1. Markten Live
 2. Live blog

Beleggers rekenen op renteverlagingen

De Europese beurzen gingen dinsdag hoger. Powell hintte in een speech op soepel beleid. De handelszorgen ebden wat weg door bemoedigende signalen uit Mexico en China.
 • Blik op morgen

  Voor vandaag houden wij het voor gezien. Morgen zijn we weer bij u terug met het laatste beursnieuws. Tot slot nog de agenda voor morgen:

  WOENSDAG 05 JUNI 2019

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Eurozone:

  - PMI-dienstensector (indicator aankoopdirecteurs) mei, 10.00 uur

  - Kleinhandelsomzet april, 11.00 uur

  Verenigde Staten:

  - Werkgelegenheid privésector (cijfers sociaal secretariaat ADP) mei, 14.15 uur

  - ISM-dienstensector (indicator aankoopdirecteurs) mei, 16.00 uur

  - Federal Reserve: Beige Book (conjunctuurrapport), 20.00 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  - Coil: algemene vergaderingFrankrijk:

  - Vranken Pommery Monopole: algemene vergadering

 • Wall Street: Handelszorgen ebben weg

  We gaan dieper in op de wegebbende handelszorgen in dit artikel.

 • Bel20 sluit hoger

  De Bel20 sloot vandaag 1,1 procent hoger op 3.458 punten. De toppers waren Aperam , ING Group en Umicore . De floppers waren Colruyt , UCB en Proximus .

 • Techreuzen krabbelen op

  De techaandelen krabbelen weer wat op na de val van gisteren. Toen reageerden deze aandelen negatief op mogelijk strengere regels voor de grote techbedrijven. Diverse media meldden gisteren dat de Federal Trade Commission (FTC) en het ministerie van Justitie gezamenlijk onderzoek gaan doen naar de marktdominantie van de techreuzen. Hierdoor kunnen deze bedrijven in de toekomst meer aan banden worden gelegd.

  Apple  veert 2,6 procent hoger op het nieuws, Amazon  wint 1 procent en Alphabet  gaat 0,4 procent hoger. 

 • Ford en Levi Strauss gaan hoger

  De VS en Mexico zouden een goed gesprek hebben gehad over de immigratieproblematiek en de heffingen die de Amerikaanse president Donald Trump wil opleggen. Hierdoor kregen Amerikaanse bedrijven die veel in Mexico produceren een zetje:

  Het aandeel Ford  ging met 2,8 procent hoger door het positieve handelsnieuws. De Amerikaanse autoproducent heeft veel productielocaties in Mexico. 

  Ook Levi Strauss  produceert een groot deel van zijn jeans in het land, waardoor het 4,6 procent hoger ging.

 • Amerikaanse fabrieksorders dalen

  De orders die geplaatst worden bij Amerikaanse fabrieken zijn in april gedaald. Dit blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid. In maart steeg het aantal orders nog.

  Het aantal orders daalde met 0,8 procent. De daling is altijd nog minder erg dan economen hadden gedacht, want die voorspelden een krimp van 1,1 procent.

 • Powell: we blijven de expansie ondersteunen

  De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed) zegt in een speech dat hij de Amerikaanse economie zal blijven ondersteunen. Dit doet hij op een conferentie van de Fed in Chicago:

  We zullen gepaste maatregelen nemen om de economische expansie te ondersteunen, met een sterke arbeidsmarkt en een inflatiegraad van rond de 2 procent.
  Jerome Powell
  Voorzitter van de Fed

  De financiële markten verwachten dat de Fed de rente twee keer zal verlagen voor het einde van het jaar.

 • Tiffany heeft last van handelsoorlog

  Tiffany & Co presenteert vandaag tegenvallende de kwartaalresultaten. De vergelijkbare verkopen van de juwelier dalen met 2 procent, terwijl analisten rekenden op een daling van 1,2 procent. Ook de brutomarge krimpt erger dan werd verwacht.

  De juwelenverkoper heeft last van de handelsoorlog die de VS met China voert. Het bedrijf heeft last van een daling in de consumptie door Chinese toeristen, een belangrijke klantgroep. Maar de juwelier verwacht meer China-gerelateerde problemen. Want het verwacht dat de handelstarieven gaan stijgen op de juwelen die het naar China exporteert. 

  De verkopen aan Chinese toeristen zullen in de toekomst mogelijk voor meer ellende zorgen. Want eerder vandaag kondigde de Chinese overheid aan dat het haar burgers afraadt om naar de VS te reizen wegens veiligheidsredenen. (zie post 14u57)

  Het aandeel koerst 3,3 procent hoger.

 • Wall Street opent hoger

  De Amerikaanse beurzen staan in het groen. De Dow Jones , de S&P500 en de Nasdaq gaan 1 procent hoger.

 • Futures wijzen op hogere Amerikaanse opening

  De futures voorspellen een hogere opening op Wall Street. De Dow Jones en de S&P500 zouden met een winst van 0,7 procent aan de dag beginnen. De Nasdaq zou beginnen met een winst van 0,8 procent.

 • China raadt burgers af naar de VS te reizen

  Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken raadt haar burgers af om naar de VS te reizen. Dit doet ze vandaag door een veiligheidswaarschuwing af te geven:

  Recent hebben Amerikaanse veiligheidsdiensten zwaardere controles uitgevoerd bij het binnen- en buitengaan van het land en zijn Chinese burgers ondervraagd. Het ministerie adviseert Chinese burgers alert te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen.
  Ministerie van Buitenlandse Zaken

 • Trump belooft 'very fair deal' na brexit

  De Amerikaanse president Donald Trump belooft aan Theresa May een hele eerlijke deal na de brexit: 'Ik denk dat we een hele substantiële deal gaan sluiten, het zal een eerlijke deal zijn, ik denk dat we dat allebei willen'. 

  Dergelijke beloftes van Trump worden tegenwoordig met een korreltje zout genomen, sinds hij vorige week vrijdag tariefverhogingen aankondigde voor alle Mexicaanse producten. Deze tariefverhogingen kwamen na een vergevorderde handelsdeal die de North American Free Trade Agreement (NAFTA) moest vervangen.

 • Goed nieuws bij Sequana Medical

  Sequana Medical verwacht de alfapump in het eerste halfjaar van 2022 op de Amerikaanse markt te brengen, dat is vroeger dan verwacht. De alfapump behandelt de vochtophoping bij patiënten met levercirrose.

  De FDA (Food & Drug Administration) zet het licht op groen voor de start van de POSEIDON-studie, waarbij een 50-tal patiënten de alfapump krijgt geïmplanteerd.

  Het aandeel trekt 4 procent hoger. 

  De VS zijn een belangrijke markt, zeker met de toename in NASH (non-alcoholische steatohepatitis) die leidt tot levercirrose en bijgevolg ascites.
  Sequana Medical

 • Beurzen op winst

  De beurzen hebben hun openingsverliezen op de middag ingeruild voor winst. De Bel20  is in Europa bij de betere presteerders met een winst van 0,8 procent. Beleggers hopen op renteverlagingen. Australië gaf deze morgen het voorbeeld

  Belangrijker is uiteraard wat er in de VS gebeurt. Straks om 16 uur geeft Fed-voorzitter Powell een speech. De meeste economen verwachten nog geen renteverlaging bij de vergadering van de Federal Reserve op 18 en 19 juni. De Fed zou het verloop van de G20 later die maand in Japan willen afwachten. Mogelijk zorgt die top voor een afkoeling van de handelsoorlog. 

  Maar voor de Fed-vergadering in september verwacht Barclays een renteknip van liefst 50 basispunten, gevolgd door een nieuwe knip van 25 basispunten in december. Barclays ging  eerder uit van een status-quo over 2019. 

 • Australië verlaagt rente om inflatie op te krikken

  We gaan in dit artikel dieper in op de beslissing van de Australische centrale bank om de rente te verlagen (zie post 7u15). ING verwacht in augustus opnieuw een renteknip. 

  Wij verwachten dat de centrale bank in augustus de rente verlaagt naar 1 procent.
  Rob Carnell
  ING-econoom

 • Stel uw vraag aan Stefaan Gielens (Aedifica)

  Tijdens de dertiende editie van onze CEO Talks kunt u nu donderdag om 12 uur chatten met Stefaan Gielens van Aedifica.

  U kan hier al een vraag achterlaten. 

 • Koopadvies voor GBL

  ING hervat na een korte pauze de opvolging van de Brusselse holding GBL , en doet dat met (een onveranderd) koopadvies. Analist Hans D'Haese ziet de nieuwe strategie helemaal zitten: de gestage dividendbetalers zoals Engie of Total werden ingeruild voor groeibedrijven, die niet noodzakelijk beursgenoteerd zijn. De nieuwe strategie werd al aangekondigd in 2012 maar is nu echt volledig op dreef volgens D'Haese. De analist kent het bedrijf zeer goed, tot begin dit jaar verzorgde hij de relaties met beleggers en analisten.

  'Volgens ons zullen niet-genoteerde bedrijven een steeds groter deel van de portefeuille innemen. Hierdoor zullen de cashinkomsten (dividenden van de bedrijven waarin GBL belegt, red.) wat minder stabiel worden maar mogen we ook hogere rendementen verwachten,' redeneert de holdingspecialist van ING. 'Het gestaag stijgende dividend van GBL zou daardoor voldoende moeten ondersteund worden.' Volgens D'Haese betaalde GBL in de afgelopen 10 jaar ruwweg 4 procent van de eigen beurskoers uit, het dividendrendement.

  Nog een voordeel van de evolutie richting private equity is dat dit tot een hogere waardering kan leiden. 'Zo lang GBL dat maar combineert met transparantie over de waardering van die beleggingen.' In theorie plakken de beurzen een hogere holdingkorting - het verschil tussen de beurswaarde van een investeringsmaatschappij en zijn beleggingsportefeuille - op bedrijven die minder gul zijn met informatie. D'Haese merkt op dat die discount momenteel gevoelig hoger ligt dan in de afgelopen vijf jaar gebruikelijk was, terwijl GBL toch richting meer transparantie evolueert. 'Op een dag kan de discount zakken tot 15 of zelfs 10 procent, maar voorlopig ga ik uit van 20 à 25 procent.'

 • Inflatie eurozone daalt meer dan verwacht

  De inflatie in de eurozone is in mei gedaald naar 1,2 procent, tegenover 1,7 procent in april. Economen hadden 1,3 procent inflatie voorspeld. De kerninflatie, zonder voeding en energie, zakte naar 0,8 procent in plaats van de verwachte 0,9 procent, versus 1,3 procent in april.

  In april was de inflatie abnormaal hoog als gevolg van de timing van Pasen. De paasvakantie viel in 2019 volledig in april en daarom waren de prijzen van pakketreizen en vliegtuigtickets toen veel hoger dan in april 2018. Vorig jaar viel de paasvakantie gedeeltelijk in maart.

  De te lage inflatie verhoogt de druk op de Europese Centrale Bank (ECB) om extra stimuli te lanceren. De ECB vergadert donderdag. Maar behalve de bekendmaking van de voorwaarden van de geplande langlopende leningen aan de banken verwachte economen geen belangrijke maatregelen. De ECB streeft naar een inflatie van 'minder dan maar dicht bij 2 procent'.

  Er is ook goed nieuws over de Europese economie. De werkloosheidsgraad daalde in april onverwacht met 0,1 procentpunt naar 7,6 procent, het laagste peil sinds augustus 2008.

 • Vierde speler en nieuwe aandeelhouder Voo grootste risico's voor telecomaandelen

  De telecomaandelen in Brussel hebben het nog altijd moeilijk na de ratingverlagingen door Morgan Stanley (zie post van 8u17). De voornaamste redenen waarom de zakenbank de Belgische telecombedrijven herbekijkt, zijn het risico op de komst van een nieuwe speler en een mogelijk nieuw aandeelhouderschap bij de Waalse kabelgroep Voo, leert het uitgebreide rapport van 50 pagina's. Morgan Stanley merkt op dat beide dossiers gedreven worden door politieke beslissingen. In zijn koersdoelen houdt de bank nog geen rekening met deze dossiers, maar ze vormen wel een ernstig risico.

  In de eerste plaats is het risico op een nieuwe speler in België nog niet geweken, meent het analistenteam, dat bestaat uit vier researchers (Nawar Cristini, Emmet Kelly, Terence Tsui en Nicole Florack). 'België houdt zijn telecomveiling wellicht in de tweede helft van 2020. Het is mogelijk dat geen nieuwe kandidaten opduiken, maar je kan dat niet uitsluiten. De komst van een vierde operator betekent een neerwaarts risico van 10 procent voor de beurswaarde van Proximus , 11 procent voor Telenet en 50 procent voor Orange Belgium . Een roamingdeal tussen de nieuwe speler en Orange Belgium zou het neerwaartse risico voor deze laatste echter halveren.

  'Ten tweede zou een nieuw Voo kunnen verrijzen, denkt Morgan Stanley. 'De berichten over een nieuwe aandeelhouder bij de Waalse kabelgroep circuleren al langer. Maar voor het eerst hebben de gemeenten nu concrete stappen genomen om een deel van Voo te verkopen. Zowel Telenet als Orange Belgium hebben al interesse getoond.' Dat betekent vooral slecht nieuws voor Proximus: 'Een nieuwe aandeelhouder zou van Voo een veel sterkere concurrent kunnen maken. Proximus is daardoor kwetsbaar, want het heeft in Wallonië een dominant marktaandeel van 67 procent, schatten we. Een daling van het marktaandeel tot 50 à 55 procent, zou de vrije cashflow van Proximus met 17 à 24 procent doen zakken.'

  In volgorde verkiest Morgan Stanley Telenet boven Orange Belgium, met als hekkensluiter Proximus. De rating voor die laatste zakt van 'houden 'naar 'verkopen'. Telenet gaat van 'kopen' naar 'houden', terwijl het neutrale advies voor Orange Belgium niet wijzigt.

 • Geen nieuws is goed nieuws

  Greenyard-beleggers hebben een jaar om snel te vergeten achter de rug. Maar bij de resultaten van het boekjaar dat eindigde op 31 maart kwamen geen extra lijken uit de kast vallen. Het aandeel kan de vroege winst - tot 6 procent - deels vastghouden en noteert nu nog een dikke 3 procent hoger. Toch blijft het wachten op nieuws over een kapitaalverhoging die er duidelijk zit aan te komen: het bedrijf heeft het over gesprekken met grote investeerders die schouders onder een aandelenuitgifte zouden steken. De kapitaalverhoging zou tegen het einde van het huidige boekjaar een feit moeten zijn. In juni volgend jaar zullen de banken niet langer een oogje dichtknijpen voor de hoog opgelopen schuldgraad (nettoschuld/ebitda).

  'Het management zegt dat het de eerste effecten ziet van het transformatieplan, maar echt groot nieuws over de kapitaaloperatie kwam er vandaag niet,' reageert Kepler Cheuvreux. De sectorspecialist houdt Greenyard in de gaten maar geeft geen advies of koersdoel voor het aandeel.

  Terwijl het bedrijf tegelijk een kapitaalverhoging en desinvesteringen wikt en weegt om de schuld te verlagen, wil het ook de brutowinsto opkrikken. Alleen door zowel de teller als de noemer van de schuldgraad aan te pakken kan die ratio zo snel mogelijk naar beneden. 'De kostenbesparingen en commerciële inspanningen beginnen al vruchten af te werpen,' oordeelt Alan Vandenberghe van KBC Securities. 'Greenyard zegt ook dat april van dit jaar beter dan verwacht was. Het ziet er dus naar uit dat het bedrijf wat momentum vergaart, zij het van een  laag niveau (een gehalveerde aangepaste ebitda van 64,5 miljoen euro, red.). Het recente verleden bewees wel dat we positieve trens niet te snel mogen doortrekken.'

 • Bang & Olufsen keldert opnieuw 18%

  Alweer dramatische resultaten van Bang & Olufsen, de verkoper van luxe-electronica (luidsprekers, koptelefoons, tv's...). De omzet daalde in het voorbije boekjaar (dat eindigde op 31 mei) met 14 procent, wat nog slechter was dan eerder vooropgesteld (-10%).

  Klanten blijken steeds minder bereid te zijn om de dure tv's van Bang & Olufsen te kopen. Zo kost het BeoVision Eclipse TV-exemplaar zo'n 12.500 euro. 'We kampen met een zwakke vraag in Europa. Vooral de verkoop van tv's valt tegen', zei CEO Hendrik Clausen.

  Het aandeel verliest vandaag 18 procent.

  We zijn zeer ontgoocheld.
  Henrik Clausen
  CEO Bang & Olufsen

 • Singapore koopt 3% van Julius Baer

  Het Singaporese staatsfonds heeft een belang van 3 procent genomen in de Zwitserse privaatbankier Julius Baer. Dat is een opsteker voor Julius Baer die fors wil uitbreiden in Azië.

  Het is niet voor het eerst dat het fonds GIC zich interesseert in Zwitserse banken. Zo stak GIC UBS geld toe tijdens de financiële crisis. Twee jaar geleden halveerde GIC zijn belang in UBS. Het verklaarde zich 'ontgoocheld' dat zijn belegging na 10 jaar verlies had opgeleverd.

 • Beleggers pikken Greenyard op na rotjaar

  Het aandeel van Greenyard , de grootste fruit- en groenteboer van het land, is in de vroege handel de grootste stijger van de dag. De beurstrend is 's ochtends wel duidelijk negatief.

  Bel20: 

  Proximus: 

  Telenet: 

 • Shell wil 125 miljard dollar teruggeven aan aandeelhouders

  Royal Dutch voorspelt hogere dividenden zodra het lopende inkoopprogramma voor eigen aandelen van 25 miljard dollar afloopt volgend jaar.

  De Nederlandse oliereus verwacht tegen 2025 een vrije cashflow te genereren van 35 miljard dollar op basis van een olieprijs van 60 dollar (was 25 à 30 miljard dollar tegen 2021). Dat moet de groep toelaten om in de periode 2020-2025 maar liefst 125 miljard dollar (was 90 miljard dollar in 2016-2020) terug te geven aan de aandeelhouders.

  Shell verhoogt ook het investeringsbudget tot 30 à 32 miljard dollar van 2021 tot 2025, tegenover het huidige investeringstempo tussen 25 en 30 miljard dollar.

 • Aandeelhouders scharen zich achter groeier Xior

  Bijna tweederden (62,7%) van het aandeelhouderschap van kotenverhuurder Xior koos dit jaar voor een dividend in nieuwe aandelen. Zo blijft er meer winst in het bedrijf voor de groeier die sinds de beursgang in 2015 al ieder jaar een kapitaalverhoging deed.

 • KBC Ancora knipt dividend

  De monoholding KBC Ancora  knipt vandaag een brutodividend van 3,08 euro. Dat is 18 procent meer dan vorig jaar.

 • Europese beurzen openen lager

  Dat leert de stand van de futures.

 • Schuldgraad Greenyard valt hoger uit

  Fruit- en groenteconcern Greenyard sloot het vorige boekjaar af met een schuldenberg die 7,1 keer de brutowinst (aangepaste EBITDA) bedroeg. Dat is hoger dan de analistenverwachtingen, ook al had het bedrijf duidelijk laten weten dat het 2018-2019 een jaar wordt om snel te vergeten.

  De schuldgraad priemt ver boven de toegestane limiet van de banken uit, maar daarvoor kreeg Greenyard respijt tot midden volgend jaar. Op lange termijn wil het de ratio tussen de nettoschuld en de (aangepaste) EBITDA onder de 3 krijgen door (nog meer) activa te verkopen en tegelijk de bedrijfswinst op te krikken.

  Na het verlieslatende boekjaar komt er logischerwijs geen dividend. Greenyard geeft ook mee dat het onderhandelt met verschillende 'belangrijke investeerders' die bereid zijn een grote hap te nemen van de nieuwe aandelen die Greenyard binnenkort zal uitgeven om de kassa te spijzen en zo de schuld verder te verlagen. Meer details over die nakende kapitaalverhoging krijgen we nog niet.

 • Morgan Stanley verlaagt advies voor Telenet en Proximus

  Analist Terence Tsui van Morgan Stanley verlaagt het advies voor Belgische telecombedrijven. Voor Telenet  gaat het advies van  'kopen' tot 'houden', en voor Proximus  van 'houden' tot 'verkopen'. 

  Telenet telt hierdoor nog 8 koopadviezen, 10 houdenadviezen en 2 verkoopadviezen. 

 • Superbelegger stapt bijna volledig uit de markt na tweet van Trump

  De miljardair Stan Druckenmiller heeft na onderstaande tweet van Trump op 5 mei - waarin hij bijkomende invoertarieven op Chinese goederen aankondigde - massaal aandelen verkocht en Amerikaanse staatspapier gekocht. 'Laat ons zeggen dat ik voor de tweet voor 93 procent in de markt zat en na de tweet voor quasi nul', zei Druckenmiller gisterenavond tijdens een bijeenkomst van The Economic Club of New York. 'Ik heb dit niet gedaan om geld te verdienen, maar omdat ik in dit klimaat niet meer wil meespelen.'

  Druckenmiller noemt Amerikaanse treasuries (obligaties) de 'best game in town'. Hij acht het mogelijk dat de Fed de rente in de komende 18 maanden zal verlagen tot 0 procent. 'Ook goud is geen slecht idee'.

  Druckenmiller voorspelt dat de Amerikaanse economie in 2020 in een slechte vorm zal verkeren en hij denkt dat Trump hierdoor niet herverkozen zal geraken.

 • Big Tech op één dag 136 miljard dollar lichter

  Verscheidene mediaberichten in de VS doen uitschijnen dat de Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) en het Amerikaanse ministerie van Justitie een taakverdeling hebben afgesproken om de marktdominantie van techreuzen als Google, Amazon en Facebook tegen het licht te houden. Ook Apple, dat toevallig maandagavond nieuwe besturingssystemen voorstelt, zou in het vizier lopen.

  De gezamenlijke beurswaarde van Alphabet (-6,1%) , Amazon (-4,6%) , Facebook (-7,5%) en Apple (-1%) daalde gisteren met liefst 136 miljard dollar.

  Hierdoor zit de Nasdaq Composite overigens in correctie sinds 3 mei ging er 10 procent af.

  Lees hier ons volledig artikel.

 • Kleine Nyrstar-aandeelhouders in opstand

  Kleinere aandeelhouders van Nyrstar stellen zich vragen over de manier waarop de grondstoffenreus Trafigura de redding van het bedrijf heeft opgezet. ‘Dit is financiële piraterij.’ Enkelen van hen hebben advies ingewonnen bij de advocaten Robert Wtterwulghe en Laurent Arnauts (Watt Legal). Hun doel: de verdediging van hun belangen met het oog op de algemene vergadering van 25 juni.

  Lees hier ons volledig artikel.

 • 28-jarige cryptopionier betaalt 4,57 miljoen dollar voor lunch met Buffett

  De identiteit is bekend van de winnaar van de veiling voor een lunch met superbelegger Warren Buffett. Het gaat om de 28-jarige Justin Sun. Sun is de man die Tronix lanceerde, ook bekend als Tron of TRX token. De munten in omloop hebben een marktwaarde van 2,56 miljard dollar, goed voor de tiende belangrijkste cryptomunt ter wereld.

  Bitcoin is waarschijnlijk rattenvergif in het kwadraat.
  Warren Buffett

  De ondernemer wil naar eigen zeggen Buffett iets leren over digitale munten en de onderliggende technologie, blockchain. Buffett noemde in het verleden de bekendste digitale munt Bitcoin 'waarschijnlijk rattenvergif in het kwadraat'.

 • Australië verlaagt beleidsrente

  Terwijl westerse centrale banken begin dit jaar zowel links als rechts van de Atlantische oceaan het pad zochten richting hogere rentestanden, gaat down under de rente opnieuw omlaag.

  De Australiërs zoeken dekking tegen onzekere tijden voor de wereldeconomie door voor het eerst sinds september 2016 te sleutelen aan de stand van de rente. Het wil zo de inflatie op peil houden en mikt ook op een stijging van het aantal jobs. De werkloosheidsgraad steeg in april van 5 naar 5,2 procent.

  Het Australische parlement in Canberra. ©Bloomberg

  De rente zakt met een kwart van een procentpunt tot 1,25 procent. Dat is het laagste niveau ooit. In de drie jaar voordien lag de rente dus ook al gebetonneerd op een toenmalig laagterecord.

  Vannacht versterkte de Australische dollar tegen de andere grote munten, om al snel weer terug te vallen naar het niveau van voordien. De markten verwachten nog een renteverlaging in de nabije toekomst, ook al gaf de gouverneur van de Reserve Bank of Australia daar geen hint over. In mei had hij dat in een speech wel al gedaan over de renteverlaging die nu is doorgevoerd en dus ook door velen werd verwacht.

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud