1. Markten Live
 2. Live blog

Beurzen lager door Huawei-paniek

Google beperkt de toegang van Huawei tot Android-diensten en dat zette druk op de chipaandelen. Genkyotex zakte verder weg naar zijn laagste peil ooit. Melexis tuimelde met meer dan 7 procent. Ontex bereikte een nieuw dieptepunt.
 • Marktenchat

  Vragen over de markten? Neem deel aan de wekelijkse marktenchat met redacteur Kurt Vansteeland. We starten dinsdag om 12 uur. Vragen stellen kan nu al. 

 • Blik op morgen

  Voor vandaag houden we het hierbij. Morgen zijn we weer bij u terug met het laatste beursnieuws. Tot slot geven we u nog de agenda voor morgen:

  DINSDAG 21 MEI 2019

  BEDRIJVEN

  België:

  - Econocom: gewone en buitengewone algemene vergadering, 11.00 uur

  - Elia: gewone en buitengewone algemene vergadering, 10.00 uur

  - EVS: algemene vergadering, 11.00 uur

  - Exmar: algemene vergadering, 14.30 uur

  - Jensen-Group: algemene vergadering, 10.00 uur

  - Montea: resultaten eerste kwartaal, 07.00 uur

  - Montea: gewone en buitengewone algemene vergadering, 10.00 uur

  - Qrf: algemene vergadering

  - Roularta: algemene vergadering, 11.00 uur

  - Solvay: notering ex slotdividend 2,31 euro bruto

  Nederland:

  - Binck Bank: overnamebod van Saxo Bank tegen 6,35 euro per aandeel. Tot 22 mei.

  Verenigde Staten:

  - Home Depot: resultaten eerste kwartaal 2019/2020, 12.00 uur

 • Bel20 sluit 1 procent lager

  De Bel20 sluit vandaag met 1 procent verlies op 3.476 punten. De toppers zijn Proximus , Cofinimmo en Galapagos . De floppers zijn Umicore , Aperam en Ontex .

 • Melexis deelt in chipmalaise

  De chipsector gaat zowel in Amerika als Europa hard onderuit. Ook het Belgische chipbedrijf Melexis blijft niet gespaard. Het aandeel keldert met 7,6 procent. Het verlies bij zijn zusterbedrijf X-Fab blijft met 2,4 procent nog beperkt. 

 • Ook Europese chipmakers flink in de min

  Net als de Amerikaanse collega's (zie post 15.43 uur) laten de Europese chipproducenten Infineon AMS , ASML  en STMicroelectronics  stevige verliezen optekenen. Dat komt onder meer door een bericht van de Japanse krant Nikkei Asian Review. Die schreef dat Infineon de aanlevering aan Huawei heeft stopgezet. Infineon ontkent het bericht.

  We gaan dieper in op de beursreactie van de chipmakers in dit artikel.

 • Tesla voort de dieperik in

  De elektrische wagenbouwer Tesla zakt voor het eerst sinds eind 2016 onder de 200 dollar per aandeel. Dit jaar ging er al 40 procent van de koers terwijl Wall Street er gemiddeld met dubbele cijfers op vooruit ging.

  ©Bloomberg

  Terwijl steeds meer analisten hun twijfels hebben over de kans dat Tesla later dit jaar winstgevend wordt, besloot het bedrijf begin mei voor een slordige 2 miljard dollar nieuwe aandelen en converteerbare obligaties (die later misschien aandelen worden) uit te geven.

  Ook met de obligatiekoersen van Tesla gaat het van kwaad naar erger. Het uitstaande schuldpapier van het bedrijf was nog nooit zo goedkoop op te pikken. Dat impliceert dat veel beleggers het weinig geloofwaardig achten dat Tesla zijn leningen netjes zal terugbetalen op de vervaldag. Ze achten landen als Mexico, Rusland of Indonesië kredietwaardiger.

 • Huawei-boycot duwt Wall Street in het rood

  Het nieuws dat verschillende Amerikaanse techbedrijven hun leveringen aan het Chinese Huawei hebben stopgezet, kleuren de Amerikaanse beurzen rood.

  De Dow Jones gaat 0,7 procent lager, de S&P500 levert 0,9 procent in en de Nasdaq tuimelt met 1,7 procent.

  Voorlopig zijn de grootste klappen voor chipproducenten als Broadcom , Micron Technology en Qualcomm

  Ook Xilinx  deelt in de klappen. Het beurshuis Morgan Stanley plaatst het bedrijf samen met Micron in een groepje aandelen dat het meest te lijden zou hebben onder een Huawei-boycot.

  We gaan dieper in op deze negatieve beursreactie in dit artikel.

  Trader aan de New York Stock Exchange. ©AFP

 • De Brusselse beursspiegel...

  ... kunt u hier lezen.

 • Thomas Cook verder de dieperik in

  Thomas Cook kelderde vrijdag 39,8 procent en zakt vandaag nog eens 13,9 procent dieper tot 0,102 pond.

  De Britse touroperator gaf vorige donderdag tegenvallende vooruitzichten. Ook over de verkoop van de luchtvaartactiviteiten, die vers geld in het laatje moeten brengen, is veel onzekerheid. Het beurshuis Citigroup schreef vrijdag in een rapport dat het aandeel niets meer waard is.

  Volgens het financiële persagentschap Bloomberg is de schuldenlast het grootste probleem van Thomas Cook. Eind maart bedroegen de schulden 1,3 miljard pond. Door de inkomsten tijdens het zomerseizoen zou de schuld wat dalen, maar die zou volgens Citigroup toch nog altijd 740 miljoen pond bedragen tegen eind september. Dat is meer dan de gezamenlijke waarden van de touroperatoractiviteiten en de luchtvaartdochter.

  Veel opties zijn er niet meer voor het bedrijf. Met de huidige, sterk gedaalde beurskoers zou een aandelenemissie een lastige klus worden. De obligaties van Thomas Cook zijn ook tot recordlaagten gezakt, zodat ook die piste niet openligt.

  Bloomberg merkt op dat de toestand nog kan verergeren als kredietkaartmaatschappijen meer geld van betalingen van klanten gaan achterhouden om klanten zeker te kunnen terugbetalen mocht de touroperator overkop gaan.

 • Ontex op dieptepunt

  14,72 euro. Dat is de nieuwe recordlaagte die Ontex  zonet heeft aangetikt. We gaan er dieper op in in ons Brussels dagoverzicht

 • 'Bpost gaat PostNL achterna'

  'De trend van gewone briefpost is nu al bijna even erg in België als in Nederland,' stellen de Britse analisten van het beurshuis Berenberg vast na het kwartaalverslag van Bpost. 'Dat vormt uiteraard een bedreiging voor de jaarwinst van Bpost, en het management kon ons na de cijfers niet geruststellen.'

  De boodschap tijdens de conferencecall was dat het te vroeg is om een trend voor heel 2019 te ontwaren. Dat vindt Berenberg niet bepaald voldoende om de huidige houdrating te verhogen. Het koersdoel blijft steken op 10 euro, net boven de huidige beurskoers. 'Volgens ons kan de waardering - een beurswaarde van 10,1 keer de verwachte jaarwinst - niet veel hoger, gezien de vraagtekens over het verdere verloop van 2019.'

 • Infineon ontkent stopzetting leveringen aan Huawei

  De Duitse chipmaker Infineon  ontkent het Japanse krantenbericht over de leveringen die aan Huawei zouden zijn stopgezet (zie post 8.25 uur). Sinds de ontkenning loopt het koersverlies voor Infineon iets terug.

  De grote meerderheid van de producten die wij leveren aan Huawei, is niet onderhevig aan de Amerikaanse exportrestricties.
  Infineon

 • Beursverliezen lopen op

  De verliezen in Europa zijn groter geworden. Gemiddeld zakken de beurzen nu 0,7 procent. Vooral de chipproducenten doen het slecht.

  De VS zetten vorige week Huawei op de zwarte lijst, waardoor het moeilijk wordt voor het Chinese technologiebedrijf om nog zaken te doen met Amerikaanse bedrijven. In Europa laten de chipproducenten Infineon , AMS en STMicroelectronics stevige verliezen optekenen nadat de Japanse krant Nikkei Asian Review schreef dat Infineon de aanlevering aan Huawei heeft stopgezet.

 • Beleggers krijgen niet alle bestelde Vranken-obligaties

  Beleggers die vrijdag intekenden op de driejarige obligaties van de champagnegroep Vranken-Pommery krijgen 45,40 procent van de gevraagde obligaties, met afronding naar een veelvoud van 1.000 euro. Beleggers die intekenden op de vijfjarige obligaties krijgen 45,79 procent van de gevraagde obligaties en zij die intekenden op de zevenjarige obligaties krijgen 100 procent van de gevraagde obligaties. Dat zegt de bank KBC op zijn website.

  Vranken-Pommery lanceerde vrijdag een obligatie-uitgifte van 65 tot 145 miljoen euro. De vraag was veel groter dan het aanbod. De champagnegroep leende 50 miljoen op drie jaar, 50 miljoen op vijf jaar en 45 miljoen op zeven jaar.

 • Barclays zet bijl in koersdoel Umicore

  Het beurshuis Barclays verlaagde vandaag het koersdoel voor Umicore   van 37 naar 25 euro. Analist Alex Stewart bevestigt het verkoopadvies. Umicore zakt opnieuw 2 procent tot 28,41 euro.

  Barclays gaat dieper in op het wegsnijden van subsidies voor elektrische wagens in China. Stewart: 'Op de lange termijn helpt dat de Chinese markt van elektrische auto's aan een rendabele toekomst. Op de korte termijn zien de vooruitzichten voor de kernklanten van Umicore er niet goed uit.'

  Umicore gaf op 24 april een forse winstwaarschuwing voor 2019 en 2020. Het verwees naar de ingestorte vraag naar kathodematerialen in China.

 • Notering Beluga wordt straks opgeschort

  De opschorting gebeurt op vraag van Beluga zelf in afwachting van de publicatie van een persbericht en gaat in om 11.30 uur. Het aandeel noteert op de dubbele fixingmarkt.

  Beluga is een investeringsmaatschappij met een focus op private equity-investeringen (o.m. in La Troupette, NRV Forest and Biomass Fund). In de portefeuille zit ook een klein gedeelte beursgenoteerde aandelen (Opportunity Investment Management, Neufcour en eigen aandelen). Beluga houdt zich ook met het verpakken van eieren bezig onder de merknamen Columbus en Belovo.

  Vorig jaar realiseerde Beluga een nettowinst van 315.000 euro of 0,24 euro per aandeel.

  Vrijdag vond bij Beluga de algemene vergadering plaats.

 • Licht hoger koersdoel Retail Estates bij Kepler

  Kepler Cheuvreux heeft na de jaarresultaten van Retail Estates zijn model lichtjes bijgewerkt en dat leidt tot een verhoging van het koersdoel van 82 naar 85 euro.

  Dankzij externe groei kwamen de huurinkomsten over het boekjaar 2018/19 (tot 31 maart) 22,2 procent hoger uit. Ook de andere cijfers zijn goed: de EPRA-winst steeg met 27,1 procent tot 60,90 miljoen euro en het dividend stijgt met 18,1 procent tot 4,25 euro per aandeel. De hoge bezettingsgraad van meer dan 98 procent is ook geruststellend. 

  De analist van Kepler Cheuvreux wijst erop dat de schuldgraad van 52,6 procent ongeveer 85 miljoen euro ruimte laat voor verdere overnames.

  Ondanks de goede vooruitzichten is het aandeel fair geprijsd. Het steeg vorig jaar trouwens met 15 procent terwijl de EPRA Retail Index 25 procent verloor. Daarom handhaaft Kepler Cheuvreux zijn houden-advies.

 • Genkyotex op laagste peil ooit

  Het Franse biofarmabedrijf Genkyotex , dat zowel op Euronext Parijs als Euronext Brussel noteert, verliest nog eens tot een vijfde van zijn waarde. De huidige koers van 4,14 euro is de laagste ooit. Genkyotex (toen nog Genticel) trok in april 2014 naar de beurs tegen 7,90 euro per aandeel.

  Sinds 2 mei is de koers van het aandeel Genkyotex nagenoeg gehalveerd. Het bedrijf maakte toen resultaten bekend van een fase 2-studie met GKT831 voor de behandeling van leverfibrose en die resultaten waren niet overtuigend. In een vijfde van de gevallen was de lever wel minder hard, maar na 24 weken was er geen statistisch betekenisvolle vermindering van een belangrijke leverwaarde (GGT) in vergelijking met de placebo.

  Medisch directeur Philippe Wiesel zei toen in een persbericht dat GKT831 mogelijk het voortschrijden van de ziekte vertraagt, zodat geen transplantatie zou nodig zijn of een overlijden kan worden voorkomen. Maar erg overtuigend was dat allemaal niet.

 • KBCS verhoogt koersdoel Floridienne

  De gediversifieerde holding Floridienne , actief in chemie, feestvoeding en ‘life sciences’, meldde vrijdagavond dat het jaar 2019 goed is begonnen.

  Life sciences kende een kwartaal van sterke groei zowel voor de omzet als de winst. Ook de chemicaliëntak boekte een hoger resultaat, onder meer dankzij de recyclageactiviteit van SNAM.

  In de divisie feestvoeding blijven de omzet en de marge onder druk staan. De concurrentie is hard en van een aantal basisingrediënten zijn de prijzen gestegen. In de loop van 2019 wordt een strategisch plan geïmplementeerd dat vereenvoudiging en specialisatie van de productievestigingen inhoudt. De winstgevendheid moet daardoor vanaf de tweede jaarhelft verbeteren.

  Op basis van de eerstekwartaalresultaten en de huidige vooruitzichten voor de activiteiten van de groep behoudt Floridienne de prognose van hogere resultaten. KBC Securities-analist Guy Sips handhaaft zijn houdadvies en trekt zijn koersdoel op van 190 naar 200 euro.

 • Sprong van de dag: WYG +215%.

  In Londen springt het aandeel van WYG  215 procent hoger tot 50,5 pence. WYG is een consultinggroep die wordt overgenomen door de Amerikaanse rivaal Tetra Tech. De Amerikanen leggen 43,4 miljoen pond op tafel, of 55 pence per aandeel. Goed voor een premie van 244 procent op de slotkoers van vrijdag.

  WYG staat voor White Young Green en is een consultancygroep met uiteenlopende activiteiten. Het bedrijf helpt bij urbanisatieprojecten, geeft milieuadvies, levert professionele diensten aan de spoorwegsector en staat het management van een onderneming bij. Een overmatige schuldenlast werd de groep in het verleden bijna fataal.

 • Europese beurzen openen in de min

  De EuroStoxx50 start met 0,4 procent verlies, de Bel20 zakt 0,2 procent.

  Bij de opvallende bewegingen in Brussel merken we verlies voor de technologiebedrijven Barco (-1,9%) en Melexis (-1,35%). In Europa staan chipaandelen onder druk: STMicroelectronics zakt 2,6 procent.

 • Bouchard versterkt management Econocom

  Jean-Louis Bouchard, die vorig jaar bij Econocom de teugels opnieuw overnam van zijn zoon Robert, plaatst een vrouw naast zich om zo het management te versterken. De 38-jarige Julie Verlingue, die in maart vorig jaar in dienst trad, wordt de adjunct-CEO. Bouchard en Verlingue zullen voortaan samen instaan voor de operationele leiding van de groep.

  Verlingue was tot dusver 'international managing director'. Sinds november was ze ook verantwoordelijk voor de tak Technology Management & Financing.

  'Deze benoeming is schitterend nieuws voor de groep. Julie heeft mijn volste vertrouwen en het vertrouwen van de teams die ze heeft aangestuurd en die ze vanaf nu zal aansturen', zegt Bouchard in een persbericht.

 • Tweede notering Marel nog vóór de zomer

  De IJslandse producent van machines om vis, vlees en kip te verwerken bevestigt zijn voornemen om ook in Amsterdam te noteren. De beursgang naar het Damrak zou nog voor de zomer plaatsvinden.

  Marel wil tot 100 miljoen aandelen verkopen, wat overeenstemt met 15 procent van zijn aandelenkapitaal. De opbrengst van de tweede notering zal dienen om de kapitaalstructuur te versterken en mogelijk voor overnames.

  Het IJslandse bedrijf, dat al meer dan 20 jaar op de beurs van Reykjavik noteert, trekt naar Amsterdam omdat Nederland na twee recente overnames zijn belangrijkste markt is geworden. In 2008 kocht Marel een pluimveeonderdeel van Stork, in 2016 nam het de vleesverwerker MPS over.

 • Europese beurzen openen stabiel

  Dat leert de stand van de futures.

 • 'Ook Infineon stopt leveringen aan Huawei'

  Volgens de Japanse krant Nikkei Asian Review heeft ook de Duitse chipproducent Infineon de leveringen aan het Chinese Huawei gestopt. Niet-Amerikaanse bedrijven die producten verkopen aan Huawei en waarin een deel Amerikaanse technologie zit, vallen onder hetzelfde Amerikaanse verbod om met Huawei te handelen, hebben advocaten verklaard aan Nikkei.

 • Recordbedrag aan dividenden in het eerste kwartaal

  Volgens de vermogensbeheerder Janus Henderson is in het eerste kwartaal wereldwijd een recordbedrag aan dividenden uitgekeerd door bedrijven. De vrees voor een mogelijke groeivertraging en de zorgen over de handelsoorlog hadden daarop nog geen impact.

 • CFE en VGP knippen dividend

  CFE  knipt een dividend van 2,40 euro bruto, evenveel als vorig jaar.

  VGP  knipt een dividend van 2,20 euro bruto, 16 procent meer dan vorig jaar.

 • 'Sterk jaarbegin' voor Floridienne

  Nog vrijdagavond stuurde de industriële holding Floridienne  een tradingupdate uit. De holding sprak daarin van een 'positief jaarbegin'. Floridienne vatte de situatie als volgt samen: 'Life sciences groeit, chemie evolueert op een bevredigende manier en feestvoeding zet zijn verbeteringsprogramma verder.'

  In life sciences heeft Biobest (biologische bestrijding en bestuiving via hommels) met succes zijn Australische overname Bugs for Bugs geïntegreerd. De divisie zag zowel de omzet als de winst 'fors stijgen'.

  Feestvoeding heeft last van de hoge grondstoffenprijzen, maar mikt op een verbetering van de rendabiliteit in de tweede helft van het jaar.

  In de chemiedivisie zag de recyclagepoot SNAM het aantal opgehaalde batterijen stijgen. De holding herhaalt de jaarprognose: betere resultaten in 2019 dan in 2018.

 • Retail Estates belooft ook volgend jaar hoger dividend

  De baanwinkelspecialist Retail Estates  maakte vrijdagavond een jaarwinst bekend van 60,9 miljoen euro of 5,41 euro per aandeel. Dat is een stijging met 27 procent. De waarde van de portefeuille steeg over het afgelopen gebroken boekjaar, dat eind maart afsloot, met 13 procent tot 1,5 miljard euro. Zoals eerder aangegeven stijgt het dividend over het boekjaar 2018/2019 met 18 procent tot 4,25 euro. En voor volgend jaar mikt Retail Estates op een stijging van minstens 3,5 procent tot 4,40 euro.

  Lees hier ons artikel.

 • Ryanair boekt minder winst

  De winst van Ryanair staat onder druk. De lagekostenmaatschappij zag haar nettowinst in het boekjaar 2018/19 (tot 31 maart) met 29 procent dalen tot 1,02 miljard euro. Door de hevige concurrentie en overcapaciteit stonden de ticketprijzen onder druk. De belangrijke paasperiode viel ook buiten het boekjaar.

  Ryanair vervoerde wel 7 procent meer passagiers, 139,1 miljoen om precies te zijn. De omzet groeide in het vorige boekjaar met 6 procent tot 7,6 miljard euro. Door hogere brandstof- en personeelskosten kwam de bedrijfswinst 29 procent lager uit op 1,19 miljard euro.

  In de cijfers is geen rekening gehouden met Lauda, de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij die sinds eind augustus voor 75 procent in handen is van Ryanair. Lauda had een opstartverlies van 139,5 miljoen euro netto. Vanaf dit boekjaar wordt Lauda gewoon opgenomen in de rekeningen van Ryanair.

  De maatschappij is ‘voorzichtig’ voor het lopende boekjaar 2019/20 en voorspelt een winst van 750 tot 950 miljoen euro. Dat is - met inbegrip van Lauda - grofweg vergelijkbaar met het vorige boekjaar (885 miljoen euro nettowinst). De boekingen voor het eerste halfjaar liggen iets voor op het vorige boekjaar, maar de ticketprijzen zijn lager en Ryanair verwacht dat die trend zal aanhouden. Op de tweede jaarhelft heeft Ryanair naar eigen zeggen ‘zero visibiliteit’.

  Een Boeing 737-800 van Ryanair stijgt op in Palma de Mallorca. ©REUTERS

 • Welke belastingen hebben de partijen in petto voor beleggers?

  De uitslag van de verkiezingen op 26 mei zal een grote invloed hebben op de taksen die beleggers de komende vijf jaar moeten betalen. Zijn de Vlaamse partijen van plan de belastingen op vermogen en vermogensinkomsten verder te verhogen? Lees het hier.

 • Olie hoger na dreigende tweet van Trump aan Iran

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een tweet zowaar gedreigd met het 'officiële einde van Iran'. Enkele weken geleden verzwaarden de VS de sancties tegenover Iran, waardoor het land moeilijker olie kan uitvoeren.

  Gisteren vond in Jeddah ook een bijeenkomst plaats van het OPEC-kartel, ter voorbereiding van de vergadering in Wenen in juni. Saoedi-Arabië en andere OPEC-leden lieten uitschijnen dat de huidige productiebeperkingen behouden blijven tot de rest van het jaar.

  Zowel de verhoogde spanningen tussen de VS en Iran als de OPEC-meeting in Jeddah draagt bij tot een stijging van de Brent-olieprijs met 1,3 procent tot 73,18 dollar. Dat is het hoogste peil in een maand.

 • Indiase aandelen, obligaties en roepie hoger

  Beleggers sturen Indiase aandelen, Indiase obligaties en de Indiase roepie hoger. Het lijkt erop dat premier Narendra Modi een sterk mandaat krijgt om de komende vijf jaar de economische hervormingen voort te zetten. De Indiase Sensex wint 2,4 procent en staat dicht bij zijn hoogste peil ooit.

  Beleggers vreesden dat ze de huidige regering kwijt waren. Ze reageren dus opgelucht.
  Paresh Nayer
  Valutastrateeg FirstRand

 • UCB krijgt groen licht in VS voor epilepsie-neusspray

  De Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA heeft een nieuw epilepsiemiddel van UCB goedgekeurd zodat het in de VS op de markt kan worden gebracht. Het gaat om de neusspray Nayzilam die bedoeld is als acute behandeling bij terugkerende, frequente reeksen epileptische aanvallen (zogenaamde aanvalsclusters). De spray mag worden toegediend aan epilepsiepatiënten vanaf 12 jaar. De toediening mag gebeuren door niet-medici wanneer een reeks aanvallen zich voordoet.

  Volgens UCB is Nayzilam de eerste neusspray tegen epileptische aanvallen die op de markt komt. Het is bovendien de eerste nieuwe medicatie om epileptische aanvallen te behandelen die in meer dan 20 jaar wordt goedgekeurd in de VS.

  Naar schatting meer dan 150.000 mensen in de VS die aan ongecontroleerde epilepsie lijden, hebben last van aanvalsclusters. Een snelle behandeling is dan van groot belang om het gevaar op een fysiek letsel, neurologische schade, langdurige aanvallen of 'status epilepticus' te voorkomen.

  Bij 'status epilepticus' komt een patiënt tussen de aanvallen door niet opnieuw tot bewustzijn. Door onvoldoende ademhalingsbewegingen kan dan zuurstoftekort optreden, met mogelijke hersenschade tot gevolg.

  Lees hier ons volledige artikel.

 • Japanse economie groeit onverwacht

  De economische activiteit in Japan is in het eerste kwartaal gegroeid met 0,5 procent tegenover het vierde kwartaal. Economen hadden een krimp van 0,1 procent verwacht, na een groei van 0,5 procent in het vierde kwartaal.

  De voornaamste reden voor de onverwachte groei is de forse terugval van de invoer. Doordat de invoer meer terugviel dan de uitvoer, leverde de netto-uitvoer een groter dan verwachte bijdrage aan het bruto binnenlands product (bbp). Maar doordat een lage invoer wijst op een zwakke vraag, leidt de onverwachte economische groei niet tot euforie bij economen. De gezinsconsumptie en de bedrijfsinvesteringen vielen terug.

 • Waar beleggers deze week naar uitkijken

  Vandaag vindt de algemene vergadering van de Nationale Bank plaats, donderdag krijgen we Europese groeicijfers en vrijdag resultaten van Nyrstar. Lees het overzicht hier.

 • Huawei in het nauw

  Goedemorgen! Een nieuwe week, maar nog steeds hetzelfde liedje: de Amerikaans-Chinese handelsoorlog blijft de aandelenmarkten parten spelen. Inspelend op de nieuwe, strengere regels van de Amerikaanse overheid voor Huawei beperkt Google de toegang van de Chinese telefoonproducent tot zijn besturingssysteem Android. Hierdoor kunnen belangrijke Google-apps en -updates niet meer gebruikt worden door Huawei.

  Het is de zoveelste fase in de escalerende handelsoorlog. De beurs van Hongkong zakt 0,4 procent en die van Sjanghai 0,6 procent. Tokio en Seoel laten beperkte winsten optekenen.

  Stevige winsten zijn er voor de beurzen van Sydney (+1,7%) en Mumbai (+2,2%). In Australië heeft de regerende Liberal Party onverwacht de verkiezingen gewonnen. Volgens de exit polls zou in India premier Modi met dezelfde coalitie kunnen voortregeren.

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Tijd Connect