1. Markten Live
 2. Live blog
live

Beurzen duiken in verlies

In Brussel zette Azelis zijn eerste stappen op de beurs met een koerssprong tot 10 procent. Kinepolis genoot van een positief analistenrapport.
 • Omzet ABO stijgt meer dan 30 procent

  De specialist in milieustudies ABO realiseerde over de eerste helft van het jaar een omzetgroei van meer dan 30 procent. De operationele winst voor afschrijvingen kwam uit op 3,6 miljoen euro.

  ABO is in volle expansie: het personeelsbestand dikte aan met een kwart waardoor het bedrijf nu meer dan 500 medewerkers telt.

  ABO herhaalt de ambitie om tegen 2025 een omzet te realiseren van 100 miljoen euro. De actieradius bestaat uit België, Nederland en Frankrijk. Eerder dit jaar startte ABO een tweede beursnotering in Parijs. 

 • Slotbel: Melexis delft onderspit in rode Bel20

  De Bel20 sluit 0,43 procent lager op 4.133,2 punten. 

  Melexis (-4,5%)  valt scherp terug van een recordstand. Ook Solvay  en Aedifica  moesten stevig inleveren. Argenx , AB InBev  en Galapagos eindigden aan de top van het Bel20-klassement.

  Op de brede markt sloot Azelis  de eerste beursdag af op 28,21 (+8,5%). 

 • Anglo American krijgt knauw in Londen

  Anglo American  beleefde een rotdag in Londen. De mijnbouwer werd door UBS op de verkooplijst geplaatst en moest 8,3 procent inleveren. 

  De mijnbouw staat onder zware druk na jaren van onderinvesteringen en steeds strengere vergunningnormen. Hier leest u zich bij over de extreme capriolen in de grondstoffenmarkt. 

 • Europese beurzen op verlies

  Het voorbije uur zijn de Europese beurzen in verlies gedoken, met gemiddeld 1 procent. In de Bel20 krijgen vooral Solvay en Melexis een tik van respectievelijk 3 en 4 procent. 

  Vandaag is het 'triple witching day', wat betekent dat er veel opties en futures aflopen zoals op elke derde vrijdag van de laatste maand van het kwartaal. Dat zorgt traditiegetrouw voor extra volatiliteit. 

 • Volgende week: UMG, Fed & PMI

  We blikken traditioneel al even vooruit naar volgende week. Lees het hier.

 • Laag consumentenvertrouwen in VS herstelt lichtjes

  Een indicator van het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in de eerste helft van september met 0,7 punt gestegen naar 71 punten. Dat meldt de Universiteit van Michigan. Economen hadden een grotere stijging naar 72 punten voorspeld. In augustus was de vertrouwensindicator naar 70,3 punten gezakt, het laagste peil in tien jaar.

 • Wall Street opent met klein verlies

  De Amerikaanse beurzen zijn met kleine verliezen geopend. De S&P en de Dow Jones verliezen 0,2 procent. Op Nasdaq is het verlies meer afgetekend: -0,5 procent. 

 • Ontex sluit Duitse fabriek in Mayen midden volgend jaar

  Ontex laat zojuist in een persbericht weten dat het zijn fabriek in Mayen (Duitsland) midden 2022 gaat sluiten. Mayen wordt een 'Global Excellence Center' voor onder andere wereldwijde procestechniek en producttechnologie. 'Dat is van groot belang om innovaties sneller bij onze klanten te brengen', zegt de luierfabrikant.

  'We moeten keuzes maken en de fabriek in Mayen werd niet volledig gebruikt', klinkt het bij Markus van Gumpel, vice-voorzitter Europese fabricage bij Ontex. Het Global Excellence Center zal vanaf januari 2022 operationeel zijn.

  In maart begonnen de eerste geruchten te circuleren over een mogelijke sluiting van de fabriek in Mayen en het mogelijk verlies van honderden banen.

   

   

 • Cijfers Accsys uit het goede hout gesneden

  Op de beurs van Amsterdam troont Accsys Technologies bovenaan, na een onverwachte verhoging van de prognoses. De houtveredelaar zag het verkochte volume van zijn Accoya-hout, dat door een chemische behandeling de eigenschappen heeft van tropisch hout, met 18 procent aandikken. Omdat het hout ook duurder werd, steeg de omzet met 31 procent nog meer. Accsys kampte met tekorten in de toeleveringsketen van ruw hout, maar verwacht dat de situatie in de loop van het jaar verbetert. Het aandeel wint bijna 5 procent.

 • Naar vlakke opening in New York

  De Amerikaanse futures noteren stabiel tot licht lager. De beurzen in New York hebben een volatiele week achter de rug, waarin ‘value’ weer aan zet kwam en die trend lijkt aan te houden. Technologiewaarden lijken op nieuwe verliezen af te stevenen.

  Beleggers kijken ook al naar volgende week wanneer een nieuwe rentevergadering van de Federal Reserve plaatsvindt. Mogelijk schept de Fed meer klaarheid rond zijn plannen om de aankopen van obligaties te verminderen.

  De handel in New York kan vandaag volatiel zijn omdat het een 'quadruple witching day' is.

 • Toch een autosalon in Brussel

  Het heeft aan een zijden draadje gehangen, maar nu staat het vast: in januari komt er opnieuw een volwaardig autosalon in Brussel. Wij berichtten in het verleden vooral over het autosalon vanuit het oogpunt van D'Ieteren , de beursgenoteerde holding die ook - met D'Ieteren Automotive - actief is als invoerder van de VW-merken. Dit jaar zal dat niet het geval zijn, want D'Ieteren laat het salon links liggen - net als Volvo Cars en Mazda trouwens.

  In een persbericht zegt D’Ieteren in omzwachtelde taal ‘voor de periode van het Autosalon te mikken op een commerciële strategie van nabijheid met al zijn concessiehouders’. Het bedrijf legt uit dat het in de huidige marktomstandigheden niet optimaal zou kunnen profiteren van aanwezigheid op het salon. Het zal daarom ‘een dynamische verkoopcampagne voeren’ waarbij een digitale aanpak gecombineeerd wordt met uitnodigingen aan klanten om showrooms te bezoeken.

 • Galapagos krijgt positief Europees advies voor filgotinib tegen colitis ulcerosa

  Opsteker voor Galapagos . Het biofarmabedrijf heeft van de adviescommissie CHMP van het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA een positief advies gekregen voor het gebruik van Jyseleca (filgotinib) ter behandeling van matige tot ernstige actieve colitis ulcerosa (CU), een ernstige chronische darmziekte. Later dit jaar verwacht Galapagos een definitief besluit van de Europese Commissie.

 • De Brusselse beursspiegel...

  ... focust op GBL, Sofina, Kinepolis en Miko. Hierheen!

 • Bas op de beursvloer: Azelis maakt knallende beursgang

  Journalist en econoom Bas van der Hout was bij de beursgang van Azelis. Hij legt uit hoe deze verliep en vat wat zaken samen:

  Bas op de beursvloer: Azelis maakt historische beursgang

 • Europese beurzen zijn winsten kwijt

  De Euro Stoxx 50 is sinds 11 uur aan het verzwakken en noteert nu 0,3 procent in de min. Vermoedelijk spelen inflatiezorgen en het daaraan gekoppelde beleid van de ECB (zie posts van 09.44 en 11.53 uur) een rol.

  Anderzijds zijn ook de Amerikaanse futures licht in het rood gezakt.

  Wat ook een rol kan spelen: het is vandaag een ‘triple witching day’, wat betekent dat opties op aandelen, futures op aandelenindexen en optiecontracten op indexen gelijktijdig aflopen. Dat kan voor een volatiele en drukke handel zorgen.

 • Spaanse ECB-bestuurder ziet geen renteverhoging in 2023

  Pablo Hernandez de Cos, de Spaanse bestuurder van de Europese Centrale Bank (ECB),signaleert dat hij geen renteverhoging verwacht in 2023. Hij reageert op een artikel in de Financial Times, dat meldt dat ECB-hoofdeconoom Philip Lane in een besloten vergadering heeft gezegd dat de inflatiedoelstelling van 2 procent tegen 2025 wordt bereikt.

  'De conclusie die uit dat artikel wordt getrokken is dat de rente zou kunnen stijgen in 2023', zegt de Cos. 'Dat is duidelijk vroeger dan wat de markt vandaag verwacht. De conclusie van de journalist is niet in overeenstemming met onze forward guidance (communicatie).' 

 • Aandelen Azelis waren in 30 minuten de deur uit

  Het orderboek van de beursgang van Azelis  was - aan de bovenkant van de prijsvork - op een half uur vol. Dat zei Vincent Van Dessel, de CEO van Euronext Brussel, naar aanleiding van de belceremonie van de beursintroductie van de chemiedistributeur. Volgens onze informatie werd de operatie uiteindelijk zeven keer overingschreven. Lees: er was zeven keer meer vraag dan aanbod.

  De beurscarrière van Azelis nam vrijdagmorgen een vliegende start. Het aandeel sprong bij zijn debuut na enkele mintuten ruim 10 procent hoger. De beursgang van Azelis is de grootste in veertien jaar. Qua waarde bij de beursgang moet de Antwerpse groep met 6,2 miljard euro slechts Belgacom (nu Proximus) en Interbrew laten voorgaan. 

 • Marktenchat | Winnaars en verliezers van de dure energie

  Straks om 12 uur kunt u chatten met collega Serge Mampaey. Hij behandelt met u een heet hangijzer: welke bedrijven winnen of verliezen bij de hoge energieprijzen?

  Ook andere onderwerpen kunnen de revue passeren. Wie vragen voelt opborrelen: hier kunt u ze nu al afvuren.

 • Koreaanse scheepsbouwer krijgt vleugels bij beursgang

  Niet enkel in Brussel vond vandaag een grote beursgang plaats, ook in Seoel was dat het geval. Daar trok Hyundai Heavy Industries, een van de grootste scheepsbouwers ter wereld, naar de beurs. En dat was meteen een voltreffer: het aandeel HHI sloot 86 procent hoger dan de introductiekoers.

  De interesse was dan ook gigantisch. Het pakket aandelen dat gereserveerd was voor institutionele beleggers werd liefst 1.836 keer overingeschreven. De totale vraag naar aandelen HHI bedroeg 1,13 biljoen won (962 miljard dollar).

  HHI haalde met zijn beursgang omgerekend 935 miljoen dollar op, geld dat vooral zal gebruikt worden om te investeren in nieuwe technologie: milieuvriendelijke schepen, digitale scheepstechnologie, slimme scheepswerven en waterstofinfrastructuur.

 • 'GBL vastberaden om korting in te dijken'

  Degroof Petercam verwelkomt de beslissing van GBL  om zijn aandeleninkoop te verdubbelen en de verloning van het personeel meer prestatie-afhankelijk te maken. Daarmee onderneemt GBL actie om de hardnekkige korting op zijn koers te verkleinen. 'GBL noteert aan een beurskorting van 32,5 procent op zijn intrinsieke waarde', becijferde analist Kris Kippers. 'Dat is ver boven het tienjaarsgemiddelde van 25 procent'.

  De korting werd door het management van de holding al meermaals bekritiseerd. 'De huidige korting is inderdaad onterecht', zegt Kippers, 'te meer omdat GBL zijn portefeuille beter positioneert met belangen in private equity'.

  De analist plaatst evenwel een kritische noot. 'Meer dan een hogere aandeleninkoop hadden we een focus willen zien om de portefeuillewaarde te verhogen. Dat blijft de beste manier om de korting te verkleinen'.

 • Nieuwe bestuurder bij Deceuninck

  Deceuninck , de fabrikant van pvc-profielen voor ramen en deuren, heeft een nieuwe bestuurder. Het gaat om Paul Van Oyen, die gecoöpteerd wordt als niet-uitvoerend, onafhankelijk bestuurder. Hij vervangt Evelyn Deceuninck, die haar ontslag heeft ingediend als bestuurder. Ontslag dat in verband kan worden gebracht met de uitstap van Willy en Arnold Deceuninck uit het kapitaal van het bedrijf.

  Van Oyen is momenteel nog CEO van de bouwmaterialengroep Etex, maar gaat eind dit jaar met pensioen. Volgens Kepler Cheuvreux haalt Deceuninck een ervaren kracht binnen die 'een waardevolle aanvulling op het team' betekent.

 • Vers koopadvies voor Kinepolis: 'Sterren zijn gealigneerd'

  Kepler Cheuvreux zet Kinepolis  weer op de kooplijst. 'De bezoekersaantallen na de heropening zijn sterker dan we gedacht hadden', klinkt het in het rapport. Daarnaast zijn grote studio's nu al bezig om hun eerdere aanpak te herzien. De Hollywoodstudio's kiezen toch opnieuw voor exclusieve lanceringen in de bioscoop in plaats van een gelijktijdige lancering via streaming. Disney bijvoorbeeld zal alle resterende films dit jaar eerst in de bioscoop uitbrengen en dan pas op streamingplatform Disney+. 'Disneyproducties zijn goed voor 45 procent van de bezoekersaantallen bij Kinepolis', geeft de analist mee.

  De bezoekersaantallen na de heropening zijn veel sterker dan we anticipeerden.
  Kepler Cheuvreux

  Er is ook lof voor CEO Eddy Duquenne en zijn team. 'Het management heeft uitstekende werk verricht door het bedrijf voor te bereiden op een worstcasescenario. Daardoor is er een hogere operationele hefboomwerking in geval van snel herstel van bezoekers. Een dergelijk scenario ligt nu ontegensprekelijk op tafel. Kepler voorziet het koopadvies van een koersdoel van 62 euro en plaatst Kinepolis ook bij zijn Benelux-favorieten.

  Kinepolis is de sterkste stijger in Brussel (na nieuwkomer Azelis). De bioscoopgroep wint 3,7 procent naar 52,65 euro.

 • KBCS verlaagt koersdoel Miko

  Analist Guy Sips van KBC Securities is van mening dat Miko het zonder de kunststoftak goed heeft gedaan in het eerste halfjaar. ‘Wij zien de prestatie in de eerste jaarhelft als veelbelovend als we vergelijken met dezelfde periode van 2020’, klinkt het.

  Hij wijst erop dat Miko met zijn koffieservice een uitgebreid netwerk heeft uitgebouwd in Europa. Potentieel ziet hij ook in de overname van de Nederlandse speler Maas, die vóór de coronacrisis een omzet van 70 miljoen euro realiseerde. ‘De overname van Maas zal Miko toelaten zich op de kaart te zetten als een belangrijke Europees koffieservicebedrijf’, zegt Sips.

  Hij behoudt zijn koopadvies, maar verlaagt zijn koersdoel van 165 tot 145 euro. De analist denkt dat het door het nieuwe normaal van meer thuiswerk langer zal duren om de waarde van Miko te ontsluiten. De impact van de twee transacties (verkoop kunststof en meerderheidsbelang in Maas) op de balans is ook nog niet helemaal duidelijk, terwijl de recente opstoot van de koffieprijs voor onzekerheid zorgt.

 • Biotalys ziet verlies aanzwellen en CSO vertrekken

  Het Gentse agrotechnologiebedrijf Biotalys , dat in juli naar de beurs trok, heeft in het eerste halfjaar 6,3 miljoen euro besteed aan onderzoeks- en ontwikkelingskosten, een miljoen meer dan een jaar eerder, zo blijkt uit het halfjaarrapport. De toename is te wijten aan een uitbreiding van het personeelsbestand, nodig om de pijplijn met productkandidaten verder te ontwikkelen.

  Ook de algemene en administratieve kosten kwamen een miljoen euro hoger uit, op 2,2 miljoen euro. Vermits Biotalys nog geen producten op de markt heeft – aanvragen voor Evoca, een middel tegen meeldauw en botrytis, zijn ingediend in de VS en de EU – stijgt het bedrijfsverlies van 6,3 tot 8,4 miljoen euro en het nettoverlies van 5,3 tot 7,2 miljoen.

  Eind juni had Biotalys 15,5 miljoen euro in kas. Het haalde echter 52,8 miljoen op met de beursgang in juli.

  In een apart persbericht meldt Biotalys dat Luc Basstanie stopt als bestuurder en dat ook chief scientific officer Hilde Revets het bedrijf verlaat.

 • ECB betwist artikel Financial Times over bereiken inflatiedoel in 2025

  Philip Lane, de hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank (ECB), heeft in een besloten vergadering met Duitse economen gezegd dat de ECB verwacht dat zij in 2025 de inflatiedoelstelling van 2 procent zal halen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times (FT). De krant zegt dat de interne modellen van de ECB suggereren dat zij afstevent op een renteverhoging over twee jaar.

  De ECB betwist de inhoud van het artikel. 'Het verhaal van de Financial Times is niet accuraat. Mijnheer Lane heeft in geen enkele conversatie met analisten gezegd dat de eurozone 2 procent inflatie zal bereiken kort na het einde van de projectiehorizon van de ECB', zegt ECB-woordvoerder Peter Ehrlich. De ECB voorspelde vorige week dat de inflatie zal dalen van 2,2 procent in 2021 naar 1,7 procent in 2022 en 1,5 procent in 2023.

 • Europese beurzen nemen hogere start

  De eerste notering van Azelis slorpte ons wat op, maar hier zijn de openingscijfers van de Europese beurzen. De Euro Stoxx 50 wint 0,8 procent, de Bel20 gaat eveneens 0,8 procent hoger.

  Rond volgende bedrijven is er nieuws:

  * Azelis maakt zijn debuut op Euronext Brussel. Het aandeel wint circa 10 procent in de vroege handel.

  * GBL lanceert een aandeleninkoopprogramma van een half miljard. Het aandeel stijgt 1 procent.

  * De verkoop van de kunststoftak gaf de nettowinst van Miko een boost, maar ook de koffieservice zit stilaan in beter vaarwater. Miko noteert op de fixingmarkt en werd dus nog niet verhandeld.

  * Unifiedpost Group zag de omzet in het eerste halfjaar meer dan verdubbelen. De rendabiliteit verbetert maar het bedrijf is nog flink verlieslatend. Het aandeel zakt 0,1 procent.

  * Sofina heeft 700 miljoen euro bijgetankt met een obligatie-uitgifte. Sofina stijgt 0,3 procent.

 • Azelis veert 10 procent op

  Bij zijn eerste notering ging het aandeel Azelis meteen naar 26,16 euro, een vrij rustige opening. Intussen is de handel aan het boomen en noteert Azelis ongeveer 10 tot 11 procent in de plus. Het gaat hard. De chemiedistributeur trok naar Euronext Brussel met een introductieprijs van 26 euro.

 • China pompt 14 miljard dollar in financieel systeem

  De Chinese centrale bank heeft 90 miljard yuan (14 miljard dollar) in het financieel systeem gepompt. De bank wil daarmee de markten kalmeren. Die maken zich zorgen over een gebrek aan middelen aan het einde van het derde kwartaal en over de schuldencrisis van het vastgoedconcern Evergrande.

  De injectie, in de vorm van leningen op 7 en 14 dagen, is de grootste sinds februari. Tegen het einde van het kwartaal zijn de Chinese banken minder bereid leningen te verstrekken omdat ze zich voorbereiden op overheidscontroles. De liquiditeit in China wordt doorgaans ook kleiner als de week vakantie van begin oktober in zicht komt.

 • Renault schrapt 2.000 extra banen in Frankrijk

  In het kader van de herstructurering van zijn engineering- en support-activiteiten gaat Renault nog eens 2.000 banen schrappen in Frankrijk. Het bijkomende jobverlies is een gevolg van de transformatie naar elektrisch rijden.

  In 2020 had de Franse autobouwer al aangekondigd dat 4.600 arbeidsplaatsen zouden sneuvelen in zijn thuisland, in een poging om uit de rode cijfers te geraken.

  Renault liet ook weten dat het tegen 2025 negen nieuwe auto’s gaat produceren in Frankrijk. Het zal hoofdzakelijk om elektrische wagens gaan. Tegen 2030 wil Renault dat 90 procent van de verkoop uit e-auto’s bestaat.

 • Spanning stijgt richting eerste notering Azelis

  Volgens onze ploeg ter plaatse - op Euronext Brussel - heeft het er alle schijn van dat Azelis hoger zal openen. Toch maar afwachten wat het wordt...

 • Over de halfjaarcijfers van Unifiedpost...

  ... kunt u hier meer lezen.

 • Hogere beurzenstart op til

  De Europese beurzen gaan een hogere opening tegemoet, zo geven de futures aan. De future op de Euro Stoxx 50 noteert 0,65 procent in de plus.

  De Aziatische beurzen zijn intussen overwegend op winst gekomen. Hongkong en Tokio gaan licht hoger, Shanghai zakt lichtjes..

  De Amerikaanse futures noteren ongeveer stabiel.

 • ‘Cerberus geïnteresseerd in belang Berlijn in Commerzbank'

  Volgens het Handelsblatt heeft de Amerikaanse investeringsgroep Cerberus interesse laten blijken om het belang van 15,6 procent dat de Duitse overheid aanhoudt in Commerzbank , over te nemen. David Knower, de topman van Cerberus Deutschland, zou in vertrouwelijke gesprekken aangegeven hebben bereid te zijn een overname van het overheidsbelang te onderzoeken mocht de nieuwe Duitse regering daartoe besluiten.

  Berlijn redde Commerzbank tijdens de financiële crisis van 2008 van de ondergang. Voor het belang in de Frankfurter bank legde de Duitse regering toen ruim 5 miljard euro op tafel. De participatie is nu maar iets meer dan 1 miljard euro meer waard.

 • GBL gaat voor half miljard aandelen inkopen

  GBL stuurde donderdagavond een persbericht uit waaruit we drie zaken onthouden:

  • De holding start een nieuw aandeleninkoopprogramma ter waarde van 500 miljoen euro, dubbel zoveel als de vorige enveloppe.
  • Het is de bedoeling 5 miljoen eigen aandelen te vernietigen.
  • Het voltallige personeel, inclusief de CEO, krijgt een loonsverhoging.

 • Verkoop kunststoftak boost halfjaarwinst Miko

  Miko , het Turnhoutse familiebedrijf, presenteerde donderdagavond prima halfjaarcijfers. De nettowinst kwam uit op 44,1 miljoen euro, een ongezien hoog cijfer dat te danken was aan de verkoop van de divisie kunststofverpakkingen. Maar ook de overblijvende koffieservice zit stilaan in beter vaarwater. De omzet steeg met 3,4 procent ondanks de aanhoudende impact van de coronapandemie: nog steeds veel thuiswerk en een horeca die nog met beperkingen kampt.

  Topman Frans Van Tilborg heeft een 'goed gevoel' rond de rest van het jaar. Een belangrijke aandrijver wordt daarbij Maas, het Nederlandse koffieservicebedrijf waarin Miko in juli zijn belang verhoogde tot 92 procent (van 25 procent in maart). Maas is bij onze noorderburen een grote speler.

 • Unifiedpost ziet omzet verdubbelen

  De digitale verwerker van documenten en facturen voor kmo's Unifiedpost Group komt met resultaten. In het eerste halfjaar is de omzet meer dan verdubbeld (+141%) tot 80,7 miljoen euro. Dat is hoofdzakelijk te danken aan verschillende overnames. De inkomsten uit digitale verwerkingsdiensten stegen met 50 procent, terwijl inkomsten uit post- en pakketoptimaliseringsdiensten bij kwamen. Volgens Unifiedpost zette corona wel nog een rem op de activiteiten, vooral in het VK, België en Slowakije.

  De rendabiliteit verbetert stilaan, al blijft Unifiedpost Group nog verlieslatend. De aangepaste ebitda-marge verbeterde van -3,1 procent in de eerste zes maanden van 2020 tot 0 procent dit jaar. Het bedrijfsverlies verkleinde van 16,9 tot 11,1 miljoen euro.

  Eind juni had Unifiedpost Group een kaspositie van 25,1 miljoen euro, naast kredietlijnen voor een totaal van 28,7 miljoen euro. 'De groep beschikt over voldoende middelen om haar investeringsuitgaven en schuldverplichtingen te blijven financieren', luidt het in een persbericht.

  Unifiedpost bevestigt zijn vooruitzichten voor dit jaar: een organische omzetgroei van ten minste 15 procent in de inkomsten uit digitale verwerkingsdiensten. Ter vergelijking: in het eerste kwartaal bedroeg die organische omzetgroei 10 procent, in het tweede kwartaal 13 procent.

 • Sofina verrast met obligatie-uitgifte

  Voor het eerst heeft Sofina , de holding van de familie Boël, obligaties uitgegeven. De operatie bracht 700 miljoen euro in het laatje, geld dat Sofina zal gebruiken voor nieuwe investeringen.

 • Het aandeel van de dag? Azelis!

  Straks, om 9 uur, mag het management van Azelis de openingsbel luiden op Euronext Brussel. De chemiedistributeur zet zijn eerste stappen op de beurs en dat gebeurt een paar dagen vroeger dan verwacht. De verklaring? Een grote interesse van (institutionele) beleggers.

  Die forse interesse zorgt er ook voor dat de introductieprijs aan de bovenkant van de prijsvork ligt, op 26 euro. Een prijs die Azelis waardeert op 6,2 miljard euro.

  Voor Euronext Brussel is het meteen de grootste beursgang sinds die van Nyrstar in 2007. Collega Bas van der Hout is ter plaatse en brengt straks verslag uit. Wij volgen de gebeurtenissen op de voet.

 • Azië in de voetsporen van Wall Street

  Goedemorgen. Wall Street besloot donderdag een rode sessie met lichte verliescijfers voor de Dow Jones en de S&P500 en zelfs een kleine plus voor de Nasdaq Composite. Beleggers maakten zich vooral zorgen dat de wereldwijde groei zal vertragen, terwijl ook het vooruitzicht van een afbouw van de stimulus beleggers niet bepaald ‘happy’ maakt.

  ‘Wij kijken naar een markt die nerveus is maar het sentiment nog niet heeft zien omslaan naar ‘bearish’’, zei Kyle Rodda van IG Markets aan Reuters.

  De Aziatische beurzen zingen vanmorgen hetzelfde liedje en blijven over het algemeen dicht bij huis. We zien  0,4 procent winst in Hongkong,  0,6 procent verlies in Shanghai en 0,5 procent winst in Tokio.

  Een trader werkt op de beursvloer van de New York Stock Exchange. ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud