Beurzen omarmen Russisch imperialisme

De Europese en Amerikaanse beurzen gingen dinsdag vlotjes hoger nadat Poetin zich tevreden leek te stellen met de Krim en geen verdere territoriale aanspraken had gemaakt.

Hier vindt u de live verslaggeving over de markten: informatie van de redactie, van beurshuizen, sites en sociale netwerken. Heeft u suggesties, vragen en/of opmerkingen: aarzel niet, we houden er in de mate van het mogelijke rekening mee.


18.16 uur:
Bedankt voor het lezen. En tot morgen voor het Amerikaans rentebesluit. De verwachting is dat de Fed de maandelijkse stimulus terugschroeft van 65 tot 55 miljard dollar.

Agenda

ECONOMIE/FINANCIEN

Eurozone:

- Loonkosten vierde kwartaal, 11 uur

Japan:

- Handelsbalans februari, 0.45 uur

Verenigd Koninkrijk:

- Bank of England: notulen vergadering van 6 maart, 10.30 uur

Verenigde Staten:

- Lopende rekening vierde kwartaal, 13.30 uur

- Federal Reserve: rentebesluit, 19 uur

BEDRIJVEN

Belgie:

- Ageas: publicatie jaarverslag

- Ascencio: inschrijving op kapitaalverhoging. 7 bestaande aandelen geven recht op 3 nieuwe, tegen 45 euro per stuk. Tot 25 maart.

- Fluxys: jaarresultaten 2013, 17.45 uur

- Vision IT: jaarresultaten 2013

Duitsland:

- BMW: jaarresultaten 2013

- HeidelbergCement: resultaten vierde kwartaal, 7 uur

Spanje:

- Inditex: resultaten vierde kwartaal 2013/2014, voorbeurs

Verenigde Staten:

- FedEx: resultaten derde kwartaal 2013/2014, 12.30 uur


18.09 uur: We geven nog mee dat Jetrea, het oogmedicijn van Thrombogenics, is goedgekeurd door de Zwitserse geneesmiddelenwaakhond Swissmedic. Het biotechbedrijf meldt in zijn persbericht wel niet dat het product wordt terugbetaald in Zwitserland. In het VK, Duitsland, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, Ierland, Nederland, Canada en Frankrijk is dat wel het geval.

18.06 uur: Er is een fout in onderstaande topfloplijst geslopen. Hier komen de enige echte toppers en floppers van de dag in Brussel:


17.50 uur: Een mooie afsluiter. Zonder verpinken in zijn gekende enthousiaste stijl, luidde Kermit de kikker maandag de openingsbel op Wall Street. En werd vandaag geinterviewd op CNBC over Goldman Sachs en muppets. "Miss Piggy thought Goldman Sachs was a jewelry place. She's a little out of touch." Vrijdag gaat de nieuwe film van de Muppets in première in de VS

17.49 uur: Na beurs maakte biotechgroep Cardio3BioSciences zijn jaarcijfers bekend. Einde 2013 beschikt het bedrijf nog over 22,1 miljoen cash. Het bedrijf had nul inkomsten en een operationeel verlies van 11,99 miljoen en een nettoverlies per aandeel van 3,01 euro.

17.46 uur: De Nederlandse investeringsmaatschappij Recalcico blijft zijn pijlen richten op Xeikon. De aandeelhouder start tegen de Nederlandse grafische softwaregroep - met afdeling in Lier - een zogenaamde wanbeleid-procedure bij de Ondernemingskamer van het Amsterdamse Gerechtshof. Frans Faas van Recalcico eist de benoeming van een onafhankelijke commissaris om te voorkomen dat het bestuur de aandeelhouders verder benadeelt. 

 Faas stelt dat meerderheidsaandeelhouder Punch International werd bevoordeeld, onder meer door de grote korting die Punch kreeg bij het verwerven van de vordering op vastgoedgroep Accentis. En hij klaagt voorts aan dat aandeelhouders jarenlang geen dividend kregen ondanks ‘de structurele winstgevendheid, de uitbundige kaspositie en de puike solvabiliteit’ – en dat terwijl Punch ‘via een speciale rekening courantverhouding met Xeikon gemakkelijk in zijn liquiditeitsbehoefte kon voorzien’. 

Recalcico heeft Xeikon eerder al in kort geding gedagvaard over de Accentis-deal.  En het vroeg beurswaakhond FSMA een onderzoek in te stellen naar potentiële handel met voorkennis met het aandeel Punch. De Nederlander Gerard Cok, grootaandeelhouder in Punch en lid van de raad van bestuur van Xeikon, zou familieleden getipt hebben om hun aandelenpakket Punch uit te breiden, toen bleek dat Punch-dochter Xeikon zou worden overgenomen.

17.36 uur: De Bel20 eindigt de dag met een winst van 1,4 procent tot 3.080 punten, na de Weense ATX (+1,8%) de sterkste prestatie van alle West-Europese beurzen. Alle indexen gingen hoger. De S&P 500 in New York wint op dit ogenblik ook bijna 0,8 procent. Dit waren de sterkste stijgers en dalers op de brede markt in Brussel:

17.32 uur: De eerste dode is gevallen in het Krim-conflict. Bij een actie van vermoedelijk Russische soldaten sneuvelde een Oekraïns militair. Het incident vond plaats bij de aanval op een Oekraïnse kazerne. Voorlopig geen reactie op de beursvloer.

17.28 uur: De Amerikaanse centrale bank vergadert vandaag en morgen voor het eerst onder leiding van Janet Yellen. De verwachting is dat de Fed de maandelijkse stimulus terugschroeft van 65 tot 55 miljard dollar. Collega Kurt Vansteeland pleegde er een 'Bear & Bull' over.

17.26 uur: De annexatie van de Krim door Rusland, maakt dat toch een slachtoffer op de beurs. Of beter: op weg naar de beurs. De Duitse gigant Metro steekt zijn plannen om zijn Russische opslagactiviteiten naar de Moskouse index te brengen in de koelkast. Wegens de problemen op de Krim en in Oekraïne, zo luidt het.

17.20 uur: De Britse bank Barclays gaf de top 12 van zijn kaderleden een aandelenbonus van bijna 32 miljoen pond. Dat is 20 procent minder dan een jaar eerder, maar dat heeft veel zoniet alles te maken met de lagere koers van het aandeel.

17.12 uur: Zoals verwacht werd Louis Gallois verkozen tot nieuwe voorzitter van de Franse autobouwer PSA Peugeot Citroën (13,16 euro, +3,2%), zo meldt een bron dicht bij het dossier.

 De bestuurders zouden dat met unanimiteit beslist hebben. Gallois was jarenlang het boegbeeld van de Franse spoorwegen (SNCF), voor hij CEO werd van EADS, dat sinds begin dit jaar Airbus Group heet. PSA start een nieuw hoofdstuk met de komst van aandeelhouders als de Chinese groep Dongfeng en de Franse staat. De familie Peugeot is haar meerderheid kwijt. Het aandeel staat nu op zijn hoogste peil in twee jaar. In november 2012 bereikte het een historisch dieptepunt van 4,45 euro.

17.03 uur: Een kaart die netjes verklaart waarom de Europese leiders zo 'soft' zijn in hun sancties tegenover Rusland

Interactive map: how exposed are #EU countries to sanctions on #Russia? http://t.co/KYmqJ1ftyX pic.twitter.com/RwTEaj9t40— Bruegel (@Bruegel_org) March 18, 2014

16.45 uur: General Motors, 's werelds grootste fabrikant van auto's, creëert de nieuwe functie van veiligheidsdirecteur. De beslissing komt op een ogenblik dat GM al 3,4 miljoen auto's heeft teruggeroepen voor nazicht. GM-veteraan Jeff Boyer krijgt de lastige job. De voorbije jaren zouden door problemen met het ontstekingsmechanisme 12 doden zijn gevallen in crashes waarbij GM-wagens betrokken waren. De overheid voert ook een onderzoek. Door de problemen zal de groep over het eerste kwartaal een uitzonderlijke uitgave van minstens 300 miljoen euro moeten boeken. Het aandeel verloor sinds begin dit jaar 14 procent, maar de meeste auto-aandelen zakte over die periode. De CEO van GM heeft zich intussen zelfs verontschuldigd

15.56 uur: Het aandeel van Microsoft staat op zijn hoogste peil sinds juli 2000. Waarom?

Microsoft shares are trading at their highest level since July 2000. Here's why: http://t.co/x2xSS04rWC $MSFT— CNBC (@CNBC) March 18, 2014

15.39 uur: Twee uur voor het laatste fluitsignaal in Brussel, staat de Bel20 op een mooie winst van 1,5 procent, in West-Europa doet enkel de ATX in Wenen (+2,3%) beter. De winst van de Dow Jones is intussen opgeklommen tot 0,7 procent. Op de brede markt in Brussel zijn dit de sterkste stijgers en dalers:

15.35 uur: MBDA heeft vorig jaar uitzonderlijk veel orders binnengehaald, voor 4 miljard euro.  Voor de eerste keer in jaren lag de waarde van de nieuwe bestellingen hoger dan de omzet, zo maakte de bouwer van militaire raketten bekend. MBDA is een samenwerkingsverband tussen Airbus Group (37,5%), BAE Systems (37,5%) en Finmeccanica (25%). Op zijn website noemt het bedrijf zich 'de eerste echte geïntegreerde Europese defensiegroep'. MBDA maakt zowel ground-to-air en air-to-airraketten als raketten die vanaf schepen kunnen afgevuurd worden (foto). BAE Systems wint 2,5 procent in Londen, Finmeccanica gaat 1,7 procent hoger in Milaan.

15.06 uur: Het Amerikaanse Hertz gaat in de toekomst alleen nog auto's verhuren. Hertz Global Holdings (26,96 dollar, -0,9%) kondigde aan dat het Hertz Equipment Rental wil afstoten, een operatie die 2,5 miljard dollar moet opleveren. Die divisie verhuurt materieel gaande van kleine werktuigen tot motoren. Verschillende grote aandeelhouders dringen daar al een tijdje op aan. In december nog introduceerde de groep een 'gifpil', een constructie die een vijandelijke overname moet verhinderen. Dat gebeurde nadat actieve aandeelhouders als Third Point Capital van Daniel Loeb tot het kapitaal waren toegetreden. Overigens publiceerde Hertz ook kwartaalcijfers. De omzet steeg met 10% tot 2,56 miljard dollar, de winst daalde van 211 naar 186 miljoen. Hertz presteerde vorig jaar zwakker (+76%) op de beurs dan zijn concurrent Avis (+100%). 

15.00 uur: De economische groei van Zwitserland gaat nog versnellen, dankzij de export. Dat heeft een groep economische experten berekend. Ze hebben ook hun vooruitzichten voor de komende jaren bevestigd. Dit jaar zou het BBP met 2,2 procent stijgen (2,0 in 2013) en volgend jaar zelfs met 2,7 procent. De Zwitserse economie weerstond de crisis tot nog toe vooral door een sterke binnenlandse vraag.

14.45: Wall Street is zopas hoger geopend nadat de beleggers opgelucht konden ademhalen omdat Poetin na de annexatie van de Krim geen verdere territoriale aanspraken maakt op Oekraïns grondgebied. De Dow Jones wint 0,2 procent, de Nasdaq iets meer. Ook alle Europese beurzen staan intussen al een tijdje hoger. Moskou is bijna 5 procent hoger geëindigd.

14.31 uur: Eén van de sterkste stijgers op de Europese beurzen is het gespecialiseerde Oostenrijkse staalbedrijf Voestalpine (31,67 euro, +4,2%). Het bedrijf kondigde een besparingsplan aan dat over drie jaar 900 miljoen euro moet opleveren. De bezuinigingen raken de vier divisies, maar er zouden geen vestigingen gesloten worden of mensen ontslagen. De markt had een minder ambitieus plan verwacht (500 miljoen) en daarom reageren beleggers redelijk euforisch. Het aandeel ging ruim 5 procent hoger. Ook het Duitse Salzgitter (28,11 euro, +2,4%) presteert goed. De andere staalfabrikanten krijgen klappen, vooral 's werelds nummer één ArcelorMittal (10,78 euro, -0,7%) dat de voorbije weken ruim tien procent verloor.

14.24 uur: Het omstreden bitcoinplatform Mt.Gox is weer online gekomen. Het gaat om een heel beperkte herlancering, die gebruikers enkel toelaat om hun rekeningen te controleren. Zij kunnen dan laten weten of die stand van zaken klopt, al haast Mt.Gox zich wel om erbij te zeggen dat deze procedure niet kan aangewend worden om schadevergoedingen te eisen van het door fraude gekraakte handelsplatform.

13.56 uur: De euro danst vandaag op en neer, telkens in reactie op nieuwe uitspraken en statements over de crisis rond de Krim. Het laatste salvo kwam van de interimregering in Kiev, die heeft laten weten dat ze niet zal aanvaarden dat het nukkige schiereiland deel gaat uitmaken van de Russische federatie. Allemaal onzekerheid die de Europese eenheidsmunt geen deugd doet.

Een scherp contrast met de aandelenmarkten, die blijkbaar beslist hebben om de Krimcrisis gewoon te negeren, en winsten van zowat een procent op te bouwen.

13.00 uur: Het is opmerkelijk hoe de uitdagende taal van Poetin weinig indruk maakt op belegger. Dat valt ook waarnemers op Twitter op:

 

The market is behaving as if the West's response to Putin after this speech will be "ok then, thanks for clarifying, as you were, cheers".— barnejek (@barnejek) March 18, 2014

 

12.57 uur: De donderspeech van de Russische president Vladimir Poetin mist ook zijn effect niet op het koersverloop van de roebel:

 

#Russia Ruble erases declines, climbs as Putin speaks. pic.twitter.com/RQw3CkOa5u— Holger Zschaepitz (@Schuldensuehner) March 18, 2014

 

11.38 uur: Dat Delhaize zo sterk door de handelsdag beweegt, lijkt vooral te danken te zijn aan een adviesverhoging bij beurshuis Kepler Cheuvreux. Die verhogen hun advies van bijhouden ('hold') naar kopen ('buy'). Dat nieuws loopt nu binnen, maar het lijkt erop dat de klanten van het beurshuis dat advies gisteren al kregen. Toen boekte het aandeel van de kleinhandelaar ook al winst, ondanks kritische rapportjes van Rabo Securities en Morgan Stanley.

11.28 uur: Het rapport van Bank Degroof over Ter Beke is binnen. Blijkt dat het beurshuis het koersdoel met meer dan 20 procent heeft opgetrokken van 54 tot 65 euro. Door de nieuwe richtprijs heeft het aandeel een opwaarts potentieel van 7 procent en daarom gaat het advies ook van 'afbouwen', naar 'houden'. Hans D'Haese blijft het aandeel redelijk goedkoop vinden met een koerswinstratio van maar 10,3 keer de verwachte winst voor 2015.

11.17 uur: Het Italiaanse conglomeraat Finmeccanica (7,01 euro, +0,8%) stijgt tegen de trend van de Milanese beurs in. Gisteren raakte bekend dat de Nederlandse regering en AnsaldoBreda, de spoorbouwer van Finmeccanica, een akkoord hebben bereikt over het dossier Fyra. Bovendien besliste een rechtbank in Milaan dat AgustaWestland, de helikopterdochter van Finmeccania, geen waarborg moet betalen aan de Indiase regering in de zaak van 12 helikopters voor het Indiase leger. Voldoende goed nieuws voor Gabriele Gambarova van e-ESN/Bank Degroof om het advies voor het aandeel op 'kopen' en het koersdoel op 8,25 euro te houden.

11.06 uur: De ZEW-index, die het vertrouwen van beleggers in de Duitse economie meet, maakt andermaal een scherpe duik in de maand maart. De index zakt van 55,7 naar 46 punten. Beleggers hebben dus wederom minder vertrouwen in de Duitse groeimotor. Ook in februari zakte de index al fors, van 61,7 naar 55,7. Volgens het Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung is de scherpe daling integraal te wijten aan de onzekerheid over de Krimcrisis. 

10.37 uur: Het Duitse Grondwettelijk Hof heeft besloten dat het ESM, het reddingsmechanisme dat Europa oprichtte om de schuldencrisis in te dijken, niet in strijd is met de Duitse grondwet. Een belangrijke overwinning voor de architecten van het European Stability Mechanism. Er werd reikhalzend uitgekeken naar de uitspraak. Ter herinnering, toen duidelijk werd dat het Grondwettelijk Hof zich over de zaak zou buigen, waren deze dames en heren amper uit de media te houden:

10.35 uur: Italië heeft in januari een handelsoverschot van 365 miljoen euro geboekt. Dat blijkt uit cijfers van de statistische dienst Istat. In dezelfde periode vorig jaar werd nog een tekort van 1,8 miljard euro geboekt.

10.17 uur: De Bel20 onderscheidt zich steeds nadrukkelijker van de andere Europese beurzen. Terwijl die langzaam maar zeker in de verliescijfers wegzinken, sluipt de Brusselse sterindex langzaam maar zeker hoger.

Het duo Delhaize (+2,7%, 49,34 euro) en GDF Suez (+1,4%, 19,45 euro) krijgt steun van KBC (+1,4%, 44,63 euro).

09.21 uur: In China is er weer een vastgoedbedrijf over kop gegaan.

 

Another apparent property company collapse in China - a company with 3.5bio CNY (567mm$) appears to be insolvent— Steve Collins (@TradeDesk_Steve) March 18, 2014

 

De woningenprijzen in Peking en Shanghai blijven wel volop in de lift zitten met stijgingen in de orde van grootte van 12 procent tot 16 procent jaar op jaar.

09.14 uur: KBC Securities-analist Jan De Kerpel laat zijn licht schijnen over Thrombogenics. Zijn conclusie: een non-event op vlak van de Amerikaanse markt, de inkomsten van buiten de VS en de vooruitzichten.

De Kerpel verwacht dat het aandeel op korte termijn zal blijven knel zitten tussen voor- en tegenstanders, tot er meer feiten bekend raken. Die feiten zijn tweeledig. Enerzijds moet blijken hoe Jetrea in Europa presteert met de hulp van de verkoopsteams van partner Alcon. Anderzijds is het afwachten of Thrombogenics een min of meer sterke onderhandelingspositie kan opbouwen om een oplossing te vinden voor de zwakke Amerikaanse situatie.

09.04 uur: Ondanks het feit dat intussen zowat alle slechte nieuws in de koers van biotechbedrijf Thrombogenics verwerkt zit, zijn de resultaten van gisteravond genoeg reden om het aandeel nog eens een tik van 5 procent te geven.

09.01 uur: De Europese beurzen zijn van start gegaan. De Bel20 weet een lichte winst van 0,2 procent te boeken, terwijl elders in Europa lichte verliezen te noteren vallen. De Brusselse sterindex krijgt vooral steun van Delhaize (+1,8%) en GDF Suez (+1,5%).

08.56 uur: Het ochtendrapport zelf hebben we nog niet ontvangen, maar Bank Degroof-analist Hans D'Haese laat op Twitter in ieder geval al weten dat hij zijn koersdoel voor versevoedingsgroep Ter Beke heeft opgetrokken tot 65 euro:

 

#TerBeke After 'perfect storm' in FY12-13 easier comps in FY14 - $TERB TP upped to €65 - Hold— Hans D'Haese (@HansDHaese) March 18, 2014

 

08.54 uur: Luttele minuten voor de opening van de Europese beurzen, wijzen de futures op een licht lagere start van de handelsdag.

08.51 uur: De beurs van Parijs staat op het punt om een notering te verliezen. De online bank Boursorama verdwijnt binnenkort mogelijk van de tabellen, nu hoofdaandeelhouder Societe Generale een overnamebod heeft gelanceerd op de aandelen die het niet in handen heeft.

Boursorama ontstond in 1995 als een volle dochter van SocGen, al heette het toen nog Fimatex. Het bedrijf trok in 2000 naar de beurs, en werkte zich via een aantal overnames naar de top van het online bankieren in Frankrijk. Gaandeweg kwamen nieuwe partners in het kapitaal. Het Spaanse Caixabank verwierf bijvoorbeeld een belang van zowat 20 procent toen Boursorama diens Franse divisie overnam.

SocGen biedt 12 euro per aandeel, wat neerkomt op een premie van 22 procent in vergelijking met de slotprijs van 9,83 euro die maandag werd neergezet. Dat brengt de totale waarde van Boursorama op zo'n 1,1 miljard euro. Dat oogt mooi, maar het aandeel trok in 2000 naar de beurs tegen 15,70 euro per aandeel, en piekte in maart van dat jaar even op 26,50 euro:

08.28 uur: De overnamesoap tussen vrachtwagenbouwers Scania en Volkswagen sleept zich voort. De raad van bestuur van de Zweedse constructeur heeft zijn aandeelhouders afgeraden om in te gaan op het bod van Volkswagen. Die biedt 200 Zweedse kroon per aandeel, wat het totaalbedrag op 6,7 miljard euro brengt.

Volkswagen zou Scania maar al te graag in elkaar schuiven met zijn andere truckbouwer, MAN. De Duitse autogroep bezit al 46 procent van de aandelen en 71 procent van de stemrechten in Scania.

08.22 uur: Frank De Mol, analist van De Belegger, laat ook nog eens zijn licht schijnen over de cijfers die Thrombogenics gisteravond bekend maakte:

 

#thrombogenics zwakke verkopen Jetrea in VS. Strategische oefening kwam niets te vroeg. Raamt markt VMT wel nog altijd op 250.000 patiënten.— Frank De Mol (@FrankDeMol1) March 18, 2014

 

08.06 uur: Dat de Krim zich gaat afsplitsen van Oekraïne, lijkt voor beleggers al een uitgemaakte zaak. Zij liggen nu vooral wakker van de naweeën van de crisis, en hopen dat de spanningen niet te hoog oplopen.

De Finse minister van Economie, Jan Vapaavuori, ziet alvast geen reden om Rusland nu niet langer als een potentiële partner te beschouwen:

 

Crimea crisis is a "passing phenomenon" says Finland's economy minister as he seeks Russian investment in shipyard http://t.co/bWj51zR2tq— Richard Milne (@rmilneNordic) March 18, 2014

 

08.04 uur: Ook de Nederlandse technische dienstverlener Imtech kwam met cijfers vanochtend. Maar die worden overschaduwd door alweer een schandaal binnen de groep. Nu maakt het bedrijf melding van 'praktijken die niet door de beugel kunnen' bij de Zwitserse dochter Fritz & Macziol. Er is sprake van 'niet-zakelijke relaties' tussen het management en ambtenaren.

Het bedrijf dook afgelopen jaar nog dieper in de rode cijfers. Het nettoverlies liep op van 241 miljoen euro in 2012 tot 697 miljoen euro. Het water staat Imtech aan de lippen. Een kredietfaciliteit van 1,3 miljard euro moet het bedrijf de nodige ademruimte geven om de zaken op orde te stellen.

07.56 uur: Geen al te zware agenda, vandaag. Straks om 11 uur is er wel de indicator van het beleggersvertrouwen in de Duitse economie, de beruchte ZEW-index. In de VS zijn er na de middag ook cijfers over de huizenmarkt, meer bepaald de in aanbouw genomen woningen en bouwvergunningen over de maand februari.

Op bedrijfsvlak zijn er cijfers van sportautobouwer Porsche, Adobe Systems en Oracle.

07.50 uur: Goeiemorgen, iedereen! We geven u eerst al mee wat er gisteravond nog van nieuws binnenliep, en waar beleggers in Brussel vanochtend dus nog mee aan de slag moeten:

  • Bij Thrombogenics, dat deze week zijn laatste dagen in de Bel20 beleeft, lag de omzet uit de verkoop van oogmedicijn Jetrea in 2013 op een ontgoochelende 20,2 miljoen. Die ontgoocheling zit echter natuurlijk al in de over 2013 gedecimeerde beurskoers. De zelfs weer afzwakkende verkoop in de tweede jaarhelft zette de biotechnologiegroep er zelfs toe aan 'alle strategische opties' te overwegen. Belangrijker is hoe de pas opgestarte Europese verkoop van Jetrea in 2014 evolueert, aangezien het product rugdekking krijgt van een ervaren verkoopsteam van Novartis-dochter Alcon. Make-or-break, want als het met dat verkoopsteam niet lukt zal het nooit lukken.
  • Beter nieuws was er bij Resilux. De fabrikant van voorvormen voor pet-flessen kwam met recordresultaten over 2013 en belooft een nog beter 2014. Wel was Airolux, de joint venture met het Zwitserse IPS in ecologische persluchtverpakkingen, nog verlieslatend. CEO Dirk De Cuyper laat in het midden of 2014 voor Airolux rendabel wordt, wél stelt hij dat het keerpunt bereikt wordt: 'Maar of dat maart, augustus of september zal zijn?'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud