde kwartaal, 07.00 uur

  Verenigd Koninkrijk:

  • Aston Martin: resultaten derde kwartaal, 08.00 uur

  Verenigde Staten:

  •Walt Disney: resultaten vierde kwartaal 2018/2019, 22.15 uur

 • Bpost doet beter dan verwacht

  De omzet van Bpost steeg 0,9 procent naar 881,5 miljoen euro. Terwijl analisten de lat hadden gelegd op 868,3 miljoen euro.

  Diezelfde waarnemers rekenden erop dat de genormaliseerde bedrijfswinst (ebit) zou eindigen op 32,4 miljoen euro. Maar met 38,3 miljoen (4,3 procent groei) doet Bpost beter.

  Lees hier meer.

 • DEME tekent twee contracten in Taiwan

  CDWE, een joint venture van het Taiwanese CSBC en de baggeraar DEME, heeft samen met Zhong Neng Wind Power twee contracten ondertekend voor het offshore windmolenpark Zhong Neng in Taiwan. 

  De contracten omvatten het transport en de installatie van de funderingen. Het windmolenpark dat door China Steel wordt ontwikkeld zou in 2024 klaar moeten zijn.

  DEME is een dochter van het beursgenoteerde CFE .

 • Euronext: omzetdaling van 13,4 procent

  Op de pan-Europese beursuitbater hebben beleggers voor 8,57 miljard euro aandelen verhandeld. Dat is 13,4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakt Euronext zojuist bekend.

 • Care Property Invest ziet reële waarde stijgen met een vijfde

  Zojuist komt Care Property Invest met kwartaalcijfers.

  De vastgoedgroep zag de reële waarde met 19,8 procent klimmen tot 624 miljoen euro. De epra-winst kwam uit op 13,9 miljoen euro, een stijging van 9,7 procent.

  Verder bleef de bezettingsgraad op 100 procent staan en nam de schuldgraad toe met 3,2 procentpunten tot 38,9 procent.

  Het bedrijf kon in het derde kwartaal vier vastgoedbeleggingen in Nederland aan de portefeuille toevoegen. 

 • Bel20 eindigt in het groen

  De Bel20 sloot de dag af met een winst van 0,2 procent op 3.860 punten. De toppers waren Aperam , Ontex en Galapagos . De floppers waren Ageas , Telenet en Umicore .

  De Europese beurzen sloten gemiddeld 0,2 procent hoger.

 • Jean-Paul Van Avermaet nieuwe CEO Bpost

  Jean-Paul Van Avermaet, de Belgische topman van de bewakingsfirma G4S, volgt Koen Van Gerven op als nieuwe CEO van Bpost .

  Lees hier meer.

 • Een rondje op Wall Street

  We doen hier een rondje rond de Amerikaanse beurs.

 • Olievoorraden VS stijgen opnieuw

  De Amerikaanse olievoorraden zijn vorige week wederom stevig toegenomen. Dat bleek uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Energie.

  De voorraden stegen met 7,9 miljoen tot 446,8 miljoen vaten, terwijl economen uitgingen met een klim van 1,4 miljoen vaten. 

  De stookolie- en dieselvoorraden daalden met 0,6 miljoen tot 119,1 miljoen en de benzinevoorraden slonken met 2,8 miljoen tot 217,2 miljoen vaten. 

 • Coty pronkt op Wall Street

  De kwartaalresultaten van het cosmeticabedrijf Coty werden goed ontvangen bij beleggers, het aandeel vliegt meer dan 13 procent hoger.

  Coty wist beleggers positief te verrassen met zijn nettowinst per aandeel. Deze kwam uit op 7 dollarcent, terwijl analisten rekenden op een winst van 6 dollarcent per aandeel. Daarnaast steeg de operationele marge van 6,9 naar 8 procent.

  De omzet viel wat tegen, deze daalde met 4,4 procent naar 1,94 miljard dollar. Analisten rekenden op een omzet van 1,97 miljard dollar. Vooral de omzet in de consumentencosmetica daalde harder dan verwacht met 9,7 procent. Deze tak heeft net als anderen in de sector te kampen met een afnemende vraag naar make-up-producten. Dat komt onder andere doordat jongeren minder make-up kopen en als ze het al kopen dan gebeurt dat meestal online.

  De cosmeticagroep bekijkt verder de mogelijkheden voor het verkopen van zijn professionele schoonheidsproductentak die onder andere de merken Wella en Clairol omvat. Hiermee wil het bedrijf zijn schuldgraad terugbrengen.

 • Arbeidsproductiviteit VS daalt onverwachts

  De Amerikaanse arbeidsproductiviteit is in het derde kwartaal onverwachts gedaald. Dat bleek uit cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics.

  Economen verwachtten een stijging van 0,9 procent, maar in plaats daarvan daalde de productiviteit met 0,3 procent. 

  Tegelijkertijd namen de arbeidskosten met 3,6 procent toe, terwijl economen uitgingen van een toename met 2,3 procent.

 • Spaarboekjes krimpen heel lichtjes

  De tegoeden op gereglementeerde spaarboekjes zijn in september met 12 miljoen euro gedaald naar 278,4 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Maar sinds begin dit jaar groeiden de spaartegoeden met 8,1 miljard euro, hoewel de spaarrente lager is dan ooit.

 • HP vliegt omhoog

  De pc-producent Hewlett Packard (HP) schiet hoger na het nieuws dat Xerox een bod op het bedrijf zou overwegen (zie post 8u17). Het aandeel wint bijna 12 procent.

 • Wat te verwachten van Solvay morgen?

  Opnieuw een pak kwartaalupdates morgenvroeg, onder meer van Solvay . De meeste analisten kijken vooral uit naar de strategische update die nieuwe CEO Ilham Kadri samen met die cijfers verschaft, maar we geven toch even de basics van de consensus mee. Die gaat uit van een kwartaal in lijn met het eerste halfjaar: vlak dus. De omzet zou heel licht stijgen naar 2,61 miljard euro, bij een brutobedrijfswinst (ebitda) die 3 procent afbrokkelt naar 581 miljoen euro. Net als over het tweede kwartaal zou het vooral de 'oude' afdeling zijn, Performance Chemicals, die groei laat optekenen. 

 • Gemengde Amerikaanse opening

  Op Wall Street openen de beurzen gemengd. De Dow Jones wint 0,1 procent, terwijl de S&P500 0,1 procent verliest. De Nasdaq trappelt dan weer ter plaatse.

  Beleggers lijken even een pauze te nemen na de stijgingen van de afgelopen dagen. De beurzen gingen hoger na bemoedigende signalen rondom de handelsbesprekingen tussen de VS en China. Volgens beide landen zit er schot in de zaak. Daarmee lijkt een 'eerstefasedeal' nabij.

 • Handel in WDP geschorst

  De handel in WDP, specialist in logistiek vastgoed, is geschorst. WDP haalt 200 miljoen euro extra kapitaal op bij institutionelen. Het is de eerste gereglementeerde vastgoedvennootschap die gebruik maakt van de nieuwe regelgeving die in april werd goedgekeurd.

  Lees hier meer.

 • Futures: Wall Street opent in het groen

  De Amerikaanse beurzen gaan volgens de futures in de plus openen. De Dow Jones , S&P500 en de Nasdaq zouden eensgezind 0,1 procent winnen.

 • Voor het overzicht van de Brusselse beursspiegel ...

  ... hierheen

 • Barry Callebaut gaat licht onder de lat door

  Barry Callebaut, ’s werelds grootste cacao- en chocoladegroep, boekte over het boekjaar 2018/19 (tot eind augustus) een nettowinst van 368,7 miljoen Zwitserse frank. Dat is 3,2 procent meer dan een jaar eerder. Analisten hadden iets meer verwacht: 376 miljoen.

  De winstgroei werd afgeremd door de vervroegde terugbetaling van een obligatielening. Zonder dat element bedroeg de winstgroei 10,4 procent in Zwitserse frank.

  De omzet ging 5,2 procent hoger naar 7,3 miljard Zwitserse frank, hoofdzakelijk dankzij de stijging van de cacaoprijs.

  Barry Callebaut bevestigt zijn prognose op middellange termijn: een toename van de verkoop met gemiddeld 4 tot 6 procent in de komende drie jaar.

  In Zürich geeft het aandeel 3,4 procent prijs.

 • BMW remt ondanks goede cijfers

  Ondanks een hogere omzet en een derde meer bedrijfswinst in het derde kwartaal moet BMW een stapje achteruit in Frankfurt. Hier kunt u zich verdiepen in de kwartaalcijfers.

 • Balta duikt 7 procent lager

  Balta  tuimelt 7 procent naar 2,70 euro. Het kwartaalrapport kan niet overtuigen, met een brutobedrijfswinst (ebitda) die onverwacht opnieuw 7 procent kromp. Het management blijft voor heel het jaar 2019 op een stabiele bedrijfswinst mikken, maar legt daarmee de lat niet bijster hoog: 2018 was immers een beroerd jaar, met een ebitda die 14 procent kromp naar 72,4 miljoen euro. 

  Degroof Petercam-analisten Nathalie Debruyne stipt aan dat probleem zich vooral bij de afdeling Rugs (losse taptijen voor binnen en buiten) situeert. Die afdeling zag de winstmarge ruim halveren tot 6 procent, van 13,7 procent in het derde kwartaal van 2018.

  Balta wijst als verklaring naar het leergeld dat de tapijtenproducent betaalt bij de opstart van e-commerce in de Verenigde Staten. Balta kreeg de voorbije maanden klachten van klanten die beschadigde tapijten toegezonden kregen, omdat de verpakking onvoldoende sterk bleek. Het gevolg was dat de groep vorig kwartaal flink kortingen op eerdere verkopen moest inboeken. 

 • .. en moet nu even uitblazen

  Met de jaarpiek heeft de Bel20  even op de adem getrapt. De beursbarometer ziet de winst halveren tot 0,2 procent, de Europese beurzen  noteren intussen vlak. 

 • Bel20 tikt even hoogste peil van het jaar aan ...

  U leest er hier meer over. Dit zijn de toppers en - paar - floppers van 2019:

 • Bel20 sluipt richting jaarpiek

  De Bel20 gaat ondanks de lagere start van Ageas 0,2 procent hoger op 3.860 punten en noteert dus op een zucht van de jaarpiek, 3.868 punten halverwege april. De sterkste winst is na de hoopgevende kwartaalupdates voor Aperam  en Ontex , maar die twee maken samen slechts 2 procent van de Bel20-korf uit. Ageas is in zijn eentje met 8 procent vier keer 'gewichtiger' in de beursbarometer. 

 • Kepler: 'Onderliggende winst Ageas valt tegen'

  Beurshuis Kepler Cheuvreux is niet onder de indruk van het kwartaalrapport van Ageas . 'De nettowinst van de verzekeringspoot ligt 12 procent boven de consensus, maar dat is vooral omdat de groep 60 miljoen euro meer meerwaarden boekte dan verwacht. Zonder die meerwaarden ligt het nettoresultaat met 208 miljoen 7 procent onder onze verwachtingen', becijfert analist Benoit Pétrarque. Hij handhaaft het 'afbouwen'-advies. 

  Het aandeel koerst in de vroege handel 2,3 procent lager naar 51,94 euro. Daarbij wel de kanttekening dat de verzekeraar nog altijd een stevige 32 procent hoger noteert dan begin dit jaar. 

 • Adidas: 'Niets gemerkt van handelstarieven'

  Het Duitse Adidas   zette sterke kwartaalcijfers neer. De omzet steeg met 6 procent tot 6,4 miljard euro. De operationele winst van 897 miljoen euro lag boven de verwachting. 

  De producent van sportartikelen zag de omzet in de VS herstellen na productieperikelen. Ook de Europese omzet steeg met 3,2 procent. Adidas wil van Europa weer een groeimarkt maken en het EK voetbal van volgend jaar moet daarbij helpen. 

  CEO Kasper Rorsted van Adidas zegt geen impact te hebben gezien van de handelsoorlog. Dat staat contrast met de opmerkingen van de CEO van concurrent Puma vorige maand.

  Adidas steeg dit jaar al 50 procent, en is dan ook een glansbelegging van GBL. Vandaag opent Adidas 1,3 procent hoger. 

 • KBCS zet koersdoel Agfa halve euro hoger

  Guy Sips van KBC Securities is best tevreden met de resultaten van Agfa-Gevaert . Hij heeft het over ‘een mooie set’, waarbij het bedrijf voor het tweede kwartaal op rij omzetgroei kon voorleggen.

  De analist heeft zijn waardering van de tak HealthCare IT opgetrokken omdat sectorgenoten sterk zijn gestegen. Hij heeft zijn som-der-delenwaardering bijgevolg aangepast. Dat brengt hem ertoe zijn koersdoel te verhogen van 4,3 tot 4,8 euro. Zijn advies blijft ‘bijkopen’.

  Sips noemt het ‘erg positief’ dat Agfa het veilingproces voor de IT-activiteiten van Agfa Healthcare tegen het einde van het jaar hoopt af te ronden.

 • RTL bevestigt jaarprognose

  De mediagroep RTL  behaalde in het derde kwartaal 3,5 procent meer omzet tot 4,5 miljard euro. De inkomsten uit digitale diensten gingen met 14 procent de hoogte in tot 755 miljoen euro. 

  RTL bevestigt de jaarprognose: een matige stijging van de omzet (van +2,5% tot 5%) en een matige daling van de ebitda (-2,5% tot -5%). 

  RTL Group registered 1,4 million paying subscribers for its streaming services in Germany and the Netherlands – up 50 per cent year on year.
  Thomas Rabe
  CEO RTL Group

 • 'Xerox overweegt overname HP'

  Volgens The Wall Street Journal overweegt Xerox , de producent van kopieertoestellen, een overname van printerproducent HP  . Zo zouden twee iconische namen die hun beste tijd gehad hebben onder één dak komen.

  Xerox zou minstens 30 miljard dollar veil hebben voor HP en de overname volledig in aandelen betalen. Een deal levert 2 miljard dollar aan jaarlijkse kostensynergieën op.

 • Pauze in eindejaarsrally

  De Aziatische beurzen noteren vlak en ook de Europese beurzen stevenen af op een vlakke opening, suggereren de futures. Gisteren sloot de Bel20 af op het hoogste peil sinds april. 

 • Duitse fabrieksorders verrassen positief

  De Duitse fabrieksorders kwamen in september 1,3 procent hoger uit dan in augustus. Dat is een pak beter dan verwacht (+0,1%). Tegenover september 2018 is er wel nog een terugval van 5,4 procent (-6,3% verwacht) 

 • Agfa verrast met omzetgroei in derde kwartaal

  Agfa-Gevaert heeft in het derde kwartaal iets beter gepresteerd dan verwacht. Vooral het feit dat de omzet met 2,6 procent groeide tot 553 miljoen euro is een opsteker.

  Analisten hadden immers een lichte omzetdaling (tot 528 miljoen euro) verwacht. Het Mortselse bedrijf schrijft de groei toe aan 'goede prestaties van de meeste groeimotoren' en aan de effecten van de offsetalliantie (met Lucky HuaGuang Graphics).

  De aangepaste bedrijfswinst (ebit), dus zonder reorganisatiekosten en niet-recurrente resultaten, steeg met 11 procent tot 24 miljoen euro. Dat is precies wat analisten hadden verwacht.

  Onderaan de tabel verschijnt een nettoverlies van 4 miljoen euro. Dat is iets beter dan verwacht.

  Over de verkoop van een deel van de IT-activiteiten van Agfa HealthCare zegt de beeldvormingsgroep dat het veilingproces zoals gepland verloopt en hopelijk tegen het einde van het jaar kan worden afgerond.

 • FSMA insidertransacties: Brazilianen verkopen voor 77 miljoen euro AB InBev-aandelen

  De holding BRC, die de Braziliaanse aandeelhouders rond Claudio Garcia, Cecilia Sicupira, Marcel Telles en Paulo Lemann vertegenwoordigt, heeft op 1 en 4 november circa 1 miljoen aandelen AB InBev  verkocht voor een totaal bedrag van 77,1 miljoen euro. De holding verkocht het grootste pakket tegen 71,79 euro per aandeel.

  Op beide dagen stond het AB InBev-aandeel opvallend onder druk, want de Bel20 kende telkens een sterke remonte.

  Ook in september verkocht BRC een flink pakket van 1,29 miljoen aandelen. Toen tegen 86 euro per aandeel, of 112 miljoen euro in totaal. Eind oktober kelderde AB InBev na tegenvallende bierverkopen in het derde kwartaal

 • Aperam boekt 'solide resultaten' in moeilijke omstandigheden

  Aperam , de Luxemburgse producent van roestvrij staal, heeft in het derde kwartaal over de hele lijn zwakker gepresteerd dan in het tweede kwartaal en dan een jaar eerder. Topman Timoteo Di Maulo verwijst niet alleen naar de klassieke seizoenszwakte in de zomermaanden, maar ook naar toegenomen druk van ingevoerde producten en zwakke markten.

  Uit de fabrieken van Aperam vertrok 418.000 ton roestvrij staal, 10 procent minder dan in het tweede kwartaal. De omzet kwam 10,8 procent lager uit op 972 miljoen euro.

  De winst kromp in hardere mate. De brutobedrijfswinst (ebitda) zakte van 95 miljoen in het tweede kwartaal tot 79 miljoen in het derde. Dat is evenwel meer dan waar analisten volgens het bedrijf op rekenden (69,6 miljoen euro).

  De bedrijfswinst kwam ruim een kwart lager uit dan in het tweede kwartaal op 43 miljoen euro. Met 37 miljoen euro was de nettowinst 35 procent minder dan in het voorgaande kwartaal.

  Aperam verwacht dat de vraag uitdagend blijft, maar rekent voor het vierde kwartaal toch op een lichte stijging van de brutobedrijfswinst. De netto financiële schuld (172 miljoen euro eind september) zou moeten afnemen.

 • Sterke resultaten voor Ageas

  Verzekeraar Ageas  behaalde over de eerste negen maanden van het jaar een nettowinst van 877 miljoen euro. Dat is iets beter dan de gemiddelde analistenverwachting (871 miljoen euro). De groei lag in de tak Leven met een verdubbeling van de winst, dankzij België en Azië.

  Het eigen vermogen lag eind september op 11,2 miljard euro of 58,58 euro per aandeel. Analisten dachten aan 10,4 miljard euro. 

  Dankzij de positieve ontwikkeling van de Chinese aandelenmarkten in het derde kwartaal konden wij belangrijke meerwaarden realiseren.
  Bart De Smet
  CEO Ageas

 • Balta iets onder verwachting, handhaaft jaarprognose

  Tapijtproducent Balta  haalde over het derde kwartaal een omzet van 155,6 miljoen euro. Een groei van 3 procent, maar iets onder de 159 miljoen waar KBC Securities op rekende. De brutobedrijfswinst (ebitda) zakt 7 procent naar 17,3 miljoen euro, terwijl KBC op een kleine stijging naar 18,9 miljoen rekende. 

  Toch zegt CEO Cyrille Ragoucy de prognose voor heel 2019 te behouden. Pro memorie: Balta liet in maart weten voor 2019 geen winstherstel te verwachten. Over 2018 zakte de brutobedrijfswinst 14 procent naar 72,4 mijloen euro. Over de eerste negen maanden van 2019 brokkelde de brutobedrijfswinst 2 procent af naar 54,6 miljoen euro. Ergo: over het vierde kwartaal moet er minstens 17,8 miljoen winst gedraaid worden. 

  Merk op dat analisten tot nog toe denken dat er dit jaar wel degelijk winstherstel zou zijn. KBC, bijvoorbeeld, rekent voor 2019 tot nog toe op 78 miljoen winst. 

 • Montea bevestigt dividendprognose

  De eigenaar van logistiek vastgoed Montea  zette over de eerste negen maanden van het jaar een winst per aandeel neer van 2,45 euro, tegenover 2,08 euro over dezelfde periode vorig jaar (+18%). De bezettingsgraad kwam eind september quasi stabiel uit op 98,6 procent. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten op de eerste vervaldag ligt op 8,1 jaar.   

  Montea herhaalt de jaarwinstprognose van 3,25 euro en een brutodividend van 2,5 euro. 

 • Ahold Delhaize scoort beter dan verwacht

  De supermarktketen Ahold Delhaize  haalde over het derde kwartaal een omzet van 16,69 miljard, een toename van 5,8 procent vergeleken met dezelfde periode in 2018 en een stuk beter dan de 16,5 miljard euro waar de analistenconsensus op mikte. 

  Idem voor de bedrijfswinst: die steeg van 698 naar 724 miljoen euro, terwijl analisten met 703 miljoen grosso modo op een stabilisatie rekenden. De groep scoorde vooral sterk in de Verenigde Staten, met ketens als Food Lion, Hannaford en Stop & Shop goed voor twee derde van de omzet. De omzet in winkels die minstens een jaar open zijn steeg 1,8 procent, duidelijk beter dan de 1,1 procent die analisten verwachtten.

  Ook in Nederland - goed voor ruim een vijfde van de groepsomzet - was de organische groei met 3 procent beter dan verwacht. In België - 8 procent van de verkopen - was de groei met 2 procent krek in lijn met de prognoses. 

 • Bone verbruikt minder geld in eerste negen maanden

  Bone Therapeutics  , het Waalse bedrijf dat celtherapie-oplossingen voor botaandoeningen ontwikkelt, heeft in de eerste negen maanden van het jaar 7,97 miljoen euro uitgegeven voor zijn operationele activiteiten. Dat is 2,05 miljoen minder dan in de overeenkomstige periode van 2018 werd verbruikt. De lagere uitgaven hebben te maken met hogere inkomsten uit toelagen en licenties, en met geringere klinische activiteiten na het voltooien van klinische tests.

  Als gevolg hiervan had Bone eind september nog 10,11 miljoen euro in kas. Het bedrijf herhaalt de verwachting over heel 2019 12 tot 13 miljoen euro te verbruiken.

  Vermits Bone nog geen product op de markt heeft, is het bedrijf nog steeds verlieslatend. Het bedrijfsverlies over de eerste negen maanden bedroeg 8,1 miljoen euro. Dat is iets minder dan een jaar eerder (-8,96 miljoen euro).

  Vóór het einde van het jaar is Bone van plan nog twee aanvragen voor klinische onderzoeken in te dienen. Het gaat enerzijds om een fase 2b-studie met het celtherapieproduct Allob voor moeilijk genezende botbreuken en anderzijds een fase 3-studie met de proteïne-oplossing JTA-004 voor osteoartritis in de knie.

 • Resultaten Ontex in lijn van verwachtingen

  Luierproducent Ontex zag de omzet in het derde kwartaal met 1,4 procent stijgen tot 574,4 miljoen euro. Op vergelijkbare basis was er een groei van 0,2 procent. De brutobedrijfswinst (ebitda) kwam uit op 61,4 miljoen euro, of een ebitda-marge van 10,7 procent. Zowel omzet als ebitda waren zoals verwacht. 

  Ontex realiseerde een hogere omzet in Brazilië en een sterkere groei in broekjes voor volwassenen en lanceerde een abonnementsformule voor babyluiers in de Benelux. 

  De nettoschuld daalde in het derde kwartaal met 23 miljoen euro tot 875,7 miljoen euro, dankzij 'een strikt beheer van het werkkapitaal'. De nettoschuld/ebitda ratio ligt nu op 3,68. 

  Onze commerciële prestaties in het derde kwartaal laten zien dat we uit het dal aan het klimmen zijn.
  Charles Bouaziz
  CEO Ontex

 • En deze avond: Bpost

  Nabeurs is er nog Bpost  en de vraag hoe fors er in het dividend wordt geknipt. U leert ook bij over de omgekeerde Dendermonde. Alstublief. 

 • Moeten er nog kwartaalupdates zijn?

  Goedemorgen! We zetten ons schrap voor een pittige ochtend met in het komende uur kwartaalupdates van Ageas , Agfa-Gevaert , Balta   en Ontex   We praten alles via deze blog aan elkaar. 

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud