1. Markten Live
 2. Live blog

Beurzen onderbreken eindejaarsrally

De Europese beurzen lasten donderdag een pauze in nu de kans op een Amerikaans-Chinees handelsakkoord weer kleiner is geworden. Proximus kreeg een tik door sociale onrust en kritische analisten. Beleggers ontdekten het aandeel Warehouses Estates.
 • Zesde transactie voor joint venture Allianz-VGP

  Nog een late toevoeging aan onze blog. De ontwikkelaar van logistieke parken VGP laat weten dat zijn joint venture met Allianz Real Estate een zesde transactie heeft uitgevoerd. Daarbij werden 13 logistieke gebouwen, gelegen in Duitsland en Tsjechië, overgedragen aan de joint venture. Het aankoopbedrag bedroeg 232 miljoen euro. De bruto-opbrengst bedraagt circa 130 miljoen euro.

  VGP heeft de opbrengst gebruikt op een kortlopende bankschuld van 50 miljoen euro terug te betalen. De rest zal het bedrijf aanwenden om zijn ontwikkelingspijplijn uit te breiden. Lees: om nieuwe bouwgrond aan te kopen en bestaande projecten in aanbouw en nieuwe projecten te financieren.

  Het systeem waarbij VGP logistieke gebouwen overdraagt aan de joint venture met Allianz is het ei van Columbus. Het laat VGP toe verder uit te breiden zonder al te vaak vers geld te hoeven ophalen.

 • Graag tot morgen!

  Vrijdag staan halfjaarcijfers van Nystar en een kwartaalupdate van Elia op het programma. Het is ook de laatste beursdag van Dexia . En natuurlijk is het Black Friday!

  VRIJDAG 29 NOVEMBER 2019

  ECONOMIE/FINANCIËN

  België:

  • Bruto binnenlands product derde kwartaal (tweede raming), 15.00 uur

  Eurozone:

  • Inflatie november, 11.00 uur
  • Werkloosheid oktober, 11.00 uur

  Verenigde Staten:

  • Wall Street halve dag open (daags na Thanksgiving Day)

  BEDRIJVEN

  België:

  • TINC: inschrijving op kapitaalverhoging. 3 aandelen geven recht op 1 nieuw, tegen 12,40 euro. Tot 2 december.
  • Dexia: laatste dag van de beursnotering, schrapping aandeel nabeurs
  • Warehouses Estates Belgium: notering ex interimdividend 2,25 euro bruto
  • Nyrstar: halfjaarresultaten, 07.00 uur
  • Elia: tussentijdse verklaring derde kwartaal, 08.00 uur
  • Care Property Invest: buitengewone algemene vergadering, 10.00 uur
  • Mithra Pharmaceuticals: buitengewone algemene vergadering, 14.00 uur
 • DEME (CFE) wint contract in Schotland

  DEME, de specialist in baggerwerken en windparkenbouw die volledig in handen is van CFE , heeft een belangrijk contract in de wacht gesleept in het kader van de bouw van het Neart na Gaoithe offshore windmolenpark in Schotland. Het contract komt eigenlijk DEME Offshore toe en omvat het plaatsen van kabels die de stroom van de 54 windturbines naar twee substations brengen. De werken zijn voorzien in 2021. DEME geeft geen financiële details vrij.

  Het windmolenpark Neart na Gaoithe wordt 15,5 km van Fife (op de oostkust van Schotland) gebouwd en heeft een capaciteit van 450 MW. Dat is voldoende om 375.000 huishoudens van stroom te voorzien.

 • Bel20 sluit nipt in de plus

  Terwijl de Europese beurzen gemiddeld 0,2 procent lager zijn gesloten, wist de Bel20 met een klein winstje af te sluiten. De index steeg 0,1 procent tot 3.914,86 punten.

  De telecomspelers Proximus (-1,8%) en Telenet (-1,9%) eindigden onderaan in de Bel20. Voor opwaartse kracht zorgden Ontex (+3,6%), Ageas (+1,1%) en Umicore (+1%).

 • ‘Retailtranche Aramco overingetekend’

  De geplande beursgang van Aramco is een succes geworden wat de interesse van kleine beleggers betreft. De Saoedische oliemaatschappij zet een belang van 1,5 procent in de markt en daarvan is een derde (0,5 procent) voorbehouden voor particuliere beleggers. Zowat 4,17 miljoen kleine beleggers hebben tot dusver ingeschreven op de beursgang. De beschikbare tranche is voor 120 procent overingeschreven. Dat kan nog oplopen, want de inschrijving loopt nog tot middernacht (lokale tijd).

  Aramco hoopt met de beursgang omgerekend meer dan 25 miljard dollar op te halen. Daarmee zou het de grootste beursintroductie ooit worden.

 • 'Nieuwe Apple-oortjes knallen op Black Friday'

  Een koersreactie kunnen we vandaag niet zien want de Amerikaanse beurzen liggen stil op Thanksgiving, maar volgens analist Daniel Ives van Wedbush Securities worden de nieuwe draadloze oortjes van Apple dé ster van Black Friday. De AirPods Pro vallen op door hun design, lawaai-onderdrukking en een stevige prijs (249 dollar in de VS).

 • Olieprijs zakt door oplopende handelsspanningen

  Voor de tweede dag op rij gaat de olieprijs lager. Nadat er woensdag 0,3 procent van de prijs van een vat Brent-olie af ging, zakt de prijs vandaag nog eens met 0,6 procent tot 63,70 dollar.

  Daar zijn grosso modo twee redenen voor: de Amerikaanse olievoorraden zijn gestegen en met de ondertekening van een wet die de Hongkongse protesten steunt, krijgt president Trump de woede van China over zich heen. De Volksrepubliek kondigde aan ‘stevige tegenmaatregelen’ te nemen. Het ziet er dus naar uit dat een handelsakkoord nog niet voor meteen is.

 • ‘Koop Walmart, Merck en Coca-Cola als bescherming'

  Nu president Trump een wet heeft ondertekend die activisten in Hongkong steunt - tot grote woede van China - en met nog meer invoerheffingen tegen de Volksrepubliek dreigt, ziet het er plots weer een stuk minder goed uit voor de ‘eerstefasedeal’ die in de steigers staat. Het valt te verwachten dat de geopolitieke spanningen volgend jaar zullen aanhouden. Samen met de vraag of de wereldeconomie standhoudt en wat de Amerikaanse presidentsverkiezingen zullen brengen, creëert dat heel wat onzekerheid.

  Beleggers hebben er dan ook belang bij het defensieve karakter van hun portefeuille te versterken door ‘de juiste bedrijven’ te kopen, zegt ‘head of equities’ Saira Malik van de Amerikaanse vermogensbeheerder Nuveen in een gesprek met MarketWatch. Ze schuift drie vrij klassieke namen naar voor als ‘survival kit’: Walmart , Merck & Co en Coca-Cola . Drie kwaliteitsbedrijven die minder onderhevig zijn aan hoe de economie presteert.

  Merck staat met verschillende producten sterk in de farmasector, Coca-Cola evolueert van een frisdrankenproducent naar een complete drankengroep en retailer Walmart heeft, in tegenstelling tot e-commercereus Amazon.com , een sterk multikanaalaanbod. En tegen een koerswinstverhouding van 23 kost Walmart ook een stuk minder dan Amazon.com, dat tegen 54 keer de winst noteert, stipt Malik aan.

 • Wall Street gesloten wegens Thanksgiving

  Vandaag hebben we geen nieuws over Wall Street, omdat de Amerikanen gezellig samen rond de kalkoen zitten om Thanksgiving te vieren. 

  ©Photo News

 • Duitse inflatie blijft laag

  De Duitse inflatie volgens de nationale definitie bleef in november stabiel op 1,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van het bureau voor de statistiek. Economen hadden 1,2 procent inflatie voorspeld. De inflatie volgens de Europese definitie steeg echter naar 1,2 procent in plaats van de verwachte 1,1 procent.

  De Europese Centrale Bank (ECB) baseert haar beleid op de gemiddelde inflatie volgens de Europese definitie in de 19 landen van de eurozone. Economen verwachten dat de inflatie in de eurozone in november is gestegen naar 0,9 procent, versus 0,7 procent in oktober. Eurostat publiceert vrijdag inflatiecijfers voor de eurozone.

 • Hoofdeconoom Berenberg: 'Hongkong grootste geopolitieke risico voor markten'

  Holger Schmieding, de hoofdeconoom van het beurshuis Berenberg, zegt tegen de Amerikaanse zakenzender CNBC dat de chaotische situatie in Hongkong het grootste geopolitieke risico voor de aandelenmarkten is.

  'Als China een zware militaire interventie doet om de orde te herstellen, is het voor de VS onmogelijk een handelsdeal te sluiten met de Volksrepubliek. Zelfs een 'eerstefasedeal' zit er dan niet in. Dat zou de wereldwijde vertraging in de industrie verlengen', stelt Schmieding. 

  De beurzen doen vandaag een stapje terug nadat de Amerikaanse president Donald Trump een wet heeft ondertekend die steun biedt aan de Hongkongse betogers.

 • Beleggers ontdekken Warehouses Estates

  Warehouses Estates Belgium (WEB) stijgt vandaag met 1,7 procent tot boven 60 euro. Dat is het hoogste peil in twee jaar.

  Het aandeel kreeg een koersdoelverhoging van Degroof Petercam (zie post 10.33 uur) nadat het twee nieuwe gebouwen had aangekocht (post 7.38 uur).

 • Belgische inflatie zakt naar 0,4 procent

  De inflatie in ons land is in november gedaald tot 0,39 procent, van 0,48 procent in oktober. De daling is vooral het gevolg van lagere prijzen voor vakantiedorpen (-6,3%), lichaamsverzorgingsproducten (-2,7%) en vliegtickets (-2,4%). Buitenlandse reizen (+4,8%), alcoholische dranken (+2,1%) en de aankoop van voertuigen (+0,5%) werden afgelopen maand duurder.

  De kerninflatie (zonder energieproducten en onbewerkte voedingsmiddelen) bedraagt in november 1,46 procent tegen 1,55 procent in oktober.

  De afgevlakte gezondheidsindex bedraagt in november 106,73 punten. De spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen, die is vastgelegd op 107,20 punten, werd in november niet overschreden. De vorige overschrijding van de spilindex vond plaats in augustus 2018.

 • Economisch sentiment licht beter in eurozone

  Het economisch vertrouwen in de eurozone is deze maand iets meer verbeterd dan verwacht. Dat kan erop wijzen dat het slechtste achter de rug is voor de landen die de euro gebruiken.

  De indicator van het economisch sentiment, op basis van een rondvraag door de Europese Commissie, steeg deze maand naar 101,3 punten van 100,8 in oktober. Alle sectoren kenden een verbetering, uitgezonderd de bouw.

  Reden tot jubelen is er nog niet. Met 101,3 punten staat de indicator lager dan in september, merkt Peter Vanden Houte, de hoofdeconoom van ING België, op. Bovendien verslechterde de meer cyclische indicator van het businessklimaat van -0,20 tot -0,23. Dat stemt overeen met een verdere daling van de orderboeken in de industriële sector. 

 • Een samenvatting van de Brusselse beursdag

  Voor een rondje rond de Brusselse beurs: naar hier!

 • Soitec schuift uit in Parijs

  De sterkste daler in de lichtstad is Soitec   .De halfgeleiderproducent valt ten prooi aan winstnemingen na sterke halfjaarcijfers en levert 5 procent in. De omzet groeide in het eerste semester van het gebroken boekjaar 2019/2020 met 40 procent naar 258 miljoen euro. De chipmaker realiseert op die omzet een brutowinstmarge van 38 procent, ofwel 87 miljoen euro.

  Epigan, het Limbugse chipbedrijf dat in mei door Soitec werd overgenomen, draagt positief bij aan het resultaat. 

  Het bedrijf uit Grenoble is dit jaar een indrukwekkende col aan het bestijgen. Winst sinds januari: 118 procent. 

 • Flessenrecycleerder Envipco duikt in het rood

  Envipco , de Nederlandse specialist in recyclagemachines met een notering in Brussel, leed in de eerste negen maanden van zijn boekjaar een nettoverlies van 0,69 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was er nog een winst van 2 miljoen.

  De verslechtering is vooral het gevolg van hogere operationele kosten, de ontwikkeling van nieuwe markten in Europa, de start van een fabriek in Roemenië, en meer onderzoek. De brutobedrijfswinst zakte van 4,5 naar 2,5 miljoen euro. Zonder eenmalige juridische kosten en ontwikkelingskosten, zou het cijfer stabiel zijn gebleven, stipt Envipco aan.

  De omzet steeg 2 procent tot 27,6 miljoen euro. Envipco heeft wereldwijd meer dan 7.100 machines geïnstalleerd die PET-flesen en aluminium blikjes terugnemen. Het bedrijf zorgt ook voor de recyclage daarvan.

 • Pierre & Vacances in de lift

  Pierre & Vacances  wint in Parijs 1 procent en gaat voor het eerst sinds september boven 16 euro. De uitbater van Center Parcs won gisteren ook al 4 procent na jaarresultaten. 

  Het was al bekend dat de groep de omzet met 7,2 procent zag aandikken. Verder steeg het operationele resultaat van 9,8 miljoen euro naar 30,9 miljoen euro. Eenmalige elementen - zoals organisatiekosten en de groter dan verwachte bouwkosten voor het park Allgäu - leidden wel tot een nettoverlies van 33 miljoen euro, tegenover een verlies van 46 miljoen een jaar eerder. 

  Tegen maart volgend jaar wil de groep een strategisch plan klaar hebben, om sneller naar rendabiliteit te evolueren. De groep vindt zichzelf te complex en wil synergieën realiseren tussen de parken. 

  Pierre et Vacances heeft sinds september met Yann Caillère (ex-Euro Disney) een nieuwe operationele topman die de strategische ommezwaai in goede banen moet leiden. De 82-jarige Gérard Brémond is hoofdaandeelhouder en CEO.  

 • Retailtranche Aramco volledig ingetekend

  Met nog één inschrijvingsdag te gaan, is de retailtranche voor de beursgang van Aramco volledig ingetekend. Ter herinnering: Saoedi-Arabië wil 0,5 procent van de aandelen verkopen aan particuliere beleggers. Daarnaast wordt nog 1 procent verkocht aan voornamelijk Arabische fondsen. Door 1,5 procent van de aandelen te plaatsen tegen een totale waardering van Aramco van 1.600 à 1.700 miljard dollar, zou de beursgang 25 miljard dollar moeten opleveren. Daarmee zou Aramco in de geschiedenisboeken komen met een evenaring van het record van Alibaba in 2014. 

  Hier de belangrijkste data voor de Aramco-IPO: 

  • 28 november: laatste inschrijvingsdag voor particulieren
  • 4 december: laatste inschrijvingsdag voor institutionelen
  • 5 december: bepaling inschrijvingsprijs
  • ????: nog geen datum voor de eigenlijke beursgang
 • Accsys haalt 46 miljoen euro op

  Het Brits-Nederlandse bedrijf Accsys Technologies , gespecialiseerd in het duurzaam maken van hout, heeft 46,3 miljoen euro opgehaald via de uitgifte van 44,1 miljoen aandelen. Dat gebeurde aan 1,05 euro, een korting van 10,3 procent tegenover de slotkoers van gisteren. Met het geld gaat Accsys zijn fabriek in Arnhem uitbreiden en de nieuwe fabriek in het Britse Hull financieren.

  Accsys kan de vraag naar zijn duurzame houtproducten amper volgen. De omzet steeg afgelopen halfjaar met 39 procent tot 44 miljoen euro, het volume nam met 32 procent toe. De brutobedrijfswinst is niet langer negatief, maar rukte op van een verlies van 1,4 miljoen naar een plus van 2,5 miljoen euro.

  Volgens CEO Paul Clegg is de tweede helft van het boekjaar sterk begonnen. Het aandeel dikt dan ook aan in Amsterdam. De belangrijkste aandeelhouder van Accsys is de fondsenbeheerder Teslin van de familie Van Beuningen.

 • Degroof verhoogt koersdoel Warehouses Estates Belgium

  Analist Herman van der Loos laat zijn koersdoel voor Warehouses Estates Belgium stijgen van 62 naar 65 euro en behoudt zijn koopadvies. 

  De extra huuropbrengsten die de twee gekochte gebouwen (zie post 7u38) met zich meebrengen zullen de winst volgens de analist verhogen.

  Het aandeel trappelt ter plaatse.

 • Degroof: 'Nieuwe CEO Proximus moet balanceren tussen investeringen en winst'

  Analist Stefaan Genoe zegt dat de nieuwe CEO van Proximus , Guillaume Boutin, tussen investeringen en winst moet balanceren. 'Boutin moet aan de ene kant investeren in glasvezelkabels en 5G, maar aan de andere kant de brutobedrijfswinst op peil houden. Dat is nodig om het aantrekkelijke dividend te behouden voor de grootste aandeelhouder, de Belgische overheid.'

  De telecomspeler gaat 1,5 procent lager.

 • KBC Securities reageert op AB InBev

  Wim Hoste, een analist van KBC Securities, reageert op het bericht dat AB InBev zijn Amerikaanse blikkenafdeling gedeeltelijk wil verkopen.

  Hoste is kort maar krachtig: 'AB InBev heeft dit niet echt nodig.' De analist zegt dat de beursgang van Budweiser Brewing Company APAC al garandeert dat de schuldgraad tegen het eind van het jaar van 4,6 naar 3,2 zakt. 

  De analist behoudt zijn koopadvies en koersdoel van 105 euro.

  Het aandeel gaat 0,4 procent hoger.

 • KBC Securities over nieuwe CEO Proximus

  Ruben Devos, een analist van KBC Securities, verwelkomt de nieuwe CEO van Proximus . 'We zijn tevreden met de aanstelling van Guillaume Boutin. Hij heeft een vergelijkbaar traject afgelegd als Dominique Leroy, die CEO werd nadat ze de consumentenafdeling van Proximus had geleid.'

  Devos kijkt vooral uit naar de strategie van de CEO voor het consumentensegment. 'Een goede strategie is zeer belangrijk. Er is een risico dat Proximus marktaandeel verliest door de felle concurrentie in de sector. Daarnaast kan de gemiddelde opbrengst per klant afnemen door de prijsdruk, zeker in het mobiele segment en bij vast internet. Nu ook Telenet zeer snel internet kan aanbieden denken we dat klanten kritischer naar de pakketten van Proximus gaan kijken.'

  Verder denkt de analist dat de investeringen in glasvezel naar omhoog kunnen. 'Er is in België nog lang niet overal een glasvezelverbinding tot aan de woning. Het is mogelijk dat Proximus een stuk meer gaat investeren in die verbindingen.'

  Devos merkt wel op dat de kosten van het aanleggen van de kabels nog hoog zijn. Dat kan de investering minder aantrekkelijk maken.

  Het aandeel verliest 0,8 procent.

 • Subsidie duwt Avantium hoger

  Avantium  opent 4 procent hoger. De groep heeft een Europese subsidie gekregen van 25 miljoen euro. Daarmee heeft Avantium een nieuwe stap gezet in de zoektocht naar 150 miljoen euro, voor het neerzetten van een fabriek die groene kunststoffen moet produceren. De fabriek moet tegen 2023 operationeel zijn en zal een capaciteit hebben van 5.000 ton. 

  KBC Securities blijft voorzichtig en herhaalt zijn 'reduce'-advies. 'De cash burn van Avantium komt dit jaar uit op 20 à 25 miljoen euro. We denken dat Avantium het nog kan uitzingen tot eind 2021. We zien niet in hoe Avantium de brug kan maken naar rendabiliteit, zonder opnieuw een beroep te doen op de kapitaalmarkten. Deze belegging is dus een groot risico en we blijven aan de zijlijn', zegt analist Wim Hoste.

  Deze belegging is een groot risico en we blijven aan de zijlijn.
  Wim Hoste
  Analist KBC Securities

 • Europese beurzen starten lager

  De Europese aandelenmarkten zijn in het rood geopend. Gemiddeld gaan de beurzen er 0,3 procent op achteruit.

  • PostNL wint 0,3 procent. De Nederlandse postbode breidt uit in de regio Amsterdam (zie post 7u52)
  • Rémy Cointreau daalt met 3,8 procent. Het bedrijf kwam met resultaten en teleurstellende vooruitzichten
  • Virgin Money knalt bijna 10 procent hoger. De bank kwam met minder slechte resultaten dan gevreesd.
 • Bel20 opent in het rood

  De sterrenindex start de dag met een verlies van 0,3 procent.

  • Greenyard wint 1,9 procent. Berenberg verhoogt het koersdoel van de groenten- en fruitreus fors (zie post 7u18)
  • Proximus  gaat 0,3 procent lager. Het heeft in Guillaume Boutin een nieuwe topman gevonden (zie post 7u34)
  • Biocartis veert op met 0,5 procent. Johnson & Johnson heeft zijn belang in Biocartis licht afgebouwd (zie post 7u36)
  • Warehouses Estates Belgium trappelt ter plaatse. De vastgoedspeler koopt 2 gebouwen (zie post 7u38)
  • Telenet levert 0,1 procent in. CEO John Porter heeft dinsdag 25.000 aandelen van de telecomspeler verkocht (zie post 7u47)
  • Euronav wint 0,2 procent. Bestuurder Ludovic Saverys verkocht een pakketje aandelen (zie post 7u58)
 • Mediahuis snuffelt aan Britse Telegraph-klanten

  Mediahuis, voor 13,5 procent in handen van Ackermans & van Haaren , wil de Britse Telegraph-kranten graag kopen. Dat heeft CEO Gert Ysebaert gezegd aan Financial Times. 

 • Futures: Europese beurzen openen lager

  De beurzen op het oude continent gaan volgens de futures de Aziatische beurzen achterna (zie post 7u15), ze zouden gemiddeld 0,3 procent lager starten.

 • Japanse detailhandelsverkopen kelderen 7 procent

  De Japanse detailhandelsverkopen kregen een flinke opdoffer in de maand oktober: ze daalden jaar op jaar met 7,1 procent. Economen rekenden maar op een daling van 3,8 procent.

  Op maandbasis ziet het plaatje er nog dramatischer uit. Daarop is te zien hoe de verkopen maand op maand zelfs met 14,4 procent kelderden in oktober:

  De forse daling komt na een verhoging van de btw-tarieven in het land van de rijzende zon: van 8 naar 10 procent. De duik is volgens economen ook dieper dan bij eerdere btw-verhogingen. Een extra verklaring voor de flinke val kan het uitzonderlijk slechte weer in oktober zijn. 

  In oktober raasde orkaan Hagibis door Japan. Het natuurgeweld heeft Japanners mogelijk weggehouden van de winkels.

  ©AFP

 • FSMA insidertransacties: Ludovic Saverys verkoopt aandelen Euronav

  Bestuurder Ludovic Saverys heeft in twee transacties in totaal 25.000 aandelen Euronav  verkocht voor 252.600 euro, of 10,1 euro per stuk. Ook in oktober verkocht Saverys flinke paketten. 

 • PostNL breidt uit in Amsterdam

  De Nederlandse postbode PostNL opent volgend jaar een nieuw distributiecentrum in de regio Amsterdam. Dat meldt De Telegraaf.

  'We praten over de aankoop van een stuk grond in Zaanstad', zei directeur operatie Iris van Wees.

  Dit jaar opende de postbezorger drie nieuwe bezorgcentra voor pakketten in Nederland, het heeft er nu in totaal 25.

  Een medewerker sorteert pakketten in een pakketsorteercentrum van PostNL. ©ANP

 • FSMA-insidertransacties: Telenet-CEO John Porter casht (bis)

  CEO John Porter heeft dinsdag 25.000 aandelen van Telenet verkocht voor ruim 1 miljoen euro. Hij kocht de aandelen tegen 34,51 euro per stuk, door opties uit te oefenen. Per saldo realiseert hij een meerwaarde van 187.000 euro. Maandag deed hij een identieke transactie. Omdat het aandeel toen wat hoger stond, bedroeg de meerwaarde 201.750 euro.

  Zowel maandag als dinsdag zakte het aandeel Telenet met 0,9 procent. Dinsdag gebeurde dat tegen een buitengewoon hoog volume van 640.000 aandelen.

 • Warehouses Estates Belgium koopt 2 gebouwen

  Warehouses Estates Belgium (WEB) breidt zijn portefeuille uit met twee gebouwen. Het gaat enerzijds om een nieuw, volledig verhuurd kantoorgebouw in het Luikse en anderzijds om een eveneens verhuurd logistiek gebouw in de regio centrum.

  Het eerste gebouw breng jaarlijks meer dan 1 miljoen euro aan huurinkomsten op, het tweede meer dan 300.000 euro. De contracten voor beide panden lopen nog ongeveer 9 jaar.

  WEB hoopt de deals af te ronden in januari 2020. Het rendement van de twee nieuwe gebouwen zou in lijn zijn met het globale rendement van de bestaande portefeuille.

 • Johnson & Johnson zakt onder 10 procent in Biocartis

  De Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson heeft zijn belang in Biocartis licht afgebouwd, tot 9,72 procent, laat het diagnosticabedrijf weten in een persbericht. Voorheen was het belang van het Amerikaanse farmaconcern 10,50 procent groot.

 • Guillaume Boutin nieuwe topman Proximus

  Zoals verwacht is Guillaume Boutin woensdag benoemd als nieuwe CEO van Proximus . De benoeming geldt voor een periode van zes jaar.

  De 45-jarige Boutin heeft de Franse nationaliteit en was tot dusver 'chief consumer market officer' bij Proximus. Hij start in zijn nieuwe functie op 1 december.

  Boutin vervangt Dominique Leroy, die vervroegd moest opstappen wegens mogelijke handel met voorkennis. Tijdens een korte periode was financieel directeur Sandrine Dufour CEO ad interim.

 • Thanksgiving: een vette kalkoen voor Best Buy en Amazon?

  Vandaag zullen we het zonder de Amerikaanse beurs moeten stellen, want de Amerikanen zitten rond de kalkoen om Thanksgiving te vieren.

  Maar de feestdag gaat niet enkel om het eten van kalkoen met de hele familie. Het is ook de start van een gigantisch koopfestijn.

  Voor onze vooruitblik: hierheen!

  ©Bloomberg

 • Berenberg verhoogt koersdoel Greenyard fors

  Het beurshuis Berenberg heeft zijn vooruitzichten voor Greenyard  aangepast na de recente halfjaarcijfers, waarbij het de plannen voor een kapitaalverhoging liet varen. ‘De winst per aandeel zal dit jaar onder nul blijven door hoge financieringslasten en afschrijvingen. Onderliggend verbetert evenwel de rendabiliteit dankzij de implementatie van het transformatieplan’, zegt Fraser Donlon.

  Donlon ziet een herstel in de 'long fresh' divisie (conserven), wat tot een verlaging van de schuld/ebitda-ratio zou moeten leiden tot 4 tegen eind 2021. Dat is ook de doelstelling van Greenyard.

  De Berenberg-analist zet zijn koersdoel een pak hoger: van 3,50 euro naar 5,30 euro. Het advies blijft ‘houden’.

 • Handelsvrees steekt weer de kop op

  Goedemorgen! De Amerikaanse president Donald Trump heeft een wet ondertekend die de betogers in Hongkong steunt. Dat mag goed nieuws zijn voor de democratie, maar het is slecht nieuws voor de beurzen. Dit omdat het een obstakel kan vormen voor een 'eerstefasedeal' tussen de VS en China. 

  Aziatische beleggers sturen de beurzen dan ook lager. De Japanse Nikkei225 gaat 0,2 procent lager, de Chinese CSI300 verliest 0,3 procent en de Koreaanse Kospi staat met 0,4 procent in zijn achteruit.

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud