1. Markten Live
 2. Live blog

Beleggers ontevreden over Facebook

De Amerikaanse economie groeit terug, wat een renteverhoging dichterbij brengt. Wall Street opent lager. Facebook krijgt een tik na zijn cijfers. In Brussel neemt GBL, de holding van rijkste Belg Albert Frère, een belang van 3 procent in sportreus Adidas.
 • Agenda

  We sluiten deze blog met een blik op wat morgen komen gaat.

  ECONOMIE/FINANCIEN

  Belgie:

  - Bruto binnenlands product tweede kwartaal, 15 uur

  Eurozone:

  - Werkloosheid juni, 11 uur

  - Inflatie juli, 11 uur

  Japan:

  - Inflatie juni, 1.30 uur

  Verenigde Staten:

  - Consumentenvertrouwen (Universiteit van Michigan) juli, 16 uur

  BEDRIJVEN

  Belgie:

  - Befimmo: halfjaarresultaten, 17.45 uur

  - Bekaert: halfjaarresultaten, 7.30 uur

  - Belgacom: resultaten tweede kwartaal, 7 uur

  - Belreca: halfjaarresultaten

  - Cofinimmo: halfjaarresultaten, 7.30 uur

  - Colruyt: publicatie jaarverslag op website

  - Financiere de Tubize: halfjaarresultaten, 8 uur

  - Pairi Daiza: jaarresultaten 2014/2015, 16.30 uur

  - Solvac: halfjaarresultaten en bekendmaking interimdividend, 17.45 uur

  - UCB: halfjaarresultaten, 7 uur

  - Umicore: halfjaarresultaten, 7.30 uur

  Frankrijk:

  - Airbus Group: resultaten tweede kwartaal, 7 uur

  - BNP Paribas: resultaten tweede kwartaal, 7 uur

  - Carrefour: resultaten eerste halfjaar

  Italie:

  - Intesa Sanpaolo: resultaten tweede kwartaal

  Nederland:

  - ArcelorMittal: resultaten tweede kwartaal, 7 uur

  Spanje:

  - BBVA: resultaten tweede kwartaal

  Verenigd Koninkrijk:

  - Lloyds Banking Group: resultaten eerste halfjaar, 8 uur

  Verenigde Staten:

  - ExxonMobil: resultaten tweede kwartaal

 • Cijferlawine eindigt in magere eindbalans

  De agenda oogde propvol met tal van resultaten van toppers uit het Europese bedrijfsleven. Maar wie op het einde van de dag naar de indexen kijkt, zou maar een flauw beursdagje vermoeden. De Bel20 sluit met een winst van 0,2 procent naar 3.726,85 punten. De Eurostoxx eindigt 0,1 procent hoger. Dit waren de grootste stijgers en dalers in Brussel.  

   

 • Whole Foods incasseert stevige klap

  De Amerikaanse luxesupermarktketen Whole Foods verwacht dat de omzet dit jaar maar 7 procent zal groeien in plaats van de eerder aangekondigde 9 procent. De cijfers staan onder druk van meer traditionele supermarkten als Wal-Mart. Beleggers reageren bijzonder ontstemd op de tijding. 

  Whole Foods sinks 10% after results miss targets http://t.co/eB1G8TkNsb $WFM is at its lowest since January 2012 pic.twitter.com/kKRGU82Pek— Michelle Coffey (@m_cof) 30 juli 2015

 • Beleggers 'don't like' Facebook

  Het sociale netwerk Facebook krijgt donderdag klappen van de Amerikaanse belegger. Een uurtje na de openingsbel stabiliseert het aandeel op een verlies van ongeveer 4 procent. Beleggers lijken vooral te focussen op de kostenexplosie van Facebook. Het afgelopen kwartaal namen de kosten toe met 82 procent. Mark Zuckerberg vraag het nodige geduld van zijn aandeelhouders, want die kosten situeren zich vooral in divisies die misschien niet meteen in geld te vertalen zijn: de virtuele brillenmaker Oculus VR, het project Internet.org dat wereldwijde internettoegang beoogt en onderzoek naar artificiële intelligentie. Maar zoals we allemaal weten: beleggers zijn ongeduldige types en gunnen ‘Zuck’ die tijd niet

 • 'AvH is geen holding'

  We komen nog eens terug op het rapport van Société Générale over Ackemans & van Haaren . Het advies gaat van 'kopen' naar 'houden' omwille van de sterke rally de voorbije maanden. 'De markt heeft het aandeel opnieuw ontdekt, waardoor het de afgelopen drie maanden 27 procent beter deed dan de Bel20.'

  Maar gelijk met het lagere advies krijgt de investeringsmaatschappij wel een hoger koersdoel: 149 in plaats van 140 euro. De analisten van SocGen berekenden nog eens de intrinsieke waarde van het aandeel en kwamen uit op een som van 166 en niet langer 156 euro.

  Die hogere uitkomst heeft in de eerste plaats te maken met met de koersstijging van CFE, het bouwbedrijf met baggeraar DEME in portefeuille dat voor 60 procent in handen is van AvH. Sinds hun vorige berekening van de intrinsieke waarde van AvH begin juni is CFE nog een ruim 10 procent gestegen.

  De tweede factor in de hogere intrinsieke waarde voor AvH is een herwaardering van Bank Delen. De analisten van SocGen berekenen de waarde niet langer door een vergelijking te maken met de rest van de Europese banksector, maar door een vergelijking te maken met beursgenoteerde vermogensbeheerders als Henderson, Julius Bear, Jupiter Fund en Schröders. Die zijn hoger gewaardeerd dan hun neefjes uit de bankenwereld.

  Op die intrinsieke waarde van 166 euro past SocGen een korting toe van 10 procent en niet van 25 procent, zoals bij andere Europese holdings. De reden zal AvH-topman als muziek in de oren klinken: 'Wij zien AvH niet als een holding, maar als een gediversifieerde industriële groep.' 

 • IMF verzet zich tegen Griekse redding

  Alhoewel het IMF mee onderhandelt over een nieuwe Griekse redding, kan het zelf niet opnieuw miljarden pompen in het reddingsplan, zegt de top van de instelling. Meer uitleg van collega Bart Haeck vindt u hier

   

  IMF-topvrouw Christine Lagarde en de nieuwe Griekse minister van Financiën Euclid Tsakalotos. ©REUTERS

 • Wall Street opent lager

  De futures komen uit, de Amerikaanse beurzen beginnen de dag met verliezen. De Dow Jones duikt 0,6 in het rood, net als de S&P500. De Nasdaq boert zelfs 0,7 procent achteruit. 

 • 'We mogen geen dividendverslaafden worden'

  Meer uitleg bij de cijfers van Vastned Retail Belgium en Intervest Offices & Warehouses leest u hier

 • Wat mag u verwachten van Bekaert en Umicore?

  Een vooruitblik op de resultaten van Bekaert en Umicore vrijdag voorbeurs vindt u op Bear & Bull.

 • Futures: Wall Street bang van hogere rente

  Wall Street is meer bevreesd voor een eerste renteverhoging sinds 2006 en dus het einde van het feestje op de beurzen, dan dat het opgetogen is met de aantrekkende economie. Volgens de futures zullen de belangrijkste indexen zowat 0,2 procent lager openen. 

 • Samsung, de marktleider in de verkoop van smartphones, wil de prijs van zijn paradepaardje, de Galaxy S6 en S6 Edge, 'aanpassen'. Dat liet het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf donderdag weten als reactie op de zwakke tweedekwartaalcijfers. Het bedrijf verkocht 8 procent minder mobiele telefoons dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. De smartphone-afdeling van Samsung boekte een operationele winst van 2,2 miljard euro, 38 procent minder dan vorig jaar. Ook in het eerste kwartaal presteerde Samsung niet goed.

 • Amerikaanse economie herleeft na zwakke start

  De economie in de VS is in het tweede kwartaal met 2,3 procent gegroeid. Dat is iets minder dan de verwachte 2,5 procent. Het goede nieuws is wel dat het groeicijfer voor het eerste kwartaal voor de tweede keer herzien is, ditmaal van een krimp met 0,2 procent naar een groei met 0,6 procent. In eerste lezing was de Amerikaanse economie zelfs 0,7 procent gekrompen in de eerste drie maanden van het jaar. 

  De heropleving van de economie maakt de kans groter dat de Amerikaanse centrale bank snel de rente - misschien in september al - zal verhogen. Het vooruitzicht van een hogere rente in de VS versterkt de dollar. De euro zakt naar 1,0927 dollar. 

   

 • Argen-X sluit licentie-overeenkomst

  Argen-X sluit in zijn zoektocht naar medicijnen tegen kanker een licentie-overeenkomt met de universiteit van het Zwitserse Bern. Beide waren al partners in pre-klinische studies voor het middel met de werknaam ARGX-110 tegen een vorm van leukemie die zich resistent toont tegen bestaande behandelingen. De resultaten van die pre-klinische studies staan vandaag in het vakblad Science Translational Medicine. Argen-X  is donderdag een van de grootste stijgers in Brussel.  

 • Toppers en floppers

  Aan het begin van de namiddag zijn dit de grootste stijgers en dalers op de beurs van Brussel. De Bel20 wint 0,2 procent naar 3.725 punten.

   

 • Ageas-dochter boekt forse winst

  Ageas  laat in een persbericht op de middag weten dat zijn Chinese dochter China Taiping Insurance Holding een verbetering van zijn nettoresultaat met 180 procent bekend maakt voor zijn eerst halfjaar. 'De verbetering is voornamelijk toe te schrijven aan de aanhoudende groei van de verzekeringsactiviteiten van CTIH en een substantiële toename van gerealiseerde meerwaarde op zijn aandelenportefeuille', klinkt het. Ageas heeft een belang van 24,9 procent in de verzekeraar met notering in Hongkong. Ageas raamt dat de fors hogere resultaten van de Chinese partner het eigen resultaat 

 • GBL stapt in Adidas

  GBL  stapt in het Duitse sportmerk Adidas. De holding van Albert Frère heeft een belang van 3 procent genomen. Aan de slotkoers van vorige week vrijdag - het tijdstip van de participatiemelding - is het pakket aandelen dat Frère verwierf 446 miljoen euro waard. 

 • 'Met telecomaandelen kopen beleggers cashflow'

  Tom Simonts van KBC Securities stelt vast dat de prijsverhogingen de Telenet-klanten niet heeft weggejaagd, integendeel zelfs. Gevolg hiervan is dat de kwartaalresultaten van het telecombedrijf een stuk beter dan verwacht zijn. ‘De Telenet-klanten worden verwend en ze zijn bereid om ervoor te betalen,’ aldus Simonts. Globaal gesproken is de telecomsector volgens hem een mand waar de belegger gerust zijn eieren in kan leggen. ‘Met telecomaandelen kopen beleggers cashflow.’

   

 • In tegenstelling tot de andere Europese beurzen, lijkt de Bel20 maar niet uit de startblokken te willen schieten. Boosdoener is AB InBev , dat wordt afgestraft na de publicatie van teleurstellende kwartaalcijfers. Het middagoverzicht van de Brusselse beurs leest u hier.

 • Thomas Cook winstgevender ondanks Tunesië

  De terroristische aanslag in Tunesië en de schuldencrisis in euroland Griekenland raken de resultaten van Thomas Cook Group  . De Britse reisonderneming verwacht een negatief effect van ongeveer 25 miljoen pond (circa 36 miljoen euro) op de winst van dit jaar. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend bij de presentatie van kwartaalcijfers. Toch boekt de groep betere resultaten.

  Thomas Cook boekte in drie maanden tot juni bij een omzet van 1,95 miljard pond een operationele winst van 3 miljoen pond, ten opzichte van een verlies van 50 miljoen pond een jaar eerder. Ondanks het negatieve effect van Tunesië en Griekenland verwacht de onderneming dat de resultaten dit jaar exclusief valuta-effecten hoger uitkomen.

  In ons land, net als in heel Europa, is Thomas Cook na TUI de grootste touroperator. De luchtvaartmaatschappij TC Airlines Belgium stelt ruim 300 mensen te werk, de touroperator vliegvakanties ruim 100. 

   

  ©© Axel Heimken/dpa/Corbis

 • Oplawaai voor inoxproducent Aperam

  Aperam   , dat noteert in Amsterdam, schotelde de belegger beter dan verwachte resultaten voor over het tweede kwartaal, maar ontgoochelde met zijn voorzichtige prognoses voor het derde kwartaal. Over de periode april-juni steeg de nettowinst van 36 naar 66 miljoen euro, ondanks een daling van de omzet met 12 procent tot 1,26 miljard dollar.

  De markt focust duidelijk op de minder gunstige perspectieven voor het lopende kwartaal en straft het aandeel af. De grootste aandeelhouder van Aperam is de familie Mittal die deze activiteit in 2011 afsplitste van de staalgroep ArcelorMittal. Aperam heeft ook een belangrijke fabriek in ons land, met name in Genk, goed voor ruim twee miljard omzet met circa 1.840 werknemers.

 • Accor optimistisch behalve over Franse hotels

  De hotelgroep Accor  , de nummer één van Europa en nummer vier van de wereld, verwacht over 2015 een verbetering van zijn resultaten. Maar de ambitie om een operationele winst te realiseren tussen 650 en 680 miljoen euro, ligt wel onder de marktconsensus van 688 miljoen. Het aandeel verliest dus terrein in Parijs.

  Accor mikt in alle regio's op verbetering, behalve dan op zijn thuismarkt Frankrijk. De eerste helft van het jaar steeg de groepsomzet op vergelijkbare basis met 4,1 procent, in Frankrijk was dat maar 1,9 procent. Hoewel Accor in 94 landen aanwezig is, komt toch drie kwart van de inkomsten uit Europa en ruim één derde uit zijn thuisland Frankrijk. 

  Ook in ons land is Accor, dat ketens bezit als Ibis, Novotel, Sofitel en Mercure, met afstand de grootste hotelgroep.

 • Motorenbouwer Safran primus in Euro Stoxx 600

  Het Franse Safran  , vooral bekend van vliegtuigmotoren, trekt zijn winstverwachting op voor heel 2015 nadat de groep het eerste halfjaar zijn nettowinst bijna verdubbelde tot 1,16 miljard. Daarmee zit de winstmarge ook op een record. De sterke prestatie heeft Safran voor een belangrijk stuk te danken aan de divisie 'diensten'. Op 30 juni puilde het orderboek uit met 9.580 motoren van de nieuwe generatie (LEAP) en bijna 4.000 'oude' motoren CFM56. Die motoren worden gebouwd in een joint venture met GE. Safran is in ons land actief via dochter Snecma Services in Zaventem (motorenonderhoud) en een meerderheidsbelang in Techspace Aero (Herstal), dat onderdelen voor verschillende types vliegtuigmotoren bouwt. Met een winst van bijna 8 procent staat Safran aan de kop van de Euro Stoxx 600.

   

  Yves Prete, CEO van Techspace Aero, waarin Safran een meerderheidsbelang heeft ©BELGAIMAGE

 • Duitse arbeidsmarkt blijft 'solid as a rock'

  De Duitse werkloosheid is in juli met 9.000 stuks gestegen. De werkloosheidsgraad blijft stabiel op het historisch lage 6,4 procent. Volgens Carsten Brzeski, hoofdeconoom van ING Duitsland, is de lichte stijging allesbehalve reden tot paniek: 

   

  Despite the small increase in non-seasonally adjusted terms, this labour market report is impressive. In fact, today’s numbers are the best July-performance since 1991. The labour market remains the showcase model of the strong German economy. Thanks to earlier reforms, ageing and immigration from crisis-battered Eurozone countries, the German labour market has become solid as a rock and looks almost fully immune against any short-term volatility.

   

  En dan komt Brzeski in zijn commentaarstukje nog tot deze vaststelling:

   

  Interestingly, Germany has become the second largest migration destination in the world after the US. Although this is currently posing new political problems and discussions, purely economically speaking immigration is a blessing for the economy as it could slow down the negative impact from ageing.

 • Engie stevig hoger na nucleaire deal

  Engie  - het voormalige GDF Suez - rapporteerde woensdag nabeurs een daling van de netto recurrente winst van 12 procent naar 1,8 miljard euro voor de eerste helft van het jaar, vooral door de lagere energieprijzen en de lagere productie in Belgische nucleaire centrales. Het dividend van 0,5 euro en de jaarprognoses werden wel bevestigd. 

  Woensdag sloot de Franse energiereus een akkoord met de Belgische overheid. De nucleaire rente die dochter Electrabel moet betalen, wordt meer dan gehalveerd. In plaats van 550 miljoen euro moet Electrabel dit jaar 200 miljoen en volgend jaar 150 miljoen op tafel leggen.

 • Bel20-winnaars en -verliezers houden elkaar in evenwicht

  De Europese beurzen zijn hoger aan de dag begonnen. De Eurostoxx50 boekt 0,3 procent terreinwinst. In Brussel hinkt de Bel20 andermaal achterop op het Europese gemiddelde. De sterindex noteert na ruim een half uur zowat vlak. De winst van Telenet , Engie  en Delhaize  compenseert het verlies voor Solvay  en AB InBev .

 • Spaanse economie trekt verder aan

  Spanje, nog niet zo gek lang geleden een van de probleemgevallen binnen de eurozone, blijft langzaam uit de put kruipen. In het tweede kwartaal groeide de economie 1 procent. Daarmee blijft het land op weg om dit jaar 3,1 procent te groeien.

   

  #Spain quarterly GDP growth rate continued to accelerate in Q2, up over Q1 by 1%. pic.twitter.com/bIZWxqlZf4— Edward Hugh (@Edward_hugh) 30 juli 2015

 • Banimmo schiet fors hoger na koopadvies

  Kort na de openingsbel is de vastgoedontwikkelaar Banimmo  de sterkste stijger. 

  KBC Securities verhoogt zijn advies voor het aandeel van 'houden' naar 'kopen', de richtprijs gaat 8 naar 9,5 euro. 'Don't miss out the opportunity', schrijft analist Koen Overlaet-Michiels. 

   

  We hebben alle projecten opnieuw geëvalueerd en we zien verschillende positieve evoluties:

  1) Voor verschillende moeilijke projecten is een oplossing dichter bij dan aangenomen

  2) De strategische verschuiving naar meer bouwen op maat bewijst zijn deugdelijkheid

  3) Er zit een latente meerwaarde in de retailprojecten in Frankrijk en die zullen wellicht snel verkocht worden.

 • KBC Securities verhoogt zijn koersdoel voor Galapagos  van 40 naar 55 euro, maar verlaagt zijn advies van 'kopen' naar 'bijkopen' door 'de sterke rally'.

  'De studie na 24 weken toont dezelfde sterke resultaten als na 12 weken. Ook de veiligheid blijft behouden, wat volgens ons het groot verschil kan zijn met concurrerende middelen als Xeljanz van Pfizer en zelfs Baricitinib van Lilly', meent analist Jan De Kerpel. 'De nieuwe data versterken ons geloof dat partner AbbVie 200 miljoen dollar op tafel zal leggen om het middel verder te ontwikkelen. Ons hoger koersdoeltoont dat we daar niet meer aan twijfelen. Maar we geloven ook dat aan de huidige waardering de waarde van Filgotinib in zijn huidige ontwikkelingsfase grotendeel ingeprijsd is. We blijven wel kopers van het aandeel bij elke dip.'

 • Bijltjesdag bij Shell

  Euronav vaart wel bij de lage olieprijs, want daardoor stijgt de vraag naar olieproducten en dus ook de nood aan transport. Maar bij olieproducenten vallen er slachtoffers door de lage prijs voor het zwarte goud. De volgende in de rij om zijn investeringen fors terug te schroeven is Royal Dutch Shell, dat zowat 7 miljard investeringen plant te schappen. Er verdwijnen ook 6.500 banen.

  Ondanks de moeizame marktomstandigheden is Shell wel van plan dividend uit te keren. Dit jaar gaat het om 1,88 dollar per aandeel. Voor 2016 wordt minimaal een vergelijkbaar bedrag uitgekeerd aan de aandeelhouders. Verder wil Shell nog steeds tussen 2017 en 2020 voor minstens 25 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen. 

 • Euronav nog sterker dan verwacht

  Euronav  sloeg in het tweede kwartaal volop munt uit de hoge tarieven voor het olietransport. De olierederij haalde vóór afschrijvingen een bedrijfswinst (ebitda) van 142,3 miljoen dollar (129 miljoen euro), bijna zeven keer meer dan de 22 miljoen dollar een jaar eerder. 

  Het nettoresultaat sloeg om van een verlies van 22,6 miljoen dollar naar een winst van 92,4 miljoen dollar of 0,58 dollar per aandeel. Dat brengt de nettowinst over het eerste halfjaar op 173 miljoen dollar of 1,13 dollar per aandeel. De rederij belooft op 20 augustus samen met de definitieve halfjaarcijfers ook het interimdividend aan te kondigen.

   

  ©Euronav

 • Lager dividend bij Vastned Retail Belgium

  Vastned Retail Belgium  heeft over het eerste halfjaar minder winst geboekt, een gevolg van 'een structurele herschikking' van de portefeuille. Ook over het hele jaar zal het resultaat dalen, de aandeelhouder mag dus een lager dividend verwachten.

 • Ontex krijgt koopadvies van SocGen

  Een dag na de puike resultaten krijgt Ontex  een hoger advies van Société Générale: 'kopen' in plaats van 'houden'. Het koersdoel blijft op 31 euro.

  Het besluit: 'Wij zien de huidige koers als een goed instapmoment in een aantrekkelijke structureel verhaal.'

   

  Het aandeel stond de jongste tijd wat onder druk door de vrees dat de groei van het marktaandeel van de 'private label'-producten in Europa begint te vertragen, wat tot een tragere omzetgroei en schuldafbouw en dus dalende marges zou leiden. Gezien de hoger dan verwachte marges, de bevestiging van de prognoses en het vertrouwen van het management tijdens de conference call gisteren, denken wij dat die vrees ongegrond is.

 • Intervest O&W biedt hoger dividend

  Vastgoedgroep Intervest Offices & Warehouses  boekte over het eerste halfjaar een operationele winst van 15,6 miljoen euro, een duidelijke stijging tegenover de 11,5 miljoen tijdens de eerste zes maanden van 2014. Per aandeel gaat de winst van 78 naar 96 eurocent. Intervest O&W  verwacht nu voor het hele boekjaar een winst tussen 1,78 en 1,89 euro per aandeel. Rekening houdend met een uitkeringspercentage van 90 procent, zou dat een dividend tussen 1,60 en 1,70 moeten opleveren..

 • Futures: Europese beurzen hoger

  Volgens de futures zullen de Europese beurzen hoger uit de startblokken schieten. De Eurostoxx50 zou zo'n 0,7 procent winnen.

  Ook in Azië was het beurssentiment positief. In Tokio is de Nikkei 1,1 procent hoger gesloten op 20.522 punten. In China en Hongkong staan de voornaamste indexen in de namiddaghandel op winst. 

 • Euronext profiteert van volatiliteit

  Beursuitbater Euronext boekt in het tweede kwartaal 11,9 procent meer opbrengsten uit de handel: 130,1 miljoen euro in vergelijking met 116,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De groei is te danken aan de volatiliteit op de markten, die beleggers meer aan het handelen zet. Het bedrijfsresultaat vóór buitengewone posten bedroeg 65,6 miljoen euro, een stijging van 21,5 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

  De groep boven de beurs van Brussel, Parijs, Amsterdam en Lisssabon schrijft wel 24,6 miljoen herstructureringskosten in de boeken. De nettowinst bleef daardoor onveranderd tegenover een jaar eerder op 28,7 miljoen euro. 

   

  Dit is het vijfde achtereenvolgende kwartaal met goede resultaten en een solide inkomstengroei. We kunnen ook melden dat wij onze eerder aangekondigde besparing van meer dan 60 miljoen euro al halverwege de tijdshorizon van ons strategische plan hebben behaald, dit dankzij onze voortdurende focus op kosten. Wij zetten ons in om besparingen tot 80 miljoen euro tegen eind 2016 te realiseren.
  Jos Dijsselhof
  Interim CEO Euronext

 • Gunstige testresultaten Galapagos bevestigd

  Galapagos  kondigde woensdag nabeurs op Wall Street de uitgebreide resultaten aan van de fase II-onderzoeken voor zijn reumaremmer filgotinib. In april had het bedrijf al de gunstige testresultaten na drie maanden vrij gegeven, nu volgde een stand van zaken na zes maanden. Het Mechelse biotechbedrijf besluit dat het geneesmiddel gelijkaardige gunstige resultaten kan voorleggen. Of zelfs nog iets betere. Hierdoor groeit de kans dat het Amerikaanse Abbvie 200 miljoen dollar neertelt om het medicijn in huis te halen.

 • Bel20 Resultatenoverzicht

  Goeiemorgen, we beginnen met een beknopt overzicht van de cijfers uit de Bel20 :

  - AB InBev  is in het tweede kwartaal op alle vlakken onder de analistenverwachtingen gedoken. Een zeldzame uitschuiver, onder meer te wijten aan het wegvallen van de WK-bonus en 'uitdagende handelsomstandigheden' in verschillende kernmarkten. 

  - De omzet van Delhaize  steeg in het tweede kwartaal naar 6,114 miljard euro, een groei van 3,2 procent. Daarmee doet de groep beter dan verwacht. Analisten verwachtten maar een omzetgroei van 0,9 procent. Ook de bedrijfswinst lag met 223 miljoen euro in het tweede kwartaal 26 procent hoger dan in het tweede kwartaal van vorig jaar (177 miljoen euro).

  - Bij Telenet , dat een van die zeldzame bedrijven met prijszettingsmacht blijkt, steeg de omzet 6 procent naar 448,7 miljoen, nog iets meer dan de 444,7 miljoen waar analisten gemiddeld op rekenden. De bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda), een belangrijke graadmeter van de rendabiliteit, steeg 11 procent naar 246,6 miljoen euro. Ook dat is beter dan verwacht, ook als we abstractie maken van een eenmalige meevaller van 8 miljoen. De nettowinst, traditioneel het meest volatiele lijntje van de resultatenrekening bij Telenet, steeg van 10 naar 90 miljoen euro of 0,77 euro per aandeel. 

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud