Beste aandeel van 2013? Een lege doos!

Traders waren dinsdag meer bezig met hun eindejaarsplannen dan met handelen. Euronext ging gezapig hoger tijdens de halve dag handel, Punch kroonde zich tot aandeel van het jaar..

Hier vindt u de live verslaggeving over de markten: informatie van de redactie, van beurshuizen, sites en sociale netwerken. Heeft u suggesties, vragen en/of opmerkingen: aarzel niet, we houden er in de mate van het mogelijke rekening mee.

14.11 uur: Rest ons alleen nog jullie allen een prachtig, gezond, voorspoedig en rendabel 2014 te wensen, van heel onze marktenredactie. Tot volgend jaar!

14.01 uur: Zo, de handel in Brussel zit erop voor het jaar 2013. De Bel20 is het jaar 0,3 procent hoger geëindigd op 2.923,82 punten. Dat levert de Bel20 voor 2013 een return (inclusief nettodividenden) van 21,9 procent op. 

U krijgt zo dadelijk op de homepage nog een overzicht van de toppers en floppers van het beursjaar, maar hierbij toch al een sneak preview. Het beste aandeel van 2013 is Punch, na de verkoop van Xeikon een lege doos met vooral cash en wat Accentis. 

13.31 uur: Op de 'pork bellies' in Chicago na is er weinig link met de financiële markten, maar het zou toch zonde zijn jullie deze eindejaarsboodschap van een Zuid-Engelse slager te onthouden:

LOL Slager in Z-Engeland haalt uit naar veganisten. pic.twitter.com/SQVCA7dgnU"— Lia van Bekhoven (@LiavanBekhoven) 31 december 2013

 

13.26 uur: Niet vergeten dat we om middernacht een 18de lid in 's werelds onpopulairste club verwelkomen: Letland schakelt dan over de euro. De Letten hadden er in 2009 zelfs een pijnlijke 'moeder van alle interne devaluaties' voor over. Niet uit grote liefde voor Europese integratie, maar vooral om zeker uit de klauwen van de Russische beer te blijven.

Latvia sees joining euro as extra protection against Russia: http://t.co/A6vfrr4GWB < An economic solution to a political problem.— Stephen Kinsella (@stephenkinsella) 31 december 2013

 

13.21 uur: Het overzicht van de kalme Brusselse beurshandel leest u hier. Met focus op de radiostilte bij Euronav.

12.16 uur: Het jaaroverzicht van handelsinformatiekantoor Graydon is binnen en dat is weinig opbeurend. Met 1.109 faillissementen was deze maand de slechtste decembermaand ooit. Over het hele jaar steeg het aantal faillissementen met 11,34 procent tot 12.306, een absoluut record. In 2013 werden wel circa 74.000 nieuwe ondernemingen opgericht, maar dat is een daling met 5 procent.

11.39 uur: De vraag is maar hoe populair je wil zijn... In de afgelopen nacht werd de Apple Store in het Nederlandse Haarlem het doelwit van een ramkraak. De winkel was nog maar drie weken open. Het is nog onduidelijk of er iets buit is gemaakt.

Heel groot nieuws is dat jammer genoeg niet eens. Op 23 december was er ook al een ramkraak op een net geopende Apple Store in Berlijn. Dat gebeurde op vergelijkbare wijze. In Nederland zijn Apple Premium Resellers ook regelmatig doelwit van inbraken en overvallen.

11.15 uur: Gisteren nabeurs meldde Immobel dat de voorlopige oplevering is ondertekend voor het Belair-project in het centrum van Brussel. De Regie der Gebouwen tekende, voor rekening van zijn gebruiker, de Federale Politie.

Het huurcontract, dat huurinkomsten zal opleveren, gaat morgen in.

De voorlopige oplevering is een belangrijke stap in de afwikkeling van de verkoop van Immobels participatie in RAC 1 NV, de eigenaar van de eerste fase van het Belair-project, aan Hannover Leasing en een Aziatische investeerder.

11.04 uur: Spanje heeft geen aanvullende noodleningen meer nodig uit het permanente Europese noodfonds ESM (European Stability Mechanism). Het fonds liet dinsdag weten dat het steunprogramma waarmee het Zuid-Europese land noodlijdende banken van nieuw kapitaal heeft kunnen voorzien, is beëindigd. Sinds december 2012 heeft Spanje in totaal 41,3 miljard euro aan noodkredieten gekregen voor de herkapitalisatie van zijn banksector. De gemiddelde looptijd van die leningen is 12,5 jaar. Directeur Klaus Regling van het ESM noemde het 'een indrukwekkend succesverhaal' dat het land al na een jaar weer op eigen benen kan staan.

10.26 uur: Als om middernacht de kurken knallen, verwelkomt Europa Letland als 18de lid van de eurozone

Delighted to welcome #Latvia as 18th member of the #euro area at midnight http://t.co/7ftg7U6ChV— José Manuel Barroso (@BarrosoEU) December 31, 2013

10.12 uur: De beurs van Shangai houdt het dit jaar voor bekeken. Op de laatste handelsdag sloot de index 0,9 procent hoger op 2.116 punten. Over het hele jaar zette Shangai echter één van de slechtste prestaties van alle beurzen neer met een een daling van 6,75 procent.

10.05 uur: In de Aziatische stadsstaat Singapore zijn ze andere cijfers gewoon dan in het kabbelende Europa. Het voorbije jaar groeide de economie er met 3,7 procent, zo meldt eerste minister Lee Hsien Loong. Voor dit jaar mikt de regering op een groei van 2,0 en 4,0 procent, een wel erg ruime vork.

09.54 uur: Weinig animo in Brussel, waar het nog steeds wachten is op nieuws uit kamp Saverys over Euronav. In tussentijd verblijden we u graag al even met de visie van Google-topper Eric Schmidt op 2014. Iedereen een smartphone, big data-revoluties, en meer van dat lekkers:

09.00 uur: Euronext Brussel heeft zijn half dagje handel quasi onveranderd ingezet. De Bel20 zakt een minieme 0,09 procent. Binnen de korf steraandelen zitten geen grote bewegers. Op de brede markt zijn dit de grootste koerssprongen:

08.51 uur: De mail met insidermeldingen van de AFM ziet eruit alsof de Nederlandse beurswaakhond nog snel even zijn schuiven wou ledigen voor het jaar om is. Maar al die meldingen zijn van één en dezelfde persoon. Brouwerserfgename Charlene Heineken heeft enkele aandelen Heineken Holding ingekocht. En met enkele, bedoelen we eigenlijk: voor een slordige 50 miljoen euro

Oudejaarscadeau van de @AutoriteitFM in de mail pic.twitter.com/bSCsJYeap2— Jan Braaksma (@JanBraaksma_) December 31, 2013

08.33 uur: Onvolprezen collega Koen Lambrecht - een man geboren met viool in de hand - heeft een blog gepend over hoe je als belegger naar het Nieuwjaarsconcert van het Wiener Philharmoniker kan kijken. Op oudejaarsdag mag het al eens gaan over beleggen in Stradivari en Guarneri, in plaats van aandelen en obligaties, nietwaar? Te consumeren op onze Bear & Bull Blog

 

08.20 uur: Opvallend: Antony Jenkins, CEO van de Britse bankreus Barclays, is vanochtend te horen op BBC Radio Four. De minzame Jenkins - de absolute tegenpool van zijn voorganger Bob Diamond - is één van de gast-redacteurs in het vaak kritische duidingsprogramma 'Today', een show 'that should appeal to listeners seeking intelligent programmes in many genres which inform, educate and entertain' (dixit Auntie Beeb zelf). 

Jenkins is druk bezig aan een charmeoffensief om het geblutste imago van Barclays bij het Britse publiek wat te herstellen, een proces dat volgens Jenkins zelf een decennium in beslag kan nemen. Luisteren kan hier. Wie liever leest: The Guardian houdt een liveblog bij.

07.59 uur: In Brussel zullen de ogen gericht zijn op Euronav. De handel in het aandeel werd gisteren stilgelegd nadat het plots meer dan 8 procent opveerde. Het is voorlopig nog wachten op een persbericht vooraleer de koers hervat kan worden. Volgens website Tradeswindsnews zal het daarbij gaan om een stevige coup van Marc Saverys. Die zou op het punt staan 15 tankers van de VLCC-vloot van het Deense Maersk weg te kapen voor de neus van het Genmar van tycoon Peter Georgiopoulos.

Als het nieuws klopt, is dat een kwantumsprong voor Euronav. De vloot zou in één klap verdubbelen. Saverys zei eerder dat Euronav een pionier kan worden in de verdere consolidatie van de tankersector.

07.49 uur: Een van de zaken om in de gaten te houden blijft de situatie in Turkije. Nadat de Lira er gisteren even een dieptepunt raakte, steeg de munteenheid 's avondsnog in waarde. Ook de Turkse beurs veerde op. 'Een slechte dag voor doemdenkers', tweette de Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek.

Günlük piyasa hareketleri üzerine yorum yapmayı doğru bulmuyorum ama felaket tellalları için kötü bir gün - Borsa yükselmiş - Lira güçlenmiş— Mehmet Simsek (@memetsimsek) December 30, 2013

07.46 uur: Een bijzonder goede morgen gewenst op deze laatste dag van het jaar. Ook vandaag is er nog handel op verschillende markten, maar niet overal. In Tokio en Frankfurt waren ze gisteren al aan hun laatste handelsdag toe. Euronext en Londen houden het vandaag nog op een half dagje, in New York wordt de laatste dag wel tot het gaatje volgemaakt. Traditioneel is het een dag van lage volumes, maar wie weet wat gebeurt er allemaal.


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud