1. Markten Live
 2. Live blog
live

AB InBev bezorgt Bel20 mooie slotwinst

Beleggers waren gunstig gestemd door goede onderzoeksresultaten van een potentieel coronavaccin en beter dan verwacht Amerikaanse jobcijfers. De Bel20 kreeg een extra impuls via fanmail voor zwaargewicht AB InBev.
 • Tot morgen!

  Wij hangen onze lier aan de wilgen voor vandaag. Morgen belooft een dunne beursdag te worden: Wall Street blijft dicht omwille van Onafhankelijkheidsdag. Des te meer aandacht kunnen we in de liveblog besteden aan Europees beursnieuws. Prettige avond!

  VRIJDAG 03 JULI 2020

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Eurozone:

  • PMI-dienstensector (indicator aankoopdirecteurs) juni, 10.00 uur

  Verenigde Staten:

  • Wall Street gesloten t.g.v. Independence Day

   

 • Nicolas De Clercq van Kinepolis is CFO van het jaar

  Daags na de heropening van de bioscopen in België, krijgt Kinepolis  nog mooi nieuws. Financieel directeur Nicolas De Clercq is verkozen door weekblad Trends verkozen tot CFO van het jaar. De Clercq volgt Catherine Vandenborre, CFO van Elia, op die de titel vorig jaar won.

  'De Clercq zorgde er samen met CEO Eddy Duquenne voor dat de sterke groei van Kinepolis binnen een strak financieel keurslijf gebeurde', oordeelt de jury. 'Zo orkestreerde de 48-jarige Oost-Vlaming vorig jaar nog een private plaatsing van 225 miljoen euro en onderhandelde hij een uitbreiding van de kredietlijn bij de banken. Van dat financieringsbeleid plukt Kinepolis in coronacrisistijden de vruchten.'

 • Atenor zet eerste stappen in Nederland

  Atenor verwerft een belang van 50 procent in een ontwikkelingsproject in Den Haag. Op de hoek van de Verheeskade en de Lulofstraat zullen verouderde gebouwen plaats maken voor een nieuwbouw met circa 58.000 m² residentiële oppervlakte en op het gelijkvloers winkels. 'Deze herontwikkeling past binnen de structuurvisie van de gemeente Den Haag voor het Central Innovation District', zegt de vastgoedontwikkelaar in een persbericht.

  Het project in Den Haag is het eerste waar Atenor in Nederland bij betrokken is. Het bedrijf geeft te kennen dat het ook in andere steden in Nederland actief wil deelnemen aan de stadsvernieuwing.

  De investering in Den Haag sluit aan op de kapitaalverhoging van 77,4 miljoen euro die Atenor zopas heeft afgerond.

 • Brussel vlagt met mooie winst af

  De Bel20 mag rusten met een dagwinst van 2,1 procent op 3.402 punten. AB InBev profiteerde sterk van een fikse koersdoelverhoging van Berenberg. Ook ING kende een topdag.

  Toppers: 

  • Econocom: +5,2%
  • ING Group: +4,3%
  • Sofina: +4,3%
  • Care Property Invest: +4,0%
  • AB InBev: +3,2%

  Floppers:

  • Exmar: -4,2%
  • IBA: -3,2%
  • QfG: -2,9%
  • Solvac: -2,2%
  • Banimmo: -2,1%

 • Ter Beke overtuigt met keuzedividend

  De aandeelhouders van Ter Beke  hebben massaal gekozen om hun dividend te ontvangen in de vorm van nieuwe aandelen in plaats van in cash. Dat maakt de vleeswarenproducent bekend in een persbericht met de resultaten van zijn keuzedividend. 74 procent van de aandeelhouders koos voor een dividend in aandelen. Daardoor kan Ter Beke zijn eigen vermogen kan versterken met 3,6 miljoen euro (34.660 nieuwe aandelen).

 • Saxo Bank vreest einde van de vrije markt

  Saxo Bank stuurde een vooruitblik uit voor het derde kwartaal. De Deense bank, moeder van onder meer Binck Bank, toont zich daarin veel meer beer dan stier. Vooral de grote stimuluspakketten van overheden en centrale banken worden op de korrel genomen. 'Het bail-out-beleid waarbij momenteel alles en iedereen wordt ondersteund vergroot juist de economische risico’s en kan leiden tot het einde van de vrije markt als aanjager van onze groei.', zegt hoofdeconoom Steen Jakobsen. 

  De bank stelt zich vragen bij de sterke beurswinsten van de afgelopen tijd en vindt dat de markten een veel te sterke voorafname doen op het economische herstel na de lockdowns door de coronapandemie. 

  'Vooral de Amerikaanse rally roept vragen op', aldus hoofdeconoom Steen Jakobsen. 'Waarderingen in de VS zijn nu 65 procent duurder dan in Europa. Beleggers doen er in het derde kwartaal dan ook goed aan om naar Europese aandelen te kijken'. 

  Ook small caps die lokaal actief zijn op terreinen als consumentenproducten, gezondheid en nutssectoren, zijn volgens de bank interessant. 

 • Beurssensatie in Oslo: +650 procent sinds Nieuwjaar

  Hoewel de beurs van Kopenhagen afgetekend winnaar is in Europa in de eerste jaarhelft, vallen er ook in Noorwegen beursvedettes op. De Noorse beurs die nog op zowat 20 procent jaarverlies zit omwille van haar grote blootstelling aan de oliesector, heeft een groeitijger in de rangen.

  ArcticZymes Technologies 'kroont' zich in Oslo na een nieuwe koerswinst van 20 procent vandaag tot absolute winnaar in Scandinavië met een jaarwinst van 650 procent, een meer dan verzevenvoudiging. Het bedrijf uit Tromso aan de noordelijke westkust meldt dat het de handen in mekaar slaat met ReiThera, een Italiaans biotechbedrijf, om molecules voor de onwikkeling van covid-vaccins te produceren.

  ArcticZymes zoekt naar enzymen in de arctische wateren en gebruikt ze voor moleculaire research, diagnostica en therapieën. Het bedrijf heeft een beurswaarde van 1,7 miljard Noorse kroon (154 miljoen euro). 

 • Een update over de beursdag op Wall Street...

  ... waarin een niet nader genoemde elektrische autobouwer opnieuw alle aandacht wegkaapt, vindt u hier. 

 • Tesla gooit remmen los

  In New York neemt Tesla opnieuw een hoge vlucht met een winst van 9 procent naar 1.216 euro per aandeel. De elektrische autobouwer kwam met verkoopcijfers voor het tweede kwartaal en die lagen fors boven de verwachting. Tesla leverde 90.650 wagens in het afgelopen kwartaal, ruim boven de geprojecteerde 74.130, waar het databureau Refinitiv op mikte. Een prestatie die zwak gezegd indrukwekkend mag heten, gezien de lockdowns door het coronavirus. Tesla's enige fabriek in de VS, die in Californië, lag zes weken stil van eind maart tot begin mei. 

  De nieuwe klim volgt een dag nadat Tesla Toyota in beurskapitalisatie is voorbijgestoken. CEO Elon Musk riep zijn werknemers in een interne e-mail eerder deze week op om 'nog harder te werken zodat Tesla dit kwartaal niet langer verlies zou draaien'.

 • ‘Olievraag tegen 2022 weer op precoronapeil'

  Goldman Sachs ziet de wereldwijde vraag naar aardolie dit jaar met 8 procent dalen als gevolg van de coronapandemie om in 2021 weer met 6 procent te stijgen en in 2022 ‘volledig te herstellen’ tot het precoronapeil.

  De analisten voorspellen wel een uiteenlopende evolutie voor de gangbare brandstoffen. De vraag naar benzine zou het snelst herstellen omdat mensen weer gaan pendelen naar hun werk en een verschuiving wordt verwacht van openbaar naar privévervoer. Een bijkomende reden is dat mensen voor toeristische reizen veel meer de wagen dan het vliegtuig zullen nemen, als de afstanden niet te groot zijn. Dat zou vooral het geval zijn in de VS, Europa en China.

  De vraag naar diesel ziet Goldman Sachs tegen 2021 herstellen tot het niveau van voor de coronacrisis. Het verbruik zal gestimuleerd worden door overheidsinvesteringen in infrastructuurprojecten. De grootste verliezer van de crisis zal kerosine zijn. Zolang er geen vaccin is, zullen consumenten veel minder het vliegtuig nemen. Mogelijk verandert hun reisgedrag ook op lange termijn.

  Goldman Sachs denkt dat we de piek in de vraag naar olie niet voor 2030 moeten verwachten. Die uitspraak is opmerkelijk, want sommigen vermoeden dat we de piek al achter ons hebben en dat het olieverbruik zal afnemen door de stijgende productie van hernieuwbare energie.

  Een jaknikker in Texas ©REUTERS

 • Wall Street gaat gezwind van start

  Zoals verwacht gaat het flink hoger in New York. De Dow Jones gaat bij opening 1,4 procent hoger van start en de brede S&P500 doet er 1,2 procent bij. De Nasdaq Composite stijgt 1,2 procent.

 • Naar sterke opening Wall Street

  De Amerikaanse beurzen zullen met stevige winsten van start gaan, voorspellen de futures. De future op de Dow Jones noteert 1,8 procent in de plus, die op de S&P500 1,4 procent en die op de Nasdaq 1 procent. Met dank aan het prima banenrapport.

 • ExxonMobil schrijft miljarden af

  Ja hoor, daar is de volgende oliemajor al. Na BP en Shell boekt nu ook ExxonMobil  miljarden af op de waarde van zijn activa omwille van de coronacrisis. De prijzen van olie en gas zijn sterk gedaald door de lagere vraag.

  Het concern meldt een afschrijving in zijn divisie upstream (oliewinning). Het boekt er een minwaarde tussen 2,5 en 3,1 miljard dollar, wat de resultaten over het tweede kwartaal zal raken.

  De afboeking is veel lager dan die van de sectorgenoten BP en Shell, die respectievelijk maximaal 17,5 en 22 miljard dollar aan boekwaarde schrapten. ExxonMobil komt eind deze,  maand met kwartaalcijfers. Analisten rekenen op een verlies van 2,3 miljard dollar. In het eerste kwartaal leed ExxonMobil een verlies van 610 miljoen dollar. Dat was het eerste kwartaalverlies voor het bedrijf uit Texas in meer dan dertig jaar.

 • Jobcreatie in VS veel hoger dan verwacht

  Het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft voor de tweede maand op rij een veel beter dan verwacht jobrapport gepubliceerd. Het aantal jobs steeg in juni met 4,8 miljoen. Economen hadden slechts 3,2 miljoen extra banen voorspeld. De werkloosheidsgraad zakte met 2,2 procentpunten naar 11,1 procent in plaats van de verwachte 12,5 procent. Het maandelijkse jobrapport vergelijkt de toestand van midden juni met die van midden mei.

  Recentere wekelijkse cijfers die op hetzelfde moment zijn gepubliceerd, zijn minder gunstig. Het aantal eerste aanvragen van een werkloosheidsuitkering daalde vorige week slechts lichtjes naar 1,43 miljoen. Economen hadden 1,35 miljoen steunaanvragen verwacht. Het aantal Amerikanen met een werkloosheidsuitkering steeg in de week tot 20 juni heel lichtjes naar 19,29 miljoen.

 • Brussel: We zetten alles op een rij...

  ... in ons beursverslag: hierheen!!

 • Update panne Deutsche Börse: 35 procent minder volume

  De drie uur durende storing in het elektronische handelsplatform van Deutsche Börse woensdag heeft tot een aanzienlijke daling geleid van de volumes op de betrokken markten. De volumes op de Duitse Dax lagen 35 procent lager, het laagste niveau sinds 25 mei. In Boedapest en Praag, die ook handelen op het platform van Deutsche Börse, daalden de volumes met 47 procent en 66 procent.

  Andere beurzen die niet getroffen waren door de crash van het handelssysteem zagen eveneens een stevige volumedaling. Met volumedalingen in Londen, Frankfurt en Brussel van zo'n 7 procent.

  De panne kwam vervelend genoeg op de dag dat Duitsland het voorzitterschap van de Europese Raad op zich nam. Iets waar Deutsche Börse mee uitpakte op Twitter.

 • KBCS neemt Care Property op in Dynamic Top Pick List

  Care Property Invest staat vandaag bij de sterkste stijger op Euronext Brussel. KBC Securities heeft het aandeel toegevoegd aan zijn Dynamic Top Pick List.

  Analist Wido Jongman heeft lof voor het actieve overnametraject, waardoor 2020 voor Care Property qua investeringen een recordjaar lijkt te worden. Hij denkt dat de netto huuropbrengsten dit jaar meer dan 25 procent zullen stijgen tegenover 2019 en dat het zorgvastgoedbedrijf zijn prognose voor de winst per aandeel zal kloppen.

  Care Property haalde een goede week geleden 60 miljoen euro op met een kapitaalverhoging (tegen 27,25 euro per aandeel). De schuldgraad zal daardoor in het tweede kwartaal uitkomen op 45 procent, schat Jongman, wat nog heel wat ruimte biedt voor investeringen.

  In de Dynamic Top Pick List zitten naast Care Property Invest volgende (ongewijzigde) aandelen: AB InBev, Ahold Delhaize, Barco, Basic-Fit, Hal Trust, Inventiva, NN Group, Recticel, UCB, VGP en WDP.

 • Europese werkloosheid stijgt amper

  De werkloosheidsgraad in de eurozone bedroeg in mei 7,4 procent. Dat is slechts 0,1 procentpunt meer dan in april. Eurostat wijst er echter op dat zijn berekeningswijze niet toelaat de impact van de lockdownmaatregelen op de arbeidsmarkt helemaal te vatten.

  De geringe stijging lijkt een groot succes en doet Europa gunstig afsteken bij de Verenigde Staten, zegt Bert Colijn, de hoofdeconoom van ING. Het gunstige werkloosheidscijfer is wellicht te danken aan het hoge aantal mensen dat van een systeem van werktijdverkorting geniet. Daarmee worden ontslagen tijdelijk vermeden.

  Hij waarschuwt echter dat we niet te vroeg victorie mogen kraaien. De Europese werkloosheid zal de komende maanden verder oplopen, verwacht hij, omdat het een hele tijd zal duren eer de economie weer op het precoronaniveau zit. 

 • Primark-eigenaar schiet hoger

  Associated British Foods (ABF), de eigenaar van de budgetkledingketen Primark, wint meer dan 5 procent in Londen dankzij een optimistische tradingupdate. ABF meldde dat de verkoop in de heropende winkels van Primark bemoedigend was.

  In maart werden alle 375 Primark-winkels gesloten vanwege de corona-uitbraak. Vanaf begin mei werden de lockdownmaatregelen versoepeld en konden de verkooppunten geleidelijk weer opengaan. Sinds 15 juni zijn de 153 winkels in het VK weer toegankelijk.

  In de zeven weken tussen 4 mei en 20 juni verkocht Primark voor 322 miljoen pond, wat amper 12 procent minder was dan een jaar eerder. Het cijfer van 12 procent is veel beter dan verwacht, zegt ABF. Toch betekent de lange lockdown dat de winst van Primark, dat niet online verkoopt, dit jaar flink lager zal uitkomen. Voor het boekjaar 2019-2020 rekent Primark op een aangepaste bedrijfswinst van 300 tot 350 miljoen pond tegen 913 miljoen in 2018-2019.

  De kruideniersactiviteiten van ABF – onder meer het broodmerk Kingsmill, de Twinings-thee en de Jordans-ontbijtgranen – houden goed stand. Dankzij een goede verkoop in het retailkanaal, die de zwakte in foodservice compenseerde, boekte de kruideniersafdeling 9 procent meer omzet in het derde kwartaal. ABF is ook actief in suiker en veevoeder.

  Klanten staan in de rij aan een Primark-winkel in Edingurgh. ©AFP

 • ECB voedt bankenrally

  We hadden het in de post van 9u48 al over de banken. Intussen wint de hausse nog aan kracht. De Euro Stoxx Banken-index, de korf met 23 grootbanken uit de eurozone, koerst 4,6 procent hoger. 

  Voor KBC  is er een kleine 4 procent winst, ING  en BNP Paribas  winnen 4 à 5 procent en voor ABN AMRO  is er zelfs bijna 6 procent winst. Analisten verwijzen naar de 'consultatieronde' over de sector die de Europese Centrale Bank woensdag online heeft gezet. 

  In grote lijnen komt het erop neer dat Frankfurt 'levensvatbare fusieprojecten' niet in de weg zal staan met (te) strenge kapitaaleisen. 'De ECB zal geloofwaardige integratieplannen niet penaliseren met hogere kapitaalvereisten', klinkt het letterlijk. 

  'De richtlijnen betekenen dat het voor banken gemakkelijker wordt in te schatten welke kapitaalbuffers de regelgever een potentiële fusiegroep zal opleggen, wat de kansen op een fusie- en overnamegolf in de sector verhoogt', stelt ING. De versnipperde Europese bankensector is Frankfurt al langer een doorn in het oog, omdat die versnippering een hinderpaal is bij het streven naar een eengemaakte Europese kapitaalmarkt. 

  De ruggensteun van de ECB is ten zeerste welgekomen. De bankensector in de eurozone verloor dit jaar al 33 procent. Dat is een nog grotere klap dan de olieaandelen (-30%) en de toerismesector (-25%).

  De bankaandelen kwakkelen al jaren, vooral omdat het nulrentebeleid van de centrale bank de inkomsten uit het kernmetier - kortlopende deposito's in langlopende kredieten recycleren - aanvreet. Daar komt de toenemende concurrentie van fintechspelers zonder duur kantorennet bij en - dit jaar - de vrees voor fors oplopende probleemkredieten door de historische klap die de coronacrisis uitdeelt. 

 • KBCS over Leasinvest

  Analist Wido Jongman van KBC Securities reageert op de covidupdate van Leasinvest (zie post 8u06), waarin het zegt dat de onderhandelde huurverlagingen 4 miljoen euro kosten. 'We denken dat de verwachte financiële impact juist zal zijn. Retail Estates zei eerder al in een update dat het van de 7 tot 8 weken lockdown 50 procent van de huur heeft kwijtgescholden. Als je bij Leasinvest uitgaat van 50 procent zou dat neerkomen op net wat minder dan 4 miljoen. Maar omdat twee grote winkelcentra in Luxemburg veel extra klanten uit het buitenland hebben gemist, zijn daar mogelijk meer verlagingen gegeven.'

  Jongman wijst er ook op dat in het eerste kwartaal al bleek dat het in Oostenrijk juridisch niet mogelijk was om huur te innen tijdens een lockdown:

  Uiteindelijk hebben ze in Oostenrijk wel iets van huur ontvangen, maar dat was niet veel. Mede daardoor komen de gemiste inkomsten uit retail hoger uit voor Leasinvest.
  Wido Jongman
  Analist bij KBC Securities

  De analist stelt voorts dat een huurverlaging met 50 procent en 'faire deal' is. 'Beide kanten van de onderhandelingstafel hadden dit niet voorzien. Als je dat kunt doen, is dat fair naar je huurders toe.' 

  Jongman zegt verder dat het stootkussen van Leasinvest kleiner is dan dat van Retail Estates. 'De schuldgraad van het bedrijf is met ongeveer 58 procent aan de hoge kant. Dat is nog wel onder de grens van de bankconvenanten van 60 procent. Maar daarmee heeft het bedrijf minder buffer tegen mogelijke afschrijvingen op commercieel vastgoed of om klappen op te vangen bij een mogelijke tweede golf.'

 • Kepler zet Materialise op 'vermijdlijst'

  Het beurshuis Kepler zet de Leuvense 3D-printingspecialist Materialise op zijn lijst met te vermijden aandelen. 'De risico's voor de winst bouwen zich op omdat Materialise blootgesteld is aan de sector van geplande operaties (die zijn uitgesteld door corona, red.), de auto-industrie en de luchtvaartbranche. Ook de softwareverkoop zal op korte termijn verzwakken. Het management neemt de juiste beslissingen, maar we denken dat de winst zal verslechteren.' 

  We denken dat de verhouding tussen risico en beloning is verslechterd.
  Kepler

 • Kepler haalt Ontex uit favorietenlijst

  De luierproducent Ontex mag niet langer in het favorietenclubje van Kepler zitten. 'Het aandeel heeft nog altijd een koopadvies. We denken dat de brutobedrijfswinst hoger zal uitvallen dan de markt verwacht, omdat we rekenen op lage grondstoffenkosten en grotere kostenbesparingen door het herstructureringsplan.'

  Maar het bedrijf heeft recentelijk last gehad van onzekerheden in Latijns-Amerika, vooral op het gebied van valutaschommelingen. We zijn bang dat de resultaten van het eerste kwartaal op korte termijn geen grote impuls aan het aandeel zullen geven', klinkt het bij het beurshuis.

  'Voorts zien we in Ontex een mooi herstelverhaal, maar de vooruitzichten op middellange termijn zijn slecht omdat de onderneming in een zeer competitieve markt zit.'

  Kepler behoudt zijn koersdoel van 22 euro.

 • Banken op kop in Europa

  Het zijn vandaag die banken die de Europese beurzen aanvuren. De banken gaan gemiddeld met 2,1 procent vooruit in Europa. De Duitse Commerzbank wint 2,7 procent, HSBC klimt 2,7 procent en Banco de Sabadel veert 3,1 procent op. 

  Ook in Brussel zijn de banken de sterkste stijgers: KBC gaat 2,9 procent omhoog en ING 2,8 procent. 

  Het is niet vreemd dat de vaccinhoop een extra sterk effect heeft op bankaandelen. Want voor banken is het van groot belang dat er snel een vaccin komt. Dat verkleint de kans op strengere lockdownmaatregelen die bij een mogelijke tweede golf genomen moeten worden. Bij de eerste lockdown hebben banken al en masse leningen verstrekt aan het bedrijfsleven. De vrees is dat dat mogelijk nog eens moet gebeuren. Daarnaast zou een tweede afsluiting de economie verder afknellen, wat de terugbetalingscapaciteit van ondernemingen niet ten goede komt.

 • Europese beurzen openen hoger

  De beurzen op het oude continent gaan gemiddeld 1,1 procent hoger. 

  BAM verliest bijna 14 procent. De bouwgroep geeft een winstwaarschuwing en kondigt de verkoop van BAM International aan (zie post 8u43)

  Heineken verliest 0,2 procent, ondanks de koersdoelverhoging die de Nederlandse bierbrouwer krijgt van Berenberg.

  Alfen daalt 1 procent. De laadpalenmaker krijgt een koersdoelverlaging van ABN AMRO. 

  ©REUTERS

 • Bel20 begint in het groen

  Onze geliefde Belgische aandelenkorf begint de dag met 1 procent winst. 

  AB InBev stijgt 1,6 procent. De Belgische bierbrouwer krijgt een fikse koersdoelverhoging van het beurshuis Berenberg (zie post 8u11)

  Sofina klimt 1,5 procent. De Boël-holding ziet een van zijn participaties, de Indiase leerapp Byju's, stevig in waarde stijgen (zie post 7u)

  Leasinvest zakt 1,5 procent. De vastgoedinvesteerder zegt in een persbericht dat het de negatieve impact van de huurverlagingen raamt op 4 miljoen euro (zie post 8u06)

 • BAM geeft winstwaarschuwing en verkoopt BAM International

  De bouwer BAM geeft een winstwaarschuwing. In het eerste halfjaar zal hij een verlies optekenen van 130 tot 150 miljoen euro. Dat is te wijten aan 'een aanzienlijke impact' van het coronavirus op de bouwgroep. 'Bovendien wordt het resultaat van de onderneming in het eerste halfjaar geraakt door een aanhoudend verlies bij BAM International', stelt het bedrijf. 'Het uitvoerend comité heeft besloten het proces tot afbouw van BAM International op te starten.'

  BAM International heeft 600 vaste medewerkers en houdt zich bezig met projecten buiten de Europese thuismarkten. De tak zal geen nieuwe projecten meer aannemen, maar oude projecten worden nog wel afgerond. 

  De groep moest de afgelopen jaren meerdere malen met slecht nieuws komen over flink uit de hand gelopen projecten, zoals het project Zeesluis IJmuiden

 • Futures: Europese beurzen op naar hogere opening

  De Europese beurzen gaan straks bij opening - volgens de futures - met gemiddeld 0,9 procent hoger.

 • 'Heropening zal AB InBev stevige boost geven'

  We noemden net al even de forse koersdoelverhoging die Berenberg doorvoerde voor de Belgische bierreus AB InBev (zie post 7u40). Het beurshuis voorspelt beterschap voor de drankensector na de lockdownhorror van het tweede kwartaal. En dus zeker voor AB InBev, waar beleggers te veel focussen op de schulden en te weinig op de forse liquiditeit.

  We gaan er hier dieper op in!

  ©Bloomberg

 • Leasinvest ziet 4 miljoen aan huurinkomsten verdampen

  Leasinvest geeft huurders met een goede reden een korting op de huur. Dat heeft een negatieve impact van enkele miljoenen euro's. 

  Leasinvest berichtte eerder dat het met huurders ging onderhandelen over huurvermindering om de moeilijke periode van de lockdown te overbruggen. De onderhandelingen zijn afgerond voor een groot deel van de huurders. De negatieve impact van de huurverlagingen bedraagt voor het tweede kwartaal circa 4 miljoen euro. 'Dat bedrag zal waarschijnlijk nog lichtjes aangroeien in het derde kwartaal, omdat een beperkt aantal sectoren zoals de horeca zwaarder getroffen is dan de andere', klinkt het bij het bedrijf. 

 • Berenberg verhoogt koersdoel AB InBev fors

  Analist Javier Conzalez Lastra van het beurshuis Berenberg zet het koersdoel van AB InBev fors hoger: van 55,20 naar 75,70 euro. Hij laat zijn koopadvies voor de Belgische bierreus staan. Lastra heeft al een koopadvies voor het aandeel sinds december 2015. 

  De analist laat ook het koersdoel van de Nederlandse bierbrouwer Heineken stijgen van 90,80 naar 106 euro, waarbij hij zijn koopadvies behoudt. 

 • ABN AMRO knipt in koersdoel Alfen

  Analiste Lotte Timmermans van ABN AMRO verlaagt het koersdoel van de laadpalenmaker Alfen van 'kopen' naar 'houden' na de fikse stijging van het aandeel. Het koersdoel klimt nog wel: van 24 naar 38,50 euro. Dat geeft een opwaarts potentieel van 7,2 procent tegenover de slotkoers van woensdag. 

  Alfen heeft nu twee koopadviezen en twee 'houden'-adviezen

 • Belgen op eerste rij bij Indiase techreus van 10 miljard

  Het bedrijf achter de Indiase leerapp Byju's is voor het eerst meer dan 10 miljard dollar waard. De Belgische investeerders Sofina en Verlinvest zitten samen op een Byju's-cashberg van 1,2 miljard euro.

  Lees hier ons bericht.

  ©Bloomberg

 • Belgen kopen voor recordbedrag beursgenoteerde aandelen

  De Belgische gezinnen hebben in het eerste kwartaal voor zowat 3,5 miljard euro beursgenoteerde aandelen gekocht. Dat is het grootste bedrag sinds de start van de statistieken in 1999, blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.

  Lees hier ons artikel.

 • Coronabesmettingen VS pieken

  Het aantal dagelijkse coronabesmettingen in de VS schiet voor het eerst tot boven 50.000:

  Dat is zorgwekkend, omdat de beleidsmakers zich hierdoor mogelijk genoodzaakt zien om de coronamaatregelen te verstrakken. Nieuwe maatregelen kunnen het herstel van de Amerikaanse economie de kop in drukken, waardoor de economische schade van de coronacrisis nog groter wordt. 

  Beleggers lijken zich vooralsnog niet te veel zorgen te maken. Zij kijken vooral naar de real-time data over de economie, zoals bijvoorbeeld de Google Mobility index, en die geeft aan dat de heropening van de economie op koers blijft. 

  Vooral in zuidelijke en westelijke staten loopt het aantal infecties snel op. De Amerikaanse president Donald Trump zei in een interview met de Amerikaanse nieuwszender Fox News dat hij een mondmasker zou dragen als hij op een plaats zou zijn waar veel mensen aanwezig zijn, maar tegelijk zei hij dat hij niet overtuigd was van hun werking. 

 • Nieuws van de dag: Amerikaans jobrapport

  Het belangrijkste onderwerp voor de beurzen is vandaag het Amerikaanse banencijfer. Economen verwachten dat er in juni miljoenen banen zijn bijgekomen, omdat de staten in de VS hun coronamaatregelen fors hebben teruggedraaid. Toch is er ook bij een goed cijfer nog geen reden tot grote euforie.

  Lees hier onze vooruitblik.

  ©Bloomberg

 • Vaccinhoop stuwt beurzen

  Goedemorgen! Hoewel de Europese beurzen gisteren in mineur de dag uitgingen, sloot Wall Street in het groen. De Aziatische beurzen volgen het Amerikaanse voorbeeld en gaan hoger. De achterliggende reden voor het optimisme zit in het positieve nieuws over een mogelijk coronavaccin. Want de Amerikaanse farmareus Pfizer meldde gisteren dat hij goede onderzoeksresultaten boekte met zijn potentiële vaccin tegen het virus

  De Japanse Nikkei225 klimt 0,3 procent, de Hongkongse Hang Seng veert 1,5 procent, de Chinese CSI300 wint 1,2 procent en de Zuid-Koreaanse Kospi spurt 1 procent vooruit. 

  ©Bloomberg

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud